Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 22:40   #241
akasha84
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Oni w ogóle sie wczoraj pokłócili (ciekawe o co ), podróż i te klimaty... Benji chyba miał dość... co do jej rodziny, to pisałam Ci już, że zauważyłam, że on jest włąśnie taki OUT Też to wykminiłam. Ma charakter po swojej mamuśce, nie lubię kobiety, histeryczka, boi sie tej kamery jak jakaś dziwna..
ano ano masz rację. powiem Ci szkoda mi tej Judy bo bądź co bądź Benji ją tyranizuje...

Cytat:
Napisane przez lovically Pokaż wiadomość
Ja też tego nie rozumiem. Za to przypomniało mi się jak kiedyś przez przypadek powiedziałam "fuck" to się na mnie tata obraził i mówił przez resztę dnia do mnie po staropolsku. Teraz już się przyzwyczaił.
hahaha świetny Tato!
Stary 2013-06-21, 22:42   #242
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Na mnie też się denerwowali za takie wyrazy Później przywykli. Lepsze to niż powiedzieć to samo, tyle, ze po polsku.
Haha, no prawda. Mój tata miał w ogóle jakieś dziwne metody wychowawcze. Jak go nie słuchałam to stawał na baczność i głosem wojskowego "Łucjo pozwól". Przez to nie lubię mojego drugiego imienia. Ale przynajmniej go słuchałam.
My feet never touched the ground

I'm so heavy, heavy in your arms.
lovically jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:44   #243
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
ano ano masz rację. powiem Ci szkoda mi tej Judy bo bądź co bądź Benji ją tyranizuje...

hahaha świetny Tato!
Mówisz?? A ja pamiętam takie vlogi zanim sie Juliana urodziła, to widzowie oskarżali ją, że jest su*ą wredną dla benjego i pamiętam, że miała takie posunięcia czasem, że aż żal chopa było.
Owszem zauważyłam, że potrafi ją zjechac i przepytywał kiedyś z tego ile wydała na ciuchy... Ale z kolei potrafił kupić jej drogi prezent, bardzo drogi itd
Sama nie wiem. Ale zaczyna sie chop robić taki trochu trudny
Stary 2013-06-21, 22:49   #244
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz?? A ja pamiętam takie vlogi zanim sie Juliana urodziła, to widzowie oskarżali ją, że jest su*ą wredną dla benjego i pamiętam, że miała takie posunięcia czasem, że aż żal chopa było.
Owszem zauważyłam, że potrafi ją zjechac i przepytywał kiedyś z tego ile wydała na ciuchy... Ale z kolei potrafił kupić jej drogi prezent, bardzo drogi itd
Sama nie wiem. Ale zaczyna sie chop robić taki trochu trudny
on jest właśnie taki trochę dziwny. im mają większą popularność tym mu bardziej wali na dekielek a Judy widać dojrzała po urodzeniu Juliany. sam fakt jak ładnie tę całą zadyme skomentowała.
Stary 2013-06-21, 22:53   #245
mantas
Zakorzenienie

Mnie zastanawia jedno?
Czy naprawdę na yt można zarobić konkretną kasę, żeby przestać pracować?
Judy ma jakieś 400 tysięcy widzów i chyba jakoś zarabia, skoro nie pracuje.
Tak samo szusz...
Ciekawe ile zarabiają ci, którzy mają milion widzów.
Stary 2013-06-21, 22:54   #246
Atenya
summer vibes;)

Cytat:

ale mi sie właczyła burza w mózgu, a tylko kawy się napisłam o 15, chyba mam coś jak Benji po kawie
To jak Ty bedziesz dzisiaj spac? Kawa chyba nie powinna już działać jak masz tyle energii to tylko na imprezę gdzieś
Ja mialam iść pobiegać, ale mokro jest, burza była, lało, do bani

Cytat:
Haha, no prawda. Mój tata miał w ogóle jakieś dziwne metody wychowawcze. Jak go nie słuchałam to stawał na baczność i głosem wojskowego "Łucjo pozwól". Przez to nie lubię mojego drugiego imienia. Ale przynajmniej go słuchałam.
Fajny ten Twój tato się wydaje Łucja kojarzy mi się z tą małą Łucją z Opowieści z Narnii Uwielbiam

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-21 o 22:57
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:55   #247
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
No nie wiem, mnie irytuje, jest taka... stereotypowa.
Jasne, że fajnie, że uczy się języków, podróżuje, ale za kanał na YT nie powinna się brać, dla mnie jest za dziecinna, będzie tego żałowała kiedyś.
Moim zdaniem... za kanał nie powinno się brac ok 90% ludzi będacych obecnie vlogerami. Jeżeli ktoś ma coś do zaproponowania co jest ciekawe i jest w tym dobry- chociażby makijaże to ok. Ale jeżeli ktos nagrywa swoją rodzinę dla samego nagrywania, vlogi srogi- co jem, co robię i robia ze swojego życia big brothera a są 2 razy starsze itp. Ona jest nastolatką, a nastolatki robią różne głupotki- ona akurat nagrywa na yt. I ok- naprawdę wole takie osoby niż siedzace na przystankach lambadziary, włosy skuns i tipsy u gimnazjalistki. A to że sie chwali gdzie pojechała- naturalne bo pewnie oglądające ją nastolatki chcą zobaczyć co i jak. Nie wiem czemu miałaby żałować swoich filmików- mała czarna i tego typu osoby powinny żałowac bo są jakieś 10 lat starsze a się zachowują gorzej od 13 latki.

Naprawdę życzyłabym sobie aby nastolatki były takie jak ona, ogarnięte z językiem, bez uprzedzeń i z jakąś tam kulturą. Jak ona wyjedzie gdziekolwiek to nie sądzę, że Polsce narobi wstydu a taki łysy chłopaczyna co ani me ani be w żadnym języku i z lepkimi raczkami już tak. Pomijam już ludzi o nastawieniu wiadomo jakim to środowiska LGTB, obcokrajowców, nie-katolików. Ona przynajmniej nie lata z młotkiem na "ciapatych" (nienawidzę tego określenia) jak to wielu Polaków chce robić, nie bije się po dyskotekach i nie pokazuje cycków. Ja życzyłabym sobie aby w Polsce naprawdę były takie dzieciaki, a nie jakieś nastki szukające sponsora albo osoby z rodzin patologicznych czy biednych bądź słabo wykształconych.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:57   #248
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Moim zdaniem... za kanał nie powinno się brac ok 90% ludzi będacych obecnie vlogerami. Jeżeli ktoś ma coś do zaproponowania co jest ciekawe i jest w tym dobry- chociażby makijaże to ok. Ale jeżeli ktos nagrywa swoją rodzinę dla samego nagrywania, vlogi srogi- co jem, co robię i robia ze swojego życia big brothera a są 2 razy starsze itp. Ona jest nastolatką, a nastolatki robią różne głupotki- ona akurat nagrywa na yt. I ok- naprawdę wole takie osoby niż siedzace na przystankach lambadziary, włosy skuns i tipsy u gimnazjalistki. A to że sie chwali gdzie pojechała- naturalne bo pewnie oglądające ją nastolatki chcą zobaczyć co i jak. Nie wiem czemu miałaby żałować swoich filmików- mała czarna i tego typu osoby powinny żałowac bo są jakieś 10 lat starsze a się zachowują gorzej od 13 latki.

Naprawdę życzyłabym sobie aby nastolatki były takie jak ona, ogarnięte z językiem, bez uprzedzeń i z jakąś tam kulturą. Jak ona wyjedzie gdziekolwiek to nie sądzę, że Polsce narobi wstydu a taki łysy chłopaczyna co ani me ani be w żadnym języku i z lepkimi raczkami już tak. Pomijam już ludzi o nastawieniu wiadomo jakim to środowiska LGTB, obcokrajowców, nie-katolików. Ona przynajmniej nie lata z młotkiem na "ciapatych" (nienawidzę tego określenia) jak to wielu Polaków chce robić, nie bije się po dyskotekach i nie pokazuje cycków. Ja życzyłabym sobie aby w Polsce naprawdę były takie dzieciaki, a nie jakieś nastki szukające sponsora albo osoby z rodzin patologicznych czy biednych bądź słabo wykształconych.
Zdecydowanie są to jej plusy
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:59   #249
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Mnie zastanawia jedno?
Tak samo szusz...
Czasami mam wrażenie, że połowa zagranicznego yt zarabia tylko na filmikach.

Cytat:
Fajny ten Twój tato się wydaje Łucja kojarzy mi się z tą małą Łucją z Opowieć z Narnii Uwielbiam
Bo jest fajny, tylko czasami ma swoje hmm... odchyły.

Stary 2013-06-21, 23:02   #250
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
on jest właśnie taki trochę dziwny. im mają większą popularność tym mu bardziej wali na dekielek a Judy widać dojrzała po urodzeniu Juliany. sam fakt jak ładnie tę całą zadyme skomentowała.
Fakt. Wymądrza sie za bardzo, ale kurde dał ciała...
dosłownie

Jest pozytyw, zauwazyłam za to, że ta wizyta miała mega dobry wpływ na Anę i Jofiego, już jakieś soki, nawet vlogi są z deczka inne, lepsze, trochu przypominąją te Judy. Ana w koncu pokazuje sie bez spiny bez makijazu, taka z lekka wyluzowana

Cytat:
Mnie zastanawia jedno?
Tak samo szusz...
kurde cięzki temat, ale w Ameryce chyba bardziej, bo tam zawsze większa oglądalność.

Cytat:
To jak Ty bedziesz dzisiaj spac? Kawa chyba nie powinna już działać jak masz tyle energii to tylko na imprezę gdzieś
Ja mialam iść pobiegać, ale mokro jest, burza była, lało, do bani

Fajny ten Twój tato się wydaje Łucja kojarzy mi się z tą małą Łucją z Opowieśi z Narnii Uwielbiam
Wiesz co, ja piję kawę raz na dwa tygodnie I hektolitry zielonej herbaty codziennie, a jeszcze lekko sie ochłodziło, to mam tyle energii, że aż dziw. Zaraz jakieś bujanko sie zrobi po terenie, ale nie dalekobieżnie

też kocham Narnie!!!!!! Serio
A tych burz, deszczó to ja zazdroszczę

Też dziś nie biegałąm, bo ZA GORĄCKO Z KOLEI

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Czasami mam wrażenie, że połowa zagranicznego yt zarabia tylko na filmikach.
Też mam takie wrażenie, zwłaszcza z hameryki

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2013-06-21 o 23:05
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:22   #251
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Mnie zastanawia jedno?
Tak samo szusz...
w stanach można ale jak widać po szusz czy olesce też. ta druga już chyba z pół roku bez pracy a sobie jakoś radzi.
Cytat:
Fakt. Wymądrza sie za bardzo, ale kurde dał ciała...
dosłownie

Jest pozytyw, zauwazyłam za to, że ta wizyta miała mega dobry wpływ na Anę i Jofiego, już jakieś soki, nawet vlogi są z deczka inne, lepsze, trochu przypominąją te Judy. Ana w koncu pokazuje sie bez spiny bez makijazu, taka z lekka wyluzowana
no tak cenne rady takie jakie Susz stylizacji dała, a ta olesce
Stary 2013-06-21, 23:35   #252
201703241651
Konto usunięte

Cytat:

O ojczysty język też powinna zadbać, bo momentami nie wiadomo o co jej chodzi, gubi znaczenie słów i tak dalej...
Jak pisałam, jasne, że nauka języków i obycie są fajne, ale niechętnie widzę takie dziewczyny na YT, uważam, że to za wcześnie, do tego to jej lekkie oderwanie od świata jest zarówno jej minusem, jak i plusem - przysparza jej to widzów, ale dla niej samej jest to niekorzystne.
Może wyjdę na obrzydliwego hejtera, ale ona naprawdę sprawia na mnie wrażenie rozpuszczonej dziewczynki, uosabia wiele rzeczy, które mnie irytują. Czasem ma przebłyski, ale na ogół wydaje mi się lekką pozerką, infantylną... Wiem, że pewnie dziewczynki lubią oglądać takie „idealne” życie, dobra szkoła, wycieczki, drogie ubrania, ale mnie to śmieszy. Tak samo oglądam malutko dorosłych Youtuberek, bo nie widzę w nich niczego godnego uwagi.
Wiele osób robi sobie krzywdę tą działalnością, czy to nastolatki, czy dorosłe babki.
A żałować myślę, że będzie, za jakiś czas zmądrzeje, podrośnie, popisy na YT wydadzą jej się głupie, a nawet jeśli nie, to na pewno wiecie jak YT potrafi zamieszać w życiu prywatnym...
Ile ona ma tak naprawdę lat?
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:37   #253
201607111632
Konto usunięte

Ja teraz oglądam filmiki tej LittleBlueBerry, czasem lubię popatrzeć na rzeczy kompletnie nieosiągalne dla mnie, bez hejtowania, żeby nie było
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:42   #254
mantas
Zakorzenienie

czuję, że to o nas

PS. rozwala mnie, że pod filmikiem same komentarze: hejcik, hejterze, ☠☠☠.c.hejterów...
Stary 2013-06-21, 23:49   #255
lmaa
Raczkowanie

Jestem i ja Alez Wy produkujecie te posty-predkosc super expresssssss .Ale lubie Was i ten watek Duzo tworczej weny Kochane Dziewczynki (nazwa niezalezna od wieku,pozytywna,zeby nie bylo! Teraz juz mowie dobranoc
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:56   #256
201607111632
Konto usunięte

Teraz jest moda na słowo hejter i jego odmiany

http://www.youtube.com/watch?v=zNvlKrAHT1Y ulubiency wiosy TheDueDonne
Stary 2013-06-22, 00:01   #257
201606201229
Konto usunięte

Odp: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty

Dwa dni bez internetu a tu tyyyle nadrabiania lece ogladac SZUSZKA ( swoja droga,czesto bywam w Łodzi i chcialabym ja i ten jej glow zobaczyc na zywo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 00:04   #258
5b5113117b6e42222229f5594ebb4ac0eb7ee95c_5dfabd82d2cbf
Konto usunięte

Cytat:
Siostro!
Ja potrafię w kilka dni zrzucić 4 kg, w chorobie
Opychałam się kaszką dla dzieci Nestle na noc i nic
5b5113117b6e42222229f5594ebb4ac0eb7ee95c_5dfabd82d2cbf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 00:41   #259
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
O ojczysty język też powinna zadbać, bo momentami nie wiadomo o co jej chodzi, gubi znaczenie słów i tak dalej...
Jak pisałam, jasne, że nauka języków i obycie są fajne, ale niechętnie widzę takie dziewczyny na YT, uważam, że to za wcześnie, do tego to jej lekkie oderwanie od świata jest zarówno jej minusem, jak i plusem - przysparza jej to widzów, ale dla niej samej jest to niekorzystne.
Może wyjdę na obrzydliwego hejtera, ale ona naprawdę sprawia na mnie wrażenie rozpuszczonej dziewczynki, uosabia wiele rzeczy, które mnie irytują. Czasem ma przebłyski, ale na ogół wydaje mi się lekką pozerką, infantylną... Wiem, że pewnie dziewczynki lubią oglądać takie „idealne” życie, dobra szkoła, wycieczki, drogie ubrania, ale mnie to śmieszy. Tak samo oglądam malutko dorosłych Youtuberek, bo nie widzę w nich niczego godnego uwagi.
Wiele osób robi sobie krzywdę tą działalnością, czy to nastolatki, czy dorosłe babki.
A żałować myślę, że będzie, za jakiś czas zmądrzeje, podrośnie, popisy na YT wydadzą jej się głupie, a nawet jeśli nie, to na pewno wiecie jak YT potrafi zamieszać w życiu prywatnym...
Ile ona ma tak naprawdę lat?
Nie nazwalabym jej życiem idealnym bo nie ma takiego- raczej zwykłym życiem rodziny, która jest dobrze sytuowana. Wiesz, jej plusem jest to, że jak dorośnie to może i jej to całe vlogowanie przestanie bawić i to usunie. Ale raczej nie ma sie czego wstydzić. Prędzej taka Karolina czy Szusz powinny się wstydzić, że pokazują coś w czym nie sa dobre- bo jak dla mnie ani makijaże ani outfity ani w sumie nic ciekawego nie mają do pokazania- ale ja i tak ich nie olądam, ale jeżeli mają z tego profity pozwalające się utrzymać to gratuluję i życzę powodzenia. YT potrafi zamieszać w zyciu prywatnym jeżeli ktoś odwala totalne głupoty- nie sądzę aby pokazywanie swoich zeszytów do szkoły czy pokoju mogły komus zrujnować życie.
Ona dla ciebie uosabia wiele rzeczy, które cie irytują. Mnie posiadanie pieniędzy przez kogos nie irytuje- tak samo "obnoszenie" się co sie za nie kupiło, dziwny akcent i swego rodzaju infantylność wynikająca z wieku! Wiem jak w PL trudno żyć bogatym ludziom jakkolwiek to głupio nie zabrzmi- a jest dużo trudniej niż bogatemu Niemcowi czy Francuzowi. Bo ludzie- sąsiedzi i otoczenie zamiast dążyc do podobnego statusu materialnego, zarobków tylko trąbią, że tylko cieżka praca to uczciwa praca (np. górnika), że lepiej być biedniejszym niż bogatszym (bo Pan Bóg i te sprawy), że dzieci są rozpuszczone- to mnie zawsze zastanawiało bo akurat w takich rodzinach od dzieci wymaga sie znacznie więcej, jest więcej nakazów, więcej ograniczeń typu wracania do domu przed 20-stą. Niby mówi sie, że podróże kształcą a jak ktos sie tym pochwali to juz źle. Nauka jest ważna, ale jak ktos chodzi do dobrej szkoły to też niektórym przeszkadza. Dziewczynie obrywa się za to, że pochodzi z bogatej rodziny. Nie wiem skąd sie to w Polsce bierze, ale tutaj naprawdę nie można sie wyróżniać pozytywnie bo wszystkim to zaczyna przeszkadzać. Jak jesteś z patologii i biednej rodziny to wszyscy cię żałują, zbierają pieniądze na szlachetne paczki itp. A jak komus sie powiodło to od razu wszystko co najgorsze- że osoba jest taka i owaka. Rzadko można spotkać osobę , której sie powiodło i jest szanowana. Aż przypomina sie film Sami Swoi. Ludzie tutaj nie potrafią sie cieszyc z czyjegoś szczęścia. Zamiast sie cieszyć, że dziewczyna ma pieniądze, będzie wykształcona, że zwiedza, że podatnicy nie muszą sie łożyć na jej utrzymanie i jest przynajmniej jeden obywatel szcześliwy to nieeee. A ta Blueberry gdyby pochodziła z mało zamożnej to znów pewnie nie miała by o czymś kręcić vlogów i nie było by tematu. Nie wiem skąd w ludziach tutaj jest tyle jadu i zawiści, ale nawet na fb ludzie pod własnym nazwiskiem hejtują, wyzywają itp. Naprawdę staram sie dociec dlaczego uwaza sie, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie/ w Europie. Te same osoby na profilach swoich koleżanek piszą słodziutkie pierdółki, a kogos znów wyzywają od szmat. Wybiórcza hipokryzja i podwójne standardy. Jak są wybory Miss to wszystkie są brzydkie, maja okropny ryj i brzydki zad, a swojej szpetnej koleżance napiszą, że jest naj naj naj, a potem i tak obgadają. Wszystkim jest źle i niedobrze, a i tak tkwią w tym kraju. Wiele nastolatek amerykańskich, które przekopałam zachowuje sie podobnie do tej Blueberry, ale jednak ta polska bardziej irytuje i to jej sie obrywa mocniej niż nierzadko dużo mniej ogarniętej rówieśniczce z UK czy USA. Zamiast wspierać swoich rodaków to... tutaj robi się wszystko żeby kogoś zgnoić i ten ktoś miał gorzej przez moment albo chociaż sie poczuł gorszy.
eot

Edytowane przez bentkuff
Czas edycji: 2013-06-22 o 00:46
Stary 2013-06-22, 00:57   #260
paulina800
Rozeznanie

Cytat:
Nie nazwalabym jej życiem idealnym bo nie ma takiego- raczej zwykłym życiem rodziny, która jest dobrze sytuowana. Wiesz, jej plusem jest to, że jak dorośnie to może i jej to całe vlogowanie przestanie bawić i to usunie. Ale raczej nie ma sie czego wstydzić. Prędzej taka Karolina czy Szusz powinny się wstydzić, że pokazują coś w czym nie sa dobre- bo jak dla mnie ani makijaże ani outfity ani w sumie nic ciekawego nie mają do pokazania- ale ja i tak ich nie olądam, ale jeżeli mają z tego profity pozwalające się utrzymać to gratuluję i życzę powodzenia. YT potrafi zamieszać w zyciu prywatnym jeżeli ktoś odwala totalne głupoty- nie sądzę aby pokazywanie swoich zeszytów do szkoły czy pokoju mogły komus zrujnować życie.
Ona dla ciebie uosabia wiele rzeczy, które cie irytują. Mnie posiadanie pieniędzy przez kogos nie irytuje- tak samo "obnoszenie" się co sie za nie kupiło, dziwny akcent i swego rodzaju infantylność wynikająca z wieku! Wiem jak w PL trudno żyć bogatym ludziom jakkolwiek to głupio nie zabrzmi- a jest dużo trudniej niż bogatemu Niemcowi czy Francuzowi. Bo ludzie- sąsiedzi i otoczenie zamiast dążyc do podobnego statusu materialnego, zarobków tylko trąbią, że tylko cieżka praca to uczciwa praca (np. górnika), że lepiej być biedniejszym niż bogatszym (bo Pan Bóg i te sprawy), że dzieci są rozpuszczone- to mnie zawsze zastanawiało bo akurat w takich rodzinach od dzieci wymaga sie znacznie więcej, jest więcej nakazów, więcej ograniczeń typu wracania do domu przed 20-stą. Niby mówi sie, że podróże kształcą a jak ktos sie tym pochwali to juz źle. Nauka jest ważna, ale jak ktos chodzi do dobrej szkoły to też niektórym przeszkadza. Dziewczynie obrywa się za to, że pochodzi z bogatej rodziny. Nie wiem skąd sie to w Polsce bierze, ale tutaj naprawdę nie można sie wyróżniać pozytywnie bo wszystkim to zaczyna przeszkadzać. Jak jesteś z patologii i biednej rodziny to wszyscy cię żałują, zbierają pieniądze na szlachetne paczki itp. A jak komus sie powiodło to od razu wszystko co najgorsze- że osoba jest taka i owaka. Rzadko można spotkać osobę , której sie powiodło i jest szanowana. Aż przypomina sie film Sami Swoi. Ludzie tutaj nie potrafią sie cieszyc z czyjegoś szczęścia. Zamiast sie cieszyć, że dziewczyna ma pieniądze, będzie wykształcona, że zwiedza, że podatnicy nie muszą sie łożyć na jej utrzymanie i jest przynajmniej jeden obywatel szcześliwy to nieeee. A ta Blueberry gdyby pochodziła z mało zamożnej to znów pewnie nie miała by o czymś kręcić vlogów i nie było by tematu. Nie wiem skąd w ludziach tutaj jest tyle jadu i zawiści, ale nawet na fb ludzie pod własnym nazwiskiem hejtują, wyzywają itp. Naprawdę staram sie dociec dlaczego uwaza sie, że Polki to najagresywniejsze kobiety na świecie/ w Europie. Te same osoby na profilach swoich koleżanek piszą słodziutkie pierdółki, a kogos znów wyzywają od szmat. Wybiórcza hipokryzja i podwójne standardy. Jak są wybory Miss to wszystkie są brzydkie, maja okropny ryj i brzydki zad, a swojej szpetnej koleżance napiszą, że jest naj naj naj, a potem i tak obgadają. Wszystkim jest źle i niedobrze, a i tak tkwią w tym kraju. Wiele nastolatek amerykańskich, które przekopałam zachowuje sie podobnie do tej Blueberry, ale jednak ta polska bardziej irytuje i to jej sie obrywa mocniej niż nierzadko dużo mniej ogarniętej rówieśniczce z UK czy USA. Zamiast wspierać swoich rodaków to... tutaj robi się wszystko żeby kogoś zgnoić i ten ktoś miał gorzej przez moment albo chociaż sie poczuł gorszy.
eot
tak, to Polska właśnie
Stary 2013-06-22, 01:08   #261
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
eot
Czyli, że ja jej czegoś zazdroszczę? No coś Ty.
Zgadzam się ze wszystkim co piszesz, mądrze piszesz, ale ona irytuje mnie przez konkretne cechy, których nie cierpię w nastolatkach, a nie przez kasę, nie obchodzi mnie to. Można być rozpieszczonym bez dużych pieniędzy, są dziewczyny w jej wieku, które nie są takie infantylne, ani pozerskie na bycie kól. A jej problemów z j. polskim nie wybaczę.
Zagranicznych dziewczyn kompletnie nie znam.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 01:47   #262
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Czyli, że ja jej czegoś zazdroszczę? No coś Ty.
Zgadzam się ze wszystkim co piszesz, mądrze piszesz, ale ona irytuje mnie przez konkretne cechy, których nie cierpię w nastolatkach, a nie przez kasę, nie obchodzi mnie to. Można być rozpieszczonym bez dużych pieniędzy, są dziewczyny w jej wieku, które nie są takie infantylne, ani pozerskie na bycie kól. A jej problemów z j. polskim nie wybaczę.
Zagranicznych dziewczyn kompletnie nie znam.
Nie piszę, że ty jej czegoś zazdrościsz, tylko częsty schemat, który się przewija. Jak ktoś nagrywa to jest ok (mniej lub bardziej), ale jak zaczyna na tym zarabiać to już ten ktoś jest zły. Wydaje mi się, że bycie bogatym przez wiele osób jest odbieranym jako jakaś ujma, coś negatywnego- że lepiej byc biednym, poczciwym gościem niż facetem z dobrze prosperującą firmą. Bo ten drugi to materialista i pewnie zły człowiek, a na pewno oszust bo nie mozna się dorobić dużych pieniędzy uczciwie. Tyle, że z moich skromnych obserwacji to waśnie osoby mało zamozne sa materialistami, rzeczy materialne czczą jak jakieś bożki. Pododny stereotyp jak z jedynakami- że są rozpuszczeni, nie chcą sie dzielić, a dzielenie pokoju jest dla nich niewyobrażalne itp. A często wychodzi tak, iż to osoby z licznym rodzeństwem nie przepadają za dzieleniem pokoju bo chcą być w końcu sami, mieć prywatność, podobnie z dzieleniem się rzeczami- chcą miec cos na wyłączność.
A ta dziewczyna- jest jak tysiące, wręcz setki tysiecy nastolatek w tym kraju- chociaż nie- bo wiele nastolatek w jej wieku chodzi w makijażu jak na Sylwestra na codzień, a o stroju do szkoły nie wspomne. A zamiast z rodzicami na wakacje to jeżdzą sami autokarami do Lloret del Mar i dają sie obmacywać pierwszemu lepszemu Włochowi albo po paru kubkach sangrii lądują w toalecie z Hiszpanem lub Niemcem. Wystarczy wejśc na pewien wątek na wizażu dot. tegoż miejsca A co do jej rówieśniczek ale w USA- czasem patrzę co yt daje w proponowanych i szczerze- blueberry nie robi z siebie 20-latki na siłę za pomocą tresek, dopinek, sztucznych rzęs, kilograma makijażu czy samoopalacza. Przynajmniej nie udaje kogos kim nie jest. A co infantylności- niektóre moje koleżanki te 15-10 lat temu, jak miały 13 lat to bawiły sie lalkami. No niezbyt dorosłe zajęcie. Nie wspominam o skakaniu do Britney Spears, graniu w gumę. Bardziej infantylna dla mnie jest ta MissDoncelita czy jak sie ona nazywa. Co do języka- ona i tak potrafi sie lepiej wysłowić niż ci wszyscy kolesie pod blokami albo goście skandujący hasła typu Polska dla Polaków- uogólniając mówi lepiej niz co drugi polski facet zgolony na łyso w dresie. A Szusz też nie ma rozbudowanego słownictwa bo się musi ratowac yyyyeeeeaaayyeeeaa, bejzikami itp. (pomijam już różnicę wieku).

Edytowane przez bentkuff
Czas edycji: 2013-06-22 o 01:54
Stary 2013-06-22, 02:13   #263
201607111632
Konto usunięte

Odnośnie hejtingu to czytam sobie właśnie to http://natemat.pl/63955,lawina-negat...ych-kole-w-oko

i utwierdzam się w przekonaniu, że sukces naprawdę kole w oko..
Stary 2013-06-22, 08:13   #264
lovically
Zadomowienie

Cytat:

czuję, że to o nas

PS. rozwala mnie, że pod filmikiem same komentarze: hejcik, hejterze, ☠☠☠.c.hejterów...
Hahaha, myślałam że na miniaturce jest Szusz

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Obejrzałam sobie instagrama tej Dominiki (jeny, teraz zobaczyłam, że jest moją imienniczką) i fajnie się bawi dziewczyna. Szisze, drinki i papierosy.
No ja nie mówię, że jestem święta, ale swoich wyskoków nie dodaję na instagram czy fb.

Stary 2013-06-22, 08:31   #265
mantas
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Obejrzałam sobie instagrama tej Dominiki (jeny, teraz zobaczyłam, że jest moją imienniczką) i fajnie się bawi dziewczyna. Szisze, drinki i papierosy.
No ja nie mówię, że jestem święta, ale swoich wyskoków nie dodaję na instagram czy fb.
tym bardziej, że ma jakieś 16 lat, nie? Pewnie tak dla szpanu to wszystko...
Stary 2013-06-22, 08:37   #266
agnieszka0790
Raczkowanie

Cytat:
tym bardziej, że ma jakieś 16 lat, nie? Pewnie tak dla szpanu to wszystko...
na fejsie ma wpisana date urodzenia 12 października 1997
agnieszka0790 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:12   #267
ladymln
Zadomowienie

Jak mnie denerwuje takie uogólnianie i generalizowanie,utrwalani e stereotypów.
I dodam,że dla mnie więcej do pokazania ma Karolina niż Szusz. Nie stawiałabym ich na równi. Mimo,że obie to chodzące reklamy,to Karolina jest bardziej zaanagażowana w prowadzenie kanału,w jego urozmaicanie o nowe temat,jak facet w kuchni czy filmiki wnętrzarskie. A Szusz sprawia wrażenie niezadowolonej,że musi coś nagrywać. A jak się domyślam musi,bo to jej praca i z czegoś trzeba żyć i w kółko nagrywa haule,tagi. Jeszcze pal licho tematy jej filmików,ale mam wrażenie,że ona nawet haulu nie umie porządnie nagrać i się do tego przygotować.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.

Edytowane przez ladymln
Czas edycji: 2013-06-22 o 09:23
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:19   #268
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cześć dziewczyny! Wróciłam z bezinternetowego wiejskiego wygnania, widzę że oprócz filmików z tygodnia mam do nadrobienia 9 stron nowego wątku i jeszcze kilka ze starego może do końca weekendu mi się uda
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:27   #269
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Jeszcze pal licho tematy jej filmików,ale mam wrażenie,że ona nawet haulu nie umie porządnie nagrać i się do tego przygotować.
Dlaczego tak uważasz? Mi się właśnie jej haule podobają, bo bardzo dobrze opisuje rzeczy, ceny, informuje o jakiś tam wyprzedażach itp i jakbym miała iść i coś kupić za jej poleceniem odnośnie jakości, materiału itp. to bym jej zaufała
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:31   #270
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Jak mnie denerwuje takie uogólnianie i generalizowanie,utrwalani e stereotypów.
I dodam,że dla mnie więcej do pokazania ma Karolina niż Szusz. Nie stawiałabym ich na równi. Mimo,że obie to chodzące reklamy,to Karolina jest bardziej zaanagażowana w prowadzenie kanału,w jego urozmaicanie o nowe temat,jak facet w kuchni czy filmiki wnętrzarskie. A Szusz sprawia wrażenie niezadowolonej,że musi coś nagrywać. A jak się domyślam musi,bo to jej praca i z czegoś trzeba żyć i w kółko nagrywa haule,tagi. Jeszcze pal licho tematy jej filmików,ale mam wrażenie,że ona nawet haulu nie umie porządnie nagrać i się do tego przygotować.
To widać, masz 100% racji.
Jedyne, co możemy zrobić, to oglądać to, co nam odpowiada

Kurczę, za moich czasów bycia nastolatą nie wrzucało się zdjęć z wódką, sziszą i papierosami w miejsce publicznie dostępne.

Aktualizacja dzisiejsza:
http://www.youtube.com/watch?v=fNjtB3Cn5X8 Zmalowana holiday multicolour make up makeup Geek eyeshadows
http://www.youtube.com/watch?v=VU15v6NXxvw Xbebe czego uzywałam przez ostatnie miesiące?

A ja uciekam ochłonąć na plażę, chociaż dzisiaj i tak chłodniej. Miłego dnia!

Edytowane przez 201607111632
Czas edycji: 2013-06-22 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości