|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
a wiesz moze, kiedy sa tam wyprzedaże?
![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Letnie powinny się niedługo zacząć, ale żadnych dokładnych info nie mam.
![]()
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
Skoro już o Esotiq mowa, poświęciłam wolne popołudnie, żeby poszukać stacjonarnie "uświadomionego" stanika od kostiumu. W Lady's Place było b. sympatycznie, ale na wieszakach nic, co w miarę by mi się podobało i jednocześnie było w moim rozmiarze i fasonie. W Dopasowanej na Koszykowej, gdzie ostatnio kupiłam dwa super biustonosze, czekają na dostawę i nie mają żadnego kostiumu
![]() ![]() A wydawałoby się, że nie mam kosmicznych wymagań: usztywniany stanik bez ukośnych cięć, najchętniej gładki, ale wzory też wchodzą w grę (byle nie wynalazki typu stanik z klamrą zamiast mostka), a i rozmiar nie jakiś ekstremalnie rzadki (okolice 65E-65F) ![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2013-06-17 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Najwięcej zapłaciłam 150zł. Moją granicą jest 200zł, gdyby stanik był tego wart, ale zwykle szukam w granicach 100-140.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2013-06-18 o 01:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Witam. Możecie polecić mi jakiś strapless na lato (okolice 70e)? Byleby nie był to Effuniak, bo już miałam i na lato się nie nadawał :/
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie straplessy są z natury obcisłe i jeszcze te paski silikonowe... Ja się jakoś przyzwyczajam. Mam teraz tylko takie z miskami formowanymi termicznie i jakoś wytrzymuję. Ale jeśli bardzo ci zależy na bardziej oddychających to chyba dobrze by było poszukać takich z miękkimi miskami, najlepiej ażurowymi.
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja staram się kupować do 100 zł staniki, zwykle jest to 60-70 zł właściwie
![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden Fantasie smoothing i jeden wonderbra ultimate strapless, oba dość sztywne. Jak dla mnie wrażenie przy noszeniu podobnie jak przy przeciętnym staniku - lepsze na upały są tylko ażurowe "mgiełki" z powernetu. Wiem, że są i takie straplessy, np. Panache Confetti, ale opinie do nich są podzielone.
![]() |
#4571 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
BAN stały
|
ja na ogół kupuje w intimissimi 160 pln, warte swojej ceny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
No tak, mają już AŻ 15 rozmiarów. 16 złotych za stanik stamtąd może bym dała. Może.
Ostatnie parę staników jakie wylądowały w mojej szufladzie: Ewa Bień za pół ceny, czyli 76zł, (ale odesłałam bo źle leżała); Ewa Michalak za 75 w promocji, Ava za 45 w promocji, La Senza za 40, używana z Allegro, Ava za 70 stacjonarnie, Ava za 49,90 w promocji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4574 |
Rozeznanie
|
Witam, mam pytanie do Pań noszących 70D lub do tych, które są wyspecjalizowane w rozmiarówkach
![]() W żadnym z tańszych sklepów sieciowych nie ma mojego rozmiaru, tzn. 70D, jaki jest tego odpowiednik? Bo często sprzedawczynie proponują mi 32 bądź 34, ale jakoś nie jestem przekonana. Czy któraś z Was ma może biustonosze w takich rozmiarach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Po pierwsze zawsze warto kupić lepszy stanik, a te w sieciówkach są na ogół kiepskie. -Po drugie każda firma ma tak naprawdę swojąrozmiarówkę, a nawet różne modele mogą się różnić miedzy sobą. W razie wątpliwości czy nieznanego oznaczenia rozmiarów po prostu przymierz. -Teoretycznie odpowiednik rozmiaru 70 to rozmiar 32, ale różnie może być, bo w niektórych firmach 70 może być dla osoby która ma 75 cm pod biustem a w innej dla takiej z 70 cm. W wielu firmach ja noszę rozmiar 32 albo wręcz 30 a mam 79 cm pod biustem. Poza tym rozmiary "imperialne" nie przekładają się na kontynentalne europejskie tak po prostu, bo pierwsze są konstruowane przy użyciu skali w celach a drugie w cm a dwa cale to nie jest dokładnie 5 cm. Tymczasem rozmiary na metce są tylko zamieniane na drugi system.
![]() |
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4577 |
Raczkowanie
|
Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Proszę, powiedz że żartujesz. Miałam dwa staniki z Intimissimi i pomijając już kwestię rozmiarówki mają fatalnej jakości gumki - tak naprawdę po pół roku obydwa nadawały się albo do wyrzucenia, albo do radykalnego zwężenia. Nawet bielizna z h&m miała dłuższą żywotność :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak stacjonarnie ![]() Np w łodzi jest sklep z brafittingiem Trzy gracje- są tam staniki polskich firm albo a zwykłych sklepach z bielizną, gdzie mają bieliznę firm Ava, Gaia itp
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego opinie są podzielone? Bo każdy ma inny biust. Jedne kobiety się zachwycają, że tak pięknie leży a do tego miękki i oddychający a inne płaczą, że za mało podtrzymuje i robi kształt nie taki jak skorupki. Do tego różne kobiety mają różne oczekiwania co do kształtu po założeniu stanika. Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził
![]() Ja bym powiedziała, że jeśli u kogoś się sprawdzają miękkusy to i straplessa można spróbować, a jeśli nie lubi miękkich i uważa, że słabiej podtrzymują i gorzej kształtują jej biust niż usztywniane raczej nie ma się co spodziewać że miękki strapless będzie inny.
![]() |
#4581 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Edytowane przez eyebugs Czas edycji: 2013-06-22 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4582 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
Hej,
mam nadzieje,ze nie zostanę pominieta jak przy moim ostatnim pytaniu.. ![]() Bardzo Was proszę dziewczyny powiedzcie mi jakie tańsze firmy produkujace "dobre biustonosze" są warte uwagi? Jestem przed wizytą u brafitterki i mogę sobie pozwolić na jeden droższy stanik tak max do 200zł i pewnie nie bedzie z tym problemu,ale jeden stanik to troche mało i chce zrobic tak,ze jak już bedę znać swój rozmiar to drugi kupię gdzies taniej, najlepiej tak do 70zł. Czy np firma Gaia jest ok? nie rozciagają sie szybko w obwodzie? Jeśli coś to da to wstepnie według kalkulatorów wychodzi mi 80D ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co powiecie o tym staniku?
http://sklep.ewabien.com/Biustonosze...30-362027.html I ogólnie o stanikach tej firmy? ![]() Potrzebuję cielaka a nie mogę znaleźć odpowiedniego ![]() No i trochę dziwi mnie rozmiarówka bo wychodzi mi 75 G. Z czego ja mam na ogół 75 E (?)
![]() |
#4585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A chciałabym móc kupować biustonosze w sieciówkach, tylko nigdy nie ma tego rozmiaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O wiele lepszym pomysłem jest zakup na Allegro (nowego bądź używanego biustonosza) lub na wyprzedaży. Btw, kiedyś miałam w szufladzie 20 staników w rozmiarze 75B. Każdy był śliczny, ale ja w nich - niekoniecznie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4587 |
Przyczajenie
|
..
Edytowane przez justyna_0000 Czas edycji: 2013-06-24 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Niektóre komplety rzeczywiście całkiem ładne, ale wolę jednak kupować bieliznę na żywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4589 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do 70 zł to możesz polować na wyprzedażach, ewentualnie odkupić od kogoś biustonosz, bądź zamawiać z Brastopu w kilka osób by nie płacić za przesyłkę. Ogólnie jestem za tym by stanik kosztował maks. ok. 150 zł. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest też coś co się nazywa Nessa i zbiera ostatnio dobre opinie, ale nie testowałam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.