|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
a no nad morzem to letnie miesiace są owocne, nie czarujmy się, doimy jak możemy:d A dzisiaj byłam u fryzjera, ścięłam se mojego kikuta, mam włosy do ramion, zwiewne, lekkie i wgl supcioo a ogólnie to sprzątam![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- I gratuluję wszystkich wizyt, super że wszystko ok! |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Aliska bardzo przywiązana do Wiwka. Przy nim uczyła się wstawać i stać. Nie do końca chyba to do siebie dopuszcza, ale wie że jest na cmentarzu dla zwierzątek i śpi z aniołkami.
Przed chwilą rozjechało nam się auto. Nie chce myśleć ile to będzie kosztować bo i tak nas nie stać . Będzie się musiał trochę pokurzyć :/.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a krociotkie masz wlosy? Nad morzem no tak! my z Beatką i nemoskiem z małopolski wiec o morzu chyba marzymy, prawda?Dziś tż zrobil mi niespodzianke i zamowil nam juz wakacje zaraz po slubie w Łebie na 6 dni ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Pytałyscie kiedys o koje kursy NLP o co w tym choodzi, tu mam wideo Maćka- gościa, który prowadził wykłady NLP ma to na celu: http://www.youtube.com/watch?v=TAG8skARsOI a słyszalam, ze ktoś tu kiedyś mowil o niskiej samoocenie i bezpodstawnej krytyce... A tu o zagrozeniach: http://www.youtube.com/watch?v=P89d7IkpzCY Dokladnie tak, mam mistrza NLP, ale nie praktykuje, bo mozna si za bardzo wcignąć i działa to jak 'nachodzenie' i maniactwo...
|
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczynki !!!Cytat:
a wyniku wagowego troszke zazdroszcze idelaniedlugo sie nie odzywalam,bo u mnie jakos bez wielkich zmian,upalne dni tez daja mi sie we znaki,jakos straszliwie mnie spowolnilo...kupilam wkoncu pierwszy mebelek do dzieciowego pokoju,narazie komode mala,zebym miala gdzie pakowac ciuchy,ktorych zrobilo sie juz naprawde duuuuzo(dostalismy mase ubranek po siostrzenicy meza-wiadomo-te unisexy bardziej) narzekalyscie na ikee,ze nic nie ma ciekawego,ale mi do gustu przypadla komoda z tej serii http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...11/#/S89888707 jeszcze czeka mnie szafka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...33/#/S69876654 i mamy z glowy...no poza naistotniejszym-lozeczkiem-ale to juz nie z ikei przy okazji lozeczek podsylam do przegladniecia dla zaciekawionych stronke sklepu w ktorym zamawiala znajoma (swieza mamusia)..polecila jakosc.wzory ladne...ale ceny chyba raczej z tych wyzszych,przynajmniej tak mi sie wydaje,bo zeby zrobic sobie komplet juz trzeba troche wydac.no ale wzory b.ladne wg.mnie https://muzpony.com.pl/sklep,kategor...2-na_lace.html no i teraz czekam do wizyty i ustalenia terminu polowkowego...zobaczymy co bedziemy wpisywac na pierwsza strone,czy zostanie chlopak czy beda zmiany |
||
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leci titanic, ale będę wyć
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
No to prawie identycznie, ja się muszę teraz przypilnować (wiadomo nie głodzić) bo przez ostatnie 3 tygodnie +2kg, ale chyba zaczęłam jeść za dużo słodkości, tylko że mam na nie taką wielką ochotę ostatnimi czasy
![]() A tak w ogóle to chyba zapomniałam dodać że dostałam skierowanie na glukozę z obciążeniem bleeeee fuuuuj, będę robić jakoś pod koniec przyszłego tygodnia.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-20 o 20:31 |
|
|
|
#2801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy - zapraszam
Towarzystwo mile widziane Cytat:
Gratuluję zdrowej dziewuszki Cytat:
![]() Przyrost prawidłowy Cytat:
Cytat:
brawo dla Tż-ta, super sobie wypoczniecie po tych stresach zwiazanych z przygotowaniami i ślubem ![]() Cytat:
Wróciłam od koleżanki, 11 miesięczny Wojtuś cudny
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-20 o 20:54 |
|||||
|
|
|
#2802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedy idziesz na 3d? Cytat:
![]() Cytat:
A jodku by się też przydało nawdychać. I myślę że innym naszym wątkowym Małopolankom też się tęskni ![]() No ale my z kolei mamy góry prawie na wyciągnięcie ręki ![]() Zaraz sobie pooglądam to NLP ,myli mi się ten skrót z NMPR
|
|||
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((Z checią bym się przygarnęła do jakiejś innej pani ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
żyć nie umeirać. Pięknie tutaj jest |
||
|
|
|
#2804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zapytałam jakie wy macie wyniki i przy jakich faszrujecie się osobno żelazem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale sie dzisiaj chu.jowo czuje. Nie dość że wyglądam masakrycznie z tymi włosami, to jeszcze tak jakoś sie dziwnie czuje.. mały nie daje znow znaków żadnych, jelita dziwnie bolą... głowa nie odpuszcza, poce się jak świnka, i ogólnie słabo:/ ... wypiłam dzisiaj tymbarka gaaaaaazowaaaany. OKROPNIE mi nie smakował. koło pomarańczy to to co najwyżej stało
|
|
#2807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Maomami Nie przejmuj się wszystkie nas to prędzej czy później czeka
|
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiula-sliczna psina.
dzidzia-mowisz o wiewiorze?Przykro mi ![]() Piszecie o braku sily-ja mialam tak w czasie urlopu.Rozleniwilam sie bardzo.A w domu zawsze jest corobic,wiec biegam od rana do nocy.Dzis 8 godzin pracy w ogrodku,zakupy,obiad,h&m dla malego na przyszly rok,bo byly przeceny bylam u zlotnika,bo pandora mi szwankuje,w urzedzie zarejestrowac dzialalnosc i kupe innych rzeczy.I tak dzien w dzien.Troche zmieniam w ogrodzie,pozbywam sie ekspansywnych roslin,bo z dwojka nie dam rady.
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny ja się kładę, tak mnie kręgosłup lędźwiowy boli
zwłaszza jak leżę sobie na podłodze na całkiem twardym matko jak boli
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będę miała własne mieszkanie, bo rozglądamy się jednak za mieszkaniem w Dziwnowie, bo na sezon można wynająć pokoj to wszystkich będę zmuszać do przyjazdu
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też nie ma znieczulenia...
|
#2814 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
Jak dobrze, że już się chłodniej zrobiło, od rana pewnie będzie powtórka z rozrywki i mega upały.U pana dentysty wizyta udana, żadnych ubytków co bardzo mnie cieszy Gdzieś za 2-3 miesiące do kontroli.Byłam w H&M i na tym dziale ciążowym bieda z nędzą, ani jednej spódnicy nie było ani sukienki a ja nie mam co na dupkę włożyć. Spodnie mierzyłam to 36 za ciasne w udach, a 38 w udach dobre to na tyłku za wielkie - jakieś takie nie na mnie szyte. Kupiłam tylko takie spodnie 3/4 jakby dresowe, czarne z pasem za 30 zł, bardzo fajne. Materiał taki jak dres cienki ale na wyjście się nadają wg mnie. Za to dużo sukienek fajnych było nieciążowych ale jakies za krótkie mi się wydawały, a jak brzuch jeszcze podrosnie to byłyby jeszcze krótsze... Jeszcze sobie ustrzeliłam 2 bluzeczki takie luźniejsze to się brzusio zmieści i obie w rozmiarze 34, ten H&M ma jakaś pokićkaną tą rozmiarówkę. Miałam mało czasu, jeszcze raz będę musiała skoczyć na jakiś shoping bo mam ochotę coś nowego sobie strzelić. No i były przeceny na dziecięcym ale nawet nie patrzałam w tamtą stronę, czekam aż się bąbel ujawni bo inaczej chodziłby w samych unisexach. Weszłam teraz na stronę c&A to już prawie nic tam nie ma.. się wizażowe mamuśli rzuciły i wykupiły :P Zakupiłam za to świetny kombinezon używany! Wrzucam fotkę! Cytat:
10 kg no to nieźle, a mnie się wydawało, że nie dalej jak miesiąc temu mówiłaś że 1 kg przytyłaś, coś mi się pomyliło???Cytat:
Chyba dzidzia Cytat:
Cytat:
Kurcze a co lekarz powiedział, że nie jest na 100% pewien płci? Fajnie, że TŻ mógł popatrzeć, ja myślę, że dla faceta to też wielkie przeżycie i wiele znaczy.Cytat:
Cytat:
U mnie ostatnie wyniki Hb 10,6, Ht 33,6. Myślę, że dostaniesz żelazo. Ja też mam Tardyferon Fol, mam nadzieje, że pomoże. Cytat:
![]() ![]() Komuś miałam pogratulować ruchów i mi nick wypadł z głowy, w każdym razie gratuluję! Azealia a Tobie z powodu ujawnienia się córeczki Cytat:
I na koniec obiecane zdjęcie!
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam to samo, wydaje mi się, że to normalne w ciąży, środek ciężkości się zmienia itp.... Tylko na boku jak leże to nie boli
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to tak jak zapraszają to trzeba korzystać ![]() Ktosiula Wygląda jak nowy
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu też nie ma zzo... dają tylko gaz...
ale ja tam nie mam zamiaru prosić o znieczulenie.. raz dałam radę bez to i teraz też dam ![]() jutro może mnie być mało... od rana pakowanie, trzeba wypocząć i w nocy jedziemy |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, grula Pochwalcie się kogo w brzuszkach nosicie
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Urlopik? |
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
1kg od ostatniej wizyty a teraz naraz 4...urlop wychodzi i lody
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Za późno przeczytałam że titanic leci i większa połowa filmu już przeleciała jak zaczęłam oglądać, a oglądanie tego filmu jest jak oglądanie Kevina w święta
.Cytat:
![]() Na samą myśl o glukozie jakoś mi niedobrze, odrzuca mnie od słodkich rzeczy a to z tego co wiem jest meeeeeeeega słodkie Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

bo tak kopnęła że było widać a on się akurat detektorem przymierzał do szukania tętna 

Az strach mysleć, na takich upałach, a potem jak słonce dopiecze, to się udusimy!
a no nad morzem to letnie miesiace są owocne, nie czarujmy się, doimy jak możemy:d
no tak! my z Beatką i nemoskiem z małopolski wiec o morzu chyba marzymy, prawda?
dziewczynki !!!

też nie znoszę przedstawiania się, to raptem kilka spotkań, po co takie więzi budować, nie rozumiem
mam nadzieję, że u mnie nie będzie takiego przedstawienia.
Ślub 25.08.2012