Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 20:14   #631
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Byłam jeszcze u niego chwilke, jest najpiękniejszym dzidziolem na świecie. Postaram sie wrzucić jakąś fotke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:21   #632
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Hmmm poszlam na siku, patrze a na wkladce wielki glut koloru mlecznego. Czy to TO? Bez jaj, jeszcze miesiac... W sumie nie bylo ani jednej niteczki krwi wiec to moze nie TO...
Ja miałam juz takie nie raz wiec moze jak mi czop odeszesdł/odejdzie to nie zauwaze ?
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak dzis w nocy bede miec powrotke z rozrywki i np skurcze co np 10minut..(gin kazal mi jechac odrazu jak wody odejda lub beda skurcze w miare reguralne ale nie czekac do takich 5minutowych otp) ale wody i czop nie odejda to myslicie ze sie zebrac jechac czy jak?
Jedz.Mi gin mowił ze niekoniecznie muszą byc co 5 lub 10 minut z zegarkiem w ręku,chodzi o regularnosc.
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Właśnie zabieram się za pakowanie torby. Proszę o oklaski

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Tam mialo byc ze jak nie zazywalam juz anty to jak plecy przy okresie bolaly to po scianach chodzilam...
raz to mnie tak zabolalo ze podskoczylam czulam jakby mi mala cos przebila w kapie czy jakos tak...
Ja tez miałam okresy bolesne jak cholera wiec jak ból bnedzie podobny to jakos to zniose chyba
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pudełeczka nie

Malucha masz w mydelniczce i jak idziesz siku to zostawiasz go w mydelniczce i prosisz ewentualnie współlokatorkę żeby zwróciła na Małą uwagę, ewentualnie jak idziesz się kąpać to żeby dała Ci znać jak się obudzi i zacznie płakać
Jest cały czas przy Tobie Mój tylko jadł i spał
Ewentualnie u nas mozna mydelniczke podwiezc pielegniarce-jest u nas w szpitalu taki ,,parking" jakby ktosik szedł sie kąpac i nie miła kto na maluszka zerknąc

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443156]No i z przykladania nici, nic mu nie leci i sie wscieka, a ją jestem spocona jak po maratonie. No ale będziemy dalej próbować. Ją jestem głodna i słaba, chce już jesc, no i niech mi już wyjma ten cewnik....

Co do cc- więc dzień wcześniej przepływy na usg wyszły takie sobie. Zapisy ktg też nie były rewelacyjne, tylko wąskie. No i lekarka kazała mi zostać na czczo. Rano polozna spytała mnie, czy jestem ogolona... Wiedziałam już, jaką będzie decyzja. No i faktycznie na wizycie powiedzieli, że lepiej będzie zakończyć te ciążę. No i później polozna mnie podgolila, tzn. Ogolila mi brzuch i tylko trochę nizej, potem zrobila mi lewatywe, później sie umylam i zdezynfekowalam takim zelem specjalnym, no i czekałam. Przebralam sie w szpitalna koszule, mój tz założył taki kitel specjalny i czekaliśmy aż nas zasilają na porodowke. Tam jeszcze kilka pytań, dali mi do wypicia takie gorzkie coś na zobojetnienie kwasu w zoladku, potem jakąś kroplówkę, no i na stół. Usiadlam i anestezjolog mi sie wbił w kręgosłup, nie bolało to jakoś specjalnie, do przeżycia, choć nieprzyjemne. Potem sie polozylam tak jakby na fotelu ginekologicznym i anestezjolog sprawdzał czy już straciłam czucie w nogach. Wszystko mi mówił, co sie dzieje, więc byłam opanowana. Potem mnie zakryli płachta i sie zaczęło. Nie czułam nic, tylko że coś przy mnie robią. Ogólnie trwało to dość długo. Jak wyjęli Małego, powiedzieli jaką godzina i że synus poleciały mi lezki. Taka lekarka czuwala nade mną i sie pytała, czy wszystko ok, otarła mi też twarz. Potem ja dopytywalam o Małego, bo nie słyszałam płaczu. No ale nikt nic nie wiedział, dopiero później ten anestezjolog mi przekazał wagę, wzrost i apgar. Byłam już spokojna. Zaszyli mnie, przenieśli na lozko i wywieźli z sali. Potem znieczulenie zaczęło schodzić, ale ją dostawalam na bieżąco leki przeciwbólowe, więc nie było źle. Ogólnie nie ma co ukrywać, obkurczanie macicy boli, a rana ciągnie, ale to wszystko da sie przeżyć. Potem już myśl o dziecku daje siłę do wszystkiego, do wstania, podciagania sie.. do rana musiałam leżeć nie podnosząc głowy, rano wstalam, poszłam pod prysznic i już jestem mobilna, choć brzuch ciągnie bardzo, no ale jutro już mi wyjmuja cewnik i muszę być na chodzie, zresztą będę chodzić do Małego, więc muszę już wstawać. Ogółem wszystko jest do przejscia gdybyście miały jakies pytania, to pytajcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Perse-najwazniejsze to sie nie poddawac a Ty silna kobitka jestes No i mysle ze dobrze sie stało z ta cesareczką.Arturek jest juz bezpieczny po Twojej stronie ,nie musisz sie schizowac ruchami,ktg,usg itp. itd
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Miałam w zestawie razem z łóżeczkiem. Zdecydowaliśmy się z mężem go (baldachim) założyć i wygląda pięknie Troszkę załamuje światło i w "samym łóżeczku" nie jest tak jasno, mimo, że baldachim jest przeźroczysty w jasnym, beżowym kolorze.
My mamy tez zestaw z baldachimem,rózowy w misie Super wygląda i nie ,,ściemnia"
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Rocky- ja się niecierpliwię, że Młody się ociąga a Ty tak grzecznie czekasz i nie marudzisz- powinnam brać z Ciebie przykład
Nie mam wyjscia,robie dobrą mine do złej gry Po cichu modle sie zeby porodzik sam sie zaczął. nawet teraz Chociaz pewnie jak sie zacznie to nigdy nie powiem ze to jest odpowiedni moment i pewnie na poczatku spanikuje
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444122]Byłam jeszcze u niego chwilke, jest najpiękniejszym dzidziolem na świecie. Postaram sie wrzucić jakąś fotke

wrzuć fote koniecznie
Stary 2013-06-22, 20:24   #633
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ale jak rozlozymy lozeczko to wsadze sam materac, żeby sie wywietrzyl a resztę? zlecić to mężowi dzień przed powrotem do domu? mam obsesję kurzowa :-P

My łóżeczko rozłożyliśmy jakoś na początku czerwca- żeby się wywietrzyło. I dobrze- bo śmierdziało "nowością" bardzo. Jakiś czas temu zerwałam folię z materaca i wietrzylismy też go kilka dni Teraz materac jest w łóżeczku i leży na nim koc.
A co do reszty- to wszystko mamy uprane, uprasowane- i jak będziemy jechać z Adasiem do domu to mąż tylko prześcieradełko założy + ochraniacz na szczebelki- i tyle

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w nowym watku.

Chcialam Wam tylko napisac ze zyje. Alergia mnie dopadla a co najgorsze to przeziebienie mnie jakies dopadlo odezwe sie po . Albo jak mi troche przejdzie.
Zdrówka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444122]Byłam jeszcze u niego chwilke, jest najpiękniejszym dzidziolem na świecie. Postaram sie wrzucić jakąś fotke

wstaw nam koniecznie zdjęcie Arturka

Perse- a mówili Ci ile będziesz musiała zostać w szpitalu z Maluszkiem? Tak orietnacyjnie oczywiście.

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:25   #634
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide coś wszamać dobrego,za chwilke moze znów zajrze
Stary 2013-06-22, 20:25   #635
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
My kupiliśmy moskitiere do okna w sypialni. Baldachim to dla mnie lapacz kurzu. Swoją drogą ile czasu przed TP szykujecie całe lozeczko? ja na razie mam poprane rzeczy w szafie. Ale jak rozlozymy lozeczko to wsadze sam materac, żeby sie wywietrzyl a resztę? zlecić to mężowi dzień przed powrotem do domu? mam obsesję kurzowa :-P

dziś jednak lozeczka nie rozstawimy bo mąż ma gorączkę po usunieciu tego zęba... Ale powiedział, że mam dziś już leżeć bo jestem najważniejsza
.
Tż rozkładał jak byliśmy w szpitalu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:26   #636
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a teraz temat z innej beczki..........

kupowałyście baldachimy moskitiery itp. ????
Ja kupiłam ze względu na to, że nasz pokój robi za dzienny i sypialnię i łóżeczko małego też tu będzie stało. Pomyślałam, że np wieczorem jak przysłonię trochę małego baldachimem to nie będzie mu tv przeszkadzać

Cytat:
My kupiliśmy moskitiere do okna w sypialni. Baldachim to dla mnie lapacz kurzu. Swoją drogą ile czasu przed TP szykujecie całe lozeczko? ja na razie mam poprane rzeczy w szafie. Ale jak rozlozymy lozeczko to wsadze sam materac, żeby sie wywietrzyl a resztę? zlecić to mężowi dzień przed powrotem do domu? mam obsesję kurzowa :-P

dziś jednak lozeczka nie rozstawimy bo mąż ma gorączkę po usunieciu tego zęba... Ale powiedział, że mam dziś już leżeć bo jestem najważniejsza

Mój właśnie zakłada moskitierę na okno. Chyba ze 2 tyg. się o to prosiłam, a zmotywowało go w końcu to, że dziś w nocy komary żywcem go zjeść chciały, haha ma za swoje
A łóżeczko ubiorę jak już będę je miała też już poprałam wszystko, jedynie poprasuję jak już będę zakładać. Nie mogę się już tego doczekać trochę jak w dzieciństwie ubierania choinki

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:28   #637
cynamon_owa
Zadomowienie

kallisto- nie wiem czy nie zadam drażniącego pytania- ale przyznaję, że nie nadrabiałam tego co pisałyście przez ostatnie 2 dni
Jak tam łóżeczko od siostry?

Stary 2013-06-22, 20:33   #638
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Aha i rozpoczełam dzisiaj 35 tc. Chcę już rodzić
jeszcze poczekaj z porodem

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Melduje się na posterunku wreszcie po wróciłam z egzaminów 1 już wiem że na pewno zdałam a drugiego wyniki dopiero w czwartek ale też mam nadzieje że jakoś to poszło. Teraz mogę myśleć tylko o porodzie
Perse nie martw się na zapas skoro Artuś tak fajnie sobie radzi do tej pory to z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymam za was kciuki z całych sił.
Idę zjeść pyzy kto chce? Potem spróbuję was nadrobić

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej

Zapomniałam WITAM WAS W 34 TYGODNIU!!! Jeszcze 4 max. 5 i zobaczę moją córeńkę

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No załadowałam w końcu.
Więc przedstawiam tęczowy pokój Antosia jeszcze brakuje kilku rzeczy np nalepek na ścianę czy porządnego fotela, ale to już jak dostaniemy w końcu kasę z byłej firmy TŻta albo chociaż z zusu
śliczny pokój

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ja juz po egzaminie, jakos mam ambiwalentne uczucia jutro kolejny
nie wiem czy mi si eczasem troche brzuch nie obnizyl, ale tz mowi ze taki mialam
w ogole to mi sie roztepy zrobily na dole brzucha
jestem zmeczona, a jeszcze chce sie pouczyc na jutrzejsza poprawke
brzuch mnie troche znow boli jak na okres, chyba znow sobie moj organizm robi jaja
za jutro

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443156]No i z przykladania nici, nic mu nie leci i sie wscieka, a ją jestem spocona jak po maratonie. No ale będziemy dalej próbować. Ją jestem głodna i słaba, chce już jesc, no i niech mi już wyjma ten cewnik....

Co do cc- więc dzień wcześniej przepływy na usg wyszły takie sobie. Zapisy ktg też nie były rewelacyjne, tylko wąskie. No i lekarka kazała mi zostać na czczo. Rano polozna spytała mnie, czy jestem ogolona... Wiedziałam już, jaką będzie decyzja. No i faktycznie na wizycie powiedzieli, że lepiej będzie zakończyć te ciążę. No i później polozna mnie podgolila, tzn. Ogolila mi brzuch i tylko trochę nizej, potem zrobila mi lewatywe, później sie umylam i zdezynfekowalam takim zelem specjalnym, no i czekałam. Przebralam sie w szpitalna koszule, mój tz założył taki kitel specjalny i czekaliśmy aż nas zasilają na porodowke. Tam jeszcze kilka pytań, dali mi do wypicia takie gorzkie coś na zobojetnienie kwasu w zoladku, potem jakąś kroplówkę, no i na stół. Usiadlam i anestezjolog mi sie wbił w kręgosłup, nie bolało to jakoś specjalnie, do przeżycia, choć nieprzyjemne. Potem sie polozylam tak jakby na fotelu ginekologicznym i anestezjolog sprawdzał czy już straciłam czucie w nogach. Wszystko mi mówił, co sie dzieje, więc byłam opanowana. Potem mnie zakryli płachta i sie zaczęło. Nie czułam nic, tylko że coś przy mnie robią. Ogólnie trwało to dość długo. Jak wyjęli Małego, powiedzieli jaką godzina i że synus poleciały mi lezki. Taka lekarka czuwala nade mną i sie pytała, czy wszystko ok, otarła mi też twarz. Potem ja dopytywalam o Małego, bo nie słyszałam płaczu. No ale nikt nic nie wiedział, dopiero później ten anestezjolog mi przekazał wagę, wzrost i apgar. Byłam już spokojna. Zaszyli mnie, przenieśli na lozko i wywieźli z sali. Potem znieczulenie zaczęło schodzić, ale ją dostawalam na bieżąco leki przeciwbólowe, więc nie było źle. Ogólnie nie ma co ukrywać, obkurczanie macicy boli, a rana ciągnie, ale to wszystko da sie przeżyć. Potem już myśl o dziecku daje siłę do wszystkiego, do wstania, podciagania sie.. do rana musiałam leżeć nie podnosząc głowy, rano wstalam, poszłam pod prysznic i już jestem mobilna, choć brzuch ciągnie bardzo, no ale jutro już mi wyjmuja cewnik i muszę być na chodzie, zresztą będę chodzić do Małego, więc muszę już wstawać. Ogółem wszystko jest do przejscia gdybyście miały jakies pytania, to pytajcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dzielna kobieta

nadrobiłam Was i zbieram się na miasto na jakieś koncerty bo tż chce, mi tak średnio chcę się ruszać, ale cóż trzeba się trochę odchamić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:35   #639
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
kallisto- nie wiem czy nie zadam drażniącego pytania- ale przyznaję, że nie nadrabiałam tego co pisałyście przez ostatnie 2 dni
Jak tam łóżeczko od siostry?
Jednym słowem masakra wczoraj i dziś rano baaardzo byłam wkurzona o to ale już mi przeszło. W poniedziałek jedziemy do hurtowni zorientować się w cenach i asortymencie, może uda się coś od razu kupić. A jak będzie dużo taniej na all to zamówimy.
Dzięki za pamięć

Stary 2013-06-22, 20:36   #640
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ze względu na to, że nasz pokój robi za dzienny i sypialnię i łóżeczko małego też tu będzie stało. Pomyślałam, że np wieczorem jak przysłonię trochę małego baldachimem to nie będzie mu tv przeszkadzać
też z tego właśnie powodu rozpatruję posiadanie baldachimu... i dalej nie wiem czy kupować czy nie

znikam - idę leżeć z nogą na wyciągu, bo opuchlizna znów uderzyła, ciśnienie dziś w normie - najwyższe 135/70 - mam pilnować czy nie przekracza 140/90.

Pleśniaczek od babuni idzie ze mną Upiekła dziś i całą blaszkę przytaszczyła

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:38   #641
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

FIAZO Na jakie koncerty idziesz? U nas dzisiaj Sabat Czarownic, poszłabym

Stary 2013-06-22, 20:42   #642
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:43   #643
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was i zbieram się na miasto na jakieś koncerty bo tż chce, mi tak średnio chcę się ruszać, ale cóż trzeba się trochę odchamić
Miłęgo odchamiania się

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Jednym słowem masakra wczoraj i dziś rano baaardzo byłam wkurzona o to ale już mi przeszło. W poniedziałek jedziemy do hurtowni zorientować się w cenach i asortymencie, może uda się coś od razu kupić. A jak będzie dużo taniej na all to zamówimy.
Dzięki za pamięć
To może nawet i dobrze, że kupujecie nowe łóżeczko My wyszliśmy z założenia, że kupimy nowe i nasze dzieci nam radośnie będą je demolować po kolei a i my nie będziemy musieli być komuś wdzięczni

U nas było tak, że teściowa przekazała nam pytanie od szwagierki () czy nie chcielibyśmy dla Adasia 2 pajacyków takich ciepłych (wow ) po jej synach. Po pierwsze- jej synowie rodzili się pod koniec stycznia a Adaś będzie wakacyjnym dzieckiem, po drugie chłopaki mają już ponad 5 lat więc obstawiam, że dawno coś zaczęło zżerać te pajace, a po trzecie jakby chciała dać to by dała a nie zadawała idiotyczne pytania jeszcze nie bezpośrednio a przez teściową. Nie lubię takich sytuacji Dlatego podziękowałam (ku ogromnemu zdziwieniu teściowej ), co sobie pomyślałam to pomyślałam. Wolę już sama sobie coś kupić niż bawić się w taki podchody

Stary 2013-06-22, 20:44   #644
tweedledee
Zakorzenienie

Hej,

ja dzisiaj pewnie będę tylko podczytywac, bo nic sie nie dzieje siedzimy z tż w domu, więc muszę się facetem nacieszyc
Jeszcze pół dnia przespałam, bo TŻ miał wrócic o 1 w nocy, a wrócił o 4 tak się stresowałam że szok, a okazało się że napisał mi smsa, tylko dźwięki miałam wyłączone

Z przyjemnych rzeczy właśnie gotuję młode ziemniaczki znowu będą z zasmażką z cebuli i śmietanywieczny głód

Dotka trzymam kciuki żeby ci się dzisiaj rozkręciło, fajnie by było mie już zuzę przy sobie

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE]
Perse wcale się nie dziwię, że się tak nim zachwyca, jest idealny!
Stary 2013-06-22, 20:48   #645
karolajn1987
Wtajemniczenie

Wrocilam do domu. Ale sie rozpadalo u nas a potem znowu ladnie. Zaliczylam dwie kapiele w basenie później wrzuce do klubu foty z cyklu Uwolnic Orke 5

Cynamonku- ale ten Adas niezdecydowany
Rocky- u Ciebie tez juz coraz bliżej

Widzialam ze byla rozmowa o skurczach. Ja np. Tych na poziomie 80 na ktg nie czulam

A co do skierowania do szpitala to nie wiem jak to jest, tak mi gin powiedziala jedna i druga. Z tym ze ta druga da mi jak do 2.07 nie urodze :p

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41444463]http://db.tt/vgKGS9um Moje Słoneczko będziemy w szpitalu około tygodnia, Mały ma ładna wagę i dobrze sobie radzi.[/QUOTE]

Jakie kochanie słodkie
Stary 2013-06-22, 20:48   #646
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
t
znikam - idę leżeć z nogą na wyciągu, bo opuchlizna znów uderzyła, ciśnienie dziś w normie - najwyższe 135/70 - mam pilnować czy nie przekracza 140/90.

Pleśniaczek od babuni idzie ze mną Upiekła dziś i całą blaszkę przytaszczyła
Miłęgo leżakowania i smacznego

Perse- Arturek jest prześliczny I wcale nie wygląda na kruszynkę...
Wasze Małe Cudo
Nawet mój mąż stwierdził, że śliczny z niego chłopczyk i wcale nie wygląda na wcześniaczka

Super, że niedługo wychodzicie do domu

Ja się zbieram- idę poleniuchować z mężem
Miłego wieczoru

Stary 2013-06-22, 20:50   #647
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zaliczylam dwie kapiele w basenie później wrzuce do klubu foty z cyklu Uwolnic Orke 5

Widzialam ze byla rozmowa o skurczach. Ja np. Tych na poziomie 80 na ktg nie czulam

A idź z tym basenem- kusisz niepotrzebnie

A co do skurczy- ja te 80 już czułam dość poważnie- czyli dla Ciebie dobre rokowania- będziesz miała lekki poród może Albo go nawet przegapisz

Stary 2013-06-22, 20:51   #648
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No ja przy 6 byłam glodna. Tylko ze a nie mogłam jeść tyle ile kazali bo cukier miałam wtedy wysoki. Dlatego np 2 kromki chleba podzielilam na dwa śniadania i cukier ok. A jak u ciebie z cukrami?
Dziś rano naczczo 68, po śniadaniu 109, po obiedzie 93. Jak robiłam obciążenie to po godzinie miałam 152 a po 2 godzinach 164.

Dziś znów miałam kilka razy bóle jak w 1 dniu miesiączki,ale przeszły,czyli jeszcze nie czas jechać
Stary 2013-06-22, 20:53   #649
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
A idź z tym basenem- kusisz niepotrzebnie

A co do skurczy- ja te 80 już czułam dość poważnie- czyli dla Ciebie dobre rokowania- będziesz miała lekki poród może Albo go nawet przegapisz
Az taka optymistka nie jestem jak Malgosia go nie przespala to ja tym bardziej
Stary 2013-06-22, 21:02   #650
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Kolejny śliczny chłopaczek Super, że są tak dobre rokowania i że już niedługo wyjdziecie do domu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:02   #651
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Perse Jest śliczny!
I zupełnie nie jak wcześniak

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:05   #652
Anulka_p
Zakorzenienie

Cudo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:05   #653
surka
Zakorzenienie

Dobra ja na dziś uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:09   #654
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wróciliśmy z TZ z działki. Lezelismy na kocu, jedliśmy truskawy i czeresnie i TZ czytał na głos "pierwszy rok życia dziecka" wypoczelam. Na dworzu o tej porze był juz przyjemny chlodek a w domu dalej paruwa.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443337]Tz mógł być na sali, ale rozwalily mu sie te ochraniacze na buty i go wywalili :P ale specjalnie nie żałuję, przez to widział dziecko i co sie z nim dzieje i potem mi wszystko powiedział. A mnie tam do szczęścia nie był potrzebny, bo wszyscy sie mną zajmowali. A Mały jest bardzo spokojny, tak jak w brzuchu, ciągle śpi, raz tylko płakał, jak mu wciskalam cyca, a nic mu nie lecialo...a tak to jest przeslodki, naprawdę jest totalnie idealny, sliczny, mały słodki i cudnie pachnie, jego widok wynagradza mi wszystko.

To fajnie że mógł być. Ciekawe czy to zależy od szpitala....
Grzeczny twój synus

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
no całkiem nieźle 11 stron w sobotę
byłam u dentystki, moja już tam nie pracuje, ale inna zrobiła mi przegląd i okazało się, że coś się z 8 dzieje więc będę musiała ją naprawić-dziury nie ma, ale z racji że teraz ciąża, a potem karmienie to trzeba rozwiercić i zobaczyć, umówiłam się na wizytę i będę lżejsza o 70zł

tż się zreflektował po wczorajszym i jak wróciłam zastałam czyściutkie mieszkanko

idę nadrabiać
Mimo wszystko za stan uzębienia. Tylko jeden ubyteczek

Cuuuuuuudo jaki on ładny i włoskow jak dużo
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziś rano naczczo 68, po śniadaniu 109, po obiedzie 93. Jak robiłam obciążenie to po godzinie miałam 152 a po 2 godzinach 164.

Dziś znów miałam kilka razy bóle jak w 1 dniu miesiączki,ale przeszły,czyli jeszcze nie czas jechać
Ładne masz cukry

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:13   #655
sammi24
Zadomowienie

Hej ja dzisiaj cały dzień zalatana (o ile można powiedzieć, że jestem w stanie chociażby szybko chodzić ).
Spędziłam cały dzień na załatwianiu różnych rzeczy z Tż, ponad to byliśmy na ślubie koleżanki. Generalnie rzecz ujmując - jestem usatysfakcjonowana całodziennym pobytem z mężem

Nie będę siedzieć i spamować ani nadrabiać bo mi się nie chce

Jedyne co napiszę, to Perse macie przecudownego, przesłodkiego i rzeczywiście idealnego syneczka jeszcze raz strasznie Wam gratuluję i wygląda na takiego sporego chłopca trzymam kciuki, żeby Wam poszło z cycem, a Ty się trzymaj i regeneruj
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:13   #656
Renessme1985
Rozeznanie

jestem... nadrobiłam wsio - szalone jesteście !!

Exam poszedł mi całkiem spoko i myślę, że zaliczę, więc kolejny przedmiot odchaczony będzie... zostają mi jeszcze 3 i z tymi to już chyba gorzej będzie...

Od dwóch dni kiepsko się czuję, cały czas mam wrażenie, że zaraz zemdleję... nie wiem, czy to temperatura, czy o co chodzi...
Dzisiaj noc miałam tragiczną, było tak upalnie i duszno, że normalnie pływałam w łóżku... mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Jutro dzień trochę lżejszy, więc może mi się trochę samopoczucie poprawi, za to w pon i wt muszę iść do pracy, bo niestety poważne tematy mi wyskoczyły i muszę pewne sprawy rozwiązać... Stresuje mnie to jaś dodatkowo...

No ale nic przed nami mega pełnia, to może urodzę przed poniedziałkiem i nikt nie będzie miał do mnie pretensji, że nie przyszłam do pracy

Poza tym, to idę pakować torbę do szpitala, bo mi tż strasznie truje i w sumie chyba ma rację, tylko ja jakaś oporna jestem

dotak 3mam kciuki, żeby się rozkręciło dzisiaj

elaine nie kojarze, żebym pisała o mężu przy porodzie ale to pewnie moje zbudynienie ciążowe... mój był cały czas ze mną, przy pierwszym i teraz też mamy taki plan

Śliczny chłopczyk i wcale nie wygląda na maluszka

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:15   #657
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

śliczności
Stary 2013-06-22, 21:21   #658
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Perse no cudowności!!! piękne zdjęcie, taki spokój z twarzyczki bije

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:23   #659
jakierka
Zadomowienie

Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Ale slodziaczek!! Tez bym sie w takim zakochala Myslalam, ze lezy w inkubatorze, ale widac, ze radzi sobie znakomicie

Stary 2013-06-22, 21:31   #660
kayka11
Raczkowanie

Ale słodziaczek!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości