Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 279 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 07:55   #8341
_szczesliwa_
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez Dominika1980 Pokaż wiadomość
czesc .kregosłup boli i to chyba od tego ze po operacji , spimy na pleckach i sie nie ruszamy . a i w ciagu dnia ruchy nasze sa napoczatku ograniczone i plecki bola. mam nadzieje ze to dlatego ,bo lekarzem nie jestem. Za to 2 tyg po op i plecki dalej czuje czasem nawet dosc dotkliwie. Mam nadzieje ze nam to przejdzie

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Moge zapytac co na to dr. przed op ,ze masz guzki w piersi ? kazał Ci zrobic jakies badania dodatkowe??? a po op cos wspomnial o nich??

To są dwa guzki, które ja monitorowałam długo przed operacją. Myślałam, że będę je musiała wyciąć ale miałam robioną biopsję jednego i wyszło, że to węzeł chłonny obrósł więc wycinać nie trzeba a drugi jest za mały żeby poddał się biopsji ale wszystkie inne parametry wskazują na jego niezłośliwość więc nie miałam przeciwskazań do operacji piersi. Ale nie powiem, mieć 26 lat i tyle tego wszystkiego mocno denerwuje bo strach czekania na wynik biopsji był strraszny

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

6 dni kochana po op teraz to tylko jak mi plecki dokucza to czasem wezme
Cytat:
Napisane przez zan123 Pokaż wiadomość
No Kochana, to całkiem nieźle znosisz ból Ja dopiero w 10 dobie przeszłam na dawkę 2x dziennie (zamiennie ketonal z ibupromem max) i tak jest do dzisiaj, zaś do 10 doby faszerowałam się prochami dosłownie co 3-4h tak mi ból doskwierał... Dzisiaj na przykład po długim pobycie poza domem (kino + spacer na starówce w sumie ok 5h) wszystko mnie boli i piersi doskwierają, czuję kłucie przy każdym ruchu i właśnie łykam ketonal z nadzieją, że pomoże
Co do plecków, to ja smarowałam Voltarenem, przynosił ulgę
To jak skończę brać ketonal to sobie jakąś maść zakupię. Dziś np jeszcze nie wziełam proszka bo obudziłam się rano i nie było najgorzej a teraz zapomniałam. Więc jest zdecydowanie lepiej z dnia na dzień
Co do spacerów to wczoraj byłam w galerii i pochodziłam 2 godzinki bo synek miał tam masę atrakcji i byłam tak padnięta że nie mogłam rąk podnieść lekko wyżej. Taki człowiek jeszcze wymęczony jest.

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
I po kilku latach będziesz je miała na wysokości pępka Na silikon tez grawitacja działa!!!

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

A co do pytania o narkozę i rurkę, to jeśli jest pełna narkoza, to jest też "wyłączone" oddychanie i tę funkcję przejmuje aparat. Więc musi być i rurka w krtani. Jednak jest ona wkładana już po "uśpieniu", czyli żadna z nas tego nie czuje
Dziewczyny każda z nas jest intubowana, czyli rura w tchawicę. Ponieważ nie oddychamy. KAŻDA. Tak jest przy znieczuleniu ogólnym.
Natomiast może Wam się pomyliło z sondą dożołądkową Sondę daje się wtedy gdy np operacja jest nagła i pacjent wcześniej jadł. Wkłada się więc rurkę prosto do żołądka przez gardło aby nie udusić się w razie czego wymiocinami. Na tym to polega.

Dożylnie dostajemy narkozę a najpierw "głupiego Jasia" i nie pamiętamy już ale jeszcze chwilkę świadome jesteśmy

Często potem narkoza jest uzupełniana wziewnie czyli maseczką
Stary 2013-06-23, 08:03   #8342
beatrise
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość
To jak skończę brać ketonal to sobie jakąś maść zakupię. Dziś np jeszcze nie wziełam proszka bo obudziłam się rano i nie było najgorzej a teraz zapomniałam. Więc jest zdecydowanie lepiej z dnia na dzień
Co do spacerów to wczoraj byłam w galerii i pochodziłam 2 godzinki bo synek miał tam masę atrakcji i byłam tak padnięta że nie mogłam rąk podnieść lekko wyżej. Taki człowiek jeszcze wymęczony jest.

Dziewczyny każda z nas jest intubowana, czyli rura w tchawicę. Ponieważ nie oddychamy. KAŻDA. Tak jest przy znieczuleniu ogólnym.
Natomiast może Wam się pomyliło z sondą dożołądkową Sondę daje się wtedy gdy np operacja jest nagła i pacjent wcześniej jadł. Wkłada się więc rurkę prosto do żołądka przez gardło aby nie udusić się w razie czego wymiocinami. Na tym to polega.

Dożylnie dostajemy narkozę a najpierw "głupiego Jasia" i nie pamiętamy już ale jeszcze chwilkę świadome jesteśmy

Często potem narkoza jest uzupełniana wziewnie czyli maseczką

Ja tam się nie znam, a dwa razy byłam znieczulana ogólnie i na dwa rózne sposoby.
Jak pisałam w ciązy przez ta maseczke i miałam rurkę, a przy operacji piersi dostałam znieczulenie w żyłę i byłam na właśnym oddechu.
Nie sądzę, że lekarz by mnie oszukał, a tym bardziej przy takiej operacji dał głupiego jasia :/

Raczej po operacji wiemy, że miałayśmy wprowadzoną do buzi tą rurke, gdyż jak pamiętam po ciaży jak ja właśnie miałam, strasznie potem mnie gardło bolało.

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2013-06-23 o 08:09
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:11   #8343
_szczesliwa_
Raczkowanie

Nie, nie "głupi jaś" jest podawany często przed narkozą Ja mam taką wiedzę, może są inne przypadki ale wklejam tekst z portalu poświęconego anestezjologi:

http://znieczulenie.org.pl/site,pages,157.html

Tam jest napisane to co i ja się dowiadywałam. Powyżej kilku do kilkunastu minut nie obędzie się bez intubacji.
Stary 2013-06-23, 08:14   #8344
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie "głupi jaś" jest podawany często przed narkozą Ja mam taką wiedzę, może są inne przypadki ale wklejam tekst z portalu poświęconego anestezjologi:

http://znieczulenie.org.pl/site,pages,157.html

Tam jest napisane to co i ja się dowiadywałam. Powyżej kilku do kilkunastu minut nie obędzie się bez intubacji.
No to w takim razie musieli zrobić to bardzo profesjonalnie, lub miałam ta rurke krótko. Bo jak pisałam jak się obudziłam z moim gardłem było wszystko ok hehe W każdym razie nie czułam jak bym miała coś tam wsadzone
Tak jak mówiłam ja sie na tym nie znam, napisałam tylko co mi lekarz przekazał jak to będzie u mnie i tyle. I jak zniosłam znieczulenie przy porodzie ( a byłam uśpiona z pewnych powodów ), a jak teraz

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2013-06-23 o 08:19
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:22   #8345
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
No to w takim razie musieli zrobić to bardzo profesjonalnie, lub miałam ta rurke krótko. Bo jak pisałam jak się obudziłam z moim gardłem było wszystko ok hehe W każdym razie nie czułam jak bym miała coś tam wsadzone

Tego się nie czuje. Czasami jest ból w gardle ALE!!! Znalazłam jednak i inną opcję własnie więc zwracam honor:

"Co to znaczy, że operacja przeprowadzana jest w znieczuleniu ogólnym?

Znieczulenie ogólne polega na wyłączeniu bólu i świadomości pacjenta. Jest on wtedy pod ciągłą kontrolą lekarza anestezjologa. W naszej Klinice podczas znieczulenia ogólnego nie stosujemy intubacji. Dzięki temu przez cały zabieg pacjent sam oddycha a po wybudzeniu nie ma nieprzyjemnego bólu w gardle. Po znieczuleniu ogólnym należy pozostać u nas w Klinice przez jedna dobę pod specjalistyczną opieką medyczną."

To ze strony chirurgii plastycznej Dr Knakiewicza.

Niemniej jednak powinno się lekarza zapytać czy się miało bo wiem, że często w razie nagłych operacji pytają czy ktoś był już kiedyś intubowany.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Ja też byłam pod narkozą zwykłą w ciąży
Stary 2013-06-23, 09:01   #8346
beatkak2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
I po kilku latach będziesz je miała na wysokości pępka Na silikon tez grawitacja działa!!!

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

A co do pytania o narkozę i rurkę, to jeśli jest pełna narkoza, to jest też "wyłączone" oddychanie i tę funkcję przejmuje aparat. Więc musi być i rurka w krtani. Jednak jest ona wkładana już po "uśpieniu", czyli żadna z nas tego nie czuje
hej dziewczynki witam sie w niedzielny poranek oj spało by się,spało ale budzik n antybiotyk zadzwonił i po spanku
Ja powiem wam że z tą rurką co wkładają do gardełka to jest tak że jak by mi ktoś wkręcił że jej nie miałam to bym w to uwierzyła bo nic nie czułam po...
ja dziś czuję cycuchy pod paszkami albo mi się rozeszły albo bardziej mi tam spuchły

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Dzięki kochana. Póki co nie smaruje bo nie chce kumulować leków przeciwbólowych ale biorę ketonal tak jak mi zapisali 2x dziennie. Mialam brać co 8 godzin ale cyrkluje sobie tak, żeby wziąc własnie na noc żeby jakoś z tym kręgosłupem sobie poradził więc biorę tylko rano i wieczorem.

Ile czasu brałyście leki przeciwbólowe?
Ja smaruję plecki maścią diclac zazwyczaj popołudniu i wieczorkiem i jest dużo lepiej i tak jak rozmawiałyśmy u dr. tą lewą pierś mam bardziej odczuwalną,wczoraj wieczorkiem jak już się kładłam do łóżeczka to nie dawała mi się za nic ułożyć ale kombinacja jaśków pomogła

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez beatkak2 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki witam sie w niedzielny poranek oj spało by się,spało ale budzik n antybiotyk zadzwonił i po spanku
Ja powiem wam że z tą rurką co wkładają do gardełka to jest tak że jak by mi ktoś wkręcił że jej nie miałam to bym w to uwierzyła bo nic nie czułam po...
ja dziś czuję cycuchy pod paszkami albo mi się rozeszły albo bardziej mi tam spuchły

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ja smaruję plecki maścią diclac zazwyczaj popołudniu i wieczorkiem i jest dużo lepiej i tak jak rozmawiałyśmy u dr. tą lewą pierś mam bardziej odczuwalną,wczoraj wieczorkiem jak już się kładłam do łóżeczka to nie dawała mi się za nic ułożyć ale kombinacja jaśków pomogła
muszę zrobić zdjęcie swoich nabytków w 4 dniu po...ciekawe czy coś się zmieniły wrzucę i dziewczynki ocenicie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Dzięki kochana. Póki co nie smaruje bo nie chce kumulować leków przeciwbólowych ale biorę ketonal tak jak mi zapisali 2x dziennie. Mialam brać co 8 godzin ale cyrkluje sobie tak, żeby wziąc własnie na noc żeby jakoś z tym kręgosłupem sobie poradził więc biorę tylko rano i wieczorem.

Ile czasu brałyście leki przeciwbólowe?
Jeszcze jedno pytanko zszyłaś sobie biustonosik tak jak pan dr polecił?
Stary 2013-06-23, 09:25   #8347
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

muszę zrobić zdjęcie swoich nabytków w 4 dniu po...ciekawe czy coś się zmieniły wrzucę i dziewczynki ocenicie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Jeszcze jedno pytanko zszyłaś sobie biustonosik tak jak pan dr polecił?
Hmmm??? Ja nic nie wiem :/ Napisz mi o co chodzi żeby albo tu albo w pw jak wolisz bo nie mam pojęcia o czym mówisz

Widziałaś jaka zmiana u mnie? Co raz piękniej wyglądają po 4 dniach. Opuchlizna schodzi delikatnie i brodawki normalnieją.

Pod pachami ja również jestem bardzo napuchnięta.
Stary 2013-06-23, 09:31   #8348
beatkak2
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm??? Ja nic nie wiem :/ Napisz mi o co chodzi żeby albo tu albo w pw jak wolisz bo nie mam pojęcia o czym mówisz

Widziałaś jaka zmiana u mnie? Co raz piękniej wyglądają po 4 dniach. Opuchlizna schodzi delikatnie i brodawki normalnieją.

Pod pachami ja również jestem bardzo napuchnięta.
jest śliczny taka różnica po 4 dniach a co będzie za jakiś czas
napiszę ci na prv.
Stary 2013-06-23, 09:38   #8349
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Stuknął mi już miesiąc i wczoraj byłam zakupić sobie stanik sportowy. Napiszcie mi czy nosiłyście go non stop czy tylko w dzień , a w noc zdejmowałyście ??
Ja musiałam nosić dzień i noc przez 4 miesiące.
Stary 2013-06-23, 10:06   #8350
call me baby
Rozeznanie

Dziewczynki, widzialam w roznych postach ze pislayscie o zszywaniu siateczki w staniku, czy wszystkie z Was tak robily? Od czego to zalezy?
16.05.2013 Doktor A.B ,implanty nagor 520 ml, anatomiczne, wawa
18.09 trzecie usta , prawie 1 ml
call me baby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:08   #8351
scheherezade
Raczkowanie

GG do scheherezade

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Kurcze to szczuplusia jestes

Ja mam w biodrach 72 cm

No myslalam ze problemu nie bedzie teraz widze ze jednak tak.. Dobrze ze mozna zamowic dwa rozmiary..
Jakbym miala zerowa wyjsciowke to mysle ze nie byloby problemu ale jak ja cos tam mam w biuscie .. No to juz ciezko mi jakos to sobie wyobrazic !?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana weź pod uwagę jeszcze jedna rzecz w proporcjach
A mianowicie biodra ... Z wymiarów czytam ze są bardzo wąskie -> tak jak i u mnie to wręcz mój kompleks.
Z malymim piersiami po prostu cała byłam mała,z większym biustem zrobiłam sie pelniejsza i większa u góry za to bioderka optycznie jeszcze sie zmniejszyły :/
Mam w biodrach 80 czyli przy moim wzroście prawie ze ich nie mam,wyglądam nieco scięta u dołu gdyby piersi były jeszcze większe co jest oczywiście kuszące,gryzlyby sie z dołem.
Tylko ze ja waże za mało,sukcesywnie sobie tyje powoli od 44kg--> upragnionych 50kg ...

17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin
160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się
scheherezade jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 10:09   #8352
beatkak2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez call me baby Pokaż wiadomość
Dziewczynki, widzialam w roznych postach ze pislayscie o zszywaniu siateczki w staniku, czy wszystkie z Was tak robily? Od czego to zalezy?
ja też się zastanawiam czy wszystkie tak musiały ja zszyłam niech trzymają się razem

Edytowane przez beatkak2
Czas edycji: 2013-06-23 o 10:11
beatkak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:19   #8353
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
ja też się zastanawiam czy wszystkie tak musiały ja zszyłam niech trzymają się razem
Pewnie zależy od rozmiaru implantów itp. Ale ja też czekam na odpowiedź czy ktoś jeszcze tak miał?
Stary 2013-06-23, 11:05   #8354
korolowa
Rozeznanie

cześć dziewczyny, piękna, słoneczna niedziela u mnie i leniwa w końcu.
wrzuciłam 3 fotki z dziś, myślicie, ze one się jeszcze będą jakoś zmienić? dla mnie mogłyby już takie zostać no chyba, że zmienia się na lepsze
Stary 2013-06-23, 11:18   #8355
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
wrzuciłam 3 fotki z dziś, myślicie, ze one się jeszcze będą jakoś zmienić? dla mnie mogłyby już takie zostać no chyba, że zmienia się na lepsze
Korolowa są śliczniutkie
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 12:35   #8356
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez scheherezade Pokaż wiadomość
Kochana weź pod uwagę jeszcze jedna rzecz w proporcjach
A mianowicie biodra ... Z wymiarów czytam ze są bardzo wąskie -> tak jak i u mnie to wręcz mój kompleks.
Z malymim piersiami po prostu cała byłam mała,z większym biustem zrobiłam sie pelniejsza i większa u góry za to bioderka optycznie jeszcze sie zmniejszyły :/
Mam w biodrach 80 czyli przy moim wzroście prawie ze ich nie mam,wyglądam nieco scięta u dołu gdyby piersi były jeszcze większe co jest oczywiście kuszące,gryzlyby sie z dołem.
Tylko ze ja waże za mało,sukcesywnie sobie tyje powoli od 44kg--> upragnionych 50kg ...
Hmm ja bardzo dobrze wygladam z takimi biodrami , cala jestem wąska ale lubie swoja figure, wcięcie w talii też mam ładne. Kazdy jenak ma inna budowe , ja wazac obecnie 43 kg czuje sie swietnie a dr sam powiedzial ze troche wieksze piersi mi jeszcze wyjdą na plus do mojej figury

Stary 2013-06-23, 13:36   #8357
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam w tym staniku na wizycie kontrolnej i lekarz nic mi nie kazał zszywać.

A i zapomniałam się przywitać w to niedzielne popołudnie.
U mnie już zaczął padać deszcz i zrobiło się ponuro, chociaż nadal ciepło.

Mam nadzieję , że się zaraz wypogodzi bo wybieramy się na obiadek z okazji Dnia Taty.
Stary 2013-06-23, 13:46   #8358
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję Wam za miłe komentarze

Aniko mam taką nadzieję Raz mi to przeszkadza a raz nie, ale jak byłam tu jakiś czas temu tak jaki pisałam, jak się pochylę do przodu są znacznie bardziej miękkie. Nie wiem od czego to zależy w sumie. Nawet jak zostaną takie jakie są to je kochać będę
A co do Twojego komentarza pod porównaniem, to tylko na zdjęciu tak się wydaje, że teraz po operacji są większe, bo to zdjęcie było robione z profilu a tamto boczkiem. Mam tez inne i wiem, że to to samo

Ooo ja też pod biustem mam 70cm, w biuście przed operacja tak samo jak Ty, z tym, że o 6 cm wyższa jestem. Ja mam implanty 440ml anatomki, czyli te 325 w okraglaskach dałyby podobny efekt. Szczerze nie uważam, żeby były ogromne, po prostu dopasowane do sylwetki. Mniejszych za żadne skarby bym nie chciała Wysyłam Ci zaproszonko, chętnie zobaczę Twoją wyjściówkę, mam nadzieję, że przyjmiesz
Zapomniałabym dopisać Obwód bioderek mierzy się w najszerszym miejscu pupy, na kości biodrowej ten wynik będzie zaniżony pewnie stąd te 72cm. Ja u siebie sprawdziłam dla przykładu i u mnie na kości mierząc wychodzi 77cm, a obwód bioderek (czyli najszersze miejsce) 88cm
Kochana dziekuje, zle sie zmierzylam. W najszersym miejscu mam 79 cm na kosci biodrowej 72 cm . Sliczne masz cycuszki

Stary 2013-06-23, 14:15   #8359
ninka28
Raczkowanie

dzień dobry dziewczyny troszkę mnie nie było na forum i mam trochę do nadrobienia co tam u was ciekawego, mi dziś mijają 2 miesiące od op i powiem wam że cycuchy się zmieniły niesamowicie postaram się porobić jakieś zdjęcia jutro i powrzucam
kiciu, korolowa macie piękne cycuszki byłam w albumach

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

tiinka witaj na forum

Edytowane przez ninka28
Czas edycji: 2013-06-23 o 14:09
ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:07   #8360
zan123
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
Byłam wczoraj na pierwszych zakupach stanikowych Triumph Triaction zakupiony Bardzo ładny ten staniczek, ale trochę się podłamałam bo 75C był na mnie za duży, więc wzięłam 75B A tak chciałam osiągnąć miseczkę C
Piersi ślicznie w nim wyglądają, ale w ubraniu to już co innego... Stanik formuje pierś w stożek, ponadto nie spłaszcza sutka, tak jak mój obecny pooperacyjny, więc w ubraniu wyglądam jak dorastająca nastolatka ze stożkowymi piersiami i stojącymi sutkami Czy Wy macie podobnie? Nie wiem czy gdziekolwiek odważę się w nim wyjść, najwyżej będę zmuszona nosić go tylko do spania...
Szczęśliwa, Ty chyba dostałaś ten stanik jako pooperacyjny, popraw mnie jeśli się mylę Pytam dlatego, że jeśli to jest prawdą, to znaczy że bardzo dobrze musi trzymać piersi i mogłabym zacząć go już nosić, o ile przywyknę do wyglądu moich piersi w nim
I jeszcze o co chodzi z tym zszywaniem? Zszywacie tego Triaction żeby lepiej zbierał biust do środka?
Stary 2013-06-23, 16:24   #8361
kicia_nh
Zadomowienie

Star ostatnio cieszyłam się, że przytyło mi się do 53kg, ale dzisiaj jednak na wadze już 51,5. Chciałabym, żeby mi w bioderkach trochę doszło, nogach i rękach Ale patrząc na Twoje wymiarki to aż taką chudzinką jak Ty nie jestem, choć przybrać by jeszcze chciała.

Karola ja mam implant anatomiczny Mentora o pojemności 440ml i w sumie sama sobie taki implant wybrałam. Z dwóch modeli wybrałam te, które mnie najbardziej interesują a lekarz tylko wybrał odpowiedni dla mnie model, hehe wyjścia nie miał jak się uparłam

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:35   #8362
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Kicia tobie bardzo pasują naprawde dobrze wybrałaś. Tez chcialabym dobrze wybrc zeby byc zadowolona

Stary 2013-06-23, 17:21   #8363
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie zależy od rozmiaru implantów itp. Ale ja też czekam na odpowiedź czy ktoś jeszcze tak miał?
Ja nie musiałam, ale z tego co kojarzę dziewczyny od ES tak robiły

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
Jeszcze się zmienią na pewno... Tylko na lepsze
Stary 2013-06-23, 17:42   #8364
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Kicia tobie bardzo pasują naprawde dobrze wybrałaś. Tez chcialabym dobrze wybrc zeby byc zadowolona

Z tego, co pisałaś, to dr mówił, że Tobie nawet i 400ml by weszło, jednak dał Ci wybór między tamtymi dwoma biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania. Ja na Twoim miejscu zapytałabym się go jaki odstęp między piersiami będziesz mieć w jednym i drugim przypadku. Projekcją niewiele się różnią, jednak w szerokości jest to 0,6cm (o ile na dobry model w tabelce popatrzyłam), które przy dwóch implantach mogą już zrobić sporą różnicę w odstępie między piersiami. Masz jeszcze sporo czasu na przemyślenia i decyzję, więc spokojnie. W tym czasie pewnie jeszcze wiele się dowiesz i dobrze wybierzesz

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:10   #8365
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Dr mi powiedzial Ze zrobi mi sie ladny rowek i przy 325 i przy 275 bo sZerokoscia niby az tak sie nie roZnia, projekcja w 275 to chyba 5,3 cm. Ktora dla mnie jest duza + dochodzi w miare duza ( jak na moja budowe) moja piers . Dr powiedzial ze weszloby nawet 400 ml ale wiesz kochana ja nie moge sobie pozwolic , zwlaszcza ze to okraglaski no i moja figura tez mi na to nie pozwala wiec dr powiedzial ze na jego oko 325 ml okragle

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ale jak mi pokazal 325 jak bedzie wygladalo to troche za duze mi sie wydaly i skoczylo sie na 275.
Ale poprosze dr o dwa rozmiary ten co mi proponowal i ten mniejszy co ja wybralam, jak bede sie umawiala na op i bedzie problem z glowy , dr sam zdecyduje podczas zabiegu.

Stary 2013-06-23, 18:16   #8366
Tysiaczek83
Zakorzenienie

A ja siedzę i dumam czy aby nie będą za małe już po wszystkim he he...
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:57   #8367
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Tysiaczku na pewno nie, w koncu to 475 ml

Stary 2013-06-23, 19:12   #8368
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zan123 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Byłam wczoraj na pierwszych zakupach stanikowych Triumph Triaction zakupiony Bardzo ładny ten staniczek, ale trochę się podłamałam bo 75C był na mnie za duży, więc wzięłam 75B A tak chciałam osiągnąć miseczkę C
Piersi ślicznie w nim wyglądają, ale w ubraniu to już co innego... Stanik formuje pierś w stożek, ponadto nie spłaszcza sutka, tak jak mój obecny pooperacyjny, więc w ubraniu wyglądam jak dorastająca nastolatka ze stożkowymi piersiami i stojącymi sutkami Czy Wy macie podobnie? Nie wiem czy gdziekolwiek odważę się w nim wyjść, najwyżej będę zmuszona nosić go tylko do spania...
Szczęśliwa, Ty chyba dostałaś ten stanik jako pooperacyjny, popraw mnie jeśli się mylę Pytam dlatego, że jeśli to jest prawdą, to znaczy że bardzo dobrze musi trzymać piersi i mogłabym zacząć go już nosić, o ile przywyknę do wyglądu moich piersi w nim
I jeszcze o co chodzi z tym zszywaniem? Zszywacie tego Triaction żeby lepiej zbierał biust do środka?

zan Ty to szybka jesteś już stanik pooperacyjny zakupiony, ja z kolei dziś zakupiłam kostium i wrzucam foto do albumu będę na urlpie świecić jak gwiazda hahah
Stary 2013-06-23, 19:49   #8369
_szczesliwa_
Raczkowanie

Zan123 kochana niestety u mnie jest to samo. Ja mam ten stanik i moim zdaniem okrągle by wyglądał tylko na wieeeelkim biuście. Nie takim "naturalnym". U mnie również układają się w stożek więc noszę tylko koszule lub oversizowe bluzki co wyglądają jakbym była bez. Ja w nim muszę chodzić miesiąc i trochę mnie to martwi bo ubrać coś z nim żeby wyglądać normalnie to cud. Topy odpadają totalnie...
Ja tylko czekam aż będę mogła nosić sportowe topy typu nike itd
Stary 2013-06-23, 20:21   #8370
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Korolowa piekny masz ten biust nie powiem..

dlatego ja planuje opercje na wiosne ( marzec jakos) bo wtedy jeszcze nie nosi sie topow , bokserek itp tylko lekkie sweterki i wtedy stanika pooperacyjnego ani pasa nie bedzie widac, dr mi powiedzial ze on stosuje i stanik i pas.

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości