Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 22:07   #4291
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a u mnie się ustawia temperaturę, chyba od -17 do -25

No i mamy skok rozwojowy 5 tygodnia.. normalnie jak z katalogu.. wszystkie objawy się zgadzają http:// rodzicetomy. pl/article/post/4/
trzeba spacje usunac bo zakrywalo adres..
no to spokojnie możesz trzymać mleko dluzej

chyba poczytam o tym skoku rozwojowym, bo jestem zielona, a Nelka już go pewnie miała ze trzy razy hehe. dzięki za link
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:11   #4292
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a jakies inne objawy? klucie w cycach albo cos? po czym lekarka poznala, ze to zapalenie cycow skoro bol w kręgosłupie?
mnie od kilku dni boli kregoslup, ale wydaje mi się, ze to od noszenia malej, bo jednak co chwile ja nosze do odbijania, a kluska trochę już wazy zresztą cala ciaze bolał mnie odcinek krzyżowy...może srodek ciezkosci wraca na miejsce i stad znow bol?

w miejscu zapalnym pierś jest jakby bardziej gorąca, choć ja przy temperaturze nawet różnicy nie czułam ból kręgosłupa od temperatury i od cycków promieniało. Po paracetamolu trochę się uspokoiło zo baczymy jaka będzie noc
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:38   #4293
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Jestem, jestem. Wczoraj miałam gorszy dzień, więc się nie odzywalam. Dalej oczywiście w dwupaku... Już nawet mąż mi wczoraj powiedział: "oddaj mi syna!"
też bardzo puchnę, ledwo dycham w te upały... Jeszcze dzisiaj będę łazić po schodach, żeby w poniedziałek Jaśko już wyszedł...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wypluj go wariaci!
Stary 2013-06-22, 22:42   #4294
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

nawilżaj i wyczesuj miękką szczoteczką.
http://www.skarbmatki.pl/produkty/my...wke/olejuszka/
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak na czole, to posmaruj tłustym kremem i zetrzyj tetrą. My tak zrobiliśmy i mieliśmy spokój.
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

oliwka i przetrzyj tetra. Włoski szczoteczką.
dzięki za info..
A u Was to były takie strupy czy taka schodząca skóra? bo u mnie to tak skóra schodzi..coś pomiędzy schodzącą skorą a łupierzem.. ale nie są to strupy ani skorupa..

Cytat:
zrobimy jutro prezent wspólnie - odcisk raczki taty i Neli glina zakupiona
gdzie kupowałas??

Cytat:

chyba poczytam o tym skoku rozwojowym, bo jestem zielona, a Nelka już go pewnie miała ze trzy razy hehe. dzięki za link
tu masz cały artykuł, całkiem ciekawe :
http:// rodzicetomy . pl/article/post/3/

tylko też spacje trzeba usunąc bo zakrywa..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:47   #4295
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie kupowałas??
w jakims takim sklepie dla plastykow masa gliniana na etykiecie wyszlo taniej niż na all
http://allegro.pl/baby-art-odcis-rac...339823292.html
http://allegro.pl/ramka-z-glina-odci...315768096.html
http://allegro.pl/odcisk-bobasa-racz...344898221.html
Stary 2013-06-22, 22:52   #4296
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
sharp dzięki za odpowiedź dotyczącą spania córeczki... chyba jako jedyna

Mój synek ma dziś 7 tygodni matko jak ten czas leci całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm Jednak czasami mi się nudzi, wciaz te same czynności Jedyną ,,rozrywką" jest czytanie gazet i ksiażek jak się uda i mały śpi. Muszę gdzieś wyjść, marzą mi sie jakieś małe zakupy w drogerii, albo basen Wy też tak spędzacie dni?

Jeszcze jedno pytanie: czy Wasze maluszki też mają niemal całą główke w potówkach? Mój ma nawet na uszach! we włosach też a moim zdaniem wcale go nie przegrzewam, od paru dni to tylko pampers i koszulka z krótkim rękawem, czasem skarpetki

też nie wiedzieć czemu nie pozwalam sobie na życie poza córcią

kurczę, u nas też miałam nadzieję, że to potówki, a okazała się skaza białkowa, why?! cierpię na tej diecie...
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
dobre
Też się czasami na tym łapię, że wydaje mi się że już jest później.

Ja tak mam. Kąpię w nadmanganianie potasu i smaruję oilatum od wczoraj. Wydaje mi się, że potówki nadal są, ale zdecydowanie mniejsze i mniej czerwone, tak jakby to "zaognienie" zeszło. Dobre i to, zobaczymy co będzie dalej.
Jak wyżej.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej..brakuje mi trochę czasu na razie..wiecie trochę musze złapac organizacji..a przy dwójce maluchów to trochę wysiłku wymaga..

Gabryś jest grzeczny ..w nocy nawet ładnie miśpi.. budzi się co trzy pełne godziny do jedzonka...ssie pięknie...
w dzień a raczej w ten upał jest trochę problemów ze spaniem..ciągle chce jeśc..pic....
więc piersi prawie non stop na wierzchu

wkleje wam jakieś zdjatka..miałam to wczoraj zrobic ale udało mi się tylko na chwile na stary wątek do dziewczyn zajrzec..i potem już nie dało rady....
pierwsze dwa sa ze szpitala..Gabrys 12 godzin zycia ...dwa kolejne dzisiaj rano..
o, słodki

Cytat:
zostało nam 14 sztuk jedynek, ale już dzisiaj zalozylam dwojke mala jutro konczy miesiąc, wazy 4500. wydaje mi się, ze jedyneczki już ja gniota, pewnie oddamy mniejszemu koledze, chyba ze jutro jakos się przelamie i je wykończymy.
pierwsza dwojke zalozyl tata i kupa wyplynela bokiem, bo pieluszka za luźno zalozona teraz sciemnia, ze dwojki jeszcze za duże

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

mamuśki w necie polecają nutriton

Bebilon Nutriton to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego, który służy do zagęszczania preparatu mlekozastępczego (stosowanego w żywieniu dzieci z alergią pokarmową) lub mleka modyfikowanego u niemowląt, które ulewają po karmieniu. Może być stosowany przy karmieniu piersią.

https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...ilon-nutriton/

sa jednak opinie, ze dzieci przestają ulewac, ale zaczynają się problemy brzuszkowe...
Cytat:
zawsze planowałam, ze dzień dziecka musi być z góry ustalony - plan dnia którego się sztywno trzymamy teraz trochę wyluzowałam w tej kwestii. oczywiście mala ma mniej więcej te same pory kapieli, karmienia, spaceru...ale nie narzucam sobie takiej monotonii. jeśli mam ochote isc na spacer 3 razy dziennie, bo swieci slonce to korzystamy. staram się tez myslec o sobie, głupie wyjście do sklepu (choćby po warzywa ) staje się atrakcja. mala zostaje na moment z tata, a ja pedze jak na skrzydłach po drodze zazwyczaj spotkam kogos znajomego...drogeria, fryzjer albo basen? dlaczego nie! przecież to 2-3 godziny i spokojnie możesz się wyrwac na male wagary
jestem dumna z mojego tz, bo po powrocie z pracy sam jest chętny i namawia mnie na wspólny spacer, planujemy wypad do kina - zamiast późnych seansow jak kiedyś pojdziemy na 18 do 20 babcia zajmie się mala (spacer ), a później wrócimy do naszego planu i będzie kapiel itd. wszystko się da, wystarczy dobry plan. ksiazke czy gazete proponuje zabrać ze sobą na spacer!

u nas potowek brak, ale mala od urodzenia ma na nosku kilka białych kropeczek-pryszczykow :P nie wiem co to. wczoraj jeden stal się bardziej bialy i dzisiaj już go nie ma. czekam az kolejne "dojrzeją". orientuje się ktoras co to takiego? zapomniałam zapytać pediatrę.

nam też zaleciła babeczka ten nutrition, można podać jako kaszkę przy kp lub zagęścić mm
diabli, a Wy jesteście tylko na piersi?
fajnie, że tak sobie organizujecie czas wolny, diabli!
te białe kropeczki- właśnie mi uświadomiłaś, że znikły, to tzw. prosaki.
co do rutyny- u nas nawet kąpiele są o różnych porach, jednym słowem chaos.

Cytat:
no to spokojnie możesz trzymać mleko dluzej

pierwszy skok rozwojowy to piąty tydzień życia dziecka.

dziewczyny! jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już? moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:53
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:52   #4297
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

musze się pochwalić nowymi fotkami, dopadlo mnie dzisiaj stopkowe szaleństwo
Nelcia i CZESC jej kolekcji obuwia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie1.jpg (102,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (103,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (84,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-06-22, 23:12   #4298
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
wypluj go wariaci!

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
fajna kolekcja

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:44   #4299
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Hump GRATULACJE!!
Nuna śliczna Julka
W ogóle wszystkie te nasze dzieciaczki śliczne

My dziś miałyśmy dzień maruda. Rano na pikniku wszyscy się zachwycali jakie dziewczyny grzeczne a po powrocie do domu jak się obudziły o 14 to Alcia o 20 się uspokoiła a Majka po 21
Na zmianę cały dzień je nosiłam.

Kurcze chciałam wam poodpisywać jak którąś o coś pytała ale zorientowałam się że to bezsens. Bo kto to widział 8-tyg dzieci w pampach 1? Albo pierwszy spacer dopiero po 4 tyg po porodzie? ;-)
Nie spodziewalam się że bliźniaki będzie się tak totalnie inaczej traktować niż pojedyncze dzieci. Tak czytam wasze posty i 3/4 problemów jest zupełnie inna

Aaa i w ciągu 4 godzin dziś na mieście widziałam 6 par bliźniaków. Kolega stwierdził że natura nadrabia niż demograficzny
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 03:51   #4300
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Z wózkiem nie pomogę bo mojego jak tylmo włożę to odrazu śpi:-D ale pod warunkiem że wózek jedzie a nie stoi w miejscu;-)

Z tym bujaniem to coś jest bo mój też wtedy kupke zrobi.,
Color wrzucasz Tymka w biegu do wozka

Cytat:
Zwariowalas!
Dżizas, chce spac, czemu moj syn nie chce

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-06-23 o 03:55
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 05:16   #4301
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Jaki o już duży chłopak
I jak lepiej po tych butelkach dr brownsa?

Witam się wieczorowa pora.
Dziś po raz pierwszy od porodu pomalowałam sobie paznokcie
Pije właśnie winko (te które karmia cycem nie czytac!) i zaraz lecę pod prysznic.
Podczytuje Was od czasu do czasu ale nie mam za bardzo czasu czytac a na mój tel aplikacja łizażowa nie istnieje szkodaaa

Allleeee co się stało, ze Sofcia w szpitalu Biedna malutka
Wypij i za mnie. Na zdrówko:-*

Cytat:
dzięki za info..
A u Was to były takie strupy czy taka schodząca skóra? bo u mnie to tak skóra schodzi..coś pomiędzy schodzącą skorą a łupierzem.. ale nie są to strupy ani skorupa..

gdzie kupowałas??

u nas biała cienka skórka,wygląda jak łupież

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też nie wiedzieć czemu nie pozwalam sobie na życie poza córcią

kurczę, u nas też miałam nadzieję, że to potówki, a okazała się skaza białkowa, why?! cierpię na tej diecie...

Jak wyżej.

o, słodki

nam też zaleciła babeczka ten nutrition, można podać jako kaszkę przy kp lub zagęścić mm
diabli, a Wy jesteście tylko na piersi?
fajnie, że tak sobie organizujecie czas wolny, diabli!
te białe kropeczki- właśnie mi uświadomiłaś, że znikły, to tzw. prosaki.
co do rutyny- u nas nawet kąpiele są o różnych porach, jednym słowem chaos.

pierwszy skok rozwojowy to piąty tydzień życia dziecka.

dziewczyny! jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już? moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...
nasz ostatnio tak sobie przestawił:-/ zawsze po kąpieli o 20 spał. Teraz walczy do 22-23

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Color wrzucasz Tymka w biegu do wozka

Zwariowalas!
Dżizas, chce spac, czemu moj syn nie chce
:-D

Witam:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 07:28   #4302
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info..

gdzie kupowałas??

cienka skórka, wyglądająca dokładnie jak łupież

Diabli,
idę w tym tygodniu do gina, bo to on przepisuje tabletki na zatrzymanie laktacji.

Żeby tego było mało, to w nocy w kupie były 2 nitki z krwią. No nic, kazali Nam czekać czy się powtórzy czy nie.

He he moja Młoda od 3 dni jak się kąpie, to na luzaka. Jakoś tak się składa, że sama sobie tak ręce układa i sobie leży przez całą kąpiel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0401 bez.jpg (73,1 KB, 76 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 07:41   #4303
Innocence_89
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie czy to normalne że mój Mateuszek lubi zasypiać przy głośnych dźwiekach, np odgłos szlifierki albo głośno załączone radio. bo podobno noworodki boją sie głośnych dźwięków.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 07:47   #4304
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy to normalne że mój Mateuszek lubi zasypiać przy głośnych dźwiekach, np odgłos szlifierki albo głośno załączone radio. bo podobno noworodki boją sie głośnych dźwięków.
Mój też się wtedy uspokaja i słucha.ostatnio spał a mąż wiercił dziury wiertarka w kuchni.mega huk i tak dalej a Tymek nawet nie drgnął

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-23, 08:01   #4305
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Mój też się wtedy uspokaja i słucha.ostatnio spał a mąż wiercił dziury wiertarka w kuchni.mega huk i tak dalej a Tymek nawet nie drgnął
Boże dziekuje Ci za odpowiedź bo od wczoraj nie śpie, a myślisz że jak mały przebywa w takich głośnych dźwiękach to nic mu sie ze słuchem nie stanie. BO mój raz przez pół godziny był jak tata robił brame z wujkiem i było głośno szlifierka +młotki mały usnął i spał miał czapeczke i był w gondoli i teraz mam wyrzuty sumienia czy mu nie zaszkodziłam takimi dźwiękami.

Stary 2013-06-23, 08:04   #4306
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Mój też uwielbia odgłosy typu suszarka, odkurzacz,pralka, mikser itp. im głosniej tym lepiej

Wszyscy u mnie jeszcze spią a ja mam tysiąc rzeczy do zrobienia jak zwykle.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:07   #4307
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mój też uwielbia odgłosy typu suszarka, odkurzacz,pralka, mikser itp. im głosniej tym lepiej

Wszyscy u mnie jeszcze spią a ja mam tysiąc rzeczy do zrobienia jak zwykle.
No to juz jestem spokojna

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

W takim razie nie rozumiem dlacezgo wszedzie pisza ze małe dzieci boja sie głośnych dźwięków

Stary 2013-06-23, 08:09   #4308
joooasia
Raczkowanie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Dzień dobry

Info dla nierozpakowanych: DZISIAJ PEŁNIA O 13.33. Ja już nawet nie liczę, że urodze bez wywoływania , ale może któraś z Was?

Miłego dnia

Jaś
Stary 2013-06-23, 08:21   #4309
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Boże dziekuje Ci za odpowiedź bo od wczoraj nie śpie, a myślisz że jak mały przebywa w takich głośnych dźwiękach to nic mu sie ze słuchem nie stanie. BO mój raz przez pół godziny był jak tata robił brame z wujkiem i było głośno szlifierka +młotki mały usnął i spał miał czapeczke i był w gondoli i teraz mam wyrzuty sumienia czy mu nie zaszkodziłam takimi dźwiękami.
Nic mu nie będzie. Przecież nie włączali mu tej szlifierki nad uchem;-)

Cytat:
Dzień dobry

Info dla nierozpakowanych: DZISIAJ PEŁNIA O 13.33. Ja już nawet nie liczę, że urodze bez wywoływania , ale może któraś z Was?

Miłego dnia

nigdy nie mów nigdy:-P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-23, 08:31   #4310
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Nic mu nie będzie. Przecież nie włączali mu tej szlifierki nad uchem;-)

Masz racje, byliśmy dużo dalej i mały miał czapeczke i był w gondoli. dziekuje Ci bardzo

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ok Mały pojadł i sobie śpi głebokim snem ja jem śniadanko i troche Was ponadrabiam bo Mąż posprzatał dom więc mam troche luzu
Dziś dzień Ojca kupiłam małą czekoladke więc Mateuszek wręczy ją Tatusiowi, umie już trzymac przez chwile grzechotke w raczce wiec mysle że sobie poradzi. W piątek kończymy miesiąc

Stary 2013-06-23, 08:37   #4311
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To może puść ale poproś by nie pił za dużo?
Choć taka prośba może być różnie potraktowana. U nas w przeddzień wyjścia mojego i Darusia ze szpitala TŻ urządził opijanie Młodego. I też mu mówiłam by za dużo nie pił. W rezultacie jak dzwoniłam kolejnego dnia o 10:00 to nie odbierał, więc dzwoniłam do sąsiadów by go budzili. Oddzwonił mega zachlanym głosem, a jak po nas przyjechał do szpitala koło 12:00 to przywiózł każdy ciuszek w innym rozmiarze łącznie z rozmiarem 74
Ale byłam zła
Ładny agent.

Cytat:
finiszujesz. jeszcze tylko dotrzeć do mety-porodówki i będziesz mogla oblewać

proszę bardzo i fajnie, ze komus się moje szpiegostwo przydalo. tak z ciekawości zapytam, jaka masz temp. w zamrażarce? u mnie srednio -20st.

Nuna! gratulacje. Cudna Juleczka, taka wyczekiwana niunia tyle strachu Wam napedzila podczas tych 9 miesiecy i jeszcze ciezki porod?oj to teraz panienka musi się bardzo starac żeby mamie wynagrodzić te ciężkie czasy buziaki. aaa i wielki foch , ze chwalisz się "u konkurencji", a później tu
1) Ta, finiszuję, tylko najpierw młody musi znaleźć drogę do wyjścia. Na razie mam wrażenie, że tabliczka z napisem exit albo jest mało fluorescencyjna, albo ktoś ją przewiesił i on próbuje się wydostać górą.

2) Właśnie wczoraj sprawdzałam czy mam termometr w zamrażarce i nie mam. Tak więc nie wiem jaka jest u mnie temp.

3) U nas to się w ogóle nie pochwaliła. Także bacik.

Cytat:
spróbuj raz/dwa razy dziennie przemyc oczko rumiankiem. a w ciągu dnia sol fizjologiczna.
Niech jeszcze poczyta o tym rumianku, bo kiedyś słyszałam dyskusję chyba w DD TVN o tym, że na ropienie oczu nie wolno stosować rumianku. Coś tam powoduje, że jest jeszcze gorzej i jak przemywać, to tylko zwykłą herbatą.

Cytat:
ale wystrojony! nie ma jak moro psie łapki hehe A michas cudny maly mezczyzna! i jak tu wybrać zięcia, skoro sami przystojniacy
A to jeszcze nie wszyscy.

Cytat:
z a 5 lat tatus będzie musial corce taki kupic
Ostatnio czytałam sobie opinie o jednym Samsungu, bo mi się umowa kończy i w komentarzach był jeden w stylu, że telefon naprawdę świetny, wymienione tam jego zalety, jakieś wady i na końcu zdanie Mój 10-letni syn jest bardzo zadowolony.

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia

Właśnie wczoraj zastanawiałam się kiedy jest pełnia.

can, ale masz fajnie z tym winkiem. Ja bym sobie piwko machnęła... marzyciel...

diabli, kolekcja obuwia niczym w reklamie Carlsberga.

komiksowa, uwielbiam czytać Twoje posty. Wiaderko do kiszenia ogórów.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:52   #4312
happy blue
Zadomowienie

Humpback i Nuna urodziły!!! Gratulacje dziewczynki, dużo zdrowia dla Was!!

Anoxee, może Leon jeszcze nie znadobrze angielskiego i rozkminia co to exit
Stary 2013-06-23, 09:09   #4313
banka26
Zakorzenienie

Diabli super fota Nelcia i.kraona obuwia hee

Motylek rzeczywiscie Matylda na luzie do kapieli podchodzi hee Michal moze brac z niej przyklad hee

A u nas npcka najlepsza chyba , mlody zasnal po livznych skurvzach jelit i nie dojedzonych 2 butlach o 20:30 i spal do 2 -zjadl i wstal po 5 zjadl i przysypial co chwila i ja tez wstalismy przed chwila aa i byla kupaaaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:15   #4314
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
przez twoje mleko sie nie zarazi nawet jak sie ma goraczke to mozna karmic ale slyszalam ze mozna kupic w patece takie maseczki i jak sie nad nim nachylasz to ja zakladaj bo moze sie zarazic droga kropelkową

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ale mi sie godziny porąbały przez to wczesne wstawanie nigdy w weekend nie wstawalam o 5 i zaczynalam sprzątać masakra ale maly nie spal tylko leżał wiec sie wzielam za pranie no i cos mi sie ubzilo ze jest po 13 wiec zaczelam szykowac obiad a tu patrze na zegarek 10.22 no nic obiad bedzie jako drugie śniadanie
tez mam takie omamy szczególnie w nocy.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
sharp dzięki za odpowiedź dotyczącą spania córeczki... chyba jako jedyna

Mój synek ma dziś 7 tygodni matko jak ten czas leci całe dnie spędzam w domu, czasem mnie odwiedzi mama, po południu ewentualnie wyjde z nim na spacer... Mały jest grzecznym maluszkiem, rośnie zdrowo, ma już 63 cm Jednak czasami mi się nudzi, wciaz te same czynności Jedyną ,,rozrywką" jest czytanie gazet i ksiażek jak się uda i mały śpi. Muszę gdzieś wyjść, marzą mi sie jakieś małe zakupy w drogerii, albo basen Wy też tak spędzacie dni?

Jeszcze jedno pytanie: czy Wasze maluszki też mają niemal całą główke w potówkach? Mój ma nawet na uszach! we włosach też a moim zdaniem wcale go nie przegrzewam, od paru dni to tylko pampers i koszulka z krótkim rękawem, czasem skarpetki
Mój miał tylko na zginaniu rączek i na szyjce i kilka na buzi ale juz prawie zniknęły. Tez go ubierałam w te gorąca w bodu z krótkim rękawem cienka czapeczke i skarpetki

Stary 2013-06-23, 09:22   #4315
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
nigdy nie mów nigdy:-P

Pojutrze idę na wywołanie, a że nic się nie dzieje, to nie liczę, żeby Jaśko wyszedł sam np. jutro na swoje imieniny...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1) Ta, finiszuję, tylko najpierw młody musi znaleźć drogę do wyjścia. Na razie mam wrażenie, że tabliczka z napisem exit albo jest mało fluorescencyjna, albo ktoś ją przewiesił i on próbuje się wydostać górą.
Mam dokładnie takie samo wrażenie...

Jaś
Stary 2013-06-23, 09:26   #4316
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia

A kiedy masz się zgłosić do szpitala na wywoływanie?
Nigdy nie mów nigdy, Ja miałam się zgłosić do szpitala w poniedziałek a w niedzielę urodziłam zaznaczam że wcześniej tez miałam zero objawów i już się nastawiłam na wywoływanie a tu niespodzianka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:31   #4317
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A kiedy masz się zgłosić do szpitala na wywoływanie?
Nigdy nie mów nigdy, Ja miałam się zgłosić do szpitala w poniedziałek a w niedzielę urodziłam zaznaczam że wcześniej tez miałam zero objawów i już się nastawiłam na wywoływanie a tu niespodzianka
We wtorek o 7 rano... Moja koleżanka też urodziła dzień przed wywołaniem, tak jak Ty, więc może jest jeszcze jakas szansa... chociaż na razie jest mega cisza i spokój...

Jaś
Stary 2013-06-23, 09:39   #4318
Ashyshqa
Zakorzenienie

Kolejna trudna nocka za nami. Po.kapieli o 19 Sofia.zasnela dopiero.o 22.30... Juz mialam ja dokarmic mm bo bylam pewna, ze jest glodna. Ale zasnela ostatecznie bez, pozniej bylo.jedno gladkie.karmienie przed 1 i o 3 obudzila sie z bolacym brzuszkiem. Zjadla z.
Obu piersi i jeszcze do 5 nie mogla zasnac tylko sie prezyla na.wszystkie strony

Do tego ma biegunke. Wiec ja moge smialo stwierdzic: jak nie urok to sraczka to pewnie przez antybiotyk...

Dzis podczas jednego karmienia dostala delicol, dicoflor, smecte i antybiotyk

Uszko nie daje o sobie bardzo znac. Czasem zapiszczy jak ja karmie z prawej piersi ale to rzadko. Czesciej sie wije,ale to przy obu piersiach i wiem, ze to przez brzuszek... Tak bym chciala, zeby moje dziecko juz nic nie bolalo... I chcialabym pospac dluzej niz 1-2h ciagiem niech by.to nawet bylo.na.tym.szpitalnym.lo zku polowym ale pospac (staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:42   #4319
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
We wtorek o 7 rano... Moja koleżanka też urodziła dzień przed wywołaniem, tak jak Ty, więc może jest jeszcze jakas szansa... chociaż na razie jest mega cisza i spokój...

To jest okropne być po tp i czekać i czekać i czekac:-\ ja jestem tylko parę dni po i juz mnie szlag trafia, dla mnie tyle co Ty czekasz to wieczność! Mi lekarz jutro kazał przyjść na wizytę i mam taką cichą nadzieję że wyślę mnie na wywoływanie, bo jak mi powie ze czekamy dalej to się chyba rozplacze :-( (a że rycze ostatnio często to jest to bardzo prawdopodobne haha;-))
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:54   #4320
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymam kciuki za Was oby się samo rozkręciło do wtorku

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
To jest okropne być po tp i czekać i czekać i czekac:-\ ja jestem tylko parę dni po i juz mnie szlag trafia, dla mnie tyle co Ty czekasz to wieczność! Mi lekarz jutro kazał przyjść na wizytę i mam taką cichą nadzieję że wyślę mnie na wywoływanie, bo jak mi powie ze czekamy dalej to się chyba rozplacze :-( (a że rycze ostatnio często to jest to bardzo prawdopodobne haha;-))
ja urodziłam 8 dni po terminie i ten ostatni tydzień był dla mnie najgorszy
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości