|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Heja
![]() Witam się po tygodniowej nieobecności, w piątek wieczorem dopiero wróciliśmy, wczoraj cały dzień poza domem, bylismy trochę nad jeziorkiem, dzisiaj z racji dnia ojca też poza domem, dlatego witam się dopiero teraz. tęskniłyście? ![]() ![]() ![]() Cytat:
o taki: http://gazetki.biedronka.pl/g97,czas...a%20wakacje/18 Cytat:
Mnie też mama denerwuje " a może skórke chleba dać" "albo herbatnika" "a moze jest głodny", "a może ci pokarm nie leci, a może masz mało " ![]() ![]() Hope, Asia, Marsi współczuje przygód, oby więcej się nie powtórzyły ![]() haa i tyle pamiętam ![]()
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 ![]() Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-06-23 o 20:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4653 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do nalewki to bez komentarza, jest lepsza niż moja tesciowa Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- na koniu? co ty,fajne, konik polski (LADY! naprzeciwko dom i za nim żółty dom - polecam! para Niemka + Holender, ona gada po polsku, fajna kobieta, a konie cudne!) Wt wtorek przed wyjazdem jeszcze raz idę ![]() http://www.konik-polski.de/ to ich strona nawet nie, ale dupsko boli ![]() fajniejsze niż siodło Klacz, kochana, klacz ![]() Gratuluję przewrotów ![]() ![]() [/QUOTE] ja sie panicznie boję koni, raz wsiadłam, spadłam i o mało nie zostałam stratowana przez konia i od tamtej pory ![]() co do przewrotu u nas raz był i na tym się skończyło :/ edit: coś mi źle wypowiedź Szai zacytowało
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 ![]() Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-06-23 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jakis taki cienki mi sie wydawal (pewnie normalny jest, tylko ze ja mam schize na punkcie slonca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
No właśnie my też dziś kończymy 5 miesięcy
![]() Insolito-buziaki dla Piotrusia ![]()
#4656 |
Wtajemniczenie
|
mala - 100 lat dla Oskarka
#4657 |
Rozeznanie
|
Wiecie co dzisiaj odpierdzieliła moja "teściowa"
![]() Przyszła do mnie i zaczęła mówic przy mojej mamie, że trzeba ochrzcić dziecko, wziaść ślub (ona 1000zł dołozy ![]() Za co Boże pokarałeś TŻ taką nawiedzoną matką ?? Najpierw cierpliwie mówilam, że to nasza sprawa itp itd, ale potem to juz specjalnie dogadywałam, że wcale nie będziemy chrzcić Nadii, a jeśli to zrobimy, to bez żadnej imprezy, tylko my i rodzice chrzestni ![]() Tak na serio to chcemy zrobic chrzest jak się ogarniemy z kasą ![]()
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkreslone - rewelacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Wrzucam nas w spacerówce. Silver, spróbuj, myślę, że Darii się spodoba w nowej furze ![]() Rzeka mleka dla Piotrusia i Oskarka za skończenie 5 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Rozeznanie
|
I wiecie, że ja wcale nie zmyślam? To na prawdę sie dzieje, tutaj w Polsce
![]() Jak czasem Wam piszę te moje historię, to aż sama sie za głowę łapię ![]()
#4661 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po kosciole mozesz pochodzic, moze Mu sie spodoba, nowe twarze, otoczenie, mozenie bedzie plakal Cytat:
![]() ktoras z Wkleila link do biedronki, ze zakupila namiocik super dziekuje tez sobie kupie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Meduzzko, co to za spacerówka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o mamo, co za historia... to by sie do faktu nadawlo, ochrzci na siebie ![]() bijkora szacun za cierpliwosc ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Borys tez jeszcze nie.
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Brawo dla Piotrusia i Oskarka za 5 miesięcy
![]() Bijkora totalne nieporozumienie z tymi chrzcinami. Teściowa oszalała jak nic, a Twoja Mama co na to powiedziała? Meduzza ale ładnie się Julianka wozi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41433358]Gojka, ja bym brała pracę w zawodzie. O to w naszym zawodzie trudno, więc skoro się trafia, to nawet się nie zastanawiam ![]() Fewciu, skoro malutka nie trzyma główki porządnie, to bierz z wkładką. Poza tym, czy Blanka waży 7kg? jeśli mniej to tak czy siak wkładka potrzebna. Rany, idę spać. powiem wam, że usypianie dwójki w jednym pokoju jest wyzwaniem ![]() właśnie do takiego samego wniosku doszłam. Fakt jest to przedszkole prywatne, ale zawsze w zawodzie a za jakiś czas mogę spróbować dostać się do państwowego... Rzeczywiście w naszym zawodzie ciężko o pracę, wieć bez wahania się podejmę.. Oby tylko zadzwonili.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nareszcie jestem na bieżąco... byliśmy w piątek na szczepieniu. MAła waży 7200, na ost ważyła 6kg. Nie wiem czy dużo czy mało przybrała, ale chyba jest ok.. Dziwne, że po szczepieniu nie piszczy nam. Zawsze były histerie straszne, aż babki, które mają sklepy w mojej kamienicy pytały czemu ona tak strasznie krzyczy.. a po tym tylko tyle, że nieodkładalna się zrobiła... my też od kilku dni w spacerówce... W gondoli był pisk i wrzask a od kiedy jeździ w spacerówce to mamy spokój, a i z 2 piętra ławiej ściągnąć czy wciągnąć spowrotem... i wogle jakoś wygodiej mi się ją prowadzi.. co do wprowadzania posiłków kiedyś i dziś też mnie to bardzo ciekawi... jakoś nie zauważyłam, żebym ja, moje odzeństwo czy rówieśnicy jakoś źle funkcjonowali... NArazie trzymam się tych schematów, aczkolwiek ciekawi mnie to niezmiernie... jeszcze do czegoś chciałam się odnieść, ale chyba zapomniałam.. oooo właśnie.. zapisałam Paulinę w piątek do żłobka... jakby udało mi się dostać tą pracę w przedszkolu.. jedyne 214 zł max za miesiąc... byłam w jeszcze innym żłobku i tam max 90zł, ale jakoś wolę do tego droższego, bo to państwowy no i spawdzony, bo bratanek tam już chodził... to chyba tyle. idę spać i chyba już nie dam rady być na bieżąco, bo to ost tydzień kiedy cały czas spędzę z Pauliną, bo od 1 lipca idę do pracy... więc chcę spędzić z nią jak najwięcej czasu... oj coś czuję, że cięzko będzie... |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej hej, wpadłam na chwilę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do bani ta pogoda. Albo zimno i leje, albo taki upał że wyjść się nie da ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do rozszerzania diety - my 20 czerwca skończyliśmy 5 miesięcy, a jak byliśmy na szczepieniu to lekarka powiedziała żeby wprowadzać przeciery jednoskładnikowe pomału ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że z tż lepiej i niech już tak zostanie ![]() Lecę już spać, jestem wykończona. Z tż dziwnie, niby humor miał lepszy ale przepaść się między nami zrobiła... Zero czułości, ehh. A dzisiaj to miałam niezłą akcję, jutro Wam napiszę o co chodzi, a do końca jeszcze nie jestem pewna co i jak. Do jutra ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Hej! Wrocilam. Tesknilyscie? Zaleglosci nadrobilam, ale wybaczcie, ze juz odnosic sie nie bede.
Mamy pierwsze postrzyzyny na watku! Fryzjerka ze mnie zadna, ale przynajmniej teraz nie powinno tak Yae grzac w lebek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Nawijko lacze sie w bolu!!!
Dziec wstal o 4.55 ![]() ![]() ![]() ![]() Mieszkamy na parterze a jeszcze nie dokopalismy sie firanek, wiecie jak sie czuje? Kompletnie spac nie moge!!! Budze sie co chwile masakra. Wczoraj ogarnialismy caly dzien kuchnie a i tak nic znalezc nie idzie..... pokoik Pietraszka nie do przejscia, na kanapie siasc nie idzie.....mam nadzieje ze przez nst 10lat sie przeprowadzac juz znie bedziemy..... Aha najlepsze za murem mieszkaja cyganie wczoraj mieli impreze i spiewali do 3 w nocy ![]()
#4673 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, łacze sie w bolu
![]() Moją Zosie to jeszcze dodatowo brzuszek ostatnio męczy..nie wiem, mialyscoe tak? W zasadzie to budzi sie w nocy bardziej na stekanie niz na jedzenie.. jak pojdzie bak to dalej spi, a jak nie. To krec sie az se wybudzi ![]() Lady, wspolczuje, bo tez nie cierpie przeprowadzek! Ale potem, jak juz sie ogariecie, bedzie cudownie ![]() Meneq, pochwal sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej
Dziękujemy ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() A teściowa poza tym jednym szczegółem to naprawdę super babka, dużo nam w życiu pomaga , mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to jednak uszanuje moje zdanie. Wierzę w nią ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za buziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę poprawy w relacjach z Tż ![]() Cytat:
![]() Dawaj fotki Yae z nową fryzurą ![]() Cytat:
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Co do teścia to pyta się mnie czy Zuza truskawki może jeść , ja mówię że tylko daliśmy jej polizać, a on do mnie że zrobił koktajl truskawki, maślanka , cukier i że myślał że Zuza zje
![]() ![]() ![]() Meneq witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dzień dobry Dziewczynki!
Meneq witaj ![]() Nie wypowiadam się na temat teściów ![]() Blogerko nareszcie! ![]() Insolito brawa za miesiące ! ![]() Nasza noc z pobudkami co godzinę. Mała była nieodkładalna. Kwestia przyzwyczajenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Meneq, ewidentnie masz talent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do nalewki to ![]() Moja daleka kuzynka urodziła dziecko i razem ze chrzcinami machnęli też ślub swój, mniejsza o to, byli u nas po tych chrzcinach (tzn u moich rodziców i ja wtedy też byłam) z tortem i szampanem. Mały w pewnym momencie zaczął płakać a jego tatuś zamiast z nim pochodzić czy coś (albo mamusia, żeby nakarmić)umoczył smoczek w szampanie i mu dał do ciumkania, mi szczena opadła, moim rodzicom tak samo. I ostatnio jak byliśmy u moich rodziców to odwiedziła nas babcia tego chłopca (właściwie prababcia) i powiedziała, że nasz Kubuś to się pięknie rozwija nie to co ich M. No ale jak ma się rozwijać jak uciszają go alkoholem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.