|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Kejt super efekty
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41415501]ooo Kochana szlag by to... wymęczyłaś się tylko, szkoda wielka, ale pamiętaj, ze Ty wpływu na to nie masz
i nie smutaj się, bo już jutro będziesz miała dzidziola i to na całe życie !!! Kejt, a gdzie wrzuciłaś fotki bo nigdzie nie widze...[/QUOTE] https://www.dropbox.com/sh/da4k08fga3k9wg6/f4Z-PQHwDv pod tym linkiem zapraszam
|
|
|
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja uciekam
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Oj kochane padam na twarz.... Nareszcie skonczylam doprowadzac okna w moim pokoju do porzadku i az lsnia ![]() Pranie 4 razy wstawialam w tej mojej zepsutej pralce bo nie mam wyjscia - dobrze ze pierze a to ze cieknie to trudno, non stop scieram przy poborze i wypuscie wody. Upal byl dzis straszny a teraz tak przyjemnie na podworzu. Wczoraj przytargalam ciuszki po Matim z piwnicy i zanim to wszystko posegregowalam to ponad 2 godziny a upocilam sie przy tym bo nie dosc ze 28 stopni w domu to jeszcze jak sie okazalo rozmiar rozmiarowi nierowny tzn np jedno body z rozmiarem 74 na metce bylo identyczne jak 68. Dzis wozek maz sciagnal ze strychu, pozdejmowal pokrowce i umyl stelaz ![]() Tez sie przejal jak mu powiedzialam ze tylko miesiac jeszcze tym bardziej ze widzi jak ja non stop cos robie a jak kosze trawe to sie na mnie drze ale nie wyreczy wiec ja i tak go nie slucham i kosze sobie z chwilami na odpoczynek. A okna tez w calym domu umyte ze na raty to nic ale dumna jestem z siebie ![]() W nocy postaram sie poczytac co naprodukowalyscie
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo-
za wizytę! ![]() Małaczarnakejt- ślicznie wygląda po remoncie, naprawdę super! ![]() Dotka- za spakowanie torby!Malinka- trzymam mocno zeby akcja się rozkręciła i żeby Malutka już była z Tobą!Perse- na pewno będzie wszystko ok! trzymam mocno !Oliath- nooo poważnie się zaczyna robić zdawaj relację na bieżąco! ![]() zawieźliśmy z Tztem moje zwolnienie do pracy, teraz wypiłam wielką szklankę lodowatej gazowanej wody z truskawkami i idę robić spaghetti... żyć nie umierać ![]() Ciekawe jak tam kayka po usg i czy malenstwo w koncu ujawniło swoją płeć!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro pojadę po śniadaniu zrobię, dowiem się kiedy wyniki będą bo u mnie od razu do gina wyniki jadą i jak u gina będą to zadzwonić zapytać czy ok, może się uda jeszcze jutro wszystko załatwić, a jak nie to w poniedziałek Cytat:
żeby w nocy sama akcja się rozkręciła i wszystko poszło lekkoja to chyba standardowo kanapkę lub gofra z marmoladą |
||
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe, czy Oliath już na IP :P
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Poczekaj, moze do jutra akcja sama sie rozkreci, a jak nie to tez sie nie martw. Lekarze wiedza co jest najlepsze dla Ciebie i Milenki. Trzymamy Perse, Ty tez sie nie mart. Moze ma jutro planuja cc lub beda wywolywac porod i juz Maly bedzie z Toba Kciuki mocno zacisniete ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3854 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwierz, że widziałam mieszkania w znacznie gorszym stanie. Ale efekty są super![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują. [/QUOTE] Trzymam mocno , żeby jutro wszystko wyszło dobrze.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My czekaliśmy kilka dni, na pewno w ciągu tygodnia było. Chyba nawet zamówiłam w niedzielę, a we wtorek było.Cytat:
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czy się nie przesilasz ja dziś podbiegłam do autobusu to teraz cały dzień się męczę przy każdym ruchu |
|
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
no na pasku jej nie widac. kto wie kto wie... moze bedziemy witac kolejnego szkraba niedlugo
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
budyń waniliowy i pizza z obiadu
![]() Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wysprzatalam kuchnie, wstawilam zmywarke i musiałam domyc ręcznie pare naczyń bo sie nie zmiescily
jeszcze podłoga czeka ale juz mi sie tam słabo robiło i sie polozylam chwile ze szklanka wody z cytryna i lodem. Cytat:
trzymam kciuki zeby obyło sie bez cc ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414547]No i miałam usg z przeplywami i nie wyszło idealnie, tzn.coś tam granicznie, jutro na czczo. Zobaczymy, co zadecydują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
|
|
|
#3859 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby jutro poszło sprawnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No dobra- rodzisz w takim razie za tydzień ![]() Co do łóżeczka- oby jednak okazało się ok. Ale jak to mówią- Umiesz liczyć licz na siebie- prawdziwe jak nic
|
||||
|
|
|
#3860 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff ogarnęłam dom i pomyłam podłogi
![]() Cytat:
![]() Może w nocy coś się rozkręci ![]() Trzymam mocno kciuki ![]() Warzywa z patelni Właśnie wsuwam![]() Cytat:
![]() Mi łóżeczko przyszło po paru dniach, także spokojnie zamawiaj i zdążysz na pewno Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
czuje ze się rozpuszczam
ide pod zimny prysznic i spać , jutro rano wizyta u gina wiec prosimy o wieeelkie kciuki, może w końcu bede miałą usg i poznamy płeć ![]() miłego wieczoru mamy |
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Wizyta za mną
Czuję się przez was troszkę olewana, więc nie wiem kiedy zajrze. Pewnie jak skończe książke. Nic tu po nas.
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oliath trzymam kciuki za rozkręcenie akcji
Perse biedna Może i lepiej byłoby gdyby zrobili Ci cc i już![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
No to będę za to trzymała kciuki ![]() Cytat:
![]() Jak po wizycie?
|
||
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No zmiana zdecydowanie na plus, lazienka w ogole wyszla super! Aczkolwiek podobal mi sie stary parkiet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Katerine- okien to ja się nawet będę bała myć jak będziemy donoszeni- uważaj na siebie i Maluszka...
Charlize- a dlaczego czujesz się olewana? ![]() Ja dzisiaj trzymałam kciuki za Waszą wizytę :klik:
|
|
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za jutrzejsza wizyte i dobrej, przespanej nocki!
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
kiss-
za płeć w takim razie. Wstydliwe to Wasze dzieciątko- córeczka znaczy się
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak po wizycie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
cynamon_owa: hm.. tot eraz mnie zaintrygowałaś
jutro się chyba za to wezmę, bo brat właśnie dzisiaj zapowiedział, że wróci tylko po swoje rzeczy i zobaczyć Małego, a tak dopiero w październiku, więc będzie gdzie trzymać. W sumie już i tak wózek u niego stał![]() Sammi: akurat dostaliśmy (hm.. jak prawie wszystko), ale Madi będzie wiedziała, gdzie takie można dostać, bo przymierzała sie do niego. dotka: brawa za torbę! Oliath: to mnie trochę pocieszyłaś, że może tak być, że znikną skurcze. bo jak był u nas w środę fałszywy alarm to też doszłam do skurczów (średnio bolesnych, ale ja mam inny próg bólu) co 5 min powyżej 30 sek, a po badaniu przez położną po prostu zniknęły... lekarz wspomniał, że móglby mnie położyć ale ja stwierdziłam, że po co? termin nie przekroczony, wskazań nie było bo usg i ruchy wyszły ok, rozwarcie malutkie.. tylko łóżko bym zajmowała, a potem na pato by mnie przenieśli. ja oglądałam 5 mecz finałowy NBA Miami Heats-San ANtonio Spurs i czekałam aż się skończy z komendą, że jedziemy do szpitala ![]() kejt: meeegaaa fajnie teraz macie ) a mieszkanko jest wasze? ja też swojego męża wolę z zarostemKallisto: ja na bóle nic nie biorę.. przynajmniej do tej pory mi się nie zdażyło..w ciąży,a poza też prawie w ogóle.. ostatnio kiedy brałam to przy cp dwie a potem kolejne dwie tabsy, ale oczywiście nie pomogło.. Perse: kciuki 3mam, nie martw się tylko! lachryma: czytałam, ze wody najczęściej odchodzą jak sie leży... ale nie pamiętam gdzie to wyczytałam, więc nie jestem pewna czy wiarygodne źródło Mąż się ze mnie śmieje, że jak powtarzam, że tylko 15% kobiet odchodzą wody, a potem z tego niewielkiemu procentowi na stojąco (czyt. np w sklepie;P), to są małe szanse u mnie. A on na to: i jak Cie tak słucham, to chciałbym właśnie zobaczyć, jak odchodzą Ci wody w przedpokoju na stojąco Maupa jedna:Pdotka: pamietam, ze na samym początku ryb nie można... dopiero po jakimś czasie (chyb 2-3tyg) wprowadzać i zacząć od słodkowodnych. Innego mięsa nie jem, więc to zapamiętałam. Fasoli, kapusty - tego co zaparcia powoduje. Ajak pytałam na SR o czereśnie i truskawki to usłyszałam, że można, ale niewiele, nie kilogramy ( () i obserwować dziecko. I mleko od krowy też odpuścić.malinka: szkoda, ze nie dzisiaj, no ale wygląda, że jutro i tak będziesz miała Milenkę w ramionach )olcia: widać wyraźnie, dziękować ja to takich wypisanych się nie umiem trzymać![]() Katerine: nie za dużo tych zajęć? ale narzekacie na tą pogodę! ja to jestem zachwycona.. żaluję tylko że nie mogę sie walnąć na słoneczku z książką, zimnym browarem i pooopalać. Żeby było ciekawiej zawsze tyłam w wakacje, a na zimę chudłam.. :P ten zimny browar, pizza i lody zawsze wychodziły ![]() a na kolację dzisiaj Calipso czekoladowe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

zeby akcja się rozkręciła i żeby Malutka już była z Tobą!

Myślicie ze da cos jak w mejlu zaznacze ze zależałoby mi na akurat tym motywie?
My czekaliśmy kilka dni, na pewno w ciągu tygodnia było. Chyba nawet zamówiłam w niedzielę, a we wtorek było.
jeszcze podłoga czeka ale juz mi sie tam słabo robiło i sie polozylam chwile ze szklanka wody z cytryna i lodem.
Właśnie wsuwam