|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Ale wolę to, niż rozkładanie na ostatnią chwilę![]() Cytat:
Patrz ile miesięcy trwa ciąża i ile czasu przybierałaś na wadze ![]() Ja dam sobie spooro czasu, chcę to zrobić na spokojnie Zwłaszcza, że taki prawdziwy sezon bikini czeka nas dopiero za rok ![]() Cytat:
![]() Wiesz Ona, to zależy przede wszystkim od postrzegania siebie i przed ciążą, moja siostra która zaczynała z niedowagą, przy 174cm ważyła pod koniec 72kg i dla niej to był koniec świata, uważała, że jest strasznie gruba i nieatrakcyjna. Gdzie ja mogę z ręką na sercu powiedzieć, że wtedy wyglądała bosko, nawet po porodzie z lekkim brzuszkiem, bo miała spory biust, fajny tyłeczek i dalej zgrabne szczupłe nogi! Wyglądała pięknie, teraz schudła jeszcze bardziej niż przed ciążą i ciągle jej powtarzam, że powinna przytyć, bo źle wygląda... a ona sobie wałeczków szuka jeszcze Wiadomo kocurku, ale wygladasz tak zgrabnie i ślicznie, że na twoim miejscu parę kg bym zostawiła Zresztą tak jak ciągle zaznaczam, jestem zwolenniczką, apetycznych, kobiecych figur, a nie super szczupłych dziewczyn
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() bylam w biedrze i co?3osoby mnie zaczepily jeden pan znajomy dwoch starszych nie w tym jeden co kosi trawe i mowi "ooooo beda blizniaki"... drugi mowi "no jest Pani pewna ze tam jest jrdno dzircko"?a sasiad mowi "ale brzuch napewno jrdno dzircko?" po czym jeden pan znajomy mowi "jeszcze sie pani toczy?bidulka"(ale on jedt starszy i bardzo fajny kulturalny z racji praktyk na osiedlu u nas go poznalam i tak zostalo zone ma chora itp a wiecznie usmiechniety,jakby mi powiedzial ze jestem gruba brzydka itp to tez bym sie na niego nie obrazila ale na szczescie mowi ze ladnie wygladam hahaha sasiad mlody pod klatka mowi "jeszcze nosisz ta kuleczke" sasiadka w windzie "ale ci musi byc goraco dajesz rade?" no i wyjdz czlowieku do biedrobki to sir nasluchasz hahahahahahaha |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, ciekawe jak Malinka
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
czuję że sie roztapiam
mam nadzieję że nadprogramowe kilogramy sie wytapiają. Boże jak gorąco. Rolety zasłoniete, wiatrak chodzi a w mieszkaniu jak w piekle. Nogi mi spuchły- kostek brak
|
|
|
|
#4506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieścinie jakbym się teraz przeszła z takim brzuchem, to zaraz by pół miasta wrzało ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Tak wiem, ze cie pocieszylam ![]() U nas dzisiaj jest całkiem znosnie, ale mam jeszcze asekuracyjnie miske z imną woda pod nogami
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za wizytę:p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jest za szyba. Cytat:
Ją stronę czytam, strona dochodzi strasznie dzisiaj spamujecie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oooo baty mu się należą ![]() Ja na wizycie w 30 tc ważyłam 70,5 kg czyli przytyłam 8,5 kg od początku ciąży i jakoś nie przejmuję się wagą, bo po ciązy sie zrzuci teraz pewnie w ciągu tych 3 tygodni przytyłam ze 4 kg bo chodzę tylko po domu i mlaskam, non stop cos podjadam, a niestety najwięcej słodkiego
|
|
|
|
|
#4511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No cóż jedne za duże drugie za mało...
![]() Czasami nie ma na to wpływu... Hehehhe a to ciekawa teoria ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Taki był plan, ale zaskoczyła mnie cukrzyca ciążowa niestety ![]() Ja też..na wieczne nieoddanie |
||||
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Znowu chcemy szybko wątek dokończyć
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Cytat:
|
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Idę zjeść naleśniki bo coś głodna jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezaka przez ciaza wazyla 48 kg w ciazy przytyla 26 kg i po roku wazy 44 i nie moze przytyc a bardzo by chciala
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Polecam, bo nie mam wentylatora i tylko to pomogło mi jakoś przetrwać upały
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pogrubionego, to niestety podpisuję się pod tymi słowami i ja ![]() Pamiętam jaki miałam słaby apetyt w 1 i 2 trym. za to teraz zjadłabym konia z kopytami w rozmiarze xxxl oczywiście ![]() Już nawet tż mnie momentami stopuje ![]() Spokojnie kocurku, coś tam na pewno ci zostanie, a jak nie, to z chęcia oddamy
|
|
#4517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a chciałabym do 55 zejść |
|||||
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
odnosze wrazanie, ze burza idzie a ja sam w domu
nie to ze sie boje ale jakby był jakis drastyczny spadek cisnienia to ja to odczuj mocno i zeby mi sie slabo nie zroiło ![]() Z Mama beda za jakies 2 h, bo juz kwestia wypisu i podrózy. niech mnie ktos przygarnie buuuuu |
|
|
|
#4520 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Elaine uroczy kącik dla Igorka
![]() Mela wszystkiego najlpszego z okazji rocznicy Cytat:
Cytat:
i brawa dla tej pani, która Cię dowartościowała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ładnie wyglądasz z brzuszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wróciłam z zakupów, kupiłam koleżance na ślub (oryginalnie) komplet kieliszków z Krosna i pudło do zapakowania - takie, które póxniej można sobie czymś zapakować i postawić. Już dwa razy dałam prezencik w takim pudełku i każdy nim się bardziej zachwycał niż prezentem samym w sobie ![]() Ledwo sie oparłam żeby nie kupić sobie okrągłego, niebieskiego pudła z motywem morskim i sznurami jak przy kutrach (do podnoszenia tego pudła) ale chyba go dzisiaj tam zaprowadzę i zrobię kocie oczka bo idealnie będzie mi pasować w sypialni |
||||||
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra to jesteśmy umówione |
||
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam szybkie spaghetti.. zupełny mix.. mam wrażenie, ze nic do siebie nie pasuje..
Wrzuciłam od razu makaron do gara z sosem i wygląda to jak porcja dla świni do koryta Chyba idę się zdrzemnąć choć na godz..
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałaś już tak wcześniej podczas burzy?
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizarum. |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
kocuurek: no właśnie, dobrze mi się wydawało
) drobiażdżek![]() Tweed: hyhy no wiesz na początku lipca to już w sumie z górki będzie... więc jak najbardziej to rozkładanie się przyda. Tym bardziej że musi łóżeczko się wywietrzyć. A Twój siostry to takie objawy trochę chorobowe...Neni: suuuper, bardzo dobre wieści! Kejt, Surka: przy czarnej podłodze jeszcze gorzej ![]() a w szpitalu faktycznie można zostawić od 7-9kg ale to oczywiście zależy od wagi dziecka i wód płodowych i wszystkich tych płynów,które wydalimy.. potem też, jak się obkurcza macica.. a potem co zostanie to już same się za to musimy zabrać. Przy Kp i rozsądnej diecie chudnie się dopiero przy karmieniu powyżej 3 miesięcy
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny kilkanaście kg w tą czy w tą co to takiego. Nie narzekajcie, bo potem tego szczęścia co nas czeka nie da się zważyć czy zmierzyć.
|
#4528 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jakieś zajęcia o takiej tematyce![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Okazuje się, że mąż nie zapomniał. Ale ma od wczoraj jakiegoś focha więc nie gadamy. Niestety nie wytrzymałam i spokojnie go zapytałam czy pamięta. Mówi, że tak i, że w pon musi gdzieś jechać coś załatwić to razem w 3 pojedziemy i spędzimy dzień rocznicowo! Ciekawe. A 5 lat to papierowa rocznica chyba?
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra czas na obiad - barszcz ukraiński u nas drugi dzień
Cynamonkowa: będę ucinać te mety... są ogroooomneee!! ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Mela: no widzisz, on szykował niespodziankę Ty się martwiłaś czy pamięta
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

bo po co składać ubrania jak mozna dziecku na przewijaku zostawić
Ale wolę to, niż rozkładanie na ostatnią chwilę
Patrz ile miesięcy trwa ciąża i ile czasu przybierałaś na wadze 
no ale gdybym chodziła i robiła inne rzeczy to mogłabym stracić mojego Maluszka.... I czasem mi tak dziwnie jak piszecie, że przytyłyście 10-12kg do 32tygodnia, np... Żeby nie było, nikgo nie osądzam, bo każdy wie jak sie czuje w swoim ciele i każdy kg to jednak jest 'szok', ale dla mnie jesteście wtedy takie chudzinki 
po czym jeden pan znajomy mowi "jeszcze sie pani toczy?bidulka"(ale on jedt starszy i bardzo fajny kulturalny z racji praktyk na osiedlu u nas go poznalam i tak zostalo zone ma chora itp a wiecznie usmiechniety,jakby mi powiedzial ze jestem gruba brzydka itp to tez bym sie na niego nie obrazila

[/COLOR][/SIZE]
), a żre za trzech 

w 32 tyg ważyło 2000, czekam kolejnego usg tj. 1 lipca