Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 12:04   #3721
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
kurde przeziębiłam się chyba mnie klima w metrze załatwiła.
Obudziłam się z zawalonym nosem i gardłem, ogólnie słabo się czuję, cielsko mnie zaczyna boleć- masakra.
Zapisałam się na jutro do internisty- dziewczyny czy internista może wystawić zwolnienie ciążowe czy będę musiała do gina poginać?

w normalnych warunkach to bm łyknęła garść prochów i to przełaziła no ale w obecnej sytuacji nie będę ryzykować...
skoro pewnie i tak zostanę w domu to wolę mieć 100% płatnego niż 80% czy 70%
Dużo witaminy C, syrop z cebuli i do łóżeczka

Dziewczyny mam problem, coś mnie użarło w nogę kilka dni temu, ślad ma jakieś 1,5 cm. Bąbel jest twardy, swędzi, przy dotknięciu czuję lekki ból, za nic niewiem co mnie użarło. Smarowałam cebulą, ale nic nie dało. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić... Niewiem czy się martwić. Bąbel nie rosnie, ale też nie maleje :/

Na początku ślad to była maleńka kropka i różowy delikatny ślad na około. Teraz czerwona kropka jakby się rozlała zrobił się bąbel, a różowy zniknął.
Stary 2013-06-23, 12:10   #3722
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem, coś mnie użarło w nogę kilka dni temu, ślad ma jakieś 1,5 cm. Bąbel jest twardy, swędzi, przy dotknięciu czuję lekki ból, za nic niewiem co mnie użarło. Smarowałam cebulą, ale nic nie dało. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić... Niewiem czy się martwić. Bąbel nie rosnie, ale też nie maleje :/

Na początku ślad to była maleńka kropka i różowy delikatny ślad na około. Teraz czerwona kropka jakby się rozlała zrobił się bąbel, a różowy zniknął.
idź do lekarza- może to jakiś kleszcz albo jakaś reakcja alergiczna na jad jakiegoś pskudztwa
Stary 2013-06-23, 12:49   #3723
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

Może jakiś pająk albo coś latającego -mnie kiedyś ugryzło coś, co wyglądało na skrzyżowanie osy z ważką (giez?) Miałam podobnie. Możesz pić wapno, żeby zmniejszyć obrzęk, albo w aptece Ci coś powinni dać miejscowo (nie wiem, co można w ciąży)
Stary 2013-06-23, 12:51   #3724
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
te bułki z rodzynkami to się chyba nazywają chyba scones, tak???mmmmmm........Pozdr awiam wszystkie dziewczyny z Zielonej Wysepki))
Jeśli mamy na myśli te same bułki, takie z rodzynkami, skórką pomarańczową, suszonymi morelami i innymi różnościami w środku, to nazywają się buns, i popieram, dla nich samych warto do Irlandii przyjechać
Pozdrawiam również, i chętnie bym trochę tutejszego deszczu oddała w zamian za trochę waszych upałów. U mnie buro okrutnie
Stary 2013-06-23, 13:06   #3725
The light
Zadomowienie

Cytat:

jak masz w domu amol to sobie posmaruj spirytus wysusza (a jednoczesnie jest lotny wiec Ci nie zaszkodzi) a ziola lagodza podraznienie.

Zreszta amol jest swietny na ukąszenia komarów
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:25   #3726
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

Ale nie wyglada przypadkiem tak? https://www.google.pl/search?q=rumie...iw=768&bih=928
Bo jesli jest do tego podobne, to biegiem do lekarza po antybiotyk.

Jesli nie to zostawiłabym w spokoju przez pare dni, jesli sytuacja nie zmieni sie to na wszelki wypadek pokazalabym lekarzowi.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jeśli mamy na myśli te same bułki, takie z rodzynkami, skórką pomarańczową, suszonymi morelami i innymi różnościami w środku, to nazywają się buns, i popieram, dla nich samych warto do Irlandii przyjechać
Pozdrawiam również, i chętnie bym trochę tutejszego deszczu oddała w zamian za trochę waszych upałów. U mnie buro okrutnie
Ja dzisiaj na sniadanie zrobiłam drozdzowe bułeczki cynamonowe. Znaczy miały byc cynamonowe, ale zapomniałam dodać cynamonu Ale były z zurawina i cukrem i i tak były pyszne
Stary 2013-06-23, 13:29   #3727
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba musze wziąć ten paracetamol bo mi temperatura skacze... teraz mama 38,2 Dzwoniłam do gina mówi aby wziąć bo nie ma sensu męczyć się z gorączką.
Tylko ja się boję cokolwiek brać- w końcu to chemia jest z drugiej strony gorączka też nie jest obojętna dla juniora - sama nie wiem, nie chcę zrobić źle!!!!!
Stary 2013-06-23, 13:37   #3728
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny chyba musze wziąć ten paracetamol bo mi temperatura skacze... teraz mama 38,2 Dzwoniłam do gina mówi aby wziąć bo nie ma sensu męczyć się z gorączką.
Tylko ja się boję cokolwiek brać- w końcu to chemia jest z drugiej strony gorączka też nie jest obojętna dla juniora - sama nie wiem, nie chcę zrobić źle!!!!!
Paracetamol jest bezpieczny w ciazy. Wszystko co jemy to chemia.
Nie histeryzuj tylko bierz, szczególnie skoro gin tak Ci powiedział
Stary 2013-06-23, 13:46   #3729
23Paula23
BAN stały

Właśnie wróciliśmy ze spacerku uzbieraliśmy litrowy słoik poziomek ale komary gryzą niesamowicie nie da się wytrzymać normalnie

Czy któraś z Was się orientuje czy jakiś środków na komary/kleszcze typ OFF można używać w ciąży??
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:04   #3730
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Perfuzja: Spokojnie...tylko spokój może Cię uratować Po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że już bardzo dużo wiesz. Narazie wyłącz myślenie(przynajmniej się postaraj), poczekaj na wynik pappy i zobaczysz Mnie to uratowało jakieś 3-4 tygodnie temu, gdy usłyszałam "tu będzie poronienie, tydzień, góra dwa"..postanowiłam czekać, nie obdzwaniałam kolezanek po fachu, nie czytałam, o konfliktach kosmówkowych i zbyt duzym trofoblascie......Po trzech tygodniach czekania okazało się, że jest ok Trzymam kciuki!

A ja dziś czuję się fatalnie...mam dreszcze, boli mnie głowa i mięśnie wszystkie, głównie nóg, ale nie mam żadnych innych o bjawów...ani gorączki, gardło blade, nie kaszlę...ale dreszcze jakby takie przeziębieniowe...może ze zmęczenia???
U mnie to tak nie działa, myślenie i czytanie pomaga. Wlasnie dotarłam do artykułu zrodlowego, z którego wychodzi, ze 3,2% zdrowych pod katem ilości chromosomow płodów ma taka fale zwrotna, która obserwowali u mojego.
Czyli z grubsza 1 na 30 kompletnie zdrowych dzieci doprowadza swoich rodziców do zawału na etapie usg. Czyli jedno na klasę.
Do tego u prawie wszystkich płodów z trisomia 13 i 18 obserwowali naprawdę duże zmiany.
To naprawdę mnie podtrzymuje na duchu. Gdybym siedziała i czekała na wyniki, to by mnie chyba odwiezli do psychiatryka.

Niepokojaco to brzmi szczerze mówiąc... Może wykluwa Ci sie jakaś choroba?
Stary 2013-06-23, 14:12   #3731
Messsuah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

ale pędzicie z wątkiem
nie oddzywałam się ostatnio bo miałam sporo wyjazdów i spraw do załatwienia
dobra wiadomość to taka, że chyba zanikają moje mdłości ( w końcu!), mam jakoś więcej siły na wszystko i prawie w ogóle się nie męczę.... jakieś to podejrzane
kolejne usg mam dopiero za miesiąc, chyba się nie doczekam
u mnie dzisiaj deszczowo

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U mnie to tak nie działa, myślenie i czytanie pomaga. Wlasnie dotarłam do artykułu zrodlowego, z którego wychodzi, ze 3,2% zdrowych pod katem ilości chromosomow płodów ma taka fale zwrotna, która obserwowali u mojego.
Czyli z grubsza 1 na 30 kompletnie zdrowych dzieci doprowadza swoich rodziców do zawału na etapie usg. Czyli jedno na klasę.
Do tego u prawie wszystkich płodów z trisomia 13 i 18 obserwowali naprawdę duże zmiany.
To naprawdę mnie podtrzymuje na duchu. Gdybym siedziała i czekała na wyniki, to by mnie chyba odwiezli do psychiatryka.
trzymam kciuki!

moje usg genetyczne wyszło dobrze, ale co z tego jak byłam spokojna tylko przez tydzień i się cieszyłam.... teraz czekam na połówkowe i będę się znowu stresować, oczywiście sobie mysle ze po połówkowym to już będę spokojna do końca ciąży (akurat ) ciągle się martwię o to swoje maleństwo czy wszystko tam dobrze u niego

i mam tak jak ty, myślenie i czytanie pomaga
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:37   #3732
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
trzymam kciuki!

moje usg genetyczne wyszło dobrze, ale co z tego jak byłam spokojna tylko przez tydzień i się cieszyłam.... teraz czekam na połówkowe i będę się znowu stresować, oczywiście sobie mysle ze po połówkowym to już będę spokojna do końca ciąży (akurat ) ciągle się martwię o to swoje maleństwo czy wszystko tam dobrze u niego

i mam tak jak ty, myślenie i czytanie pomaga
Mnie juz umowili na echo serca płodu na polowe sierpnia. Tylko jeszcze muszę dopytac czy niezależnie od tego umawiac sie na polowkowe.

Tez będę wtedy świrowac...
Stary 2013-06-23, 15:03   #3733
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Czasem się zastanawiam, ze bez tych wszystkich badań człowiek byłby spokojniejszy i dopiero porodem się stresował ;D
Stary 2013-06-23, 16:28   #3734
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Czasem się zastanawiam, ze bez tych wszystkich badań człowiek byłby spokojniejszy i dopiero porodem się stresował ;D
Tak czy siak byśmy się stresowały czy się zdrowe urodzi, na to nie ma siły
Stary 2013-06-23, 16:43   #3735
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Hej, a może zaczniemy zamieszczać najdziwniejsze połączenia jedzeniowe jakie zjadamy? Będzie inspiracja dla reszty
Wczoraj na grillu zajadałam się małosolnymi ogórkami z ketchupem...było pysznie
Stary 2013-06-23, 16:53   #3736
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie wyglada przypadkiem tak? https://www.google.pl/search?q=rumie...iw=768&bih=928
Bo jesli jest do tego podobne, to biegiem do lekarza po antybiotyk.

Jesli nie to zostawiłabym w spokoju przez pare dni, jesli sytuacja nie zmieni sie to na wszelki wypadek pokazalabym lekarzowi.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Ja dzisiaj na sniadanie zrobiłam drozdzowe bułeczki cynamonowe. Znaczy miały byc cynamonowe, ale zapomniałam dodać cynamonu Ale były z zurawina i cukrem i i tak były pyszne
Naczytałam się o tym rumieniu boreliozie itp. Bąbel ma nieregularny kształt, ale nie ma rumienia nie powiększa się, TŻ mówi, że jest mniejszy zrobiłam 3 foty, dwa dni temu wczoraj i dziś. Kupię Entil (w aptece Pani mówiła, że w ciąży można). Oby pomógł, jeśli nie lecę jutro do lekarza.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
jak masz w domu amol to sobie posmaruj spirytus wysusza (a jednoczesnie jest lotny wiec Ci nie zaszkodzi) a ziola lagodza podraznienie.

Zreszta amol jest swietny na ukąszenia komarów
Spróbuję entil a zanim kupię, posmaruję amolem troszkę.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Może jakiś pająk albo coś latającego -mnie kiedyś ugryzło coś, co wyglądało na skrzyżowanie osy z ważką (giez?) Miałam podobnie. Możesz pić wapno, żeby zmniejszyć obrzęk, albo w aptece Ci coś powinni dać miejscowo (nie wiem, co można w ciąży)
Idę robić wapno, łeeee.... ale cóż wypiję.

bardzo wam dziękuję za pomoc.
Stary 2013-06-23, 17:02   #3737
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
obudziłam się głodna jak wilk. tż śpi a ja próbuję go delikatnie wybudzać żeby poszedł do sklepu po pieczywko. leje tak, że mała szansa ściągnąć go z wyra gdyby nie ssanie to i ja bym spała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciężkie jest życie z ciężarówką. I co, poszedł?

Cytat:

Piszesz ciągle o tych bułeczkach, podziel się przynajmniej przepisem, skoro masz sprawdzony. Uwielbiam wszystko, co cynamonowe.

Cytat:

Niepokojaco to brzmi szczerze mówiąc... Może wykluwa Ci sie jakaś choroba?
No właśnie, to wygląda optymistycznie. Za parę lat będziecie "wypominać" swojemu, zupełnie zdrowemu dziecku, na jakie to stresy Was narażało od samego początku.
Stary 2013-06-23, 17:05   #3738
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ciężkie jest życie z ciężarówką. I co, poszedł?

Piszesz ciągle o tych bułeczkach, podziel się przynajmniej przepisem, skoro masz sprawdzony. Uwielbiam wszystko, co cynamonowe.

No właśnie, to wygląda optymistycznie. Za parę lat będziecie "wypominać" swojemu, zupełnie zdrowemu dziecku, na jakie to stresy Was narażało od samego początku.:ehem:
Ja też przepis poproszę

Oj ciężkie życie ciężkie

dokładnie trzymamy kciuki!!

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-06-23 o 17:06
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 17:15   #3739
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Jas tez poprosze
Stary 2013-06-23, 18:18   #3740
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Na bułeczki cynamonowe i ja się skusze, czekam na przepis

U mnie dziś dzień do bani, wszystko mnie denerwuje i doprowadza do płaczu. Z wskazaniem na druga żonę dziadka, która czasem jak coś dowali to już nawet nie wiem jak się zachować. Dzisiejszy dzień obfitował w takie stwierdzenia jak "ludzie którzy nie idą na studia są głupi" albo " twoja tesciowa jest lepsza od twojej mamy, bo zawsze jak od niej wracacie to daje wam a to zupę a to coś ". Wiecie co, dla mnie to już trochę cios poniżej pasa, bo ja na te rzeczy tak nie patrze. Mi tam słoik zupy do szczescia nie potrzebny, ale jak tesciowa gotuje jak dla armii, to zawsze od razu nam pakuje. Nie mam też kompleksu braku studiów. Zrezygnowała, żeby pójść do pracy. I nie żałuję. A na studia chce pójść, ale na takie które będą związane z moim zainteresowanie, a nie uzyskaniem papierka (bo to o to chodzi- byle co, aby tylko coś skończyć).
Wiem, że Wy mozecie mieć inne zdanie, ale nikt nikogo nie powinien na siłę i za wszelką cenę przekonywać do swoich racji. Myślę że 60cio letnia kobieta powinna to wiedziec i odpuścić, bo sprawia innym przykrość.

No troszke się wyżaliłam.

W piekarniku czeka ciasto jagodowe- może ono poprawi trochę humor.
Stary 2013-06-23, 18:47   #3741
magnusia
Zakorzenienie

patrycjja- Ty się w ogóle takim gadaniem nie przejmuj bo to widać że to czysta złośliwość jest. Szkoda nerwów na takich ludzi

trochę mi gorączka spadła ale nadal mama 37,6. Kurczę mam klasyczne przeziębienie i to przy upałach po 40 stopni
Mam tylko nadzieję, że nie odbije się to na juniorze
Stary 2013-06-23, 18:52   #3742
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

U mnie dziś dzień do bani, wszystko mnie denerwuje i doprowadza do płaczu. Z wskazaniem na druga żonę dziadka, która czasem jak coś dowali to już nawet nie wiem jak się zachować. Dzisiejszy dzień obfitował w takie stwierdzenia jak "ludzie którzy nie idą na studia są głupi" albo " twoja tesciowa jest lepsza od twojej mamy, bo zawsze jak od niej wracacie to daje wam a to zupę a to coś ". Wiecie co, dla mnie to już trochę cios poniżej pasa, bo ja na te rzeczy tak nie patrze. Mi tam słoik zupy do szczescia nie potrzebny, ale jak tesciowa gotuje jak dla armii, to zawsze od razu nam pakuje. Nie mam też kompleksu braku studiów. Zrezygnowała, żeby pójść do pracy. I nie żałuję. A na studia chce pójść, ale na takie które będą związane z moim zainteresowanie, a nie uzyskaniem papierka (bo to o to chodzi- byle co, aby tylko coś skończyć).
Wiem, że Wy mozecie mieć inne zdanie, ale nikt nikogo nie powinien na siłę i za wszelką cenę przekonywać do swoich racji. Myślę że 60cio letnia kobieta powinna to wiedziec i odpuścić, bo sprawia innym przykrość.

Wiesz ja mam skończone w sumie 3 kierunki studiów i co one mi dały? Czy jestem jakimś nadczłowiekiem i umiem sobie w każdej sytuacji życiowej poradzić - nie. Mam jedynie pracę póki co stałą właśnie dlatego, że skończyłam te studia. Mam duże długi bo każde studia były płatne i na różnych krańcach kraju. Przypłaciłam to jednym załamaniem psychicznym i ciągłym oszczędzaniem kasy bo trzeba w siebie inwestować. Kiedy moje znajome bawiły się i szalały ja cały czas musiałam co weekend być na studiach a po pracy się do nich szykować. Na każdych studiach poznawałam kogoś nowego i takich, którzy wg mnie nie mięli podstawowej wiedzy o świecie typu - jedna koleżanka którą lubię ale nie za jej intelekt pytała mnie czy tabletki antykoncepcyjne łykam czy rozpuszczam w buzi albo kiedy miałyśmy robione badania do sanepidu powiedziała, że wymazu nie pobrała (oszczędzę opowieści skąd) w każdym razie dlatego, że to takie niehigieniczne sobie coś wsadzać i kazać innym to badać. Ma tytuł magistra, a ja mam w domu jej pracę bo uczę się do obrony na podobnym kierunku i nie mogę pojąć jak ktoś kto pisze - prezęt mógł się obronić. Fakt ja też robię błędy ale Word podkreśla nie . A ta 60 letnia kobieta ma studia ? Ludzie są ludźmi - są różni a w dzisiejszych czasach studia to wg mnie żaden prestiż może fakt jakieś renomowane uczelnie - nie znam wielu osób po nich. Większość płaci i to ona wymaga, a nie od niej - u mnie tak było, wszystko dało się załatwić. Mało tego na podyplomowych dowiedziałam się, ze zapłacę 2,5 tyś to przy odbiorze papierów otrzymam dyplom z drugiej specjalności zupełnie odległej od pierwszej np. jakbyś studiowała księgowość a za 2,5 tyś dostałabyś jeszcze bhp
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:03   #3743
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

nie ma sensu się denerwować takimi głupimi tekstami. Jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić. Może kobiecie jest lżej jak sobie pogada, albo już jej się tematy kończą skoro o pierdołach gada. Jeżeli ty się dobrze czujesz w swojej sytuacji to nie pozwól aby ktoś burzył Ci Twój porządek.

Ja mam takiego wampira emocjonalnego w pracy. Przechodzi menopauzę, jest starą panną i na wszystko ma swoje zdanie, którym musi się z wszystkimi dzielić. Jak rok temu dom kupowałam i brałam wtedy jeszcze z narzeczonym kredyt to gadała z dobry miesiąc, niby ogólnie ale skierowane to było do mnie, że "młodzi teraz tacy nieodpowiedzialni, nie wiedzą jak to z pracą będzie w przyszłości a kredyty biorą". Jak wychodziłam za mąż to kilka dni przed powiedziała, że ona by się na ślub nie zdecydowała, bo to nigdy nie wiadomo jaki "strup na głowę można sobie wziąć" . Sytuacji można mnożyć i mnożyć. Już sobie wyobrażam co będzie jak dowie się o fasolce, albo o tym, że przez 3 tygodnie zastąpię księgową w pracy, mimo, że to ona kiedyś była jej zastępca. Ale mam na nią sposób, staram się nie słuchać, zajmuję się swoją pracą i jawnie jej gadkę traktuje jak powietrze, nie potakuje, nie odpowiadam, jak usilnie coś chce to mówię, że skupiam się na pracy a nie na trajkotaniu.
Stary 2013-06-23, 19:15   #3744
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
patrycjja- Ty się w ogóle takim gadaniem nie przejmuj bo to widać że to czysta złośliwość jest. Szkoda nerwów na takich ludzi

trochę mi gorączka spadła ale nadal mama 37,6. Kurczę mam klasyczne przeziębienie i to przy upałach po 40 stopni
Mam tylko nadzieję, że nie odbije się to na juniorze

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Wiesz ja mam skończone w sumie 3 kierunki studiów i co one mi dały? Czy jestem jakimś nadczłowiekiem i umiem sobie w każdej sytuacji życiowej poradzić - nie. Mam jedynie pracę póki co stałą właśnie dlatego, że skończyłam te studia. Mam duże długi bo każde studia były płatne i na różnych krańcach kraju. Przypłaciłam to jednym załamaniem psychicznym i ciągłym oszczędzaniem kasy bo trzeba w siebie inwestować. Kiedy moje znajome bawiły się i szalały ja cały czas musiałam co weekend być na studiach a po pracy się do nich szykować. Na każdych studiach poznawałam kogoś nowego i takich, którzy wg mnie nie mięli podstawowej wiedzy o świecie typu - jedna koleżanka którą lubię ale nie za jej intelekt pytała mnie czy tabletki antykoncepcyjne łykam czy rozpuszczam w buzi albo kiedy miałyśmy robione badania do sanepidu powiedziała, że wymazu nie pobrała (oszczędzę opowieści skąd) w każdym razie dlatego, że to takie niehigieniczne sobie coś wsadzać i kazać innym to badać. Ma tytuł magistra, a ja mam w domu jej pracę bo uczę się do obrony na podobnym kierunku i nie mogę pojąć jak ktoś kto pisze - prezęt mógł się obronić. Fakt ja też robię błędy ale Word podkreśla nie . A ta 60 letnia kobieta ma studia ? Ludzie są ludźmi - są różni a w dzisiejszych czasach studia to wg mnie żaden prestiż może fakt jakieś renomowane uczelnie - nie znam wielu osób po nich. Większość płaci i to ona wymaga, a nie od niej - u mnie tak było, wszystko dało się załatwić. Mało tego na podyplomowych dowiedziałam się, ze zapłacę 2,5 tyś to przy odbiorze papierów otrzymam dyplom z drugiej specjalności zupełnie odległej od pierwszej np. jakbyś studiowała księgowość a za 2,5 tyś dostałabyś jeszcze bhp

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
nie ma sensu się denerwować takimi głupimi tekstami. Jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić. Może kobiecie jest lżej jak sobie pogada, albo już jej się tematy kończą skoro o pierdołach gada. Jeżeli ty się dobrze czujesz w swojej sytuacji to nie pozwól aby ktoś burzył Ci Twój porządek.

Ja mam takiego wampira emocjonalnego w pracy. Przechodzi menopauzę, jest starą panną i na wszystko ma swoje zdanie, którym musi się z wszystkimi dzielić. Jak rok temu dom kupowałam i brałam wtedy jeszcze z narzeczonym kredyt to gadała z dobry miesiąc, niby ogólnie ale skierowane to było do mnie, że "młodzi teraz tacy nieodpowiedzialni, nie wiedzą jak to z pracą będzie w przyszłości a kredyty biorą". Jak wychodziłam za mąż to kilka dni przed powiedziała, że ona by się na ślub nie zdecydowała, bo to nigdy nie wiadomo jaki "strup na głowę można sobie wziąć" . Sytuacji można mnożyć i mnożyć. Już sobie wyobrażam co będzie jak dowie się o fasolce, albo o tym, że przez 3 tygodnie zastąpię księgową w pracy, mimo, że to ona kiedyś była jej zastępca. Ale mam na nią sposób, staram się nie słuchać, zajmuję się swoją pracą i jawnie jej gadkę traktuje jak powietrze, nie potakuje, nie odpowiadam, jak usilnie coś chce to mówię, że skupiam się na pracy a nie na trajkotaniu.
Dzięki dziewczyny
Najgorsze, że na mnie zawsze to działa jak płachta na byka, a teraz kiedy emocje są podwojne to w ogóle. Nie czuję się głupia, ale wg jej miary tak jest. Ona skończyła socjologię, ma córkę 35lat najmądrzejsza na świecie (wg niej) bo też pokończyła masę kierunków. Ale dla odmiany nie ma widoku nawet na faceta, o rodzinie nie wspomnę. I każdy jest oceniany przez jej pryzmat.
Jestem wychowana dobrze i nie chce kłócić się ze starsza osobą, ale czasami jest na prawdę ciężko nic nie odpowiedzieć.

Stary 2013-06-23, 19:17   #3745
forester
Zadomowienie

Perfuzja- dobrze będzie. wierzę, że złe myśli przyciągają złe rzeczy. Myśl pozytywnie!

Maria- dużo zdrowia i optymizmu życzę. Pozbieraj się szybciutko i o zdrowym maluszku nam kiedyś zamelduj!

Kefii- bardzo, bardzo Ci współczuje!

Ja się nie odzywałam, bo wczoraj był dzień migrenowy. Staram się nic nie łykać i leżałam jak placek z kompresem na głowie, o tv i lapku nie myślę nawet. A dzisiaj mamy pierwszą rocznice ślubu i było trochę turystycznie i pyszna pizza i też teraz leżę, bo mi kręgosłup daje czadu od łażenia.
Co do jedzenia już trochę lepiej mi wszystko wchodzi, niż na początku. Tylko słodyczy nie dotykam, bo mnie w ogóle nie ciągnie. Za to po czereśnie tż jeździ do właścicieli sadów niedaleko i takiego boskie, czarne przywozi. Podobno te mają duże Fe, więc szamam ile wlezie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:29   #3746
SunShineDoll
Rozeznanie

patrycjja nie pozostaje nic jak uodpornić się na to. Ja zawsze w sytuacji gdy ktoś na każdym kroku podkreśla swoje wykształcenie czy liczę posiadanych samochodów, gadżetów myślę sobie, że taka osoba widocznie nie ma żadnych satysfakcjonujących związków z ludźmi czy innych relacji którymi mogłaby się podzielić i jest mi żal takich osób. I to mnie chyba powstrzymuje od komentowania czy uszczypliwości chociaż ostatnio jak znajoma z pracy opowiadała o tym jakiego świetnego netbooka kupiła ostatnio i nie na raty tylko za gotówkę to jej powiedziałam, ze widziałam w tv, że w Polsce gdzieś jakąś wysepkę sprzedają i może by się skusiła bo tam doradca finansowy mówił, że w towarzystwie to takie dobrze spostrzegane mieć się czym pochwalić a wyspa to już nie taki netbook
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 19:34   #3747
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
patrycjja nie pozostaje nic jak uodpornić się na to. Ja zawsze w sytuacji gdy ktoś na każdym kroku podkreśla swoje wykształcenie czy liczę posiadanych samochodów, gadżetów myślę sobie, że taka osoba widocznie nie ma żadnych satysfakcjonujących związków z ludźmi czy innych relacji którymi mogłaby się podzielić i jest mi żal takich osób. I to mnie chyba powstrzymuje od komentowania czy uszczypliwości chociaż ostatnio jak znajoma z pracy opowiadała o tym jakiego świetnego netbooka kupiła ostatnio i nie na raty tylko za gotówkę to jej powiedziałam, ze widziałam w tv, że w Polsce gdzieś jakąś wysepkę sprzedają i może by się skusiła bo tam doradca finansowy mówił, że w towarzystwie to takie dobrze spostrzegane mieć się czym pochwalić a wyspa to już nie taki netbook
Już co swoje wypłakałam, więc jest lepiej.
Cały czas uczę się właśnie nie reagowania na podobne sytuacje, ale jestem cholernie uczuciowa i latwo mnie trafić, dlatego wcale mi latwo nie jest.

A zmieniając temat na przyjemniejszy, powiem Wam, że ciasto jagodowe mi wyszlo pyszne. I mało słodkie- tak jak lubię

Stary 2013-06-23, 20:06   #3748
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Masakra! Potwór! Na stos z nią

Ja od trzech miesięcy mam nowego szefa. I za każdym razem jak on otwiera usta, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Przykład typu pierwszego, cytaty:
"Ten drogi towar to postaw koło biurka, bo ktoś pod***rdoli"
"Nie możesz znaleźć pinsety [takiej specjalnej, 30-centymetrowej]? Leżała za wierzchu, pewnie jakiś klient pod***rdolił."
"On: Pamiętaj żeby zamknąć okno, bo ktoś się włamie i coś pod***rdoli.
Ja: Ale przecież na obiekcie jest ochrona i monitoring, jedna kamera jest wprost na nasze wejście i okno
On: Ochroniarz też może coś pod***rdolić, a ochroniarz to najgorzej ze wszystkich, bo może nagranie z monitoringu skasować"
*"pod***rdolić" to jego ulubione slowo. Gościu ma jakąś fobię, w każdym człowieku widzi potencjalnego złodzieja.
Przykład typu drugiego, historia opowiedziana przez niego [ma 6-letnią córkę]:
"Ale mnie córka wkurzyła. Ja jej wlałem, a ona do mnie że nauczycielce w szkole powie. A ja do niej na to, że czy wie co się wtedy stanie? A ona że policja ją zabierze i dostanie foster parents. No to jej znowu wlałem i ma karę, zero wyjść, komputera, telewizji, nic."
Ja rozumiem że każdemu mogą nerwy puścić, ale to już przerasta moje pojęcie.

Gościu to taki cholernie niepewny siebie, źle wychowany, totalnie nieobyty prostak, który wszystko bierze do siebie, ma zero poczucia humoru oraz oni śladu dystansu do siebie i ostro nierówno pod sufitem. Na szczescie drugi szef jest bardzo fajny, wiec nadrabia za tego wiesniaka.
Nie mogę się doczekać aż mu powiem że jestem w ciąży, szlag go jasny trafi na miejscu Ale będzie musiał mężnie zacisnąć zęby i nawet słówkiem nie pisnąć, bo tu nie Polska, nie zrobi niczego co możnaby uznać za dyskryminację, wie czym to grozi.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-23 o 20:07
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 20:34   #3749
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie Wy macie ciśnienie?
Ja mam strasznie niskie od jakiegoś czasu... teraz sobie zmierzyłam i mam 98/67 i tętno 86.
Zawsze miałam "normalne" a teraz mi się tak poprzestawiało
Stary 2013-06-23, 20:44   #3750
The light
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jakie Wy macie ciśnienie?
Ja mam strasznie niskie od jakiegoś czasu... teraz sobie zmierzyłam i mam 98/67 i tętno 86.
Zawsze miałam "normalne" a teraz mi się tak poprzestawiało
Ja zawsze miałam niskie a teraz mam jeszcze niższe to normalne.

Mi ostatnio lekarka powiedziała:"lepiej niskie niż wysokie"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości