![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co bym bez Ciebie zrobiła ![]() ![]() ewalena a co sądzisz jakbym w sukni odjęła tą ozdobę niby nie wiem kwiat to jest bo zapewne bym szyła ją u krawcowej to pasowały by też inne bukiety?
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:22 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety slubne
Cytat:
śliweńko ja tylko radzę i to na odległość, mogę się mylić radząc Ci takie a nie inne bukiety. Zachowaj troszkę wiary w swój gust (a masz go bo suknia w dobrym stylu) i wybierz to co Twoim zdaniem ładnie się komponuje. Ja ze swoimi klientkami umawiam się prawie zawsze w pracowniach sukien ślubnych by ocenić jaka wiązanka w jakich proporcjach i w jakich kolorach wybrać. Zresztą zakładając suknie ślubną dziewczyny się zmieniają-prostują głowy i ramiona-bije od nich dostojeństwo. I do tego wizerunku trzeba dobrać wiązankę. Pozdrawiam i liczę że sobie dasz radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Masz rację jak będę zamawiać zaciągnę Panią z kwiaciarnii do salonu hi hi Z tego co wiem ta suknia kosztuje 2500zł więc będę pytała ile kosztuje uszycie bo w mojej mieścinie szyją w jednym salonie.Jak narazie jesteśmy na etapie sali zastanawiamy się bo są dwie
![]()
#1144 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ostatecznie jeśli podoba się na bukiet ale jego kolory nie, to florystka mówiła zę bez problemu kwiat można ufarbować na kolor jaki chcemy...dobry pomysł prawda? .. teraz obstaję przy różowych kwiatach(mocno różowych) z zielonymi malutkimi margerytkami.. czyli cos tego typu ale kolory żywsze tzn różowy zamiast tej bladej pomarańczy..na forum tu jest kilka z zielonymi margerytkami ale teraz nie mogę ich jakos znaleźć ani załączyć swoich niestety cos nie idzie ![]() Opowiem wam krótką historyjkę jaką opowiadała mi florystka która będzie robić mi bukiet, to ona doradziła, ze czasem warto zastanowić się jakie wybieramy kwiaty dlatego, ze niektóre z nich są po prostu ciężkie a na pewno ich łodygi, ona jako kwiaciarka zawsze chciała mieć malutki skromny, ale jej szefowa powiedziała ze to wstyd ze stać ją na więcej, więc zrobiła jej piękny okazały bukiet..co z tego że był śliczny kiedy panna młoda chciała się go jak najszybciej pozbyć tzn zrobic wszystko żeby nie musieć juz go trzymać w dłoni taki był..ciężki!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może ktoś woli z owocami i ziołami bardzo modne ostatnio ![]() Polecam również stronę..jeśli ktoś tam jeszcze nie był..zdjęć nie można zapisać mają chyba prawa autorskie w każdym bądź razie jest tam śliczny bukiet z mocno żółtych róż i gipsówki, a także ciekawa dekoracja samochodu cylinder z zielonych drobnych kwiatuszków chyba margerytki i obok welon ..taka para młoda..a bukiety sa naprawdę fikuśne np jeszcze bukiet w łososiowym kolorze na zewnątrz kwiaty chyba goździków rozwinięte wewnątrz ich zielone pąki, śliczne!! ![]() sorki zapomniałam podać adres tej stronki a oto i ona: ![]() http://www.trzyswiaty.pl/kwiaciarnia.php?menu=2
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:24 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Przyczajenie
|
Moje Drogie, pomocy, nie mogę się zdecydowac na wiązankę slubną, ślub w sierpniu a ja juz w panice. Przejzałam tony zdjeć i jeszcze gorszy mętlik mam w głowie. Problem w tym że nie ma mnie w kraju i bede dopiero na miesiąc przed ślubem nie wiem czy uda mi się porozumieć z jakimś florystą w takim zwariowanym dla nich terminie. Suknie mam w kolorze chyba ecru, ale bardzo ciepłym. Na początku bardzo chciałam mieć storczyki ale podobno w sierpniu to ich nie ma myslałam o peoniach, kremowych co sadzicie o takim zestawie???/
A to jest ta moja propozycja, dodam że jestem ruda, cere mam raczej jasna, oczka niebiesko-szare. Moja połówka bedzie w czarnym smokingu ze złotymi dodatkami, i co począć??// Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:24 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
super sukieneczka, bardzo elegancka! Nie jestem fachowcem od kwiatów, dziewczyny na pewno poradzą coś konkretnie, ja bardzo lubię peonie i kojarza mi się właśnie z uroczystościami koscielnymi wszelkiego typu... A myślałaś o herbacianych różach? Myślę, że róże też bardzo ładnie uzupełniałyby Twoją sukienkę. Poza herbacianymi i kremowymi są też odmiany kremowe z brzoskwiniowym brzeżkiem płatków, może coś takiego by pasowało?
I jeszcze chciałam dodać, że moim zdaniem można spokojnie zamówić bukiet miesiąc wcześniej, ja pytałam w kilku kwiaciarniach kiedy mam się zglosić i Panie najczęściej mówiły, że miesiąc przed będzie ok.
#1147 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie. Na tym forum jestem po raz pierwszy a widzę, ze Wy dziewczyne jestescie zorientowane bardziej w temacie kwiatów niż ja! Poniżej wkleję moją sukienkę i kilka bukietów, które mi sie podobaja. W związku z tym prosze o rade czy one bedą pasowac. Bardzo lubie kalie ale moja mama i moja przyszła teściowa mówią zgodnie nie.
Dziekuje za pomoc, pozdrawiam
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
Niestety nie doradzę Ci czy bukiety pasuja do sukienki, ale bardzo podobają mi sie oba różowe bukiety zarówno kształtem jak i doborem kwiatów, natomiast ten jasny jest dla mnie za "mdły" i smutny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Przyczajenie
|
dzieki za podpowiedzi, przyznaje ze szukalam tez w rozach jest ich tak wiele gatunkow niektore sa nawet podobne do tych peonii, aha no i dzieki za uspokojenie, mam nadzieje ze czasu wystarczy...
Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
mi podobaja sie bukiety z róż
#1151 |
Zadomowienie
|
Bardzo bym prosiła jeśli ktoś ma swoje zbiory bukietów slubnych na komputerze.. to czy mógłby mi wysłać na maila?
Podaje maila: missy7@poczta.onet.pl Z góry dziękuje
![]() |
#1152 |
Przyczajenie
|
EWALENA!!!! tyle juz bukietów pokazalas na tym forum ze SZOK... superrr... a moze masz gdzies jeszcze w swoich zbiorach bukiet ze storczykow
/małych/ różowo-fioletowych???? mam bardzo delikatna białą suknię i właśniej do niej chciałąbym jakis delkatny bukiet. Z gory dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Już byłam prawie zdecydowana na bukiecik okragły ale teraz..nie wiem..
Jutro a najpóźniej pojutrze muszę podjąć decyzje w kwiaciarni, może jednak Wy dziewczyny, EWALENA szczególnie, doradzicie mi może coś ciekawego! Załączam suknie które maja identyczny kształt jak moja suknia tylko, że gorset mam haftowany a spódnica z organtyny i dodatkowo mam tren na 30cm , nie dlugi! proszę o POMOC! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o propozycję bukietu dla mnie. Ślub odbędzie się w sierpniu i będę miała na sobie suknię jak na załączonym zdjęciu do tego długi delikatny welon. Suknia jest koloru kości słoniowej z koronki, gdzieniegdzie przeszyta jest subtelną złotawą nitką, małymi perełkami i kryształkami. Z ozdób będę miała jedynie kolczyki z kryształów Svarowskiego. Zastanawiałam się nad bukietem w odcieniu pudrowego różu lub starego złota. Mam włosy w odcieniu złotego blondu, jasną cerę, niebieskie oczy, 170 cm wzrostu, jestem szczupła lecz z wyraźnie zaznaczoną linią bioder i biustu. Baaardzo proszę o propozycję bo w gąszczu propozycji można zaginąć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Lena K.Wydaje mi się że nie będzie tu pasował wiszący i zbyt strojny bukiet, bo można by było wtedy przesadzić, ja doradziłabym ci coś niedużego niezbyt rzucającego się w oczy. Co do kolorku to jakoś nie widzę połączenia różu i zieleni, ale to może dlatego że nie spotkałam się z takim bukietem, jeśli widziałaś taką kombinację i ci się podoba to pewnie tak pasuje. Moje typy dla ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
...i kolejne.Może któryś z nich podsunie ci jakiś pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
olivka_7 śliczne dzieki, piekny jest 1 i 5 z pierwszego postu, a z drugiego wszystkie 3.
![]() Powiem szczerze , że jesli chodzi o kalie czy tzw. cantedeskie to nie wiem..nie myślałam o nich..ale może jak raz..przemyślę to! W końcu nie chciałabym ani przeładowac stroju ani przesadzić np rózami! a te kolorki róż z zielonym, chodziło mi o rózowe i kremowe kwiaty plus jakieś dodatki zielone..np lisć lub zielone margerytki akie malutkie! A czy jest jeszcze ktos kto optuje za cantedeskie do mojej sukni???moze naprawdę się wtedy skusze... ![]()
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy należy brac pod uwagę znaczenie-symbolike kwiatów,znalazłam coś takiego ,,kalie to cmentarne kwiaty. Przyjęło się, że robi się z nich wieńce dla ludzi młodych.'',nie wiem moze to jakieś stare znaczenie poniewaz kali są ostanio popularne jako wiązanki ślune.Ale niestey niektórym kojarzą się z cmentarzem.
znalazłam cos jeszcze kalie to faktycznie kwiaty pogrzebowe,do bukietów ślubnych dodaje sie kantadeski,,,roznica jest w wielkosci cantadeskia jest mniejsza i w roznych kolorach mozna ja wyginac i moim zdaniem jest ladniejsza kalla natomiast jest uznawana za kwiat pogrzebowy wiec do slubu sie nie nadajee'' Otórz "kantadeski" i calla to jedno i to samo, nazywają się Zantadeschia (łac., czyt. cantadeskia). Pani Sterlicja ma trochę racji, zwyczjowo dzieli się te rośliny na calle (białe głównie jako pogrzebowe) i Zantadeschie (różnokolorowe, mniejsze)używane do m. in. bukietów ślubnych. oto kilka bukiecików: i jeszcze na tej stronie kilka jest: http://forum.abcslubu.pl/viewtopic.p...b3dbffa66eb32a i jeszcze kilka Czy biały bukiet pasuje do sukni capucino? Nie udało się wstawić wszystkiego na raz. wiec do tej kiecki wykombinowałam mały, biały okrągły bukiet z eustomy i takich wystających kiwatuszków na łodyżkach - jak na drugim zdjęciu - proszę o odpowiedź jak to się nazywa. Albo ewentualnie taki potargany z eustomy z piórami jak na 3. Czy może lepszy do tego będzie pomarańcz? Myślałam o malutkich gerberach z cieniutkimi płatkami, też nie wiem jak to się nazywa i nie widziałam nigdzie takich bukietów. Ślub mam 08.09. Gdzie w W-wa to najlepiej zamówić żeby nie zbankrutować. Liczę na waszą nieocenioną pomoc.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800600630.png ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:26 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Konto usunięte
|
Złotowłosa, zobacz na wyglad st_elli http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=61021
fason sukni podobny chyba i bukiet proponuje taki sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Myślę że nie powinnyśmy się tym tak strasznie sugerować.Kalie są teraz bardzo modne jako bukiety ślubne i przyznajcie same- prześlicznie pasują do PM. Ja będę mieć prawdopodobnie storczyki, nie wiem co oznaczają, nie sprawdzałam i nie zamierzam się tym sugerować, mnie się podobają i basta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja nie przejmuję się tym całym szumem, że jedne kwiaty są pogrzebowe, a drugie nie. Swoją drogą nigdy nie widziałam na pogrzebie bukietu z kalii, ewentualnie wieniec, ale przecież ja będę miała bukiet! Taki bukiet, tylko, że biało- złoty, tzn. białe kwiaty, złote dodatki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym mieć bukiet ze sorczyków - zakochałam się w tych kwiatach. Ciągle szukam inspiracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Muszę Cię zmartwić ale peoni także nie będzie. Kremy pięknie grają z kremami połączonymi z pistacjową zielenią i rozbielonym różem lub fioletem oraz z pomarańczami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
W opowieści florzstki jest część prawdy-kiedyś większość bukietów robiło się techniką drutownia-ważyły kwiaty, łodygi i druty kiedyś bardzo grubaśne. Dzisiaj mamy bardzo dobry dostęp do pomocniczych materiałów florystycznych-czasami przeszkodą w ich zastosowaniu stanowi cena. Ale jednak zawsze bukiet troszkę waży.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cantedeskia etiopska-Zantedeschia aethiopica pochodzi ze strefy tropikalnej i jest uprawiana w szklarni. Jeśli zobaczycie stare zdjęcia ślubne jest sporo wiązanek właśnie z cantedeskią. Zresztą o każdym kwiatku można powiedzieć że jest pogrzebowy bo w wieńcach zawsze stosowało się róże, goździki, gerbery, storczyki. A tak chętnie przez Młode wybierane "margerytki" to nic innego tylko małe chryzantemy gałązkowe Prawdziwa margaretka ma ok.5-6cm średnicy i jest stosunkowo nietrwała. Moim zdaniem roślina jest rośliną liczy się jak efektownie ją zastosowano. Przesądy..... zawsze jakieś były np. kiedyś mówiono że róże przynoszą nieszczęście bo mają kolce inny przesąd to że biały bez to krople łez itp. Myślę że musimy się kierować własnymi upodobaniami. W końcu to jest Wasz Dzień!!!!!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:28 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcie 2- róża+eustoma+ornitogalium (wystające)+gipsówka+pros o Zdjęcie 3- póra+lilia+tulipan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
![]() byłam w salonie kwiatowym pan pomógł mi wybrać bukiet coś tego typu , róże w kolorze mocnego różu a do tego malutkie zielone margerytki..z bukietu zwisać będzie trawa..'niedzwiedzia' bodajże... sama nie wiem z tymi margerytkami niby kiedyś mi sie podobały..ale suknia jak piszesz typ "księżniczka" może nie pasują? bukiet tego typu, powiedz..prosze ze jest OK... ![]()
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź,
Chodziło mi ornitogalium. Widziałam w sobotę na targu coś podobnego ale miało środki wypełnione dużymi czarnymi ziarenkami i nie wyglądało tak fajnie jak te na zdjeciu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.