|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Wiecie, ja nie wiem o co kaman z tym glutenem. Ostatnio kupiłam kaszke manną, właśnie z glutenem od Nestle, jest po 4 miesiącu i jest napisane że jest na początki wprowadzania glutenu. Wpierdziela az się uszy trzęsą ![]() Z tymi skórkami to nie daję do tego ciumkania, bo zamiast ciumkać,Nadia odciumkowuje kawałek i boję się że się zachłyśnie .
![]() |
#4622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak byliśmy u mojej babci to ona podała małej przeterminowany rumianek jak spaliśmy. Jak mnie wku*wia takie coś ![]() ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-06-23 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Rozeznanie
|
Badzia nic jej się nie stało
![]() Tylko tak jak pisałam wcześniej o gruszkach z Gerbera, miała biegunę, ale do tej pory nie wiem czy to przez upał,zęby, czy własnie gruszki.
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mozna wypiac piers i dumnie wozic dziecia ![]() Co do nawykow zywieniowych - widze, ze na podobnym wozku jedziemy. Moj tez uwielbia napoje gazowane (nawet czerwona oranzade, co dla mnie jest obrzydlistwem), piwko i nie je sniadan. Zwykle walnie sobie ogrooomny posilek popoludniu, a potem jeszcze podzera przed snem :/ O dziwo gruby nie jest. Ja tez jem czasem pizze/kebaba/pije cole, ale to raczej swieto niz codziennosc. No wlasnie - i jak tu dziecko wychowac? ![]() Twoj to widze maly leniwiec jest ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Mleko i flipsy? ![]() Szok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
Ale nei znalazłam takiej informacji,że nie można mleka krowiego do 3rż.
Własnie tez tak sobie myslę,że za bardzo panikuję. A ja to niby na czym byłam wychowana, wlasnie na mleku krowim, po 4 miesiacu, ale nie z kartonu, tylko takim prosto od krowy, wiecie jakie to tłuste? Kiedyś z resztą było inaczej..
#4626 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, kiedys bylo inaczej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z solą trzeba uważać, bo można dziecku nerki uszkodzić. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Ja też tego nie rozumiem, każdy próbuje decydować co ma jeść nie jego dziecko. U mnie szczególnie w tym celuje teściowa, ale ja ostudzę jej zapędy, oj ostudzę. Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-06-23 o 18:22 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Hej lejdis my odgruzowujemy mieszkanie, wierzcie mi, ze teraz byscie nie chcialy widziec zdjec
![]() Moja dobra kolezanka zaczela rodzic!!!!!!!!!!! Prosimy o kciukasy!!!!! ![]() sorka ze was nie nadrabiam ale ciagle net z telefonu masakra Buziaki kochane tesknie za wami! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4629 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, nie pisalam bo calymi dniami poza domem bylismy praktycznie.
w czwartek bodajze zabralam Boryska nad wode, bylo super! Chociaz troszke sie balam bo bylam jedyna osoba z takim malutkim dzieckiem - nie liczac jakies cyganskiej rodziny (powaznie), ktora nawiasem mowiac przyczepila sie nas, wiec po kilkunastu minutach "ucieklismy" bo mialam dość ich przechwalania sie ze ich dziecko juz siedzi (jakos przez kilka godzin obserwowalam ich i nie zauwazylam ![]() Ale ogolnie dzien byl udany Doszlam do wniosku ze ja mocno opozniona jestem w rozszerzaniu diety ![]() Kurde, nie mam o tym bladego pojecia Borys skonczyl 5 miesiecy 12 czerwca a do tej pory je marchewke, jablko, gruszke, dynie z ziemniakem, i zupke jarzynowa - po ltorej byc moze mial alergie, wiec odstawiulam i bede probvowac znowu za jakeis 2 dni Siostra TZ powiedziala ze jak dziecko ma alergie to zeby jedna nowosc na tydzien wprowadzac ... hmmm ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- oczywiscie nie nadrobie Was nigdy w zyciu ale postaram byc na biezaco ![]()
#4630 |
Rozeznanie
|
Blogerko jak zabezpieczałaś Boryska na plaży ? Co trzeba ze sobą zabrać?
Bo własnie mój TŻ proponował,zebyśmy pojechali nad wodę, a ja że nieeee, bo gorąco, bo Nadia za mała,że komary. ![]()
#4631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ogolnie balam sie troiche i bylo mi glupio, ze takie male dziecko biore ze soba, no ale przeciez w ogrodzie taka sama tempertura jak i nad woda ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- a ekwipunek mialam ten sam co na zwykly spacer ![]()
![]() |
#4632 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aaaaa kurka siwa chyba powróciłam do Was ![]() Mam absolutorium!!! ![]() ![]() ![]() coś tam podczytałam, szczególnie wpadło mi w oko streszczenie Meduzzy (Ty to jesteś... łebski gośc ![]() fewciu ściskam mocno, tak bardzo mi przykro ,że się obie męczyć, mam nadzieję,że wkrótce minie i cała Wasza trojka zapomni o tym piekiełku ![]() Lady super, że już na swoim i więcej nie pamiętam super się tulicie, Black, fajnie, że nosidło znalazłaś nie za pół tysiąca ![]() całej Julasek ma śliczne pampki teraz , slodkie są te rysuneczki i super ,że pupal suchy. Chyba jeszcze któraś kupiła te pieluszki? ;> Bokeh ja to chyba nigdy nie znalazłam żadnego hajsu, może 2 zł ![]() ninagg gratuluje zdanego egzaminu szaja fajnie,że macie udane wakacjones, zazdroszczę! mika też bym chciała doktorat robić, ale czuję sie na to za głupia ![]() bijkora kurka współczuję, czemu się dzieją takie tragedie, to jest niesprawiedliwe ![]() onaella wróciła chyba. Kochana, rozumiem, że już wszystko ok? cieszę się!! ![]() dziewczyny, takie wypadki chyba są jednak wpisane w macierzyństwo, ja jak byłam mała to też spadłam z łóżka aaaa Debrah naprawdę złota z Ciebie kobieta.. śliczna, miła, dobra, taka mądra!! w dodatku bezinteresowna... Bijkora ja bym się wkurzyła nieziemsko... ale z drugiej strony... flipsy to marsi mówiła - sama mąka kuku. a mleko krowie. no a my na czym byliśmy chowani. Moja mama mówi, ze były kiedyś te mleka modyfikowane jakieś tam.. a pytam jakie np. mi dawała. to wiecie czym mnie pasła? mlekiem w proszku... takim jak się do ciasta czasem bierze ![]() no ale Twoja mama nie musiała, bo mamy inne czasy, są kaszki, mleka,nie musiała jej krowiego od razu podawać ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Wtajemniczenie
|
caławdeszczu .. zoo? czemu nie. Sama myssle o tym od miesiaca, Borys bylby pewnie zachwycony ale mi w ten upal nie chce sie tarabanic z wozkiem taki kawal drogi ;p
na razie plazowalismy na morskim oku - jestem strzaskana od slonca niczym babcia emerytka opalajaca sie na dzialce ![]()
#4634 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dzis dałam małemu zrobioną przeze mnie jarzynową tylko nie blendowałam a rozciaapałam dokładnie widelcem, tak, zeby delikatne grudki były, jak wcinał to szok ![]() LADY- czekamy z niecierpliowscią na fotencje ![]() SZAJA- ja nie wnikam na jakim koniu ty jezdziłas ale jak 1,5 godziny tak szalałas to przeciez zajezdzisz tego chłopa ![]() ![]() my bylismy po południu u znajomych, którzy maja 2,5 letnią córkę, jak młody szalał na kanapie to aż sie spocił ![]() ![]() co do jedzenia - mnie najbardziej wpienia, jak mi ktos wyskakuje z tekstem (przewaznie tesciowa), ze bedzie slodycze ze sklepu przynosic- od razu dementuje i mówie, że Bartus słodyczy jadł nie bedzie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Lurker ;)
|
A ja sie pytam gdzie zdjecie Debrah i Nancy?
![]() Oooo Charlizz powiem Ci, ze sie stesknilam ![]() ![]() ![]()
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co - napisalam w klubie dokladniej - pierwszy raz donioslam na TZ-ta tesciowej. Ale juz nie wytrzymalam, on jest niereformowalny, czuje sie bezkarny a mnie wcozraj ☠☠☠☠ica wziela, bo przez jego brak odpowiedzialnosci nie tylko nie poszlam sobie pobiegac, mimo ze dobrze wie ze bardzo mi na tym zalezalo, bo to taka chwilka dla mnie, keidy psychicznie sie relaksuje, wychodze bez mlodego, zbieram mysli, odreagowuje wszytskie stresy i zlosci, ale koniec koncow wpieprzylam na kolacje po 22 suchy chleb!!! a chcialam isc do sklepu kupic cos na kolacje i na sniadanie!!!
nie wspomne ze z tej zlosci to chcialam sobie lapmke wina wypic, czy chociz glupie piwko, ale jak to zorbic keidy w domu bylam sama jak palec, nawet ryja nie mialam owtorzyc do kogo miedzy 19 a 23, sobota wieczor, wokol slyszalam jak ludzie grilluja a ja jak ten wyrzutek, od rana sie do patafiana nie odzywam, i nie odezwe chocby nie wiem co, skonczylo sie
#4637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jezu jak mnie to wnerwia...... typu Hania, już niedługo będziesz jadła lizaczki/ frytki/ itp itd.... a guzik ! ja zadecyduje kiedy i co wprowadze do diety Hani i w☠☠☠☠i.a mnie jak inni patrzą wtedy jak na matkę która robi źle swojemu dziecku bo nie chce dać lizaka.... Hania dziś jadła winogronka z siateczki ale wcinała ![]() I dostałam też od wujka młodą malutką marcheweczkę i zrobie Hani jutro obiadek z ziemniaczkiem i pietruszką ![]()
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Charliz jak super że jesteś! Dziękujemy za miłe słowa
![]() Moja mama też mówiła że my w dzieciństwie piliśmy mleko w proszku rozrobione w wodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ja też nie znoszę tekstów "babcia Ci da cukierków jak mama nie będzie widziała " ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
a mi sie wydaje, ze babki i tak beda naszym wnukom podawaly to czego my bysmy chcialy uniknac, moja T podaje bez mojej wiedzy slodkie herbatki, i jestem tego juz na stowe pewna po tym jak TZ dal Borysowi hippa bo plakal, za☠☠☠iscie go ta herbatka uspokoila, jak tam ziol jest jak na lekarstwo, no a kto mu pomysl podsunal? mamusia oczywiascie, a pozniej ja sie mecze bo Borys nie chce pic nutramigenu po slodkim, juz to keidys zauwazylam.
ostatnio moja mama mnie wkurza, bo co chwila mowi do Boryska "babcia to by Ci slodkiej kaszki dala, skoro tak Ci smakuje, po co masz te niedobre rzeczy jesc, zjadlbys sobie cos slodkiego" Na nic zdaja sie moje tlumaczenia, bo moja mama by mu dala i juz. Na szczescie jest o tyle dobrze, ze to co zapakuje mlodemu do torby, to u mojej mamy zjada i juz, a tesciowa natomiast sama kupuje jakies nowosci, i to co wiem i mi sie nie podoba ze podaje to jedno, a to o czym mi nie mowi to pewnie drugie
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-23 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak dawałas to winogorno? bo ja tez mam ochote Bartulowi dac tylko nie moge rozkminic jak mu wsadzic w ta siateczke ![]() ![]() ![]() uciekam na łozko bo mam fajną ksiazke a dzis wieje pustką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoje czy kupne? ![]() Cytat:
Nalezy mu sie porzadny lomot i ciesze sie, ze w koncu tak stawiasz sprawe. Jak czytam o Waszych tesciowych i mamach to ciesze sie z tego, co mam. Moja mama jest raczej "nowoczesna" (pewnie przez to, ze sama ma ledwie 44 lata i dziecko w wieku 7 lat), sama mnie pyta o pewne sprawy, nic nie narzuca, tylko czasem powie "jesli moge cos zasugerowac, to..." - haha, brzmi jakby sie mnie bala ![]() Ale akurat udziela tych dobrych rad typu, zebym nie kupowala chodzika, nie sadzala Kuby na sile i podpierala poduszkami, itp. Tesciowa co prawda ma swoje glupie teksty (typu, ze wsadzi Kubie do wozka medalik z Bozią albo poduszke, zeby wyzej mial; albo przykrywanie kocem na przewijaku ![]() Lubie kobiete i wydaje mi sie, ze nic bez mojej wiedzy by nie dala (narazie, bo podejrzewam, ze jak dziec bedzie starszy to inaczej bedzie sprawa wygladala...). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() wybaczcie ze nie nadrobie ale maly ostatnio kiepsko sypia wieczorami wiec podczytywalam z nim na rekach - dzieki Meduzka za super streszczenie ![]() Slicznie Hania wyszla Bokeh ![]() ![]() Szaja mam prosbe - tyle ze ty chyba jeszcze na wczasach ![]() ![]() Moj Miki tak juz sie przewraca ze po calym lozku podrozuje ![]() jutro mamy 5 miesiecy takze moze cos wstawie do klubu wybaczcie ze tak na szybko - moze za niedlugo Miki bedzie grzeczniejszy i bede miala wiecej czasu ![]() Buziaki ![]()
#4646 |
Zakorzenienie
|
Wiecie Dziewczyny, ja to wszystko robie na zlosc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
Dziś cały dzień u teściów,było bardzo sympatycznie
![]() Przeleciałam Was delikatnie Nina, gratulacje z okazji zdanego egzaminu ![]() ![]() Badzia, tak ![]() ![]() Bijkor, ![]() ![]() Fewcia, dobrze, że zdecydowaliście się isć na wesele ![]() Szaja, no to poszalałaś na tym koniu ![]() Bokeh, poszczęściło Ci się , super ![]() Wszystkim, którym dzieciaczki nie dały pospać współczuję i śle buziaki ![]() A my dziś kończymy 5 miesięcy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ale ze mnie tępa dzida ![]() ![]() ![]() ![]()
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-06-25 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczer
![]() W końcu mogłam odpalić wizaż i spokojnie poczytać. Ostatnio brak mi czasu,ale za tydzień Chrzciny więc kwestie organizacyjne załatwiamy. A że zjeżdża rodzina nie stąd to trzeba wszystko szczegółowo rozplanować i dopiąć na ostatni guzik. Jak wszystko się uspokoi mam nadzieję że będę miała więcej czasu. Wczoraj cały dzień na mieście więc nie miałam jak czytać,dzisiaj Kościół a potem solidne porządki w domu więc też dopiero teraz mogłam wejść. Widzę że temat teściowych/mam na tapecie- moja mama stosuje się do tego co mówię ale co swoje pomądruje to jej ![]() ![]() Wiecie co? Boję się tych chrzcin bo wiem co Oskar będzie wyczyniał (trochę żałuję że tak długo zwlekaliśmy z tym bo teraz jest już kumaty). Napewno będzie odwiązywał czapkę (bo nie lubi) napewno będzie podciągał sweterek do góry,napewno będzie cały zaśliniony ![]() ![]() Będzie Ma-sa-kra żeby go ujarzmić ![]()
#4649 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4650 | ||||||
Konto usunięte
|
[/QUOTE]
na koniu? co ty,fajne, konik polski (LADY! naprzeciwko dom i za nim żółty dom - polecam! para Niemka + Holender, ona gada po polsku, fajna kobieta, a konie cudne!) Wt wtorek przed wyjazdem jeszcze raz idę ![]() http://www.konik-polski.de/ to ich strona Cytat:
![]() to chociaż sobie na klaczy pojeździłam ![]() nawet nie, ale dupsko boli ![]() fajniejsze niż siodło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Klacz, kochana, klacz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lalka szmacianka? http://allegro.pl/lalka-marianna-prz...319261963.html http://allegro.pl/simba-cotoons-wale...328683310.html walec dmuchany? hicior, kupowałam kilkukrotnie dla młodszych też dzieci, fajna rzecz dostępny chyba w większości zabawkowych sklepów |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.