|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie zabrzmiało- wódy chcę
|
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
burza mineła i dziś już słoneczko ale bardzo rześko chociaż już 20 stopni w cieniu ![]() a jutro wybieramy się do zoo Cytat:
Cytat:
my już wstawiamy wanienkę do wanny bo Karol tak chlapie nogami że za bardzo rozlewał Cytat:
![]() ![]() tak szalało ze mogłabym sie z wami wszystkimi podzielić,
|
|
|
#3093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
Na pocieszenie powiem Ci, ze ja też jak jestem cały czas w domu to dużo więcej jem. Cytat:
Cytat:
Śliczny Cytat:
Ja też za pierwszym razem o mało nie wylałam, w biegu ledwo doniosłam, na następny raz już wiedziałam jak złapać
|
||||
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
dla odmiany u nas pochmurno ![]() mamy dziś wesele, ależ się stresuję pierwszy raz na tak długo zostawiamy małego u babci ciekawe jak sobie poradzą będę pewnie dopiero w poniedziałek
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-06-22 o 09:45 |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzwoniłam co ciepły posiłek weselny I gdyby nie to, że nie mogłam się napić alkoholu to byłoby BOSKO!!! Dzisiaj dzień pracy - przyjedzie mój tato zająć się Fifim, a ja z TŻ będziemy w mieszkaniu działać - ostatni tydzień
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hej hej dzielnie was nadrobilam :
- cudowne sa te "nasze" dzieci - temst Tz'a porownujacy melko do piwa mnie robawil - tajemnicze historie wedrujacych dzieci, tez mi sa znane ![]() - widze ze w koncu u was deszcz popadal dla ochlody ![]() - i witam witam dalsze "nowe" mamusie My juz na wsi odpoczywamy - baa nawet koguta z rana slyszalam. A teraz Znowu wam sie pochwale - Moj Dzielny Synek przespal - caly lot z Bergen do Stavanger ok 30-45minut - usnol zaraz przy wyrowamiu a obudzil ske przy ladowaniu - w poczekalni tez mi usnol w nosidelku a czekalam prawie 2h - se wolalam byc wczesniej, w koncu to Byl Nasz Pierwszy Raz ![]() No nic oczywiscie nawet na wsi Pada - ale jak sie Mlody obudzi a ja sie ogarne przejde sie do sklepu - kolega do pracy pojechal - baaa nawet kase na stole zostawil z kartka " zapomnialem powiedziec ze mam ochote na MIELINE, mieso w lodowce ziemniaki sa - reszte kup co uwazasz " uhmmm wiec wiecie bd MIZERIA No nic ide se polska Tv ogladac i zjesc kanapke ;-) do pozniej Aaa no i bd bez cytowania - bo z tele przez ten tydzien znuszona uzywac ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3099 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, dzis Roszek postanowił mame zaskoczyc i zrobił kupe o 4.20 rano .... pierwszy raz od miesięcy -pierwsza kupa w nocy .Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok . Co prawda zaraz padlismy spowrotem ale jakas rozbita jestem .... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba jedzie na turniej piłkarski a tu zachmurzenie ,ciekawe czy będzie padac ...ostatnim razem podczas turnieju lało .A Dziewczyny co z Ptaszyskiem ,któras wie? nie odzywa sie od kilku dni a chyba nic nie mówiła ze wyjezdza albo coś ..... ciekawe jak Natalka znosi taką duchote?
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... kurcze, nie wiem co robić. Od trzech dni Filip ma zajawkę na matę
Nic go nie bawi tylko mata, potrafi leżeć godzinami i się bawić zabawkami (ale rym!). A ja mam wyrzuty sumienia, że go nie zabawiam ambitnymi zabawami tylko pozwalam mu leżeć i leżeć...
|
|
|
#3101 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Od rana gorąco, Krzyś nieco marudny; teraz usnął ze smokiem, by Mama mogła spokojnie zjeść śniadanie Ale jak wczoraj zasnął po 21, to spał do 9 rano z 1 przerwą o 4.30 na jedzonko ![]() Zbieramy się do parku, może nie będzie tak tragicznie, jak wczoraj... Licytuję od wczoraj ubranka na allegro (na 62-68), ciągle mnie jakaś dziopa przebija Musiałam zkilku fajnych zrezygnować, bo za wysoko podbiła... :/Cytat:
Potem będzie miał zajawkę na coś innego ![]() Cytat:
![]() Właśnie, też mnie to zastanowiało, co z Ptaszyskiem... Cytat:
i spokojnego pobytu Poradzą sobie, trzymaj się! ![]() Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zdrówko![]() Cytat:
Cytat:
no może wie któraś czy mozna takie coś do kontaktu przeciw komarom ?
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce - jak synek chce leżec na macie to niech lezy
Miska tez miala faze na matę ale już jej minęło. Troche polezy i sie nudzi. Kwiatku - milej zabawy Nestelle - To Ci niespodzianka ![]() -------------------------------------- Kurczę...organizuje ten panienski dla siostry. Udało mi sie jednak zarezerwowac domki w Łebie na jedną noc teraz szukam Pana ale się cenią huhu 500 ale chyba i tak zamowie pomimo takiej ceny. Raz sie zyje a co
|
|
|
#3104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() chlop polazł do sklepu po zakupy i wybywamy za miasto... odkąd mamy dziecko się zbieramy ja sójki za morze...a myślalam, że wraz z końcem mega kaców sobotnich to się zmieni coś mi nie pocytowało...pani taaaa ja też czasem jojcze ) głównie " a kiedy on będzie np mówił " ![]() pani i nestelle jestem już grubo za połową Kronosa, lipa - zero refleksji i obserwacji - same byłem u Ziutka, weekend w Santiago, na koncie mam 5 pesos... myślałam że się rozkręci bo u Iwaszkiewicza taki też był początek, ale kolejne były super, a tu nic... nie znoszę takich dzienników...taki poszerzony kalendarz z moją tabelką w excelu..jedno tylko, straszny z niego ☠☠☠aka, a Ricie się chyba hajs na torebki skończył dlatego wydała Cytat:
![]() umknął mi gdzieś ten post o uczeniu spania, ale takie dziecko za małe jeszcze na takie nauki... poczytajcie sobie o tym jak działa mózg takiego dziecka, ono kuma tylko tu i teraz i nie ogarnia jeszcze że zaraz rodzice przyjdą... za pół roku ok, ale teraz za małe...
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja gdzies czytałam ze nie. ale to w jakies tam niezbyt mądrej gazetce wiec nie wiem.... ja zawieszam te bransoletki aroma na komary Cytat:
![]() jak ja bym w ogóle była na imprezie gdzie by był" taki Pan " to na prawde raz bym żyła i to znając mego męza - bardzo krótko po tym zdarzeniu
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
ale bylo smiesznie przeciez to tylko zabawa pokrecil troche dupką i tyle no ale jakby mój tż miał panią to bym sie obraziła haha
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
helloł...
u nas w nocy byla lekka burza.. dzis niby troszke lzej sie oddycha ale to nie to.. synek w nocy zasnal ok. 22 dopiero, obudzil sie kolo 4, pozniej cyc i do 7 spalismy praktycznie.. teraz tez spi. dzis jedziemy na wies na grila, przy okazji zerkniemy co w domku trzeba robic, od czego zaczac.. zrobilam salatke krabowa i juz nawet troche wcielam... ja chyba wole chodzic glodna, bo tera czuje sie przejedzona, obfite sniadanko.. i brak checi juz na cokolwiek... co kupic 18 - latce na urodziny?? :conf used:![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- zapomnialam dodac, ze mielismy akcje z komarami w nocy, no skurczy.. uciapaly nas po kilka razy .. maja szczescie ze synek nie mial sladu.. chociaz ostatnio z 2 razy i go cianely.. mendozy jedne.. ![]() ![]() nogi z d... powyrywac im tylko niecierpie wrrrr
|
|
#3108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prosze czyli "tyle hałasu o nic"...szkoda .... to moze poczekam az ktos inny kupi i pozycze bo jednak sama musze sprawdzic Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale ja na serio chcę
![]() Zamość?! nie, ![]() daj trochę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale ja mało ambitna jestem ![]() Cytat:
u mnie wiadomo, że grubo po 2015 czasem lubię poczytać cudze excele przynajmniej szybko się czyta ![]() ![]() raz byłam na wieczorze "z panem" i byłam lekko zażenowana
|
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
milo mi ze o Nas pamietacie. zniknelam po potrzebuje odetchnac od tego co przerabiam. Niestety maratony po lekarzach robia swoje od prostego braku czasu zeby was na bierzaco czytac (chociaz probowalam ale nie wyszlo) po doly zwiazane z ich pomyslami co to moje dziecko ma za problemy. Nie zrozumcie mnie zle. Fajnie ze Wasze dzieciaczki sa zdrowe, cieszycie sie z kup i pierdniec zrzucacie zbedne kg pieczecie ciasta chodzicie na wesela i marudzicie na tesciowe ale ja po prostu przestaje tu pasowac. nie widze sensu pisania o trudach badan jakie przechodzi Mala o tym ze powinni dawac tez zamiast naklejek dzielny pacjent dzielna matka bo jednak za duzo mnie to wszystko kosztuje zdrowia i dobrego humoru i mimo iz wiem ze sie tu probujemy wspierac to obarczanie was moimi problemami nic nie pomoze. chcac nie chca jak czytam o sukcesach waszych dzieci to zaczynam sie martwic o moje ze jeszcze czegos nie robi a nie chce sie nakrecac bo niestety do tego latwa droga i myslenie i powtarzanie sobie ze kazde dziecko jest inne i kazde rozwija sie wlasnym tempem nie wiele pomaga bo i tak masz pelno pytan w glowie Dlaczego? dlaczego moje dziecko ma tak pod gorke? no to w sumie tyle. pewnie was bede ciutke podczytywac, moze jak odetchniemy z Niunia to cos skrobne. papap
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
ptaszku moj kochany ..
wiadomo sa ciezkie dni, ale jak sie mawia "po burzy zawsze przychodzi slonce " bedzie dobrze - i daj znac od czasu do czasu co u Was slychac ... Zebysmy za bardzo sie za Wami nie stesknili . Malpka uwierz ale na tej wsi w sklepie nie mieli "mokrych" drozdzy kupilam w proszku ILE tego musze dac do ciasta na rogaliki - mam zamiar zrobic jutro ..?? Mlody polegl po wypiciu 150..!! A ja juz przyszykowalam wszystko na obiadek - nic tylkk czekac az bd z pracy wracal nastawiac i jesc ..! ![]() Ide se tve poogladac - tyle mojego haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Przepraszam,że bez cytowania itd. ale mam problem ![]() Kinga robi zwykle 1 kupe na dzień, czasem 2. Dziś zrobiła już 3 i w tej ostatniej znalazłam nitkę śluzu podbarwionego krwią... Martwię się. Tak w ogóle to nic jej nie jest, jest pogodna i niczego dziwnego w zachowaniu nie zauważyłam. Myslicie, że upały mogą miec coś do tego? Powinnam jechać na pogotowie czy panikuję?... |
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
caly czas mysle sobie, jak jestescie obie cudowne
|
|
|
|
#3115 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
Cytat:
![]() na necie znalazłąm coś takiego "przepisach mam zanotowane 30 g świeżych drożdży lub 3 x 7 g drożdży w proszku, wychodzi na to, że jdna saszetak drożdży w proszku równa się 10 g drożdży świeżych (7g suchych = 10g świezych ;-)) " Cytat:
|
|
|
#3116 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Baw się dobrze kobito- tylko nie za dobrze.... ![]() Cytat:
Cytat:
no chyba można ![]() ![]() ja używałam Cytat:
czemu ?Cytat:
bransoletkę lilou Cytat:
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka ok czyli wsyoac 30 z proszku - zrozumiano
![]() Despa tak to - to nosidelko co bylo na Fejsie - ale uzyte na razie tylko raz ;-) bym miala na Lotnisku rece wolne, bo mialam torbe od wozka i walizke podreczna na kolkach - no i oczywiscie Miliana hehehe. Bosheeeee jak mnie Bark rwie - oszaleje zaraz - A poza tym 130 kanalow i qrwa nic nje ma ciemawego do ogladania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co - zawzięłam się bo mnie ten mój dzieć dobija już z tymi kocykami przy takiej temperaturze, przedwczoraj jej nie dałam darła się jak diabli ale wyprzytulałam wynosiłam - histeria przeszła, wczoraj już dało się bez... I tak się zastanawiam- dobrze zrobiłam, nie? Może i jest ciepłolubna ale jak na zewnatrz ponad 30 stopni ona ma kark lekko ciepławy ale jest spocona jak mysz -z tym kocem to jej cholera przeciez goraco, nie?
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzisz - nigdy mi przez myśl nie przeszło, że to aż tak ciepłolubnym można być. Grzmi Synek mi padł! śpi pierwszy raz - w dzień - od wtorku!!! ale już był tak zmęczony, że pierwszy raz płakał przy cycu. Siniał. Klementyna, zrozumiałam Twój ból... straszne to było. Oczywiście tu dziś obecna - i oczywiście miłościwie panująca - teściowa skwitowała, że jestem panikarą... na IP chciałam z nim lecieć on nie jest Aniołkiem, ale też zwykle nie sinieje płacząc. na dodatek przy cycorze...uff ufffff. deszczuuuu, lej!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3120 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
(znów cytuję "od dołu", wybaczcie
)Próbowałam już kiedyś wejść na tę szafę na fb i mam zablokowane, za Chiny ludowe nie wiem dlaczego... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może za stara jestem ![]() Cytat:
Cytat:
A raczej na nią "spadał" ![]() Co do drugiego Wróciliśmy z parku - no dziś to pięknie jest! Gdyby nie to, że Krzyś zgłodniał, to jeszcze byśmy spacerowali Komary oczywiście mnie pogryzły, zakrwawiłam nogawkę, tak się drapałam Ale było bardzo przyjemnie ![]() Teraz Krzyś chłodzi się bez pieluchy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

u nas karol,a strasznie wkurza ze ten obal nie chce sie zmiescić do buzi
a piekę w rękawie zawsze

może być pół łyczka...

, przypomniałas mi mój pierwszy raz z wanną w ten sposób ...
padłam
wchodź pod kołdrę i przeczekaj burzę
05.07.2008
- se wolalam byc wczesniej, w koncu to Byl Nasz Pierwszy Raz 
- ale jak sie Mlody obudzi a ja sie ogarne przejde sie do sklepu - kolega do pracy pojechal - baaa nawet kase na stole zostawil z kartka " zapomnialem powiedziec ze mam ochote na MIELINE, mieso w lodowce ziemniaki sa - reszte kup co uwazasz " uhmmm wiec wiecie bd MIZERIA
.Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok . Co prawda zaraz padlismy spowrotem ale jakas rozbita jestem ....
:conf used: