|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
tassia dzieki za informacje, zapytam jeszcze lekarza mam w pn wizyte.
Orientuje sie ktos czy ta gondola Elea Maxi-Cosi Walnut Brown ( MaxiCosi pasuje do maxi cosi mura 4?
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
bo nawet jak wozej jest TAKO i ma adaptery do fotelika Maxi Cosi/ to w teorii gondola maxi cosi tez powinna wejsc na tych adapterach ale nie odetne sobie za to głowy. tak ostatnio wydedukowalam, bo sama bede kupowac gondole innej firmy niz mam wozek (do mury 4)
|
|
|
#3453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że z dzieckiem dobrze, ale powinnaś brać leki. To mniejsze zło, nie ma co ryzykować porodem przedwczesnym. policzanka- 60 dni?!, toż to szok dziś odbieram jeszcze jakieś szpitalne wyniki, ale mam nadzieję że wszystko ok. Jutro glukoza i toxo. Już się boję, bardziej wyników toxo, nakręciłam się tym za bardzo w necie. |
|
|
|
|
#3454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wstaaaałam. Zbieram się do domku sprzątać.Może dzisiaj tam wrócimy
Cytat:
![]() Ale spoko,ja Cię rozumiem tylko nie rozumiałam jak mogłaś nie wiedzieć co jest pieprzykiem a co kleszczem. Dobrze,że nie pojechałaś na pogotowie. Cytat:
![]() Cytat:
Suuuuper ![]() I zakupki udane, szczególnie podoba mi się ta tunika z H&M. Jak leżeliśmy z mężem w łóżku to stękaliśmy,że nas plecy bolą. Ja mu mówię,że on jest taki bieeedny, bo się napracował i go bolą. On do mnie,że ja też jestem taaaakaaa biedna. Ja na to zdziwiona,że przecież ja nic nie robiłam, a on na to "Jak to?Robisz bardzo dużo dla nas wszystkich już od 7 miesięcy. I to jest najważniejsze ze wszystkiego". I jak go nie kochać?
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() dzis wizyta...prosze o kciuki zeby sie okazalo ze szyjka ok i wszystko inne tez i zeby lekarz panikarz nie wyslal mnie znow do szpitala ![]() kaska super z tym kleszczem ![]() tassia dobrze ze pojechalas, musisz chyba troche ograniczyc swoja aktywnosc..
|
|
|
|
#3456 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3458 |
|
BAN stały
|
Ale u mnie zimno, tylko 11 stopni
|
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przepraszam, ale nie nadrobię Waszej skrobaniny ![]() trzymajcie kciuki za mój pobyt szpitalny, ja się niebawem zbieram... jeśli opanuję swojego phona to zerknę z wyrka szpitalnego
|
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Dziewczyny mówiły, że trzęsą im sie rece czy serce kołacze także to chyba normalne przy tym fenku nie martw sie, tylko odpoczywaj i bierz leki ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Kciukam!
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam za dzisiejsze wizyty. Ja też idę ![]() Kaśka ale miałam ubaw z rana ![]() tassia oszczędzaj się i chyba lepiej jak będziesz brała leki. Asiek ![]() t_89 ja dostałam znieczulenie od razu jak poprosiłam, nic nie płaciłam. Czekali tylko na 4 cm rozwarcia. Miłego dnia
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Nena-milka - dziękuję. Świetne zakupy
![]() Diorisha - dzięki. Tassia - z tego, co wiem, lek jest bezpieczny. Jak pisałam, znam dziewczyny, co go brały i dzieci całkowicie zdrowe (choć w necie też czytałam jakieś niepokojące historie). Normalne, że trzęsą Ci się ręce
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze takie coś kupiłam na życzenie TŻ http://allegro.pl/smieszny-smoczek-s...326759926.html
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczaki nie mogę się zebrać do tego sprzątania...
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie nie zrobila ta linea nigra czy jak to sie nazywa...mimo ze juz konczymy pomalu 29 tc i Bartus jest facetem
![]() w ogole to staje dzis rano na wadze i od 4 tyg ani drgnela...ciekawe czy ten moj Bartus tam rosnie...i ile nawazy mi gin bo zwykle to u niego mam z 2 kg wiecej ale to dlatego ze w ubraniu, po calym dniu itd a w domu to waze sie na czczo, po siku i ew. w pizamce... ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Maharet jak tam zycie emigranckie ci sie podoba? |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Katee86 ja też idę jutro na glukozę i toxo, będę musiała wcześnie wstać a poza tym... od rana płynę, znowu jest skwar |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie 15 stopni
![]()
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
|
|
|
|
#3470 |
|
BAN stały
|
Ogólnie jest ok, wiem, że w PL nie byłby życia całkiem, bo by nie było za co.Ale trochę mnie niemieckie ceny trochę dobijają.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- To u mnie aż 13.Pewnie trzeba będzie ogrzewanie włączyć |
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
u mnie też dzisiaj tak przyjemnie chłodno Cytat:
wyczerpująca odpowiedź ja mam jasną karnację, więc pewnie późno mi się pojawi.Cytat:
ale na szczęście było to dawno i pieprzyk wygląda zwyczajnie. Niektóre pieprzyki są bardzo podobne do kleszczy, ale nie mają nóżek ![]() Cytat:
SAMBAdiJANEIRO za Was też! Tassia leż grzecznie i nie denerwuj się, bo nerwy dolewają oliwy do ognia! trzymaj się Dzień dobry tvn już wakacjuje się
|
|||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki!
Asia, Samba -> ![]() ![]() Kaśka - ty malutki kleszczyku - podkreślę to jestem taka sama panikara, dlatego doskonale Cię rozumiem i popieram ![]() Taśka, trzymajcie się Odpoczywaj... U mnie gorąco A ja zaraz muszę zbierać się do miasta, autobusem! Mam trzy sprawy, ale pewnie załatwię jedną. Obym nie zemdlała po drodze
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca a nie ma DDTvn Wakacje?Bowczoraj mi tak przemknęło?Chyba,że tylko w weekendy jest?
Cytat:
U mnie padało nad ranem i są chmurki.Baaardzo ożywczo, w sam raz na sprzątanie ![]() Ok spadam do swojego sprzątać. Totalnie nie wiem od czego zacząć...po pracy mąż będzie robił te najcięższe rzeczy typu mycie podłóg,lamp itp.
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
i tak i nie
w oryginale jest biała, ale jak pisała Matal, w ciązy kresa biała ulega pigmentacji i dlartego robi się ciemna |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prawda jest taka ze nieznajac sie weszlismy to jednego z drozszych sklepow...teraz nauczylam sie robic zakupy w lidlu i srednio tak z 50 euro na tydzien idzie, ale wtedy wyjezdzam z pelnym wozkiem a w pl to czasem mialam g w koszyku a i tak ponad 100 zl szlo...no a reszte zakupow jak czegos w lidlu nie ma lub gdzie indziej jest lepsze to kupuje w innych sklepach i szczerze to jakos strasznie nie patrze na ceny ![]() z poczatku jest ciezko bo sie przelicza i pewnie macie tez sporo wydatkow zeby sie urzadzic ale potem jest fajne uczucie ze wlasciwie mozesz sobie kupic prawie wszystko i nie musisz sie martwic ze nie bedzie co jesc... Hurrra dzwonila pani ze dostalismy to mieszkanie takze w sierpniu sie przeprowadzamy....rany ile czeka nas wydatkow i roboty...ale przynajmniej zima moze bedzie ciepla i nie bede musiala targac wozka na 2 pietro bo tam jest winda
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyt.więcej - http://media2.pl/media/103651-Dzien-...-tygodniu.htmlTylko w niedziele będzie dzień dobry wakacje. |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Heloł mamusie
![]() Asiek powodzenia w szpitalu ![]() Samba za wizytę , no i super, że dostaliście to mieszkanie, ale ci się dużo nazbiera na ten sierpień pewnie, obyś nie musiała tak w 9mcu może już leżeć, to się jakoś pomału urządzicie, chociaż z tą szyjką to tak do końca czasem trzyma niemniej jednak super, to jak, jasna kuchnia![]() U mnie też o parę stopni chłodniej na razie, oby sie parówa nie zrobiła znowu... T_89 moja też od wczoraj jest spokojniejsza, zwłaszcza z rana, bo wieczorem standardowo dawała czadu, ale tak sobie myślę,że może juz jej ciasno sie robi i tak mniej sie kitosi?bo rączki czuję teraz częściej niż takie kopniaczki nóżkami
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjj biedniutkie. Wiem co czułyście bo też szłam spać ze zgagą. Co gorsze wzięłam do buzi reni i myślałam że zwrócę, więc szybko wyrzuciłam. Kupiłam kiedyś ją w wersji fruit- okropieństwo.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po intensywnym weekendzie
Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo Gondola jest w świetnym stanie, spacerówka troszkę podniszczona (ale pewnie i tak szybko przesiądę się na parasolkę) no i z fotelika można zdjąć materiał do wyprania więc będzie ok Fajnie, bo zakup wózka spędzał mi sen z powiek, a tak chyba skorzystam Łóżeczko (użyte dosłownie kilka razy) wraz z materacem też dostanę, dali mi też leżaczek bujaczek, ubranek już mam całą masę w ogóle nie zniszczonych, także generalnie będę musiała kupić podstawowe akcesoria higieniczne i wyprawka z głowy Ale się cieszę |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty tak jasna
co do przeprowadzki to w sierpniu bede juz w 34 tyg wiec powinno byc spoko...zreszta ja to musze tylko ciuchy i inne rzeczy popakowac a potem troche posprzatac i rozpakowac a dzwiganie to niestety moj tz tyle dobrze ze bedzie caly miesiac na przeprowadzke, a ruch chyba w tych ostatnich tyg jest nawet wskazany wiec mam nadzieje ze dzieki temu porod szybko pojdzie bedzie na pewno sporo roboty ale damy rade :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

[/RIGHT]

ale na szczęście było to dawno i pieprzyk wygląda zwyczajnie. Niektóre pieprzyki są bardzo podobne do kleszczy, ale nie mają nóżek
Odpoczywaj...
niemniej jednak super, to jak, jasna kuchnia