|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Nosidło dobre też z teo powodu że nie ma niebezpieczeństwa złego ułożenia dziecka - jak może być przy niepoprawnym wiązaniu. Elastyk ma swoje wady i służy krócej - ale ja proponuję mając tego świadomość. Odkąd jest Tula - chusta tylko leży i będzie leżeć. A Fewci - na początek i do testów może się przydać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Kija,Debrah jesteście wspaniałe! Kupujemy chyba nosidło Tuli... Jak TZ wróci to przedyskutuję z Nim sprawę. Jesteście kochane!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- W nosidle mogłabym ją nosić bez szelek prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
bokeh ja mam paszportowe Wiktorka. Powiedz tylko w jakiej formie mam Ci pokazać? Zdjęcie zdjęcia może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Niestety tak kazał. Ale jak patrzę na zdjęciach Tuli to te dzieci tam mają nóżki tak jak moja mała w szelkach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
W sumie na pewno lepsze nosidło bez szelek niż zdejmowanie szelek bez nosidła tak jak teraz czasem robisz, w nosidle będzie mieć nóżki na żabkę jak należy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
Asia-straszne co piszesz i wcale się nie dziwię że spanikowalas.
Wiecie co... Mąż tak mnie wkurzył że wyszłam z domu z małym głodna bez obiadu i wróciłam dopiero na jego jedzenie. Zwykle jak wraca z pracy to zje obiad i przejmuje małego wtedy ja jem a on się zajmuje małym... A dzisiaj mu uświadomiłam że bez jego łaski i nie potrzebuje jego pomocy. Do tej pory sama opiekowałam się małym a jego traktowałam jak powietrze,dopiero do Oskara mówię "dobra synek idziemy Ci robić jedzonko" to wstał i wziął go ode mnie mimo że wcale tego nie chciałam. Potem wróciłam z butlą to już czekał z ułożonym małym do jedzenia i sam go nakarmił bez mojej prośby oczywiście (a wiem że uczył się cały czas i się oderwał specjalnie). Tak mi zszargał nerwy że może się bujać szpadel zardzewiały ![]() Się podlizuje bo myśli że mi przejdzie... O nie nie ![]()
#4388 |
Zakorzenienie
|
Święta racja. Tak zrobimy. Dziękuje Wam za troskę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
No i niestety trzeba będzie zainwestować w Tulę albo coś innego markowego żeby mieć pewność że to naprawdę porządne atestowane nosidło ergonomiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Będzie Tula bo TZ już właściwie przekonany tylko nie wiem czy nie kupić wkładki dla noworodków bo mała nie trzyma idealnie główki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Aska, majgad, wyobrazam sobie Twoja panike..... dobrze, ze Mala wyciagmeliscie
![]() Tesciowa chciala dobrze - zabrala pietraszka na spacer co bym pakowac mogla - po 35min telefon, jedyne co uslyszalam to "figurki"!!!!!! I wrzask Malego ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4392 |
Zakorzenienie
|
Mała nie bądź taka zaborcza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Dobra,idę próbować uspac mała i oglądać mecz ![]() Dziękuje że Was mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Mała, yyy, nie obraź się, ale może nie kumata jestem, albo nie czytam ze zrozumieniem... Ale o co jesteś zła na tż? Czy w ogóle tego nie napisałaś, a mówisz już o tym, co było po kłótni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmmmm Co do nosidła - tam nogi są bardzo szeroko na prawdę - i nie ma ryzyka, że się źle dziecko ułoży. Żeby w ogóle dziecko zapiąć trzeba je ułożyć mega na żabkę właśnie. Tzn mówię o Tuli. Ja mam nawet zawsze problem z zakładaniem, jeśli robię to sama - tzn ten pierwszy moment - bo trzeba dziecko jedną ręką przytrzymać i ono musi mieć nogi na żabkę i wtedy zakładamy nosidło na ramiona. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Co do Tuli jeszcze: zakup online daje możliwość zwrotu do 10 dni - a więc przetestujecie ostrożnie - można oddać. Z tego co wiem - z powodzeniem można Tulę sprzedać za minimum połowę ceny - to bardzo "pożądane" nosidła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dowód mi wystarczy do europy prawda? czy lepiej od razu zrobić paszport żeby w razie czego mieć, tylko gdzie ja poza unię pojadę ![]() Ale wstaw jak możesz proszę ![]() tylko jak tu będziesz zamieszczać to tak bez żadnych danych chyba że w klubie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fewciu super że kupujecie tulę ! ![]()
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mnie nie będzie na pewno cały weekend, a i w tygodniu nie wiem, czy się odezwę. Ale na pewno po "wszystkim" się tu pojawię.
![]() A tż wraca dzisiaj, i to wcześniej niż zwykle, pewnie za jakąś godzinkę będzie, jutro pierwsza od dawna sobota, którą spędzimy w domu, i będzie na pewno tydzień, a może po weselu też jeszcze jeden zostanie. ![]() I jutro jeszcze mój panieński... Wiecie, nie chce mi się. Wolałabym sobie posiedzieć z Polą i normalnie pospać w nocy... A we wtorek szczepienie. ![]() Może znajdę chociaż jeden dzień w tyg., żeby się odezwać. Buziaki kochane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Lady: Biedny Maluch!
Ja nie znoszę patrzeć jak moja w histerię wpada, serce pęka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
Lady spokojnie, zaczekam bo na razie Ania i tak za mała na mt, zapomniałam że masz problem z netem
![]() Aśka masakra, dobrze że się nic nie stało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O jak miło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej imprezy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fewcia, tak mi strasznie Was szkoda jak czytam jak się męczycie, nieraz łezka się mi zakręciła. Z całego serca Ci życzę , zeby już niedługo sytuacja się odmieniła.
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Maz mi pojechal po pizze - wkurzyl sie, jak mu powiedzialam, ze od 4 dni jade tylko na salatce z kurczaka :P nie przyznalabym sie, ale pare razy mi sie fest slabo zrobilo
Fewciu, jestes niesamowita mama dla Blaneczki wiesz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4402 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi bo jestem "Nowa" w karmieniu mm.
Ewa jest w tej chwili karmiona mieszanie i nie nie wiem czy je odpowiednie ilości :/ dziś jadła tak: 2,00 - KP 6,00 - KP 8,00 - MM 150ml 10,00 - MM 120 ml 12,30 - Kp 14,00 - deserek ( 2/3 słoiczka) 15,30 - KP 18 - MM 150 ml i teraz do 2 bedzie pewnie spała. nie za dużo?
#4403 |
Zakorzenienie
|
ja jem własnie obiad, wczesniej jadłam burgera o 11
#4404 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej jaka już duża! Pamiętam jej fotkę w za dużych skarpetach z h&mu... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aśka MASAKRA-horror jak z jakiegoś filmu ![]() ![]() ![]() Dzieć niby śpi... Zobaczymy, może dzisiejsza nocka będzie lepsza bo ją wymęczyliśmy trochę. Silver, Fewcia-udanej nocki! |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
AŚKA no niezłe przeżycie miałąś :/
#4406 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. Mialam tygodniowy przymusowy odwyk od neta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierze, ze sie strachu najadlas!! A jak w koncu sie udalo dostac do srodka? TZ mial swoje kluczyki? Cytat:
![]() Ale psotnik z niej ![]() ![]() Dziec spi, a ja ide dalej nadrabiac ![]() Dzis Kuba znow nie spal caly dzien (nie liczac 15minutowej drzemki w wozku), ale chociaz nie byl marudny. Od 14 caly czas na dworze, lezal grzecznie, gugal do siebie i ogladal drzewka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam dla Agu duuużo, lubiłam bardzo, część mi została, część wyrzucona -ale normalne, po długim użytkowaniu się porozciągały przy szyi. Ale słowo honoru, miały prawo, bo Agatka np. jak wskoczyła w rozmiar 6-9mcy to chodziła z pół roku w tym. I teraz Dorotce też jakieś dokupię z długim, bo z krótkim mam sporo. Czy wasze dzieci chodzą też tylko w t-shirtach? Dorka teraz tak, przegrzałaby się w body. Cytat:
![]() a jak tam recepta na pepti, bez problemu? Cytat:
ja do roku bez poduszki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, o co cho, ale zostań ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
No to widzę podobnie - w upale nie chce się jeść, poza tym czasem się kurcze zapominam. Dziecko mnie przyzwyczaiło do jedzenia na szybko.
Nomen, Nawijka: ![]() Hmm jutro spotkanie z Nancy: mam nadzieję, że nie będzie akurat burzy..;] Zresztą mieszkam rzut beretem od parku - najwyżej się schronimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi kochana jak mieszkasz w Borku to pewnie znasz skep eko w solvayu kupie tak kaszki holle?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41424155]Witajcie baby ![]() ![]() Na szybko - Marsi, Pstryniu - buziaki od nas dla Waszych PÓŁROCZNIAKÓW! ![]() Debrah, jak wam w tuli? My na zmianę - tula i nati (wreszcie ![]() ![]() http://img607.imageshack.us/img607/772/1p0z.jpg[/QUOTE] Ale swietna fotka a Agu śliczna Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.