|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zeby bylo ok!Dziewczyny jak to w koncu z tymi truskawkami... Mi mama mowila, ze nie ma nic lepszego jak kompot z truskawek po porodzie i ze ona pila litrami. To co kompot mozna a owoce nie? U nas ogolnie mowia zeby jesc wszystko, ale w rozsadnych ilosciach
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
czyli ogolnie nie mozna jesc nic i szybko schudniemy.ok
![]() oj moj tez na budowie robi chociaz tyle ze " w srodku" czesciej niz na zewnatrz tak mi go zal strasznie,dlatego chciallabym urodzić DLA NIEGO bo by sobie odpoczął troche od .. pracy tylko hahahaha ![]() mama zajela mi lazienke wiec dlatego jeszcze jestem ale zaraz idę . Perse napewno wszystko bedzie ok! |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj ściąga co można, a na co uważać; https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
PERSE ściskam mocno kciuki na pewno wszystko będzie dobrze, informuj nas jak coś się więcej dowieszWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co? o boze co zjem po tym szpitalnym zarełku!!!!!!!!!!!!!!!!!? ??????????? |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Taki zestaw na 100% postawiłby mnie na nogi po porodzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Lekarze wiedzą, co robia więc na pewno podejmą najlepszą dla Artusia i Ciebie decyzję
|
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Dziewczyny co do usg to ja widziałam na praktykach że robią,żeby się upewnić i bada się tzw chwyty Leopolda jeszcze czyli ułożenie i położenie. Ale może trafiłam na takich co chcieli nam pokazać jak to wyglądąć a ze standardem nie ma to nic wspólnego niestety.
Ja też się martwię że mój siedzi dupką sobie wygodnie i jest mały no ale niby w normie. A mój mąż pierw chciał być przy porodzie teraz jak się zbliża to przeprosił że się boi i na 1 fazę a potem wyjdzie bo nie wytrzyma jak ja będę krzyczeć i mi się go szkoda zrobiło, ale moja mama może dojedzie a jak nie to przyjaciółka ;-) Barbara bo ja taka nieogarnięta byłam, gratulacje co do egz. |
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
DOTKA wyskoczyłaś z tymi frytkami i teraz mi się tak zachciało, że szok
z dressingiem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3823 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać jak z tą biliburiną Ci wyszło ![]() Super ciuszki ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41413382]wróciłam jakiś czas temu, podczytuję ale coś nie mogę się wbić.. sprawozdanie z dnia dzisiejszego: - sąd w Oleśnicy zaliczony - pozew złożony zbierałam się do tego dwa lata więc jestem z siebie OGROMNIE DUMNA ! - markizy i rolety zamówione i zapłacone - poczta zaliczona - Rossmann zaliczony - shake waniliowy w McDonaldzie zaliczony ![]() - woda do basenu nalana, właśnie mocze w niej stopy bo mi jeszcze bardziej spuchły... dziękowałam dzisiaj niebiosom że mam klimę w aucie !!! [/QUOTE] No to nazałatwiałaś dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej dziewczyny. Mialam dzis podlaczona kroplowke na wywolanie i nic to nie dalo. Wymeczyli mnie tylko caly dzien i nic. Skurcze po kroplowce ustaly a wiekszych efektow w rozwarciu nie bylo. Ruszylo tylko o pol palca. Jutro prawdopodobnie powtorka z rozrywki bo kazali byc na czczo. A jak to nic nie da to prawdopodobnie cesarke zrobia mi jutro. Ech a myslalam ze juz dzis bede tulic malenstwo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Dotka – brawa za spakowana torbę
![]() Kooocur – fajny ten monitor oddechu , my zdecydowaliśmy się tylko na elektryczna nianie , bo dom mam duzy więc takie urządzenie sporo załatwi ![]() sarna405 – mój Tż też jutro przywiezie mi wiatraczek Malaczarnakejt – ale zmiana , cudowne masz to mieszkanko ![]() Fiazo – mam podobnie , czasami nie mogę zasnąć bo mam wrazenie ze każda częśc ciała mnie swędzi ![]() Ale dziś skwar , na dodatek zapowiadają straszne burze, a wiatr ma niby mieć nawet prędkość 100 km/h ![]() Mam nadzieję ze jednak to się nie sprawdzi… Na początku lipca będziemy zamawiać łóżeczko, dzisiaj z Tżtem wypatrzyliśmy takie : http://allegro.pl/nowosc-julia-ii-sz...330941190.html podoba mi się w kolorze słomki, tak się zastanawiam na stronce jest napisane ze „motyw na każdym łóżeczku jest losowy” , a mi tak bardzo marzy się miś Myślicie ze da cos jak w mejlu zaznacze ze zależałoby mi na akurat tym motywie?
|
|
|
|
#3826 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też swojego bez zarostu nie lubię- wiesz ile się nabiadolili wszyscy wkoło, że mój mąż do ślubu szedł z kilkudniowym zarostem? W sumie świadek też nie był ogolony - tylko swój naturalny kolor-jak to nazywam świński róż miałam Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse- będzie dobrze. Zobaczysz. Najwyżej będziesz jutro tulić Arturka w ramionach. Obie jesteśmy na takim etapie ciąży, że ja już się nie boję aż tak bardzo. Dacie radę ![]() Nie straszę- robię Ci nadzieję Cytat:
|
||||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
A co zjecie na kolacje?bo ja mam smaka na cos i nie wiem na co...:-/
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa ale Pan cynamon/owy brzmi lepiej niz Pan Dotek ew. Pan Dotkowy
ok:-P---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Malinka moze Cie ruszy w nocy:-* |
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bolało? W takim razie odpoczywaj i byle do jutra. Jedną albo drugą stroną wyjdzie, ale Milenka będzie już z nami W sumie nie dziwię się, że woli leżeć w basenie brzuszkowym niż pchać się na ten upał, ale już czas... Cytat:
próbuj z tym mailowaniem, może uda się zamówić misia
|
||
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jutro zrobią cesarkę..3mam kciuki, żeby jutro już było po wszystkim!! Cytat:
|
||
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
biedna pewnie wymeczona juz jestes. ale juz niedlugo meta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
malinka0525 – 3mam kciuki żeby jednak coś się ruszyło i maleństwo wreszcie wyszło na świat
![]() d0tkaaa – twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką ![]() malaczarnakejt – Dziękuje , w końcu chyba nie zaszkodzi a może akurat się uda ![]() kooocur – no własnie , a podejrzewam ze na początku będę mieć syndrom świeżych rodzicó „chyba dziecko płacze” wiec jakbym miała tak cały czas latać góra dół to w końcu bym padła, z dwojga złego spaliłabym chociaż zbędne kg
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
)) zarcik trzymamy kciuki oby sie ruszylo...:-* |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to chyba zostaliśmy bez łóżeczka:banghead: moja siostra całą moją ciążę powtarzała: nie kupuj łóżeczka bo po Lence (jej 4 letnia córeczka) jest w idealnym stanie. No to nie kupowaliśmy bo po co, jeden wydatek mniej. A tu ostatnio jak się z nią widziałam to wyjeżdża z tekstem: ale wiesz, że nie ma 2 szczebelków i jeszcze coś pod nosem o stelażu pod materac... najsss:banghead:Jutro jedziemy do niej zobaczyć w jakim jest stanie i będziemy wiedzieć czy nowe kupować. I teraz pytanie do dziewczyn, które zamawiały łóżeczka na all, jak długo czekałyście na przesyłkę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Fiazo,
za wizyteKejt, fajnie, ze pieniadze dotarly Chcialam obejrzec mieszkanie przed i po, ale moj tel nie otwiera polaczenia Misiaczka, wprawdzie widze tylko miniaturki, ale i tak widac, ze slodziusie rzeczy kupilas Jak lozeczko sie prezentuje w calosci?Dotka, za torbeJa do szpitala nie biore talerza, ani sztuccow; wezme majtki jednorazowe i kilka zwyklych; do kapy wezme swoj plyn do higieny, a juz w domu bede robila nasiadowki z kory debu i uzywala tantum rosa Oliath, nie wiem skad czerpiesz energie i jeszcze przy skurczach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie smutaj się, bo już jutro będziesz miała dzidziola i to na całe życie !!! Kejt, a gdzie wrzuciłaś fotki bo nigdzie nie widze... |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Biały jeleń.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam , żeby na jutrzejszym wszystko okazało się w normieCytat:
![]() Ja właśnie wsuwam loda koktajlowego
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Raczkowanie
|
o nie, o0 nie!
Wlasnie bylam na smarowanku i Tz zauwazyl, ze mi sie pojawily 3 rozstepy
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Mam nadzieję że obrazki się załadowały i są czytelne to jadłospis z gazetki m jak mama, mnie się nawet podoba to menu tylko mąż kręci nosem że takie dietetyczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

zeby bylo ok!
:

z dressingiem

zbierałam się do tego dwa lata więc jestem z siebie OGROMNIE DUMNA !
bierzecie na to nospe czy coś? Bo mi gin kazała się tym nie przejmować ale tak jakoś dziwnie
bacik mi się należy
Myślicie ze da cos jak w mejlu zaznacze ze zależałoby mi na akurat tym motywie?
ale mam problemy
Bardzo bolało?
Pewnie jutro zrobią cesarkę..