Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 20:14   #121
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Spaliłaś. Teraz przeczytają.
Kozo, nie poznałam Cię. Takaś ładna!
Stary 2013-06-22, 20:18   #122
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
oo, Darkoz ma bardzo ładny palvinowy awatar <3
Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Kozo, nie poznałam Cię. Takaś ładna!
No wiem.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:20   #123
monika_sonia
KOTerator

Taka jakaś blada...

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:22   #124
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Taka jakaś blada...
Może to wampajer

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:22   #125
201607231707
Konto usunięte

Kozo, taka trochę androgeniczna teraz jesteś, me gusta

Przeczytałam na biało - jednak coca cola jest głupszym sposobem
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:23   #126
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

A ja mam dziwne upodobania jedzeniowe i choc ludzie sie dziwia, to nikt mnie nie namawia do jedzenia tego, czego nie chce/nie lubie.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 20:58   #127
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Wszystko mnie boli przez ten dokument. Mamo, jaki koszmar ;/

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 23:15   #128
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Dziwi mnie niesamowicie, że ludzie, dawno już dorośli ludzie, wydawałoby się, że nawet inteligentni, nie są w stanie zrozumieć prostego przekazu "prowadzę" i namawiają do wypicia "małego drinczka".
W T F
Koleżanka pół wieczoru była zajęta odpowiadaniem na głupie pytania i opędzaniem się od durnych propozycji. W pewnym momencie zaczęłam nawet pilnować jej szklanki z sokiem bo nie wiedziałam co może im przyjść do głowy.
A tak jak mówię, wydawałoby się, że ludzie naprawdę inteligentni.
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja nie mam za wiele do ludzi niepijących, o ile nie są tacy, którzy mówią jak to się potrafią bawić bez alkoholu, a potem wychodzi co innego.
Ok, owszem nie każdy musi umieć się bawić i być rozrywkowy, ale w takim razie po co takie głupoty mówić ludziom

Ale namawianie się ludziom nie nudzi, nieważne że ktoś nie pije od 10 lat i tak będą pytać. Ew można się wykręcić lekami, ale nie byle jakimi, bo zaraz powiedzą, że tam jeden kieliszek nie zaszkodzi.
To akurat nie mój problem, bo piję. Ale jestem wegetarianką od lat i ludziom się naprawdę nie nudzi pytanie czy już jem 'normalnie'.
Nie wchodzę oczywiście w żadne dyskusje, odp tylko że nadal nie jem 'normalnie'
Czytałam jakiś czas temu historię, gdzie taki właśnie "namawiacz" w ramach zapewniania innym rozrywki dolał wódki do soków kobiety w ciąży i faceta biorącego leki poważnie kolidujące z alkoholem (coś poważnego z sercem bodajże). W przypadku tego drugiego skończyło się bardzo źle. "Bo on chciał żeby się dobrze bawili i wyluzowali". Zastanawiam się czasem co taki dolewający kretyn ma we łbie, siano?

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:25   #129
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czasem co taki dolewający kretyn ma we łbie (...)?
"Zardzewialy kolowrotek i chomicze zwloki."

Stary 2013-06-22, 23:44   #130
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ciekawe jakby ci ludzie zareagowali, gdyby kolejnego dnia się dowiedzieli, że ktoś z ich rodziny zginął potrącony przez pijanego kierowcę. W ogóle nie rozumiem namawiania do picia. Co komu do tego, ile inni piją i czy w ogóle, to jakiś konkurs ma być?
Albo, że on sam władował się na drzewo.

No debile po prostu, zanim wejdą do stada to zostawiają mózgi w szatni albo coś...

Spróbujcie komuś powiedzieć, że nie lubicie truskawek.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:48   #131
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:

Albo jesteście uczuleni.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 23:55   #132
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:

To mnie "dziwi" . Albo, że ktoś nie lubi pierogów ruskich. No jak, pytam się, jak ?!

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 04:32   #133
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Przeczytałam na biało - jednak coca cola jest głupszym sposobem
W starożytnym Egipcie jako antykoncepcję stosowano krokodyle łajno, faceci mieli je pić a baby używać jak globulki dopochwowe, i nie wiem czy dobrze pamiętam ale w okresie staropolskim podobno popularne było wsadzania sobie cebuli, nawet ma to sens, ten zapach...
Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Czytałam jakiś czas temu historię, gdzie taki właśnie "namawiacz" w ramach zapewniania innym rozrywki dolał wódki do soków kobiety w ciąży i faceta biorącego leki poważnie kolidujące z alkoholem (coś poważnego z sercem bodajże). W przypadku tego drugiego skończyło się bardzo źle. "Bo on chciał żeby się dobrze bawili i wyluzowali". Zastanawiam się czasem co taki dolewający kretyn ma we łbie, siano?
Kojarzę to z Piekielnych
Cytat:
A
Albo arbuza
Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
To mnie "dziwi" . Albo, że ktoś nie lubi pierogów ruskich. No jak, pytam się, jak ?!
Oj, normalnie, pierogi to dla mnie tylko albo z kapustą i grzybami albo na słodko
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:32   #134
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Finlora
jak mogłaś zmienić ava???

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:36   #135
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Dziwi mnie niesamowicie, że ludzie, dawno już dorośli ludzie, wydawałoby się, że nawet inteligentni, nie są w stanie zrozumieć prostego przekazu "prowadzę" i namawiają do wypicia "małego drinczka".
W T F
Koleżanka pół wieczoru była zajęta odpowiadaniem na głupie pytania i opędzaniem się od durnych propozycji. W pewnym momencie zaczęłam nawet pilnować jej szklanki z sokiem bo nie wiedziałam co może im przyjść do głowy.
A tak jak mówię, wydawałoby się, że ludzie naprawdę inteligentni.
Niestety :/ Przeraża mnie, że problem dotyczy tylu młodych, pozornie uzdolnionych inteligentnych ludzi. Na studiach miałam kilka osób które potrafiły spędzić nawet kilka dni pod rząd na pochlej party, a imprezy w stylu Sylwestra kończyły zaraz po 24.

Mnie dziwią naciski rodziców młodych par na posiadanie dzieci. Dotyczy to osób, które nie rozpoczęły na dobre dorosłego życia, dopiero zaczynają budować wspólne życie, pracować. Ale mają się rozmnażać, bo potencjalni dziadkowie nie mają co robić, więc trzeba im urodzić wnuka by mieli się czym zająć.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:03   #136
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi przekonanie, że matka karmiąca powinna pić tylko wodę i herbatkę z koperku a jeść...najlepiej kaszkę manną . Jadłam wszystko i piłam wszystko co bezalkoholowe, w miarę rozsądku a dziecko spokojnie wszystko tolerowało. Im się różnorodniej je w ciąży i po ciąży, tym dziecko nie ma problemu z tym, że mama wypije kawę z mlekiem albo zje kotleta na obiad . Przynajmniej tak u mnie było i mam świadomość, że każdy brzuszek jest inny, więc jak ktoś miał inaczej, to wierzę. Po prostu uważam, że o ile dziecko dobrze znosi naszą dietę, to nie widzę powodu odmawiania sobie porannej kawy czy herbaty, czy jakiegoś dania, na które ma się mega ochotę, np. pizzy. Zamiast się stresować, lepiej obserwować dziecko i tyle i jednocześnie dbać o różnorodność tego, co się je. A gdzie taką rewelację usłyszałam? W wywiadzie z Moniką Pyrek. Urodziła niedawno i pani mądra dziennikarka skwitowała ją "no to teraz pewnie tylko woda i koperek" . Gratuluję wiedzy .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:20   #137
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi przekonanie, że matka karmiąca powinna pić tylko wodę i herbatkę z koperku a jeść...najlepiej kaszkę manną . Jadłam wszystko i piłam wszystko co bezalkoholowe, w miarę rozsądku a dziecko spokojnie wszystko tolerowało. Im się różnorodniej je w ciąży i po ciąży, tym dziecko nie ma problemu z tym, że mama wypije kawę z mlekiem albo zje kotleta na obiad . Przynajmniej tak u mnie było i mam świadomość, że każdy brzuszek jest inny, więc jak ktoś miał inaczej, to wierzę. Po prostu uważam, że o ile dziecko dobrze znosi naszą dietę, to nie widzę powodu odmawiania sobie porannej kawy czy herbaty, czy jakiegoś dania, na które ma się mega ochotę, np. pizzy. Zamiast się stresować, lepiej obserwować dziecko i tyle i jednocześnie dbać o różnorodność tego, co się je. A gdzie taką rewelację usłyszałam? W wywiadzie z Moniką Pyrek. Urodziła niedawno i pani mądra dziennikarka skwitowała ją "no to teraz pewnie tylko woda i koperek" . Gratuluję wiedzy .
Nie wiem już gdzie, ale czytałam, że to ściema z tym "niejedzeniem" tego i tamtego, bo przecież układy pokarmowe matki i dziecka nie są połączone...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:23   #138
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Albo jesteście uczuleni.
Taa... Jeszcze bardziej lubię sytuacje, kiedy ktoś zrobi jakiś napój i deser z owocami, na które jestem uczulona i to przede mną ukrywa. Chodzi mi o taką sytuację, na przykład:

1. Jestem uczulona na ananasa (ale tylko swieżego, taki z puszki nic mi nie robi). Poszłam sobie kiedyś do cioci na jakieś urodziny, ciocia zrobiła koktajl owocowy. Biorę łyk i ewidentnie czuję ananasa, więc się pytam, czy świeży, czy z puszki, czy sok. Cioci się przypomina, że jestem uczulona (ona to uważa za jakieś fanaberie), ale mówi, ze to sok ananasowy. Wypijam koktajl i trzy godziny później dostaję steryd w zastrzyku, bo moja twarz wygląda, jakby była lekko spalona. Okazało się, że kochana ciocia dodała jednak świeżego ananasa, ale uznała, ze mi o tym nie powie, bo bym koktajlu nie wypiła
2. Mam tez lekkie uczulenie na truskawki (które kocham). Mogę zjeść 5-6 szt tygodniowo, ale nie mogę się nimi zajadać, tak, jak kiedyś. Znajoma od babci przyniosła tort na jakies urodziny, z kremem barwionym na różowo. Wiedziałam, że zazwyczaj barwi wszystko domowymi syropami owocowymi, wiec się spytałam, jakim sokiem jest barwiony krem, bo jestem uczulona na truskawki i dowiedziałam się, ze wisniowym. Tort mi smakował, wiec zjadłam dwa kawałki, a po godzinie na skórze zaczęły mi się pojawiać gorące czerwone plamy. Wytłumaczenie babki - takie samo jak cioci z pierwszego punktu

Jezeli chodzi o dziwne jazdy zwiazane z alkoholem, to kiedys byłam na jakiejś imprezie, ale że rano jechałam odebrać ciocie z lotniska to miałam w planach zostać do północy i nic nie pić. Przy okazji odwiozłabym do domu kilka osób, które rano szły na uczelnię/do pracy. Popijałam sobie koktajl owocowy (taka pinacolada bez alkoholu), który jest dosyć intensywny w smaku i okazało się, że znalazł się delikwent (znajomy koleżanki), który mi wlał do tego kieliszek wódki. Odkryłam to, kiedy stwierdziłam, że tak jakoś mi lekko - nie byłam pijana, czy coś, ale dziwnie się czułam. Skończyło się na tym, że opiep**yłam faceta z góry do dołu i pojechałam do domu taksówką, co zrobiły również osoby, które miałam odwieźć. Koleżanka, która go przyprowadziła na impreze zmusiła go potem, zeby nam oddał kasę za te taksówki - mam nadzieję, że to go oduczy dolewania alkoholu, bo dla studenta to nie była najmniejsza suma.

Teraz, odbiegając od tematów jedzeniowo-napojowych, dziwi mnie to, ze ludzie po małej stłuczce nie zbiora się ze środka drogi jak naszybciej, tylko stoją i deliberują, tarasując przy tym ruch. Wczoraj widziałam, na parkingu centrum handlowego, jak babka wjechała trochę w motor. Motorowi nic się specjalnie nie stało, bo prędkośc była mała, motocykliście tym bardziej, a oni zamiast się szybko zwinąc gdzieś na bok (parking centrum handlowego - w koło pełno miejsca!) to deliberowali z 15minut tarasując dwa pasy ruchu i wjazd na parking podziemny. Dopiero, jak się ktoś stosjący w tym korku wkurzył to z wielką łaska odsunęli sie troszkę na bok
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:36   #139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jak moja bratowa urodziła to z ciekawości z mamą przejrzeliśmy co może a czego nie może jeść karmiąca kobieta. potem doszłyśmy do wniosku, że taka kobieta to tylko może umrzeć z głodu, lista czego NIE może była dość pokaźna
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 12:13   #140
I am Rock
lokalna gwiazda

I kobieta w ciąży koniecznie musi mieć żywieniowe zachcianki i mdłości. Że ja nie miałam? No jak to? Każda ma
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:23   #141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
I kobieta w ciąży koniecznie musi mieć żywieniowe zachcianki i mdłości. Że ja nie miałam? No jak to? Każda ma
Ten wątek przewijał się w programie "Ciąża z zaskoczenia", "nie myślałam, że jestem w ciąży bo nie miałam zachcianek a przecież kobiety w ciąży maja zachcianki"
Stary 2013-06-23, 12:23   #142
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Tak jak M_F pisze - kazda rozsdadna mama zorientuje sie, co wolno, a czego nie wolno jej jesc

A tych wszystkich, ktorzy dolewaja alkoholu/oklamuja w kwestii jedzenia to bym chyba rozniosla. Nie wiem, jak mozna byc tak glupim i nieodpowiedzialnym.

Stary 2013-06-23, 12:42   #143
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Spróbujcie komuś powiedzieć, że nie lubicie jabłek
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:57   #144
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Znam taką osobę Ja za to nie lubię gotowanych ziemniaków.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:20   #145
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:21   #146
201604181004
Konto usunięte

ooo dokładnie
mnie nic nie dziwi, moja jedna koleżanka nie lubi wody, inną brzydzą ziemniaki gotowane albo puree (ma złe wspomnienia z dzieciństwa jak babka kaszubicha wmuszała w nią żarcie, tj 3/4 talerza ziemniorów "z zuskiem"
ja nie lubie jałbek :P
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:29   #147
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Koleżanka, która go przyprowadziła na impreze zmusiła go potem, zeby nam oddał kasę za te taksówki - mam nadzieję, że to go oduczy dolewania alkoholu, bo dla studenta to nie była najmniejsza suma.
I bardzo dobrze, że gość zapłacił za to, co zrobił

Cytat:
Napisane przez kleineKrokodil Pokaż wiadomość
Znam taką osobę Ja za to nie lubię gotowanych ziemniaków.
Ja ogólnie nie przepadam za ziemniakami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 13:34   #148
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Finlora
jak mogłaś zmienić ava???
Chciałam się poczuć trochę ładniejsza
Jak wczoraj znalazłam stronę do robienia avów to zaszalałam i wyszło takie cuś

A do Miauculi jeszcze wrócę, bo bardzo go lubię
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:39   #149
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ooo dokładnie
mnie nic nie dziwi, moja jedna koleżanka nie lubi wody, inną brzydzą ziemniaki gotowane albo puree (ma złe wspomnienia z dzieciństwa jak babka kaszubicha wmuszała w nią żarcie, tj 3/4 talerza ziemniorów "z zuskiem"
ja nie lubie jałbek :P
Ja nie lubię rosołu i schabowego.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:43   #150
invisible_01
Zakorzeniona

Ja nie lubię arbuza, dla mnie to smakuje jak woda. A sałata jak liść. Tak samo jak z zup nie lubię grochówki i nie cierpię, jak wtedy pojawia się komentarz: "A bo nie jadłaś grochówki mojej/mojej mamy/mojej babci!".
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości