|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8341 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do spacerów to wczoraj byłam w galerii i pochodziłam 2 godzinki bo synek miał tam masę atrakcji i byłam tak padnięta że nie mogłam rąk podnieść lekko wyżej. Taki człowiek jeszcze wymęczony jest. Cytat:
Natomiast może Wam się pomyliło z sondą dożołądkową Sondę daje się wtedy gdy np operacja jest nagła i pacjent wcześniej jadł. Wkłada się więc rurkę prosto do żołądka przez gardło aby nie udusić się w razie czego wymiocinami. Na tym to polega. Dożylnie dostajemy narkozę a najpierw "głupiego Jasia" i nie pamiętamy już ale jeszcze chwilkę świadome jesteśmy Często potem narkoza jest uzupełniana wziewnie czyli maseczką
|
|
#8342 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Ja tam się nie znam, a dwa razy byłam znieczulana ogólnie i na dwa rózne sposoby. Jak pisałam w ciązy przez ta maseczke i miałam rurkę, a przy operacji piersi dostałam znieczulenie w żyłę i byłam na właśnym oddechu. Nie sądzę, że lekarz by mnie oszukał, a tym bardziej przy takiej operacji dał głupiego jasia :/ Raczej po operacji wiemy, że miałayśmy wprowadzoną do buzi tą rurke, gdyż jak pamiętam po ciaży jak ja właśnie miałam, strasznie potem mnie gardło bolało.
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2013-06-23 o 08:09 |
|
|
|
|
#8343 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie "głupi jaś" jest podawany często przed narkozą
Ja mam taką wiedzę, może są inne przypadki ale wklejam tekst z portalu poświęconego anestezjologi:http://znieczulenie.org.pl/site,pages,157.html Tam jest napisane to co i ja się dowiadywałam. Powyżej kilku do kilkunastu minut nie obędzie się bez intubacji.
|
#8344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie nie czułam jak bym miała coś tam wsadzone ![]() Tak jak mówiłam ja sie na tym nie znam, napisałam tylko co mi lekarz przekazał jak to będzie u mnie i tyle. I jak zniosłam znieczulenie przy porodzie ( a byłam uśpiona z pewnych powodów ), a jak teraz
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2013-06-23 o 08:19 |
|
|
|
|
#8345 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego się nie czuje. Czasami jest ból w gardle ALE!!! Znalazłam jednak i inną opcję własnie więc zwracam honor: "Co to znaczy, że operacja przeprowadzana jest w znieczuleniu ogólnym? Znieczulenie ogólne polega na wyłączeniu bólu i świadomości pacjenta. Jest on wtedy pod ciągłą kontrolą lekarza anestezjologa. W naszej Klinice podczas znieczulenia ogólnego nie stosujemy intubacji. Dzięki temu przez cały zabieg pacjent sam oddycha a po wybudzeniu nie ma nieprzyjemnego bólu w gardle. Po znieczuleniu ogólnym należy pozostać u nas w Klinice przez jedna dobę pod specjalistyczną opieką medyczną." To ze strony chirurgii plastycznej Dr Knakiewicza. Niemniej jednak powinno się lekarza zapytać czy się miało bo wiem, że często w razie nagłych operacji pytają czy ktoś był już kiedyś intubowany. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|
#8346 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj spało by się,spało ale budzik n antybiotyk zadzwonił i po spanku![]() Ja powiem wam że z tą rurką co wkładają do gardełka to jest tak że jak by mi ktoś wkręcił że jej nie miałam to bym w to uwierzyła bo nic nie czułam po...ja dziś czuję cycuchy pod paszkami albo mi się rozeszły albo bardziej mi tam spuchły ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
#8347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałaś jaka zmiana u mnie? Co raz piękniej wyglądają po 4 dniach. Opuchlizna schodzi delikatnie i brodawki normalnieją. Pod pachami ja również jestem bardzo napuchnięta.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napiszę ci na prv.
|
|
#8349 |
|
Zadomowienie
|
Ja musiałam nosić dzień i noc przez 4 miesiące.
|
#8350 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, widzialam w roznych postach ze pislayscie o zszywaniu siateczki w staniku, czy wszystkie z Was tak robily? Od czego to zalezy?
|
#8351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mianowicie biodra ... Z wymiarów czytam ze są bardzo wąskie -> tak jak i u mnie to wręcz mój kompleks. Z malymim piersiami po prostu cała byłam mała,z większym biustem zrobiłam sie pelniejsza i większa u góry za to bioderka optycznie jeszcze sie zmniejszyły :/ Mam w biodrach 80 czyli przy moim wzroście prawie ze ich nie mam,wyglądam nieco scięta u dołu gdyby piersi były jeszcze większe co jest oczywiście kuszące,gryzlyby sie z dołem. Tylko ze ja waże za mało,sukcesywnie sobie tyje powoli od 44kg--> upragnionych 50kg ...
|
|
|
#8352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zszyłam niech trzymają się razem
Wrocław J.J. 19.06.2013 już są Edytowane przez beatkak2 Czas edycji: 2013-06-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#8353 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie zależy od rozmiaru implantów itp. Ale ja też czekam na odpowiedź czy ktoś jeszcze tak miał?
|
#8354 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, piękna, słoneczna niedziela u mnie i leniwa
w końcu.wrzuciłam 3 fotki z dziś, myślicie, ze one się jeszcze będą jakoś zmienić? dla mnie mogłyby już takie zostać no chyba, że zmienia się na lepsze
|
#8355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8356 | |
|
Zakorzenienie
|
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#8357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i zapomniałam się przywitać w to niedzielne popołudnie . U mnie już zaczął padać deszcz i zrobiło się ponuro, chociaż nadal ciepło. Mam nadzieję , że się zaraz wypogodzi bo wybieramy się na obiadek z okazji Dnia Taty.
|
|
#8358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#8359 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() kiciu, korolowa macie piękne cycuszki byłam w albumach ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- tiinka witaj na forum
![]() A wiecie że kocham moje cycuszki hi hi Edytowane przez ninka28 Czas edycji: 2013-06-23 o 14:09 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#8360 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Byłam wczoraj na pierwszych zakupach stanikowych Triumph Triaction zakupiony Bardzo ładny ten staniczek, ale trochę się podłamałam bo 75C był na mnie za duży, więc wzięłam 75B A tak chciałam osiągnąć miseczkę C Piersi ślicznie w nim wyglądają, ale w ubraniu to już co innego... Stanik formuje pierś w stożek, ponadto nie spłaszcza sutka, tak jak mój obecny pooperacyjny, więc w ubraniu wyglądam jak dorastająca nastolatka ze stożkowymi piersiami i stojącymi sutkami Czy Wy macie podobnie? Nie wiem czy gdziekolwiek odważę się w nim wyjść, najwyżej będę zmuszona nosić go tylko do spania...Szczęśliwa, Ty chyba dostałaś ten stanik jako pooperacyjny, popraw mnie jeśli się mylę Pytam dlatego, że jeśli to jest prawdą, to znaczy że bardzo dobrze musi trzymać piersi i mogłabym zacząć go już nosić, o ile przywyknę do wyglądu moich piersi w nim ![]() I jeszcze o co chodzi z tym zszywaniem? Zszywacie tego Triaction żeby lepiej zbierał biust do środka?
|
|
#8361 |
|
Zadomowienie
|
Star ostatnio cieszyłam się, że przytyło mi się do 53kg, ale dzisiaj jednak na wadze już 51,5. Chciałabym, żeby mi w bioderkach trochę doszło, nogach i rękach
Ale patrząc na Twoje wymiarki to aż taką chudzinką jak Ty nie jestem, choć przybrać by jeszcze chciała.Karola ja mam implant anatomiczny Mentora o pojemności 440ml i w sumie sama sobie taki implant wybrałam. Z dwóch modeli wybrałam te, które mnie najbardziej interesują a lekarz tylko wybrał odpowiedni dla mnie model, hehe wyjścia nie miał jak się uparłam
|
#8362 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia tobie bardzo pasują naprawde
dobrze wybrałaś. Tez chcialabym dobrze wybrc zeby byc zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#8363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
#8364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#8365 |
|
Zakorzenienie
|
Dr mi powiedzial Ze zrobi mi sie ladny rowek i przy 325 i przy 275 bo sZerokoscia niby az tak sie nie roZnia, projekcja w 275 to chyba 5,3 cm. Ktora dla mnie jest duza + dochodzi w miare duza ( jak na moja budowe) moja piers . Dr powiedzial ze weszloby nawet 400 ml ale wiesz kochana ja nie moge sobie pozwolic , zwlaszcza ze to okraglaski
no i moja figura tez mi na to nie pozwala wiec dr powiedzial ze na jego oko 325 ml okragle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Ale jak mi pokazal 325 jak bedzie wygladalo to troche za duze mi sie wydaly i skoczylo sie na 275. Ale poprosze dr o dwa rozmiary ten co mi proponowal i ten mniejszy co ja wybralam, jak bede sie umawiala na op i bedzie problem z glowy , dr sam zdecyduje podczas zabiegu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#8366 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę i dumam czy aby nie będą za małe już po wszystkim he he...
|
#8367 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiaczku na pewno nie, w koncu to 475 ml
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#8368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zan Ty to szybka jesteś już stanik pooperacyjny zakupiony, ja z kolei dziś zakupiłam kostium i wrzucam foto do albumu będę na urlpie świecić jak gwiazda hahah
|
|
#8369 |
|
Raczkowanie
|
Zan123 kochana niestety u mnie jest to samo. Ja mam ten stanik i moim zdaniem okrągle by wyglądał tylko na wieeeelkim biuście. Nie takim "naturalnym". U mnie również układają się w stożek więc noszę tylko koszule lub oversizowe bluzki co wyglądają jakbym była bez. Ja w nim muszę chodzić miesiąc i trochę mnie to martwi bo ubrać coś z nim żeby wyglądać normalnie to cud. Topy odpadają totalnie...
Ja tylko czekam aż będę mogła nosić sportowe topy typu nike itd
|
#8370 |
|
Zakorzenienie
|
Korolowa piekny masz ten biust nie powiem..
![]() dlatego ja planuje opercje na wiosne ( marzec jakos) bo wtedy jeszcze nie nosi sie topow , bokserek itp tylko lekkie sweterki i wtedy stanika pooperacyjnego ani pasa nie bedzie widac, dr mi powiedzial ze on stosuje i stanik i pas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

mam nadzieje ze to dlatego ,bo lekarzem nie jestem. Za to 2 tyg po op i plecki dalej czuje czasem nawet dosc dotkliwie. Mam nadzieje ze nam to przejdzie 
Na silikon tez grawitacja działa!!!

/25.06.2013r.
A tak chciałam osiągnąć miseczkę C
Czy Wy macie podobnie? Nie wiem czy gdziekolwiek odważę się w nim wyjść, najwyżej będę zmuszona nosić go tylko do spania...