|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Witajcie mamusie
sharp dzięki za odpowiedź dotyczącą spania córeczki... chyba jako jedyna Mój synek ma dziś 7 tygodni całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm Jedyną ,,rozrywką" jest czytanie gazet i ksiażek jak się uda i mały śpi. Muszę gdzieś wyjść, marzą mi sie jakieś małe zakupy w drogerii, albo basen Wy też tak spędzacie dni? Jeszcze jedno pytanie: czy Wasze maluszki też mają niemal całą główke w potówkach? Mój ma nawet na uszach! we włosach też a moim zdaniem wcale go nie przegrzewam, od paru dni to tylko pampers i koszulka z krótkim rękawem, czasem skarpetki
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Też się czasami na tym łapię, że wydaje mi się że już jest później. Ja tak mam. Kąpię w nadmanganianie potasu i smaruję oilatum od wczoraj. Wydaje mi się, że potówki nadal są, ale zdecydowanie mniejsze i mniej czerwone, tak jakby to "zaognienie" zeszło. Dobre i to, zobaczymy co będzie dalej.
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
U mnie tak wyglądają dni od 8 lat od kiedy ur się najstarszy syn:-P Od rana ogarnianie towarzystwa i siebie, domku,śniadanka,zakupy ,obiadki,spacery,kąpiel,k olacja i spać. Czasami gdzieś się poszło do znajomych jak zaprosili . A tak to dni wyglądają tak samo. Tyle dobrze,że starsi już samodzielni. Sami na dwór polecą i bawią się. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeglądam stronę o tych nowych macierzyńskich
http://rodzicielski.gov.pl/ I jeśli chodzi o świadczenia jest taki wpis: "Osobom wychowującym dzieci przysługują świadczenia rodzinne na podstawie przepisów ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006, Nr 139, poz. 992, z późn. zm.). Zasiłek rodzinny przysługuje rodzicom lub jednemu z nich, opiekunowi prawnemu lub opiekunowi faktycznemu dziecka (jeżeli wystąpił o jego adopcję) do ukończenia przez nie 18 roku życia lub nauki w szkole, jednak nie dłużej niż do ukończenia 21 roku życia (24 - w przypadku dziecka niepełnosprawnego kontynuującego naukę). Obecnie wysokość tego zasiłku wynosi miesięcznie: 77 zł na dziecko do 5 roku życia, 106 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 lat, 115 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 lat. Prawo do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego przyznawane jest jeśli miesięczny dochód rodziny (albo osoby uczącej się) nie przekracza w przeliczeniu na osobę 539 zł netto (od 1 lipca 2014 - 574 zł netto), a w przypadku gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne - 623 zł netto (od 1 listopada 2014 r. - 664 zł netto). Ponadto osobom uprawnionym do zasiłku rodzinnego, wychowującym dzieci, przysługują dodatki do zasiłku rodzinnego. - Dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego w wysokości 400 zł. miesięcznie. Przysługuje osobom przebywającym na urlopie wychowawczym: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu lub faktycznemu, jednak nie dłużej niż przez okres 24 miesięcy kalendarzowych, 36 miesięcy – w przypadku sprawowania opieki nad dwojgiem i większą liczbą dzieci urodzonych przy jednym porodzie oraz 72 miesięcy – w przypadku sprawowania opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym. - Jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia dziecka w wysokości 1000 zł. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka albo jego opiekunowi prawnemu. Natomiast opiekunowi faktycznemu dziecka może być przyznany do ukończenia przez nie pierwszego roku życia, o ile nie został przyznany jego rodzicom lub opiekunowi prawnemu. - Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka w wysokości 170 zł miesięcznie na dziecko, nie więcej jednak niż 340 zł na wszystkie dzieci. W przypadku dziecka niepełnosprawnego podstawową kwotę dodatku zwiększa się o 80 zł. na dziecko, nie więcej jednak niż o 160 zł na wszystkie dzieci. Przysługuje samotnie wychowującym dziecko: mamie lub tacie, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu. - Dodatek z tytułu wychowywania dziecka w rodzinie wielodzietnej w wysokości 80 zł miesięcznie. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu na trzecie i następne dzieci uprawnione do zasiłku rodzinnego. - Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego w wysokości 60 zł miesięcznie na dziecko do 5 roku życia i 80 zł - na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 24 lat. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu. - Dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego albo rocznego przygotowania przedszkolnego, jednorazowy, w wysokości 100 zł na dziecko. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu oraz osobie uczącej się. - Dodatek z tytułu podjęcia przez dziecko nauki w szkole poza miejscem zamieszkania w wysokości: 90 zł miesięcznie w przypadku zamieszkania w miejscowości, w której znajduje się szkoła lub 50 zł – w przypadku dojazdu do niej ze swojego miejsca zamieszkania. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu oraz osobie uczącej się. Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka tzw. becikowe w wysokości 1000 zł. na jedno dziecko. Przysługuje: mamie lub tacie dziecka, jego opiekunowi prawnemu albo faktycznemu, o ile dochód rodziny za poprzedzający rok rozliczeniowy nie przekracza 1.922 zł netto miesięcznie w przeliczeniu na osobę. Poza zasiłkiem rodzinnym oraz dodatkami do niego obowiązujące przepisy przewidują świadczenia opiekuńcze dla osób niepełnosprawnych, ich opiekunów oraz rodzin wychowujących dzieci niepełnosprawne. - Zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153 zł. miesięcznie, niezależnie od wysokości dochodu rodziny. Przysługuje niepełnosprawnemu dziecku, osobie powyżej 16 roku życia o znacznym stopniu niepełnosprawności, a także o stopniu umiarkowanym, jeżeli niepełnosprawność powstała przed ukończeniem 21 lat oraz osobie po ukończeniu 75 roku życia. - Świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 520 zł. miesięcznie (od 1 lipca 2013 r. - 620 zł.), niezależnie od wysokości dochodu rodziny. Przysługuje: mamie albo tacie dziecka, jego opiekunowi faktycznemu, osobie będącej rodziną zastępczą spokrewnioną oraz innym osobom, które zgodnie z przepisami mają obowiązek alimentacyjny np. krewnym w linii prostej, rodzeństwu (z wyjątkiem osób o znacznym stopniu niepełnosprawności), jeżeli rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej albo jej w ogóle nie podejmują ze względu nad sprawowaną opiekę na osobą niepełnosprawną. Świadczenie to przysługuje w przypadku gdy niepełnosprawność osoby wymagającej opieki powstała przed ukończeniem 18 roku życia albo w trakcie nauki w szkole lub w szkole wyższej przed ukończeniem 25 roku życia. Pobieranie tego świadczenia wyklucza możliwość otrzymania specjalnego zasiłku opiekuńczego. - Specjalny zasiłek opiekuńczy wynosi 520 zł miesięcznie i przysługuje, jeżeli wysokości łącznego dochodu rodziny osoby sprawującej opiekę oraz rodziny osoby wymagającej opieki nie przekracza miesięcznie kwoty 623 zł netto na osobę. Należny jest osobom, na których ciąży obowiązek alimentacyjny np. krewnym w linii prostej, rodzeństwu, jeżeli rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną. Zasiłek ten nie przysługuje w przypadku pobierania świadczenia pielęgnacyjnego. " czyli jest wpisane jakieś 1000 pln poza becikowym, wiecie coś w tym temacie? ![]() A dajecie swoim dzieciaczkom smoczki? Od jakiego wieku? I w ogóle skąd wiecie, że np. marudzi bo jest głodne, a nie bo po prostu chce pociumkać? Podpytuje, bo chyba bym musiała zacząć, mój codziennie w godzinach 7-9 ma taki okres gdy na pewno jest najedzony bo ciągnie z jednego i drugiego cycka i zasypia przy tym i nijak nie idzie go dobudzić by coś dopił, ale jak go odkładam to marudzi
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej..brakuje mi trochę czasu na razie..wiecie trochę musze złapac organizacji..a przy dwójce maluchów to trochę wysiłku wymaga..
Gabryś jest grzeczny ..w nocy nawet ładnie miśpi.. budzi się co trzy pełne godziny do jedzonka...ssie pięknie... w dzień a raczej w ten upał jest trochę problemów ze spaniem..ciągle chce jeśc..pic.... więc piersi prawie non stop na wierzchu wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady.... pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano.. |
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to dzielą chyba przez 2, no chyba, że jedna osoba pracuje na najniższej krajowej i dochód dzielony na 3 to jest szansa ![]() Nie daję smoczka, bo wypluwa... Cytat:
Śliczny ![]() Nuna Julka jest piękna ![]() A u mnie przewrotność losu. Młoda dalej chlusta po moim jedzeniu. Podawanie AR przed moim mlekiem też nie wiele pomaga, jedynie butla AR powoduje, że wszystko zostaje w brzuszku. A ja odciagam laktatorem by sobie ulżyć, ale kuźwa mam nawał ;( Cycki są pełne po 30 minutach. Gdy karmię małą z butli tryskają na odległość jak podniesie się koszulkę, wszystko jest zalane. A od 6 rano ściagnęłam 750 ml ręcznym laktatorem, który wcześniej był do dupy. W 10 minut mam pełny laktator. Naciskam raz bądź dwa i to mleko leci ciurkiem. Wyć mi się chce
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Przekazuje wiesci od hump
![]() "hej, dzis o 8.20 przez cc urodzil sie Ignas 52 cm i 3060 g szczescia. Troche pokrzyczal, teraz odsypia, a ja czekam az przeniosa nas na oddzial "Macie tez pozdrowienia
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta to zawsze taka cichociemna ![]() ![]() GRATULUJĘ!!!
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Laski 2 szybkie pytanka mam
![]() Mlodemu oczko ropieje,znaczynie jestzaczerwienione tylko poklejone zolta wydzielina.przemywam sola fizjologiczna i gazikiem jalowym, jak nie minie do poniedzialku to go wezme do lekarza.przerabialyscie to moze? Drugie pytanko mlody ma 2 tygodnie dzis, myslicie ze mozna go zabrac do galerii na chwile? Jest wystawa lego i chcielismy sie wybrac, a planowalam mu oszczedzic marketow przez pierwszy miesiac, ale upierdliwe jest ciagle rozdzielanie sie z mezem:/ kiedy mlodych zabralyscie na zakupy pierwszy raz?
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby to dostać to na 3 osoby wyszłoby jakieś 1800 zł. Jakby trzeba było, to musiałoby się wyżyć i za 1800 zł na 3 osoby, wiadomo. Ale na tą chwilę samych opłat jest ponad połowa. ![]() Cytat:
Gratuluję Ignasia! Wbił się w termin mojego Leona, czyżbym w takim razie miała rodzić dopiero za tydzień? ![]() No nie?! ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Eeee, myślałam, że hump miała termin na 29, a teraz widzę, że na 24, więc wybaczam. ![]() Będę ostatnia
|
||
|
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 5 bądź 6 dobie życia byliśmy w CH. Cytat:
Na to ma chyba szansę tylko samotna, bezrobotna matka... Ostatni będą pierwszymi!!!!
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i i tak się nie załapiemy. To, że będę ostatnia pozwoli mi skorzystać z wszystkich Waszych rad. ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Teraz dopiero policzyłam, że 539 zł x 3 osoby w rodzinie daje ledwo 1617 zł. Ten zasiłek jest możliwy chyba tylko przy pracy na czarno.
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ewentualnie umowa zlecenie za mniej niż tysiąc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Anoxee a Ty kiedy idziesz do lekarza jeśli nic się nie zacznie dziać?
|
|
|
|
#4248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wywołałaś Ignasia tym pakowaniem --- Hej laski. U mnie dalej nic sie nie dzieje. Wczoraj byłam na KTG, serduszko pięknie bije ale skurczów dalej zero. Na szkole rodzenia znowu parłam i też nic nie ruszyło. Pewnie to ja będę ostatnia ale już trudno. Niech tylko Julka będzie zdrowiutka i śliczniutka to poczekam Dziś nasz świadek ze ślubu ma wieczór kawalerski. Mój mężu zaproszony i nie wiem czy go puścić. Boje się, że się zacznie akcja a on trochę wypije jak to na kawalerskim. Z drugiej strony może się nie zacznie a to jego dobry kolega i mogą mieć pretensje bo i tak pewnie na ślub nie pójdziemy bo mają 06 lipca. Co ja mam robić? Nie chce mu zabraniać, widzę, że ma ochotę pójść ale mu głupio przede mną i czeka aż mu pozwolę ![]() Panna młoda robi panieński, jestem zaproszona ale one idą do klubu, będą pić tańczyć a ja tylko przeszkadzać więc nie ma opcji żebym poszła.
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Jak do czwartku (27.06) nic się nie wydarzy, to w piątek mam się stawić w szpitalu. Jeśli cokolwiek by mnie niepokoiło - jakieś bóle, mniejsza ilość ruchów, to mam jechać do szpitala wcześniej.
Cytat:
![]() Co do kawalerskiego to faktycznie lipa, bo nie wiadomo co zrobić. Mój tż od tygodnia nic nie pije, a przy tych upałach to ciężko nie bachnąć sobie piwka - ojjj, sama bym się napiła. Czasem namówię go chociaż żeby sobie kupił jakiegoś radlera, albo shandy, a tak to raczy się rockstarem.
|
|
|
|
|
#4250 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta pierwsza faza mleka to właśnie taka woda dla dziecka Cytat:
i później tatuś już obcinał i robi to nadal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julka i Gabryś - piękne dzieciaczki! ![]() Cześć Byłam dziś w szkole ale szybko wróciłam o 15:00 idziemy na festyn
|
||||||
|
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
hump - gratuluję !
![]() ada- cudny ten Twój Gabryś ![]() color- Dicoflor to probiotyk motylek- współczuję ale będzie lepiej , musi być !a próbowałaś może Nutriton? pytałam się mojej promotorki (pediatry) co poleca na mocne ulewanie przy karmieniu piersią, to mówiła żebym spróbowała właśnie Nutriton. na początku ok pół miarki rozrobić w ok 15mi wody ,podać łyżeczką przed każdym karmieniem.. kupiłam nutriton, ale jeszcze tego patentu nie próbowałam, bo nam pomaga gasttrotuss baby po karmieniu |
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczności ![]() Myślisz, że nie ubierasz go za ciepło? Mój jest w krótkim bodziaku i przykryte nóżki pieluszką flanelową, inaczej pewno by mocno marudził. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć taka prośba może być różnie potraktowana. U nas w przeddzień wyjścia mojego i Darusia ze szpitala TŻ urządził opijanie Młodego. I też mu mówiłam by za dużo nie pił. W rezultacie jak dzwoniłam kolejnego dnia o 10:00 to nie odbierał, więc dzwoniłam do sąsiadów by go budzili. Oddzwonił mega zachlanym głosem, a jak po nas przyjechał do szpitala koło 12:00 to przywiózł każdy ciuszek w innym rozmiarze łącznie z rozmiarem 74 ![]() Ale byłam zła
|
|
#4253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jak jest najedzony, ale np. leży w łózeczku, ziewa i za nic nie chce zamknać oczu to jak dam smoka to za 10 minut odlatuje. Oczywiście najpierw zostawiam go samego w łóżeczku i czekam aż sam zaśnie bez smoczka. Ja poznaję że jest głodny po tym że minęły mniej wiecej 2 godziny, wkłada sobie piąstki do ust, jak płacze to tak jakby kaszlał Ale jak zaśnie to najczęściej wypluwa smoczka ![]() Cytat:
ale też ciesz się że masz mleko, mozesz mrozić ostatecznie ![]() Cytat:
witam Ignacego i gratuluję Hump Chyba dzisiaj idę na basen trzymajcie kciuki że mi się uda
|
|||
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co ja mam robić
|
|
#4255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE ale zaskoczyła nas ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- gold-fish zazdroszę ci tego basenu też bym się schłodziła
|
||
|
|
|
#4256 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
ja dziś obudziłam się z bólem, a raczej pieczeniem kręgosłupa i temperaturą ponad 38 stopni byłam na pogotowiu i mam zapalenie piersi, chyba mój mały ssacz nie wyciąga ze mnie całego mleczka lekarka mówiła żeby mimo temperatury przystawiać małego do piersi, jak dziś mi nie przejdzie o od jutra antybiotyk
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za miłe słowa kochana to zdjęcie robiłam bardzo rano ..na noc mamy okno szeroko w pokoju otwarte ..więc chłodno..i w pajacyku spał pod cieniutkim kocykiem..a z racji tego że ma zaledwie 4/5 dni myśle ze nie za ciepło...w dzień równiez mamy na sobie coś lekkiego ..typu rampersik ale jak śpi przykrywam pieluszka lub cienkim kocykiem ... w pokoju w którym leżakuje moje dziedzię jest 22 stopnie ..wiec nie tak duzo pewnie jak już skończy tydzień dwa ..to będę bardziej go odkrywała ![]() nie wiem może sie myle..ale ma chłodne łapeczki ..to myślę że nie jest mu aż tak goraco... hump...wielkie gratulacje... ![]()
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-06-22 o 14:31 |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia -Sofia na.ropiejace oczko miala masc i krople, do tego masowalam jej nosek z tej strony co ropiejace oczko. Po tygodniu przeszlo a juz sie balam, ze trzeba bedzie kanalik lzowy przeplukiwac jej.w szpitalu.
Motyl.wspolczuje Ci bardzo. Coz za ironia losu. Decydujesz,ze kp musi pojsc w odstawke, a.piersi jak na zlosc zafundowaly Ci drugi nawal mam nadzieje,ze szybko sie sytuacja unormuje, a mleczko oddaj do.banku mleka Humpback wielkie gratulacje! Ignas wzial wszystkich z zaskoczenia ![]() Ada, Diabli, Nuna nie widze zdjec na tej.durnej aplikacji U.nas dzis spokojniej. Kisimy sie w szpitalu ale.przynajmniej lekki.wiaterek przez okno.wpada. Sofia miala zmieniany wenflon ale bardzo dzielnie to zniosla. Wrocila do nas bez placzu. Pojadla trochr.i teraz spi. Probujemy od dzis delicol. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Brzuszek meczy ja juz o kazdej porze jak zobaczymy jak dziala delicol to wlaczymy tez herbatke ulatwiajaca trawienie. Do tego dostaje dicoflor 2 x dziennie, ze wzgledu na.antybiotyk (a mimo to chyba ma biegunke... ) Moze jakos przy ich pomocy dotrwamy do czasu az jej zoladeczek.bedzie juz dzialal bez problemu.Diabli, personel tu w szpitalu podejscie ma.przedpotopowe. Nic nie radza,,nie sugeruja, jak pytam czy dopajac to mowia,ze glukoza, jak pytan ile to.mowia, ille Pani uwaza. Skad ja.mam.niby.wiedziec?? Ale spoko. W razie czego.mam.przygotowana wode, ale.poki co piers daje.rade. Ciemiaczko nie jest.wklesle.juz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Hump gratulacje
ADA slodziak Axella co z Toba? Moj wczoraj zasnal o 21 i wstal o 2:17 zjadl i o 4'juz brzuszek zaczal go meczyc mysle ze jak z brzuszek by nie dokuczal to by spal.i w dzoen i w mocy dluzej.. Odebralam dzisisj z apteki takie proszki na uspokojenie i na sen robione takie w razie co moja mi dala glowny skladnik to lefax sa takie czopki poki co lezy obym nie musiala uzywac... Odvwczoraj rana nie mamy kupy wczoraj byla zielono zolta zawsze cos j---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Magiusa ja daje tez codziennie jak.juz mu sie znudzi ssanie wypluwa, ale ja widze ze moj ma ogromna potrzebe ssania a xa 3 mc bede oduczala powoli Ash super ze Sofcia taka dzielna , tobie tez pewnie wtedy lzej
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
A i nosimy juz body 68 polowy 62 nawet nie zalozyl spiochy 62 na styk sa a niektore zamale
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

nigdy w weekend nie wstawalam o 5 i zaczynalam sprzątać masakra ale maly nie spal tylko leżał wiec sie wzielam za pranie no i cos mi sie ubzilo ze jest po 13 wiec zaczelam szykowac obiad a tu patrze na zegarek 10.22 

całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm
07.07.2012 

Bo to dzielą chyba przez 2, no chyba, że jedna osoba pracuje na najniższej krajowej i dochód dzielony na 3 to jest szansa 
Wbił się w termin mojego Leona, czyżbym w takim razie miała rodzić dopiero za tydzień?
Ten zasiłek jest możliwy chyba tylko przy pracy na czarno. 

co ja mam robić
byłam na pogotowiu i mam zapalenie piersi, chyba mój mały ssacz nie wyciąga ze mnie całego mleczka
lekarka mówiła żeby mimo temperatury przystawiać małego do piersi, jak dziś mi nie przejdzie o od jutra antybiotyk