|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hej dziołchy;D
Cytat:
w końcu O-ka nie aż taka mała![]() uf puf nie mam siły nawet czytać... taki gorąc... już się dziś nawet wybyczyliśmy z małym na dworze, on w wodzie się pluskał a ja trochę ciała na słońce wystawiłam ale mało brakowało a mokra plama by ze mnie została, tak gorrrrrrrąco ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty babeczki
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dodzwoniłam się do kilku gabinetów, umówiłam się w jednym na USG 3D albo 4D, 3 lipca na 18.
Pani w rejestracji była bardzo miła powiedziała że jak wejdziemy do gabinetu to lekarz oceni, które najlepiej zrobić bo sprawdzi dzidziolka czy nie jest za duży np do 4D i ogólnie pozytywne wrażenie odniosłam.
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę ogarnąc kuchnię a później na miasto...u mnie z 16 stopni podrzućcie trochę ciepełka |
|
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej, nie odzywam się wcale na wątku bo nie mam czasu na to.
Od czasu do czasu będę dawała wam znać co i jak tam. Nie wiem jak wy, ale mnie te upały dobijają. Źle się czuję, nogi puchną....straszne:/ Teraz wizytę mam zaplanowaną na 3 lipca na 17.30 także Anoula jak możesz to dopisz mnie ![]() W sobotę zaczniemy 18 tydzień brzuszio powoli powoli rośnie, często dokucza, a to poboli z jednej strony a to z drugiej. Ostatnio mam pobolewania podbrzusza i lekkie zielone upławy, martwię się tym i nie wiem czy czekać z tym do wizyty? Może któraś z was miała taki sam problem? Poza tym mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Jak będę miała chwilę to pochwalę się brzuszkiem ![]() Pozdrawiam i miłego dnia życzę
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie radze sobie
bol głowy tez nie do wytzymania... wczoraj miał być takie gradobicia itd u mnie a nawet kropla deszczu nie spadła.. mało tego jest duszno a ja na sklepie nie mam nawet wiatraczka ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Rybko też tak wyczytałam, nie są one obfite, czasami po prostu takie paski zielone są. Nie wiem wstrzymam się do jutra i przedzwonię do lekarza. Mam nadzieję że to minie i wszystko wróci do normy.
A ty ze zgagą się bidulko męczysz? Ja na szczęście nie wiem co to zgaga ![]() Pamiętam że moja siostra brała jakiś lek i jej pomogło, ale nie pamiętam co to było |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, bo się nie pochwaliłam...
Miał być Wiktorek i jest... córeczka! Także jestem kolejną mamą, która obala mit, że brak mdłości i wymiotów = chłopak ![]()
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I kolejną mamą której dzieciątko zmieniło płeć :P Gratuluję córeczki Imię wybrane?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-21 o 13:42 |
||
|
|
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) do macierzyńskiego nie trochę się w tym temacie musiałam zorientować... do macierzyńskiego wystarczy na miesiąc przed porodem, czyli jak ryba ma termin na połowe paźdź to najlepiej opłacić już za wrzesień ![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
kolejny gorący dzień...Gratuluję mamusiom poznania płci i oczywiści też mamusiom którym dzieciaki zrobiły niespodziankę i "zmieniły" płeć ![]() jest tak gorąco że przewertowałam pobieżnie posty i nie wiem za bardzo czy coś się działo, czy było plotkowanie na całego, jeśli tak to bardzo dobrze trzeba się relaksować ![]() właśnie wpadłam na pomysł żeby do małej miski wlać zimniej wody i moczyć nogi, może chłodniej by się zrobiło
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zadzwoń tam, bo serio przepisy coś zmieniali.A i NA PEWNO: do macierzyńskiego jest jeden miesiac kalendarzowy. Ale, żeby dostać zasiłek chorobowy, musisz być pełne 3 miesiące na składkach chorobowych. |
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet mi kuzyna żona odpisała że ona nie wie chodź w zusie pracuje (tylko w innym dziale)
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-06-21 o 14:00 |
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, bo ja sama miałam problem bo nie pracuję więc żadnych szans a macierzyński nie miałam dopóki nie pogadałam z księgową tylko jak pójdziesz na zwolnienie no to oczywiście Ci nikt nie płaci chorobowego, zasiłek chorobowy należy się tylko przy umowie o pracę ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrowolne ubezpieczenie chorobowe obejmuje L4, macierzyński i opiekuńcze tylko do l4 90dni nie przerwanego opłacania składek a do macierzyńskiego miesiąc
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
wiem bo ja od 1 lipca będę zatrudniona na umowie o pracę, dlatego właśnie żeby iść na zwolnienie i żeby mi płacili chorobowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-21 o 14:07 |
||
|
|
|
#2926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co to za wyłudzenie? działasz teoretycznie według prawa.... gdyby nie było tych głupich umów śmieciowych to i ludzie by nie kombinowali, a jak rodzi Ci się dzieciątko to wiadomo że kasa wtedy potrzebna......![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
mam własną działalność, jestem dobrowolnie ubezpieczona i od wczoraj na l4 a podobno często też sprawdzają takie osoby które w trakcie ciąży przechodzą na umowę o pracę.... a od kiedy zamierzasz iść na l4? bo w przyp umowy o pracę czas wyczekiwania to 30 dni.
||
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisać zmiany? co do tych składek, muszę wziąć ze sobą pismo od szefa że estem zatrudniona na podstawie takiej i takiej umowy czy nie? czyli np. jeżeli opłacę składkę 150 zł to 150 dostane macierzyńskiego, jak 1500 to 1500 macierzyńskiego? wiecie co... zaczęłam wymiotować po wodzie
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "popracuję"do końca sierpnia, we wrześniu idę na zwolnienie, w październiku wracam no i w listopadzie rodzę, opłacam 3 miesiące składek konsultowałam to z 3 księgowymi i to najlepsze rozwiązanie bardziej sprawdzają pracodawcę niż pracownika
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() I poproszę o wpisanie córeczki ![]() Imię jeszcze na 100% niewybrane
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak sobie powyliczałam i wiem jaką chciałam płacić składkę (a dużo tego wyszło:P)
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a po co wtedy w październiku wracać, nie lepiej być do porodu na l4?---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- zagadałam się z Wami a tu obiad nie zrobiony
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-06-21 o 14:23 |
||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy wiesz, to jest taki wstępny plan, a jak wyjdzie to zobaczymy
![]() zobaczymy czy nie z ciężkim sercem mi oddać 800 zł do zusu w październiku :P a ja się przekimałam i myślałam że drzemałam z jakąś godzinę a tu ponad 3 :O
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie rozmawiałam z Panią z ZUSu i jest mniej- więcej tak, jak mówi magalska. Mniej więcej, bo jeśli nie masz pełnych 12 miesięcy składkowych, to do macierzyńskiego liczą tylko ostatni kalendarzowy. Aczkolwiek Pani była dość znudzona na tej infolinii, więc moze się okazać, ze jak zadzwoni ktoś inny, to ktoś inny powie mu co innego
kocham ZUS |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
bo z tego co wiem, to na infolinii zusu pracują studenci więc nie dziwne że znudzona była
![]() dzisiaj jest druga część Titanica, gdyby któraś chciała obejrzeć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-21 o 14:41 |
|
|
|
#2935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś chciałam się dodzwonić na infolinie to bylam 50ta w kolejce i zrezygnowałam
||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
wiem :P
mi wyjdzie nie dużo w sumie, ale w czasie kiedy musimy zrobić remont, kupić wyprawkę dla dziecka i kupić opał na zimę to... ehh
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Ha! A ja druga
I w sumie od razu się mi udało "załapać"- widocznie wszyscy inni obiad jedli Ale jak kiedyś dzwoniłam to też ok. 40którejś byłam...
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
boziu zaraz się roztopię
a właśnie rozmawiam z tż a on do mnie: gorąco no co ty ? (ma w pracy klimę i cały czas 23 stopnie ) wrrrr.. a ja tylko wiatrak no ale zaraz po pracy lecimy do kardiologa a później nad jeziorko, na szczęście moja kuzynka ma domek 10km od nas nad jeziorkiem i zaraz będę moczyć nogi w wodzie
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam Wam wczoraj pokazać
pokażcie to swoim TŻ te które będziecie miały córki ![]() http://demotywatory.pl/4154465/Kazdy...ktory-ma-corke
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję córeczki ![]() A nie mówiłam że tak będzie, zniknęłam na trochę a tu już tyle do nadrobienia ![]() Idę robić naleśniki ale w taki gorąc nawet mi się nie chce... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

w końcu O-ka nie aż taka mała

Ślub 25.08.2012