|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Dziewczyny zdjecie wstawie jak wroce do domu bo z telefonu nie wiem jak. Probuje ja przystawiac do cyca ale cos nie moze zlapac. Obawiam sie ze mam zbyt wklesle brodawki. Ale staramy sie i nie poddajemy sie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
ooo jaka okazja , to masz rację niech wychodzi w niedzielę
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
i jeszcze oslonki sylikonowe tez pomagaja przy wkleslych brodawkach
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
malinka walcz walcz z tymi piersiami!!
pomyśl, że Twojej małej nikt nie powiedział, jak wyglądają inne sutki i te Twoje to są te jedyne dla niej, nauczy się! zobaczysz, daj jej czas i więcej wiary w siebie )ja trzymam kciuki strasznie i czekam na relacje i zdjęcia ![]() no i strasznie Ci zazdroszczę, że już masz maleństwo na sobie
|
|
|
|
#216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się nałaziłam po hipermarkecie... Ale tam chociaż chłodno jest
![]() Fajny basen A Marysia widać, że charakterna![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41431281] wkleję raz jeszcze bo nam uciekną Pełnia 23 czerwiec 2013 13:33:38 Ostatnia kwarta 30 czerwiec 2013 06:55:21 Nów 8 lipiec 2013 09:16:06 Pierwsza kwarta 16 lipiec 2013 05:19:57 Pełnia 22 lipiec 2013 20:16:32 Ostatnia kwarta 29 lipiec 2013 19:44:43 Nów 6 sierpień 2013 23:51:32 Pierwsza kwarta 14 sierpień 2013 12:57:33 Pełnia 21 sierpień 2013 03:45:06 Ostatnia kwarta 28 sierpień 2013 11:35:47 a co było z tymi ruchami? jak ktoś poczuł ruchy to tego samego dnia urodzi? [/QUOTE]Ja poproszę 23.06 - to dobra data na rodzenie jest I nikt mi nie wierzy, że urodzę do niedzieli... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41431639]Dziękuję Dziewczynki za gratulacje ![]() Malinka i Tobie gratuluję porodu!!!! Ja leze i cierpię, rana ciągnie, macica sie obkurcza i boli. Ale to nic, najważniejszy jest nasz Mały Skarbeniek. Niestety dziś go nie zobaczę, jutro jak wstane to od razu do niego pójdę. Nasze życie nabrało na powrót sensu, nawet ten ból ma sens. Sama cc to pikus, teraz boli, no ale co zrobić. Tz robił zdjęcia Małego, jest idealny, jutro Wam pośle, dzisiaj nie mam sily. [/QUOTE] Kochana najważniejsze, że z Artusiem wszystko w porządku Cytat:
[QUOTE=arrabbiata;41432147]A jednak kapa wygrała ![]() Myślałam, że masz skurcze... Kurcze, a może masz, tylko nie czujesz tego spinania? Nie wiem czy to możliwe ![]() Cytat:
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle moje dziecko się jakoś dziwnie ułożyło w poprzek i mam 2 wystające kulki na brzuchu. Brzuch przez to napięty i boli... Idę się położyć, może mały się ułoży też jakoś wygodniej
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Na spokojnie się docierajcie. Ja sie obawiam, ze tez bede miec ten problem
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części
Strasznie poleciałyście z postami.. 8 stron nowego i w starym aż się boję spojrzeć ile.. a nie było mnie dosłownie kilka godz ![]() Lepiej napiszcie mi szybciorem czy jeszcze któraś (poza Malinką i Perse) urodziła w tym czasie albo pojechała rodzić |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
nie wiem czy to logicznie napisalam ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- [QUOTE=magdalennne;4143429 4]Ale się nałaziłam po hipermarkecie... Ale tam chociaż chłodno jest ![]() Fajny basen A Marysia widać, że charakterna![]() Ja poproszę 23.06 - to dobra data na rodzenie jest I nikt mi nie wierzy, że urodzę do niedzieli... Kochana najważniejsze, że z Artusiem wszystko w porządku W gruncie rzeczy dobre wiadomości wydaje mi sie ze to nie jest jeszcze to, bo AZ tak bardzo nie boli |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie może być, organizm też się musi przyzwyczaić do nowego trybu ale już nie wiele Ci zostało, jak będziesz coś tam jeść co 2h to ok będzie, ważne aby małe porcje nie było nowych porodów |
||
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowej części
Malinka i Perse ogromne gratulacje i buziaki dla dzieciaczków
![]() ![]() klask i:
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i zmykam spać, plecy mnie jakoś bolą i nie wygodnie mi siedzieć bo cycki leżą mi na brzuchu a brzuch na udach. Dopiero wzięłam prysznic a już się kleję ![]() Margosia już po pierwszym kąpaniu Zazdraszc zam ![]() Malinka dasz radę trzymam kciuki, dotrzecie się z Milenką Perse ból minie, odpoczywaj żebyś jutro miał siły dla Arturka
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Nom,pewnie tak. Tak wogóle Zosiu, kładziesz się też do szpitala w dniu terminu z om jeśli nic wcześniej się nie zacznie?
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z imprezki
fajnie było.. 20 lecie firmy.. dostałam ładne podziekowania, plus bon na ciuchy:P a kolekcja kurtek zimowych damskich szykuje się super w końcu:P a wy już 8 stron naspamowałyście ))idę nadrabiać
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo
Ty nasz excelu wizazowy![]() dobra robota
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja Szalone Baby
Nie było mnie ze 3 h i już nie dam rady nadrobić Gratuluję kolejnych Skarbeczków jak ja Wam zazdroszcze. Perse jak znajdziesz chwile napisz prosze wi_ęcej o cc Ja dziś padłam z tego gorąca. Ide jutro na te egzaminy zobaczymy jak będzie. Popstrykałam dziś fotki Antosiowego apartamentu po drugiej stronie brzucha jutro wrzuce ![]() Trzymajcie kciuki za cud jutro ![]() Paaaaaa |
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla firmy za prezentyuciekam, nogi mi puchną tż wrócił i jest strasznie duszno burza przeszła bokiem ![]() dobranoc |
||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wszyscy wiedzą
Miałam przeokropny kryzys pt. "Nic się nie dzieje"i płakałam codziennie wieczorem Tż, że czeka mnie cesarka pierwszego lipca a ja tak strasznie chciałam mieć czerwcowego Dzidziusia ![]() We wtorek miałam mieć KTG na 13.15, więc stwierdziłam, że nie ogarniam się wcześniej do 13 zdążę ![]() Po 1 w nocy we wtorek 18.06 obudził mnie pierwszy skurcz... ale jak to w przyrodzie bywa jedna jaskółka wiosny nie czyni- połowa z Was miała już wiele razy skurcze więc co ja się będę moim jednym przejmować Poszłam w kimę, ale za chwilę obudziłam się po raz kolejny i stwierdziłam, że pewnie mi się zaczęły sławetne przepowiadacze... leżałam i patrzyłam sobie w sufit i tak co jakiś czas miałam skurcz, nie były wyjątkowo bolesne, ale za każdym razem jak nadchodziły mnie rozbudzały więc stwierdziłam, że takie niespanie i nic nie robienie jest troszkę bez sensu... Poszłam umyć łazienkę Skoro już miałam czysto, nie spałam i miałam mieć to badanie kompleksowe na ktg to postanowiłam się wykąpać, ogarnąć Kapę i całą resztę ![]() Jak wychodziłam z łazienki czysta, świeża i pachnąca minęłam się w drzwiach z Tż i taki niezbyt świadomy pyta się czy normalna jestem, że w środku nocy się kąpię Nie były do końca regularne ale najczęściej powtarzały się co 8 minut ![]() Przy skurczu najczęściej chciało mi się sikać więc zwykle zakończony był wizytą w wc i zobaczyłam, że odchodzi mi sławetny czop, który w rzeczywistości nijak miał się do opisu galaretki- mój to był 100% ciągnący się śluz, tyle, że ciemnoczerwony ![]() Skurcze nie przybierały na sile, ani nie robiły się częstsze, koło 5 nie wiedząc co mam ze sobą zrobić ugotowałam Tż obiad, wyprostowałam włosy i pozamiatałam resztę chałupki, co by chłop miał czysto jak jednak zacznę rodzić i nie padł z głodu ![]() Zrobiłam mu śniadanko do pracy i standardowo kawę przed pracą ![]() Tż się obudził i w tym momencie moje cudowne skurcze średnio co 8 minut wyhamowały i były co 20... Zrobiło mi się przykro, że nastawiłam się, ze może uda mi się urodzić I powiedziałam, że wrócę sobie spokojnie do domu tramwajem )Zgodził się pytając czy coś się dzieję, że nie chce autem jechać Powiedziałam, że mam takie skurcze czasami, ale raczej nic wnoszącego do sprawy więc, żeby się nie przejmował ![]() Na 10 poszedł do pracy i moje cudowne skurcze co 8 minut wróciły! Nie wiem czemu on tak na mnie działał Do tego doszły krzyżowe, więc zrobiłam sobie okład z zimnego ręcznika i czekałam spokojnie dalej... Nawet tu sobie z Wami pisałam O 11 jednak nie byłam w stanie usiąść... czułam potrzebę chodzenia, więc chodziłam sobie po tej mojej chałupce w tą i z powrotem- próg bólu się nie podniósł, ale teraz nie było między nimi przerw- skurcz trwał ciągle (krzyżowy)... Zadzwoniłam do Tż, że jednak będzie musiał mnie zawieźć i przywieźć do domu bo jednak tramwajem mogę też nie dać rady wrócić- w tramwaju nie da się tyle chodzić O 12.15 był już w domu i powiedziałam, żeby na wszelki wypadek zabrał torbę, ale jak usiadłam w aucie stwierdziłam, że torba była niepotrzebna- znów mi wszystko się wstrzymało ![]() Dojechaliśmy do szpitala koło 13.00 i zastanawiałam się czy mam iść na umówione ktg, czy jednak na ip... ja poszłam do wc a Tż na ip zapytać co mamy zrobić, kobieta zapytała jak częste mam skurcze i jak długo trwają, no to mówię, że średnio co 8 minut od pierwszej w nocy (jako że w drodze do szpitala wszystko wyhamowało [nie mówcie tego nikomu!] musiałam trochę poudawać, że mnie boli, żeby kobieta mnie nie odesłała z kwitkiem
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiedzialam, ze od tego lazenia i mnie nogi napuchly - masakra. stopy ok, ale nogi masakra
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
W między czasie przyszedł lekarz i zrobił mi badanie
I mówi, że długo wytrzymałam mając skurcze od pierwszej w nocy na co mu odpowiedziałam, ze gdyby nie to umówione ktg na 13.15 to by mnie tu na pewno jeszcze nie było... miało boleć nieznośnie i w ogóle a tu okresy bolały mnie bardziejNa porodówce było milutko, podłączyli mnie pod ktg i tak sobie leżałam pytając co chwilę Tż czy malują się jakieś ładne skurcze, ale niestety były tylko przeciętne, położna stwierdziła, że z takimi skurczami trochę to potrwa ![]() O 15 przyszła lekarka mnie zbadać i stwierdziła luźne 6cm i podadzą mi coś rozkurczowego z paracetamolem Chwilę byłam pod prysznicem ale mi się nie podobało to wróciłam na salęPo kroplówce mówię do Tż, że dziwny ten paracetamol bo jakby boli bardziej a nie mniej ![]() Położna mnie zbadała i w tym momencie odeszły mi wody- dała mi podpachę i kazała spacerować co było o tyle utrudnione, że podpacha też niewytrzymała a jako, że nie miałam majtek to musiałam ją sobie trzymać Jako, że znów nic się nie działo i zaczynało wiać nudą położyli mnie na łóżku i podali oksytocynę i w tym momencie przestało być aż tak zabawnie bo skończyły się bóle brzuszne a zaczęły krzyżowe![]() Powiedziałam Tż, że nienawidzę jak boli mnie kręgosłup ![]() W końcu stwierdziłam, że nie będzie mnie tak boleć ten kręgosłup i wolę rodzić i kazałam zawołać położną i powiedzieć, że czuję parcie Mam nadzieję, ze ona tego nie przeczyta bo parcia nie czułam Wtedy poczułam główkę Gluta i to, że nie może wyjść- i to naprawdę zaczęło boleć więc zaczęłam się drzeć- mając nadzieję, że Dotkaa mnie usłyszy i uratuje Ale nie uratowała więc zawołali lekarkę, która mnie nacięła (kazała powiedzieć kiedy jest skurcz, ale, że takich nie miałam to cięła na żywca Nie bolało jakoś porażająco więc nie ma stresuGluciątko się urodziło ![]() Tż poszedł mu robić zdjęcia a mnie pani doktor zaczęła zszywać mówiąc, że znieczulenie miejscowe i będzie jak u dentysty Niestety miała rację- znieczulenie jakoś nie podziałało, jak to zwykle bywa u dentysty ![]() Pozszywała, oddali mi Glutka A My zakochiwaliśmy się w sobie coraz bardziej i bardziej I tak się zakochujemy w sobie z każda minutą coraz bardziej
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka kolekcja?? ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna pokazała nam jak to zrobić i teraz mleko mi tryska dosłownie ![]() Mam nadzieję, ze u Was tez znajdzie się taka dobra dusza i Wam pomoże
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia
![]() Fajny opis porodu ![]() No i poród fajny tylko kłamczucha z Ciebie straszna |
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Margos- fajna bajeczka
![]()
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az jakas taka uspokojona jestem ![]() Z tymi porzadkami w szpitalu to pojechałaś, myslałam ze padne ze śmiechu ![]() A powiedz jak Ty teraz sie czujesz? Czujesz cos kapę?mozesz siadac itp? I czy czułas pismo nosem że to bedzie Glutek a nie Glucinka? Jak wogole Twoi rodzice i tesciowa???? Pewnie wszyscy przeszczesliwi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

a dzien ojca przy okazji 
idę się myć i w kimę. Pewnie przez to, że się wcześnie położę będę miała ze 3 wycieczki na siku. Cóż... 
) Generalnie osobiście bardzo polecam
deszcze, a u mnie juz nie padalo chyba z miesiac
za szybkie i sprawne porody, a dla Malinki i Perse ściski
i gratulacje. Cudownie,że tyle już maluszków przyszło na świat 

klask i: