|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Matko kochana to chyba jeszcze gorsze niż zapachy...współczuję bardzo, ale i ciesze sie że szybko sie naprawilo, bo to pewnie był problem związany że spadkiem hormonów. Też miałam taki problem, ale w stosunku do tz... Cytat:
Mojej kolezance też tz smierdzial i córkę ma mnie w pierwszej ciąży nie smierdzial, głównie lodowka, mięso, kiełbasy. Teraz zupełnie inaczej jest ;-)Cytat:
|
|||
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
witajcie kochane
obiecuje,ze dziś po pracy nadrobię.Ja wczoraj poszlam spac ok 15,30-16 i teraz wstałam dopiero.1 raz sie obudzilam w nocy gdy byla gigantyczna burza,spalił mi sie 1 kontakt az czarne od spalenia zostałolo ogólnie mamy 36st w cieniu i to strasznie zle na mnie działa.Gdyby nie praca pewnie spałabym do jutra non stop.Do tego brzuszek mi troszke urósł a to dopiero polowa 7 tygodnia ![]() milego dnia 2paki ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Oby minęło jak najprędzej, bo to jest katorga dla nosa w te upały... Najlepiej jest na spacerze, wtedy nie czuje nikogo oprócz siebie, ale swój zapach mi nie przeszkadza. Perfumy mi przeszkadzają, w pierwszej ciąży mogłam sie kąpać w perfumach, teraz mnie mdli...[/QUOTE]
u mnie na spacery niestety troche za goraco w dzien ponad 40 stopni), a wieczorem jak zrobi sie normalnie to jest ok. 21 yo juz odpadam. jesli chodzi o perfumy to niestety wszystkie odpadaja. wogole wszystkie zapachy.. oby minelo |
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć dziewczyny- u mnie też z zapachami ciężko... I jakoś mięso, które uwielbiam teraz coś niedobre (nie licząc kebaba
) Słodkie tez coś nie tego, więc trochę ciężko (nawet mi trochę waga spadła od ostatniego badania, mimo że spodnie za ciasne)
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: Ja też tak mam
I czasem myślę,że przez tą ciążę mi siadło na psychę. Ale wszyscy w koło mówią hormony,hormony,to póki co nie mam się czym przejmować. Wczoraj się zdenerwowałam,bo na wizytę do lekarza musiałam długo czekać za nim umówiłam się do tego właściwego i mówię mu o tym a on"no i co Ci poradzę?" to ja wstałam,położyłam się na łóżko tyłkiem do niego i ryczałam Mystiquee: Ja teraz mam taki problem w stosunku do Tż. Na jego kocham Cię ja nic nie odpowiadam,mam czasem gdzieś czy on jest przy mnie czy nie i czasem nie chce mi się na niego patrzeć. A są dni,że przyjdę znienacka się przytulić,całować,choć już rzadziej. Teraz mam ochotę dokonać mordu na nim,i czemu? I krzyki codziennie na niego,bo wszystko mnie drażni co on robi.Ja tam prawie wszystko wąchać mogę Oprócz kawy,energetyków i ostatnio papierosy mi przeszkadzają,a palacz był ze mnie nałogowy Może dlatego,że musiałam gwałtownie rzucić i już nie jest mi dane zapalić
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3516 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ale pędzicie
.Karolinka85 jak po wczorajszej wizycie? Ja też mam wielki wstręt do zapachów . Potrafie przez godzinę gotować obiad a potem nie mogę na niego patrzeć. najgorsze ze nie mogę patrzeć na kawę i z moim niskim ciśnieniem ledwo żyję.
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dotacje
![]() Cytat:
....Moje hormony uwziely sie na psa,strasznie mnie denerwuje.Doslownie wszystkim .Teraz np bardzo chrapie (ma plaski nos) doslownie w momencie chrapniecia robi mi sie goraco ![]() Zaraz jade do sklepu po wloszczyzne i miesko i bede gotowac ta slawetna pomidorowke .Wiekszosc z was troche dalej,wiec mnie na smaki bierze z opoznieniem .Ale musi byc bardzo kwasna
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mam dwa terminy porodu
31.12.2013 i 3.01.2014 i teraz róbta co chceta.Właśnie skończyłam gotować obiad na dziś, będzie makaron ze szpinakiem. Nie będę gotować później bo nie wytrzymam w kuchni tego gorąca. I tak muszę wyjść do miasta dziś :/ nie wiem jak zniosę ten gorąc. Najlepiej mi w chłodnym domu ale cóż muszę oprawić prace mgr i zrobić zdjęcia do dyplomu.Z jednej strony cieszę się, że nie pracuje od marca (z własnej woli, psychika mi tam siadała), ale z drugiej to trochę się nudzę sama. Gdybym już dzidzie miała
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-21 o 08:09 |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda fatalna...duchota na maxa chyba ze 30 st...
![]() W poniedziałek ide porobić badania krwi...nie wiem jak wytrzymam bez porannego posiłku,lepiej wezme woreczek w torebke bo na pewno mnie zemdli ![]() Dobrze ze będziemy rodzic zimą bo nie wyobrażam sobie chodzic w takich gorączkach
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie przeczytalam.- prawie wszystko. Padam wczoraj czulam soe zle ale dzis.... rano nie umialam stac. Strasznie mi slabo boli glowa. Blada jak sciana jestem
![]() Mezaga ja dzis jade na 11:40 na badania trzymajcie kciuki mpcno prooooosze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ale naprodukowałyście przez te 3 dni ![]() Wróciłam z koncertu Bon Jovi- było cudownie, wspaniale, megaza☠☠☠iście ![]() 25 lat czekałam na to wydarzenie- opłacało się . Jestem zachwycona. Teraz co u mnie- wszystko ok, od wczoraj nie biorę już duphastonu i na razie nie mam żadnych plamień ani innych niepokojących dolegliwości. Biorę się za nadrabianie miłego dnia
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
migotka kciuki trzymam!
magnusia, tym bardziej zazdraszczam fajnie, ze sie dobrze bawilas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam...
Kochałam lato, ale teraz marzę już o zimie. Tak mi gorąco, że wściekła jak osa jestem. Co do konfliktów z Teżami, to myślę, że nasze (bynajmniej moje) postrzeganie jego osoby i funkcji w moim życiu się zmieniło. Patrze na niego już trochę z innej perspektywy i oceniam podświadomie czy się spełni w roli ojca czy nie. Pewnie też więcej od niego wymagam i sprawdzam go na każdym kroku. Choć u nas nie jest jakoś ostro, ale czasem pojawia się wymiana zdań i mój ryk np. wczoraj było spięcie kto jedzie na pocztę, a potem, że on za mało do mnie mówi Ja uważam, że to jest normalne i potrzebne by oczyścić atmosferę. Co do zapachów- perfum nie dotykam, a jak Tz rybę złowi i przyniesie do domu to blednę. Ja mam ogromny problem z żylakiem na nodze. Miałam go konsultowanego z dwa lata temu i lekarz stwierdził, że opłaca się go zrobić, ale dopiero po ciąży, a teraz w tych upałach i bez leków tak mi daje czadu, że chyba nogę na suficie podwieszę. Cieszę się z wszystkich dobrych wyników i czekam na więcej dobrych wieści, szczególnie z tych dzisiejszych usg genetycznych. Będzie dobrze |
|
|
|
#3524 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
czemu nie bierzesz duphastonu? w którym tc jesteś? Bo ja biorę od początku 3x1 i zastanawiam się kiedy lekarz mi je odstawi...
|
||
|
|
|
#3526 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Zawsze wyznacza się jakieś granice. Mam nadzieję że tym razem wszystkim nam się uda
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w 9tc- po ostatniej wizycie u gina stwierdził, że nie ma medycznej konieczności aby jeszcze brała- plamienia ustały i jest OK więc poco brać. Ja brałam 2x1
|
|
|
#3529 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To mój lekarz stwierdził że mam za twarda macice i mam brac i biore juz od 6tc a jestem w 11tc... Uciekam do lekarz mam nadzieje że wszystko będzie dobrze w poprzedniej ciąży na wizycie +/- w tym właśnie czasie usłyszałam że nie ma akcji serca, tak strasznie się denerwuje... Trzymam kciuki za pozostałe wizyty
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na miły dzień reklama specjalnie dla Pań
![]() polecam oglądać do końca http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tGtn9XQgvlQ
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3532 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale reklamowany towar mnie zaskoczył ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-06-21 o 11:30 |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
I to jest reklama, którą można puszczać
tylko żeby krótsza była.Dziewczyny mozecie polecić jakieś witaminki ? Dobre i niedrogie? Bo jak proszę w aptece to zawsze mi wyciągnął za min 40zł, a i przy reszcie lekowych zapasów kwota nie mała się robi :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41422309]Mój też urósł. Do Tżeta się śmieję, że jest taki sam jak zawsze tylko teraz go nie wciągam
![]() Ciekawe jak jest z tymi badaniami. Mówią, że powinny być robione przed posiłkiem, a jak byłam w szpitalu badali mi krew popołudniu po śniadaniu i obiedzie [/QUOTE]zależy jakie badanie np. tsh można zrobić po posiłku ale morfologia powinna być przed posiłkiem ja to idąc na badania krwi wzięłam ze sobą cały woreczek ze sniadaniem i zaraz po badaniu wsiadłam w auto i zaczęłam jeść tak mnie mdliło
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dziś usg, pierwsze po szpitalu, mam nadzieję, że krwiak się wchłonął. Biorę duphaston trzy razy dziennie, może mi zmniejszy dawkę. Mam również nadzieję, że założa mi kartę ciąży i będę znać tp.
Ogólnie czuję się bardzo dobrze, nie wymiotuje, nie mam mdłości, zgagi, zaparc, nie drażnią mnie zapachy, cyce nie bolą, brzuch też nie, jakoś tak bezobjawowo ta ciążę przechodzę. Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że chodzi głównie o badanie glukozy. Badanie na czczo daje miarodajny wynik.
|
|
|
|
#3539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mówiła że sylwester na porodówce w roku 1989 to był koszmar. Położne z podejściem jeszcze głęboko komunistycznym, ściany odrapane, gości wygonili o 20, więc całą noc siedziała sama i modliła się, żeby się zaczęło. I tak przez następne dwa tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Śniło mi się że urodziłam dziecko i ono powiedziało że mnie nie lubi, jak tylko położyli mi je na brzuchu. Obudziłam się i w ryk Wogóle oprócz płaczliwości innych objawów u siebie nie widzę, żadnej nadwrażliwości na zapachy, nudności, bóli czegokolwiek, nic. Mam nadzieję że tak pozostanie
|
|||
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po wczorajszej wizycie..pani doktor bardzo przyjemna..jestem mile zaskoczona..
dopiero to 5 tydz, zrobiła usg..mam się oszczędzać, odpoczywać, nie przemęczać, nie dźwigać..itd..przepisała duphaston 2x1 tab folik normalnie 1x1 następna wizyta za 2 tyg 4 lipca, to już będzie więcej widać, założy mi kartę ciąży i skieruje na badania..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

mnie w pierwszej ciąży nie smierdzial, głównie lodowka, mięso, kiełbasy. Teraz zupełnie inaczej jest ;-)

. Potrafie przez godzinę gotować obiad a potem nie mogę na niego patrzeć. najgorsze ze nie mogę patrzeć na kawę i z moim niskim ciśnieniem ledwo żyję.

16.06.2012 

czemu nie bierzesz duphastonu? w którym tc jesteś? Bo ja biorę od początku 3x1 i zastanawiam się kiedy lekarz mi je odstawi...