Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 23:01   #2791
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

dobra dziewuszki, to już kres moich możliwości :ziewa: śpijcie dobrze! a dla tych które jeszcze siedzą podsyłam linkaa do swojej strony jeśli znacie dzieci w potrzebie, dajcie znać http://www.logo-medica.mywebzz.com/. buziaki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:01   #2792
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Hej

Witam się późną porą, ledwo zipiąc Zaczęłam przygotowania do jutrzejszej imprezy: byliśmy na mega dużych i długich zakupach, upiekłam ciasto z truskawkami i zamarynowałam 2 rodzaje mięs
A to dopiero początek, jutro czekają mnie dalsze przeprawy.

Także nadrobiłam,ale nie bardzo wiem i mama siłę coś odpisać

Widzę tylko że na wątku było gorąco

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
piękny brzuś

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ej ja wyjeżdżam za chwilę, trzymajcie kciukasy mocno, jutro wieczorem mam nadzieję, że się bedę witać z Polandii

dbajcie o siebie
jedź ostrożnie!

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
proszę
Jakie ładne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! podczytuję i podczytuję i wreszcie zdecydowałam się skromnie poprosić o dopisanie. mam na imię beata, 28 latek i 9 października spodziewam się mojej pierwszej pociechy, córeczki Victorii. OM 2 stycznia 2013. jeśli znajdzie się miejsce dla mnie . dzidzia mi się ładnie rusza, kopie, bryka i podskakuje i wszystkie wyniki, pomiary i takie tam odpukać książkowe więc bardzo się cieszymy i odliczmy dni na aplikacji w telefonie pokazuje mi, że jeszcze 110 dni zostało
cześć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:01   #2793
passion80
Zakorzenienie

byłam dzisija na prywatnej wizycie chodziłam/chodzę na nfz

luksus tam był jeśli chodzi o warunki, pierwszy raz dostałam jednorazowe niby kapcie i taką osłonkę na tyłek
miałam chwilowe ktg bardzo lubię yem dźwięk
nawet szanowny mógł wejść, wywiad, powidziała, że te skurcze mogą być od infekcji bo wyniki badan czystości pochwy nei najlepsze, ale moja gin nic z tym ei robiła usg szyjki, długa, trzyma, gdzies tam lekko się rozwiera ale jest dobrze i nawet na sex pozwoliła, wow po 2 miesiącach ale o basen eni spytałam
usg małej nei robiła, bo powiedziała, że niedawno miałam i zbyt częste usg nie jest dobre ale jak koniecznie chcemy to będzie, posłuchaliśmy pani profesor
wszystko dobrze, prócz tej infekcji i nawet zasugerowała odstawienie fenka jeśli wszystko będzie ok
fajnie by było bez tego
i też liczy tygodnie ciąży jak ja
Stary 2013-06-21, 23:03   #2794
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakos się ciesze bardzo z tego usg na każdej wizycie. one trwają bardzo krótko więc chyba niuni nie zaszkodzą a ja z radością podejrzę jak sobie rączkami przebiera. tylko te 2 genetyczne były długie. tutaj to norma z tymi usg więc mam nadzieję że wiedzą co robią i czytałam że to nie są jakieś straszne promienie tylko fale ultradźwiękowe które odbijają się od dzidzi i dają obraz i są nieszkodliwe i nieodczuwalne ale teraz zacznę mieć wyrzuty sumienia
No więc nie wykryto, by USG rzadziej niż raz na 2 tygodnie było szkodliwe (chyba, że są pilne zalecenia lekarskie, to robi się częściej), ale to na tyle "świeża" metoda, że nie ma 100% pewności, że w żaden sposób nie szkodzi Ale skoro lekarz tak prowadzi ciążę, to ja bym mu wierzyła, w końcu lepiej jemu niż Internetowi
Masz jakieś fotki z USG?? Pochwal się, może dorzucimy na pierwszą stronę
I brzuszek pokaż

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Cholera. Ukradli mi wszystkie 4 dekielki od felg w aucie. Pewnie na sprzedaz. Nawet nie wiedzialam, ze to sie zdejmuje.
Musieli chyba pod marketem zdjac w bialy dzien, bo w nocy auto na strzezonym parkingu stoi i nigdzie wieczorami tez nie stalo. Malo nim zreszta jezdze. Nowe sa po 140/szt !!!
Uzywane taniej. Najchetniej kupilabym jakies wcale niefirmowe, zeby tylko zatkac te dziury, ale raczej zamiennikow nie znajde. Co za kraj - okradac ciezarna :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Masakra
Dobrze, że mam alufelgi, musieliby mi całe koła zabrać, a to nie tak szybko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:04   #2795
kaska87
Zakorzenienie

Passion super, że wszystko ok, oby okazało się, że feno możesz odłożyć będziesz już do końca do niej chodziła?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:08   #2796
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

szukamy wciąż większego mieszkanka do wynajęcia. w sumie jest jeszcze trochę czasu do porodu ale wiadomo, dobrze by było już ogarnąć przeprowadzkę i w ogóle. bo niedługo będę jak czołg i nie będzie mi się chciało ruszyć. ale wszystko jest drooooogie i TŻ powoli zaczyna się stresować. niby z dnia na dzień można cos nagle fajnego znaleźć ale ten czas tak leci
beaciakiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:11   #2797
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ej ja wyjeżdżam za chwilę, trzymajcie kciukasy mocno, jutro wieczorem mam nadzieję, że się bedę witać z Polandii

dbajcie o siebie
szerokiej drogi!L*

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
proszę
śliczne obydwie

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
cześć dziewczynki! podczytuję i podczytuję i wreszcie zdecydowałam się skromnie poprosić o dopisanie. mam na imię beata, 28 latek i 9 października spodziewam się mojej pierwszej pociechy, córeczki Victorii. OM 2 stycznia 2013. jeśli znajdzie się miejsce dla mnie . dzidzia mi się ładnie rusza, kopie, bryka i podskakuje i wszystkie wyniki, pomiary i takie tam odpukać książkowe więc bardzo się cieszymy i odliczmy dni na aplikacji w telefonie pokazuje mi, że jeszcze 110 dni zostało
witaj!:P
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:11   #2798
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion super, że wszystko ok, oby okazało się, że feno możesz odłożyć będziesz już do końca do niej chodziła?

jest zastępcą ordynatora na oddziale na którym leżałam, orydantor jest ordynatorem i zarazem dyrektorem szpitala i mają razemprywatną praktykę, więc powinno być odbrze nie ukrywam, że chodzi mi o sam poród, pobyt w szpitalu

ale do tej na nfz też będę chodzić bo nie chcę żeby się obraziła a powiedzmy, że się znamy

zbieram się, słyszę, że moje Szczęście pochrapuje na podłodze
Stary 2013-06-21, 23:11   #2799
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No więc nie wykryto, by USG rzadziej niż raz na 2 tygodnie było szkodliwe (chyba, że są pilne zalecenia lekarskie, to robi się częściej), ale to na tyle "świeża" metoda, że nie ma 100% pewności, że w żaden sposób nie szkodzi Ale skoro lekarz tak prowadzi ciążę, to ja bym mu wierzyła, w końcu lepiej jemu niż Internetowi
I brzuszek pokaż

Masakra
mam nadzieję że moja misia pysia będzie ok. miałam strasznie dużo wątpliwości z tymi tabletkami też ale w końcu posłuchałam lekarza. a jak wiecie usg mam często to i fotek sporawo
Stary 2013-06-21, 23:11   #2800
kaska87
Zakorzenienie

kurde brzuch mnie boli i czuję ciągnięcie buu

Stary 2013-06-21, 23:11   #2801
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no to na razie "goły" kącik Księciunia na ścianie mu chyba zrobię napis Miki i jakieś naklejki fajne
sorki za wiatrak, ale chłodzimy się
super to łózeczko, tez mysle nad nim i chyba sie skusze bo ladnie sie prezentuje
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:14   #2802
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
byłam dzisija na prywatnej wizycie chodziłam/chodzę na nfz

luksus tam był jeśli chodzi o warunki, pierwszy raz dostałam jednorazowe niby kapcie i taką osłonkę na tyłek
miałam chwilowe ktg bardzo lubię yem dźwięk
nawet szanowny mógł wejść, wywiad, powidziała, że te skurcze mogą być od infekcji bo wyniki badan czystości pochwy nei najlepsze, ale moja gin nic z tym ei robiła usg szyjki, długa, trzyma, gdzies tam lekko się rozwiera ale jest dobrze i nawet na sex pozwoliła, wow po 2 miesiącach ale o basen eni spytałam
usg małej nei robiła, bo powiedziała, że niedawno miałam i zbyt częste usg nie jest dobre ale jak koniecznie chcemy to będzie, posłuchaliśmy pani profesor
wszystko dobrze, prócz tej infekcji i nawet zasugerowała odstawienie fenka jeśli wszystko będzie ok
fajnie by było bez tego
i też liczy tygodnie ciąży jak ja
Super

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-21, 23:17   #2803
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
I brzuszek pokaż

Masakra
Ja tez mam alufelgi, tylko ze sa te glupie dekielki. Takie durne kolka na srodku. Nie w kazdej feldze sa. Nie wiem, kto to wymyslil

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Passion - super, ze wizyta udana.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Beaciakiss - witaj

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-06-21 o 23:17
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:17   #2804
kaska87
Zakorzenienie

gapię się na to łóżeczko co chwilę

Stary 2013-06-21, 23:20   #2805
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję że moja misia pysia będzie ok. miałam strasznie dużo wątpliwości z tymi tabletkami też ale w końcu posłuchałam lekarza. a jak wiecie usg mam często to i fotek sporawo
To czekamy na fotki Daj jakąś chociaż jedną najświeższą
I brzunio koniecznie

Która w ogóle u Ciebie godzina?

Cytat:
kurde brzuch mnie boli i czuję ciągnięcie buu
Mnie tak już drugi dzień

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tez mam alufelgi, tylko ze sa te glupie dekielki. Takie durne kolka na srodku. Nie w kazdej feldze sa. Nie wiem, kto to wymyslil

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Passion - super, ze wizyta udana.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Beaciakiss - witaj

to Ci zabrali?? No szok, myślałam, że kołpaki
To takie też mam

Ale to już po prostu poniżej pasa!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-21, 23:23   #2806
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

z 21 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21t.jpg (55,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-06-21, 23:24   #2807
kaska87
Zakorzenienie

idę się walnąć, mam nadzieję, że przejdzie
dobranoc

Stary 2013-06-21, 23:25   #2808
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
To czekamy na fotki Daj jakąś chociaż jedną najświeższą
I brzunio koniecznie

Która w ogóle u Ciebie godzina?

Mnie tak już drugi dzień

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

to Ci zabrali?? No szok, myślałam, że kołpaki
To takie też mam

Ale to już po prostu poniżej pasa!
No wlasnie te kółka wyjeli...sprzedadza komplet za 3 stowy. Najgorsze, ze w srodku dnia takie akcje...w nocy, to jeszcze. Ale w dzien, nikt nie zwrocil uwagi? Masakra. Tak mi to teraz potrzebne do szczescia...grrr

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

No nic. Wkurzona nadal ide spac. Jutro SR i tz bedzie sie uczyl kąpu kąpu

Stary 2013-06-21, 23:26   #2809
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
z 21 tygodnia
To co? Wrzucę Viki na pierwszą stronę?
Uwielbiam fotki z USG

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-21, 23:28   #2810
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
zapędziłam się, podobają mi się typy Motyla, bez tego ostatniego z piwkiem a ja podobnie jak Kaśka nie lubię blondynów
hehe tez nie lubilam blondynow a moj maz ciemny blond

Cytat:
nie chcę zapeszać, ale Oli na razie olała totalnie łóżeczko, nie wchodziła, nie zaglądała jedynie pod nim siedziała jak małż odkurzał bo się boi
moja luna tez zawsze olewala lozeczko, kolyske tez olewala przez jakis czas, a ostatnio dwa dni z rzedu na noc sie w niej ulozyla zreszta w lozku mlodej tez sypiac zaczela, ale dopiero jak starsza byla i zawsze kladzie sie w nogi.

Cytat:
wiekszosc alusow ma zaslepki na samym srodku. ja jedna zgubilam po wymianie opon
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:29   #2811
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

Cytat:
To co? Wrzucę Viki na pierwszą stronę?
Uwielbiam fotki z USG
no pewnie że tak
a to 10 tydzień. mój fistaszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10 tydzień.jpg (66,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-06-21, 23:35   #2812
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że tak
a to 10 tydzień. mój fistaszek
Dodałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-21, 23:57   #2813
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
:

To lepiej poćwicz wyobraźnię, bo jak będziesz karmić, to masz jeszcze opcję spania na samodojących się cycach

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
szukamy wciąż większego mieszkanka do wynajęcia. w sumie jest jeszcze trochę czasu do porodu ale wiadomo, dobrze by było już ogarnąć przeprowadzkę i w ogóle. bo niedługo będę jak czołg i nie będzie mi się chciało ruszyć. ale wszystko jest drooooogie i TŻ powoli zaczyna się stresować. niby z dnia na dzień można cos nagle fajnego znaleźć ale ten czas tak leci
jestem nie w temacie, gdzie mieszkasz?

my tez szukamy, powolutku, jak nic ciekawego nie bedzie, zostaniemy na razie w malutkim naszym...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:59   #2814
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość

---------- dopisano o 22:57 ---------- poprzedni post napisano o 22:47 ----------

My tez szukamy, powolutku, jak nic ciekawego nie bedzie, zostaniemy na razie w malutkim naszym...
ny

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-22, 00:02   #2815
teacherka
Zakorzenienie

Spamiaryyyyyyyyyyyyyyy!!! :P

To ja będę odpisywac na raty, co pamiętam....

A nadrobiłam, żeby nie było!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 00:03   #2816
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

my tez szukamy, powolutku, jak nic ciekawego nie bedzie, zostaniemy na razie w malutkim naszym...
my mieszkamy w nowym jorku i tych droższych w sumie jest wybór ale my ciągle polujemy na fajne i z 200$ tańsze miesięcznie. więc póki mamy troszkę czasu wciąż szukamy. wy też na pewno coś znajdziecie chciałabym zdążyć i przeprowadzić się 2 w 1 bo później dojdzie dzidzia i jej milion rzeczy i się robi bałaganik myśle. ale jak się nie uda to stare tez ok
Stary 2013-06-22, 00:06   #2817
teacherka
Zakorzenienie

First of all:

Nie mogę oglądać ani słuchać piosenki z Titanica. Bo ryczę. Serio, mam jakąś traumę... Potem mam koszmary w nocy i w ogóle!

Mam dziś szczupły brzuszkowo dzien, za to noggi ;/ Fuj fuj fujfuj! strasznie grube, z cellulitem i jeszcze rozstępy czerwone wysoko na udach ;(

Zuzinka dzis caly dzień mega aktywna! Fajowo tak i w końcu widziałam jak mi faluje ciało od tego:P Nawet chciałam kręcić filmik, ale stwierdzilam, że nie będę nikomu pokazywać jak mnie dziecko po pi.pce kopie :P
Stary 2013-06-22, 00:08   #2818
dirtymagic85
Zadomowienie

snow white to poniżej pasa co ci te pajace zrobili

moskitierę mam w salonie założoną, ale przez nią się przedostają te najmniejsze dziady, najgorsze te meszki co mnie ostatnio tak dziabią
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 00:10   #2819
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

a to mój brzuszek, tylko fotka taka robocza oko nie podmalowane i w ogóle. to było z tydzień temu. w sumie wszyscy mówią że nie za duży brzusio. ale ja wysoka jestem i taka dość szeroka w biodrach więc jakoś tak mi się rozłożyło nieźle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image00001pp.jpg (43,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-06-22, 00:12   #2820
teacherka
Zakorzenienie

Co do mojego pytania o cenę badania glukozy to dzieki za odpowiedzi Bałam się, że to droższe jest. A byłam w aptece po wapno (dostałam znowu wrednej wysypki) więc kupiłam i glukozę - 75g za 5 zł.

Boli mnie od paru dni lewy cycek. Nie jest to ból bezustanny, raczej np. wieczorem tak jakby swędział i na zewnątrz i wewnątrz Siara się zbliża?

Dorwałam dzis Bavarię. Tym razem 0% Mocno schłodzona ujdzie, ale bez rewelacji. No i nie wypiłam całej

Wkurzona jestem na babę z allegro. Licytowąłam zabawki z Lamaze. Czekałam ponad 3 tygodnie na wysyłkę. Ok, dorzuciła spory gratis. Ale jeden z przedmiotów ktos pomylił i przysłał całkiem inny Ma-sa-kra!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości