|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cherubinka - też mam podobnie z jedzeniem. Jak mam na coś ochotę to muszę to szybko zjeść, bo potem mi przechodzi i nie mam pojęcia wtedy co sobie przygotować. Też na myśl o jedzeniu mam mdłości. Najgorzej jest w pracy. Ostatnio przez cały dzień jem jogurt i malutką bułeczkę...
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Niestety diagnoza była okrutna- ciąża bezzarodkowa :'( w niedzielę mam zgłosić się do szpitala na zabieg. Nie poddam się i postaram się zajść w następną ciążę jak najszybciej. Życzę Wam wszystkiego dobrego, niech Wasze dzieci zdrowo rosną. Jak tylko uda mi się zajść w kolejną ciążę ( mam nadzieję przed Waszym rozwiązaniem) to dam znać i może będę od czasu, do czasu zaglądać co u Was. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...a i jeszcze od kilku dni wsuwam nektarynki i to po kilka dziennie ![]() Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma słów, które w tej chwili mogą pomóc- ale trzeba mieć nadzieję i będzie dobrze!!
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
San_g, dopiero zauważyłam, że nie zacytowało mi Twojego posta, nie wiem czemu
Naprawdę mieliście szczęście w nieszczęściu z tym wypadkiem. A jak się czujesz?
|
#3576 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne chłopak miał transparent na którym było napisane że jeśli Jon zagra konkretną piosenkę to on się oświadczy swojej dziewczynie. Jan to zobaczył i zagrał no i chłopak się oświadczył- kamery to pokazały a cały stadion bił im brawo - super było---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
nie wiem czy można ale dla bezpieczeństwa radzę kupić maść nagietkową- to naturalne i nie powinno zaszkodzić a nagietek to naturalny antybiotyk. Ewentualnie może clotrimazolin... ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
dzielny ten Twój chłopina ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
jasne
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
z dnia na dzień jest lepiej, mam poobijaną prawą stronę ciała, siniaki i mały krwiaczek na szczęście nic poważniejszego się nie stało i mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w przyszłości np z kręgosłupem. Mąż też poobijany ale do pracy wrócił już następnego dnia (dzielny jest i ma do wykonania zlecenie więc nie chciał odpuścić). Najbardziej bałam się o maleństwo ale jest jeszcze małe (wyniki z wczoraj 5,26 cm, najbardziej dokładne jakie do tej pory dostałam) i ma dużo miejsca więc mogło się zestresować nagłym uderzeniem ale cała reszta jest w porządku co dla mnie najważniejsze. Mam się oszczędzać a od poniedziałku do pracy i jeszcze wizyta na policji (o dziwo chcą moje wyniki badań ze szpitala z dnia wypadku i muszę iść na główny komisariat). Cały czas trwa dochodzenie na policji czy wina nie leży po stronie obsługujących światła drogowe, przy których grzebali w momencie wypadku (i zwinęli się zanim policja przyjechała) i to dlaczego chłopak nie hamował a moim zdaniem przyspieszał jak nas widział, że jedziemy. Czas pokaże...
|
|
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
super- bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() spoko- nie masz prawa mieć wyrzutów ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
bardzo mi przykro.... trzymaj się i nie poddawaj
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Maria - bardzo, ale to bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz w sobie nowe siły, dobrze że się nie poddajesz, choć to bardzo ciężki dla ciebie czas
|
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny jeśli chodzi o opryszczke to popytajcie znajomych czy ktoś nie ma lampy bioptron zeptera jest rewelacyjna na opryszczke.
po 3 dniach świecenia lampa wszystko ładnie się leczy, strup odpada i pod spodem tylko plamka mała zostaje która szybko się goi. Mi dziś założyli kartę ciąży pani mnie zaważyła, zmierzyła ciśnienie i badania wpisała do karty W poczekalni siedziała babeczka z niemowlakiem ale był słodki.
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę dobrze, że wszystko skończyło się ok. Mąż dzielny, ale Ty wypoczywaj sobie i uważaj na siebie
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u ginka - założył kartę ciąży, przeprowadził wywiad, obejrzał badania - wszystko jest OK. Teraz tylko do 22/07 do USG
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja n początku tygodnia muszę zrobić wyniki: mocz, morfologię i glukozę. Jak ja dam radę to wypić? Nie wiem A jak dokładnie wygląda to badanie z glukozą? Wiem tylko , że na czczo.The Light, przepraszam, że przegapiłam ...super
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-21 o 18:09 |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie a czy warto w ogóle brać witaminy? Jeśli np się nie wymiotuje, tyle teraz dobrych owoców i warzyw jest
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tzw krzywa cukrowa- w tym przypadku to faktycznie pobiera się krew na czczo, potem coś trzeba zjeść, znów się krew pobiera- coś takiego
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-tabletek.html Cytat:
![]() Cytat:
takie które wywołują jakieś większe emocje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet sobie nie wyobrażacie jak się dziś na wkurzałam zajeżdżam do przychodzi parę po 12 idę do rejestracji a tam mi mówią że lekarz już nie pracuje w tej przychodzi ja taki szok i co mam zrobić byłam zapisana na wizytę kończą mi się tabletki tam babka mi mówi że ten lekarz przyjmuje w innej przychodzi chyba od 14. Spoko jadę tam a tam wielkie fochy że lekarz na zapisy przyjmuje itp ja im tłumaczę jaka jest sytuacją że konczą mi się tabletki że byłam zapisana w tamtej przychodni a ta wredna położna do mnie "To co ja mam Pani na to poradzić" ale są i dobre wieści wyniki krwi,moczu dobre macica doszła do normy wszystko ok zmniejszył mi duphaston z 3 do 1 tabletki. Doszłam do wniosku że zmienię lekarza na tego co został w tej pierwszej przychodni bo on przynajmniej robi USG od razu na wizycie i wyobraźcie sobie że mam 11tc i dalej nie mam karty ciąży
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-06-21 o 18:29 |
||||||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinko, ja robiłam tą glukozę z obciążeniem i dla mnie to smaczne było
koleżanki, które mają na ten temat przeciwne zdanie brały ze sobą pół plasterka cytryny do zagryzienia, ponoć od razu zmienia smak. a to jest tak, że pobierają krew, potem pijesz kubek rozpuszczonej glukozy i 2 h siedzisz w przychodni. po tym czasie znów pobierają krew. i wtedy możesz już zjeść śniadanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3589 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przykro mi ale następnym razem już napewno się uda
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
trzymaj się! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
na miejscu dostałam od pielęgniarki. zobacz na skierowaniu czy to jest z obciążeniem czy zwykła glukoza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jejku dziękuję dziewczyny
jesteście super!Cytat:
Przykro mi, ale kochana - nie poddawaj się Perfuzja, gdzie się podziałaś z pozytywnymi wiadomościami? Która następna na genetyczne? Gdyby nie Wy nie poszłabym nawet o tym nie pomyślałam Zbieram się za robienie 3 bitta jutro odwiedza mnie rodzina, siostra mamy z 3 dzieci - jest dla mnie jak siostra już nie mogę się doczekać.Głowa dalej mnie ćmi wyobrażacie sobie... 3 dzień, ja biorąc tabletyki anty kiedyś miałam takie migreny, że nie pamiętałam dokładnie co się działo, teraz wygląda to podobnie..... ból mniejszy ale ten ból, kto cierpi na silne migreny wie o czym mówię.... Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałabym w życiu, raczej uznałabym, ze jestem opalona, ładna zadowolona pojedzona, przede wsyzstkim szczęśliwa to i mój bobasek się cieszy.jejku wiecie, że na genetycznym widziałam jak nasz bobas wierzgał, przeciągał się kopał, ale będę to dziś przeżywać. Cytat:
Ja też polecam niesamowite uczucie
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wrociłam z usg, niestety też bez szału Płód jeden, anatomicznie ok, przezierność karkowa w porządku, kość nosowa jest, niestety przepływy w sercu nie takie jak powinny. Może to nie oznaczać totalnie nic, ale solidnie zwiększa ryzyko trisomii. Zespółu Downa na szczęście nie dużo, ale Zespołu Patau (ktory jest śmiertelny najdalej w pierszym roku życia) już z 1:7800 na 1:170. Zrobiłam test Pappa, wyniki pod koniec przyszłego tygodnia, mam wrocić do pracowni usg za tydzień z nimi, wyliczą nowe prawdopodobieństwo i dalej będziemy decydować czy robić amniopukcję. A, i raczej chłopiec. Ale szczerze mówiąc to płeć jest mi teraz totalnie obojętna.
|
|
#3595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - poczekaj na wyniki i wtedy zobaczysz...
MałaMigotka - dokładnie wiem czym są migreny. Ja do tego przeważnie miałam wymioty, a mdłości to już zawsze. Na razie raz złapała mnie migrena w ciąży, ale była lekka, więc nie mogę narzekać. |
|
|
|
#3597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejną wizytę. Wierzę, że będzie dobrze
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, nie są to wieści jakie chciałaś usłyszeć... ale nie ma co się nakręcać - poczekaj na wyniki. W każdym razie mocno trzymam kciuki.Malgos_12 to doskonale rozumiesz o czym piszę, kto nigdy nie miał migreny niewie co to takiego.. sam ból głowy to pikuś na prawdę pikuś pikusiowy, ale cała reszta + ból ogromny niejednokrotnie to już obłęd. Ja głupia brałam tableti i migrenę miałam raz na kilka dni przez 2-3 dni. z reguły raz na 10-14 dni. Mówiłam o tym lekarzom, a oni na samym końcu po 2-3 latach kazali odłożyć anty... od tamtej pory migrena pojawia się, ale rzadko. Najgorsze, że w ciąży się nie nafaszeruje lekami no bo jak? apap tylko i modle się, żeby przeszło... Cholerka zważyła się śmietana... która mi ciasta pozazdrościła przyznać się
|
|
#3599 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj boli mnie dolna część kręgosłupa Myślę czy się nie wybrać do fizykoterapeuty niech mi pokaże jakieś ćwiczenia bo to dopiero początek...
|
|||
|
|
|
#3600 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Ja po prostu nie nadaję rady w te upały po południu...jestem ledwo przytomna.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

...a i jeszcze od kilku dni wsuwam nektarynki i to po kilka dziennie 
chłopak miał transparent na którym było napisane że jeśli Jon zagra konkretną piosenkę to on się oświadczy swojej dziewczynie. Jan to zobaczył i zagrał no i chłopak się oświadczył- kamery to pokazały a cały stadion bił im brawo - super było

16.06.2012 

A jak dokładnie wygląda to badanie z glukozą? Wiem tylko , że na czczo.

już nie mogę się doczekać.
kurcze, nie są to wieści jakie chciałaś usłyszeć... ale nie ma co się nakręcać - poczekaj na wyniki. W każdym razie mocno trzymam kciuki.