|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
![]() No jak nie możesz wytrzymać to testuj cóż zrobić
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Co porabiacie? Co słychać? |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, może jeszcze coś się odmieni ![]() A ja się wykapałam właśnie i wcinam jabłko oglądam też kuchenne rewolucje.
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zrobiłam z mężem i rodzicami spontanicznego grilla. Eh. Kuchenne rewolucje - też lubię. Właśnie włączyłam. |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie jestem piwna, mało kiedy pije a wódki to już w ogóle, nawet na weselach nie pije bo na sam zapach mnie wykręca a po co mam pić jak nie lubię...
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjechali na kiełbaskę.Idę się kąpać. Padam z nóg.
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja słyszałam wczoraj, że chcą wprowadzić taki wymóg że jak ktoś chce wziąć kredyt na mieszkanie to trzeba mieć jakiś tam określony wkład własny - 5% czy jakoś tak a niebawem ma to być aż 20%... masakra ciekawe z czego ludzie maja odłożyć na ten wkład własny.Nie wiem czy nie będziemy musieli z mężem wyjechać za granice żeby zarobić sobie na własny kąt, bo tutaj to nic nam nie pomoże. Jak to jest, że większość ludzi ma tak jakoś z górki i nie musza wyjeżdżać a bynajmniej u mnie w rodzinie i u znajomych. Albo jakaś ziemie w spadku dostana, albo rodzice za granica i ślą pieniądze na budowę domu albo jeszcze nie wiadomo co... My niestety nie mamy możliwości pomocy od nikogo wiec trzeba się samemu martwic. No tylko wtedy musimy o dziecku zapomnieć na najbliższe 5 lat? Ehh.
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my chyba bedziemy w tym roku mieszkanie kupować, bo nam znajomy który siedzi w nieruchomościach mówił, ze do połowy przyszłego roku jest dobry czas, a pozniej ceny znow beda szły w góre |
|
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Ja dalej bez komputera U mnie dalej objawów brak i staram się ich nie doszukiwać ![]() Widzę, że Dziewczyny to teraz idziecie łeb w łeb w nowym cyklu. Ja na testowanie czekam aż do 1 lipca
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie mówię o nowym ale nawet w starszym budownictwie jak ktoś sprzedaje to zawsze taniej. Sama już nie wiem jakie jest logiczne wyjście z tej durnej sytuacji. Ciężko w dzisiejszym świecie.
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zresztą niedawno skończyliśmy remont mieszkania a ja już o kolejnym bałaganie mysle ;] Ja jutro wolne ... idę z rana do lumpka, i jak będzie ciepło to na basen... a weekend w pracy @ ciągle brak.. |
|
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() No i odzyskałam telefon... Wychodzi na to, że tamten cykl po odstawieniu miał 27 dni, a ten tylko 24 - ale mi się wydaje, że to dlatego, że im więcej myślę o @ tym szybciej ona przychodzi
|
||
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam. I nic z tego. Zero nawet cienia
![]() No więc cierpliwie pozostało czekać do @. Tylko teraz pytanie, kiedy ona przyjdzie? Już bym chciała rozpocząć nowy cykl, a tu ani widu ani słychu @.Też słyszałam właśnie o tym wkładzie własnym, że coś tam mają pozmieniać. Chociaż gdy my braliśmy z mężem kredyt to tak samo musieliśmy mieć swój wkład ("Rodzina na swoim"). No, my dostaliśmy z mężem działkę od teściów. Wybudowaliśmy dom, bo trzeba było ziemię wykorzystać. Mieliśmy swój wkład - o 100 tys. plus ziemia pod hipotekę. Ja wówczas nie pracowałam i mąż musiał dokupić ubezpieczenie na siebie w razie jakiegoś wypadku i takie tam, bo inaczej nie był kredyt zabezpieczony. Wzięliśmy 197 tys na 30 lat. Pozostało jeszcze 27 Spłacamy po prawie tysiąc co miesiąc. Makabra. Myśląc sobie co mają zrobić młodzi ludzie, gdy nic od nikogo w spadku nie dostaną i jak oni mają się dorobić do tego wszystkiego to aż mi się słabo robi. Współczuję. Nasze polskie realia są straszne Dziś znów piękny dzień, chociaż w nocy sobie popadało no i burza była ![]() Świeże powietrze teraz jest przynajmniej. ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki,
do tej pory poczytywałam tylko forum, ale skoro też starająca od stycznia jestem, to się ujawnię ![]() obecnie biorę bromek, bo mam podwyższoną prolaktynę po MTC, euthyrox, bo tsh podwyższone i oczywiście kwas foliowy. Na domiar złego tyłozgięcie macicy - to podobno nie przeszkadza, ale ja już sama nie wiem. ten cykl miałam monitorowany - piękny dominujący pęcherzyk w prawym jajniku. Od 18 czerwca przez 10 dni nam brać i biorę duphaston. Na początku lipca testowanie. p. doktor powiedziała, że powinno się udać , ale ja to juz sama nie wiem czy w to wierzyć. mam straszne wahania - raz myślę, że napewno się nie uda, bo tyle już zawodów, a następnego dnia już mocno w to wierzę...pozostało czekanie...trzymajcie kciuki |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w spadku nie dostaniemy nic od nikogo, niestety. Jakby ta ziemia była to inaczej ale tak to masakra. Brać kredyt na tyle lat jest wizją przerażającą, szczególnie w dzisiejszych czasach kiedy raz jest praca a raz nie. To pozostaje Ci czekać cierpliwie... Fantastka to Wam dobrze, bo macie już swoje
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Większość z Was mnie nie pamięta, ale byłam stałym bywalcem pierwszej części wątku, gorzej drugiej, ale może powrócę do trzeciej z sentymentu do Naszego wątku ![]() W skrócie Wioleta 28lat, mam już synka który w październiku skończy 3 latka. W pełnoetatowym wymiarze jest to nasz 1 cs, w zeszłym cyklu były jakieś próby, ale dopiero od drugiej polowy, a że owu mam najprawdopodobniej do 12dc( między 9-12 dc płodny śluz) to ten miesiąc uznaję za 1 cykl. Przytulanki były i teraz pozostaje czekać na efekty . Termin @ na 7 lipca.---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Wiecznie widzę, że tylko Ty dotrwałaś do 3 części
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-06-21 o 11:14 |
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my rozpoczynamy drugi cykl starań
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() Strasznie ciężko teraz z tymi mieszkaniami. Wiem, że my mamy wielkie szczęście, bo mieszkamy już we własnym domu
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nie wiem właśnie gdzie te dziewczyny się podziały...
|
|
|
#832 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tiaaa, ja też przez parę miesięcy inwestowałam w folik, a teraz kupuję ten: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48677-Pre...abletki_60_szt ![]() Cytat:
A co do tego skoku cenowego też słyszałam... Podobno najbardziej opłacało się w ostatnim kwartale 2012 i pierwszym 2013 ![]() Cytat:
![]() Marszalka uda się! widzę mnóstwo sił do walki, super będziemy trzymały kciuki!Fiona27 heloł powodzenia! ![]() A ja dziś już miałam mieć @ i dalej tylko śladowe ilości różowego śluzu Już by mogła przyjść...
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
God pewnie tylko Ty i wiecznie mnie pamiętacie ![]() A reszta dziewczyn hmmm... no właśnie gdzie one są Część z nich już na wątkach mamusiowych A więc za te co mają dostać @ w najbliższym czasie oby nie dostały. Piszecie o własnych mieszkaniach. Na to wygląda, że jestem też tą szczęściarą, tylko temu szczęsciu ile ja musiałam pomóc i na nie zapracować to tylko ja z Tzem wiemy . Nic z nieba nam nie spadło żadne spadki czy kasa nie wiadomo jaka od rodziców(troszkę dostaliśmy, ale bez wielkiego szału ) sami na wszystko zapracowaliśmy. Tylko jak moi rówieśnicy bawili sie po imprezach albo jeździli na wycieczki zagraniczne ja tyrałam od 20 roku życia na to co mam teraz. Mam dom i o dziwo bez kredytów, ale słono mnie to kosztowało. Około 2,5-3 lata pobytu w UK praca non stop po 12 h( czasami więcej) dzień w dzień praktycznie, ale było warto. Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-06-21 o 13:33 |
||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach mieć dom bez kredytu, zbudowany własnymi siłami to aż nie do wiary... Wierzę, że musieliście dużo poświęcić. ![]() My na razie jeszcze nie wiemy, co zrobimy. Mąż mówi, że fundamenty postawimy za pieniądze z wesela i zaoszczędzone do końca tego roku. A potem może właśnie kredyt pod zastaw tego, co już wybudujemy... |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś tam dostaliśmy od rodziców, ale to nie był jakiś majątek. Powoli i Wam też się uda postawić domek. |
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam może by nam rodzie pomogli ale to jest nic w porównaniu do tego ile trzeba wydać na budowę domu czy zakup mieszkania.
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli dojdziemy do swojego Mam nadzieję, że przed 2 dzieckiem, bo chyba będzie mi jednak ciężko z dzieckiem na 4 piętro bez windy
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
już sprawdziłam, ostatni cykl miałam 30 dniowy ( wcześiejsze 28-29 dni miały średnio, ale już dawno nie liczyłam) , a dziś jest 31 dc, ale i tak jeszcze poczekam, jakoś wydaje mi się, że po prostu @ się spóźnia przez upały, ciężki okres w pracy itd. a nie przez ciążę ...niestety.
Zawsze przy okazji @ byłam nerwowa, parę dni przed i w trakcie, a teraz może z tydzień temuu miaalam chwilę słabości zwłaszcza w pracy mnie wzystko wkurzało...a tymczasem teraz jestem oazą spokoju ... Innych objawów @ brak. |
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Pozdrawiam i owocnych starań życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Mam dwa więc jeden mogę poświęcić.