Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 16:38   #3271
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Samba, mi czarna kuchnia fajniejsza
Tancerka, marzę o takim brodziku Jeśli za jakieś 100 lat będziemy robić remont łazienki, to taki chciałabym wstawić. U nas jednak byłoby z tym dużo kłopotu, bo trzeba by było pochować wszystkie rury Tylko gdzie?

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-06-23 o 16:55
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:38   #3272
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
spodobałby wam się taki brodzik prysznicowy wtapiany w podłogę łazienki? mieliśmy robić w domu prysznic taki co się na płytkach bezpośrednio stoi i szklana kabina przezroczysta i już prawie kupowaliśmy taki specjalny odpływ liniowy kiedy natknęliśmy się na takie nowoczesne fajne brodziki i nam się mega spodobały szczególnie te szare w pierwszym momencie mało nie padłam jak mąż powiedział że chce taki, bo powiedziałam że ja się do sprzątania tego nie dotknę ale skubaniec spodobał mi się taki ciemny zerknijcie jak chcecie- drugie i trzecie zdjęcie sobie obczajcie bo nie chcą mi się zdjęcia załadować jako załącznik http://www.kaldewei.pl/produkty/powi...ysznicowe.html
są mega!
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:43   #3273
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tancerka, marzę o takim brodziku Jeśli za jakieś 100 lat będziemy robić remont łazienki, to taki chciałabym wstawić. U nas jednak byłoby z tym dużo kłopotu, bo trzeba by było pochować wszystkie rury Tylko gdzie?
no właśnie my jesteśmy dopiero na etapie wylewania podłóg w domu i jest jeszcze czas żeby hydraulik nam tak porobił odpływy żeby potem zalać ten brodzik w podłodze... ale musimy się decydować JUŻ bo hydraulik zaraz przychodzi kłaść podłogówkę i dopiąć resztę a za 2-3 tygodnie już ekipa będzie zalewać podłogi więc musimy czym prędzej skądś ten brodzik wytrzasnąć bo u nas w mieście to nawet takich nie sprzedają... najbliżej Lublin... jutro będziemy dzwonić ile czasu by im zajęło ściągnięcie naszego wymarzonego koloru i ile to kosztować będzie urządzać dom na całe życie to poważniejsza sprawa niż myślałam
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
są mega!
co nie!!
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:45   #3274
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie my jesteśmy dopiero na etapie wylewania podłóg w domu i jest jeszcze czas żeby hydraulik nam tak porobił odpływy żeby potem zalać ten brodzik w podłodze... ale musimy się decydować JUŻ bo hydraulik zaraz przychodzi kłaść podłogówkę i dopiąć resztę a za 2-3 tygodnie już ekipa będzie zalewać podłogi więc musimy czym prędzej skądś ten brodzik wytrzasnąć bo u nas w mieście to nawet takich nie sprzedają... najbliżej Lublin... jutro będziemy dzwonić ile czasu by im zajęło ściągnięcie naszego wymarzonego koloru i ile to kosztować będzie urządzać dom na całe życie to poważniejsza sprawa niż myślałam

co nie!!
no to szybiutko działajcie;p bedzie super, ogolnie caly dom nowoczesnie urzadzacie czy jak?
Stary 2013-06-23, 16:54   #3275
Madziuchna27
Zakorzenienie

Tancerka, to zamawiaj ten brodzik w podłodze, no coś Ty!

Stary 2013-06-23, 16:56   #3276
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ma pytanie co do glukozy, chciałam jutro iść na te badanie i powiedzcie mi czy dobrze zapamietalam:
12 godz przed pobraniem zjes ostatni posilek
nie jesc na kolacje owocow i slodyczy
czy to wystarczy?

ja nie wiem jak ja wytrzymam 12 godz bez jedzenia
Stary 2013-06-23, 16:57   #3277
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no to szybiutko działajcie;p bedzie super, ogolnie caly dom nowoczesnie urzadzacie czy jak?
cały dom chcemy nowoczesny z pewnością, aczkolwiek jako że kredytu nie bierzemy to powolutku sobie będziemy poszczególne pomieszczenia urządzać, narazie to co musimy to kupujemy do wyposażenia bo jeszcze jesteśmy na etapie podłóg, potem ocieplenie domu dopiero, elewacja... jeszcze bramy garażowej nie mamy ani drzwi wejściowych hehe ale brodzik kupić musimy jak chcemy mieć zalany w podłogę mój mąż wymyślił grafitową bramę garażową i takie drzwi wejściowe miały być brązowe ale w sumie to czemu by nie zaszaleć
Stary 2013-06-23, 16:57   #3278
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
biale są swietne swierze i zawsze pasuja, ale ciemna tez ciekawa
zalezy jaka tez jest reszta mieszkania, a kuchnie macie osobno?
powiem Ci, ze ciezki wybor;p

hmm jak kafle biale to bym wziela ciemna
tak kuchnia jest osobno... teraz wynajmujemy mieszkanie z kuchnia i reszte mebli juz mamy...za wiele zmieniac nie bedziemy bo wszystko kupowalismy w zeszlym roku po przyjezdzie do niemiec...teraz chcemy zmienic mieszkanie na wieksze, ale niestety tu jest tak ze wiekszosc mieszkan nie ma kuchni...wiec jesli nam przyznaja to mieszkanie to bedziemy kupowac... reszte mebli mamy raczej jasnych... biala komoda i szafa w przedpokoju, bialo-szara sypialnia, bialo-szaro-czarno-bezowy salon ogolnie jakos tak biale meble mi sie podobaly jak kupowalismy hahaha... tylko ze teraz w salonie mamy taki stol ala drewno (dostalismy od kolezanki z pracy bo chciala wywalic) i on by wyladowal w kuchni i pasowalby do blatu przy bialej kuchni a do salonu bysmy kupili jakis inny...

Cytat:
ciężki wybór z tą kuchnią hmmm ja mam teraz ciemną i robi super wrażenie, nie jest przytłaczająca, między szafkami zamiast płytek daliśmy białe szkło i po 3 latach wciąż jak ktoś do nas przychodzi to kuchnia robi WOW natomiast biała jest taka świeża, jasna i w ogóle śliczna.. trzeba by było to chyba z resztą mieszkania jakoś scalić żeby w miarę jedną całość tworzyło.. jakie meble planujecie w reszcie domu? raczej jasne czy raczej ciemne?
to zaraz i ja wam prysznicowy mój dylemat wkleję do oceny
do reszty mieszkanka mamy juz meble... glownie jasne - biale i bialo-szare

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
samba fajne wizualizacje Ciemne meble przypominają mi moją obecna kuchnie. Fotki poniżej ,tylko w górnych szafkach teraz są mleczne szybki w srebrnych ramkach. Zdięcia sa sprzed 5 lat bo wtedy tż zrealizował swój projekt. A właśnie musze go pochwalić --> projekt i wykonanie mebli i wszystkiego bez specjalistycznego sprzętu -> mój tż
super mam nadzieje ze mojemu tez tak swietnie pojdzie

Cytat:
spodobałby wam się taki brodzik prysznicowy wtapiany w podłogę łazienki? mieliśmy robić w domu prysznic taki co się na płytkach bezpośrednio stoi i szklana kabina przezroczysta i już prawie kupowaliśmy taki specjalny odpływ liniowy kiedy natknęliśmy się na takie nowoczesne fajne brodziki i nam się mega spodobały szczególnie te szare w pierwszym momencie mało nie padłam jak mąż powiedział że chce taki, bo powiedziałam że ja się do sprzątania tego nie dotknę ale skubaniec spodobał mi się taki ciemny zerknijcie jak chcecie- drugie i trzecie zdjęcie sobie obczajcie bo nie chcą mi się zdjęcia załadować jako załącznik http://www.kaldewei.pl/produkty/powi...ysznicowe.html
fajne ja tam uwazam ze czy plytki czy brodzik i tak trzeba myc wiec jesli sie podoba to bym brala
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:58   #3279
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ma pytanie co do glukozy, chciałam jutro iść na te badanie i powiedzcie mi czy dobrze zapamietalam:
czy to wystarczy?

Dobrze zapamiętałaś
Wytrzymasz, wytrzymasz....
Ja np. badanie miałam dopiero po 9, więc jeszcze o 20.30 coś tam szamałam

Stary 2013-06-23, 16:59   #3280
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka, to zamawiaj ten brodzik w podłodze, no coś Ty!
no zamówię zamówię jak tylko się dowiem ile to będzie kosztować bo nie ma ani w żadnym sklepie internetowym ani nigdzie na allegro takiego szarego kolorku, sprzedają same białe więc musimy jakoś na zamówienie pewnie ściągnąć go jutro z rana działamy
Cytat:
czy to wystarczy?

mój lekarz jak mi tłumaczył jak mam się przygotować do tego badania to powiedział że 8 godzin przed pobraniem nie jeść a nie 12 i ja się tego będę trzymać.. 8 godzin da się wytrzymać
Stary 2013-06-23, 17:03   #3281
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
cały dom chcemy nowoczesny z pewnością, aczkolwiek jako że kredytu nie bierzemy to powolutku sobie będziemy poszczególne pomieszczenia urządzać, narazie to co musimy to kupujemy do wyposażenia bo jeszcze jesteśmy na etapie podłóg, potem ocieplenie domu dopiero, elewacja... jeszcze bramy garażowej nie mamy ani drzwi wejściowych hehe ale brodzik kupić musimy jak chcemy mieć zalany w podłogę mój mąż wymyślił grafitową bramę garażową i takie drzwi wejściowe miały być brązowe ale w sumie to czemu by nie zaszaleć
grafitowe? to moze dobrze wygladac!
pochwal sie jak zamówicie i zamontujecie:P
Stary 2013-06-23, 17:03   #3282
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
t

do reszty mieszkanka mamy juz meble... glownie jasne - biale i bialo-szare
hmmm czyżby odpowiedź się nasuwała sama podobają mi się białe meble do kuchni ale tylko takie bez żadnych tłoczeń we frontach- mają być gładkie i wtedy jest pięknie aczkolwiek sama mam ciemne więc nie wiem co ci doradzić ostatecznie
Stary 2013-06-23, 17:04   #3283
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tak kuchnia jest osobno... teraz wynajmujemy mieszkanie z kuchnia i reszte mebli juz mamy...za wiele zmieniac nie bedziemy bo wszystko kupowalismy w zeszlym roku po przyjezdzie do niemiec...teraz chcemy zmienic mieszkanie na wieksze, ale niestety tu jest tak ze wiekszosc mieszkan nie ma kuchni...wiec jesli nam przyznaja to mieszkanie to bedziemy kupowac... reszte mebli mamy raczej jasnych... biala komoda i szafa w przedpokoju, bialo-szara sypialnia, bialo-szaro-czarno-bezowy salon ogolnie jakos tak biale meble mi sie podobaly jak kupowalismy hahaha... tylko ze teraz w salonie mamy taki stol ala drewno (dostalismy od kolezanki z pracy bo chciala wywalic) i on by wyladowal w kuchni i pasowalby do blatu przy bialej kuchni a do salonu bysmy kupili jakis inny...

)
w takim wypadku biała bedzie pasowac do reszty mieszkania i komponowac sie ze stolem

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Dobrze zapamiętałaś
Wytrzymasz, wytrzymasz....
Ja np. badanie miałam dopiero po 9, więc jeszcze o 20.30 coś tam szamałam
ja mam o 7...;p

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
no zamówię zamówię jak tylko się dowiem ile to będzie kosztować bo nie ma ani w żadnym sklepie internetowym ani nigdzie na allegro takiego szarego kolorku, sprzedają same białe więc musimy jakoś na zamówienie pewnie ściągnąć go jutro z rana działamy

mój lekarz jak mi tłumaczył jak mam się przygotować do tego badania to powiedział że 8 godzin przed pobraniem nie jeść a nie 12 i ja się tego będę trzymać.. 8 godzin da się wytrzymać
ta wersja mi sie bardziej podoba
Stary 2013-06-23, 17:08   #3284
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
grafitowe? to moze dobrze wygladac!
pochwal sie jak zamówicie i zamontujecie:P
no w tym tygodniu mąż ma jeszcze kupę roboty w pracy i w domu więc choćbym na uszach chodziła to się nie wyrwiemy żeby skoczyć, rozeznać się w rynku i coś zamówić ale po cichu liczę że już w następnym tygodniu się uda coś zamówić... takie coś nam chodzi po głowie- taka segmentowa brama automatyczna https://www.google.pl/search?q=nowoc...2F%3B411%3B250 to jest oczywiście tylko taka animacja katalogowa ale obok widać też nowoczesne drzwi co też w tym stylu będziemy brać tylko z jakąś prostokątną szybką na środku... tutaj byle jaki link do drzwi wejściowych poglądowo żeby nasz styl pokazać ale drzwi na pewno inne weźmiemy z inną szybką znaczy się chyba bez tej aluminiowej ramy i bez kresek żadnych na szkle tylko gładka tafla https://www.google.pl/search?q=nowoc...2F%3B770%3B440
Stary 2013-06-23, 17:10   #3285
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no w tym tygodniu mąż ma jeszcze kupę roboty w pracy i w domu więc choćbym na uszach chodziła to się nie wyrwiemy żeby skoczyć, rozeznać się w rynku i coś zamówić ale po cichu liczę że już w następnym tygodniu się uda coś zamówić... takie coś nam chodzi po głowie- taka segmentowa brama automatyczna https://www.google.pl/search?q=nowoc...2F%3B411%3B250 to jest oczywiście tylko taka animacja katalogowa ale obok widać też nowoczesne drzwi co też w tym stylu będziemy brać tylko z jakąś prostokątną szybką na środku... tutaj byle jaki link do drzwi wejściowych poglądowo żeby nasz styl pokazać ale drzwi na pewno inne weźmiemy z inną szybką znaczy się chyba bez tej aluminiowej ramy i bez kresek żadnych na szkle tylko gładka tafla https://www.google.pl/search?q=nowoc...2F%3B770%3B440
wow powiem Ci, że super nowoczesny styl, zazdroszcze Wam, że macie swoj domek eh, bedzie piekny
Stary 2013-06-23, 17:20   #3286
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
wow powiem Ci, że super nowoczesny styl, zazdroszcze Wam, że macie swoj domek eh, bedzie piekny
już się go nie mogę doczekać ale jeszcze tyle pracy i wydatków przed nami że można się chwilami załamać ale najważniejsze to mieć cel i po kroku się do niego zbliżać- to nadaje sens każdemu nowemu dniu nie mogę się doczekać urządzania bo póki co to wciąż jakieś wywrotki piachu, palety cementu itp królują przy zakupach a jest tyyyle fajniejszych rzeczy
Stary 2013-06-23, 17:23   #3287
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
już się go nie mogę doczekać ale jeszcze tyle pracy i wydatków przed nami że można się chwilami załamać ale najważniejsze to mieć cel i po kroku się do niego zbliżać- to nadaje sens każdemu nowemu dniu nie mogę się doczekać urządzania bo póki co to wciąż jakieś wywrotki piachu, palety cementu itp królują przy zakupach a jest tyyyle fajniejszych rzeczy
no urządzanie dla kobiet najlepsze sama ni emoge sie doczekac, az urzadze swoj pokoik na razie;D w sumie łazienke tez bedziemy robic niedlugo, ale z wanna
Stary 2013-06-23, 17:26   #3288
tassia
Zakorzenienie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

lola mnie tez mowili ze 8h wystarcza
i ginekolog i w laboratorium

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:28   #3289
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
lola mnie tez mowili ze 8h wystarcza
i ginekolog i w laboratorium

przekonałyście mnie
juz myślałam, że będę usychać z glodu
Stary 2013-06-23, 17:42   #3290
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2

Cytat:
przekonałyście mnie
juz myślałam, że będę usychać z glodu
alez cie trzeba bylo dlugo namawiac hihi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:44   #3291
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy

Cytat:
alez cie trzeba bylo dlugo namawiac hihi

mnie NIGDY nie trzeba namawiać do jedzenia a tym bardziej w dwupaku;D

czy da się cokolwiek robic w domu na celulit w ciąży? mam tylko serum ale te co schładza a go chyba nie wolno... co tu robic by nie wyglądac jak dziurawiec?
Stary 2013-06-23, 17:46   #3292
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm czyżby odpowiedź się nasuwała sama podobają mi się białe meble do kuchni ale tylko takie bez żadnych tłoczeń we frontach- mają być gładkie i wtedy jest pięknie aczkolwiek sama mam ciemne więc nie wiem co ci doradzić ostatecznie
mnie tez sie tloczenia nie podobaja... bedzie gladka

Cytat:
w takim wypadku biała bedzie pasowac do reszty mieszkania i komponowac sie ze stolem

ja mam o 7...;p

ta wersja mi sie bardziej podoba
nio mnie przekonuje zwlaszcza ten stol hahah choc jeden wydatek z glowy bo taka kuchnia ze sprzetami (a i tak sie ograniczamy) wyjdzie ok. 2500 euro... a nie wiadomo ile tam pomieszkamy...jesli bedziemy chcieli zostac w de to za pare lat chcielibysmy sie budowac... wiec wtedy kuchnie full wypas chce z wyspa itd a jesli bysmy wracali do polski to tej kuchni nie zabierzemy bo ile by nas transport wyniosl

Cytat:
super takie mi sie podobaly jak budowalismy domek w polsce, niestety my nie mielismy tak fajnie jak wy, bo mieszkalismy z tesciem w mieszkaniu i mielismy do dyspozycji pokoj cale szalone 9m2... a ze budowalismy tez bez kredytu i cislam bardzo zeby jak najszybciej sie wprowadzic to nie moglismy sobie pozwolic na takie drzwi wzielismy tansze biale z gerdy... jednak gdy dom byl na etapie stanu surowego zamknietego to maz dostal propozycje z niemiec i tu wyjechal... od tego czasu zrobilismy elewacje i teraz w tym roku ocieplenie stropu, ale na razie wykonczeniowki nie ruszylismy....

to nasz domek garaz planowalismy osobno bo dzialka ma tylko 16m szerokosci i nie zmiescilby sie obok...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0015.jpg (141,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0019.jpg (92,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0020.jpg (110,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-06-23, 17:49   #3293
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Lola jeszcze zapomnialam Ci napisac ze wersja niemiecka odnosnie glukozy brzmi ze mozna zrobic o dowolnej porze i nie koniecznie na czczo ja robilam o 15... i o ile slodyczy staralam sie wczesniej nie jesc to z niewiedzy (bo dziewczyny pisza ze pieczywo podnosi cukier) zjadlam jakies 2h przed badaniem bulke ciekawe jak tam wyniki...lekarz nie dzwonil wiec mam nadzieje ze dobre jutro sie dowiem...
Stary 2013-06-23, 17:51   #3294
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Od godziny grzebię w necie i próbuję znaleźć taki serial 'pamietnik rodzinny. Pierwszy krzyk' pamiętacie taki? Chyba z 15 lat temu leciał w tvp. Ktoś ma jakieś pomysły gdzie to znaleźć?
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:51   #3295
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki,

Cytat:
mnie NIGDY nie trzeba namawiać do jedzenia a tym bardziej w dwupaku;D

czy da się cokolwiek robic w domu na celulit w ciąży? mam tylko serum ale te co schładza a go chyba nie wolno... co tu robic by nie wyglądac jak dziurawiec?
Chyba przeczekać, urodzić i zacząć walczyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:52   #3296
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez sie tloczenia nie podobaja... bedzie gladka

nio mnie przekonuje zwlaszcza ten stol hahah choc jeden wydatek z glowy bo taka kuchnia ze sprzetami (a i tak sie ograniczamy) wyjdzie ok. 2500 euro... a nie wiadomo ile tam pomieszkamy...jesli bedziemy chcieli zostac w de to za pare lat chcielibysmy sie budowac... wiec wtedy kuchnie full wypas chce z wyspa itd a jesli bysmy wracali do polski to tej kuchni nie zabierzemy bo ile by nas transport wyniosl

super takie mi sie podobaly jak budowalismy domek w polsce, niestety my nie mielismy tak fajnie jak wy, bo mieszkalismy z tesciem w mieszkaniu i mielismy do dyspozycji pokoj cale szalone 9m2... a ze budowalismy tez bez kredytu i cislam bardzo zeby jak najszybciej sie wprowadzic to nie moglismy sobie pozwolic na takie drzwi wzielismy tansze biale z gerdy... jednak gdy dom byl na etapie stanu surowego zamknietego to maz dostal propozycje z niemiec i tu wyjechal... od tego czasu zrobilismy elewacje i teraz w tym roku ocieplenie stropu, ale na razie wykonczeniowki nie ruszylismy....

to nasz domek garaz planowalismy osobno bo dzialka ma tylko 16m szerokosci i nie zmiescilby sie obok...
taki domek zostal po Dziadku, ma byc niby dla mnie i Sis, ale to sie zobaczy Ale baaardzo podobny i też do wykonczenia,
a co znim bedzie jak zostaniecie w DE? jesli mozna wiedziec oczywiscie
Stary 2013-06-23, 17:52   #3297
kaska87
Zakorzenienie

hejo
byliśmy już u moich rodziców na obiedzie, tacie daliśmy wino na dzień ojca bo nie wiedziałąm co innego można kupić, a to sobie z mamuśką wypiją
Cytat:
mam nieziemska ochote na drozdzowke z rabarbarem i kruszonka, popita koktajlem truskawkowym na maslance
ja właśnie zjadłam gofra z truskawkami i bitą śmietana i mi spadł na bluzkę ja jestem jakaś niezdarna w tej ciąży
Cytat:
a mnie caly czas nurtuje pytanie czy dziecko kopie jak jest szczesliwe czy jak mu zle, a jesli to i to, to w jaki sposob to odroznic
mi się wydaje, że to tak jak my- jak mu niewygonie to się obraca, wierci, daje z buta
Cytat:
a w ogole to dzisiaj swietujemy 200 dni w brzuszku jeszcze tylko 80 i Bartosz bedzie z nami

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Rodzice po mnie przyjechali i zabrali nas ze sobą. Bardzo dobrze, mniej stresu, a pogoda już lepsza
mój małż pognał do pracy na 14:00 więc ja sobie rodziców po obiedzie do siebie wzięłam, posiedzieliśmy na ogrodzie a przed chwilą pojechali

Cytat:
Deszcz! Ulewa w zasadzie!
u mnie tez była- kilka kropli i padało jakieś 3 minuty

Cytat:
hej dziewczyny, a uzywacie tych spray'ow na komary? mnie cala rodzina zabronila sie tym psikac no ale jak sobie mam dac rade z tymi potworami
ja nie używam

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Kaśka magnez to możesz łykać nawet 3x dziennie, bez obaw, a przy takich uporczywych skurczach łydek, to tym bardziej
no właśnie myślałam, że do soboty-czyli wizyty 3x dziennie będę brać

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ginka ostrzegała mnie, że mogę mieć skurcze nóg i zaleciła mi brać Chela Mag B6 trzy razy dziennie. To końska dawka, bo jedna tab. zawiera 555mg, ale kobiety w ciąży mają duże zapotrzebowanie i taka dawka nie zaszkodzi. Magnezu chyba nie da się przedawkować.
Ja nie łykam ich tak dużo, bo raczej zdrowo się odżywiam i dostarczam magnezu w produktach.
no ja jem dużo owoców, warzyw, nabiał i dupsko ale ja te skurcze mam od ładnych kilkunastu lat, mój tato tak samo i nic nie pomaga

Cytat:
bierz wiecej magnezu... ja bralam 1 - 400 mg bo moj lekarz twierdzil ze mam brac tyle ile zalecaja na opakowaniu... ale w szpitalu karmili mnie 3x 2 tabletki i tyle zalecili do domu... nio ale nie powiedzieli mi jaki magnez wiec sie pytam jaki silny ma byc bo ja biore 400 mg ale 1 dziennie to uslyszalam ze takie to mam brac przynajmniej 3 dziennie i ze magnezu nie da sie przedawkowac i ewentualny nadmiar jest wydalany z organizmu...

Samba ja będę miała nową biała kuchnię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:52   #3298
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola jeszcze zapomnialam Ci napisac ze wersja niemiecka odnosnie glukozy brzmi ze mozna zrobic o dowolnej porze i nie koniecznie na czczo ja robilam o 15... i o ile slodyczy staralam sie wczesniej nie jesc to z niewiedzy (bo dziewczyny pisza ze pieczywo podnosi cukier) zjadlam jakies 2h przed badaniem bulke ciekawe jak tam wyniki...lekarz nie dzwonil wiec mam nadzieje ze dobre jutro sie dowiem...
no właśnie tez taka wersje slyszalam, ale wole nie ryzkowac;p juz te 8 godz wytrzymam;p
no ciekawe jak wyniki, daj znac jutro
Stary 2013-06-23, 17:54   #3299
butterfly20
Zakorzenienie

Jejuuu ale jestem nie do życia...

W ogóle wychodzi na to,że może niepotrzebnie nakupowałam tyle ubranek.Wcześniej jakoś nikt nie zgłaszał chęci podarowania mi ciuszków tylko jakieś tam pierdołki.
A teraz przyjaciółka mi coś dała,kuzynka męża ma coś dla nas, mój brat też ma jakieś uniseksy, siostra męża teraz nagle mówi,że ma dwa worki ciuszków. Co ja z tym zrobię?

Cytat:
witaj pewnie ze pamietamy duza ta twoja corcia

ja widzialam ladnie wygladali

bierz wiecej magnezu... ja bralam 1 - 400 mg bo moj lekarz twierdzil ze mam brac tyle ile zalecaja na opakowaniu... ale w szpitalu karmili mnie 3x 2 tabletki i tyle zalecili do domu... nio ale nie powiedzieli mi jaki magnez wiec sie pytam jaki silny ma byc bo ja biore 400 mg ale 1 dziennie to uslyszalam ze takie to mam brac przynajmniej 3 dziennie i ze magnezu nie da sie przedawkowac i ewentualny nadmiar jest wydalany z organizmu...

moj maz byl najlepszy bo jak 1 raz zaprosilam go na obiad (jest z dabrowy a ja z bielska wiec szybko to przyszlo, w zasadzie od poczatku przyjezdzal na weekendy i zostawal na noc i go karmilismy) to od razu wylecial do mojej mamy per "mamcia" chlop nie ma oporow hahah... ja tez mowie do tescia tato albo tesciu ale to dopiero po slubie hahah

nooo jakos damy rade juz jak obmyslilismy co gdzie jak to strach przed zakupami mi przeszedl.... ale raczej sprzetow od nich nie bedziemy brali tylko zamowimy z dostawa w innym sklepie...bo wlasciwie jedyne co nam tam w miare odpowiada to plyta kuchenna i piec.. lodowke na pewno chcemy inna, a zmywarke bysmy chcieli 40 cm a tam jest chyba tylko jedna i nam sie nie podoba :P

a ty jaki masz kolor kuchni??

w ogole to pomecze was zrobilismy wizualizacje :P ktora lepsza czarna czy jasna?

odnosnie 1 kuchni czarnej to to 1 po lewej to nasza zmywarka, oczywiscie bedzie zabudowana na czarno i bedzie na niej blat... ta ostatnia szafka tez bedzie miala srebrna podstawe tylko zle nam liczylo ilosc blatow i tej listwy wykonczeniowej bo chcialo tez "obrabiac" boki a nam to nie potrzebne bo kuchnia bedzie od sciany do sciany wiec za duzo nam tego wychodzilo... a blatu tak dlugiego ikea w ogole nie ma i musimy kupic gdzie indziej zeby nie sztukowac... te deski zwisajace przy tych gornych szafkach tez dotniemy

2 oczywiscie blat tez na calosc i zmywarka zabudowana...

3 zastanawiamy sie jakiego koloru zrobic ta listwe u dolu

4 i 5 to inspiracje z ikei ktore nam sie spodobaly...wiadomo ze w programie to tak ladnie nie wychodzi...

i ktora lepsza?? przyznam ze bylam nastawiona na ta czarna... podoba mi sie faktura tej plyty... ale nie wiem czy nie bedzie przytlaczajaca... teraz cos sklaniam sie ku bialej...

nio i jeszcze to co jest na scianach to tworczosc tzta ale nie bedziemy tak robic na scianie sa biale kafle, a reszte sciany pomalujemy ale jeszcze nie wiem jak...

Jako fanka jasnych kuchni powiem,że od dawna mi się podoba ta biała z Ikei

Cytat:
Niby jest fajny, ale jak nie ma się wanny to gorzej bo dziecko nie ma się gdzie plumkać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:56   #3300
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dziecia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba przeczekać, urodzić i zacząć walczyć
buuuuuuuuu

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

mi się wydaje, że to tak jak my- jak mu niewygonie to się obraca, wierci, daje z buta
mój kopie zwykle jak leze a szczegolnie na plecach, zrelakoswana wiec nie mam pojecia czemu mu nie wygodnie
a jak sie najem to chyba mu dobrze nie?:P bo tez wtedy puka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości