Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 09:40   #3031
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

A ja dziś bardzo źle spałam nie mogłam zasnąć i jeszcze się obudziłam przez 6.00. I nie wspomnę, ile razy byłam w nocy w toalecie chyba powinnam spać na sedesie

Poza tym tak się dziewczyny zachwycacie tymi ruchami dziecka, ja też już je czuje ale dla mnie nie jest to powód do euforii. Oczywiście cieszę się, że czuję ruchy i wszystko ok no ale to jest takie nienaturalne, na początku miałam wrażenie że czuję jakieś przeciskanie się, tak jak by dziecku było za ciasno. A wczoraj to już porządne ruchy, może nie bolesne no ale takie nieznane i niekomfortowe. I jak są nagłe, to aż się podrywam. No a z tego co wiem ruchy będą silniejsze i coraz bardziej bolesne. Ja mam torbiel na jajniku i tylko czekam aż od tych ruchów ona się przemieści i zobaczę gwiazdy przed oczami z bólu No nie wiem może jestem jakąś wyrodną matką bez instynktów, ale nie zachwycam się generalnie jak mnie coś boli

No musiałam się wygadać, dziś mam taki wisielczy humor, zupełnie bez powodu za chwilę jadę nad wodę na cały dzień, mam nadzieję że nie dam się tam komuś we znaki, nie pokłócę itp. Naprawdę mam wielką nadzieję.

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:47   #3032
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dzień Doberek

Mam nadzieje, ze dzisiaj nie będzie takich upałów :/ W DDTVN widziałam Wrocław i aż im pozazdrościłam tego deszczu u nas tez by się przydał

Wczoraj byłam na wizycie
Pierwsze słowa ginki: pobiegacie sobie za tym dzieckiem
Ginka nie potwierdziła na 100% płci, bo się nie dało, ale załóżmy ze to dalej jest córcia Tak się wierciła, kopała nóżkami, raczkami, ze aż się uśmiałam do łez, bo to komicznie wyglądało aż ginka się zapytała czy kopniaków nie czuje, ale jeszcze nic nie czuje Jeśli będzie córa to będzie strasznie bojowa zapomniałam się tylko zapytać ile mierzy, ale to już poczekam na genetyczne ale poza tym wsio jest okej

Pepper - śliczny brzusio

Wczoraj byłam w H&M ale niestety w tej galerii co byłam nie było ubrań dla kobiet w ciąży :/ ale kupiłam taka milusia czapeczkę za 5zł na dziale niemowlęcym
W ogóle obeszłam z koleżankami cala galerie, naprzymierzałam się tysiące ciuchów i nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze szmaty do podłogi, które mam w domu są lepszej jakości niż te ciuchy :/ musze iść w pon na lumpka

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dziś bardzo źle spałam nie mogłam zasnąć i jeszcze się obudziłam przez 6.00. I nie wspomnę, ile razy byłam w nocy w toalecie chyba powinnam spać na sedesie

Poza tym tak się dziewczyny zachwycacie tymi ruchami dziecka, ja też już je czuje ale dla mnie nie jest to powód do euforii. Oczywiście cieszę się, że czuję ruchy i wszystko ok no ale to jest takie nienaturalne, na początku miałam wrażenie że czuję jakieś przeciskanie się, tak jak by dziecku było za ciasno. A wczoraj to już porządne ruchy, może nie bolesne no ale takie nieznane i niekomfortowe. I jak są nagłe, to aż się podrywam. No a z tego co wiem ruchy będą silniejsze i coraz bardziej bolesne. Ja mam torbiel na jajniku i tylko czekam aż od tych ruchów ona się przemieści i zobaczę gwiazdy przed oczami z bólu No nie wiem może jestem jakąś wyrodną matką bez instynktów, ale nie zachwycam się generalnie jak mnie coś boli

No musiałam się wygadać, dziś mam taki wisielczy humor, zupełnie bez powodu za chwilę jadę nad wodę na cały dzień, mam nadzieję że nie dam się tam komuś we znaki, nie pokłócę itp. Naprawdę mam wielką nadzieję.
Czemu od razu wyrodna matka ??? Czasem jak boli to tez bym się nie usmiechala ja jeszcze ruchow nie czuje, ale zdaje sobie sprawę, ze to nie zawsze będzie mile Jeszcze będziesz się cieszyc z ruchow, może musisz się przyzwyczaić Jedz nad wode i odpoczywaj caly dzień i ZERO STRESU!!
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:47   #3033
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
pieeeeeknie bedziesz wygladac,skoro juz takie przymiarkowe zdjecia sa super

ja jeszcze takiej wpadki tez nie mialam,ale bez wkladek to ja juz sie nie ruszam,zreszta od wielu wielu lat.jakos sie tak nauczylam po dawnych przejsciach z uplawami roznymi,dzien,noc...gener alnie mam non stop zalozona.teraz tez daje mi to jakies wieksze poczucie bezpieczenstwa

po waszych trudnosciach z doborem stanikow,a raczej z ich kupnem chyba spokornialam...ja marudzilam,ze mi z C do E juz sie powiekszyly i srednio mi z tym,ale nie oszukujmy sie,z obwodem 75-80 lapie sie jeszcze na te rynkowe,czasem cos w sieciowkach sie dorwie...wiec juz przestaje grymasic,ze mi cos nie gra

nie bezsensowny,nie pisz tak,czasem duzo daje take wygadanie sie,sama wiem ostatnio po sobie.moze to ten upal tez na tych naszych facetow tak do dupy dziala i im sie cos z glowami dzieje:/

dla mnie niesetety nie ma czegos takiego jak ciche dni,moze za niecierpliwa jestem,albo za nerwowa.....ale jak mam sie do lozka polozyc z mezem jak jestesmy pokloceni to az mnie skreca,zawsze musze wyjasnic,wyklocic wszystko...bo pozniej tylko w placz (mieczak jestem).
u nas naszczescie po poludniu jakos sie wyjasnilo.tez moze nie w 100% ale drazyc za duzo tech nie chce,faceci maja inna psychike.generalnie maz wrocil po pracy i odrazu do mnie podszedl,wtulil glowe i bez slowa przesiedzielismy tak z godz.czasu...potrzeba bylo chyba.poniej troche porozmawalismy,oboje sie poprzepraszalismy i jakos ruszylo do przodu...a w ramach pocieszenia poszlismy do kinana supermena nowego-szczerze,babom nie polecam.nic tylko wybuchy,strzelanki,podsko ki,rozwalanie budynkow-superman tez jakims wielkim ciachem nie byl wg.mnieale maz sie cieszyl,ja sie cieszylam samym wyjsciem,dzidzius tez chyba,bo fikolki byly przez chwile(to juz 2 jego film kinowy ),wiec generalnie sie wyluzowalismy troche i jest ok

no i pochwale sie moja kuleczka...no juz bardzie kula niz kuleczkabujnal przez ostatnie 2 tyg.naprawde widocznie

fot.21tc-wieczorkiem
Super że się dogadaliście i że jest dobrze . Mówiłam że kłótnie tylko umacniają związek i jak emocje opadną to wszystko sobie wyjaśnicie .

Piłeczka super !

Właśnie wróciłam z zakupów, mam w końcu nowe dopasowane staniki
Teraz muszę się troszkę ogarnąć i jadę znowu przeglądać wory z ciuszkami
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:48   #3034
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja w tym zdąrzyłam napisac zaledwie 2 albo 3 posty
ale jestem na L4 od wczorja więc wracam

Tak jak pisałam wczesniej od wczoraj mam L4, więc będe miała troszke więcej czasu remont dokańczamy powoli, więc wszystko jest na dobrej drodze żeby w końcu wrócić do domu i mieć święty spokój

W czwartek miałam wizyte, dzidzia jest boska, ale wstydliwa - zwinięta w kuleczke nic lekarz ne dojrzał więc nadal utrzymujemy że będzie dziewczynka (najprawdopodobniej Lenka) ale nie wykluczona ze coś się mocn podwinęło, tego nigdy nie wiadomo na 100% będziemy wiedzieć jak dzidzia wyskoczy z brzuszka
No to supr że wszystko jest ok ! To na razie macie kinderniespodziankę Ale do końca ciąży jeszcze dużo czasu więc pewnie się ujawni

Do końca ciąży bedziesz na L4 ? ja też już jestem na zwolnieniu od miesiąca

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Wczoraj byłam na wizycie
Ginka nie potwierdziła na 100% płci, bo się nie dało, ale załóżmy ze to dalej jest córcia Tak się wierciła, kopała nóżkami, raczkami, ze aż się uśmiałam do łez, bo to komicznie wyglądało aż ginka się zapytała czy kopniaków nie czuje, ale jeszcze nic nie czuje Jeśli będzie córa to będzie strasznie bojowa zapomniałam się tylko zapytać ile mierzy, ale to już poczekam na genetyczne ale poza tym wsio jest okej
Gratuluję udanej wizyty !

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-06-22 o 09:53
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:52   #3035
maomami
Wtajemniczenie

Witam się weekendowo
U nas już słońce wychodzi, 26 stopni na termometrze, więc jest wesoło.
Ja się nawet wyspałam chociaż mąż mnie obudził o 8 bo pojechał do mechanika z autem- klima nam walnęła, koszt niestety nie mały ale stwierdził że nie będzie żałował i naprawi bo z córcią jeździmy tym autem i wczoraj jak wracałam o 16 do domu to już mu napisałam esa że albo urodzę albo umrę w tym aucie.
A ja tak coś kombinuje żeby jutro sobie może do kina pójść, dawno nie byliśmy. Aaaaaaa z racji takiej że jutro jest dzień ojca to kupiłam mężulkowi od Zuzi koszulkę z napisem BĘDĘ TATĄ ZBIERAM NA PIELUCHY

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:53   #3036
malinka123108
Wtajemniczenie

acelinka moja corka ma lenka slicznie ale juz duuuzo lenek ze teraz bym dala bardziej oryginalnie ,jeszcze troszke beda same julki lenki
Stary 2013-06-22, 09:53   #3037
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
a ja w tym zdąrzyłam napisac zaledwie 2 albo 3 posty
ale jestem na L4 od wczorja więc wracam

<3 <3 <3
cudności!
ja to nic nie kupie absolutnie wszystko mam, chyba że jakieś buciori materiałowa na pocieszenie kupie

piękna kuleczka!

a staniki to masakra ja musz epójśc kupić ale jakoś nie mam mocy

Tak jak pisałam wczesniej od wczoraj mam L4, więc będe miała troszke więcej czasu remont dokańczamy powoli, więc wszystko jest na dobrej drodze żeby w końcu wrócić do domu i mieć święty spokój

W czwartek miałam wizyte, dzidzia jest boska, ale wstydliwa - zwinięta w kuleczke nic lekarz ne dojrzał więc nadal utrzymujemy że będzie dziewczynka (najprawdopodobniej Lenka) ale nie wykluczona ze coś się mocn podwinęło, tego nigdy nie wiadomo na 100% będziemy wiedzieć jak dzidzia wyskoczy z brzuszka
Ooo jak miło moja imienniczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:54   #3038
malinka123108
Wtajemniczenie

maomi nam tez walnela klima chociaz jest nabita za 100 zl to nie dziala ,ile zaplacicie za naprawe? JA LICZE ZE DO 200 ZL SIE WYROBIMY
Stary 2013-06-22, 09:55   #3039
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się weekendowo

Aaaaaaa z racji takiej że jutro jest dzień ojca to kupiłam mężulkowi od Zuzi koszulkę z napisem BĘDĘ TATĄ ZBIERAM NA PIELUCHY
Dobre Może też poszukam takiej dla mojego
Stary 2013-06-22, 09:59   #3040
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
maomi nam tez walnela klima chociaz jest nabita za 100 zl to nie dziala ,ile zaplacicie za naprawe? JA LICZE ZE DO 200 ZL SIE WYROBIMY
Yyyyy nasz naprawa będzie kosztowała 400-500 zł, walnął jakiś skraplacz czy coś takiego i po prostu gaz ucieka i to widać gołym okiem. Byliśmy jakiś miesiąc temu dobić, podziałała z 2 tygodnie i strzelił ten cały skraplacz.

Zmykam na jakieś śniadanko bo mała lokatorka się domaga

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-06-22 o 10:03
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:11   #3041
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja bym wybierała na początek w rozmiarze 58 i ewentualnie 60 parę

mi jak bratowa od koleżanki wory z ciuszkami przywiozła to ja sobię posegregowałam w kartony np: 0-3 miesiące, 3-6 miesięcy, 6-9 itd, kocyki i pościele oddzielne, zabawki oddzielnie itd

to było za czasów, kiedy wychodziłam z założenia że do dziecka jeszcze daleko a było to zimą chyba :P

i teraz zniosę ze strychu te najmniejsze, kocyki, zabawki itd
jaka organizacja podziwiam!

ja nie mam nic, tylko skarpetki w samochodziki, a tu chyba córcia będzie.Już bym tak chciała kupić coś w h&m na wyprzedaży, ale mało prawdopodobne,żebym sama się do sklepu wybrała, zawsze ktoś się "przypląta" bo jednak biorę pod uwagę, że z dziewczynki może się zrobić chłopczyk, chociaż czuje,że nie..

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w smyku i zakupiłam z mężem 2 pierwsze rzeczy dla naszego Żelka (naszego syna ) Dziewczynki chwalę się poniżej zakupami
superaśne i fajnie mówicie na synka ;p

Cytat:

po waszych trudnosciach z doborem stanikow,a raczej z ich kupnem chyba spokornialam...ja marudzilam,ze mi z C do E juz sie powiekszyly i srednio mi z tym,ale nie oszukujmy sie,z obwodem 75-80 lapie sie jeszcze na te rynkowe,czasem cos w sieciowkach sie dorwie...wiec juz przestaje grymasic,ze mi cos nie gra

nie bezsensowny,nie pisz tak,czasem duzo daje take wygadanie sie,sama wiem ostatnio po sobie.moze to ten upal tez na tych naszych facetow tak do dupy dziala i im sie cos z glowami dzieje:/

dla mnie niesetety nie ma czegos takiego jak ciche dni,moze za niecierpliwa jestem,albo za nerwowa.....ale jak mam sie do lozka polozyc z mezem jak jestesmy pokloceni to az mnie skreca,zawsze musze wyjasnic,wyklocic wszystko...bo pozniej tylko w placz (mieczak jestem).
u nas naszczescie po poludniu jakos sie wyjasnilo.tez moze nie w 100% ale drazyc za duzo tech nie chce,faceci maja inna psychike.generalnie maz wrocil po pracy i odrazu do mnie podszedl,wtulil glowe i bez slowa przesiedzielismy tak z godz.czasu...potrzeba bylo chyba.poniej troche porozmawalismy,oboje sie poprzepraszalismy i jakos ruszylo do przodu...a w ramach pocieszenia poszlismy do kinana supermena nowego-szczerze,babom nie polecam.nic tylko wybuchy,strzelanki,podsko ki,rozwalanie budynkow-superman tez jakims wielkim ciachem nie byl wg.mnieale maz sie cieszyl,ja sie cieszylam samym wyjsciem,dzidzius tez chyba,bo fikolki byly przez chwile(to juz 2 jego film kinowy ),wiec generalnie sie wyluzowalismy troche i jest ok

no i pochwale sie moja kuleczka...no juz bardzie kula niz kuleczkabujnal przez ostatnie 2 tyg.naprawde widocznie

fot.21tc-wieczorkiem
no właśnie, nie marudź z tymi stanikami chyba zaraz się przejdę po jakiś, ale w ten skwar nie chce mi się...a pod biustem urosłam, w misce nie aż tak bardzo, więc może się coś znajdzie.

my też nie mamy cichych dni i trzymam się tego, żeby iść spać już dogadanym i pogodzonym, może to miękkie ale bardzo się sprawdza i niedomówienia nie zbierają się warstwami gdzieś tam, żeby wypłynąć.

u nas dziś impreza, czeka mnie sprzątanie bo TŻ w pracy na dzień dzisiaj.

miłego

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:21   #3042
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Taszanta, czym się przejmujesz , jeszcze ruchy sprawią ci faktyczną przyjemność, a jeśli tak się nie zdarzy to nie koniec świata. W moim przypadku to ruchy mnie cieszą, ale jeśli chodzi o sam poród to najlepiej żeby zrobili mi cesarke i jakoś nie jestem przekonana do karmienia piersią, (oczywiście spróbuje, może się coś odmieni)także każda z nas mogłaby powiedzieć co nam nie pasuje ale jeszcze nie urodziłyśmy i tak szczerze to niewiele wiemy, mogą coś powiedzieć mamy które maja już dzieci
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:30   #3043
anulka2205
Wtajemniczenie

Oczywiście w czwartek się nie dało dziecia zbadać, bo był za nisko, tam gdzie czUłam, a wczoraj kopniaki znacznie wyżej. może też powinnam zacząć wołać Mała Zołza

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
I po połówkowym...

Dziękuję wszystkim za kciuki
Niestety mamy skierowanie do poradni genetycznej na echo serduszka, bo jest jakieś ognisko w komorze
A poradnia dziś jak na złość nie przyjmuje

Ech... Coś nam to dziecko od początku sporą dawkę stresu zapewnia

Czy któraś z Was robiła echo serca dziecka?

ja będę miała, ale dopiero 20 lipca. mam nadzieję, że wyjdzie Wam wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Obudzilam się z toną krwi w nosie.
W nocy spać się nie dało, bo ukrop-zero przepływu powietrza. Mówiłam ze w tym roku będzie mordercze lato. A to tak na prawdę jeszcze nie lato.

Musze z Młodą zrobić jakąś laurkę tatusiowi.na pewno będzie mu miło.
A poza tym jestem znowu bez sił. Nie mogę sobie w głowie uporządkować tego natłoku złych zdarzeń. Aż boje się kolejnych dni

no pamiętam i jeszcze pisalaś, że jak tak będzie to powiesz czemu tak myślałaś

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja wygrzebałam z szafki wentylatorek na usb Dostałam w zeszłym roku od mamy TŻta na imieniny, wtedy to było na zasadzie - ja:"eee... dziękuję.... nie trzeba się było wysilać"; Mama TŻ: "Nie wysilałam się, mam od dwóch lat w szufladzie, jest okazja to go mogę się pozbyć". Więc konsternacja u mnie była równa ale teraz jest idealny!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja na biegu Witam sie z Wami ) czujemy sie juz dobrze , choc dopiero sie skarzylam ze Maja taka aktywna a tu cisza .. Od czasu do czasu takie stukanie. Dzis mojemu koledze z pracy urodzila sie dziewczynka , nie moge sie doczekac az ja zobacze. On jest portugalczykiem ona Barbadoska - wiec ta mała musi byc przesliczna

Wczoraj wyslalam mu ESA z gratulacjami a on mi odpisal ze za chwile mnie to tez czeka I tak sie poryczałam ze wzruszenia ze jestem sama siebie w szoku bo ja to nawet na Titanicu nie placze. )

A po za tym
100 dni do porodu !!!!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
byłam w zusie we wttorek ale mieli przerwę technicznąbo im system padł, bede szła w poniedziałek. Raczej nigdzie nie pojedziemy, za dużo mam obowiązków w domu
miałaś odpoczywać

Cytat:
dziewczyny nie radze sobie tak się źle czuje... a ta zgaga mnie dobija!! migdały nie pomagają, imbirowa herbatka też nie... ratunku najgorsze jest jednak to ze zgaga nasila mi sie po jakimkolwiek napoju, kupiłam wodę-zgaga, smakowa-zgaga sok to samo :/
bol głowy tez nie do wytzymania... wczoraj miał być takie gradobicia itd u mnie a nawet kropla deszczu nie spadła.. mało tego jest duszno a ja na sklepie nie mam nawet wiatraczka

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

zielone upławy to chyba infekcja.. ja bym nie czekała do wizyty
soda, soda, soda
wpadki mam tylko przy kichaniu a ostatnio czytałam, żeby nie nosić wkłądek non-stop żwe niby o infekcję łatwiej, że mają być bawełniane majty i przewiew

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Wiatm, witam!
ja dopiero wrocilam

Wrzucam fotki sukienki niestety nie widac najwazniejszego, ramiaczka, szerokiego zdobionego, tren jest podpiety, zupelnie inna calość, no ale..
lece cos zjeść i wracam nadrabiać, no moze jeszcze prysznic
ślicznie wyglądasz

Cytat:
ogólnie zaczęło się od tego, że zostawił ogonki od truskawek w zlewie zamiast wyrzucić do kosza, wiem może głupi powód ale mnie trafiło no i się zaczęło, że on pracuje po to żebym ja mogła siedzieć w domu (tak, bo akurat siedzę tu z własnej woli) więc stwierdziłam, że jak znajdzie mi kogoś kto zatrudni kobietę w 5. miesiącu ciąży to ja bardzo chętnie pójdę
i napisałam, ze chciałabym żeby mi chociaż 2 razy w tygdniu pomógł cokolwiek zrobić w domu, bo ja sprzątam, piorę, gotuję, prasuję a On nic nie zrobi dopóki go nie poproszę i nie popowtarzam mu z 10 razy, więc stwierdzenie że mi się wydaje że JA bym chciała leżeć i pachnieć (wtf?!) a On by miał za mnie zachrzaniać w domu po 12 godzinach w pracy, ale ja tego nie wymagam wcale...
i na moje pytanie jak sobie wyobraża to jak przyjdzie dziecko, że będę się nim zajmowała 24 godziny na dobę + do tego jeszcze codzienne obowiązki w domu, to dostałam odpowiedź że będzie MUSIAŁ mi pomagać, bo ja już teraz NIE OGARNIAM DOMU, a co dopiero będzie jak będzie Nelka

TŻ przyjeżdża z pracy to ma ugotowany obiad, wyprane i wyprasowane koszule i garnitury do pracy na następny dzień, posprzątane i to mu jeszcze mało?!

Stawiam, ze będzie kolejny cichy wieczór, bo nie mam ochoty z nim rozmawiać dzisiaj, więc spróbuję iść spać zanim wróci i ziemniaki na kolację niech sam sobie ugotuje

przepraszam za taki długi i bezsensowny post
zrozumie wszytsko jak mu zostawisz na cały dzień dziecko i pójdziesz gdzieś, a on będzie musiał ogarnąć i dom i dziecko i jeszcze z uśmiechem Cię potem przywitać
a ja ze swoim mężem też się w ciąży cały czas albo kłócę, albo z nim nie gadam, wcześniej tak nie było

Cytat:
Domi moja córka np rośnie bardzo wolno. Ma teraz 88cm a za chwilę będzie miała 3 latka. Ale myślę ze od 56 do 80 możesz zbierać.
Tyle że sugerowanie sie wyłącznie metkami jest bardzo mylne. Przyloz do siebie kilka body o "tym samym" rozmiarze. Zobaczysz ciekawostkę .

Lineczka to chyba meski kryzys. Kobieta nie jest wyłącznie od zapierdzielania, nawet jeśli facet haruje jak dziki woł. Doopsko też masz mu podcierac? Jak będzie maluch, to jak raz w tygodniu obiad zobaczy to będzie się cieszył (na początku jest bardzo trudno się zorganizowac).i wtedy zrozumie.

też mnie ten fenomen niezmiennie zastanawia

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-22 o 10:32
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:32   #3044
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
jaka organizacja podziwiam!

ja nie mam nic, tylko skarpetki w samochodziki, a tu chyba córcia będzie.Już bym tak chciała kupić coś w h&m na wyprzedaży, ale mało prawdopodobne,żebym sama się do sklepu wybrała, zawsze ktoś się "przypląta" bo jednak biorę pod uwagę, że z dziewczynki może się zrobić chłopczyk, chociaż czuje,że nie..
a po co mam później znosić i jeszcze raz wszystko przeglądać a tak już mam przygotowane, pod koniec sierpnia sobie poznoszę popiorę i trochę pooddaję bratowej TŻ bo ja i tak wszystkiego ni założę

a poza tym tam najwięcej jest letnich ciuszków niestety
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:33   #3045
89Beatka
Wtajemniczenie

Mówicie ze soda na zgage jest dobra, chodzi o taką sodę spożywczą? i jak się to bierze? sam proszek czy rozpuszcza się w wodzie?
Stary 2013-06-22, 10:35   #3046
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Mówicie ze soda na zgage jest dobra, chodzi o taką sodę spożywczą? i jak się to bierze? sam proszek czy rozpuszcza się w wodzie?
w wodzie, na szklankę 1/2 albo jak dasz radę to i 1 łyżeczkę, no nie ma bata, żeby nie działało, bo ona po prostu zobojętnia kwasy, które palą, no chyba, że pali od porostu włosów, to już nie ręcze za skuteczność

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-22, 10:36   #3047
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Anulka ano...i najgorsze dopiero przed nami. A powien Wam jesienią

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:37   #3048
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
w wodzie, na szklankę 1/2 albo jak dasz radę to i 1 łyżeczkę, no nie ma bata, żeby nie działało, bo ona po prostu zobojętnia kwasy, które palą, no chyba, że pali od porostu włosów, to już nie ręcze za skuteczność
W takim razie moje dziecko powinno być owłosione jak małpa i to jeszczę łącznie z dłoniami i stopami.
To się tatuś zdziwi

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-22 o 10:38
Stary 2013-06-22, 10:40   #3049
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

tak nas trzymać będziesz w niepewności?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-22, 11:25   #3050
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:

Dzidzia uchyl rąbka tajemnicy
Stary 2013-06-22, 11:28   #3051
nemosek
Zakorzenienie

Witam się sobotnio
Ale wczoraj była burza,błyskawice takie że ho ho i nieźle polało znowu.I tak nocy to trwało, a ja nie miałam co robić bez wizażu więc poszłam spać po 22,a dzisiaj wstałam z bólem głowy

Cytat:
Dni bytomia ogólnie ma być Feel, oberschlesien, gospel i inne takie badziewia alew bytomiu to ostatnio największa rozrywka można sobie usiaść przy piwku i posłuchać nie przepadam za żadnym z zespołów ale jak nie ma co robić :/

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

a ja w bytomiu znalazłam sklep z dużymi rozmiaramii malymi obwodami, ale te staniki wcale ładnie się nie prezentują... bez fiszbin nieusztywniane, ramiączka nie odpinane i grube i jakies takie ogólnie dziwne, owszem mam nawet jeden taki mama mi kupiła jak jej powiedziałam że cycki mi sie wylewają i po wypłacie ide se kupić... no to mi kupiła przed wypłatą, co prawda jest meeeeeeeeega wygodny, ale już do bluzki prześwitującej to nie ładnie wygląda i kosztował 40 złotych :P
Też nie lubie miękkiech biustonoszy,bo jakieś takie dziwne są,biust jakby się rozłaził i koronka gryzie.Wolę usztywnione żeby mi trochę cycki w górę poszły bo zauważyłam że teraz tendencje spadkową mają
A ramiączka grube to dla wygody taj jak piszesz,przy większych miskach raczej nie robią cieńszych bo by ciężaru nie udźwignęły
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Burza, burza wkońcu zaczęło padać ochłodzi się przynajmniej

Nemosek czu umówiłaś sie na to usg 4d? czy jeszcze nie pytam z ciekawości
I tez jestem ciekawa jak się ma macierzyński i wychowawczy u osoby bezrobotnej_ twoje pytanie Nemosku.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

I widze że ne tylko ja mam problem z doborem stanika, normalnie mam 75 E,( 100 zł za stanik muszę dać) dobrze ze w ciąży tylko trochę mi napuchły, ale jako tako nie zmieniłam rozmiaru, i oby za bardzo się to nie zmieniło, wystarczy że już moje sutki mi się nie podobają;/
Nie jeszcze nie umawiałam się, bo się zastanawiam między Wałową a Szewską.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
budowniczka kiedy dzień Twojego ślubu, bo oczywiście mi wyleciało?

Mi wczoraj przyszły buty I całe szczęście idealnie pasują, bardzo wygodne są i dobrze wyprofilowane. Obcas ma ponad 8 cm, a na aukcji napisane było że 7

Pewnie pod koniec czerwca będę miała przymiarkę. W niedzielę jedziemy po obrączki.
Foteczka mile widziana
Ja tak lubię oglądać wszelkie ślubne bajery

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

TŻ mnie nie widział parę dni tylko raz mu wysłałam fotkę brzuszka ale tak w środku dnia iedy jest mniejszy, dzisiaj rodziców nie ma i TŻ siedzi u mnie, wcześniej leżałam to brzuszek był bardziej płaski, aż TŻ stwierdził ze bierze mnie na spacer, ubrałam się w taka bawełnianą sukienkę i było bardzo brzuszek widać, mina TŻ była bezcenna, ile kilka dni może zmienić w wyglądzie brzuszka
Oj tak

Taszanta Dobre pytanie Ja bym chciała wrócić do poprzedniego rozmiaru,albo najlepiej do jeszcze mniejszego bo mój kręgosłup ma dość.

Lineczka mam nadzieję że dzisiaj jest już lepieji Twój post nie był bezsensowny

Domi Ostatnio miałam tak samo jak zobaczyłam te woryale posegregowałam na razie wstępnie wszystkie do około roku i jeszcze czeka mnie wybranie właśnie tych najmniejszych/mniejszych

Paulina Też tak miałam z brzucholem że w pewnym momencie jakby przystopował,ale zanim się obejrzałam to znowu jakby trochę do przodu ruszył bo ciężej mi się schylić,zrobić coś koło paznokci,wydepilować.A co będzie później z wielkim bebzonikiem

Olenka
Fajne zakupki

Pepper U mnie podobnie,chociaż zdarzały się ciche godziny.Ale wtedy taka jestem wku.. że sama sobie rady nie daję ze wszystkim i po kolei każdemu się obrywa .Nie umiem żyć w takim zawieszeniuBo popada się w błędne koło.

Acelinka Fajne że będziesz częściej
Malutki brzuszynek,ale zaokrąglony

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:36   #3052
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
podoba mi się imię które wybraliście

Isia również po wizycie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:39   #3053
nemosek
Zakorzenienie

Issia, Acelinka Wstydziochy małe z tych Waszych córeczek że się tak chowały

Maomami To się tatuś ucieszy też myśłałam nad taki body z napisem ,fajne są ,miła niespodzianka dla tatusia

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

o tym brzuszku to miało być do Pepper,gdzieś mi wcięło nick.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

I oczywiście się zagadałam, idę coś porobić bo wstyd

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:46   #3054
anulka2205
Wtajemniczenie

Tam zaraz wstyd Ja też siedzę od rana

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-22, 11:54   #3055
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

jakby mnie bolało to też bym się nie zachwycała
natalka pod koniec to tak mnie skopała że masakra, wydawało mi się że mi przez skóre zaraz wyskoczy jakieś małe ufo

miłego dnia
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Mam nadzieje, ze dzisiaj nie będzie takich upałówW DDTVN widziałam Wrocław i aż im pozazdrościłam tego deszczu u nas tez by się przydał

Wczoraj byłam na wizycie
Ginka nie potwierdziła na 100% płci, bo się nie dało, ale załóżmy ze to dalej jest córcia. Tak się wierciła, kopała nóżkami, raczkami, ze aż się uśmiałam do łez, bo to komicznie wyglądało aż ginka się zapytała czy kopniaków nie czuje, ale jeszcze nic nie czuje Jeśli będzie córa to będzie strasznie bojowa zapomniałam się tylko zapytać ile mierzy, ale to już poczekam na genetyczne, ale poza tym wsio jest okej

Wczoraj byłam w H&M ale niestety w tej galerii co byłam nie było ubrań dla kobiet w ciąży ale kupiłam taka milusia czapeczkę za 5zł na dziale niemowlęcym
W ogóle obeszłam z koleżankami cala galerie, naprzymierzałam się tysiące ciuchów i nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze szmaty do podłogi, które mam w domu są lepszej jakości niż te ciuchy, musze iść w pon na lumpka [COLOR="Silver"]
u mnie dziś bez deszczu, ale tez be zupału jest taaaak przyjemnie w końcu

a bo w sklepach to badziew mają jedno pranie i szmatka.

Cytat:
No to supr że wszystko jest ok ! To na razie macie kinderniespodziankę. Ale do końca ciąży jeszcze dużo czasu więc pewnie się ujawni

Do końca ciąży bedziesz na L4 ? ja też już jestem na zwolnieniu od miesiąca
no niby dziewuszka ma być, ale niewykluczone że coś się podwinęło ale osobiście czuje że dziewczynka, tż też

tak będe już do końca ciązy w piątek koniec roku szkolnego, w wakacje w moim przedszkolu remont więc dzieci nie ma, a od września nie ma sensu wracać bo nie wiadomo ile mogłabym pracować vzy 3 tygodnie czy 2 miesiące i poza tym z dużym brzuchem to ciężko nadążyć za tymi urwisami

mnie się wydaje że mało czasu, nie mam pojęcia kiedy przeleciała połowa ciąży ani się nie obejrze a będe torbe pakować
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się weekendowo
U nas już słońce wychodzi, 26 stopni na termometrze, więc jest wesoło.
Ja się nawet wyspałam chociaż mąż mnie obudził o 8 bo pojechał do mechanika z autem- klima nam walnęła, koszt niestety nie mały ale stwierdził że nie będzie żałował i naprawi bo z córcią jeździmy tym autem i wczoraj jak wracałam o 16 do domu to już mu napisałam esa że albo urodzę albo umrę w tym aucie.
A ja tak coś kombinuje żeby jutro sobie może do kina pójść, dawno nie byliśmy. Aaaaaaa z racji takiej że jutro jest dzień ojca to kupiłam mężulkowi od Zuzi koszulkę z napisem BĘDĘ TATĄ ZBIERAM NA PIELUCHY
super pomysł

klima dobra rzecz, nasza nie działa od 2 lat :brzyal:
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
acelinka moja corka ma lenka slicznie ale juz duuuzo lenek ze teraz bym dala bardziej oryginalnie ,jeszcze troszke beda same julki lenki
u mnie w okolicy jakoś nie ma dużo Lenek więcej rzeczywiście Julek i Majek
a jak 2 lata temu wybierałam Natalcie to myślałam że ich mało a potem wszędzie słyszałam natalka, natala, natalcia

ja to chciałm Olge, ale tż za nic nie chce się zgodzić
Cytat:
Ooo jak miło, moja imienniczka
.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio
Ale wczoraj była burza,błyskawice takie że ho ho i nieźle polało znowu.I tak nocy to trwało, a ja nie miałam co robić bez wizażu więc poszłam spać po 22,a dzisiaj wstałam z bólem głowy

Też nie lubie miękkiech biustonoszy,bo jakieś takie dziwne są,biust jakby się rozłaził i koronka gryzie.Wolę usztywnione żeby mi trochę cycki w górę poszły bo zauważyłam że teraz tendencje spadkową mają
A ramiączka grube to dla wygody taj jak piszesz,przy większych miskach raczej nie robią cieńszych bo by ciężaru nie udźwignęły

Acelinka Fajne że będziesz częściej
Malutki brzuszynek,ale zaokrąglony
też się cieszę

jejku ja zawsze chodze spać o 22, później to ledwo funkcjonuje ale też wstaje skoro świt

miękkie są do pupci. Ja kupuje takie lekko usztywniane, są genialne mam jeden sprawdzony sklep gdzie mają polskie marki i niekiedy nawet biore taki sam jak wcześniej tylko inny kolor

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-06-22 o 11:57
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:56   #3056
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
podoba mi się imię które wybraliście

Isia również po wizycie

Cytat:
Issia, Acelinka Wstydziochy małe z tych Waszych córeczek że się tak chowały

[/COLOR]I oczywiście się zagadałam, idę coś porobić bo wstyd
to po mamusi taka wstydliwa

ja mam tyle roboty że nie wiem od czego zacząć a siedze i siedze byłam kabine prysznicową zamówić i zobaczyć sprzęt do kuchni ale w domu nic nie zrobione

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-06-22 o 12:24
Stary 2013-06-22, 12:19   #3057
niunia_20
Rozeznanie

witam sie weekendowo w rozpoczętym 18 tygodniu

Gratuluje wizyt

U mnie dzis znowu upał na termometrze 30 stopni a od 3 godzin nic innego nie robię tylko z teściową w kuchni urzęduję- to cos na obiad, to (tylko nie zabijajcie ) rogaliki drożdzowe z różnymi nadzieniami i w sumie to cały czas przy włączonym piekarniku...

za tydzien w poniedziałek mam wizyte i juz się nie mogę doczekać kiedy moja dzidzie zobacze

wczoraj byłam z mężem w galerii (była noc zakupów ), w c&a kupiłam sobie spódnicę ciążową jeansową i było pełno małych bodziaków i innych ale TZ uparty że jeszcze czas i nie pomogły tu moje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:25   #3058
acelinka
Zakorzenienie

lece coś porobić w końcu bo zaraz mąż z pracy wróci a tu nic nie zrobione już pomijam fakt że mam dokumenty do pracy do zrobienia zaległe
Stary 2013-06-22, 12:36   #3059
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś w smyku i zakupiłam z mężem 2 pierwsze rzeczy dla naszego Żelka (naszego syna ) Dziewczynki chwalę się poniżej zakupami
Śliczne

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

13 lipca buty mam zwykle czolenka biale na obcasie gdzies 8,5- 9 cm n i platforma do 1 cm :0 bardzo wygodne, ale jak bedzie taki upał, to siee ugotuje... a jaka masz suknie?
O to tydzień przede mną, ja 20 lipca Też kupiłam zwykłe białe czółenka, takie najbardziej mi się podobały. Mają około 8,5 cm bez platformy, bardzo wygodne tylko muszę białe wkładki kupić bo w rajstopach noga trochę się ślizga

Suknia, buty i dodatki w załączniku. Dodatki jeszcze nie kupione, ale jestem już zdecydowana na ten komplet.

Cytat:

fot.21tc-wieczorkiem

Cytat:

Foteczka mile widziana
Ja tak lubię oglądać wszelkie ślubne bajery
Jak nie zapomnę aparatu to na pewno będą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg greatest_ebc34cba59.jpg (24,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101-1.jpg (50,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101-2.jpg (47,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 134834674500197800.jpg (61,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia-slubna-agnes-10750-ecru-bolerko-3077137070_3_orginal.jpg (36,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marbsn2.jpg (27,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22a.jpg (42,3 KB, 21 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:37   #3060
issia88
Zakorzenienie

Anoooo dodaje dwie fotyszki ze ślubu i wesela
Mam nadzieję, że m.in. suknie widać
Wybaczcie za zamazane twarze, ale nie pytałam o zgodę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7062222222.jpg (85,8 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_748888888.jpg (83,2 KB, 70 załadowań)
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości