|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Cytat:
O a gdzie wypoczywacie?? |
||
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Gratuluję ruchów, poznanych płci i udanych wizyt. Moja bez sensu (no poza tym, że niuńka mi pomachała
Kot Kazimierz ![]() Mała Zołza ![]() Mya mnie też nie trzeba będzie za bardzo namawiać na to morze ![]() Dzidzia ale Was ostatnio dopadło |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
A to łobuzica mała
taka wstydliwa że tak główkę chowa.Czyli znowu mierzenie do powtórki? |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Mi juz ręce opadły. Nie wydalam nerwowo. Nawet plakac już mi się nie chce.
Ryba, nic nie odzyskaliśmy, stoimy w miejscu. De, tak o wiewiorze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba iść spać jutro pobudka 5.50
![]() Dobranoc |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
za jutrzejsze wizyty!!
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
To w sumie ważne, bo dużych tabletek nie lubię. Dzięki.
Cytat:
Cytat:
gratulacjeCytat:
mój TŻ byłby zachwycony
|
|||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tak z rana
![]() Wow po raz pierwszy udaje mi się meldować jako pierwsza na wątku Zbieram się na wizytę,może uda się posłuchać serduszka mojego stukacza pukacza ![]() Miłego dnia ![]() U mnie już do słońca 26 stopni za wizyty
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
nio
![]() jedziemy do Pogorzelicy na tydzień.,... Witam się z rana... dzisiaj wybił 16 tydz dopiję kawkę i jeszcze ostatnie pranie, sprzątanie i pakowaniu |
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
gratuluję wizyt, poznanych płci i radości z zobaczenia naszych dzieciaczków! rzadko piszę, ale zaglądam, chyba jeszcze nie poszłam w zapomnienie? ![]() egzamin na podyplomówce zdany na 5 i już jestem wolna. Tylko czemu taka zalatana? a to to, a to tamto, z pracy do domu, teraz robimy ogrodzenie, za moment taras i cały czas się coś dzieje. Dziś TŻ ma urodziny więc dziś imprezka, a jutro trochę większa.Wczoraj byłam na wizycie, obejrzałam maleństwo Fikało sobie raz w jedną, raz w drugą, i póki co jest DZIEWCZYNKĄ następna wizyta 18.07 o 18:00. Wtedy mi jeszcze potwierdzi, ciekawe...Bo tak czułam od jakiegoś czasu, że to ONA Zobaczymy, na razie wiemy my i moja szwagierka, która była ze mną i się domyśliła![]() Myślałam, że da mi żelazo bo mam hgb 11,2 ale powiedziała, że poniżej 11,00 jest wskazanie. Więc mam brać witaminy (Feminobion, ale nie powiedziała który więc chyba wezmę ten classic) , Aspargianin i jeść wołowinkę, szpinak itd. Koleżanka poleciła koktaj pietruszkowy: natka, cytryna i woda, to do blendera i chlup. Piła całą ciąże i zero anemii. A zdziwiłam się ,bo przytyłam tylko 1,5 kg od ostatniej wizyty, a od początku to ciężko powiedzieź bo ostatnio zawsze ważyłam w granicach 64,5 - 65 kg, a teraz 66,5. A wszyscy mówią, ze mam spory brzuch,hmm. Miłego dnia mamuśki
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witajcie w te upalny poranek ![]() idę opchnąć naleśniki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() Ja już od 6:30 dospać nie mogę... dziś znów od rana słoneczko świeci ![]() za dzisiejsze wizyty!Budowniczka,my też jedziemy do Łeby ![]() Dzidzia, przytulam... jak się wali to wszystko na raz...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-21 o 07:23 |
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() całą noc nie spałam... ormalnie otwarte okna ale taki upał i duszno ze masakra....teraz tez gorąco a dopiero 7... ide do pracy:/ za wizyty
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
I po połówkowym...
Dziękuję wszystkim za kciuki Niestety mamy skierowanie do poradni genetycznej na echo serduszka, bo jest jakieś ognisko w komorze A poradnia dziś jak na złość nie przyjmuje Ech... Coś nam to dziecko od początku sporą dawkę stresu zapewnia ![]() Czy któraś z Was robiła echo serca dziecka?
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję,ze u Waszego maleństwa wszystko okaże się ok A płeć potwierdzona?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na karteczce od lekarza miałam info, żeby wziąć cytrynę, wodę i glukozę. pielęgniarka mi zrobiła koktajl i było smaczne... ale ja uwielbiam co słodkie :P ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Ryba dzięki ![]() postaram się odezwać, o ile będzie zasięg neta
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Hej.
Obudzilam się z toną krwi w nosie. W nocy spać się nie dało, bo ukrop-zero przepływu powietrza. Mówiłam ze w tym roku będzie mordercze lato. A to tak na prawdę jeszcze nie lato. Musze z Młodą zrobić jakąś laurkę tatusiowi.na pewno będzie mu miło. A poza tym jestem znowu bez sił. Nie mogę sobie w głowie uporządkować tego natłoku złych zdarzeń. Aż boje się kolejnych dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale wczoraj padłam, jak mucha... Ogladalam csi ny i nie wiem nawet o której zsnęłam, obudziłam się przed 1 to tylko szybki prysznic i dalej spać.
Dziś mamy odebrać z TŻ obrączki ![]() Nemosek trzymam
|
|
|
|
#2841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do Łeby to my tez tam jedziemy W zeszłym roku też byliśmy ![]() kciuki za wizyty laseczki! |
|
|
|
|
#2842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łeba jest super ![]() Proponuje spacer na wydmy, dość długi ale widoki fajneeee ;D Mieliśmy jechać teraz za parę dni, ale Tż ma za dużo pracy teraz niestety. |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydymy- obowiązkowo Mam nadzieję,że nie polegnę pod drodze
|
|
|
|
#2845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dojść to jeszcze pół biedy, najgorzej wejść pod te góry piachu haha ![]() A żeby było śmieszniej, to idąc spowrotem stwierdziliśmy, że pójdziemy plażą Łydek nie czułam :P
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
witam..
ja mega zla i zirytowana...\ na wczorajszej wizycie nie dosc ze sie oczekalam godzine w kolejce to jak weszlam juz do usg brzuch gotowy a ona do mnie:to dopiero 17 tydzien.....za wczesnie to usg nie ma sensu;/niech pani za miesiac przyjdzie a ja do niej;nawet nie mozna plci podgladnc? a ona no nie ma sensu bo dziecko na ultrasonog.za duze a przez brzuszek za male;/to usg sie robi od 20 do 22 tyg ... wiec zirytowana wstalam powiedzialam dooobrze to umowie sie za miesiac;/ masakra jakas;/ wczesniejsza lekarka jak dzwinilam co z 1 ciaza do niej chodzilam tez kazala przyjsc ok 20 tyg masakra kazdy mnie zwleka;( pewnie sie dowiem dopiero za miesiac ..18 lipca usg masakra jakas ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- zazdraszczaaam wakacji,my nie wiem czy w tym rou gdzies pojedziemy,maz ma za miesiac urlop mielismy jechac do zakopca ale nie wiem,chcemy cos uskladac kasy bo brak oszczednosci przez remonty domku a maz jeszcze chce prace zmienic bo ten szef go wkurza;/ nie wiem jak to bedzie moze sie wybierzemy na 2/3 dni gdzies na domki nad zalew,w tantym roku byla solina, obwodnica jezdzilismy przez ustrzyki,krakow przejazdem i bedzin.
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale upał... normalnie wytrzymac sie nie da a do południa jeszcze daleko ![]() Gratuluje Wszystkim udanych wizyt i poznanych płci ![]() Powiedzcie mi jak jest wykonywane to usg połówkowe?- czy to musi być 3d bądź 4d czy są jakieś inne opcje? ja się za bardzo na tym nie znam... ![]() czy Wam też krwawia dziąsła? mi od kilku dni strasznie. cos specjalnego stosujecie na nie? za dzisiejsze wizyty
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma wrażenie utraty bądź osłabienia czucia na skórze brzucha :/?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia mi nie krwawia ale z 1 ciaza krew z niska sie puszczala ,to normalne,ja i tak mialam krwotok po porodzie bo zawsze mialam z krzepliwoscia krwi..boje sie zebym teraz nie miala
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się w upalny piątek u nas w cieniu 26 stopni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

bylam u zlotnika,bo pandora mi szwankuje,w urzedzie zarejestrowac dzialalnosc i kupe innych rzeczy.I tak dzien w dzien.Troche zmieniam w ogrodzie,pozbywam sie ekspansywnych roslin,bo z dwojka nie dam rady.

za jutrzejsze wizyty!!

jak się wali to wszystko na raz...