|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
A co do imienia to są kłótnie bo syn chce, żeby siostra miała na imię Ola czyli Aleksandra, bo się zakochał w Oli z klasy
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
czarna
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z jeziorka i jestem ledwo żywa. W pokoju mam saunę
![]() Dajcie trochę deszczu ![]() Ja też bym wolała mniejsze dziecko ale nie mam na to wpływu Pewnie i tak wybiorę cesarkę, chociaż ostatnio zaczynam się wahać. Nie chcę być znów taka pocięta a z drugiej strony mogę w innym miejscu popękać i mogą mnie nieźle pociąć
|
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Czarna - gratuluje usg. Corcia faktycznie duza...moj w 23/24 tc mial niecale 600 g.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
się dziewczyny rozpisały
tutaj też gorąco i niezbyt fajnie. życzę wszystkim mocnych szyjek, miękkich brzusiów, obron na 5, udanych zakupów, pysznego jedzonka na imprezkach, grzecznych starszaków no i w ogóle wszystkiego najnajnajbrzuszki macie przecudowne dziś poranek oczywiście pod znakiem okropnego rzyganka. uggghhhhh. dopiero niedawno, a jest po 15 udało mi się zjeść kalafiorka z wody i wziąć tabletkę i póki co się trzyma. bo do tej pory wszystko poszło równo. i jedziemy dziś oglądać mieszkanko ale chyba tylko oglądać bo $1500 i obiadków dziś nie gotuję bo będzie rozpusta i skoczymy na pizzę i ogólnie jestem zadowolona bo koleżanka dała mi 2 foteliki samochodowe, noworodkowy i następny, bo ona ma już trzeci i jeszcze jeden powód do radości wcześniej oglądaliśmy wózki i bardzo mi się spodobał chicco cortina, kosztuje tutaj $350. no i babcia TŻta, ona tu mieszka, zaoferowała że to będzie od niej prezent dla dzidzi. więc my happy. ale zaczęłam drążyć i sprawdzać te wózki i w końcu zdecydowaliśmy się na uppa baby vista. troszkę on z górnej półki ale stwierdziliśmy że super się steruje i fajny, no i łatwo można dopiąć siedzonko dla drugiego bobaska. ale on kosztuje $720......... no i TŻ mowi babci że zmieniliśmy zdanie i wózek będzie kosztował troszkę drożej i że babcia po prostu troszkę dołoży i my resztę sfinansujemy. a babcia że absolutnie i $700 to dla niej luzik i nie ma problemu. super z jej strony, prawda??? ale i tak nie mam zamiaru brać od niej całej sumy bo troszeczkę to za dużo
|
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej czarna ![]() U nas wg.kolejności Monika 2800g,Dorota 4000g i ja bodajże 4100 czy 4200g ale kurcze dokładnie nie pamiętam.Podpytam mamę A ja mam już 10kg na plusie W pierwszej ciąży przybrałam 12kg a teraz się zapowiada na conajmniej 16-17kg(oby nie więcej ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Nasza Natalia miała być pierwotnie Olą .A Wy z mężem jakie macie typy?
|
||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A babcia pewnie uprze się i da na cały
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna czeeść
![]() Super, że u Was wszystko ok ![]() Ja idę spać Dobranoc
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
U mnie na razie bez zmian 86 cm...choc mam wrazenie, ze coraz wiekszy ten moj buń...
Ja tez ide spac. Moze uda mi sie wcxesniej zasnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
film calkiem spoko, dupy nie urywa ale mozna sie posmiac
![]() Cytat:
Cytat:
hej faktycznie duza Olcia ci sie szykuje a moze wy ja wczesniej poczeliscie? ![]() Cytat:
![]() laseczki kochane, bedziecie laskawe? jutro po 11 jade do kolobrzegu, a tam do kompa dopiero wieczorem bede siadac bo wczesniej bede sluchac od rodzicow no ale byle do piatku, bo wtedy wyjezdzaja hehe ![]() dobranoc
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-06-22 o 22:38 |
|||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
czesc, nadrabiam was sukcesywnie wiecpewnie do rana skoncze
wtocilam z grilla z pkazji obrony mojej mamy, byli tesciowie i nawe sympatycznie bylo, ale jestem totalnie nie wyspana po wczorajszej nocy nieprzespanej wczoraj zamieszczalyscie zdjecia facetow rozneglizowanych, dzis figury lasek ehh az te ciazowe rozkminy z ciekawostek na sr pani powiedziala ze nawet jak sie rodzi w sierpniu w upaly jak teraz to dobrze miec cieple skarpety i koc lub bardzo cieply szlafrok, bo organizm po takim wysilku sie mocno wychladza i przychodza dreszcze. apytalam mamy i tesciowej i potwierdzily ze tak bylo i ze sie okrywaly po porodzie zeby sie ogrzac.a pamietam ze tu kiedys dyskusja byla o cieniutkich szlafrokach wiec pisze newsa moze dziewczyny z doswiadczeniem porodowym.sie.odniosa sorki pisze z tableta bo nie mam sil.kompa.odpalac poza tym mam totalny zjazd z.kregoslupem.i nie usiedze przy biurku baza maxi cosi family fix jest na fotelik pierwszy i drugi wiec sie oplaca sami chcielismy taka kupic, ale udalo nam.sie wyhaczyc za dobra cene gotelik maxi cosi cabrio fix z baza easy base ktora jest wprawdzie na jeden fotelik ale w.dobrej cenie ja bardzp chce miec baze bo mam isofix w aucie, bo to wygoda, bo to bezpieczenstwo a ja bardzo duzo jezdze autem i watpie zeby po porodzie ta ilosc zostala drastycznie ograniczona ale jak ktos nie ma isofixu i jezdzi mniej to bez sensu jak dla mnie inwestiwac w baze niemala w koncu kase ahh i jeszvze.jeden argument, widzialam w paru autach bardzo zniszczone pasy bezpieczenstwa od.ciaglego naviagania ich na fotelik a dla.mnie to tez argument Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
bedzie nam.ukladal treningi lepiej niz chodakowska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy
Cytat:
![]() Cytat:
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-06-22 o 22:56 |
||
|
|
|
#3139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to teraz relaksik i będzie dobrze Byliśmy we Wro, kupiliśmy parę pierdółek (bodziaki i kocyk Męczy mnie wysypka na rękach. I jakiś dziwny ból jakby kości TAM... Spojenie łonowe? Nie wiem czy się bać... Boli parę dni, na początku sądziłam, że może mam tam podrażnioną skórę (depilacja przed wizytą) więc nawet nie wspominalam ginowi... Na samolocie i usg wszystko było ok, więc staram się nei nakręcać, ale to nieprzyjemne... ;/
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku jakie wy dziś łaskawe
Akurat jak spac nie mogę to was nie ma a jak nie będe miec kiedy zaglądnąc to znowu 20 stron do nadrabiania....własnie zauważyłam że jak mam skurcz to sie mi z cycków leje a właściwie to bardziej z lewego. Wiem ż eto normalne ale mnie to przeraż abo z Adim w 25 tc miałam zapalenie piersi z tego powodu i musiałam pokarm przepalać --> boję się żeby nie bylo powtórki z rozrywki;/ Poza tym mimo ze dziś praktycznie nic nie robiłam to caly czas mi ten brzuch twardnieje i juz mi dziwne myśli po głowie chodzą. Snow , Ladan wy jesteście na fenku vzy wam tez tak cały czas twadnieje?? Nie wiem czy sama się nakrecam tym ze ciągle o tym myśle ale jak wcześniej po prostu twardniał to teraz czuje taki dyskomfort w trakcie/ takie ciągnięcie.... i normalnie mnie to pomału przeraża i płakac mi się chce;/ Niby byłam dziś u gina i mnie badał...wizyta w poniedziałek a ja panikuje |
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
hej
myślałam, że popiszę z wami, bo nie miałam planów na wieczór, ale byłam w szpitalu, teściową złapał atak kolki nerkowej, biedna na prawdę źle wyglądała, zeszło nam tam parę godzin zanim kroplówki skapały, ale juz odpuściło i odwieźliśmy ją do domu...bidulka, tak mi jej było szkoda, jak własnej mamy, nawet miałam ochotę do niej tak powiedzieć, ale nie mogłam się przełamać jednak...nie wiem jak wy się zwracacie do swoich teściów, ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć ![]() aha, mogę na stronę, jeśli wiecie o co chodzi?. |
|
|
|
#3142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po imprezie, chyba przesadziłam z tymi przygotowaniami i porządkami, bo teraz strasznie boli mnie kręgosłup i brzuch. Jutro leże cały dzień.
No ale rodzina zadowolona, ja pochwalona za menu więc się cieszę ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia Cytat:
OdpoczywajCytat:
Cytat:
![]() Śliczne brzuszki dziewczyny Padam, dobranoc!
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też w poniedziałek idę na wizytę, na razie nic nie biorę, tyle co No-spa. Heh ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. Idę spać, nadal gorąco
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam, która jest godzina, dawno tak długo nie siedziałam. Dopiero wróciliśmy z działki od znajomych.
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego wdalam się w niepotrzebną durna rozmowe z tz i się zdenerwowałam, chociaż bardzo starałam się tego nie zrobić... I znów mam raz za razem brzuch twardy .
|
|
|
#3147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wróciliśmy przed chwilą było super super, że jesteście już na miejscu Matal spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia - po tym, jak zaczelam brac fenka, tez twardnial i czasami bolal. Jesli twardnieje do 8-10 razy dziennie, to ok. Od jakis 2 tyg widze znaczna poprawe, co tez gin potwierdza. Przy czym, mimo tych twardnien, wszystko w srodku sie trzyma. Ja biore fenka od 04.05 w dawce 4xdziennie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam dość 3x w lewej i raz w prawej nodze- jeszcze nigdy tak długo nie trzymały- masakra jakaś wzięłam magez (biorę 2x dzienie)
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Btw dzień dobry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Pewnie i tak wybiorę cesarkę, chociaż ostatnio zaczynam się wahać. Nie chcę być znów taka pocięta

i obiadków dziś nie gotuję bo będzie rozpusta i skoczymy na pizzę
) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

W pierwszej ciąży przybrałam 12kg a teraz się zapowiada na conajmniej 16-17kg(oby nie więcej 

Dobranoc 

Czy któraś może mi streścić co się działo?
Odpoczywaj