Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 14:32   #841
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Tak, mamy te nakladki, bo mały nie wyciąga brodawki, a przez to nawet leci coś tam. Trudno, choćbym miała robić pod siebie z bólu, to będę sie starać. Mój Mały tez spada z wagi, ma już 1920 g, ale mam nadzieję, że na tym poprzestanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:38   #842
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41451679]Tak, mamy te nakladki, bo mały nie wyciąga brodawki, a przez to nawet leci coś tam. Trudno, choćbym miała robić pod siebie z bólu, to będę sie starać. Mój Mały tez spada z wagi, ma już 1920 g, ale mam nadzieję, że na tym poprzestanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
do 3 doby dziecko może stracić do 10% masy, jest to związane z parowaniem i z wydalaniem Ważne, żeby później nabierał.
Po 10 dniach powinien już nabrać do wagi początkowej.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:40   #843
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Z okazji Dnia Ojca Gluciątko postanowiło pokazać matce co o niej myśli i obsrało ją z góry do dołu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witamy się z Tomaszkiem w 37 tygodniu ciąży
Z tej okazji przyniosłam sobie na śniadania do łóżka czereśnie i truskawki i właśnie je pochłaniam

ja dziś kupiłam czereśnie sobie na drugie śniadanie, świeżutko przywiezione z jakiejś plantacji 8zł za kg

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Moja znajoma urodziła o 10 córeczkę, 1 dziecko, w szpitalu była od 6 rano. Ale ekspres!
dla znajomej

karolajn1987 piękną nam relację robisz, mocne , sala porodowa extra

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witamy sie z Edziem w 33tc!!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witamy się z Adasiem w 33 tc niech leci ten czas jak najszybciej, ja już chce mieć Go przy sobie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Stawiam wszystkim urodzinowe soczki, cole czy kto co lubi oraz daje ciacho ananasowe, sernik z malinami lub ptasie mleczko - co kto lubi, no i ewentualnei jakiś konkretny kotlet tez sie znajdzie

dziękuje z góry za życzenia- jeslibym sie juz dzis nie pojawiła

ide na szybko nadrobić bo coś widziałam, że sie święci a nie chce nic ominąć
STO LAT i porodu dzisiaj lekkiego oczywiście

Oli dla Lilo niech nie martwi mamy tylko przybiera ładnie na wadze

ja dziś przed obiadem pospałam, między czasie była burza i jest teraz błogie powietrze, tego było mi trzeba
mój kochany małżonek zjadł jak spałam wszystko co było dziś na obiad i nic dla mnie nie zostawił a były tam 3 kawałki mięsa, nie wiem gdzie on to wcisnął bo nigdy tyle nie je, jak wstałam musiałam kombinować co ja zjem (wiecie dieta i pomiary cukru)

przestało padać, zaczęło świecić słońce, a ja się zastanawiam czy ruszać się dziś z domu

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dopiero wrocilam z zakupow i od tesciowej.

Wiadomo cos o KAROLAJN???

z tego co nadrobiłam to na razie cisza

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:42   #844
surka
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Ją już po obiedzie, odpoczne trochę i jadę do ikei.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:45   #845
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Karolina dostala kroplowke i ma skurcze co 3 min
No to przybedzie nam dzisiaj Hania

Cytat:
Dzień dobry

Stawiam wszystkim urodzinowe soczki, cole czy kto co lubi oraz daje ciacho ananasowe, sernik z malinami lub ptasie mleczko - co kto lubi, no i ewentualnei jakiś konkretny kotlet tez sie znajdzie

Sto lat kochana! Spelnienia marzen i lekkiego porodu!
Ja poprosze ciasto ananasowe i wieeeeelkiego kotleta

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie

iwona 100 lat kochana, lekkiego porodu i duzo zdrowka.

Wiadomosc od meli

,,Po burzy nie mam internetu, Oli nie wychodzi ze szpitala, bo Lilo zbyt traci na wadze. Trzymajcie kciuki, bo jej strasznie przykro."

Czy Kalisto odezwała sie?
Lilo- jedz malutka i nie stresuj mamy!

TESO- ale przygoda

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dopiero wrocilam z zakupow i od tesciowej.

Wiadomo cos o KAROLAJN???

Rodzi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:50   #846
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

wczoraj zgrzeszyłam i w lidlu kupiłam rożka tego co dziewczyny polecały z marakują , ale pyszny był, żeby nie dieta to bym codziennie jadła

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:11   #847
magdalennne
Wtajemniczenie

Wróciliśmy ze spaceru na lody, a że zrobiło się mega parno to się zmęczyłam i jeszcze zasnęłam...

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41449377]
ale wczoraj miałam przygodę...
umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę...
na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie..
dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym...
ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone...
zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ... [/QUOTE]

Dobrze, że dojechałaś bezpiecznie

Cytat:
my dzisiaj jedziemy w odwiedziny do chrześniaka Tż, mamy dostac od jego siostry łóżeczko, jeszcze go nie widziałam, i mam nadzieję, że nie okaże się jak w przypadku Kallisto że łózeczko będzie w masakrycznym stanie Tż wczoraj mi coś wspomniał, że nie ma tylko jednego szczebelka a on już sie napalił, że to łóżeczko weźmiemy no i obawiam się, że może sie to skończyć kłótnią, jak mi się nie spodoba a on się uprze.
Tym bardziej, że to łóżeczko z tych starych, dawnych, tylko odnawiane.
No ale to zobaczymy.
Może akurat będzie piękne?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.
[/QUOTE]

Kochana, twój maluch doceni wszystko, co dla niego robisz i zacznie pięknie jeść i przybierać na wadze Bądź dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Karolina dostala kroplowke i ma skurcze co 3 min
O jaaaa.....

Cytat:
Kochana wszystkiego urodzinowego, a przede wszystkim ekspresowego porodu, a potem spokojnego dziecka

Cytat:
,,Po burzy nie mam internetu, Oli nie wychodzi ze szpitala, bo Lilo zbyt traci na wadze. Trzymajcie kciuki, bo jej strasznie przykro."
dla Lilo, niech ładnie ssie i rośnie w siłę.

Cytat:
My wczoraj byliśmy u znajomych i namówiłam Tż żeby napił się piwa, a ja będę kierowcą. No i wypił 3 i go trochę wzięło. Przyjechaliśmy po 12 do domu, leżymy w łóżku, gadamy i mówię, że Adaś szaleje i wypych się do smyrania - monolog jak strzelił Tz do brzucha sprawił, że mało się nie zsikałam ze śmiechu a na koniec rozwalił mnie już totalnie tekst Tż - no dobra synek - rób siusiu, zmów paciu i jazda spać
Padłam
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:14   #848
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Ciekawe co u Karolajn

Wzięłam się za mycie naczyń ale w trakcie słabo mi się zrobiło i teraz mężu kończy. A mówił, żebym nie wstawała bo on to zrobi. Przy obiedzie też mi pomoże, kochany jest w ogóle chciałby wszystko za mnie zrobić, mimo, że tak ciężko pracuje. Jestem dumna z tego, że nasz syn będzie miał takiego kochanego i troskliwego tatę takie jakieś rozczulenie mnie naszło

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:23   #849
czarownica1
Zakorzenienie

IWONKA wszystkieogo naaaaj... Porodu lekkiego, dzieciecia zdrowego, milosci, zdrowia i kupy pieniedzy

Nadrabiam na raty i jednak zostawie to czytanie na wieczor bo i obiad i jeszcze musimy cos wyniesc-przyniesc-pozamiatac.
Pogoda taka ze sie chyba przy tym ugotuje.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:25   #850
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami
juz troszke lepiej mi

nie dam rady Was nadrobic
gratuluje rozpoczetych tygodni
100 tak dla wszystkich kto jakies swieto obchodzi
widze ze kolejna rodzi wiec szybkiego rozwiazania
a i na wszelki wypadek gratulacje dla mam juz po rozwiazaniu (mam nadzieje ze nie bedziecie na mnie zle ale poprostu nie mam sily na nadrabianie )

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:46   #851
BelleFramboise
Raczkowanie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I MALEŃSTW!!!
Jejku jak ja Wam zazdroszczę

U mnie bez zmian, niby coś się dzieję, ale dalej nic się nie rusza

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:54   #852
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Karolajn

Wzięłam się za mycie naczyń ale w trakcie słabo mi się zrobiło i teraz mężu kończy. A mówił, żebym nie wstawała bo on to zrobi. Przy obiedzie też mi pomoże, kochany jest w ogóle chciałby wszystko za mnie zrobić, mimo, że tak ciężko pracuje. Jestem dumna z tego, że nasz syn będzie miał takiego kochanego i troskliwego tatę takie jakieś rozczulenie mnie naszło
dla niego. Oby mu tak już zostało
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:56   #853
Marionette18
Raczkowanie

Magdalennne my tez wczoraj temat lozka poruszalismy, ze cos nam sie ciasno zrobilo

En, Jakierka, Magolina, za tygodnie

Teso, no to mialas jazde Ja kiedys tez bez swiatel pomykalam po miescie, ale ze wzgledu na to ze zapomnialam wlaczyc i dopiero sie zorientowalam jak wjechalam w teren bez oswietlenia i uswiadomilam sobie, ze policje mijalam kilka razy na miescie

Elaine moze powera przed porodem dostajesz Ja tez mam wielandzie metki przy bujaczku, ale na oparciu z tylu wiec nie wiem czy wycinac.

Perse ciesze sie, ze dajecie jakos rade z cycem Mam nadz, ze Arturek nie bedzie potrzebowal naswietlen i jakis dodatkowych wspomagan

Agrafka Pepsi mnie tu kusisz...

Iwona wszystkiego najlepszegfo, spelnienia marzen!

Magolina teks Twojego TZ mnie rozwalil na lopatki

Oli moce kciuki za Lilo:kciu ki::kciuk i:

Krolajn
Moze juz trzymasz Haniusie w objeciach

uhhh nadrobilam

Witam sie!
Ja dzisiaj pojechalam do Kosciola i ledwo wytrzymalam. Tak bylo duszno, ze pozwolilam sobie nie wstawac, tylko siedziec cala msze(oprocz niektorych fragmentow) pot lal mi sie po czole i TZ chcial juz zebysmy wyszli, ale jakos dalam rade. Jestem z siebie dumna To juz chyba moja ostatnia wizyta w Kosciele przed porodem bedzie

Franio dzisiaj super aktywny rodzic nie bede

Znajomi maja wpasc na kawe przy okazji wizyty w Ikei, a szczerze mowiac nikogo nie chce mi sie przyjmowac. Wole siedziec rozklapiona na sofie niz biegac z kawka, herbatka i ciastem Ale sie ze mnie zrobilo leniwe babsko

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:10   #854
lachryma
Zakorzenienie

iwona- wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen
perse- trzymam kciuki za karmienie Malego

u mnie dzis mega rozleniwiona niedziela, nic nie robimy z mezem. obijamy sie na tarasie, jemy arbuza i czas leci

Stary 2013-06-23, 16:13   #855
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:14   #856
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u mnie dzis mega rozleniwiona niedziela, nic nie robimy z mezem. obijamy sie na tarasie, jemy arbuza i czas leci
U mnie dziś też. Zdecydowaliśmy się jednak zebrać w sobie, bo może to moja ostatnia niedziela w dwupaku Jedziemy na kawkę mrożoną i zakupy. W Housie podobno świetne męskie spodenki w promocji. Kupię mężowi na Dzień Ojca.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:18   #857
Marionette18
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.

Perse nie smutaj sie Arturek ma wiecej sily niz Ci sie wydaje Trzymam kciuki, zeby wyniki byly dobre

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-06-23, 16:33   #858
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
dla niego. Oby mu tak już zostało
Zawsze taki był tak jakoś poczułam potrzebę pochwalić go

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.

Nie płacz kochana Arturek tylko zdaje się być taki kruchutki a naprawdę to silny chłopak! Pierwsze przebieranko masz już za sobą

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:43   #859
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Karolajn

Brawa dla wspaniałego męża

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:46   #860
kiss12550
Zadomowienie

iwona - wszystkiego co najlepsze , szybkiego i lekkiego porodu i zdrowego bobaska

3mam kciuki za Lilo oby wszystko sie uspokoiło i mała zaczela przybierać

u mnie dzisiaj coś duszno , mielismy z Tżtem jechac na msze ale sobie chyba jednak odpuścimy...

Karolajn - czekam na jakieś info
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:52   #861
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ale tu dziś leniwie...
ja właśnie po obiadku - pierś z kurczaka, fryty i brokuły.
Czekam aż mąż skończy pracę i skręcamy łóżeczko!
Chyba udało mi się pozbyć zapachu z szafy właśnie się wietrzy po detergentach

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:13   #862
surka
Zakorzenienie

Wszystko będzie dobrze nie smuć się

Ją właśnie wracam z ikei, ale ona jest ogromną, póki co nie mogę się w niej połapać. A teraz tz zabiera mnie na shake do mc
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:18   #863
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
do 3 doby dziecko może stracić do 10% masy, jest to związane z parowaniem i z wydalaniem Ważne, żeby później nabierał.
Po 10 dniach powinien już nabrać do wagi początkowej.
też tak słyszałam na SR, a jak jeszcze od Ciebie takie wieści to wygląda, że tak ma być

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I MALEŃSTW!!!
Jejku jak ja Wam zazdroszczę

U mnie bez zmian, niby coś się dzieję, ale dalej nic się nie rusza
ale jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Elaine moze powera przed porodem dostajesz Ja tez mam wielandzie metki przy bujaczku, ale na oparciu z tylu wiec nie wiem czy wycinac.
no tutaj są z przodu dość, więc trzeba je będzie wyciąć. W sumie to tam taka instrukcja jest - typu czym może grozić jeśłi postawi się na miękkim, albo jak jużdziecko siada itd..

brawa ze leci z obu! mam nadzieję, ze bolesność z czasem przejdzie. Smarujesz czyms? i nie płacz kochana, Twoje maleństwo jest słodkie, ale muszą sprawdzić pewne rzeczy...

Rodzice juz byli, węgorzyk wędzony jest, kurki też, do tego świeże warzywka od dziadków i jajeczka wiejskie) fajnie)))

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

surka: miałaś siły żeby do Ikei jechać? jeszcze w weekend? rozważałam bo rodzice jechali..ale odpuściłam... power mnie odpuścił.. teraz tylko brzuch ciągnie...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:22   #864
dzoan
Zakorzenienie

karolajn jesteś niesamowita z tą relacją, zwłaszcza foto Trzymam żeby szybko poszło..A może już jest po?
Swoją drogą mówiłam, że jak mnie nie ma, to wtedy się coś dzieje

Dziewczynki gratuluję nowych tygodni

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Z okazji Dnia Ojca Gluciątko postanowiło pokazać matce co o niej myśli i obsrało ją z góry do dołu

Cytat:
Moja znajoma urodziła o 10 córeczkę, 1 dziecko, w szpitalu była od 6 rano. Ale ekspres!
dla znajomej.. lubimy szybkie porody

Cytat:
Dzień dobry

Kochana wszystkiego najnajnajlepszego!! Szybkiego, łatwego porodziku i zdrowego bajbusa
A jedzonkiem chętnie się poczęstuję rzecz jasna

Cytat:
Wiadomosc od meli

dla Lilo, żeby kruszynka zaczęła szybko przybierać na wadze! i żebyście mogły do domciu wrócić

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Perse najważniejsze, że Mały coraz lepiej sobie radzi.. za Twoje pozytywne nastawienie..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:22   #865
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Swoją drogą mówiłam, że jak mnie nie ma, to wtedy się coś dzieje
:
To ja Ci powiem kiedy chcę urodzić

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:24   #866
Agrafka86
Wtajemniczenie

Co chwila wchodzę z nadzieją, że może jest jakaś Dzidzia
A zastanawiam się, kupiłyście jakieś buteleczki? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:36   #867
dzoan
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki wczesnym wieczorkiem..

właśnie wypoczywam po sytym obiadku: młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, kotleciki z piersi kurczaka, kalafior z zasmażką, pomidory z cebulką i jogurtem nat.

Noc miałam podobną do niektórych z Was, tzn. hałasy dochodzące z podwórka.. zebrało się towarzystwo na ławeczce i hałasowali do samego rana.. Gdyby nie oni spałabym mocno większość nocy, bo fajnie chłodno było...

Stopy mam strasznie spuchnięte ledwo z rana trochę pochodziłam.. a po obiedzie i parówie w kuchni już w ogóle. Któraś z Was pytała czy moja przyjaciółka jest pielęgniarką. Ona nie, jej mama A przyjaciółka miała w ciąży problemy z opuchnięciami stóp i twarzy i ciągle miała podejrzenie zatrucia ciązowego, ciśnienie bardzo wysokie.. Dlatego jak zobaczyła moje stopy to się przestraszyła. Ale ja mam w porządku ciśnienie. A na czwartkowej wizycie zobaczymy co gin powie.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To ja Ci powiem kiedy chcę urodzić
Prosiłabym bardzo

Stary 2013-06-23, 17:39   #868
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
A zastanawiam się, kupiłyście jakieś buteleczki? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie
podpinam się pod pytanie może jakieś linki? a smoczek?
Stary 2013-06-23, 17:39   #869
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
też tak słyszałam na SR, a jak jeszcze od Ciebie takie wieści to wygląda, że tak ma być

ale jak się czujesz?

no tutaj są z przodu dość, więc trzeba je będzie wyciąć. W sumie to tam taka instrukcja jest - typu czym może grozić jeśłi postawi się na miękkim, albo jak jużdziecko siada itd..

brawa ze leci z obu! mam nadzieję, ze bolesność z czasem przejdzie. Smarujesz czyms? i nie płacz kochana, Twoje maleństwo jest słodkie, ale muszą sprawdzić pewne rzeczy...

Rodzice juz byli, węgorzyk wędzony jest, kurki też, do tego świeże warzywka od dziadków i jajeczka wiejskie) fajnie)))

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

surka: miałaś siły żeby do Ikei jechać? jeszcze w weekend? rozważałam bo rodzice jechali..ale odpuściłam... power mnie odpuścił.. teraz tylko brzuch ciągnie...
wegorzyk, jajeczka, kurki mmmmmm

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mam aventu. A dlaczego? Chyba sa tutaj najbardziej dostepne Sa tez NUK ale tych nie chcialam.

Sa jakies wiesci od Karolajn i Hani?

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-06-23, 17:40   #870
dzoan
Zakorzenienie

Mąż chce jechać na chwilę do swojej mamy po jakiś przedłużacz czy coś..do pracy mu potrzebny. Chyba zabiorę się z nim dla rozrywki Ciągle mnie nawołuje i muszę się zwijać..zakładam, ze karolajn w tym czasie da znać, ze urodziła

Będę za jakiś czas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości