|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() chyba poczytam o tym skoku rozwojowym, bo jestem zielona, a Nelka już go pewnie miała ze trzy razy hehe. dzięki za link |
|
|
|
|
#4292 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
w miejscu zapalnym pierś jest jakby bardziej gorąca, choć ja przy temperaturze nawet różnicy nie czułam ból kręgosłupa od temperatury i od cycków promieniało. Po paracetamolu trochę się uspokoiło zo baczymy jaka będzie noc
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u Was to były takie strupy czy taka schodząca skóra? bo u mnie to tak skóra schodzi..coś pomiędzy schodzącą skorą a łupierzem.. ale nie są to strupy ani skorupa.. Cytat:
Cytat:
http:// rodzicetomy . pl/article/post/3/ tylko też spacje trzeba usunąc bo zakrywa.. |
|||||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
w jakims takim sklepie dla plastykow
masa gliniana na etykiecie wyszlo taniej niż na allhttp://allegro.pl/baby-art-odcis-rac...339823292.html http://allegro.pl/ramka-z-glina-odci...315768096.html http://allegro.pl/odcisk-bobasa-racz...344898221.html |
|
|
|
#4296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
też nie wiedzieć czemu nie pozwalam sobie na życie poza córcią kurczę, u nas też miałam nadzieję, że to potówki, a okazała się skaza białkowa, why?! cierpię na tej diecie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nam też zaleciła babeczka ten nutrition, można podać jako kaszkę przy kp lub zagęścić mm diabli, a Wy jesteście tylko na piersi? fajnie, że tak sobie organizujecie czas wolny, diabli! te białe kropeczki- właśnie mi uświadomiłaś, że znikły, to tzw. prosaki. co do rutyny- u nas nawet kąpiele są o różnych porach, jednym słowem chaos. Cytat:
pierwszy skok rozwojowy to piąty tydzień życia dziecka. dziewczyny! jak chodzą spać Wasze pociechy wieczorem, na noc już? moja nie zaśnie za Chiny przed 23, 24... Jak jej tak zostanie, to nigdy nie będziemy mieć czasu "dla siebie"...
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-06-22 o 22:53 |
||||||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
musze się pochwalić nowymi fotkami, dopadlo mnie dzisiaj stopkowe szaleństwo
Nelcia i CZESC jej kolekcji obuwia
|
|
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Hump GRATULACJE!!
Nuna śliczna Julka ![]() W ogóle wszystkie te nasze dzieciaczki śliczne ![]() My dziś miałyśmy dzień maruda. Rano na pikniku wszyscy się zachwycali jakie dziewczyny grzeczne a po powrocie do domu jak się obudziły o 14 to Alcia o 20 się uspokoiła a Majka po 21 ![]() Na zmianę cały dzień je nosiłam. Kurcze chciałam wam poodpisywać jak którąś o coś pytała ale zorientowałam się że to bezsens. Bo kto to widział 8-tyg dzieci w pampach 1? Albo pierwszy spacer dopiero po 4 tyg po porodzie? ;-)Nie spodziewalam się że bliźniaki będzie się tak totalnie inaczej traktować niż pojedyncze dzieci. Tak czytam wasze posty i 3/4 problemów jest zupełnie inna Aaa i w ciągu 4 godzin dziś na mieście widziałam 6 par bliźniaków. Kolega stwierdził że natura nadrabia niż demograficzny
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dżizas, chce spac, czemu moj syn nie chce
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-06-23 o 03:55 |
||
|
|
|
#4301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
u nas biała cienka skórka,wygląda jak łupież Cytat:
Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabli, idę w tym tygodniu do gina, bo to on przepisuje tabletki na zatrzymanie laktacji. Żeby tego było mało, to w nocy w kupie były 2 nitki z krwią. No nic, kazali Nam czekać czy się powtórzy czy nie. He he moja Młoda od 3 dni jak się kąpie, to na luzaka. Jakoś tak się składa, że sama sobie tak ręce układa i sobie leży przez całą kąpiel
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie czy to normalne że mój Mateuszek lubi zasypiać przy głośnych dźwiekach, np odgłos szlifierki albo głośno załączone radio. bo podobno noworodki boją sie głośnych dźwięków.
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Mój też się wtedy uspokaja i słucha.ostatnio spał a mąż wiercił dziury wiertarka w kuchni.mega huk i tak dalej a Tymek nawet nie drgnął
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Boże dziekuje Ci za odpowiedź bo od wczoraj nie śpie, a myślisz że jak mały przebywa w takich głośnych dźwiękach to nic mu sie ze słuchem nie stanie. BO mój raz przez pół godziny był jak tata robił brame z wujkiem i było głośno szlifierka +młotki mały usnął i spał miał czapeczke i był w gondoli i teraz mam wyrzuty sumienia czy mu nie zaszkodziłam takimi dźwiękami.
|
|
|
|
#4306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
im głosniej tym lepiej Wszyscy u mnie jeszcze spią a ja mam tysiąc rzeczy do zrobienia jak zwykle. |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- W takim razie nie rozumiem dlacezgo wszedzie pisza ze małe dzieci boja sie głośnych dźwięków
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Dzień dobry
![]() Info dla nierozpakowanych: DZISIAJ PEŁNIA O 13.33. Ja już nawet nie liczę, że urodze bez wywoływania ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Masz racje, byliśmy dużo dalej i mały miał czapeczke i był w gondoli. dziekuje Ci bardzo---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ok Mały pojadł i sobie śpi głebokim snem ja jem śniadanko i troche Was ponadrabiam bo Mąż posprzatał dom więc mam troche luzu![]() Dziś dzień Ojca kupiłam małą czekoladke więc Mateuszek wręczy ją Tatusiowi, umie już trzymac przez chwile grzechotke w raczce wiec mysle że sobie poradzi. W piątek kończymy miesiąc
|
|
|
|
|
#4311 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) Właśnie wczoraj sprawdzałam czy mam termometr w zamrażarce i nie mam. Tak więc nie wiem jaka jest u mnie temp. ![]() 3) U nas to się w ogóle nie pochwaliła. Także bacik. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() can, ale masz fajnie z tym winkiem. Ja bym sobie piwko machnęła... marzyciel... diabli, kolekcja obuwia niczym w reklamie Carlsberga. ![]() komiksowa, uwielbiam czytać Twoje posty.
|
|||||
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Humpback i Nuna urodziły!!! Gratulacje dziewczynki, dużo zdrowia dla Was!!
![]() Anoxee, może Leon jeszcze nie znadobrze angielskiego i rozkminia co to exit
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli super fota Nelcia i.kraona obuwia hee
Motylek rzeczywiscie Matylda na luzie do kapieli podchodzi hee Michal moze brac z niej przyklad hee A u nas npcka najlepsza chyba , mlody zasnal po livznych skurvzach jelit i nie dojedzonych 2 butlach o 20:30 i spal do 2 -zjadl i wstal po 5 zjadl i przysypial co chwila i ja tez wstalismy przed chwila aa i byla kupaaaa
|
#4314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4315 | |
|
Raczkowanie
|
Pojutrze idę na wywołanie, a że nic się nie dzieje, to nie liczę, żeby Jaśko wyszedł sam np. jutro na swoje imieniny...
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie mów nigdy, Ja miałam się zgłosić do szpitala w poniedziałek a w niedzielę urodziłam zaznaczam że wcześniej tez miałam zero objawów i już się nastawiłam na wywoływanie a tu niespodzianka
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż na razie jest mega cisza i spokój...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna trudna nocka za nami. Po.kapieli o 19 Sofia.zasnela dopiero.o 22.30... Juz mialam ja dokarmic mm bo bylam pewna, ze jest glodna. Ale zasnela ostatecznie bez, pozniej bylo.jedno gladkie.karmienie przed 1 i o 3 obudzila sie z bolacym brzuszkiem. Zjadla z.
Obu piersi i jeszcze do 5 nie mogla zasnac tylko sie prezyla na.wszystkie strony ![]() Do tego ma biegunke. Wiec ja moge smialo stwierdzic: jak nie urok to sraczka Dzis podczas jednego karmienia dostala delicol, dicoflor, smecte i antybiotyk ![]() Uszko nie daje o sobie bardzo znac. Czasem zapiszczy jak ja karmie z prawej piersi ale to rzadko. Czesciej sie wije,ale to przy obu piersiach i wiem, ze to przez brzuszek... Tak bym chciala, zeby moje dziecko juz nic nie bolalo... I chcialabym pospac dluzej niz 1-2h ciagiem (staram sie spac choc.chwilke w dzien.ale wiecie jak.to w szpitalu, ciagle ktos przylazi...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4319 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
To jest okropne być po tp i czekać i czekać i czekac:-\ ja jestem tylko parę dni po i juz mnie szlag trafia, dla mnie tyle co Ty czekasz to wieczność! Mi lekarz jutro kazał przyjść na wizytę i mam taką cichą nadzieję że wyślę mnie na wywoływanie, bo jak mi powie ze czekamy dalej to się chyba rozplacze :-( (a że rycze ostatnio często to jest to bardzo prawdopodobne haha;-))
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby się samo rozkręciło do wtorkuCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

zresztą cala ciaze bolał mnie odcinek krzyżowy...może srodek ciezkosci wraca na miejsce i stad znow bol?
ból kręgosłupa od temperatury i od cycków promieniało. Po paracetamolu trochę się uspokoiło zo baczymy jaka będzie noc

finiszujesz. jeszcze tylko dotrzeć do mety-porodówki i będziesz mogla oblewać
Tak więc nie wiem jaka jest u mnie temp. 

oby się samo rozkręciło do wtorku