|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Źleeeeee miiii
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zachowujecie się jak baby w ciąży
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do siebie nie zglaszalam bo nie chcialo mi sie za kazdym razem biegac po RMUA, tym bardziej ze moj pracodawca ciezki do zlapania. wiec jak tz pracowal w budzetowce to nie bylo problemu szedl i dostawal swistek. a jak jest na dzialalnosci to pamietac musialam zeby miec kwity za skladki. teraz to juz wsio ryba bo sprawdza w komputerze i tyle, zadnych papierkow nie trzeba, a ze tz akuratnie bylo w polsce jak bylam z mloda u lekrza to podjechalam do ksiegowej mojego pracodawcy i od reki mloda zglosila przez neta.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-06-20 o 22:03 |
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo ja go kupiłam bo chciałam, nie uważam że zły
|
|
#2016 |
|
czyli Endżi
|
Śmieszna ta cała ciąża. Boli nas wszystko (pochwa, odbyt, plecy, brzuch, macica, głowa, nogi itd.) a okazuje się, że to normalne
Ja dzisiaj jestem strasznie jęcząca, ale faktycznie mnie pokręciło od tego upału Ble ![]() Mam spotkanie organizacyjne SR 11.07. No i fajnie, zobaczymy co tam mają ![]() Chłop zabrał sobie "Ojcostwo dla żółtodziobów" do czytania do pracy. No bo oczywiście, jak to ja, nie wytrzymałam z ofiarowaniem do dnia ojca Ciekawe czy mu podejdzie.
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie pupa boli od siedzenia przy kompie
![]() Ja sobie wcinam truskawy i leżę rozwalona. Ale mi dał popalić dzisiejszy wypad. nie wiem czy to po tym wielkim gyrosie z frytami czy po zakupach, ale bolał mnie brzuch i aż mi słabo było... |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
kurde spina mi sie co chwila ten brzuch i juz sie powaznie zdenerwowalam, nawet nie chce cisnienia mierzyc
i co raz to wydaje mi sie ze chyba rodze a maz sie ze mnie smieje i mowi ze oszalalam...maly strasznie kopie...wzielam 2 nospy, fure magnezu i nie przechodzi...do tego nie moge zasnac buuuuu jutro nie wychodze z lozka a dzisiaj tak na prawde nic obciazajacego nie robilam...poszlam spacerowym krokiem do kawiarni i wrocilam troche szybciej bo grzmialo i zaczynalo padac...ale nie bieglam...
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
No duszno, mdli mnie i w ogóle wszystlp boli
![]() Czy któraś z Was będzie kupowała tę chustę do noszenia? Aaaa było jeszcze o tych pieluchach wielorazowych. Podobno dzięki nim dzieci nie mają zapalenia pęcherza, co często zdarza się przy pampkach?
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Kropla deszczu - super zakup i niedrogo.
Samba - sprobuj sie nie denerwowac, nerwy tylko pogsrszaja sytuacje...melisa pomaga sie wyciszyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I skurcze chyba mimo wszystko są bolesne, więc raczej nie rodzisz. Myślę że ta pogoda na nas o wiele gorzej wpływa niż na przeciętne kowalskie więc idź weź prysznic i się połóż. A jak nie przejdzie to może IP albo jutro gin? Cytat:
Ja kupowałam i sprzedałam. Mam tylko nosidełko to mai tei czy jak ono tam
|
||
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam kupic i pieluchy wielorazowe i chuste
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
widzę że tu dalej cisza.
U mnie bez zmian, nie było deszczu. W domu dokładnie 30C a powietrze można "kroić nożem" ![]() Cytat:
I łóżeczko bardzo ładne w dobrej cenie.Cytat:
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
a to tak dla pokrzepienia i dla smiechu moje stopki slonia, czuje sie jakby to jakis obcy byl a nie moja czesc ciala
masakra pokrzywa wymiekla przepraszam ze takie okropienstwo zalaczam ale w sumie troche mnie to bawi bo powazbie czuje jakby z marsa mi te nogi przylecialy1371760813031.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. dla porównania powinnam wam dac moje normalne zdjęcie stopek gazeli ale nie mam...dobre czasy minęły
Edytowane przez tassia Czas edycji: 2013-06-20 o 22:42 |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki...mowie Bartkowi ze ma tam siedziec i nie denerwowac matki...jeszcze mnie jajniki bola :P o rany hipochondria...byle do jutra...rozwazalam juz ip ale maz sie ze mnie smieje i mowi ze nic sie nie dzieje...a wizyte u gin mam w poniedzialek
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu dziewczyny,alemacie przeboje
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też myślę że nie rodzisz. Idź się prześpij, nie twój dzień widocznie. |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mieliśmy dzisiaj akcje w supermarkecie, biegała dziewczynka ok.5 lat, i nagle kucnęła przy regale i się smiała i cieszyła. Znalazła ją chyba matka i podeszła do niej i prosto w twarz jej przymuciła z otwartej ręki. TŻ stanął jak wryty i zaczął się wydzierać do niej, co ona robi, babka poszturchała TŻ i ciągła za koszulkę, az ochroniarz przybiegł. Masakra.
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2
to sa kopytka sarenki. nie strasz ze po porodzie zejdzie ja mam nadzieje ze do rana juz tego nie bedzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że twój zareagował, straszna jest taka znieczulica ludzi, ale widać babka niezła do bójek, szkoda że dziecko słabsze i bezbronne obrywa.Bo ogólnie wiele ziół odpada. |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuję, bo tylko przelecialam, co pisalyscie...
Boli mnie brzuch, spina się masakrycznie kilkanaście razy to na pewno. Chyba temperatura, za dużo dziś robiłam, chyba z 8 razy dziś płakałam, denerwowałam się i w ogóle jestem be mam za swoje...Jak to się dzieje, ze nadal mam wiatrak i nadal mi gorąco?!
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Ja miałam spuchalki jeszcze kilka dni po porodzie i mówili, że normalne.
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy
Cytat:
cotka wiesz co było najgorsze, że to nie zadna patalogia ( albo już tak w sumie) tylko całkiem przyzwoicie wyglądająca babka, dzieciak też czysty, zadbany. TŻ aż się gotował.
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie masz zly nastrój czy coś się stało ? Wcale nie jesteś be. Pamiętaj, że jesteś NASZĄ PANIĄ ŻANDARM ![]() a cotka ma trochę racji !!
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2013-06-20 o 23:07 |
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
tassia ale masz nóżki biedna spuchnięte
ty je trzymaj w górze jak najczęściej...ja z godzinę temu wzięłam no spę forte, brzuch cały twardy, ale to przez krótką, ale intensywną kłótnię z tżem, a teraz tyle pokutować trzeba i leżę, bo jak wstanę to spowrotem głaz... |
|
|
|
#2039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki,
Cytat:
U mnie poki co opuchlizna jeszcze sie nie pojawila... ale od wtorku ma byc chlodniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2
Cytat:
Cytat:
Już leze grzecznie, pisze z komórki. Edi dopiero mi zasnął i też dał mi dziś popalic Do tego to gorąco uderza mi do głowy... ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Zamiast odpoczywać, to pojechałam na zakupy, po Edzika, poklocilam się z tz, posprzatalam kuchnię, zamontowałam Edziowi hustawke, bujalam go na niej z godzinę i jeszcze sama go umylam i polozylam spać Serio wiem, ze za duzo wzięłam dziś na siebie ![]() Co za diabeł kazał mi udowodnić, ze ja wszystko mogę sama
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

mam nadzieję, że do porodu się skróci i nie będę miała takich przebojów jak z Kamilem

[/RIGHT]
ja do siebie nie zglaszalam bo nie chcialo mi sie za kazdym razem biegac po RMUA, tym bardziej ze moj pracodawca ciezki do zlapania. wiec jak tz pracowal w budzetowce to nie bylo problemu szedl i dostawal swistek. a jak jest na dzialalnosci to pamietac musialam zeby miec kwity za skladki. teraz to juz wsio ryba bo sprawdza w komputerze i tyle, zadnych papierkow nie trzeba, a ze tz akuratnie bylo w polsce jak bylam z mloda u lekrza to podjechalam do ksiegowej mojego pracodawcy i od reki mloda zglosila przez neta.

dobrze że twój zareagował, straszna jest taka znieczulica ludzi, ale widać babka niezła do bójek, szkoda że dziecko słabsze i bezbronne obrywa.
ty je trzymaj w górze jak najczęściej...