|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Blonde wiem, że dzieci teraz wszystko będą wkładać do buzi, ale jak mówię Dominika robi to z taką łapczliwością jakby była co najmniej głodna (a nie jest) i jak wsadzi to jest zadowolona i memli...no nic, zobaczymy...pomijam fakt, że są jak zwykle marudne...a już wczoraj to była masakra |
|
|
|
#602 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się czujesz? To już tak zleciało ![]() Cytat:
Cytat:
Trochę mi smutno bo marzyła mi się dachówka, już nawet mieliśmy wybraną, czarna z połyskiem......ale po konsultacjach z innymi i kier. bud. stwierdziliśmy, że jednak blachodachówka. Ponieważ mamy stropodach, a nie strop zalewany, to żeby nam płyty g-k w przyszłości nie pękały musimy mieć lekki dach. W tym roku wyszła jakaś nowość, blachodachówka Venecja, w takich małych arkuszach, ma 50 lat gwarancji i podobno jest dobra. A wy coś ruszyliście? Cytat:
![]() Cytat:
![]() CZEŚĆ
|
|||||||
|
|
|
#603 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dodaja,
Cytat:
u nas prezenty to będzie groszkowa sprawa bo nas malutko... ale mam nadzieję że starczy na jaką zmianę garderoby dla mnie i na kurs dla TŻ bo chce zrobić cieślę.Ile macie gości na weselu? Cytat:
![]() A wy robiliście już coś? Kiedy zamierzacie zacząć? Masz już jakieś wyobrażenie suknii? ![]() Aaby, gratuluję córuni ![]() Cytat:
![]() Tomalinko, dobrze, że wyszłaś a teraz czekamy na Hanię ![]() Cytat:
Kaśka, Cytat:
Stokrotka, zaraz wklejaj zdjęcie jak bryka już w domu stoi ![]() Cytat:
![]() Bika, Cytat:
Butter, Cytat:
Co się w niej psuje? Używasz wszystkich programów czy raczej dużo jest zbędnych?Szkoda że egzamin był tak trudny ale Ty zawsze dasz radę ![]() Onyks, Witaj ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- U nas wczoraj intensywnie, do godziny 10 miałam zrobioną już całą sobotę, powycierane itp. Po obiadku wyjazd do teścia do szpitala i odrazu do rodzinnego miasta TŻ po zaświadczenie chrztu. U teścia chwile pobyliśmy, nerka się przyjęła a on czuje się dobrze. U dziadka TŻ sympatycznie, przyjedzie na nasz ślub Mile spędzony rodzinnie dzień ![]() TŻ od wczoraj jest na tacierzyńskim ![]() A no i ze złych rzeczy to spaliły nam się kable w ścianach i po niedziele będą kuć i zakładać nową instalację ![]() I Kamil jest niemiłosiernie zmierzły ![]() ![]() Teraz idę szykować obiadek i wybierzemy się na spacerek.
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
tomalinka niezle z tym weselem,
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Mogę dołączyć do wątku? Tabletki anty odstawiłam 8 miesięcy temu, od 6 biorę kwas foliowy, właśnie minął nasz pierwszy cykl starań- teraz pozostaje mi już tylko czekać na okres, który, mam nadzieję, że się nie pojawi! Przejrzałam całe dziesiątki wątków o staraniach, a ilość par, którym udaje się za pierwszym podejściem nastawiła mnie bardzo pozytywnie, więc póki co jestem dobrej myśli!
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Witaj anya. Powiedz cos o sobie.
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam, że wytrzymałaś tyle na tym weselu..i ta pogoda ![]() A co do porodu, to wiesz, historia pokazuje, że często jest tak, że nic się nie zanosi, aż tu ciach prach i jest maluszek ![]() Hania już praktycznie jest w terminie, więc może decydować ![]() Cytat:
Korzystam na pewno z prania standardowego, z prania ręcznego, z tego programu na rzeczy mocno zabrudzone (pościel, ręczniki), z dzidziusiowego nie korzystam, bo nie mam po co ![]() Fajne jest to, że możesz regulować przy każdym programie jeszcze temperaturę i wirowanie Ja jestem zadowolona ![]() Co do kabli w ścianach - masakra... jak wiesz, przeżywałam to ![]() Cytat:
![]() Wróciłam z drugiego egzaminu...i idę na rower w ramach relaksu..a potem robimy grilla w ramach dnia ojca Zamarynowałam mięso i ryby, potem machnę sałatkę jakąś i już
|
|||
|
|
|
#608 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część
Strongwomen- mam 28 lat, skończone w czerwcu, więc gdyby się udało, byłby to najpiękniejszy prezent urodzinowy!
To jest pierwsza ciąża, o jaką się staramy. Od odstawienia pigułki mam cykle wciąż raczej nieuregulowane, wcześniej trwały dokładnie 31 dni, ostatnie dwa 35. Cóż jeszcze? Od 9 lat mieszkam w UK, mój partner jest Brytyjczykiem, w związku jesteśmy od 6 lat ![]() Butterbear- dziękuję Edytowane przez anya_85 Czas edycji: 2013-06-23 o 14:49 |
|
|
|
#609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, już też zaczęłam szukać i znalazłam w Bdg dwa miejsca, ale jak czytam o lekarzach w tych klinikach, to sami gin, gin, gin-położnik... Żadnego kardiologa. I znalazłam jakąś listę ogólnopolską z kilkunastoma lekarzami posiadającymi kwalifikacje do wykonywania danego zakresu badań, i u nas jest dwóch, obaj w szpitalach, m.in. właśnie ten, do którego jedziemy. I ma bardzo dobre opinie, także skoro mój gin mnie do niego skierował, to poczekam Ty już nie gadaj głupot! ![]() Wiesz, jest jakaś plamka na serduszku, której być nie powinno, i musimy jechać to dokładnie sprawdzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za brak @ ![]() Butter, za egz! A nie mówiłam?! ![]() Malensstfo, pochwal się, jak już się przeprowadzicie ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje Ja umieram... Zdecydowanie źle znoszę taką duchotę... Wczoraj posprzątałam, dziś mieliśmy jechać do znajomych na działkę, ale odpuszczamy. Mąż wczoraj poczuł kopniaka - ale go duma rozpierała A dziś dostał od córki bodziaka kb339291_pl.jpg i coca colę "Tata" Myślę, że miło mu się zrobiło. Poza tym coś mnie okrutnie użarło, mam wielki rumień identyczny, jak trzy lata temu po kleszczu ). Wziął też wapno, bo go prosiłam (ale zaznaczyłam "Zapytaj, czy mogę"). I rumień wygląda lepiej, wapno piję, a mąż do mnie dziś "A ty w ciąży możesz pić wapno?". A ja "To nie pytałeś?". A on "No o wapno zapomniałem" Wyślij faceta... A ja radośnie już 2 wypiłam Dziewczyny, mogę pić wapno? ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-06-23 o 15:44 |
|||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, ja piłam ale..... sama nie wiem czy wtedy kogoś zapytałam czy mogę... a z drugiej strony chyba o wszystko pytałam czy mogę więc raczej możesz
internet też mówi że można.---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Jesteśmy na kawie u mojego taty, i wpadła też babcia ze swoim chłopakiem chodzę po domu w tunice bez leginsów bo gorąc, z domu bym tak nie wyszła wiadomo ale w domu sami swoi to świece moimi kolanami, a ten na dzień dobry:-ile kosztowała ta sukieneczka? -35zł a co? -dopłaciłbym jeszcze 35zł i mogłaś sobie kupić całą a nie połowę sukienki! i nie wspomnę że wszystko wie najlepiej zawsze i wszędzie.... poszłam się przebrać i ... siedze sobie trochę u siebie bo mnie rozniesie tam.
|
#611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia![]() Cytat:
![]() Przyjemnego grillowania ![]() Cytat:
![]() I witam z UK ![]() Cytat:
olej go i takie glupie gadanie U siebie jestes![]() Bylismy na zakupach Kupiłam zasłony i karnisz![]() Tylko sa troszke za dlugie ale niebawem bede miała maszyne . Narazie nie moge sie doczekac wiec je prasuje i wieszam
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Obijam sie od rana... upał kolejny i ja naprawde mam juz dosyc. Chce ochłodzenia! ![]() Zrobiłam małe zakupy, teraz musze troche poprasowac, alez mi sie chce Tomalinka, ale przejsca z tym weselem. A Ty silna jestes dziewczyna Długo wytrzymałaś i jeszcze poprawiny!Onyks, czekamy na fotki ![]() Anya, witaj u Nas i powodzenia!
|
#613 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dołączysz do grona mamusiek już w tym cyklu! Trzymam za to kciuki Cytat:
Zdolniacha jesteś![]() To ile Ci jeszcze zostało egzaminów? Miłego grillowania Cytat:
To Tatusiek pewnie szczęśliwy - wczoraj pierwszy kopniak a dzisiaj takie fajne prezenty ![]() Cytat:
![]() Niedziela jest - czas odpoczynku. Także olej to prasowanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- No a my właśnie wrociliśmy z poprawin - teraz czyste lenistwo. I na wieczór obejrzymy sobie dziennik pozytywnego myślenia - mam nadzieję, że będzie fajny ![]() .
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
Butter graty Aaby będzie dobrze my byliśmy na obiedzie u moich rodziców, tata dostał prezent, póxniej porwałam rodziców do siebie posiedzieliśmy na ogrodzie, a małż w pracy do 22:00 i do jego powrotu nie mogę się kąpać, bo mamy z Mikim plan na dzień taty... jutro wstawię efekt
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ale mam dziś doła...
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze
Maleństwo dziewczynki przenosicie do osobnego pokoiku już?
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obcielismy Sebe maszynka ale bylo krzyku
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
[
No ale dziś już bylismy krócej bo bym chyba padła. Także właśnie wróciliśmy do domku i odpoczywamy sobie ![]() Niedziela jest - czas odpoczynku. Także olej to prasowanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- No a my właśnie wrociliśmy z poprawin - teraz czyste lenistwo. I na wieczór obejrzymy sobie dziennik pozytywnego myślenia - mam nadzieję, że będzie fajny ![]() .[/QUOTE]Olałam Wyprasowałam sobie tylko spódnice i bluzke do pracy i tz koszule. Miałam dzisaj dzien dobrociFilm oglądałam, mi sie podobał ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- bidulko
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Strong nie mam pojęcia o tym jak to z tą pralką wygląda, ja byłam na prezentacji, to wiadomo, że wszystko chwalili.....
Od wczoraj moja panna raczkuje ![]() Oto dowód http://www.youtube.com/watch?v=LWMTV...ature=youtu.be
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2013-06-23 o 19:28 |
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bika widziałam na FB ![]() Onyks my też będziemy mieli blachodachowkę Ruszamy pewnie coś na koniec czerwca/ początek lipca. Przez te deszcze nam się wszystko poprzesuwało. Ale to dobrze, bo mąż wróci ![]() Maja dziś pierwszą noc śpi w swoim pokoju Zobaczymy jak będzie za jakieś 2 godziny będzie mąż
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia zrobiłyście prezent dla Taty???
Nasz tak się prezentował, tż się popłakał
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaby bidulka masz doła z powodu serduszka? Postaraj się spokojnie do tego podejść bo mała czuje Twój niepokój
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Nie wolałas poczekac do wakacji? Cytat:
![]() Seba juz spi, a ja ogladam po raz n-ty ,, Jeszcze raz,,
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Bika tak, tak
Zrobiłam. Ale mąż dostanie jutro, bo gwiazda śpi ![]() Blonde z czym poczekać? Z przeprowadzką Mai? |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z reguły takie nowosci wprowadzałam na weekend
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Blonde
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kit... to tylko 5 dni do Wakacji dam radę A chciałam zrobić też niespodziankę dla TZ, bo w końcu nic mu nie powiedziałam, ze przeniosłam meble itp ![]() Kurde.. wiecie jakiego mam stresa, ze mąż wraca. Takie emocje, że już mnie brzuch rozbolał
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkoncu tyle spała z Wami, takze jeden tydzien w jedna czy w druga wielkiej róznicy by nie zrobił![]() ![]() Bika dla Emilki
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde jak mi się obudzi to co za różnica czy ją uśpię u niej w pokoju, czy u siebie
daleko nie mam W ogóle to teraz o wiele bardziej mi się podoba moja sypialnia Mimo, ze dodałam biurko i regalik to jednak wydaje się większa. Bo nawet łóżko przestawiłam |
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super ![]() Ja juz sobie powiesiłam nowe zaslony (podszylam recznie)iod razu inaczej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Asi jak się pomoże na początku to też się obróci, ale samej jej się nie chce narazie
Więc może będzie lżej, chociaż łatwiej ze znoszeniem nie będzie... 

ale na szczęście u rodziców jest chłodniej niż u nas w bloku. 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

jestem za☠☠☠ista
olej go i takie glupie gadanie