Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 20:06   #811
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Ooo... rzeczywiście się opłaca. Za miesiąc, jak wykończę ten zdecyduje się kupić to co poleciłaś.
Z testem nie wytrzymam. Jutro z rana testuję. Co ma być to będzie, i już Mam dwa więc jeden mogę poświęcić.
No ja też niedawno go odkryłam i zakupiłam
No jak nie możesz wytrzymać to testuj cóż zrobić
Stary 2013-06-20, 20:39   #812
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No ja też niedawno go odkryłam i zakupiłam
No jak nie możesz wytrzymać to testuj cóż zrobić
Heh, dam znać z rana co wyszło. Generalnie nie nastawiam się wcale, ale nie wytrzymam i muszę przetestować. Jeśli tym razem nic nie wykaże - nie robię więcej i grzecznie czekam na @.

Co porabiacie? Co słychać?
Stary 2013-06-20, 20:54   #813
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, dam znać z rana co wyszło. Generalnie nie nastawiam się wcale, ale nie wytrzymam i muszę przetestować. Jeśli tym razem nic nie wykaże - nie robię więcej i grzecznie czekam na @.

No jak nic nie pokaże to wtedy wiadomo, że zostaje czekanie na @.
Trzymam kciuki, może jeszcze coś się odmieni

A ja się wykapałam właśnie i wcinam jabłko oglądam też kuchenne rewolucje.
Stary 2013-06-20, 21:01   #814
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No jak nic nie pokaże to wtedy wiadomo, że zostaje czekanie na @.
Trzymam kciuki, może jeszcze coś się odmieni

A ja się wykapałam właśnie i wcinam jabłko oglądam też kuchenne rewolucje.
A ja piję piwo Dziś zrobiłam z mężem i rodzicami spontanicznego grilla.
Eh.
Kuchenne rewolucje - też lubię. Właśnie włączyłam.
Stary 2013-06-20, 21:21   #815
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja piję piwo Dziś zrobiłam z mężem i rodzicami spontanicznego grilla.
Eh.
Kuchenne rewolucje - też lubię. Właśnie włączyłam.
Mieszkacie razem z mężem z rodzicami?
Ja to nie jestem piwna, mało kiedy pije a wódki to już w ogóle, nawet na weselach nie pije bo na sam zapach mnie wykręca a po co mam pić jak nie lubię...
Stary 2013-06-20, 21:35   #816
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkacie razem z mężem z rodzicami?
Ja to nie jestem piwna, mało kiedy pije a wódki to już w ogóle, nawet na weselach nie pije bo na sam zapach mnie wykręca a po co mam pić jak nie lubię...
Nie. Moi rodzice mieszkają kawałek drogi ode mnie Przyjechali na kiełbaskę.
Idę się kąpać. Padam z nóg.
Stary 2013-06-20, 21:52   #817
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Moi rodzice mieszkają kawałek drogi ode mnie Przyjechali na kiełbaskę.
Idę się kąpać. Padam z nóg.
A to macie dobrze ja słyszałam wczoraj, że chcą wprowadzić taki wymóg że jak ktoś chce wziąć kredyt na mieszkanie to trzeba mieć jakiś tam określony wkład własny - 5% czy jakoś tak a niebawem ma to być aż 20%... masakra ciekawe z czego ludzie maja odłożyć na ten wkład własny.
Nie wiem czy nie będziemy musieli z mężem wyjechać za granice żeby zarobić sobie na własny kąt, bo tutaj to nic nam nie pomoże.

Jak to jest, że większość ludzi ma tak jakoś z górki i nie musza wyjeżdżać a bynajmniej u mnie w rodzinie i u znajomych. Albo jakaś ziemie w spadku dostana, albo rodzice za granica i ślą pieniądze na budowę domu albo jeszcze nie wiadomo co...
My niestety nie mamy możliwości pomocy od nikogo wiec trzeba się samemu martwic.

No tylko wtedy musimy o dziecku zapomnieć na najbliższe 5 lat? Ehh.
Stary 2013-06-20, 22:03   #818
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A to macie dobrze ja słyszałam wczoraj, że chcą wprowadzić taki wymóg że jak ktoś chce wziąć kredyt na mieszkanie to trzeba mieć jakiś tam określony wkład własny - 5% czy jakoś tak a niebawem ma to być aż 20%... masakra ciekawe z czego ludzie maja odłożyć na ten wkład własny.
Nie wiem czy nie będziemy musieli z mężem wyjechać za granice żeby zarobić sobie na własny kąt, bo tutaj to nic nam nie pomoże.
Też wczoraj o tym słyszałam. I mają skrócić czas rozłożenia na raty na 25 lat, a teraz to nawet dają na 40. Jeśli to faktycznie wejdzie w życie, to oznacza to wyższe razy. Jedym słowem - super!

my chyba bedziemy w tym roku mieszkanie kupować, bo nam znajomy który siedzi w nieruchomościach mówił, ze do połowy przyszłego roku jest dobry czas, a pozniej ceny znow beda szły w góre
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 22:07   #819
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Ja dalej bez komputera
U mnie dalej objawów brak i staram się ich nie doszukiwać

Widzę, że Dziewczyny to teraz idziecie łeb w łeb w nowym cyklu. Ja na testowanie czekam aż do 1 lipca Wytrzyyyyyyyyyyyyyymam!!!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 22:22   #820
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Też wczoraj o tym słyszałam. I mają skrócić czas rozłożenia na raty na 25 lat, a teraz to nawet dają na 40. Jeśli to faktycznie wejdzie w życie, to oznacza to wyższe razy. Jedym słowem - super!

my chyba bedziemy w tym roku mieszkanie kupować, bo nam znajomy który siedzi w nieruchomościach mówił, ze do połowy przyszłego roku jest dobry czas, a pozniej ceny znow beda szły w góre
Ja tez myślę o mieszkaniu bo nie wiem ile byśmy musieli zarabiać na budowę domu... aż nie chce myśleć. Mieszkanie to prędzej.
Ja nawet nie mówię o nowym ale nawet w starszym budownictwie jak ktoś sprzedaje to zawsze taniej.

Sama już nie wiem jakie jest logiczne wyjście z tej durnej sytuacji. Ciężko w dzisiejszym świecie.
Stary 2013-06-21, 01:10   #821
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez myślę o mieszkaniu bo nie wiem ile byśmy musieli zarabiać na budowę domu... aż nie chce myśleć. Mieszkanie to prędzej.
Ja nawet nie mówię o nowym ale nawet w starszym budownictwie jak ktoś sprzedaje to zawsze taniej.

Sama już nie wiem jakie jest logiczne wyjście z tej durnej sytuacji. Ciężko w dzisiejszym świecie.
my z mężem mamy to szczęście, ze mamy juz swoje mieszkanie, duże 3 -pokojowe... ale myslimy czy by w przyszłości nie zbdować domu... póki co nas nie stać , ale moze w przyszłości..

a zresztą niedawno skończyliśmy remont mieszkania a ja już o kolejnym bałaganie mysle ;]

Ja jutro wolne ... idę z rana do lumpka, i jak będzie ciepło to na basen... a weekend w pracy

@ ciągle brak..
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 05:48   #822
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

No to daj znać jak najszybciej

Cytat:

Jak to jest, że większość ludzi ma tak jakoś z górki i nie musza wyjeżdżać a bynajmniej u mnie w rodzinie i u znajomych. Albo jakaś ziemie w spadku dostana, albo rodzice za granica i ślą pieniądze na budowę domu albo jeszcze nie wiadomo co...
My niestety nie mamy możliwości pomocy od nikogo wiec trzeba się samemu martwic.

No tylko wtedy musimy o dziecku zapomnieć na najbliższe 5 lat? Ehh.
Też o tym słyszałam, a my się właśnie przymierzaliśmy do wzięcia kredytu na budowę domu pod hipotekę... A ten program MdM to jakaś kpina, kiedyś słyszałam inną jego nazwę: Mieszkanie dla Dewelopera i się z tym zgadzam Nam nic on nie pomoże, bo będziemy budować własny dom, na szczęście będziemy mieć już kawałek ziemi, bo tak bez niczego to porażka

Dzień dobry Tak mnie brzuch nawala od rana (inaczej tego się nazwać nie da...), że zamiast wypić herbatę łyknęłam dwie tabletki przeciwbólowe z wodą... Wstrętna @

No i odzyskałam telefon... Wychodzi na to, że tamten cykl po odstawieniu miał 27 dni, a ten tylko 24 - ale mi się wydaje, że to dlatego, że im więcej myślę o @ tym szybciej ona przychodzi Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale odkąd pamiętam tak jest

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 06:56   #823
Juliette25
Zakorzenienie

Testowałam. I nic z tego. Zero nawet cienia
No więc cierpliwie pozostało czekać do @. Tylko teraz pytanie, kiedy ona przyjdzie? Już bym chciała rozpocząć nowy cykl, a tu ani widu ani słychu @.

Też słyszałam właśnie o tym wkładzie własnym, że coś tam mają pozmieniać. Chociaż gdy my braliśmy z mężem kredyt to tak samo musieliśmy mieć swój wkład ("Rodzina na swoim").
No, my dostaliśmy z mężem działkę od teściów. Wybudowaliśmy dom, bo trzeba było ziemię wykorzystać. Mieliśmy swój wkład - o 100 tys. plus ziemia pod hipotekę. Ja wówczas nie pracowałam i mąż musiał dokupić ubezpieczenie na siebie w razie jakiegoś wypadku i takie tam, bo inaczej nie był kredyt zabezpieczony. Wzięliśmy 197 tys na 30 lat. Pozostało jeszcze 27 Spłacamy po prawie tysiąc co miesiąc. Makabra. Myśląc sobie co mają zrobić młodzi ludzie, gdy nic od nikogo w spadku nie dostaną i jak oni mają się dorobić do tego wszystkiego to aż mi się słabo robi. Współczuję. Nasze polskie realia są straszne

Dziś znów piękny dzień, chociaż w nocy sobie popadało no i burza była
Świeże powietrze teraz jest przynajmniej.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Ja dalej bez komputera
U mnie dalej objawów brak i staram się ich nie doszukiwać

Widzę, że Dziewczyny to teraz idziecie łeb w łeb w nowym cyklu. Ja na testowanie czekam aż do 1 lipca Wytrzyyyyyyyyyyyyyymam!!!
Trzymam kciuki kochana
Stary 2013-06-21, 09:38   #824
marszalka
Zadomowienie

witam dziewczynki,
do tej pory poczytywałam tylko forum, ale skoro też starająca od stycznia jestem, to się ujawnię
obecnie biorę bromek, bo mam podwyższoną prolaktynę po MTC, euthyrox, bo tsh podwyższone i oczywiście kwas foliowy. Na domiar złego tyłozgięcie macicy - to podobno nie przeszkadza, ale ja już sama nie wiem.
ten cykl miałam monitorowany - piękny dominujący pęcherzyk w prawym jajniku. Od 18 czerwca przez 10 dni nam brać i biorę duphaston. Na początku lipca testowanie. p. doktor powiedziała, że powinno się udać , ale ja to juz sama nie wiem czy w to wierzyć. mam straszne wahania - raz myślę, że napewno się nie uda, bo tyle już zawodów, a następnego dnia już mocno w to wierzę...pozostało czekanie...trzymajcie kciuki
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 09:40   #825
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Testowałam. I nic z tego. Zero nawet cienia
No więc cierpliwie pozostało czekać do @. Tylko teraz pytanie, kiedy ona przyjdzie? Już bym chciała rozpocząć nowy cykl, a tu ani widu ani słychu @.

Też słyszałam właśnie o tym wkładzie własnym, że coś tam mają pozmieniać. Chociaż gdy my braliśmy z mężem kredyt to tak samo musieliśmy mieć swój wkład ("Rodzina na swoim").
No, my dostaliśmy z mężem działkę od teściów. Wybudowaliśmy dom, bo trzeba było ziemię wykorzystać. Mieliśmy swój wkład - o 100 tys. plus ziemia pod hipotekę. Ja wówczas nie pracowałam i mąż musiał dokupić ubezpieczenie na siebie w razie jakiegoś wypadku i takie tam, bo inaczej nie był kredyt zabezpieczony. Wzięliśmy 197 tys na 30 lat. Pozostało jeszcze 27 Spłacamy po prawie tysiąc co miesiąc. Makabra. Myśląc sobie co mają zrobić młodzi ludzie, gdy nic od nikogo w spadku nie dostaną i jak oni mają się dorobić do tego wszystkiego to aż mi się słabo robi. Współczuję. Nasze polskie realia są straszne

Dziś znów piękny dzień, chociaż w nocy sobie popadało no i burza była
Świeże powietrze teraz jest przynajmniej.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Trzymam kciuki kochana
Oj mądrze napisane... my w spadku nie dostaniemy nic od nikogo, niestety.
Jakby ta ziemia była to inaczej ale tak to masakra. Brać kredyt na tyle lat jest wizją przerażającą, szczególnie w dzisiejszych czasach kiedy raz jest praca a raz nie.

To pozostaje Ci czekać cierpliwie...

Fantastka to Wam dobrze, bo macie już swoje
Stary 2013-06-21, 10:18   #826
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
witam dziewczynki,
do tej pory poczytywałam tylko forum, ale skoro też starająca od stycznia jestem, to się ujawnię
obecnie biorę bromek, bo mam podwyższoną prolaktynę po MTC, euthyrox, bo tsh podwyższone i oczywiście kwas foliowy. Na domiar złego tyłozgięcie macicy - to podobno nie przeszkadza, ale ja już sama nie wiem.
ten cykl miałam monitorowany - piękny dominujący pęcherzyk w prawym jajniku. Od 18 czerwca przez 10 dni nam brać i biorę duphaston. Na początku lipca testowanie. p. doktor powiedziała, że powinno się udać , ale ja to juz sama nie wiem czy w to wierzyć. mam straszne wahania - raz myślę, że napewno się nie uda, bo tyle już zawodów, a następnego dnia już mocno w to wierzę...pozostało czekanie...trzymajcie kciuki

Cytat:
Oj mądrze napisane... my w spadku nie dostaniemy nic od nikogo, niestety.
Jakby ta ziemia była to inaczej ale tak to masakra. Brać kredyt na tyle lat jest wizją przerażającą, szczególnie w dzisiejszych czasach kiedy raz jest praca a raz nie.

To pozostaje Ci czekać cierpliwie...

Fantastka to Wam dobrze, bo macie już swoje
Dobrze, dobrze. Tylko, że to jeszcze nie jest nasze. Mąż mówi, że jego tata mu to obiecał, pomiary są zrobione, działka wytyczona, a sprawa się nie rusza. Może tylko ja mam takie podejście, że jak to nie jest nasze na papierze to mam wątpliwości, czy to w ogóle dostaniemy... My to mamy zresztą spore zagmatwania w sprawie zamieszkania, włączając w to też moich rodziców, ale nie chcę tu o tym pisać. W każdym razie, mam nadzieję, że TŻ ma rację i działka zostanie na nas przepisana, bo nie wyobrażam sobie zaczynać budowy bez załatwienia takiej formalności...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-06-21, 11:13   #827
fiona27
Zakorzenienie

Witajcie
Większość z Was mnie nie pamięta, ale byłam stałym bywalcem pierwszej części wątku, gorzej drugiej, ale może powrócę do trzeciej z sentymentu do Naszego wątku
W skrócie Wioleta 28lat, mam już synka który w październiku skończy 3 latka. W pełnoetatowym wymiarze jest to nasz 1 cs, w zeszłym cyklu były jakieś próby, ale dopiero od drugiej polowy, a że owu mam najprawdopodobniej do 12dc( między 9-12 dc płodny śluz) to ten miesiąc uznaję za 1 cykl. Przytulanki były i teraz pozostaje czekać na efekty . Termin @ na 7 lipca.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Wiecznie widzę, że tylko Ty dotrwałaś do 3 części

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:14
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:29   #828
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Witajcie
ten miesiąc uznaję za 1 cykl. Przytulanki były i teraz pozostaje czekać na efekty . Termin @ na 7 lipca.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

powodzenia życzę my rozpoczynamy drugi cykl starań
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 11:35   #829
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
witam dziewczynki,
Trzymam za Ciebie kciuki

Strasznie ciężko teraz z tymi mieszkaniami. Wiem, że my mamy wielkie szczęście, bo mieszkamy już we własnym domu Kosztowało nas to wiele wysiłku i wyrzeczeń, ale się udało. Bardzo to cenię, gdyż wiem, że moje dzieci będą miały przynajmniej zapewnione warunki mieszkaniowe.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 12:12   #830
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Większość z Was mnie nie pamięta, ale byłam stałym bywalcem pierwszej części wątku, gorzej drugiej, ale może powrócę do trzeciej z sentymentu do Naszego wątku
W skrócie Wioleta 28lat, mam już synka który w październiku skończy 3 latka. W pełnoetatowym wymiarze jest to nasz 1 cs, w zeszłym cyklu były jakieś próby, ale dopiero od drugiej polowy, a że owu mam najprawdopodobniej do 12dc( między 9-12 dc płodny śluz) to ten miesiąc uznaję za 1 cykl. Przytulanki były i teraz pozostaje czekać na efekty . Termin @ na 7 lipca.

Witaj Powodzenia, trzymam kciuki

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-06-21, 12:39   #831
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Ja pamiętam z 1 i 2 części
Oj nie wiem właśnie gdzie te dziewczyny się podziały...
Stary 2013-06-21, 12:47   #832
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
U mnie zero @ ... i teoretycznie 30 dc ( chociaż nie pamietam czy plamienia otatnio liczylam czy nie .. jeśli liczyłam to 28 dc tak naprawde mam ) Sama nie wiem co robić, czy kupić test czy poczekac jeszcze 2 dni?
Czekaj do planowanego terminu @ To już chyba lada dzień?

Cytat:
Dziś w pracy bolał mnie brzuch, tak ściągało jakby miała nadejść @. Ale teraz już nic. Nie boli.
Byłam w aptece po Folik i oczywiście nie powstrzymałam się i musiałam kupić dwa testy ;P
Chyba rano zrobię znów. Czy dać sobie spokój?
Doczytałam, że dzisiaj nic z tego... A kiedy powinnaś mieć @? Przedwczoraj?

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tymi termometrami, teoretycznie term rtęciowy i elektroniczny powinien wskazywać ta sama temperaturę a tymczasem są one inne.
Zmierzyłam teraz pod pachą i rtęciowym mam 36,2 a elektronicznym 35,95.
Różnica jednak spora...

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Jesli chodzi o kwas foliowy polecam ten: http://www.puritan.pl/produkt-purita...9,184,preparat
Zapłaciłam za niego 26 zł i mam 250 tabletek na 8 miesięcy wcześniej też kupowałam folik ale po co się tak bawić i poza tym drożej wychodzi.
Też miałam rozbieżność między elektronicznym a rtęciowym... Ten elektroniczny w ogóle mi pokazywał cuda, więc postawiłam na stary dobry rtęciowy
Tiaaa, ja też przez parę miesięcy inwestowałam w folik, a teraz kupuję ten: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48677-Pre...abletki_60_szt Dużo bardziej się opłaca poszukać i dać mniej

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Wow, pierwsze słyszę o tych zmianach, dzięki Bogu kupiliśmy parę miesięcy temu i mamy to za sobą A co do tego skoku cenowego też słyszałam... Podobno najbardziej opłacało się w ostatnim kwartale 2012 i pierwszym 2013

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzielna dziewczynka!

Marszalka uda się! widzę mnóstwo sił do walki, super będziemy trzymały kciuki!

Fiona27 heloł powodzenia!

A ja dziś już miałam mieć @ i dalej tylko śladowe ilości różowego śluzu Już by mogła przyjść...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:16   #833
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
powodzenia życzę my rozpoczynamy drugi cykl starań
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Witaj Powodzenia, trzymam kciuki
Cytat:
Ja pamiętam z 1 i 2 części
Oj nie wiem właśnie gdzie te dziewczyny się podziały...
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Fiona27 heloł powodzenia!

A ja dziś już miałam mieć @ i dalej tylko śladowe ilości różowego śluzu Już by mogła przyjść...
Dziękuję za miłe powitanie
God pewnie tylko Ty i wiecznie mnie pamiętacie
A reszta dziewczyn hmmm... no właśnie gdzie one są Część z nich już na wątkach mamusiowych

A więc za te co mają dostać @ w najbliższym czasie oby nie dostały.

Piszecie o własnych mieszkaniach. Na to wygląda, że jestem też tą szczęściarą, tylko temu szczęsciu ile ja musiałam pomóc i na nie zapracować to tylko ja z Tzem wiemy . Nic z nieba nam nie spadło żadne spadki czy kasa nie wiadomo jaka od rodziców(troszkę dostaliśmy, ale bez wielkiego szału ) sami na wszystko zapracowaliśmy. Tylko jak moi rówieśnicy bawili sie po imprezach albo jeździli na wycieczki zagraniczne ja tyrałam od 20 roku życia na to co mam teraz. Mam dom i o dziwo bez kredytów, ale słono mnie to kosztowało. Około 2,5-3 lata pobytu w UK praca non stop po 12 h( czasami więcej) dzień w dzień praktycznie, ale było warto.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-06-21 o 13:33
Stary 2013-06-21, 13:33   #834
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o własnych mieszkaniach. Na to wygląda, że jestem też tą szczęściarą, tylko temu szczęsciu ile ja musiałam pomóc i na nie zapracować to tylko ja z Tzem wiemy . Nic z nieba nam nie spadło żadne spadki czy kasa od rodziców sami na wszystko zaprracowaliśmy. Tylko jak moi rówieśnicy bawili sie po imprezach albo jeżdzili na wycieczki zagraniczne ja tyrałam od 20 roku życia na to co mam teraz. Mam dom i o dziwo bez kredytów, ale słono mnie to kosztowało. Około 2,5-3 lata pobytu w UK praca non stop po 12 h( czasami więcej) dzień w dzień praktycznie, ale było warto.
Super, że wam się tak udało z domem W dzisiejszych czasach mieć dom bez kredytu, zbudowany własnymi siłami to aż nie do wiary... Wierzę, że musieliście dużo poświęcić.

My na razie jeszcze nie wiemy, co zrobimy. Mąż mówi, że fundamenty postawimy za pieniądze z wesela i zaoszczędzone do końca tego roku. A potem może właśnie kredyt pod zastaw tego, co już wybudujemy...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-06-21, 13:55   #835
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Super, że wam się tak udało z domem W dzisiejszych czasach mieć dom bez kredytu, zbudowany własnymi siłami to aż nie do wiary... Wierzę, że musieliście dużo poświęcić.

My na razie jeszcze nie wiemy, co zrobimy. Mąż mówi, że fundamenty postawimy za pieniądze z wesela i zaoszczędzone do końca tego roku. A potem może właśnie kredyt pod zastaw tego, co już wybudujemy...
Sama się dziwie czasami jak to wszystko nam się udało, że nie mamy żadnego kredytu
Coś tam dostaliśmy od rodziców, ale to nie był jakiś majątek.

Powoli i Wam też się uda postawić domek.
Stary 2013-06-21, 13:58   #836
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za miłe powitanie
God pewnie tylko Ty i wiecznie mnie pamiętacie
A reszta dziewczyn hmmm... no właśnie gdzie one są Część z nich już na wątkach mamusiowych

A więc za te co mają dostać @ w najbliższym czasie oby nie dostały.

Piszecie o własnych mieszkaniach. Na to wygląda, że jestem też tą szczęściarą, tylko temu szczęsciu ile ja musiałam pomóc i na nie zapracować to tylko ja z Tzem wiemy . Nic z nieba nam nie spadło żadne spadki czy kasa nie wiadomo jaka od rodziców(troszkę dostaliśmy, ale bez wielkiego szału ) sami na wszystko zapracowaliśmy. Tylko jak moi rówieśnicy bawili sie po imprezach albo jeździli na wycieczki zagraniczne ja tyrałam od 20 roku życia na to co mam teraz. Mam dom i o dziwo bez kredytów, ale słono mnie to kosztowało. Około 2,5-3 lata pobytu w UK praca non stop po 12 h( czasami więcej) dzień w dzień praktycznie, ale było warto.
My też będziemy musieli tak zrobić bo nie ma innego wyjścia... coś tam może by nam rodzie pomogli ale to jest nic w porównaniu do tego ile trzeba wydać na budowę domu czy zakup mieszkania.
Stary 2013-06-21, 14:00   #837
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się dziwie czasami jak to wszystko nam się udało, że nie mamy żadnego kredytu
Coś tam dostaliśmy od rodziców, ale to nie był jakiś majątek.

Powoli i Wam też się uda postawić domek.
Na razie mamy dach nad głową, to też dobrze, że nie musimy się aż tak śpieszyć z budową Powoli dojdziemy do swojego Mam nadzieję, że przed 2 dzieckiem, bo chyba będzie mi jednak ciężko z dzieckiem na 4 piętro bez windy No i nie chciałabym, żeby dzieci się chowały w bloku

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-06-21, 14:29   #838
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

już sprawdziłam, ostatni cykl miałam 30 dniowy ( wcześiejsze 28-29 dni miały średnio, ale już dawno nie liczyłam) , a dziś jest 31 dc, ale i tak jeszcze poczekam, jakoś wydaje mi się, że po prostu @ się spóźnia przez upały, ciężki okres w pracy itd. a nie przez ciążę ...niestety.

Zawsze przy okazji @ byłam nerwowa, parę dni przed i w trakcie, a teraz może z tydzień temuu miaalam chwilę słabości zwłaszcza w pracy mnie wzystko wkurzało...a tymczasem teraz jestem oazą spokoju ... Innych objawów @ brak.
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:49   #839
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
już sprawdziłam, ostatni cykl miałam 30 dniowy ( wcześiejsze 28-29 dni miały średnio, ale już dawno nie liczyłam) , a dziś jest 31 dc, ale i tak jeszcze poczekam, jakoś wydaje mi się, że po prostu @ się spóźnia przez upały, ciężki okres w pracy itd. a nie przez ciążę ...niestety.

Zawsze przy okazji @ byłam nerwowa, parę dni przed i w trakcie, a teraz może z tydzień temuu miaalam chwilę słabości zwłaszcza w pracy mnie wzystko wkurzało...a tymczasem teraz jestem oazą spokoju ... Innych objawów @ brak.
Oby @ nie przyszła

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-06-21, 19:12   #840
katekatee
Zadomowienie

Witam Trzymam kciuki za wszystkie braki@. My w niedzielę lecimy na wczasy a potem... będzie wielkie testowania Ciekawe ile dni wytrzymam Pozdrawiam i owocnych starań życzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości