|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41413382]
sprawozdanie z dnia dzisiejszego: - woda do basenu nalana, właśnie mocze w niej stopy bo mi jeszcze bardziej spuchły... Cynamonowa - zrobię jutro Twoją kawkę mrożoną [/QUOTE] dużo spraw dzisiaj załatwiłaś. A tego basenu + kawy to Ci okrutnie zazdroszczę Z Twoich ust usłyszeć coś takiego to chyba największy z możliwych komplementów No ale tak jak mówię- przez 7 godzin kiedy byłam podpięta pod ktg takie były i nic się z tego nie urodziło
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
kasę się dostało to szaleństwo zakupowe
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakup. My się nie decydujemy na monitor oddechu Nasz Młody też w tym samym okresie ważył tyle co Wasz Marecel ![]() Ciężarna ciężarną może |
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
rozpływam się
ale dziś okropny dzieńmąż poszedł kupić wiatrak dzisiaj zrobił niespodzianke przyszedł i mówi do synka : KUPIŁEM MAMUSI WIATRAK ZEBY NAM CZASEM NIE URODZIŁA ZA SZYBKO ale coś sie zapowiada na burze
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-06-20 o 18:53 |
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
sesesese
![]() Cytat:
No a teraz ile waży?? |
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie wiem z tego " obrazka" Cytat:
a powiedzcie mi jak dzidziuś jest juz w domu to moze byc wiatrak właczony ?? Wiadomo nie bezposrednio na nią no ale.. jednak.UWAGA! SPAKOWALAM TORBE !!!!!DLA SIEBIE I MAŁEJ!!!!!!!!!!! i mam nadzieje ze NIC nie zapomnialam,a jak coś to TZ dowiezie..
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
heh o tym nie pomyślałam
![]() ja dziś do męża palnęłam:" wiesz co... czuję się jak kobieta w ciąży"
|
|
|
|
#3758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mam majtki bawełniane, kjtóre i tak zamierzałam wyrzucić po porodzie, więc w razie W wezmę je do szpitala. Tantum nie biorę, ale biorę płyn do higieny intymnej z korą dębu. Cytat:
![]() Cytat:
Moje też śmierdziało ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia ile Młody waży. U mnie ostatnie usg było w 20tc.(w UK robią przez całą ciążę jeśli wszystko rozwija się prawidłowo 2 usg- w 12 i 20tc). Przez to, ze polecieliśmy do Polski na Wielkanoc miałam zrobione jeszcze usg w ok 24tc- i wtedy Adaś ważył 670g. (czyli troszkę ponad 50 centyl) Stało się tak a nie inaczej, że mam to zatrucie ciążowe i przez to zrobili mi dodatkowe usg żeby sprawdzić czy z Małym jest wszystko ok. No i wyszło, że w 33t3d miał coś w granicach 2,6kg- czyli dalej "średniak" i trzyma się w tym 50centylu. Więc mam nadzieję, że wagowo dalej "średniaczkiem" pozostanie bo ja do "maszyn do rodzenia" zdecydowanie się nie zaliczam mimo, że teraz w ciąży bardziej puchato wyglądam i może wyglądać to trochę inaczej |
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby dobrze sie sprawowała Cytat:
![]() Cytat:
dla męża Oj przydałby sie wiatrak. A tak pozostaje mi nago po domu latać ![]() No i popijam mrożona kawke z gałka lodów smietankowych (wiem ze nie powinnam ale cukier po obiedzie 90
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje serdecznie
![]() Cytat:
![]() Troszkę was nadrobiłąm,ale nie wszystko,bo tyle naprodukowałyście od wczoraj że szok
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Surka jaki masz ten plyn do intymnej?
|
#3764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ktg to zrozumiesz jak będziesz na porodówce i zaczną Cię skurcze łapać ![]() za spakowanie torby- ale koniecznie zmień kolor tej nowiny bo musiałam sobie podkreślić tekst żeby zobaczyć co napisałaś ![]() Cytat:
![]() sarna- oczywiscie dla męża, że tak dba o Was
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-06-20 o 19:05 |
||
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Spamiary okropne, tyle naskrobać
A ja byłam na małym spacerku jednak-poszłam do zoologicznego po chrupki dla kindziorka. Godzinę lazłam, gdzie normalnie zajmuje mi to 40 min Po przyjściu od razu -kierunek prysznic i chłodna woda. A potem poszłam spać ![]() Przed chwilą zrobiłam sobie jeszcze małe spa- peeling kawowy i porządki przy paznokciach u stóp-oj ciężko, coraz ciężej ... A teraz będę nadrabiała
|
|
|
|
#3767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte, wszystko swedzi tzn co?? skóra? kapa?Cytat:
ja nadal z Zusem mam ten problem co Ty miałaś, do tego chyba nie dotarło do nich info ze chce kase na moje konto a nie poczta i czekam, ostatnia wyplate mialam do 9.05, a l4 mam co 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I już panikuje...no, ale ja mam cukrzyce ciążową więc też mogą inaczej patrzeć Cytat:
Oby nigdy nie piszczała.... ![]() Lody.....?? no ładnie.....
|
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41413382] Oliath - więc to jednak dziś a do którego szpitala jedziesz w końcu? [/QUOTE] Wiesz co, nie wiem czy dzis, wciaz nie moge uwierzyc... niby boli, ale nie wzmaga sie ten bol, a w miedzyczasie nawet podlogi zmopowalam, no i obralam ziemniory, etc. I poprztykalam sie z mezem, ktory ma dzis jakos wyjatkowo malo cierpliwosci i poczucia humoru i jest mega rozdrazniony jakis. Normalnie bym go tlumaczyla sobie etc., ale dzis mam w doopie i juz . Szczegolnie, ze nie jestem wredna, nie panikuje, nie prowokuje, nie wlaze w oczy ze zbolala mina i w ogole nie mam sobie w sumie nic do zarzucenia. Jakby co, to na Brochow, pewnie sobie pomysla, ze jak mi nie wyszlo z cisnieniem, to postanowilam porod symulowac
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Stringi z puszkiem - leze i kwicze,dostalam takie plus stanik z puszkiem na 18 stke hahahahaha
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
zapis ktg Cynamonowej jest dla mnie czarną magią i nic z tego nie potrafie wyczytać
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
chce mi sie spać,pewnie znowu usnę o 22 jak wczoraj..
|
|
|
|
#3774 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę Mały już ładnie waży![]() ![]() Cytat:
Majtki wezmę 3-4szt. I mam taki mały turystyczny płyn do higieny intymnej, ale nie wiem czy będę używać. Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41413382]wróciłam jakiś czas temu, podczytuję ale coś nie mogę się wbić.. sprawozdanie z dnia dzisiejszego: - sąd w Oleśnicy zaliczony - pozew złożony zbierałam się do tego dwa lata więc jestem z siebie OGROMNIE DUMNA ! - markizy i rolety zamówione i zapłacone - poczta zaliczona - Rossmann zaliczony - shake waniliowy w McDonaldzie zaliczony ![]() - woda do basenu nalana, właśnie mocze w niej stopy bo mi jeszcze bardziej spuchły... [/QUOTE] Z tym sąsiadem od zalewania ogródka się sądzić będziecie? Mój teść tak się ze wszystkimi sądzi... Cieszę się, że się wyprowadziliśmy, bo nie mielibyśmy tam życia. Bo on niestety nie zawsze miał rację. Cytat:
Cytat:
|
|
#3775 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie z kolei straszyli, że przez ciśnienie Mały może się nie rozwijać i będzie malutki. Będzie dobrze- zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
Dobra- idę się prysznicować Miłego gadania- ja swoją normę już wyrobiłam na dzisiaj
|
||||
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() REMONT PRZED I PO <<jeżeli macie ochotę obejrzeć ![]() I myślę, że już się nie zdziwicie dlaczego na 2 miesiące przed porodem zdecydowałam się na taki krok jak generalny remont :P Teraz mi tylko kuchnia nie pasuje :P |
||
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow - super Wam poszło ![]() A przepraszam- czy tam w zdjęciach "po" to jest Pan MałyCzarnyKejt?
|
|
|
|
|
#3778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ciiiiiiiii![]() Cytat:
Przygotowujesz jakoś Lale na to ze nie będzie cie kilka dni i wrócisz z siostrzyczka? Cytat:
![]() Odnośnie ktg to mi gin wczoraj powiedział ze gdyby mnie cos martwiło to zawsze moge podejść do szpitala i tam mi ktg zrobią bez problemu, a ja myślałam ze jakieś skierowanie musze mieć ![]() Nawet zasugerował ze moge trochę podkolorowac swoje obawy
|
|
|
#3779 | |
|
Konto usunięte
|
aaaa musiałam złożyć pozew przeciwko sklepowi internetowemu który nam wisi kasę od dwóch lat...
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Leżę dzisiaj cały dzień i nic poza praniem nie zrobiłam a i tak mam ćmienie jak na miesiączkę
bierzecie na to nospe czy coś? Bo mi gin kazała się tym nie przejmować ale tak jakoś dziwnieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

dużo spraw dzisiaj załatwiłaś. 

a powiedzcie mi jak dzidziuś jest juz w domu to moze byc wiatrak właczony ?? Wiadomo nie bezposrednio na nią no ale.. jednak.

klask i:

. Szczegolnie, ze nie jestem wredna, nie panikuje, nie prowokuje, nie wlaze w oczy ze zbolala mina i w ogole nie mam sobie w sumie nic do zarzucenia.
tylko ciiiiiiiii