|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Wszystkie się wachlują przez upały to rąk do pisania brakuje
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cześć moje dziewczynki
Na początek powiem: ale się nażarłam Wcięłam całą pizzę Giuseppe Pęknę! A teraz konkrety. Poszłam dziś jednak do mojego gina. Wczoraj pisałam o skurczach i bólu pleców. Gin dał zwolnienie do końca miesiąca, chociaż ja wcale na to nie nastawałam, bo w przyszłym tygodniu miałam zaplanowane kupę roboty Ech, już muszę się przyzwyczaić, że będę częściej chodzić na wooolne ![]() Przepisał mocną no-spę trzy razy dziennie przez 7 dni, do tego czopki rozkurczowe (blech! ) dwa razy dziennie przez 3 dni. Gin kazał wypoczywać, zero gimnastyki w SR Trzeba wyciszyć skurcze. Dobre wiadomości są takie, że szyjka ładnie się trzyma, ma 3,89 cm, a to najważniejsze A Julian waży już 1100 gramów +/- 161 g (końcówka 27 tc.)
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i gratulacje. Duży silny chłopak
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-06-20 o 19:11 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
Jak to dobrze, że u mnie tak gorąco nie jest
Madziuchna27- to już duży chłopak
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ja po ginie. nie jest rozowo. szyjka zaczela sie skracac i mam juz zewnetrzne rozwarcie. ile ma szyjka dokladnie, nie wiem, bo badal na samolocie. w karcie mam wpisane 1,5-0,5-0 a wczesniej pisal 2-0-0. powiedzial ze tragedi nie ma, ale mam sie oszczedzac na maxa, nie stac przy garach, nie sprzatac, nie jezdzic samochodem, nie dziwgac... to co ja moge? znaczy sredniak ale widac bedzie wielkosci Blanki przy urodzeniu. no i banka znowu tydzien starsza wszystko inne w normie no i poki co glowka do dolu. do asparginu 3x1 dorzucil mi asmag 3x2 i tyle. 5 lipca ide na usg III trymestru jak bede miala dodatkowe dolegliwosci to dodatkowo zbada na samolocie. a tak to wizyta normalnie 19 lipca. i chyba tylle...
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-06-20 o 19:16 |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
za gorąco dziś jest !
Madzia wypoczywaj i nie myśl o pracy, poradzą sobie ! ja powoli szykuje się do sklepu, już choć odrobinę chłodniej to wyjdę się przewietrzyć ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- jutro rano mam wizytę
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży chłopak z Juliana a Ty odpoczywaj ile wlezie![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() no i dla Blanki za to ja ladnie rosnie ![]()
|
||
|
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może tam bez ciebie nie zginą w robocie, musisz wyluzować, to i brzuszek wyluzuje a Dżuliano już kawał chłopaka!
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() A jak ta pizza? Bo ja mam w zamrazarce i nie wiem, czy warto rozmrazac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Bajka - musisz odpoczywac, nie ma wyjscia :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja się nie dziwię że tu takie pustki, takie upał że ledwo myśleć i pisać potrafię
![]() Pewnie wątek odżyje w nocy ![]() Cytat:
Dla synka odpocząć musisz, praca nie zając nie ucieknie![]() Cytat:
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
a moj brzusio cos sie dzisiaj spina, a do tego maly kopie po pipce...normalnie oby juz byl poniedzialek i chce uslyszec od gina ze z szyjka wszystko w porzadku bo inaczej moja hipochondria mnie zabije...kazde spiecie brzucha to dla mnie teraz mysl czy aby nie rodze i czy nie jechac do szpitala...ale chyba by mnie oglosili panikara roku jakbym tam byla co drugi dzien...
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No w każdym razie będzie ci trudno pewnie przy tej ilości obowiązków się oszczędzać, ale próbuj kochana
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
guseppe jest zarabista
najlepsza z gotowcow z tym oszczedzaniem sie serio bedzie masakra. tym bardziej ze jade teraz do rodzicow i bede domu pilnowac, psa trzeba na dwor wyprowadzic, ogrod podlac... kicha. |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczęta, za miłe słowa
Pewnie, że Giuseppe najlepsza! ![]() Bajka, damy radę! ![]() Samba, ja też cierpię na daleko posuniętą hipochondrię Stąd moja dzisiejsza niespodziewana wizyta u gina. Ale gość spox. Zrobił usg przez pipkę i normalne, dał receptę, zwolnienie i nie wziął za to kasy
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Wierzę że łatwo nie będzie ale co mus to mus.
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie jutro 31 stopni!
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X
Cześć
![]() Ale dzisiaj malutko napisałyście. Witam nową mamusię Ja dzisiaj powiedziałam szefowi, że Pani doktor nie da mi zwolnienia i jest na mnie skazany jeszcze przez jakiś czas to stwierdził, że na koszt firmy mam sobie poszukać kogoś normalnego Propozycja fajna ale nie skorzystam. Z resztą byłam dzisiaj chyba ostatni raz na 8 h bo nie dość, że się spóźniłam godzinę ( nie daje rano rady, żeby się ogarnąć) to jeszcze ciągle mam jamochłona i bym tylko jadła, a też nie chce mi się chodzić do sklepu i kompletować wałówy na następny dzień.W ogóle jakaś taka zdołowana się czuję. Ten lekarz mnie zdołował, nie mam siły na nic. Do pracy jak nie będę to będzie brak kontaktu z ludźmi. Mam burdel w pokoju i nie mam siły tego ogarnąć. A w ogóle to nawet wstanie z łóżka urasta do mega wysiłku bo teraz najpierw na bok muszę się przekręcić a potem jakoś wstać. Ooo. I problem poruszany wcześniej: mój mąż też boi się seksu. Jak mi się teraz coś włączyło ( i pewnie na to by akurat starczyło sił ) to on się boi. Kurcze nic go tam nie ugryzie od środka .Także lipa...musiałam się wyżalić bo jakaś taka samotna się czuję i płakać mi się na to wszystko chce
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co ten mój młodszy jak dorośnie to będzie chyba "lovelasem". Jak tylko jesteśmy na placu to on zamiast z kolegami to koleżanki "obsługuje"
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka urodzila sie w 39 tc i miala 3600 g i 53 cm ![]() mala siedzi w kołobrzegu beze mnie do niedzieli. ja w niedziele do nich jade, do 28.06 sie mna pozajmuja i mloda, a pozniej leca na wakacje i zostaje znowu sama w wielkim domu z dzieckiem, psem i dwoma kotami do 5 lipca jak wroca to mloda zostaje u nich na kolejny tydzien lub dwa a ja jade do szczecina dalej odpoczywac
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę, to ty nie szalej tam sama wiesz, zwierzęta niech latają same, blance jakieś zajęcie i jak najmniej garów, dźwigania, chociaż to łatwo powiedzieć, same zakupy, to jak się nie natachasz to i tak musisz w samochód wsiąść ale będzie dobrzeBadziu ty kochana nie smutaj, czasami są takie gorsze dni, ja ci się nie dziwię, bo chyba każdego by takie podejście służby zdrowia zdołowało, szef ma rację, ty poszukaj kogoś normalnego, ale weź tu znajdź, jak mówisz, że inne dziewczyny też miały niezłe przeboje i lepiej krowie się ocielić niż wam tam urodzić....głowa do góry, a tża sprowokuj jakoś, to się nie oprze, a tobie może się lepiej zrobi
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
mam znow prosbe o rade...
jako ze suzkam gondoli do mojego wozka - co o tym sadzicie??? opcja fajna bo tanio i tak gondola na krotko i wsadzic do auta latwo- ale... w ogole nie wiem co o tym myslec http://allegro.pl/miekka-gondola-max...331946424.html
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale mało napisałyście!!!
Wróciłam z warsztatów. Zajęcia sponsorowane przez Quinny. Normalnie prowadzące się nim zachwycały, ciągle go pokazywały pomimo,że były też inne wózki... Natomiast były też chusty i nosidła(np. Manduca, na którą się przymierzałam) i mój mąż twierdzi,że lepiej chustę. I mówi,że tyle zastosowań-można też hamak zrobić, albo użyć jako kocyk na wycieczce w terenie.Krejzol ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję,że moja ma już podobną wagę, okaże się za tydzień. A ty odpoczywaj
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do szkoły rodzenia przy moim szpitalu. 4 x ćwiczenia i 4 x wykłady. Ćwiczenia bez mężów - wykłady z mężami
![]() We wtorek rano idę na pierwsze ćwiczenia a po południu na długo oczekiwaną wizytę u gina. Nie widziałam Stasia ponad miesiąc czasu. Ciekawe jak u mnie z szyjką i innymi sprawami Stresuję się jak przeczytałam to co napisała bajka :/ Ehhh kurcze weź tu człowieku leż jak tyle roboty,
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
no i oczywiscie o dzisiejszej upojnej nocy moge zapomniec
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie dziś jakoś 32 czy więcej było a co dopiero jutro ( w cieniu oczywiście) w słońcu to brakło termometra
Bajeczko to jednak postaraj się jakoś oszczędzać, ciężko z dzieckiem, ale może ktoś Ci może co nieco pomóc bo to lepiej chyba uważać jednak ja sama się boję co mi gin na kontroli szyjki w poniedziałek powie...
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle dobrego ze moja mama ma wolne dwa miesiace wakacji i moge im Blanke wywiezc, lub sama troche pokoczowac tam. ale tez nie bede im cale dwa miesiace siedziec na glowie bo mloda ich wykonczy a i nie daj boze tam zaczne rodzic haha ![]() a ty w poniedzialek sie dowiesz ze szyjka ma sie super i jest wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
no nic, ważne że chociaż teraz pare dni masz odpoczynku, później też jak Blanka tam będzie z rodzicami to może akurat się poprawi sytuacja z szyjką
![]() no co do mojej to mam nadzieję, bo czuję się jakby lepiej ale no czasem nic nie boli a jednak coś się dzieje, ale jestem dobrej myśli, choć powiedziałam tż że musimy się nacieszyć sobą w weekend bo jak w poniedziałek gin zabroni.... oczywiście na spokojnie wszystko hehe
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-06-20 o 20:28 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Faaajnie...nasza piękna farba na sufit rozlała się po bagażniku samochodu mojego męża...
Z dobrych wieści-mogliśmy kupić 1 deskę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Wcięłam całą pizzę Giuseppe
Pęknę!
Ech, już muszę się przyzwyczaić, że będę częściej chodzić na wooolne
Trzeba wyciszyć skurcze.
Takie to mogę dostawać co dzień