Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 278 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 20:13   #8311
_szczesliwa_
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Nie odwracaj kota ogonem

Po operacji takie bóle pleców są normalne, zdecydowana większość z nas to przechodziła. Wynika to z niewygodnej i niezmiennej pozycji podczas spania. Nie wiem też, czy narkoza nie ma na to jakiegoś wpływu, bo np. mojej przyjaciółce po operacji woreczka żółciowego też bolały plecy . Minie po 2-3 tygodniach . Na noc smaruj sobie ketonalem w żelu.
Dzięki kochana. Póki co nie smaruje bo nie chce kumulować leków przeciwbólowych ale biorę ketonal tak jak mi zapisali 2x dziennie. Mialam brać co 8 godzin ale cyrkluje sobie tak, żeby wziąc własnie na noc żeby jakoś z tym kręgosłupem sobie poradził więc biorę tylko rano i wieczorem.

Ile czasu brałyście leki przeciwbólowe?
Stary 2013-06-22, 21:13   #8312
unsafe_girl
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Kwiatuszekldn spróbuj krem bambino w metalowym opakowaniu, jest z cynkiem, pomaga na wiele rzeczy
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:34   #8313
Kwiatuszekldn
Raczkowanie

Dziekuje za porady , jestem w stanie wykupic pol apteki zeby tylko zeszla mi ta wysypka . Jutro zaopatrze sie w te produkty.. Oby zadzialaly w 3 dni.
Stary 2013-06-22, 21:41   #8314
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszekldn Pokaż wiadomość
Dziekuje za porady , jestem w stanie wykupic pol apteki zeby tylko zeszla mi ta wysypka . Jutro zaopatrze sie w te produkty.. Oby zadzialaly w 3 dni.
Kwiatuszku co do wyliczanki to ja mam dzień przed Tobą
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:09   #8315
karola139
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość
Więc tak jak mówię, poprostu miej to na względzie i nóżki po operacji na poduchę wysoką, machaj sobie stopami itp. Po prostu pompuj krew

1 pytanie - Bardzo boli mnie kręgosłup To nie od ciężaru na pewno bo ja mam małe implanty a swoich piersi wyjściowych brak. Nie wiem czy to od leżenia ciągle w jednej pozycji. Ja mam słabawy kręgosłup i powiem Wam, że boli mnie cały czas niemal W nocy budzę się z bólem...

Czy też miałyście taki problem?

Kochana ja myslalam ze mi plecy wyjda bokiem , nic mnie nie bolało po operacji tylko te plecy, kregoslup musi przyzwyczaić się do większego ciężaru i zwiekszyc przeciwwagę swojadrogą nastaw się ze jeszcze z 2-3 tygodnie będą bolec samo lezenie na plecach w nocy przez 7-8h w jednej pozycji robi swoje ale na pocieszenie powiem Ci ze to minie ja teraz jestem ponad 3 tyg po , i nogi chociaż biore na bok i lekko przekrecona jestem kregoslup wygina się w jedna strone i już nie boli

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Heyyyo
Dziewczyny kochane , czy mozecie poradzic cos na taka wysypke ? cholerstwo swedzi , uzywam masci , pije wapno narazie zadnych rezultatow a operacje mam juz za 3 dni ...Jak sie tego pozbyc ? Zamartwiam sie gdyz boje sie ze moja operacja moze sie nie odbyc z tego powodu , czy jest takie prawdopodobienstwo ? Pisalam do lekarza ale jak narazie zero odzewu .. wklejam fotke

miałam taka sama wysypke na rekach nogach całym ciele masz astme albo jesteś alergiczka? ja miałam po narkozie , lub po przeciwbolowkach uczulenie na cos w tych produktach. Poszlam do kliniki dal mi doktor antybiotyk przez wenflon i cos jeszcze i jak reka odjal. smigaj szybko do kliniki po to samo bo ja to miałam 1,5 tyg i nie przechdozilo

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:

a bierzesz ketonal ? ja miałam tez po ketonalu wzmagalo mi się może cos w ketonalu Cie uczula? ja odstawiłam i nie zaostrzalo się ale nie znikalo tez tylko ten antybiotyk dożylnie pomogl i wieczorem zniknelo ppiłam wapno i nie wrocilo nic

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne piersi, ja nie widzę sensu ich wymiany. Sa idealne jak dla mnie!
Ja tez uważam, że moje by mogły by byc troszkę większe, bo jak opuchlizna zejdzie to będą małe. Ale niestety wyszkostowałam sie na maxa i nawet jak bym chciała to nie stać mnie będzie w najbliższym czasie na powiększenie. Ale po cieszam sie tym, że najważniejsze sa lepsze niż przed hehe
hahahha no tez prawda ja tylko czuje się zawiedziona bo umawiałam się na większe i stad takie zdanie ze oczekiwałam tego C/d a nie C ale masz racje teraz jest dużo lepiej i fajniej niż wcześniej dzisiaj nakupowałam bluzek zbey cycki trochę wystawić i od razu humor się poprawil wcześniej nie było szansy na takie cos
karola139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:10   #8316
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola139 Pokaż wiadomość
Kochana ja myslalam ze mi plecy wyjda bokiem , nic mnie nie bolało po operacji tylko te plecy, kregoslup musi przyzwyczaić się do większego ciężaru i zwiekszyc przeciwwagę swojadrogą nastaw się ze jeszcze z 2-3 tygodnie będą bolec samo lezenie na plecach w nocy przez 7-8h w jednej pozycji robi swoje ale na pocieszenie powiem Ci ze to minie ja teraz jestem ponad 3 tyg po , i nogi chociaż biore na bok i lekko przekrecona jestem kregoslup wygina się w jedna strone i już nie boli

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

miałam taka sama wysypke na rekach nogach całym ciele masz astme albo jesteś alergiczka? ja miałam po narkozie , lub po przeciwbolowkach uczulenie na cos w tych produktach. Poszlam do kliniki dal mi doktor antybiotyk przez wenflon i cos jeszcze i jak reka odjal. smigaj szybko do kliniki po to samo bo ja to miałam 1,5 tyg i nie przechdozilo

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

a bierzesz ketonal ? ja miałam tez po ketonalu wzmagalo mi się może cos w ketonalu Cie uczula? ja odstawiłam i nie zaostrzalo się ale nie znikalo tez tylko ten antybiotyk dożylnie pomogl i wieczorem zniknelo ppiłam wapno i nie wrocilo nic
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Jakoś przetrzymam chyba.

Ja dostałam antybiotyk profilaktycznie jak zazwyczaj po operacjach i najlepsze jest to, że wyleczył mi przy okazji buźkę Miałam masę krosteczek i syfków bo mam od zachwiania hormonów a teraz nic a nic Lekkie oczyszczenie buzi. Powiedziałam Dr, że musi wywiesić info o specjalizacji z dermatologii.

A tak w ogólę, to nie mam komu się wygadać więc Wam się pochwalę, że mam najkochańszego męża pod słońcem. Robi wszystko, opiekuje się mną, 4 letnim synkiem, gotuje, wszystko... byleby ze mną było jak najlepiej i żebym była szczęśliwa.

Zaraz dodam zdjęcia z dziś do albumiku bo wiecie, dziś wygląda to już o niebo lepiej a co dopiero później. Brodawki mi zaczynają "czuć" dotyk i schodzi opuchlizna z nich i z brzucha. Najbardziej opuchnięte nie wiem czemu mam ręce, ramiona :P

Edytowane przez _szczesliwa_
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:13
_szczesliwa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:17   #8317
call me baby
Rozeznanie

Tysiaczku, wrzucilam swieza fotke jak prosilas
przepraszam ze musialas czekac ale w ta cudowna pogode mam zapalenie zatok i jade na antybiotyku , buzka
16.05.2013 Doktor A.B ,implanty nagor 520 ml, anatomiczne, wawa
18.09 trzecie usta , prawie 1 ml
call me baby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:32   #8318
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez call me baby Pokaż wiadomość
Tysiaczku, wrzucilam swieza fotke jak prosilas
przepraszam ze musialas czekac ale w ta cudowna pogode mam zapalenie zatok i jade na antybiotyku , buzka
Już nie mam żadnego "ale" do anatomów
Dziękuję Ci ślicznie,Twoje piersi są przepiękne...
Mam jeszcze jedną prośbę...znasz może wymiary implantów,które masz?
Wracaj Nam do zdrówka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Zaraz dodam zdjęcia z dziś do albumiku bo wiecie, dziś wygląda to już o niebo lepiej a co dopiero później. Brodawki mi zaczynają "czuć" dotyk i schodzi opuchlizna z nich i z brzucha. Najbardziej opuchnięte nie wiem czemu mam ręce, ramiona :P
_szczesliwa_ różnica jest imponująca...i wcale nie są małe,nie oszukuj hi hi ,a piękne i owszem,nawet bardzo...
Stary 2013-06-22, 22:51   #8319
call me baby
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tysiaczek83 Pokaż wiadomość
Już nie mam żadnego "ale" do anatomów
Dziękuję Ci ślicznie,Twoje piersi są przepiękne...
Mam jeszcze jedną prośbę...znasz może wymiary implantów,które masz?
Wracaj Nam do zdrówka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

_szczesliwa_ różnica jest imponująca...i wcale nie są małe,nie oszukuj hi hi ,a piękne i owszem,nawet bardzo...
Dziekuje
ponizej podaje wymiary
Szerokosc 14 cm
Wysokosc 13,5 cm
Projekcja 6.4 cm

Waga 520

Kochana czemu obawialas sie anatomow? Przez to ze moga sie obrocic?
Stary 2013-06-22, 22:52   #8320
kicia_nh
Zadomowienie

Dziewczynki dziękuję Wam za miłe komentarze

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej Kiciu . U mnie jest IDENTYCZNIE
Wydaje mi się, że to mięsień leżący na implancie ma wpływ na tę twardość. Może jakby ten mięsień jakoś rozciągnąć byłyby bardziej miękkie
Aniko mam taką nadzieję Raz mi to przeszkadza a raz nie, ale jak byłam tu jakiś czas temu tak jaki pisałam, jak się pochylę do przodu są znacznie bardziej miękkie. Nie wiem od czego to zależy w sumie. Nawet jak zostaną takie jakie są to je kochać będę
A co do Twojego komentarza pod porównaniem, to tylko na zdjęciu tak się wydaje, że teraz po operacji są większe, bo to zdjęcie było robione z profilu a tamto boczkiem. Mam tez inne i wiem, że to to samo

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Belseno to wysyłam zaproszenie fakt masz dwa rozmiarki ktore mnie interesuja, zdaje sobie sprawe ze nie moge sie nikim sugerowac ale chce sobie porownac Twoja wyjsciowke z piersiami po op . mam duzo czasu na podjecie decyzji, nie chce potem zalowac ze za male albo za duze.. Jakbys mogla zerknac w moj album zobaczyc moja wyjsciowke i ocenic czy 275 cc byloby wystarczajace zeby osiagnac w miare duze ale nie przesadzone piersi to bym byla wdzieczna
Przypomne moje wymiary ;
Pod biustem 70
W biusie 83-84 bez sciskania na luzno
Talia 59-60
Wzrost 162 cm
Ooo ja też pod biustem mam 70cm, w biuście przed operacja tak samo jak Ty, z tym, że o 6 cm wyższa jestem. Ja mam implanty 440ml anatomki, czyli te 325 w okraglaskach dałyby podobny efekt. Szczerze nie uważam, żeby były ogromne, po prostu dopasowane do sylwetki. Mniejszych za żadne skarby bym nie chciała Wysyłam Ci zaproszonko, chętnie zobaczę Twoją wyjściówkę, mam nadzieję, że przyjmiesz
Zapomniałabym dopisać Obwód bioderek mierzy się w najszerszym miejscu pupy, na kości biodrowej ten wynik będzie zaniżony pewnie stąd te 72cm. Ja u siebie sprawdziłam dla przykładu i u mnie na kości mierząc wychodzi 77cm, a obwód bioderek (czyli najszersze miejsce) 88cm

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:58
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:58   #8321
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
ponizej podaje wymiary
Szerokosc 14 cm
Wysokosc 13,5 cm
Projekcja 6.4 cm

Waga 520

Kochana czemu obawialas sie anatomow? Przez to ze moga sie obrocic?
Aha.to moje mają niższą projekcję Obawiałam się może nie to określenie,ale nastawiłam się na okrąglaski i zaskoczyły mnie te anatomki,ale już jestem spokojna i je chcę...tylko rozmiar mnie jeszcze nurtuje
Stary 2013-06-22, 23:02   #8322
tiiinka
Przyczajenie

Hej dziewczynki czytam Was o kilku miesięcy ale dopiero teraz mam czas aby w spokoju napisać do Was
Nie będę się powtarzać, mam takie same powody do zrobienia piersi (mam stwierdzony niedorozwój piersi, no ale państwo polskie niestety nie dopłaca do tych operacji hehe) jak i Wy. Dodatkowo w te upały już wytrzymać nie umiem w tych push upach z gąbkami :/
Ja mam operację zaplanowaną na 28.08.2013 w (czyli za 67 dni ) w Trzyńcu w Czechach a operacje przeprowadzi M.B. płacę za zabieg 8 500zł wkładki eurosilicone prawdopodobnie 350cc ale są zamówione również mniejsze 300cc już nie umiem się doczekać. To forum bardzo motywuje mnie w dążeniu do tego celu, jestem z każdą z Was podczas Waszych operacji i je bardzo przeżywam chocbym juz swoją przechodziła hehe bardzo bym prosiła abyście przyjęły moje zaproszenie, bo już zobaczyłam chyba wszystkie zdjęcia przed i po operacji w internecie a bardzo mi zależy na tych świeższych, które Wy przechodzicie

przepraszam, że się tak rozpisałam ale to wszystko z wrażenia!
pozdrawiam Was serdecznie!
tiiinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:03   #8323
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

A ile wazysz? Jestes szczupla tak jak ja?
Oczywiscie przyjelam Zaproszonko kochana poogladaj mnie, ja mam zatwierdzone 275 okragle .. Ale waham się miedzy 325 ktore proponowal mi dr na poczatku.. Ale nie chce miec duzych piersi tzn bardzo duzych bo jestem za mała.. Kregoslup mi siądzie ! i tak juz mnie pobolewa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-22, 23:05   #8324
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiiinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czytam Was o kilku miesięcy ale dopiero teraz mam czas aby w spokoju napisać do Was
Nie będę się powtarzać, mam takie same powody do zrobienia piersi (mam stwierdzony niedorozwój piersi, no ale państwo polskie niestety nie dopłaca do tych operacji hehe) jak i Wy. Dodatkowo w te upały już wytrzymać nie umiem w tych push upach z gąbkami :/
Ja mam operację zaplanowaną na 28.08.2013 w (czyli za 67 dni ) w Trzyńcu w Czechach a operacje przeprowadzi M.B. płacę za zabieg 8 500zł wkładki eurosilicone prawdopodobnie 350cc ale są zamówione również mniejsze 300cc już nie umiem się doczekać. To forum bardzo motywuje mnie w dążeniu do tego celu, jestem z każdą z Was podczas Waszych operacji i je bardzo przeżywam chocbym juz swoją przechodziła hehe bardzo bym prosiła abyście przyjęły moje zaproszenie, bo już zobaczyłam chyba wszystkie zdjęcia przed i po operacji w internecie a bardzo mi zależy na tych świeższych, które Wy przechodzicie

Witaj Świeżynko

Na pewno resztę wątpliwości tutaj rozwiejesz

Witajcie cycolinki Ufff jak gorąco... dziś!

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:07   #8325
call me baby
Rozeznanie

Cytat:
Aha.to moje mają niższą projekcję Obawiałam się może nie to określenie,ale nastawiłam się na okrąglaski i zaskoczyły mnie te anatomki,ale już jestem spokojna i je chcę...tylko rozmiar mnie jeszcze nurtuje
Anatomki tez maja swoje plusy, a jesli doktor takie polecil to napewno wie co mowi poczatkowo tez myslalam o okraglych ale potem padlo ze anatomy bede dla mnie lepsze i juz za nic bym jch nie zamienila

Tylko ok 1 cm roznicy wiec i tak kawal cycocha wyjdzie
dokor ktory rozmiar bardziej Ci sugeruje?
Stary 2013-06-22, 23:11   #8326
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:

My również będziemy z Tobą po to jest to forum abyśmy się wspierały
Ja mam operację już we wtorek,nie mogę się doczekać,ale i się boję

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Anatomki tez maja swoje plusy, a jesli doktor takie polecil to napewno wie co mowi poczatkowo tez myslalam o okraglych ale potem padlo ze anatomy bede dla mnie lepsze i juz za nic bym jch nie zamienila

Tylko ok 1 cm roznicy wiec i tak kawal cycocha wyjdzie
dokor ktory rozmiar bardziej Ci sugeruje?
Wybraliśmy te,które mam w podpisie,ale tak dumam,żeby aby za małe mi nie były
A powiedz mi...one są jeszcze większe niż wydają się na foto?:P

Witaj przedpo

Edytowane przez Tysiaczek83
Czas edycji: 2013-06-22 o 23:15
Stary 2013-06-22, 23:13   #8327
tiiinka
Przyczajenie

Star pytanie do mnie prawda?
ja ważę 49 kg i mam 1,63cm. Również nie chcę mieć efektu sztucznego, standardowe C, jednak ile wyjdzie się zobaczy ale więcej miec nie mogę niż 350cc ponieważ mi nie wejdzie, dodatkowo doktor powiedział że mam wąską klatkę dlatego też doradził taki rozmiar mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze!

trzymam kciuki za Was wszystkie abyście dały radę z bólem a później z odpędzeniem się od adoratorów, którym szczęki opadną na nasz widok
Stary 2013-06-22, 23:17   #8328
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Nie zrobilam cytowania, pytanie bylo do kici ale ok szczuplusia tez jestes , 350 to duzo , jakie masz wyjsciowki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-22, 23:18   #8329
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie sa idealne Twoje piersi
Jak dla mnie TEŻ!

już są ojaaa
Stary 2013-06-22, 23:23   #8330
call me baby
Rozeznanie

Cytat:
My również będziemy z Tobą po to jest to forum abyśmy się wspierały
Ja mam operację już we wtorek,nie mogę się doczekać,ale i się boję

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Wybraliśmy te,które mam w podpisie,ale tak dumam,żeby aby za małe mi nie były
A powiedz mi...one są jeszcze większe niż wydają się na foto?:P

Witaj przedpo
Mysle ze spokojnie Ci takie wystracza , 475 to duzy implant
Podpytaj doktorka czy wieksze nie bede za duze
Na foto wydaja mi sie takie jak w realu
Stary 2013-06-22, 23:24   #8331
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
Star pytanie do mnie prawda?
ja ważę 49 kg i mam 1,63cm. Również nie chcę mieć efektu sztucznego, standardowe C, jednak ile wyjdzie się zobaczy ale więcej miec nie mogę niż 350cc ponieważ mi nie wejdzie, dodatkowo doktor powiedział że mam wąską klatkę dlatego też doradził taki rozmiar mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze!

trzymam kciuki za Was wszystkie abyście dały radę z bólem a później z odpędzeniem się od adoratorów, którym szczęki opadną na nasz widok
Ja też mam niedorozwój piersi. Ale już po temacie Teraz będę miała piękne cycuszki duże B lub może może C Niech no mi tylko opuchlizna zejdzie
Stary 2013-06-22, 23:25   #8332
tiiinka
Przyczajenie

Oj to przepraszam, ja pod biustem mam 69 a w biuście 79 więc tak naprawdę to nawet A nie mam... ale spokojnie żyję myslą że do 28 sierpnia zostało 67 a właściwie już 66 dni
Stary 2013-06-22, 23:26   #8333
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze spokojnie Ci takie wystracza , 475 to duzy implant
Podpytaj doktorka czy wieksze nie bede za duze
Na foto wydaja mi sie takie jak w realu
Siedzimy i debatujemy z Mężem...za duże hmm...ja chcę duże
W pon jeszcze będę dzwoniła do kliniki czy wejdą większe i czy w ogóle zdążą mi zamówić na wtorek lecz myślę,że zostanę przy 475cc
Stary 2013-06-22, 23:29   #8334
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Siedzimy i debatujemy z Mężem...za duże hmm...ja chcę duże
W pon jeszcze będę dzwoniła do kliniki czy wejdą większe i czy w ogóle zdążą mi zamówić na wtorek lecz myślę,że zostanę przy 475cc
Niech zamówią oba rozmiary, a decyzję podejmiesz w dniu operacji, albo zrzucisz ją na lekarza Do tego czasu, gwarantuję Ci, zmienisz zdanie (mniejsze, nie większe, nie jednak mniejsze...) jeszcze jakieś 100 razy

już są ojaaa
Stary 2013-06-22, 23:34   #8335
Nadinka2
Raczkowanie

I ja sie witam po roku nieobecnosci Z gory przepraszam wszystkie dziewczyny. Jutro nadrobie troszke lekturki

Pozdrawiam wszystkie kobitki !
Stary 2013-06-22, 23:43   #8336
Dominika1980
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Dominika1980

Cytat:
Więc tak jak mówię, poprostu miej to na względzie i nóżki po operacji na poduchę wysoką, machaj sobie stopami itp. Po prostu pompuj krew

1 pytanie - Bardzo boli mnie kręgosłup To nie od ciężaru na pewno bo ja mam małe implanty a swoich piersi wyjściowych brak. Nie wiem czy to od leżenia ciągle w jednej pozycji. Ja mam słabawy kręgosłup i powiem Wam, że boli mnie cały czas niemal W nocy budzę się z bólem...

Czy też miałyście taki problem?
czesc .kregosłup boli i to chyba od tego ze po operacji , spimy na pleckach i sie nie ruszamy . a i w ciagu dnia ruchy nasze sa napoczatku ograniczone i plecki bola. mam nadzieje ze to dlatego ,bo lekarzem nie jestem. Za to 2 tyg po op i plecki dalej czuje czasem nawet dosc dotkliwie. Mam nadzieje ze nam to przejdzie

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
A robiłaś wskaźniki krzepnięcia? Uważaj po operacji jeśli masz w górnej granicy krzepliwość żebyś dużo machała nogami i trzymaj je wyżej, na poduszcze itp.

Ja mam dwa guzki na prawej piersi nawet tak więc obciążona maksymalnie byłam :P
Moge zapytac co na to dr. przed op ,ze masz guzki w piersi ? kazał Ci zrobic jakies badania dodatkowe??? a po op cos wspomnial o nich??

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Dzięki kochana. Póki co nie smaruje bo nie chce kumulować leków przeciwbólowych ale biorę ketonal tak jak mi zapisali 2x dziennie. Mialam brać co 8 godzin ale cyrkluje sobie tak, żeby wziąc własnie na noc żeby jakoś z tym kręgosłupem sobie poradził więc biorę tylko rano i wieczorem.

6 dni kochana po op teraz to tylko jak mi plecki dokucza to czasem wezme
Dominika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:45   #8337
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Niech zamówią oba rozmiary, a decyzję podejmiesz w dniu operacji, albo zrzucisz ją na lekarza Do tego czasu, gwarantuję Ci, zmienisz zdanie (mniejsze, nie większe, nie jednak mniejsze...) jeszcze jakieś 100 razy
Hehe...mniejsze to nie,ale większe się zastanawiam jeśli wejdą to zamówię i większe

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadinka2 Pokaż wiadomość
I ja sie witam po roku nieobecnosci Z gory przepraszam wszystkie dziewczyny. Jutro nadrobie troszke lekturki

Pozdrawiam wszystkie kobitki !
Witaj wysłałam zaproszonko
Stary 2013-06-23, 01:39   #8338
zan123
Raczkowanie

Cytat:

No Kochana, to całkiem nieźle znosisz ból Ja dopiero w 10 dobie przeszłam na dawkę 2x dziennie (zamiennie ketonal z ibupromem max) i tak jest do dzisiaj, zaś do 10 doby faszerowałam się prochami dosłownie co 3-4h tak mi ból doskwierał... Dzisiaj na przykład po długim pobycie poza domem (kino + spacer na starówce w sumie ok 5h) wszystko mnie boli i piersi doskwierają, czuję kłucie przy każdym ruchu i właśnie łykam ketonal z nadzieją, że pomoże
Co do plecków, to ja smarowałam Voltarenem, przynosił ulgę
Stary 2013-06-23, 03:28   #8339
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola139 Pokaż wiadomość
a ja wam wszystkim zazdroszczę tych rozmiarów , cos czuje ze za 3 lata wymienie wkładki na 400 i będę poginała do starości bez staniczka
I po kilku latach będziesz je miała na wysokości pępka Na silikon tez grawitacja działa!!!

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

A co do pytania o narkozę i rurkę, to jeśli jest pełna narkoza, to jest też "wyłączone" oddychanie i tę funkcję przejmuje aparat. Więc musi być i rurka w krtani. Jednak jest ona wkładana już po "uśpieniu", czyli żadna z nas tego nie czuje
Stary 2013-06-23, 07:39   #8340
beatrise
Raczkowanie

Stuknął mi już miesiąc i wczoraj byłam zakupić sobie stanik sportowy. Napiszcie mi czy nosiłyście go non stop czy tylko w dzień , a w noc zdejmowałyście ??

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości