|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
U nas wczoraj na wieczór tak się zebrało- chmury jak okiem sięgnął, wicher szalony, już też miałam nadzieję, a coś Ty- ani kropla nie spadła, a dziś gorzej niz wczoraj
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
A u Nas w nocy pada, a w dzień ukropy... W pracy mam wentylatorek to żyć nie umierać:d
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna suknia i dodatki teraz będziemy z niecierpliwością czekać na zdjęcia ze ślubu Cytat:
![]() Nogi wchodzą mi do . Ciuszków jest cała masa, najwięcej jednak na rok, 2 latka . Oczywiście ciuszków na maluszka też mam tyle że już nic więcej kupować nie muszę . Znalazłam nawet 3 śpiworki a czaiłam się żeby jakiś kupić . Pomimo mega zmęczenia i sterty ciuchów które jeszcze muszę ogarnąć jestem przeszczęśliwa bo w końcu wiem czego ile mam |
||
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Lineczka nasz Synuś w 19tc miał niecałe 250g. Raczej z tych drobniaków.
Edit:mój szanowny mnie przed chwilą bardzo wkurzył. Ech... Czasem mam ochotę mu palnąć. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-22 o 18:53 |
|
|
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
przed chwilą u nas burza z piorunami, nie ogarniam już sama siebie
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tylko na chwilkę wpadłam, więc nadrobię Was później ![]() U Nas dziś piękna pogoda... Tż w pracy do 23,a w domku mała imprezka z okazji jutrzejszego Dnia ojca, ciasta,ciasteczka i inne rarytasy ![]() Domi a propo ciuszków to właśnie Twój post mi przypomniał,że muszę wziąść od brata worek/worki z ciuchami które mi obiecał i przejrzeć bo już sama nie wiem ile czego mam ewentualnie dokupić ![]() Zmykam,miłego mamusie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-22 o 19:06 |
|
|
|
#3097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fryzura wyglądała tak, niestety nie mogę znaleźć obecnie innego zdjęcia. Ale ogólnie to był warkocz z boku i upięte w koczka, bo miałam długi welon i ciężki
|
|
#3098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podrzuć jeszcze do mnie kilka ![]() U mnie pierś z kurczaka panierowana z frytkami i sosem czosnkowym Własnei siedzą w piekarniku ![]() Cytat:
5 miesiąca Cytat:
Maomami super fryzurkę miałaś Ja na swoim ślubie miałam loki, bez żadnego upięcia
|
|||
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*Sos czosnkowy też?
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
E ja tam piorunami nie strzelam, szkoda mi nerwów. Ale focha mam i nie odpuszczę.
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
poleciały
priorytetem w kopertce zwrotnej trochę normalnej temperatury poproszę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Jestem I ja .. W humorze paskudnym. Moje hormony chyba sie obudziły
Czemu ja musze byc z tych co tak duzo myśla ?? :bat: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
a coś wymyśliła?
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
sos nabierał mocy w lodówce
![]() Cytat:
![]() Leci deszczyk i 15 stopni Cytat:
|
||
|
|
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Man schiza ze nie zdarze z niczym - tak sobie ubzduralam I wybic z glowy nie moge, choc prawie wszystko juz mam .. To po pierwsze.
Moj wymarzony ogrodek I remont beda trwały trzy razy tyle i trzy razy tyle beda kosztowac I to następna rzecz ktora mi spac nie daje. !! Wydaje mi sie ze jakbym mogla z tym wszystkim juz sama ruszyc to by bylo szybciej ale nie moge .. Nie dam rady , boje sie o dziecko I ta bezczynnosc powoduje u mnie wrecz kur.wice Do tego kasa .. Troche nas to wszystko kosztuje , nie jestesmy na minus ale na ładne zero .. Do tego mam mnostwo papierowej roboty zwiazanej z zalatwieniem macierzynskiego a tego nie nawidze - nie cierpie terminow I pewnie wszystko zawale Siedze od 15 na fotelu I palcem nie kiwnełam .. Albo mi naprawde sie wszystko sypie, albo mam jakas depreche ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorszy dzien się każdemu zdarza i na pewno ze wszystkim zdążycie, tym bardzej, że już prawie całą wyprawkę masz. A z remontami to tak bywa, że zawsze coś wychodzi i kasy idzie dużo więcej niż się założyło. Ty się lepiej nie zabieraj za żadne prace - odpoczywaj a robotą niech się zajmie Tż lub fachowcy. A Majeczka ma pewnie leniwe dni teraz Spróbuj się zrelaksować |
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele wiem, że mogę sobie pogadać, ale wszystko będzie dobrze. To czego nie możesz zmienić, to olej, dla Majeczki
a teraz tylko powiedz sobie,że wszystko jest ok i tego się trzymaj, z papierzyskami zdążysz,jak wymarzony ogród jak będzie wyglądał deko inaczej niż go wymarzyłaś, nic się nie stanie, bo nie on dla Ciebie najważniejszy, o wyprawce to nawet nie wspominam Ja oczywiście rozumiem podły nastrój i nerwy, ale tak nic nie zmienisz, a tylko za kilka dni będziesz się znów martwić czy Majce taka nerwówka nie zaszkodziła. Główka do góry, wstać z fotele, duuuużą porcję lodów na pocieszenie sobie przytargać, wszamać i już nie smutać |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Trelciu, nie stresuj się
Chyba sama sobie problemy wymyślasz Przecież Maja nie może cały czas fikać, może odczuwa Twój nastrój i tez jest jj smutno
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
slicznie wygladalas,piekna dziewczyna,pieknie ubrana...nic tylko klaskac ![]() Cytat:
naszczescie nasmazyla nam babacia meza-kochana! no ale mimo,ze jestem fanka,to takie tlusciutkie placuszki smazone na oleju w taka pogode nie dla mnie...zjadlam 3 z resza walczyl maz ![]() Cytat:
a ja,jak pewnie wiekszosc rozpuzczem sie strasznie,mamy dzis sie przejsc do miasta na jakies piwko-co wiadomo mnie nie dotyczy,wiec moje checi po cichu sa mniejsze,ale ze jutro ta rocznica idziemy ze znajomymi troche powsponinac,wiec nie zrobie i nie bede marudzic,ze mi sie nie chce,bo frajda mala...pozatym,nie mam nic letniego kryjacego brzuch,wiec dzis bedzie publiczne "ta daaam" mojego brzucha a jutro,niestety rodzice chca nas poodwiedzac,jedni,drudzy. ..i wiecie co wam powiem.wolalabym posiedziec normalnie w dwojke,bez szopek,nie wiem co ich naszlo...mam nadzieje,ze to tak tylko przy pierwszej rocznicy nie wiem ile to potrwa i czy uda mi sie powizazowac z wami jutro...nie piszcie za wiele jak cos
|
||||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, niektóre rzeczy lepiej odłożyć, niżby miały Cię niepotrzebnie stresować.
A dziecku potrzebna spokojna matka i wcale nie jakaś wielka wyprawka. Na prawdę wiele rzeczy można kupić już po porodzie, jeśli okażą się niezbędne. Kiedyś czytałam, że jak Mama ma podły nastrój, to dziecko się wycisza, jakby chciało płakać z nią. No i masz. Wszystko jasne ![]() Jak remont ma Was przerosnąć, to go odłóżcie.
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Peppermint Udanego dnia Kochana
|
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
Trele proszę mi się tu nie dołować, Majeczka pewnie leniwe dni ma, moja Zuzia wczoraj skakała cały dzień jak szalona a dzisiaj kilka razy raptem kopnęła. No a co do remontu to chyba zawsze tak jest że jeszcze dochodzi kilka rzeczy i się suma zbiera większa. Głowa do góry, popraw sobie humorek jakimś fajnym filmem albo coś dobrego do jedzonka
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje ;***
NajgorszA w tym wszystkim jestem ja ! Bo ja nie potrafie odłozyc czegos na pozniej .. Jestem nieziemsko niecierpliwa I jak słysze - za dwa tygodnie to juz mi sie chce płakać .. ! Na starość sie juz cierpliwosci nie naucze .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja - jesteś z Krakowa? Bo jak tak to polecam mój salon gdzie chodzę "Fryzoteka" na Wawrzyńca
Radek super ścina i farbuje, a Dominika czesze różne cuda na głowie ![]() Anula - to obiad weselny będziecie mieć nie daleko nas :P my mieszkamy w Tomaszowicach, a wesele mieliśmy w Dworze w Tomaszowicach ![]() Trele - skad ja to znam nie raz chciałabym zrobić wszystko naraz albo mieć to od razu, a zwłaszcza jak sobie cos ubzduram miałam tak przed slubem, balam się ze z niczym nie zdaze, nawet z tym, żeby przygotować pokoje dla gości ale trzeba czasem zwolnic, wszystko się zrobi tylko trochę cierpliwości a co do remontu to lepiej żeby cos trwalo dluzej, a było dobrze zrobione niż na szybko i na odwal się ![]() Dziękuje za miłe słowa ![]() A u nas wreszcie chłodno, polało troszkę i od razu powietrze się ochłodziło
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, skąd ja to znam
No cierpliwość to moja ostatnia cnota Ja bym chciała wszystko na teraz/już/zaraz a to złe no ale masz racje, ciężko się oduczyc..
|
|
|
|
#3117 |
|
Konto usunięte
|
Wy tez tak kiepsko znosicie upały? Czuję się tragicznie, rozpływam się, okna pozamykane bo zaraz masa komarów w domu... Wczoraj była taka straszna burza, że niunia nie chciała iść spać tylko siedziała z tatuśkiem pod kołdrą.
Moje maleńkie już kopie jak szalone W dzień i w nocy Jeszcze 9 dni i usg i może poznamy w końcu płeć
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak pomoglo?[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41445190]Wy tez tak kiepsko znosicie upały? Czuję się tragicznie, rozpływam się, okna pozamykane bo zaraz masa komarów w domu... Wczoraj była taka straszna burza, że niunia nie chciała iść spać tylko siedziała z tatuśkiem pod kołdrą. Moje maleńkie już kopie jak szalone W dzień i w nocy Jeszcze 9 dni i usg i może poznamy w końcu płeć [/QUOTE]Strasznie i stopy puchną! Corunia urocza! ![]() Dzis jestem padnięta... zasnęłam o 4 nad ranem... stopy mnie bolą... oczy szczypią i wogole jest wszystko do... duszy! ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam się pochwalić, że kupiliśmy dziś wkład do przewijaka
Trzymajcie kciuki, żeby się jutro na wizycie córcia potwierdziła ![]() A później ruszam na przeceny do dziecięcych sklepów Budowniczko też źle spałam dziś ![]() Weronisiek a masz jakieś przeczucia?? |
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Budowiczko: soda pomogła i nawet to końca dnia mnie zgaga nie złapała, musze spróbować następnym razem, pewnie już jutro
A teraz dobrej nocy życzę, jutro kolejny egzamin i trzeba się wyspać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Też kupiłam zwykłe białe czółenka, takie najbardziej mi się podobały. Mają około 8,5 cm bez platformy, bardzo wygodne tylko muszę białe wkładki kupić bo w rajstopach noga trochę się ślizga 
teraz będziemy z niecierpliwością czekać na zdjęcia ze ślubu 

to podrzuć jeszcze do mnie kilka 

5 miesiąca 

KCIUKI DLA ANI
gorszy dzien się każdemu zdarza i na pewno ze wszystkim zdążycie, tym bardzej, że już prawie całą wyprawkę masz. A z remontami to tak bywa, że zawsze coś wychodzi i kasy idzie dużo więcej niż się założyło. Ty się lepiej nie zabieraj za żadne prace - odpoczywaj a robotą niech się zajmie Tż lub fachowcy.
Ja oczywiście rozumiem podły nastrój i nerwy, ale tak nic nie zmienisz, a tylko za kilka dni będziesz się znów martwić czy Majce taka nerwówka nie zaszkodziła. Główka do góry, wstać z fotele, duuuużą porcję lodów na pocieszenie sobie przytargać, wszamać i już nie smutać
Przecież Maja nie może cały czas fikać, może odczuwa Twój nastrój i tez jest jj smutno