|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Rinco a może tak popłukac buzię szałwią czy jakimś innym ziólkiem odkażającym. Nie wiem co to, ale afty to raczej białe i bolą
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Kobieto ja tu dramat z fryzjerem przechodzę! Obdzwoniłam wczoraj chyba z 20 salonów i nigdzie nie ma terminu na 20 lipca!! Mam wizję, że sama się uczeszę wtedy to będzie zdecydowanie zjawiskowe Mam plan: 1. dzwonić tam, gdzie podawały mi tutaj dziewczyny namiary, a jak nie wypali to: 2. iść w teren, szukać małych saloników i błagać o termin!
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
To i ja powiem
![]() Cytat:
![]() Nie strasz Ja jutro zrobię rundkę po fryzjerach. W ogóle kwestia fryzury mnie przeraża. Muszę mieć uszy zakryte, a większość ładnych fryzur je odsłaniają
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to nie rozumiem tego całego "szału" i zamawiania po kilka miesięcy wcześniej. Ja rozumiem, że to WAŻNY dzień, ale czuję się, jakby "społeczeństwo" zmuszało mnie do jakichś cyrkowych wręcza zachowań w tym temacie. Nawet, gdybym chciała wziąć ślub spontanicznie i dorwała termin w USC, to nie mam szans na sukienkę, bukiet, czy włosy. |
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was mamusie
![]() Ta pogoda mnie wykończy, już nie mam siły nawet ruszyć palcem przy takiej wysokiej temperaturze. W domu to wczoraj miałam 30 stopni, mimo otwartych okien. Powiem Wam, że czytałam wszystkie części Greya, pierwsza wiadomo, mnóstwo seksu, szok, że tak dokładnie wszystko opisane . W drugiej omijałam już sceny, bo ileż można. Trzecia najlepsza, trochę seksu, trochę akcji takiej sensacyjnej, rodzinnie. Polecam, ta część najlepsza Czytam Was na bieżąco, ale jakoś cięzko mi się wbić w rozmowę, ale przezywam Wasze rozterki, problemy... i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze .18 tc ciąży zaczęliśmy w czwartek. Już nie mogę doczekać się ruchów maluszków, zeby chociaż poczuć, jakieś łaskotki, jakieś przemieszczanie, ale nic a nic. Jak leżę na łóżku to widzę jak dolna część brzuszka mi pulsuje ![]() Ogólnie czuję się dobrze, głowa często pobolewa, czasami pępek boli ![]() Martwię się skracającą szyjką, ale od wizyty do wizyty, daje radę wytrzymać, nie denerwując się za bardzo. Brzuszek pomału rośnie, byle jak najmniej do wesela, a potem to już mogę nawet szelki nosić |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grey to tragedia... Dla mnie to taki wychuchany harlekin,a czytałam duuuużo to moja ulubiona lektura na odmóżdżenie 3/4 romansów ma takie opisy seksu, tutaj jest różnica taka, że sado maso jest opisywane. Wiecie niewola itp itd. Ale jeśli człowiek się wysili to i harlekiny z takimi opisami znajdzie, ja czytałam i nie powiem żeby gorsze od Greya były. Ale nie powiem, że filmu bym nie obejrzała. ale to dlatego, że mam niedobór wszelakim filmów o wątku miłosnym. Już nie mam pomysłuA ajgorszą tragedią z tragedii był Zmierzch. Film w porównaniu z książką to powinien nagrodę dostac Chociaż zarówno ostatnia część zarówno książki jak i filmu mnie zaskoczyla. Książka była świetna, gdy zajęli się reneeesme czy jak jej tam no tragedia, a przeleciałam pół poznania aby kupić pierwszą część, bo nigdzie nie było, a uwielbiam książki o wampirach :P
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
O, właśnie, dziewczyny:
macie jakieś ciekawe książki w formie e-booków? Takie wiecie, typowo babskie, co można pół dnia czytać, a mózg się zbytnio nie przegrzewa?
|
|
|
|
#3158 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 5 miesiącCytat:
Cytat:
co do pogrubionego. ja tez miewam takie dni, ostatnio dośc często i wiem że jak nie zmienię myślenia to tą deprechę faktycznie będe miala.. Cytat:
ale masz rację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i miałam wtedy wiekszą ochotę na męża ( bo moje libido spadło wtedy:PCytat:
podaj @ to wyślę :P issia- pięknie wyglądałaś! dziewczyny ślubujące 20 lipca! też czekamy potem na relacje i fotiki:P pepper- piękny brzuś zaokrągla się już a mni nie było wczoraj bo byłam na uro babci męża. bylam zaskoczona bo miała być tylko POLSKa część rodzina a tu jeszcze NIEMCY przyjechali .. nawet sie nie zorientowali ze w ciąży jestem dziadek mojego śmiał sie ze jak urodzę to bierze mnie i małego a mąż placi alimenty Jestem pozytywnie zaskoczona reakcjami innych osób. Szwagierka ( ta o dziwnych pogladach i podejścu.. ) bardzo zmieniła swoje nastawienie do mnie i meża. powiedziała ze pożyczy nam karuzelkę i bujaczek bo małą z tego wyrośnie do października... ogólnie bardzo fajnie mi sie z nią gadało. z drugą szwagierką też spoko- obiecała jakieś ciuszki powybierać.. zobaczymy. ![]() ale za to tesciowa sie nie zmieniła.. :/ muszę nad nią popracować mam pewien plan zobaczymy czysie uda i czy mąż wyrazi zgodę przeniesli mnie do innego CH na kilka dni.. tak mnie łeb boli ... co do sody- dziekuje pomogło. ale kupiła mi jeszcze teściowa ( o dziwno) migdały i jak już mi sie zaczyna zgaga to dwa przegryze, przejdzie to super, nie to soda
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zarówno odmóżdżacze jak i troszkę o ciaży, potem kryminały - moją miłość i troszkę tych nowych z fantastyki i jakies dla małolat o miłlościach w szkole bo inne moge podesłac
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz mały "pukaczu" zrobił prezent tatusiowi i tak się rusza że TŻ siedzi ucieszony i patrzy jak mi brzuch skacze
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas nazywamy syna Żelkiem, Żelem, Żelinkiem ![]() A jak nie kopie albo ja się martwię to małż mówi że wtedy Glutek :P A tak wogóle to dzień doberek
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle ale ze mnie wieśniak, nie przywitałam sie
![]() Dzień dobry ![]() A my mówimy Ula na brzuch serio się zdziwię jak okaże się chłopakiem :<<
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Zelek bardzo fajnie.
U mnie to poprostu dzidziuś albo dzidzia choć Tz mowi do brzucha poprostu Maja ja jeszcze nie umiem sie przestawic mowic do niej po imieniu . Dziwne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się Majeczka urodzi to na pewno od razu się przestawisz ![]() My nawet nie mamy imienia wybranego Nic nam jeszcze się tak nie spodobało dla dziewczynki chyba łatwiej niż dla chłopca ![]() Mya za 5 miesiąc
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mya for U. Kolekcja mojej siostry. Niestety nie wszystkie się zmiesciły
1371982805296.jpgPs nie wiem czy widać, bo przez aplikacje wrzucam pierwszy raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-23 o 12:21 |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Trele
![]() ![]() ![]() ![]() Wgl dzisiaj mi się śniło,ze bylam w ciazy (zdziwko ) z 15-raczkami :mdeleje: i że nagle zasłabłam i obudziłam się a oni wyciągają dzieci, pytam się czy już koniec a oni że jeszcze 4. No i wyciągają i dali mi takiego zakrwawionego dzidziusia do twarzy i ojeej a potem płakałam bo powiedzieli, że będę mogła wziąć je do domu dopiero za 4 miesiące |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Wogole zastanawiamy sie czy nie dac małej na imie Maya . Dla nas to bez roznicy tak naprawde , chodzi o to zeby na przyszłosc uniknac przeinaczania jak to tutaj maja w zwyczaju dlatego na poczatku bralismy pod uwage angielskie imiona.. My raczej nie planujemy powrotu do PL , mała bedzie chodzila tu do szkoły itd. Nie Wiem .. Jeszcze pomyslimy
) Paulina jak jest u Was z paszportem I obywatelstwem dziecka ?? Orientowalas sie juz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3172 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Ale dzisiaj fajny dzień,jest czym oddychać i można trochę odsapnąc od tropików
witam się Cytat:
ale za to krajobrazy piękne![]() Cytat:
Cytat:
Ja z chęcią skorzystam żeby być na czasiePoproszę o przesłanie,napiszę priv z mailem. Dużo seksu hm nie wiem czy mnie to zainteresuje ![]() Cytat:
ale jest nadzieja że na pewno coś znajdziesz zwłaszcza w dużym mieścieA rezerwacja terminu 2,3 miesiące wcześniej to wydaje mi się taką normą,zwłaszcza w renomowanych salonach. Znam przypadki gdzie dziewczyny zapisują się do makijażystki lub fryzjera na 2 lata przed ślubem,hardkor jakiś ![]() Niestety dzisiejszy świat zwariował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy odbierasz wyniki amnio? |
|||||||
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
[QUOTE=
Kiedy odbierasz wyniki amnio?[/QUOTE] 3 tyg mija dokladnie gdzies 2 lipca nie mge sie doczekac ale gdzies 28 zadzwonie juz zapytac czy sa.
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub Camille Lackberg- Saga kryminalna.Przeczytana prawie jednym tchem(7 części). Obecnie czytam Norę Roberts,pochłaniam raczej. Podobno fajnie piszą B.Delinsky i S.Brown(jeszcze nie czytałam) Zaznaczam że nigdy nie lubiłam kryminałów ale naprawdę spodobały mi się.Jeszcze do tego piękny wątek obyczajowo-miłosny i jest super ![]() Rybko To super że szwagierka coś zrozumiała,a jak popracujesz nad teściową to będzie chodzić jak w zegarku Mya Masz może ciężarówką przez 9 miesięcy? Domi Pukaczu mi się kojarzy z pikaczu ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio się potwierdziło:dCytat:
wrzucam na Chomikuj "W oczekiwaniu na dziecko" to podeslę linki i będzie sobie każda mogła ściągnąć. Tutaj link: http://chomikuj .pl/mya1989 tylko spację trza usunąć:P Agnieszka, to jeszcze troszkę
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-06-23 o 12:53 |
||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za sen miałaś łoooo rany.To będzie Ulek/Julek ![]() Coś mi się rzuciło że fantastykę lubisz i wampiry,to byś miała do pogadania z moim szwagrem.On ma całą biblioteczkę takich książek i cały czas dokupuje następne.Maniak jeden. Kiedyś pożyczył mi parę pozycji ale nie przebrnęłam
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wgl paczę rano na piżamę a tam wyschnięta wielka plama
znów mi coś leci z piersi
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W oczekiwaniu na dziecko ostatnio domi przesyłala. Ma może ktoś Ciężarówka przez 9 miesięcy??????????? |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przed pierwszą ciążą miałam 48kg i to była niedowaga, ginka kazała więcej jeść, mamcia mnie skutecznie dokarmiała i do końca przybyło mi 12 kg, malutki urodził się bardzo duży jak na mnie 3700 poród był koszmarny. Za drugim razem przed ważyłam 52kg, i zarzekłam się nie już nie uhoduję takiego klocka nie przejadałam się i przybyło mi tylko 7kg, malutki urodził się 3150 i na prawdę to było czuć przy porodzie że jest mniejszy. Aha mimo mojej niedowagi nie miałam anemii i wyniki jak młoda krówka, więc ginka się nie czepiała że za mało przybieram, mówiła że młody swoje i tak wyciągnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Ja też kwiatów nie zamówiłam, biżuterii nie mam, fryzjer nie umówiony, makijażystka też pod znakiem zapytania
Samochodu nawet jeszcze nie mam do ślubu
Poza tym menu nieustalone. Tż mnie z tym niemiłosiernie wkurza, bo w ogóle nie interesuje się żebyśmy coś wspólnie wybrali. Ja mam już swoją wizję, ale myślałam że wspólnie to ustalimy a nie ja sama 

łoooo rany.