|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
ja na swoj jechalam bocznymi drogami, zeby ne ugrzazdnac w korku i nadzialam sie na ciezarowka a poniej smieciarke. nie pytajcie o slownictow latajace po samochodzie. po czym na egzaminie mialam pisac skarge na ..... kierowce smieciarki
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
Natalia, A ja bym w domu za Chiny nie chciała.
Balabym sie. Perse, ja wiem... wiem ze Ci cieżko. Ale tak jak Pani pisała, kazdy dzien ma znaczenie. I na prawdę robi to duza różnice, czy dziecko jest późnym wczesniakiem (choc wiadomo ze to nie tragedia) czy jednak jest w terminie. Różnica w dojrzałości jest naprawdę wbrew pozorom spora. Dopiero teraz docenia sie problem tzw późnego wczeniactwa (late preterm) i to nie jest do konca tak różowo. Serio. I nie ma co zazdrościć ze ktos tam urodził w 35 czy 36 tygodniu. I tez tak gadam, ze 34 tydzien i juz będę szczęśliwa, ale to takie pitolenie po cos te ostatnie tygodńie w brzuchu sa! Także wiedz, ze to co robisz jest dla jak najlepszego zdrowia Arturka dasz radę, juz to pokazalas i pomysl ze to faktycznie juz ostatnia ciaza. Juz finisz. Jest ok. Dalas radę. Medeah, gratulacje! Dziewczyny, ale to oczywiste ze jak sa wskazania do cc to bez dwóch zdań. Albo jak cos sie dzieje przy porodzie naturalnym. Ale Wy pytalyscie Perse (ktora wskazań do cc nie ma póki co) czy umowila sobie termin cc (czyli cięcie "na zimno"- dla dziecka totalna beznadzieja) i czy nie lepiej by było zrobić cc przed terminem porodu (rownież przy dobrostanie plodu! bezsens i szkoda dla dziecka). To powiedziałam co myślałam Nie podważam sensu istnienia cc. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-20 o 14:47 |
|
|
|
#3154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Później jakiś mądry ortopeda wysłała mnie na prześwietlenie (miałam 17 lat). Okazało się, że mam prześwity w kościach..... No i od szpitala do szpitala, badania, leki, szukanie przyczyny.. Badanie, które powinna zrobić to densytometria: http://portal.abczdrowie.pl/densytometria-kosci To badanie warto zrobić. Nie kosztuje wiele a da odpowiedz na wszelkie pytania Mnie bolą nogi- i "tylko" Tyle... ![]() Cytat:
Jednak boje się czegoś innego...tak jak pisałam wyżej Wydaje mi się, że będzie jakaś kontrola przy CC a przy sn nie ma
|
|||
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
na mnie działa antidral stosowany na noc, mogę polecic z czystym sumieniem, próbowałaś może?
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że w ciąży to co tydzień ale jeśli chodzi o moje zdrowie to mam je głęboko gdzieś, taki ze mnie tym. Całą ciążę mase lakarstw a po porodzie nawet na tarczyce nic nie wzięłam, pare razy wzięłam witaminy ![]() a mały możliwe że ma od tego, bo to są konsekwencje brania tych lekow i ja się z tym liczyłam, nawet byłam zdziwiona że wszystko z nim ok.. z dwojga złego jest cały i zdrowy, a tak mógłby być bardzo wczesnym wcześniakiem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404929]Hej. U mnie bez zmian, ale jestem już wykończona psychicznie i fizycznie i chce już rodzic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Bidulo Cytat:
Mam trzy puszki i na nie patrze... i tyle moge Najgorsza jest niewiedza, ale pomyśl że wiele z nas nie miałam pojęcia, albo miała CC z zaskoczenia i też żyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym że do CC wcale nie trzeba się przygotowywać, do SN tak,, chodźby psychicznie. A CC decyzja-ciach ciach i dziecko na świecie
|
|||||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao to powinnaś zebrać
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie ... tak się bałam, ale wszystko ok
Słyszałam serduszko - bije jak ,szalone, pępowina dobrze umocowana, kosmówka przyklejona. Dzidziuś ma 1,65 cm i ma już czaszkę ![]() Mam leżeć jeszcze 10 dni, a po tym czasie mogę chodzić więcej ale nic nie robić - żadne pranie, sprzątanie, żadnego sexu (tu akurat bez problemu, bo podobnie jak w tamtej ciąży zupełnie mnie nie ciągnie). Zwolnienie mam do 15.07 "a potem zobaczymy". Co do wcześniejszego rozwiązywania ciąży to dziś mi gin mówił o przypadku niedawnym, że kobieta straciła dziecko w 38 tyg i im bliżej tym bardziej wariowała, chodziła nawet do psychologa. Prosiła lekarza o cc, bo nie dawała rady psychicznie i zrobili.
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]() Cytat:
klask i:Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-06-20 o 18:30 |
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() :jupi : |
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Medi- Gratuluję!
Perse- dzisiaj o Tobie rozmyślałam, jak musi być Ci trudno wytrzymać w tym szpitalu, że nie możesz sama wyprawki przygotować i jak Twoje doświadczenia wpłyną kolejne starania... Wierzę, że jesteście pod dobrą opieką, mów o swoich obawach i samopoczuciu lekarzom- niech Cię mądrze uspokajają Tulę Cię mocno, szkoda, że mam tak daleko bo jakbyś się zgodziła to bym Cię odwiedziła pani- dzisiaj o 9.15 miałam już 29 stopni w pokoju... my mamy sufit w drewnie...więc sauna Kasię zostawiałam w rozpiętym body i pampersie- teraz też tak na noc ją układam spać, wcześniej wietrzę i włączam wiatrak aby się wychłodziło (my wtedy przenosimy się do kuchni), śpimy przy uchylonym oknie ktoś mi dziecko podmienił- chyba idą kolejne zęby bo od kilku dni jest płacz na okrągło, w dodatku upał robi swoje Hosenko- cieszę sie razem z Tobą piękne wieści agatko - miałam wczoraj podobny wieczór jak Ty , tylko z mocniejszym trunkiem
|
#3165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do temperatury - u mnie w pracy dzisiaj termometr postawiony przy szybie w słońcu wskazał 48 st a w pomieszczeniu 34 żyć nie umierać |
||||
|
|
|
#3166 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
No i miałam usg z przeplywami, które nie wyszły idealnie, jakoś granicznie. Mam jeszcze dzisiaj zapis na jakiejś lepszej ktg, a jutro na czczo, będą decydować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414130]No i miałam usg z przeplywami, które nie wyszły idealnie, jakoś granicznie. Mam jeszcze dzisiaj zapis na jakiejś lepszej ktg, a jutro na czczo, będą decydować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse już sama nie wiem co dla Ciebie lepsze.. a wiesz ile waży?? Wiesz? Na pewno jest bezpieczny jakby się urodził Daj znać bo ja chyba dziś nie zasnę 3 mam kciuki i jestem z Tobą całym sercem!
|
|
|
|
#3168 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Lekarce dzisiaj wyszło 2100, wymiary od 31 do 34 tc...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Perse ale TY sie nastresujesz!! Pisz jak tylko będziesz coś wiedziała!! 3mam
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414130]No i miałam usg z przeplywami, które nie wyszły idealnie, jakoś granicznie. Mam jeszcze dzisiaj zapis na jakiejś lepszej ktg, a jutro na czczo, będą decydować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię takie wieczory ![]() Cytat:
![]() oby ![]() no właśnie u mnie też takie testy tak wychodziły ![]() suuuper działać działać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41414130]No i miałam usg z przeplywami, które nie wyszły idealnie, jakoś granicznie. Mam jeszcze dzisiaj zapis na jakiejś lepszej ktg, a jutro na czczo, będą decydować.[/QUOTE] trzymam kciuki ![]() _________________________ a ja nadal @ nie mam - dziś zrobiłam test oczywiście jedna kreska ale nadzieję, jeszcze mam, bo w 3 ciąży beta 33 wyszła mi dopiero 2 dni po terminie @ wiem durna jestem ale nie mam nawet objawów @ no chyba, że się spóźni ze względu na histeroskopię upał dziś niesamowity - u nas ponad 33 stopni - masakra jakaś - dobrze, że w domu mam 23 stopni
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Jestem myślami z Wami
Teraz musi się udać
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie wierzę, że nic się nie da z nadoptliwością zrobić. poszukaj dobrego specjalisty. ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41407070]Niekoniecznie bym chciała cc, chciałabym, żeby mi odstawili fenoterol bo z tym nie urodze nawet za 100 lat i chciałabym, żeby sie akcja sama zaczęła i żeby Mały już był po drugiej stronie brzuszka... Nikt tu nic nie mówi o rozwiązaniu. [/QUOTE] wydaję mi się, że jeszcze tydzień będziesz na fenoterolu. ![]() ![]() klask i:![]() gratuluję!!!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do starań, to ciągle odpędzam tę myśl... w pracy jestem teraz bardzo potrzebna, wiele ode mnie zależy, a w związku z tym że lubię to co robię, długo się o nią starałam i wiąże z nią życie, to nie chcę, żeby niektóre decyzje zapadały beze mnie. czekam na wyniki konkursu i jeśli dostaniemy fundusze to chcę być przy remontach i aranżacji wnętrz. choć tż coś coraz częściej coś insynuuje... ale ja nie tracę oddechu, mi się wyć chce no to teraz starania? ![]() anitax ja się wcale nie gniewam, więc mnie nie przepraszaj Perse jestem z Tobą myślami
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
witam przedweekendowo
Zajrzałam tylko na chwilkę czy Perse czegoś nie napisała trzymam mocno kciuki !!!!u nas całą noc burza za burzą i lało strasznie, ale dzięki temu jest czym oddychać ![]() Miłego dnia dziewuszki
|
#3176 | ||
|
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBY
Czeka mnie strasznie dłuuuugi dzień w pracy, więc już jestem zmęczona na samą myśl ![]() rano w sypialni 26 st. C. Perse myślami jestem z Tobą kochana!!! ![]() Cytat:
Tak zazdroszczę tym wszystkim w sandałkach.. z suchymi dłońmi.. Cytat:
Rok temu byłam o tej porze taka szczęśliwa.. miałam w sobie drugie serce.. do dzisiaj mam przed oczyma widok usg z migającym punkcikiem.. Choć strach był ogromny to były to jedne z najpiękniejszych tygodni w moim życiu. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-06-21 o 08:02 |
||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Perse odezwij się
![]() Anita daty i wspomnienia są przygnębiające. Wierzę, że już niedługo będziesz tulić swoje serduszko Ale upadł na zewnątrz. A w domu chłodno na szczęście. |
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
dwa lata temu byłam najbardziej otępiałą osobą na świecie... wyszłam właśnie ze szpitala po łyżeczkowaniu. nie sądziłam, że takie rzeczy się zdarzają... i właśnie doświadczałam niemożliwego ![]() zazdroszczę. ja już mam 27 stopni. w tym chłodniejszym pomieszczeniu. i nie ma gdzie uciec ![]() jak czytałam, że Zebra wietrzyła przed snem, to też zazdraszczałam. bo jak tu wietrzyć jak na zewnątrz 26?!
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Perse czeka na obchód
Anitax - ja 03.06 przepłakałam... Dziewczyny jakieś cenne rady dot. pakowania torby do szpitala??? |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
"cenna" rada: dopytać dokładnie co zapewnia szpital. u mnie na stronie internetowej szpitala była opisana wyprawka, okazało się, że tak naprawdę i tak wszystko zapewniali (oprócz pieluszek i chusteczek), a położne bardzo się denerwowały ilością toreb na sali
dla mnie najważniejsza (oprócz rzeczy oczywistych-osobistych, które i tak bym miała ze sobą) była poduszka-jasiek. teraz wiem, że brakowało mi na porodówce wody z atomizerem (którą mialam na dnie torby ) - chłop nie nadążał moczyć ściery i przykładać mi do czoła
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Oby ta dobra passa trwała...

Rozmawiałaś z ginem o porodzie i jak on to widzi
tyle że ona "nie ma czasu na lekarzy" i od roku nic z tym nie robi a wypadało by jej znaleźć dobrego lekarza, bo ci co u nich była to beznadziejni
żeby wszystko było dobrze

Może wizyta u porządnego fizjoterapeuty by pomogła?
ale jeśli chodzi o moje zdrowie to mam je głęboko gdzieś, taki ze mnie tym. Całą ciążę mase lakarstw a po porodzie nawet na tarczyce nic nie wzięłam, pare razy wzięłam witaminy 
Mam trzy puszki i na nie patrze... i tyle moge 
klask i: