Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 20:49   #3121
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

A co do imienia to są kłótnie bo syn chce, żeby siostra miała na imię Ola czyli Aleksandra, bo się zakochał w Oli z klasy
Stary 2013-06-22, 21:06   #3122
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

czarnau mnie ostatnio było jakieś 11 na plusie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:07   #3123
gorgulek
Zakorzenienie

Wróciłam z jeziorka i jestem ledwo żywa. W pokoju mam saunę

Dajcie trochę deszczu

Ja też bym wolała mniejsze dziecko ale nie mam na to wpływu Pewnie i tak wybiorę cesarkę, chociaż ostatnio zaczynam się wahać. Nie chcę być znów taka pocięta a z drugiej strony mogę w innym miejscu popękać i mogą mnie nieźle pociąć
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:18   #3124
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Czarna - gratuluje usg. Corcia faktycznie duza...moj w 23/24 tc mial niecale 600 g.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-22, 21:20   #3125
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

się dziewczyny rozpisały tutaj też gorąco i niezbyt fajnie. życzę wszystkim mocnych szyjek, miękkich brzusiów, obron na 5, udanych zakupów, pysznego jedzonka na imprezkach, grzecznych starszaków no i w ogóle wszystkiego najnajnaj
brzuszki macie przecudowne
dziś poranek oczywiście pod znakiem okropnego rzyganka. uggghhhhh. dopiero niedawno, a jest po 15 udało mi się zjeść kalafiorka z wody i wziąć tabletkę i póki co się trzyma. bo do tej pory wszystko poszło równo. i jedziemy dziś oglądać mieszkanko ale chyba tylko oglądać bo $1500 i obiadków dziś nie gotuję bo będzie rozpusta i skoczymy na pizzę
i ogólnie jestem zadowolona bo koleżanka dała mi 2 foteliki samochodowe, noworodkowy i następny, bo ona ma już trzeci
i jeszcze jeden powód do radości wcześniej oglądaliśmy wózki i bardzo mi się spodobał chicco cortina, kosztuje tutaj $350. no i babcia TŻta, ona tu mieszka, zaoferowała że to będzie od niej prezent dla dzidzi. więc my happy. ale zaczęłam drążyć i sprawdzać te wózki i w końcu zdecydowaliśmy się na uppa baby vista. troszkę on z górnej półki ale stwierdziliśmy że super się steruje i fajny, no i łatwo można dopiąć siedzonko dla drugiego bobaska. ale on kosztuje $720......... no i TŻ mowi babci że zmieniliśmy zdanie i wózek będzie kosztował troszkę drożej i że babcia po prostu troszkę dołoży i my resztę sfinansujemy. a babcia że absolutnie i $700 to dla niej luzik i nie ma problemu. super z jej strony, prawda??? ale i tak nie mam zamiaru brać od niej całej sumy bo troszeczkę to za dużo
beaciakiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:37   #3126
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej

Mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście :P
U nas wszystko w porządku Byłam w poniedziałek na usg i po badaniu nie mam już żadnych złudzeń co do zmiany płci- dziewczynka na 100%
Malutka jest zdrowa i śliczna! Zakochałam się Jedyne co mnie "martwi" to to,że w 24 tygodniu ważyła 1065 kg, co odpowiada gdzieś 28 tygodniowi... wygląda na to,że urodzę olbrzyma :P Wszystkie wymiary wyszły o wiele większe, niż wskazuje na to tydzień ciąży
Poza tym jestem pozamykana na 4 spusty i przytyłam już 11 kg ( ZAŁAMKA) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

NAsze wakacje dobiegają powoli końca... w czwartek wracamy do UK

Całuję Was wszystkie z osobna

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Aaaaa, no i Matal proszę o zmianę imienia naszej córci na Aleksandra

hej czarna Dzisiaj o Tobie myślałam i zastanawiałam się co tam u Was.Super ,że maleńka zdrowa i wszystko ok a faktycznie niezła z Niej kluseczka

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moja Mama miala odwrotnie;p najpierw ja 3700 g, pozniej sis 3300
U nas wg.kolejności Monika 2800g,Dorota 4000g i ja bodajże 4100 czy 4200g ale kurcze dokładnie nie pamiętam.Podpytam mamę W każdym bądź razie tendencja wzrostowa.

A ja mam już 10kg na plusie W pierwszej ciąży przybrałam 12kg a teraz się zapowiada na conajmniej 16-17kg(oby nie więcej )

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
A co do imienia to są kłótnie bo syn chce, żeby siostra miała na imię Ola czyli Aleksandra, bo się zakochał w Oli z klasy

Nasza Natalia miała być pierwotnie Olą .A Wy z mężem jakie macie typy?
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:41   #3127
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja mam już 10kg na plusie W pierwszej ciąży przybrałam 12kg a teraz się zapowiada na conajmniej 16-17kg(oby nie więcej )
Ja z Edą 11 kg łącznie, a teraz już mam jakieś 12 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:44   #3128
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
i ogólnie jestem zadowolona bo koleżanka dała mi 2 foteliki samochodowe, noworodkowy i następny, bo ona ma już trzeci
i jeszcze jeden powód do radości wcześniej oglądaliśmy wózki i bardzo mi się spodobał chicco cortina, kosztuje tutaj $350. no i babcia TŻta, ona tu mieszka, zaoferowała że to będzie od niej prezent dla dzidzi. więc my happy. ale zaczęłam drążyć i sprawdzać te wózki i w końcu zdecydowaliśmy się na uppa baby vista. troszkę on z górnej półki ale stwierdziliśmy że super się steruje i fajny, no i łatwo można dopiąć siedzonko dla drugiego bobaska. ale on kosztuje $720......... no i TŻ mowi babci że zmieniliśmy zdanie i wózek będzie kosztował troszkę drożej i że babcia po prostu troszkę dołoży i my resztę sfinansujemy. a babcia że absolutnie i $700 to dla niej luzik i nie ma problemu. super z jej strony, prawda??? ale i tak nie mam zamiaru brać od niej całej sumy bo troszeczkę to za dużo
Fajna koleżanka

A babcia pewnie uprze się i da na cały
Stary 2013-06-22, 21:47   #3129
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja z Edą 11 kg łącznie, a teraz już mam jakieś 12 kg
Mam wrażenie,że mi wszystko idzie w uda bo się takie potężne zrobiły,że szok.Niczym te "udka słonia" z tytułu wątku lipcówek
Dziś zmierzyłam swój buń i w pępku mam 105cm...
Stary 2013-06-22, 21:50   #3130
bojatoja
Zakorzenienie

Czarna czeeść
Super, że u Was wszystko ok

Ja idę spać Dobranoc
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:02   #3131
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie,że mi wszystko idzie w uda bo się takie potężne zrobiły,że szok.Niczym te "udka słonia" z tytułu wątku lipcówek
Dziś zmierzyłam swój buń i w pępku mam 105cm...
To ja mam już na pewno więcej, bo 108 już było

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-22, 22:05   #3132
gorgulek
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2013-06-22, 22:08   #3133
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam już na pewno więcej, bo 108 już było
heh jak dalej będzie nam tak "dobrze szło" to coś czuję,że po porodach założymy odchudzeniowy wątek wsparcia

Ja również uciekam już w bety.Spokojnej nocki Wam życzę
Stary 2013-06-22, 22:08   #3134
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

U mnie na razie bez zmian 86 cm...choc mam wrazenie, ze coraz wiekszy ten moj buń...
Ja tez ide spac. Moze uda mi sie wcxesniej zasnac.

Stary 2013-06-22, 22:30   #3135
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
heh jak dalej będzie nam tak "dobrze szło" to coś czuję,że po porodach założymy odchudzeniowy wątek wsparcia

Ja będę pierwsza w kolejce do takiego wątku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-22, 22:37   #3136
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bajka napisz potem jak film, bo mój mąż chce to zobaczyć
film calkiem spoko, dupy nie urywa ale mozna sie posmiac

Cytat:
Kurczaki, ja na to potocznie mówię bóbr albo kreweta. Ewentualnie komin

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie:Czy orientujecie sie moze czy tapicerke z fotelika samochodowego mozna suszyc w suszarce elektrycznej?
wydaje mi sie ze nie bardzo, zreszta przepis prania powinien byc na metce. przynajmniej na moim jest.

Cytat:
Hej
hej faktycznie duza Olcia ci sie szykuje a moze wy ja wczesniej poczeliscie?

Cytat:
Dziewczynki,a ile wazyły Wasze dzieciaczki na przełomie 24,25 tygodnia???
moja miala 699 g na przelomie 24/25 tc. w 29 ma 1349

laseczki kochane, bedziecie laskawe? jutro po 11 jade do kolobrzegu, a tam do kompa dopiero wieczorem bede siadac bo wczesniej bede sluchac od rodzicow no ale byle do piatku, bo wtedy wyjezdzaja hehe
dobranoc
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:38
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:45   #3137
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

czesc, nadrabiam was sukcesywnie wiecpewnie do rana skoncze

wtocilam z grilla z pkazji obrony mojej mamy, byli tesciowie i nawe sympatycznie bylo, ale jestem totalnie nie wyspana po wczorajszej nocy nieprzespanej

wczoraj zamieszczalyscie zdjecia facetow rozneglizowanych, dzis figury lasek ehh az te ciazowe rozkminy

z ciekawostek na sr pani powiedziala ze nawet jak sie rodzi w sierpniu w upaly jak teraz to dobrze miec cieple skarpety i koc lub bardzo cieply szlafrok, bo organizm po takim wysilku sie mocno wychladza i przychodza dreszcze. apytalam mamy i tesciowej i potwierdzily ze tak bylo i ze sie okrywaly po porodzie zeby sie ogrzac.a pamietam ze tu kiedys dyskusja byla o cieniutkich szlafrokach wiec pisze newsa moze dziewczyny z doswiadczeniem porodowym.sie.odniosa

sorki pisze z tableta bo nie mam sil.kompa.odpalac poza tym mam totalny zjazd z.kregoslupem.i nie usiedze przy biurku
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Bajka i inne dziewczyny kupujecie bazę do fotelika?
baza maxi cosi family fix jest na fotelik pierwszy i drugi wiec sie oplaca

sami chcielismy taka kupic, ale udalo nam.sie wyhaczyc za dobra cene gotelik maxi cosi cabrio fix z baza easy base ktora jest wprawdzie na jeden fotelik ale w.dobrej cenie

ja bardzp chce miec baze bo mam isofix w aucie, bo to wygoda, bo to bezpieczenstwo a ja bardzo duzo jezdze autem i watpie zeby po porodzie ta ilosc zostala drastycznie ograniczona

ale jak ktos nie ma isofixu i jezdzi mniej to bez sensu jak dla mnie inwestiwac w baze niemala w koncu kase

ahh i jeszvze.jeden argument, widzialam w paru autach bardzo zniszczone pasy bezpieczenstwa od.ciaglego naviagania ich na fotelik a dla.mnie to tez argument

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

juz proponowalam ze mojego tz zaprzegniemy i niec sie wykaze.jako.trener. innym pomaga to i nas wesprze

bedzie nam.ukladal treningi lepiej niz chodakowska

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:54   #3138
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laseczki kochane, bedziecie laskawe? jutro po 11 jade do kolobrzegu, a tam do kompa dopiero wieczorem bede siadac bo wczesniej bede sluchac od rodzicow no ale byle do piatku, bo wtedy wyjezdzaja hehe
dobranoc
Mnie jutro nie ma przy kompie, bo jade do cioci, więc tylko na telefonie będę, to obiecuję być łaskawa

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
z ciekawostek na sr pani powiedziala ze nawet jak sie rodzi w sierpniu w upaly jak teraz to dobrze miec cieple skarpety i koc lub bardzo cieply szlafrok, bo organizm po takim wysilku sie mocno wychladza i przychodza dreszcze. apytalam mamy i tesciowej i potwierdzily ze tak bylo i ze sie okrywaly po porodzie zeby sie ogrzac.a pamietam ze tu kiedys dyskusja byla o cieniutkich szlafrokach wiec pisze newsa moze dziewczyny z doswiadczeniem porodowym.sie.odniosa
W szpitalu po porodzie to mi ciepło było, ale w domu spalam w długim rękawie i grubych skarpetach, bo mi zimno było.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:56
Stary 2013-06-22, 23:26   #3139
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuję.

Na warsztatach mówili,że trzeba kupować takie bazy, do których możesz potem wpiąć też większy fotelik
A to nie działa tylko na maci cosi pebble/pearl?

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przepraszam, ale ostatnio nie miałam dostępu do komputera :/ Chyba ostatnio byłam na 6 stronie Czy któraś może mi streścić co się działo?

W czwartek mam obronę i muszę się przygotować, więc pewnie do końca tygodnia będzie mnie tu mało
Mocne kciuki!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Widzę, że była rozkmina staników... na razie wypieram ten temat W tej chwili mam na sobie 70 h, więc jak mi biust przy karmieniu urośnie, to sobie chyba miski założę
Witam w stanikowym klubie.. Ja mam 75j w ciąży już... ;/ A zaczynałam chyba od 70hh....;/ Ma-sa-kra!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam popołudniowo Nadrobiłam was wczoraj i spisałam sie jak głupia na komórce i mi wszystko zjadło Witam nowe mamuśki i witam sie w ostatnim dniu 29 tc Zaliczyłam właśnie wizyte szpitalną u mojego gina. Ostatni wpis bajki o skróconej szyjce mnie zmobilizowała i siostra która sie drze na mnie strasznie A więc na ktg w ciągu 20 min wyszedł mi jeden skurcz ale dopuszczalny ( jak to gin określił) a szyjka tak jak przypuszczałam po tych ostatnich twardnieniach skrócona o ok 30%, rozwarcie zewnętrzne bez zmian na opuszek palca. Mam brać nadal fenoterol 3x dziennie i w poniedziałek na wizyte i wtorek lub poniedziałek ktg, jesli przez weekend się nie uspokoi to mnie weźmie mnie na kilka dni do szpitala A więc muszę bardziej leżakować a takie birdello w domu że patzreć nie moge
No to leżing!!!! i będzie ok...

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie wyszłam ze szpitala. Wyobraźcie sobie, że wg lekarzy moja szyjka ma 35mm a nie 28. Super się cieszę. Ale ogólnie mam się oszczędzać bo poczułam skurcze (pewnie ze stresu). Poza tym na porodówce ruch jak na dworcu. Nie mieli gdzie pacjentek kłaść. Oby we wrześniu było luźniej.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku

No to teraz relaksik i będzie dobrze

Byliśmy we Wro, kupiliśmy parę pierdółek (bodziaki i kocyk , w Ikei ręczniczek, ochraniacz do łóżeczka i prześcieradełka). Odpowiedzi odnośnie staników Alles nie zdążyłam przeczytać, więc poczekają na następny raz. Nogi mi wchodzą do tyłka, stopy najchętniej by odpadły...

Męczy mnie wysypka na rękach. I jakiś dziwny ból jakby kości TAM... Spojenie łonowe? Nie wiem czy się bać... Boli parę dni, na początku sądziłam, że może mam tam podrażnioną skórę (depilacja przed wizytą) więc nawet nie wspominalam ginowi... Na samolocie i usg wszystko było ok, więc staram się nei nakręcać, ale to nieprzyjemne... ;/
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:39   #3140
ewacia85
Wtajemniczenie

jejku jakie wy dziś łaskawe Akurat jak spac nie mogę to was nie ma a jak nie będe miec kiedy zaglądnąc to znowu 20 stron do nadrabiania....
własnie zauważyłam że jak mam skurcz to sie mi z cycków leje a właściwie to bardziej z lewego. Wiem ż eto normalne ale mnie to przeraż abo z Adim w 25 tc miałam zapalenie piersi z tego powodu i musiałam pokarm przepalać --> boję się żeby nie bylo powtórki z rozrywki;/ Poza tym mimo ze dziś praktycznie nic nie robiłam to caly czas mi ten brzuch twardnieje i juz mi dziwne myśli po głowie chodzą.
Snow , Ladan wy jesteście na fenku vzy wam tez tak cały czas twadnieje?? Nie wiem czy sama się nakrecam tym ze ciągle o tym myśle ale jak wcześniej po prostu twardniał to teraz czuje taki dyskomfort w trakcie/ takie ciągnięcie.... i normalnie mnie to pomału przeraża i płakac mi się chce;/ Niby byłam dziś u gina i mnie badał...wizyta w poniedziałek a ja panikuje
Stary 2013-06-22, 23:57   #3141
dirtymagic85
Zadomowienie

hej

myślałam, że popiszę z wami, bo nie miałam planów na wieczór, ale byłam w szpitalu, teściową złapał atak kolki nerkowej, biedna na prawdę źle wyglądała, zeszło nam tam parę godzin zanim kroplówki skapały, ale juz odpuściło i odwieźliśmy ją do domu...bidulka, tak mi jej było szkoda, jak własnej mamy, nawet miałam ochotę do niej tak powiedzieć, ale nie mogłam się przełamać jednak...nie wiem jak wy się zwracacie do swoich teściów, ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć

aha, mogę na stronę, jeśli wiecie o co chodzi?.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:09   #3142
rusałka_1
Zakorzenienie

Ja już po imprezie, chyba przesadziłam z tymi przygotowaniami i porządkami, bo teraz strasznie boli mnie kręgosłup i brzuch. Jutro leże cały dzień.
No ale rodzina zadowolona, ja pochwalona za menu więc się cieszę

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

Rusałko ty masz dzisiaj urodzinki?to twoje?? Wszystkiego najlepszego kochana, a najwięcej zdrowia i uśmiechu dla ciebie, dzidziusia i tża
Urodziny miałam wczoraj, dziś wyprawiałam imprezę dla rodziny
Dziękuję za życzenia

Cytat:
witam popołudniowo Nadrobiłam was wczoraj i spisałam sie jak głupia na komórce i mi wszystko zjadło Witam nowe mamuśki i witam sie w ostatnim dniu 29 tc Zaliczyłam właśnie wizyte szpitalną u mojego gina. Ostatni wpis bajki o skróconej szyjce mnie zmobilizowała i siostra która sie drze na mnie strasznie A więc na ktg w ciągu 20 min wyszedł mi jeden skurcz ale dopuszczalny ( jak to gin określił) a szyjka tak jak przypuszczałam po tych ostatnich twardnieniach skrócona o ok 30%, rozwarcie zewnętrzne bez zmian na opuszek palca. Mam brać nadal fenoterol 3x dziennie i w poniedziałek na wizyte i wtorek lub poniedziałek ktg, jesli przez weekend się nie uspokoi to mnie weźmie mnie na kilka dni do szpitala A więc muszę bardziej leżakować a takie birdello w domu że patzreć nie moge
W końcu Cię zmuszą do leżenia Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie wyszłam ze szpitala. Wyobraźcie sobie, że wg lekarzy moja szyjka ma 35mm a nie 28. Super się cieszę. Ale ogólnie mam się oszczędzać bo poczułam skurcze (pewnie ze stresu). Poza tym na porodówce ruch jak na dworcu. Nie mieli gdzie pacjentek kłaść. Oby we wrześniu było luźniej.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku
To dobrze że już u Ciebie lepiej

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dojechaliśmy o 14 Zjadłam i się zachwycam rzeczami wszystkimi.
Cytat:
Hej

U nas wszystko w porządku Byłam w poniedziałek na usg i po badaniu nie mam już żadnych złudzeń co do zmiany płci- dziewczynka na 100%
Malutka jest zdrowa i śliczna! Zakochałam się Jedyne co mnie "martwi" to to,że w 24 tygodniu ważyła 1065 kg, co odpowiada gdzieś 28 tygodniowi... wygląda na to,że urodzę olbrzyma :P Wszystkie wymiary wyszły o wiele większe, niż wskazuje na to tydzień ciąży
Poza tym jestem pozamykana na 4 spusty i przytyłam już 11 kg ( ZAŁAMKA) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

NAsze wakacje dobiegają powoli końca... w czwartek wracamy do UK

Całuję Was wszystkie z osobna

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Aaaaa, no i Matal proszę o zmianę imienia naszej córci na Aleksandra
Hej hej fajnie że się odzywasz, powodzenia na ostatnich egzaminach

Śliczne brzuszki dziewczyny

Padam, dobranoc!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:17   #3143
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Nasza Natalia miała być pierwotnie Olą .A Wy z mężem jakie macie typy?
Ja bym chciała Anielę, a małż Gaję
Stary 2013-06-23, 00:18   #3144
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
jejku jakie wy dziś łaskawe Akurat jak spac nie mogę to was nie ma a jak nie będe miec kiedy zaglądnąc to znowu 20 stron do nadrabiania....
własnie zauważyłam że jak mam skurcz to sie mi z cycków leje a właściwie to bardziej z lewego. Wiem ż eto normalne ale mnie to przeraż abo z Adim w 25 tc miałam zapalenie piersi z tego powodu i musiałam pokarm przepalać --> boję się żeby nie bylo powtórki z rozrywki;/ Poza tym mimo ze dziś praktycznie nic nie robiłam to caly czas mi ten brzuch twardnieje i juz mi dziwne myśli po głowie chodzą.
Snow , Ladan wy jesteście na fenku vzy wam tez tak cały czas twadnieje?? Nie wiem czy sama się nakrecam tym ze ciągle o tym myśle ale jak wcześniej po prostu twardniał to teraz czuje taki dyskomfort w trakcie/ takie ciągnięcie.... i normalnie mnie to pomału przeraża i płakac mi się chce;/ Niby byłam dziś u gina i mnie badał...wizyta w poniedziałek a ja panikuje
Mi też cały czas twardnieje
Też w poniedziałek idę na wizytę, na razie nic nie biorę, tyle co No-spa. Heh

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.

Idę spać, nadal gorąco

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 00:19   #3145
ja-ika
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyłam, która jest godzina, dawno tak długo nie siedziałam. Dopiero wróciliśmy z działki od znajomych.
Stary 2013-06-23, 01:04   #3146
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hej

myślałam, że popiszę z wami, bo nie miałam planów na wieczór, ale byłam w szpitalu, teściową złapał atak kolki nerkowej, biedna na prawdę źle wyglądała, zeszło nam tam parę godzin zanim kroplówki skapały, ale juz odpuściło i odwieźliśmy ją do domu...bidulka, tak mi jej było szkoda, jak własnej mamy, nawet miałam ochotę do niej tak powiedzieć, ale nie mogłam się przełamać jednak...nie wiem jak wy się zwracacie do swoich teściów, ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć

aha, mogę na stronę, jeśli wiecie o co chodzi?.
Ja mówię bezosobowo... Po prawie 3 latach od ślubu nie jestem ani odrobinę bliżej tego mamo, tato i na chwilę obecna nie wyobrażam sobie tak powiedzieć... Ale oni sami sobie zasłużyli, sol...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam, która jest godzina, dawno tak długo nie siedziałam. Dopiero wróciliśmy z działki od znajomych.
Mów mi jeszcze... Ja już chyba nie umiem normalnie zasnąć

Do tego wdalam się w niepotrzebną durna rozmowe z tz i się zdenerwowałam, chociaż bardzo starałam się tego nie zrobić... I znów mam raz za razem brzuch twardy .

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 01:11   #3147
kaska87
Zakorzenienie

hej
wróciliśmy przed chwilą było super
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dojechaliśmy o 14 Zjadłam i się zachwycam rzeczami wszystkimi.
super, że jesteście już na miejscu

Cytat:
Brzuch mi twardnieje
Matal spokojnie
Cytat:
Eeeej a co to ta kapa u lipcówek?Bo wmoich rejonach tak się mówi na narzutę
u mnie tak samo
Cytat:
Kurczaki, ja na to potocznie mówię bóbr albo kreweta. Ewentualnie komin

Cytat:
cześć wracaj szybko do nas, bo tęsknimy
Cytat:
Lola No my też chcielismy Aleksandra,stąd Ola dla dziewczynki (tż nie chciał zgodzić się na Nadię:P)

Cytat:
Dziewczynki,a ile wazyły Wasze dzieciaczki na przełomie 24,25 tygodnia???
mój z tego co pamiętam w 24 550g

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 07:57   #3148
Snow_White1
Wtajemniczenie

Ewcia - po tym, jak zaczelam brac fenka, tez twardnial i czasami bolal. Jesli twardnieje do 8-10 razy dziennie, to ok. Od jakis 2 tyg widze znaczna poprawe, co tez gin potwierdza. Przy czym, mimo tych twardnien, wszystko w srodku sie trzyma. Ja biore fenka od 04.05 w dawce 4xdziennie.

Stary 2013-06-23, 08:08   #3149
kaska87
Zakorzenienie

hej
mam dość od 4 miałam takie skurcze łydek, że płakałam 3x w lewej i raz w prawej nodze- jeszcze nigdy tak długo nie trzymały- masakra jakaś wzięłam magez (biorę 2x dzienie)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:09   #3150
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ewcia - po tym, jak zaczelam brac fenka, tez twardnial i czasami bolal. Jesli twardnieje do 8-10 razy dziennie, to ok. Od jakis 2 tyg widze znaczna poprawe, co tez gin potwierdza. Przy czym, mimo tych twardnien, wszystko w srodku sie trzyma. Ja biore fenka od 04.05 w dawce 4xdziennie.

czytałam właśnie na necie że może nadal twardniec tylko ze martwi mnie to że pomimo brania (dwa tygodnie) szyjka mi sie skróciła i osttanie dwa/trzy dni twardnieje mi ponad te 10 razy ...wczoraj do 24 to dośc często juz nawet nie liczyłam. I do tego przy twardnieniach pobudza mi tą siare z piersi od wczoraj a wczesniej tak nie miałam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, póki co właśnie wstałam i wzięłam leki. Jesli będzie tak jak wczoraj to sie pewnie jeszcze dzisiaj przejade do szpitala.
Btw dzień dobry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości