Praca w H&M? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 11:25   #391
Baas
Zakorzenienie

Dot.: Praca w H&M?

Tzn... ja tam nie chcę nawet słyszeć o takiej pracy, ale znajoma kurde się uparła hehe

Czyli nie ma sensu nawet od tak iść...
Baas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 22:14   #392
missfit
Przyczajenie

dziewczyny wiadomo, że praca to nie bajka, ale u mnie tak nie jest. mnie zatrudnili na 1/2 etatu + mam jakieś 20 nadgodzin. w moim zespole wiekszosc ludzi jest bardzo fajna, nikt na mnie nie krzyczy, wszyscy sobie pomagaja, choc to oczywiste ze nie przepadam za kazdym. pracuje dopiero miesiac. tempo jest olbrzymie, ale wszystkiego mozna sie nauczyc i wtedy juz sie przyzwyczajamy. ja nawet nie zauwazam kiedy mi mija czas w pracy
Stary 2013-06-24, 09:20   #393
larwa86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez missfit Pokaż wiadomość
dziewczyny wiadomo, że praca to nie bajka, ale u mnie tak nie jest. mnie zatrudnili na 1/2 etatu + mam jakieś 20 nadgodzin. w moim zespole wiekszosc ludzi jest bardzo fajna, nikt na mnie nie krzyczy, wszyscy sobie pomagaja, choc to oczywiste ze nie przepadam za kazdym. pracuje dopiero miesiac. tempo jest olbrzymie, ale wszystkiego mozna sie nauczyc i wtedy juz sie przyzwyczajamy. ja nawet nie zauwazam kiedy mi mija czas w pracy
pracuję już prawie 2 lata,więc coś nieco wiem, mogę dużo powiedzieć o zachowaniu nowych ludzi, bo ich szkolę.Przed sale przyszło do Nas 14 nowych na sklep, niektórzy pracują, że ręce opadają, bo chyba im się wydawalo, że to będą wakacje, ale są i osoby i to większość, które wiedzą co to ciężka praca i szybko łapią tryb i tempo także to od osoby zależy. Mamy teraz taką masakrę przez SALE, że dział zamyka po 6-8 osób (gdzie norma to 4) a i tak jest ciężko
larwa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 11:10   #394
sylwia485K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez larwa86 Pokaż wiadomość
pracuję już prawie 2 lata,więc coś nieco wiem, mogę dużo powiedzieć o zachowaniu nowych ludzi, bo ich szkolę.Przed sale przyszło do Nas 14 nowych na sklep, niektórzy pracują, że ręce opadają, bo chyba im się wydawalo, że to będą wakacje, ale są i osoby i to większość, które wiedzą co to ciężka praca i szybko łapią tryb i tempo także to od osoby zależy. Mamy teraz taką masakrę przez SALE, że dział zamyka po 6-8 osób (gdzie norma to 4) a i tak jest ciężko
Wam to dobrze u nas jak jest 4 osoby na SALE to jest dobrze
sylwia485K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 18:30   #395
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia485K Pokaż wiadomość
Wam to dobrze u nas jak jest 4 osoby na SALE to jest dobrze
U mnie jedna.
Jak są dwie, to się cieszymy, że się fajnie sprząta w zespole.
Stary 2013-07-10, 20:17   #396
ffre
Raczkowanie

Szybkie pytanie: ile czasu zajęło Wam wprawienie się w pracy i ogarnięcie całego systemu w całym tym wachlarzu obowiązków?
ffre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 16:31   #397
enlevé
Rozeznanie

ja byłam na 2 etapie (po rozmowie telefonicznej) czyli spotkanie grupowe, ok. 7 osób i 3 kierowników i chyba jeszcze ktoś z HR,
były zadania grupowe typu:
-z kartonowych pudeł z literami i kwiatkami, gwiazdkami ułożyć witrynę sklepu H&M, czym jest conscious i jak może odnosić sie do tej ustawionej witryny
-szybko rozładować dostawe i rozmieścić wizualnie rzeczy, potem co nam sie podoba w tym ustawieniu, czym się kierowaliśmy, a w czasie rozkładania odpowiadać na pytania przez nich zadawane (np. czy można płacić kartą, zwrócić rzecz bez metki, z jakiego kraju pochodzi h&m, czy można zabrać jakąś rzecz z witryny )
-wspólne omawianie problemów np. widzisz że kolega kradnie rzecz i co zrobisz, koleżanka w pracy brzydko pachnie jak rozwiązać ten problem, kolega pali na magazynie, co zrobisz
-dobranie w parach stroju na wieczór i na co dzień i czemu taki wybór czym sie kierujemy

mam nadzieję że uaktualniłam trochę info rekrutacyjne

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-28, 13:43   #398
missfit
Przyczajenie

miesiąc
Stary 2013-07-29, 12:22   #399
larwa86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez enlevé Pokaż wiadomość
ja byłam na 2 etapie (po rozmowie telefonicznej) czyli spotkanie grupowe, ok. 7 osób i 3 kierowników i chyba jeszcze ktoś z HR,
były zadania grupowe typu:
-z kartonowych pudeł z literami i kwiatkami, gwiazdkami ułożyć witrynę sklepu H&M, czym jest conscious i jak może odnosić sie do tej ustawionej witryny
-szybko rozładować dostawe i rozmieścić wizualnie rzeczy, potem co nam sie podoba w tym ustawieniu, czym się kierowaliśmy, a w czasie rozkładania odpowiadać na pytania przez nich zadawane (np. czy można płacić kartą, zwrócić rzecz bez metki, z jakiego kraju pochodzi h&m, czy można zabrać jakąś rzecz z witryny )
-wspólne omawianie problemów np. widzisz że kolega kradnie rzecz i co zrobisz, koleżanka w pracy brzydko pachnie jak rozwiązać ten problem, kolega pali na magazynie, co zrobisz
-dobranie w parach stroju na wieczór i na co dzień i czemu taki wybór czym sie kierujemy

mam nadzieję że uaktualniłam trochę info rekrutacyjne
to trochę się zmieniło od mojej rekrutacji sprzed 2 lat tzn. wprowadzili więcej informacji dobrze, to jest ważne potem na sklepie
Stary 2013-07-29, 18:11   #400
lukwit
Przyczajenie

Co prawda nie zamierzam pracować w H&M, ale bardzo lubię ten sklep. Miła obsługa, całkiem przyjemna muzyka w tle (najczęściej jakiś indie rock), no i genialne ubrania jak za taką cenę. Materiał taki sobie, ale wszystko jest dobrze uszyte. Dużo lepiej niż w jakiś tam House'ach, Reserved'ach itp.
lukwit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 21:44   #401
versace69
Przyczajenie

Czy 8,50 na rękę to dobra stawka jak na H&M ?
versace69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 11:50   #402
enlevé
Rozeznanie

ktoś z pracujących w H&M może odezwać sie do mnie na priv? mam pytanko o taką sprawę wewnętrzną, będę bardzo wdzięczna

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 23:13   #403
agusianka
Przyczajenie

Hej. W piątek mam rozmowę w h&m- nowo otwierany sklep. Czego można się spodziewać? Kogo chętnie wybierają? Co ubrać? Dzięki za rady
agusianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 13:51   #404
ihlet
Raczkowanie

a ja bym chetnie pracowala w h&m... szukaja moze kogos w Katowicach? ; )
ihlet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:25   #405
Nunum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusianka Pokaż wiadomość
Hej. W piątek mam rozmowę w h&m- nowo otwierany sklep. Czego można się spodziewać? Kogo chętnie wybierają? Co ubrać? Dzięki za rady
Przeczytaj clay watek, a sie dowieszz, w skrocie ubierz sie modnie i naturalnie jednoczenie, musisz sie czuc dobrze bo jesli sie przebirzesz to ni to wyczuja.
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 19:27   #406
Majka3366
Przyczajenie

Hej

W czerwcu dostałam telefon od Pani z h&m z propozycja przyjścia na miesiąc próbny, to był podajże wtorek, ale ja wtedy jeszcze nie mieszkałam w warszawie a praca miała być w Piasecznie ( jeszcze za wawą) i odpowiedziałam ze mogę przyjść dopiero w czwartek, Pani powiedziała że w takim przypadku oddzwoni za chwilę ale nie oddzwoniła tylko dostałam e-mail że jednak rezygnują z mojej kandydatury, moje pytanie jest takie, od tamtej pory aplikuje na wszystkie możliwe stanowiska w obrębie mojego terenu i nie ma żadnego odzewu, mam po prostu pecha czy oni mogli sobie coś zanotować w systemie czy coś w tym stylu że jestem osobą nie dyspozycyjna ??

ps. dodam że nie byłam wcześniej w związku z tym stanowiskiem na żadnej rozmowie czy nie przechodziłam 3-etapowej rekrutacji

Edytowane przez Majka3366
Czas edycji: 2013-08-28 o 19:50
Majka3366 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 14:44   #407
Heledore
Zakorzenienie

byłam niedawno na rozmowie do nowo otwieranego h&m. Rozmowę prowadziły 2 kierowniczki. Jedna była kierowniczką sklepu w którym miało odbyć sie szkolenie (3 tyg.) a druga została wyb rana kierowniczką nowego sklepu. Wrażenia po rozmowie mam średnie. Panie były miłe ale jakieś takie... nieobecne. Zadały pytanie, odpowiedziałam i .... nic głupia cisza. Nie nawiązywały żadnego kontaktu. W zasadzie czułam się jak na przesłuchaniu zazwyczaj rekrutujący rozmawia z kandydatem: utrzymuje kontakt wzrokowy, potakuje, wyraża coś swoją mimiką, dopytuje. A te panie siedziały jak kukły. Dziewczyny były młode - przed 30. Na pewno nie dostane tej pracy bo.... kierowniczka nowego sklepu była... onieśmielona moją osobą. No cóż jestem pewna siebie, nie stresuje się na rozmowach, oczekuję konkretów i o konkrety pytam. Wychodzę z założenia że kandydat i rekrutujący są na tym samym poziomie (a nie, że kandydat to ten przynależący do gorszej kategorii) i tak chcę rozmawiać z pracodawcą - jak równy z równym. W pewnym momencie to kierowniczka zaczęła się stresować, chować za kartką i dukać coś trzy po trzy
Odniosłam tez wrażenie że dziewczyny nie znają świata poza sklepem. Ja do tej pory nie pracowałam w sklepie i gdy mówiłam o swoich poprzednich pracach odnosiłam wrażenie że one w ogóle nie rozumieją o czym mówię.

Pytania jakie otrzymałam a jakie tu jeszcze nie było wymienione to np. co zrobiłabym aby zwiększyć sprzedaż w sklepie, co ja mogę wnieść pozytywnego do nowo otwieranego sklepu.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 11:10   #408
larwa86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
byłam niedawno na rozmowie do nowo otwieranego h&m. Rozmowę prowadziły 2 kierowniczki. Jedna była kierowniczką sklepu w którym miało odbyć sie szkolenie (3 tyg.) a druga została wyb rana kierowniczką nowego sklepu. Wrażenia po rozmowie mam średnie. Panie były miłe ale jakieś takie... nieobecne. Zadały pytanie, odpowiedziałam i .... nic głupia cisza. Nie nawiązywały żadnego kontaktu. W zasadzie czułam się jak na przesłuchaniu zazwyczaj rekrutujący rozmawia z kandydatem: utrzymuje kontakt wzrokowy, potakuje, wyraża coś swoją mimiką, dopytuje. A te panie siedziały jak kukły. Dziewczyny były młode - przed 30. Na pewno nie dostane tej pracy bo.... kierowniczka nowego sklepu była... onieśmielona moją osobą. No cóż jestem pewna siebie, nie stresuje się na rozmowach, oczekuję konkretów i o konkrety pytam. Wychodzę z założenia że kandydat i rekrutujący są na tym samym poziomie (a nie, że kandydat to ten przynależący do gorszej kategorii) i tak chcę rozmawiać z pracodawcą - jak równy z równym. W pewnym momencie to kierowniczka zaczęła się stresować, chować za kartką i dukać coś trzy po trzy
Odniosłam tez wrażenie że dziewczyny nie znają świata poza sklepem. Ja do tej pory nie pracowałam w sklepie i gdy mówiłam o swoich poprzednich pracach odnosiłam wrażenie że one w ogóle nie rozumieją o czym mówię.

Pytania jakie otrzymałam a jakie tu jeszcze nie było wymienione to np. co zrobiłabym aby zwiększyć sprzedaż w sklepie, co ja mogę wnieść pozytywnego do nowo otwieranego sklepu.
nieźle mogę zapytać czy to były rozmowy na trójmiasto? generalnie jeśli chodzi o wiek kiero, to wszyscy właściwie poniżej 30, jeśli chodzi o kiero działu, swoją drogą też się czasem zastanawiam, jak Oni zostali tym kiero, bez przebojowości
Stary 2013-09-01, 11:24   #409
Heledore
Zakorzenienie

Nie, nie trójmiasto
Też się nad tym zastanawiałam po rozmowie. Pani nowa kierowniczka to była taka "mimoza". Ta "stara" kierowniczka była bardziej ogarnięta, ale nie rozumiała świata poza sklepem nie rozumiała jakie raporty można robić w biurach, jaki kontakt można mieć z klientem w biurze itd. - chyba myślała że w biurach to tylko ploteczki,kawusia i wpinanie świstków do segregatora. Nie rozumiała też słowa urlop I nie wiedziała czy osoba na urlopie jest pracownikiem czy nie

Stary 2013-10-20, 13:35   #410
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Jak wyglądają zarobki na pełnym etacie? Albo na 3/4 ?
Też szykuje mi się rozmowa, ale nie jestem przekonana czy iść.

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-20, 22:11   #411
damngirl90
Rozeznanie

1/2 etatu 800 zł na rękę, 3/4 ok 1200 zł. Nadgodziny płacone po 3 okresach rozliczeniowych.
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 11:06   #412
larwa86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
1/2 etatu 800 zł na rękę, 3/4 ok 1200 zł. Nadgodziny płacone po 3 okresach rozliczeniowych.
no to musisz dodać jeszcze, że takie zarobk to pewnie w wawie są, bo w Gdansku nie mamy takiej wysokiej stawki
Stary 2013-10-22, 13:41   #413
MarysiaZLasu
Przyczajenie

Jeśli chodzi o pracę w H&M, to nie jest to takie łatwe. Nie dlatego, że praca
ciężka, czy też że trudno ją dostać. Znajoma opowiadała mi, że pracownicy Haema znają system rabatowy, system ponoć sam obniża ceny po jakimś czasie od wystawienia ich na sklep. Pracownicy chowają więc co cenniejsze rzeczy, aby po jakimś czasie zostały przez system przecenione. W ten sposób kupują fajne ciuszki za pół ceny, i sami sprzedają. To oczywiście złodziejstwo, ale z takimi ludźmi nie chciałabym pracować. Wiadomo- albo jestem z nimi, albo przeciwko nim.
MarysiaZLasu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 17:15   #414
Baas
Zakorzenienie

Pisze z konta siostry hmm Dziewczyny nie wiecie może gdzie wysyła się cv do h&m'u?? Albo nie wiecie może czy kogos potrzebuje w galeriach w Rzeszowie pracownika? Kurcze zawsze chciałam pracować w takim sklepie a dostać sie tam jest chyba ciężko.... ?!

Edytowane przez Baas
Czas edycji: 2013-10-22 o 17:18
Baas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 01:50   #415
damngirl90
Rozeznanie

nie nie w wawie, w o wiele mniejszym mieście

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MarysiaZLasu Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pracę w H&M, to nie jest to takie łatwe. Nie dlatego, że praca
ciężka, czy też że trudno ją dostać. Znajoma opowiadała mi, że pracownicy Haema znają system rabatowy, system ponoć sam obniża ceny po jakimś czasie od wystawienia ich na sklep. Pracownicy chowają więc co cenniejsze rzeczy, aby po jakimś czasie zostały przez system przecenione. W ten sposób kupują fajne ciuszki za pół ceny, i sami sprzedają. To oczywiście złodziejstwo, ale z takimi ludźmi nie chciałabym pracować. Wiadomo- albo jestem z nimi, albo przeciwko nim.
Niestety ale system sam nie obniża cen. dostajemy na wykazie co jest na przecenie i za ile,a przy kasie wbijamy recznie tą cene przecenioną, więc głupoty gada. Po 2 takie uroki każdej pracy, że jak mamy możliwość to sobie coś odkładamy fajnego. Każdy by tak robił. Nie gadaj, że Ty nie
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 11:03   #416
Myszka_83
Zakorzenienie

Wysłałam dzisiaj aplikację na stronie H&M, było ogłoszenie. Wiem, że teraz przez telefon będzie krótka rozmowa kwalif. Jak odpowiadać aby przejść pozytywnie taką rozmowę? Czego się spodziewać? Może ktoś wie coś aktualnego?

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 11:42   #417
ddolly
Raczkowanie

Przez telefon pytają jakie masz oczekiwania co do zarobkow, pracy i o doświadczenie. Na koniec dziekuja za rozmowe i mowia ze jesli wszystko bedzie ok to zadzwonia. U mnie tak wlasnie bylo

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Aha i jeszcze jedno : nie nastawiaj sie za bardzo. Do mnie zadzwonili 2 miesiace po wysłaniu cv kiedy juz znalazlam prace... tylko z ciekawosci pojechalam na 2 etap, dalej nie przeszłam
ddolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 13:30   #418
Heledore
Zakorzenienie

Ja przez telefon miałam jeszcze pytanie jak sobie wyobrażam prace w h&M i jakie obowiązki wg mnie ma sprzedawca.

Stary 2013-12-03, 14:09   #419
ddolly
Raczkowanie

Tak, mnie tez o to pytali
ddolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 14:16   #420
Myszka_83
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Nie nastawiam się, ale jakby przypadkiem zadzwonili, to wolę być przygotowana

Edytowane przez Myszka_83
Czas edycji: 2013-12-03 o 14:19
Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości