Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 10:46   #3211
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a mi się laktator bardzo przydał, tż jechał i na gwałt w sklepie kupował bo nie kupiłam wcześniej
miałam wieeelki nawał pokarmu w 3dobie normalnie cyce mi rozwalało, Wiki jak to noworodek mało zjadał, a ręcznie nie szło ściągać a musialam się pozbyć tego nadmiaru pokarmu (po 300ml ot tak z każdej piersi ściągnęłam - tylko do poczucia ulgi)

ale tu nie ma reguły, dla mnie to było wybawienie bo inaczej pewnie szybko zapalenie jakies bym złapała, a sąsiadka z łóżka obok dopiero laktację próbowała rozkręcić bo pokarmu miała malutko

To właśnie miała moja siostra...i mówi, żeby kupić

A jaki masz laktator?

Jak wyślę mojego Tż to pewnie mi jakieś kupi albo g*wno albo cos mega drogiego...

Wole sama wybrać

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a szkoda gadać...nie będę tutaj smucić....niech ten tydzień się już skończy!

a zaczęło się od poniedziałku i wiadomości że kumpel #....
Kochanie pisz...będzie Ci lżej...

Bo inaczej do Ciebie zadzwonie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:48   #3212
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Koocurek ja też miałam ''tani'' laktator, ale kosztował prawie 40 zł. Nazywał się Lakta Plus czy jakoś tak. Masakra. Najwięcej pokarmu miałam 60 ml na cały dzień. Stasio lepiej ściągał.
Co do koszul to 3 wydaje mi się mało. Jest upalnie i gorąco szybko się poci. Ja miałam 9 koszul, chyba z 30 par majtek, bo czułam, że dłużej poleże, a TŻ nie mógł codziennie być. U mnie w szpitalu każda kobieta do porodu ma wode niegazowana z takim dziubkiem.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:59   #3213
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Lece dziewczyny do pracy pozdrawiam.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:02   #3214
pani22ka
Zakorzenienie

a tak w ogole jak sie Artus dzis urodzi to bedzie astrologicznym blizniakiem naszej Kundzi!

Kunegundo Kochana, sto lat! pociechy z Tosi!:c mok:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:09   #3215
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ALFA no niby tak...ale wiesz laktatorów nie brakuje więc zawsze można kupić jak będzie potrzebny
hihi w niedzielę o 18 nigdzie nie znalazł ale też i źle szukał bo w aptekach a tam nie mieli hurtownie gdzie wszystko kupowaliśmy w niedzielę były zamknięte
a nie pomyśłałam o dużym centrum dziecięcym typu np Smyk i Baby max które to nawet w niedzielę są otwarte do 19 czy 20

kupił dopiero w poniedziałek o 10 jak sklep otworzyli, luuudyy cyce jak donice miałam jak sobie to teraz przypomnę

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To właśnie miała moja siostra...i mówi, żeby kupić

A jaki masz laktator?

Jak wyślę mojego Tż to pewnie mi jakieś kupi albo g*wno albo cos mega drogiego...

Wole sama wybrać
mi mamcia fundnęła Aventu 170zł w sklepie kosztował (zdzirny na necie o 60zł taniej był wtedy)
z resztą ja miałam w planach podyplomówkę więc ambitnie ściągałam i mroziłam, żeby młodego karmić jak mnie nie będzie

a Wiki tym mrożonym pluł dalej niż widział sie okazuje, że niektórym kobietom mleko po zamrożeniu zmienia smak na taki mniej smaczny i dzieci nie będa go pić

ja na studiach, Wiki na mm był na ten czas, a pół zamrażarki mrożonego mleka wywaliłam w końcu

szkoda, że we Wro nie ma banku mleka bo ja spokojnie mogłabym oddawać, a oni mrożą w wyższej i lepszej technologii więc problemu smaku ponoć nie ma a inne dzieci mogły by pić
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:13   #3216
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Szkoda pisać... w domu ostatnio cały czas kłótnie z Tż w pracy też nie lepiej ... Jestem przemęczona fizycznie i psychicznie, mam dość wszystkiego Nie pisze ostatnio, bo nie ma o czym. Wszystko jakoś ostatnio jest bez sensu w moim życiu i nie ma jak na razie nadziei na to, żeby było lepiej. Nawet nie chcę mi się starać o dziecko... nie mam z kim.
większość z Nas po # przechodzi kryzys...nie dołuj sie to wszystko z czasem minie! Musisz być silna chociaż wiem że łatwo nie jest.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:19   #3217
BYou
MBZ♥

Perse jestem z Wami myslami

Tak podczytywałam Waszą wczorajszą dyskusję o cc. Ja miałam właśnie takie cięcie na zimno ze wskazań ortopedycznych, sn nie dałabym rady urodzić:/

laktator mialam z medeli elektryczny

pozdrawiamy z Roszpunką

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:22   #3218
Kubek29
Zadomowienie

Perse, bedzie dobrze, juz teraz inaczej być nie moze!
Trzymaj sie dzielnie, myśl pozytywnie.

Anitko, tak mi przykro...
Nie wyobrażam sobie takie decyzji, choc wiadomo ze czasem tak jest lepiej.
Czasem tak trzeba choc serce pęka.

Alfa, mrozenie w Banku Mleka wyglada tak samo jak w domu. Normalne zamrazarki tam sa.
A Bank Mleka we wro to pewnie kwestia czasu...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:43
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:29   #3219
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dzisiaj wieczorem ma przyjechać weterynarz do mojego psiaka.. i obawiam się że będę musiała podjąć jedną z najgorszych decyzji.. Tylko jak ja mam się na to zgodzić..

Cytat:

u mnie ten tydzień to jeden wielki koszmar normalnie.....codziennie jakieś nieszczęśliwe wydarzenie normalnie! .....
Co się dzieje?
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Mój pies jest już staruszkiem - ma 14 lat. Nie słyszy praktycznie i nie widzi i co najgorsze "siadł" na tylnich łapach i to mu bardzo utrudnia poruszanie.. praktycznie 70%doby przesypia.. Lekarz już ok. pół roku temu sugerował żeby skrócić Jego cierpienia, ale ja nie mam serca.. a tak mi go szkoda.. wiem że się męczy
Bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Szkoda pisać... w domu ostatnio cały czas kłótnie z Tż w pracy też nie lepiej ... Jestem przemęczona fizycznie i psychicznie, mam dość wszystkiego Nie pisze ostatnio, bo nie ma o czym. Wszystko jakoś ostatnio jest bez sensu w moim życiu i nie ma jak na razie nadziei na to, żeby było lepiej. Nawet nie chcę mi się starać o dziecko... nie mam z kim.[COLOR="Silver"]
Kochana kryzys po # przechodzi wiele par

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:36   #3220
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Koocurek ja też miałam ''tani'' laktator, ale kosztował prawie 40 zł. Nazywał się Lakta Plus czy jakoś tak. Masakra. Najwięcej pokarmu miałam 60 ml na cały dzień. Stasio lepiej ściągał.
Co do koszul to 3 wydaje mi się mało. Jest upalnie i gorąco szybko się poci. Ja miałam 9 koszul, chyba z 30 par majtek, bo czułam, że dłużej poleże, a TŻ nie mógł codziennie być. U mnie w szpitalu każda kobieta do porodu ma wode niegazowana z takim dziubkiem.
Cytat:
mi mamcia fundnęła Aventu 170zł w sklepie kosztował (zdzirny na necie o 60zł taniej był wtedy)
z resztą ja miałam w planach podyplomówkę więc ambitnie ściągałam i mroziłam, żeby młodego karmić jak mnie nie będzie

a Wiki tym mrożonym pluł dalej niż widział sie okazuje, że niektórym kobietom mleko po zamrożeniu zmienia smak na taki mniej smaczny i dzieci nie będa go pić

ja na studiach, Wiki na mm był na ten czas, a pół zamrażarki mrożonego mleka wywaliłam w końcu

szkoda, że we Wro nie ma banku mleka bo ja spokojnie mogłabym oddawać, a oni mrożą w wyższej i lepszej technologii więc problemu smaku ponoć nie ma a inne dzieci mogły by pić
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Perse jestem z Wami myslami

Tak podczytywałam Waszą wczorajszą dyskusję o cc. Ja miałam właśnie takie cięcie na zimno ze wskazań ortopedycznych, sn nie dałabym rady urodzić:/

laktator mialam z medeli elektryczny

pozdrawiamy z Roszpunką

Właśnie zerknęłam na cenę laktatorów

Na medele elektryczna mnie nie stać

Avent właśnie jest na tapecie.. ale ręczny...100 zł to i tak dość dużo

Fiol - skąd ja teraz mam wziąć 9 koszul

Synuś
Stary 2013-06-21, 11:41   #3221
wieka22
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny!
Melduję się, że u nas ok i czekamy (nadal nie spakowani...)
zaliczyłam już dzień wymiotów, ale to raczej po zmieszaniu czereśni, śledzi i czipsów...

u nas też upały męcząchodzimy z Julkiem na golasa po domu
współczuję Waszym maluszkommam nadzieję, że w końcu się ochłodzi to odetchniemy wszyscy

we wtorek wizyta

Perse jestem myślami i modlitwą dziś z Wami, trzymaj się, dziś już utulisz Artura

Edytte - Agatkaa ma racje, często po # jest ciężko w małżeństwie, musicie dużo rozmawiać, to jedyne co mogę poradzić, zamykanie się w sobie tylko pogorszy...

Sto lat dla Tosi

Koocur czykają nasze zegarki, słyszysz???
Twój Marcel też taki leniwy w te upały? bo ja już dziś schizuję...z resztą w po przednią niedzielę zaliczyłam już IP, ale ktg wyszło ok, lekarz uspokajał, że w taką pogodę nawet maluchom w brzuchu leniwie

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:48   #3222
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole ekstra idea takiego banku

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Właśnie zerknęłam na cenę laktatorów
hehe no!
wiesz, jak będzie potrzeba to są wypożyczalnie laktatorów spróbujesz sobie model i będziesz wiedzieć czy Ci taki pasuje

BYou, co u Was?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:53   #3223
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
zaliczyłam już dzień wymiotów, ale to raczej po zmieszaniu czereśni, śledzi i czipsów...

współczuję Waszym maluszkommam nadzieję, że w końcu się ochłodzi to odetchniemy wszyscy

we wtorek wizyta

Koocur czykają nasze zegarki, słyszysz???
Twój Marcel też taki leniwy w te upały? bo ja już dziś schizuję...z resztą w po przednią niedzielę zaliczyłam już IP, ale ktg wyszło ok, lekarz uspokajał, że w taką pogodę nawet maluchom w brzuchu leniwie
U nas dziś ok, ale wczoraj temperatura dała się we znaki!
Ja chce dziś torbę spakować bo dziwnie się czuje (jakbym miała coś w kroku) Też mam we wtorek wizyte...

Ty się spakuj koniecznie!!!

Co do ruchów...u mnie dziwna sprawa...ostatnio nic nie czułam chyba do 11 wiec kolejny siwy włos.

Od 2 dni czuje mega mocne ruchy, aż mnie bolą

W ogóle, mam wrażenie, że mój Marcel jest zwinięty mega w kłębek (czuje to przez brzuch bardzo wyraźnie) i, że nie ma tam miejsca.. Leży chyba dalej po skosie bo wyczuwam dokładnie każdą Jego cześć

Jeśli ciąża potrwa jeszcze miesiąc nie wiem gdzie On się zmieści???

Synuś
Stary 2013-06-21, 12:04   #3224
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Perse trzymaj sie juz bedzie dobrze
Kundzia zdowka i buziaki

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2013-06-21 o 12:10 Powód: nauka czytania
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 12:06   #3225
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunia Wszystkiego Najlepszego

Koocurek ja myślałam, że poleżę w szpitalu conajmniej miesiąc, więc stąd moje większe przygotowanie. Jeśli ktoś będzie do Ciebie przychodził to 3 koszule powinny Ci wystarczyć
Stary 2013-06-21, 12:10   #3226
BYou
MBZ♥

Pani dziękuję, że pytasz u nas dobrze miałysmy po drodze wizytę u okulisty-badanie dna oka i usg przezciemiaczkowe bo Roszpunka ma różnej wielkości źrenice, róznie reaugujące na światło. I bałam się że to coś powaznego ale na szczęście w badaniach wszystko ok, po prostu taka Jej uroda i może to wrócić do normy, a może tak zostaćWczoraj miałysmy szczepienie i też bez problemu także ufff Roszpunka waży 5766 i mierzy 66cm-urosła od urodzin 13 cm Już tak fajnie guga, zajmuje się soba, jest bardzo pogodna
A jak u Was?

To moja Księżniczka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2977.jpg (78,7 KB, 63 załadowań)

Stary 2013-06-21, 12:24   #3227
kooocur
Zakorzenienie

Kundzia- stówka!!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Kunia Wszystkiego Najlepszego

Koocurek ja myślałam, że poleżę w szpitalu conajmniej miesiąc, więc stąd moje większe przygotowanie. Jeśli ktoś będzie do Ciebie przychodził to 3 koszule powinny Ci wystarczyć
Chyba ktoś przyjdzie

Cytat:

To moja Księżniczka:

Synuś
Stary 2013-06-21, 13:02   #3228
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!

Czekamy
Cytat:

To moja Księżniczka:

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:05   #3229
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41420832]Prawdopodobnie będę miała dzisiaj cięcie.
.[/QUOTE]
Perse, będziesz już tulić Arturka

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wez wode i slawetny sok z winogron (nawet jak nie pozwola to tradycji stanie sie za dosc )
o co chodzi z tym sokiem winogronowym?

Cytat:
u mnie ten tydzień to jeden wielki koszmar normalnie.....codziennie jakieś nieszczęśliwe wydarzenie normalnie! .....
agatko, co się dzieje?

Cytat:
To moja Księżniczka:
Jaka śliczna
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:10   #3230
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Natalia, A ja bym w domu za Chiny nie chciała.
Balabym sie.
ja tam bardziej boję się zarazków w szpitalu niż rodzić w domu ;p wiem wiem mam nierówno pod sufitem... ale nie jestem zadowolona z tego porodu ( moja gin się śmieje, że urodziła 4 dzieci i z żadnego porodu nie była do końca zadowolona i zdecydowała się na 5 dziecko, w końcu udało jej się )

ja żałuje, że nie mogłam przeżyć go tak jak chciałam, no i szybciej bym urodziła w domu a tak musiałam z 20 min hamować parcie ;/

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Po wizycie ... tak się bałam, ale wszystko ok Słyszałam serduszko - bije jak ,szalone, pępowina dobrze umocowana, kosmówka przyklejona. Dzidziuś ma 1,65 cm i ma już czaszkę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41420832]Prawdopodobnie będę miała dzisiaj cięcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

trzymam kciuki, modlę się, żeby wszystko dobrze się dla Was skończyło

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a tak w ogole jak sie Artus dzis urodzi to bedzie astrologicznym blizniakiem naszej Kundzi!

Kunegundo Kochana, sto lat! pociechy z Tosi!:c mok:
sto lat

Cytat:

To moja Księżniczka:
cudowna

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:39   #3231
fiolusiek
Zakorzenienie

Macie wieści od Perse Nie umiem się na niczym skupić i ciągle o nich myślę
Stary 2013-06-21, 14:28   #3232
zebrawpaski
Zakorzenienie

fioluś- ja podobnie...

wika- sok winogronowy jest na liście rzeczy koniecznych do zabrania na porodówkę zalecanych przez naszą słynną położną
szybko uzupełnia brak cukru i didaje energii

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

anitax- podjęłaś decyzję w sprawie psa?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

BYou- piękną masz baletnicę

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Kunegunda- wszystkiego najlepszgo!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:34   #3233
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Po wizycie ... tak się bałam, ale wszystko ok Słyszałam serduszko - bije jak ,szalone, pępowina dobrze umocowana, kosmówka przyklejona. Dzidziuś ma 1,65 cm i ma już czaszkę

Mam leżeć jeszcze 10 dni, a po tym czasie mogę chodzić więcej ale nic nie robić - żadne pranie, sprzątanie, żadnego sexu (tu akurat bez problemu, bo podobnie jak w tamtej ciąży zupełnie mnie nie ciągnie). Zwolnienie mam do 15.07 "a potem zobaczymy".

Co do wcześniejszego rozwiązywania ciąży to dziś mi gin mówił o przypadku niedawnym, że kobieta straciła dziecko w 38 tyg i im bliżej tym bardziej wariowała, chodziła nawet do psychologa. Prosiła lekarza o cc, bo nie dawała rady psychicznie i zrobili.
Super!
A tej kobiecie sie nie dziwie...

Perse trzymam mocno kciuki!! I ciesze sie ze arturek bedzie wczesniej ale caly I zdrowy!

AgTko uswiadom mnie bo nawet nie wiem co mi ta tarczyca szkodzi...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:34   #3234
kooocur
Zakorzenienie

Perse chyba nas podczytuje

Synuś
Stary 2013-06-21, 14:43   #3235
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Artus jest już z nami 8 pkt, 1990, 47 cm. Jesteśmy najszczesliwsi na świecie!!@

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:45   #3236
BYou
MBZ♥

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Perse gratulacje Kochana

Stary 2013-06-21, 14:48   #3237
wieka22
Rozeznanie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Perse Bogu dziękicieszę się z Wamiaż się poryczałamczekam na szczegółowe relacje
jupi

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:48   #3238
ButterBear
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41426987]Artus jest już z nami 8 pkt, 1990, 47 cm. Jesteśmy najszczesliwsi na świecie!!@

Perse, to wspaniale!!! Brawo! Dużo dobrego dla Ciebie i Małego!!!!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:49   #3239
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41426987]Artus jest już z nami 8 pkt, 1990, 47 cm. Jesteśmy najszczesliwsi na świecie!!@

tak się cieszę kochana
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:51   #3240
fiolusiek
Zakorzenienie

Tak się cieszę Gratuluje
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości