Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 08:05   #3211
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Trzymam! Powodzenia!
.

3maj mocno uciekam się jeszcze pouczyć!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:05   #3212
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kiedyś słyszałam że w czasie @ nie powinno się chodzić do fryzjera :P
Ja tylko słyszałam, że się włosów wtedy nie powinno farbować
A ja nie farbuję
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:09   #3213
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Przypadkowy Akurat wyskoczyło mi w googlach to zdjęcie i właśnie ono obrazuje najlepiej o co mi chodzi
Szkoda... Nie ma tu nikogo z warm-maz. Dziewczyny z Wawy, Śląska mają fajnie bo mogą się wymieniać uwagami, adresami... A ja tu tylko jedna co ma ślub w Olsztynie...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Słuchajcie a co u Misiadelko?
Ostatnio zauważyłam, że na ten drugi login też dostała bana...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:11   #3214
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ale to tłumaczenie jest dla mnie trochę nielogiczne - i tak Twoja obrączka jest inna, bo masz diamenciki, a wydaje mi się że mniej się rzuca w oczy zmiana szerokości obrączek (a i tak będą takie same), niż kamyczek
Tak, masz rację, kamyk już powoduje, że nie są takie same. Chodziło mi raczej o to, żeby np. moja obrączka nie była połową obrączki TŻ, a 1mm w zasadzie różnicy nie robi. Już się przyzwyczaiłam do tych 6 mm i mi to nie przeszkadza, chociaż początkowo chciałam 5 mm

Czy to prawda, że w Anglii nosi się obrączkę na lewej dłoni a na prawej dłoni obrączki noszą wdowy? Jak mi się nie chce iść do pracy :P a tu jeszcze rada ped. do wieczora...

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-24 o 08:13
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:14   #3215
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Pewnie przeoczyłam, ale można wiedzieć ile za obrączki daliście?

Dziewczyny już teraz bardzo, baaaarddzo proszę o trzymanie kciukasów za mnie!!! Dziś już wyjeżdżam, a jutro z rana egzamin!

Trzymam mocno
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:16   #3216
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Tak, masz rację, kamyk już powoduje, że nie są takie same. Chodziło mi raczej o to, żeby np. moja obrączka nie była połową obrączki TŻ, a 1mm w zasadzie różnicy nie robi. Już się przyzwyczaiłam do tych 6 mm i mi to nie przeszkadza, chociaż początkowo chciałam 5 mm

Czy to prawda, że w Anglii nosi się obrączkę na lewej dłoni a na prawej dłoni obrączki noszą wdowy? Jak mi się nie chce iść do pracy :P a tu jeszcze rada ped. do wieczora...

O a moja siostra (uczennica) w gimnazjum miała piątek, poniedziałek i jutro wolne od zajęć dydaktycznych, rada pedagogiczna jest dziś albo jutro i właściwie nie wiem czemu mają wolne?
Stary 2013-06-24, 08:20   #3217
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
O a moja siostra (uczennica) w gimnazjum miała piątek, poniedziałek i jutro wolne od zajęć dydaktycznych, rada pedagogiczna jest dziś albo jutro i właściwie nie wiem czemu mają wolne?
Może tzw. dni dyrektorskie. My wszystkie prawie wykorzystaliśmy w maju, dzięki temu mieliśmy długi weekend majowy (9 dni). Fakt, że teraz luzy, z frekwencją kiepsko, ale ja wolę normalne zajęcia, ale za to teraz jest czas żeby jakiś film obejrzeć, czy przeprowadzić gry dydatktyczne Zbieram się. Miłego dnia.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:23   #3218
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś może z Olsztyna? Czy tylko przypadkowy link...

Trzymam! Powodzenia!

A ja kiedyś słyszałam że w czasie @ nie powinno się chodzić do fryzjera :P

Po prostu czasem trzeba odpuścić, dać trochę czasu. Skoro chcecie iść do jubilera w kwietniu to zacznij rozmawiać z TŻ o obrączkach w lutym/marcu a nie teraz. Zaoszczędzisz sobie nerwów bo on jeszcze 10 razy zmieni zdanie.
My mamy wybrane obrączki od dawna i już żadnych innych nie szukam, podobnie z suknią. Wybrałam swójk nr 1 i nie przeglądam innych. Zaproszeń też teraz nie oglądam, mam mniej więcej pomysł i zacznę się rozglądać przed zakupem. W styczniu znalazłąm swoje wymarzone zaproszenia i teraz są niedostępne. Nie wiadomo czy jak znajdę teraz inne to za pół roku jeszcze będą...

Rozmawialiśy wczoraj z mamą TŻ i ona mówi nagle że wyszło jej tak wstępnie 60 osób na wesele... Byłam w lekkim szoku bo na początku mówiła o 40 osobach...
w sumie racja, zamilkę na kilka miesięcy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:37   #3219
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Witajcie

KaEs, trzymam kciuki!

Co do obraczek to my chcemy równe co do 1mm. Najprawdopodobniej 4mm szerokości.

Od samego rana jstem wku**iona!
Pokłóciłam sie z C.
Spytalam siena kiedy mam sie umówić z tym fotografem j kamerzysta na spotkanie, a on na to, że mam sobie to z głowy wybic, że jeszcze nie mamy uzbieranej całej kwoty na salę i zespół, a ja o kamerzyscie i fotografie marzę! Tłumacze mu, że jest okazja, nie ma na co czekać, nikt mi nie będzie terminu kilka miesięcy trzymał. Mówię mu, że pół roku przed ślubem to pana Zenka może sobie zarezerwować, a nie porządnego kamerzystę czy fotografa. A on dalej swoje, że najpierw trzeba mieć kasę...
No to powiedziałam, że sama pojadę na to spotkanie, a on na to, że jak zrobię coś za jego plecami to ślubu nie będzie! No krew mnie zalewa, rycze od rana! Nie wiem jak go do tego przekonać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:44   #3220
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witajcie

KaEs, trzymam kciuki!

Pokłóciłam sie z C.
Spytalam siena kiedy mam sie umówić z tym fotografem j kamerzysta na spotkanie, a on na to, że mam sobie to z głowy wybic, że jeszcze nie mamy uzbieranej całej kwoty na salę i zespół, a ja o kamerzyscie i fotografie marzę! Tłumacze mu, że jest okazja, nie ma na co czekać, nikt mi nie będzie terminu kilka miesięcy trzymał. Mówię mu, że pół roku przed ślubem to pana Zenka może sobie zarezerwować, a nie porządnego kamerzystę czy fotografa. A on dalej swoje, że najpierw trzeba mieć kasę...
No to powiedziałam, że sama pojadę na to spotkanie, a on na to, że jak zrobię coś za jego plecami to ślubu nie będzie! No krew mnie zalewa, rycze od rana! Nie wiem jak go do tego przekonać

Poznanianka wybacz że to napiszę, ale Twój tż jest chyba niepoważny... myśli że co? że pół roku przed ślubem będzie mógł przebierać i wybierać w usługodawcach?
to nie są te czasyy
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-24, 08:49   #3221
misia880
Zakorzenienie

no nie te czasy. Ale on moze nie chce nie wiadomo kogo tylko np ten cytowany Pan Zenek mu wystarczy, a martwi się że kasy nie uzbiera i co wtedy?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:49   #3222
poznanianka1990
Zakorzenienie

No jest... Po prostu dla niego foto i video nie jest konieczne na ślubie. Dla niego ważny jest sam ślub, no i sala i zespół, bo bez tego ani rusz.

Błagam, pomóżcie! Jak mam go przekonać?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-06-24, 08:52   #3223
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie

KaEs, trzymam kciuki!

Pokłóciłam sie z C.

A jakie są perspektywy uzbierania pieniędzy? Czy możecie sobie już teraz oszacować, że np. odkładacie co miesiąc 1000 zł i za rok macie kwotę XXX zł? Czy po prostu odkładacie co możecie i teraz tak naprawdę nie wiecie ile kasy będzie...
Bo jeśli ta pierwsza opcja to argument masz: i tak za xx miesięcy kasa będzie. A jeśli "będzie ile będzie" to chyba nie ma sensu na razie w ogóle jakiekolwiek planowanie...

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
No jest... Po prostu dla niego foto i video nie jest konieczne na ślubie. Dla niego ważny jest sam ślub, no i sala i zespół, bo bez tego ani rusz.

POwinnaś mu wytłumaczyć że dla Ciebie to ważne. Ewentualnie iść na kompromis. Skoro on kategorycznie nie chce ani foto ani video, to ustalcie że bierzecie np. tylko foto...

Stary 2013-06-24, 08:53   #3224
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

wytłumacz chłopowi, że ten dzień będzie stresowy i wiele osób mówi że pamięta np sam kościół jak przez mgłę !! więc teraz gada że nie potrzebny a potem może załować bo pamięć jest zawodna. niestety
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-24, 08:59   #3225
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jest perspektywa. Odkładamy ok. 1000zl mięsiecznie. Mamy już 7 tys, 1 tys mój tata pożyczył, więc jak odda będzie 8. Do tego rodzice C. wiszą ok 9 tys. C. rozmawiał już z bratem i ustalili, że do dnia ślubu mają oddać (ja bym dala im krótszy termin np. do końca roku, żeby wiedzieć na czym stoimy) czyli w sumie to 17 tys, a do ślubu zostało 13 miesięcy. Czyli jeszcze koło 13 tys sami odłożymy (w lipcu, sierpniu i wrześniu nie mam raty za studia, więc te pieniądze też chce odłożyć - czyli ponad 1300), więc wychodzi, że ok. 30 tys uzbieramy, a tyle właśnie planowaliśmy.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-06-24, 09:07   #3226
justynkie
Wtajemniczenie

To w tym momencie tłumaczenie że jeszcze nie ma pieniędzy jest dla mnie bez sensu...

Spróbuj znaleźć najbardziej popularnych usługodawców w Poznaniu, napisz do nich maila z pytaniem o dostępność terminów a później pokaż TŻ-owi że już są zajęci więc jak chcecie kogoś to trzeba już szukać bo zostaniecie z niczym.... I że akurat ten Wasz foto ma wolny termin.

Stary 2013-06-24, 09:07   #3227
misia880
Zakorzenienie

my też odkładamy. Na szczęście wesele robią rodzice

Stary 2013-06-24, 09:11   #3228
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

1. forma szantaażyky: skoro nie liczy się z tym co jest dla Ciebie ważne to może rzeczywiście nie powinno być ślubu, skoro on bierze pod uwagę tylko swoje widzimisię. I że skoro tak łatwo mu przychodzi powiedzenie: to ślubu nie będzie jak zrobisz tak i tak. Twoje zdanie też jest ważne to ma być Wasz ślub!!! a nie Jego.
2. Uzbieraj sama tą kwotę
3. Idź na kompromis: albo foto, albo film
4. Przekonaj Go, że to jest pamiatka na całe życie, że z wesela się niewiele pamieta i że w przyszłości będziecie się mogli pochwalić tą pamiątkom dzieciom
5. Kompromis: obiecaj mu, że np. zaoszczędzisz na zapro, aucie, dodatkach, tam gdzie potrafisz jak najwięcej przyoszczędzić, po to by jednak ten fotograf był
6. Film, zdjęcia są na nich zazwyczaj osoby nam najbliższe, które żyć wiecznie nie będą i to też forma wspomnień o nichh. Chwile są ulotne
7.Nie ma sensu angażować kogoś w robienie zdjęć na weselu - niech nie liczy na to, ponieważ taka osoba zwykle chce się bawić i te zdjęcia będą z tzw. d.py jeżeli jest to amator
8. Przejedź się z nim do usługodawcy, zaproponuj że po obejrzeniu filmu jak mu się spodoba to wtedy się zdecydujecie, jak nie to wtedy 'odpuścisz'
9. Powiedz że to nie będzie monotonny film, to ma bys skrót najważniejszych wydarzeń, a nie 3-4 godzinny film
10. Oglądaj przy nim co chwile filmiki i zdjęcia ślubne i wzdychaj jakie one są fantastyczne, jaka to fajna paiątka
11. nie mam pomysłu już

12. Przypomniał mi się najlepszy argument: " KOCHANIE NIE MUSISZ SIĘ MARTWIĆ O KASĘ NA FOTO I KAMERZYSTĘ - ZAPŁACIMY Z CZEPKOWEGO!!!!!!! to jest dla Ciebie na tyle ważne, że możesz te załóżmy 4 tysiące poświęcić nna pamiątkę, która będzie na całe życie. Usługodawców opłaca się zazwyczaj przy odbiorze zdj, filmów, więc załóżmy miesiąc po ślubie (do 4 miechów) a więc to dodatkowy miesiąc do uzbierania kasy!

NIE ODPUSZCZAJ. Teksty, że nie uzbieracie, że boi się że nie wyrobi z kasą są bez sensu. Możecie opłacić z czepkowego i tyle.

chyba znowu musze wyłączyc wizaż

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:23 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:17   #3229
misia880
Zakorzenienie

a ja trochę chłopa rozumiem, może boi się, że jak wyda na foto wideo no to wtedy braknie na coś innego ( na salę itp itd)...

Stary 2013-06-24, 09:24   #3230
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Krooliczek nie wiem czy jeszcze Ci się przyda, ale z atrakcji w Trójmieście to polecam:
Gdańsk - oczywiście Starówka, jesli macie siły to wieża w Kościele Mariackim, Góra Gradowa za dworcem PKP, Westerplatte, zoo.
Gdynia - Klify oczywiście! Poza tym Skwer Kosciuszki.
W Sopocie jest tylko Monciak, w sumie nic ciekawego jak dla mnie, możesz sie przejść w dół w mega tłumie ludzi, zjeść loda, stać w kolejce do kasy na molo pół godz i zapłacić ok. 10 zł!!! Jak na jednodniowy wypad to to miasto bym ominęła....
Dzięki za podpowiedź, ale już po
Heh dla mnie to jedna wielka tragedia była wczoraj
Najpierw w kolejności pojechaliśmy do Gdyni. Tam wszystko fajnie Byliśmy na Kamiennej Górze (236 schodów ), w Muzeum Marynarki Wojennej, później na ORP Błyskawica, Skwer Kościuszki, Port.
Do Sopotu pojechaliśmy... No i po 40 minutach szukania parkingu strzeżonego sobie odpuściliśmy Potem Gdańsk... Tu jeszcze gorzej Jedyne co się udało to zobaczyć Stadion. TŻ bardzo chciał no i nawet go zwiedzaliśmy od środka Udało się na ostatnią chwilę wejść bo akurat szła ostatnia wycieczka. A potem, szkoda gadać :/ Pojechaliśmy pod Latarnie morską, zostawiliśmy auto na jakimś parkingu. Poszliśmy a pod latarnią nic nie ma No to wrotki i szliśmy z GPS-em w stronę Westerplatte. No ale skubany prowadził nas przez takie dzielnice, że aż się baliśmy :/ Ogólnie nieciekawi ludzie tam się kręcili
Generalnie nawet tam nie dotarliśmy, ledwo udało nam się wrócić do samochodu bo o 18 złapało nas ogromne oberwanie chmury i burza Zwinęliśmy manatki i pojechaliśmy na Poznań
Mieliśmy coś zjeść w Gdańsku, no ale wyszło jak wyszło i obiad (w sumie to nie wiem jak to nazwać bo było już po 22 ) zjedliśmy dopiero w Gnieźnie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:26   #3231
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smokeyeye Pokaż wiadomość
Noramlnie glosno zazdroszcze tym z Was ,ktore maja juz to za soba i maja wybranych fotografow i kamerzyste.Nawet nie zdawalam sobie sprawy,ze to bedzie takie ciezkie.A moze ja mam zbyt wygorowane oczekiwania,nie wiem.Jesli to nie tajemnica,to moge wiedziec ile placicie?
Mój K. cały czas chwalił się, że fotografów będziemy mieć "po znajomości" taniej (sam jest członkiem klubu fotograficznego, więc faktycznie tych ludzi zna). Wczoraj wparował z dumną miną, twierdząc, że już załatwił fotografa, pokazał mi zdjęcia zrobione przez kolegę (faktycznie, przepiękne, mogłabym na nie patrzeć i patrzeć). Po czym powiedział, że kolega chce 2500 i to już jest cena dla kumpla, normalnie bierze więcej. Trochę mi opadł entuzjazm, wydaje mi się sporo - ale z drugiej strony, nie chcemy kamerzysty, więc może jednak warto zainwestować w dobrego fotografa...
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:30   #3232
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Witajcie

KaEs, trzymam kciuki!

Pokłóciłam sie z C.

Co za chłop... Z kasa piszesz ze spoko nie ma spiny wiec mysle ze musisz z nim na spokojnie pogadać i wyjaśnić ze Tobie na tym naprawdę zależy i ze nie odpuscisz.
Ale szczerze zanotowalo się we mnie jak opisalas sytuacje.

A ja mam jakiegoś agresora na TŻta wkurza mnie strasznie, może trochę przez to ze dwa tygodnie był chory i siedział w domu... Nie wiem

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:34   #3233
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Pewnie przeoczyłam, ale można wiedzieć ile za obrączki daliście?

Dziewczyny już teraz bardzo, baaaarddzo proszę o trzymanie kciukasów za mnie!!! Dziś już wyjeżdżam, a jutro z rana egzamin!
Trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ale koniecznie taka sama grubość?
My stawiamy na identyczne obrączki (prawdopodobnie takie http://www.pracownia.jubilerska.com/...i-olsztyn.html, ale robione przez jubilera, broń Boże nie z sieciówki), ale na pewno będą różnić się grubością. Nie wyobrażam sobie cieniutkiej obrączki na jego ręce i takiej ogromnej na mojej. Może różnica 1-2mm i dla Was będzie odpowiednia.
dlaczego? Ja brałam do tej pory pod uwagę obrączki z Kruka czyli to błąd?

Cytat:
alloffkowa, dla mnie za wolna ja wolę coś szybkiego Ale fajnie, że macie już ustalone na 100% którą chcecie

A jakbyście miały wybierać między tymi dwoma, to którą byście wybrały?

http://www.youtube.com/watch?v=KSTvCcSC0iE
http://www.youtube.com/watch?v=8Tr-YzOyH_E
czerwone gitary

poznanianka nie ciekawa sytuacja. Ja bym spróbowała przekonać, że spotkanie do niczego nas jeszcze nie zobowiązuje. jeżeli nam się spodobają to wtedy możemy podpisać wstępną umowę i wpłacić zaliczkę. Jeżeli nie uzbieramy pieniędzy na wesele to przepadnie tylko zaliczka (u nas była to kwota 200 zł) jeżeli w umowie nie ma innych warunków. Na pewno nie próbowałabym szantażu bo to może tylko zaostrzyć sytuację. Argumenty - pamiątka na całe życie, wspomnienie najważniejszego dnia, duży stres podczas wesela i wtedy mało się pamięta.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:37   #3234
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedź, ale już po
Heh dla mnie to jedna wielka tragedia była wczoraj
Najpierw w kolejności pojechaliśmy do Gdyni. Tam wszystko fajnie Byliśmy na Kamiennej Górze (236 schodów ), w Muzeum Marynarki Wojennej, później na ORP Błyskawica, Skwer Kościuszki, Port.
Do Sopotu pojechaliśmy... No i po 40 minutach szukania parkingu strzeżonego sobie odpuściliśmy Potem Gdańsk... Tu jeszcze gorzej Jedyne co się udało to zobaczyć Stadion. TŻ bardzo chciał no i nawet go zwiedzaliśmy od środka Udało się na ostatnią chwilę wejść bo akurat szła ostatnia wycieczka. A potem, szkoda gadać :/ Pojechaliśmy pod Latarnie morską, zostawiliśmy auto na jakimś parkingu. Poszliśmy a pod latarnią nic nie ma No to wrotki i szliśmy z GPS-em w stronę Westerplatte. No ale skubany prowadził nas przez takie dzielnice, że aż się baliśmy :/ Ogólnie nieciekawi ludzie tam się kręcili
Generalnie nawet tam nie dotarliśmy, ledwo udało nam się wrócić do samochodu bo o 18 złapało nas ogromne oberwanie chmury i burza Zwinęliśmy manatki i pojechaliśmy na Poznań
Mieliśmy coś zjeść w Gdańsku, no ale wyszło jak wyszło i obiad (w sumie to nie wiem jak to nazwać bo było już po 22 ) zjedliśmy dopiero w Gnieźnie
Haha, byliście w Nowym Porcie Mieszkałam tam prawie 3 lata i ta dzielnica tylko z pozoru tak wygląda. Trafiliście w końcu? Bo Westerplatte jest po drugiej stronie kanału, powinniście przepłynąć promem.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Co za chłop... Z kasa piszesz ze spoko nie ma spiny wiec mysle ze musisz z nim na spokojnie pogadać i wyjaśnić ze Tobie na tym naprawdę zależy i ze nie odpuscisz.
Ale szczerze zanotowalo się we mnie jak opisalas sytuacje.

A ja mam jakiegoś agresora na TŻta wkurza mnie strasznie, może trochę przez to ze dwa tygodnie był chory i siedział w domu... Nie wiem

Oj Verunka, dostałaś perły i taka złość :P

Stary 2013-06-24, 09:37   #3235
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Witajcie

KaEs, trzymam kciuki!

Pokłóciłam sie z C.

My jak podpisywalismy imowe z fotografem to tez nie mielismy kasy,przeciez na tym etapie placi sie tylko zaliczke kilka stowek a reszte na mrotko przed slubem. Powiedz mu to a bedzie juz z glowy i nie bedziecie musieli sie tym pozniej martwic.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:40   #3236
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014

Witam się po weekendzie - bardzo aktywnym. Wybaczcie, że ostatnio średnio się udzielam, ale sporo się u mnie dzieje... Od wielkich miłych spraw, po smutne dni. Postaram się w wolnej chwili wbijać w temat i być an bieżąco

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:41   #3237
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014

Hej

Poznanianka, a nie możesz się dogadać z foto i kam, w umowie, że będziecie ich spłacać jakimiś ratami??
Stary 2013-06-24, 09:44   #3238
madziara889
Zakorzenienie

namisek1990- gratuluję!
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
solą na poparzenia???
Tak ale jak skóra nie zeszła(ostatnio tak zrobiłam i mi pomogło) - inaczej wściekniesz się z bólu.

Cytat:
no i stało się...
ciupnęło mi dzisiaj 25 a myślałam, że wiecznie bede młoda
Spóźnione życzenia

Cytat:
Napisane przez smokeyeye Pokaż wiadomość
Rozumiem.My wlasnie w cenie 2 tys.chcielisbysmy sie zmiescic za foto+film.Mam nadzieje,ze sie uda.
My za samego kamerzystę płacimy 1500, foto cały czas szukamy- bardziej zależy mi na dobrych zdjęciach więc nie chcę, zeby to była przypadkowa osoba. Wiem jak koleżanka wyzywała swojego fotografa- na 500 zdjęć do albumu nadawało się z 5

Cytat:
moje przemyslenia na dzisiaj: chyba zaczne komercyjnie szyc poduszki pod obrączki
Też tego próbowałam ale ciężko było sprzedać

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:46
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:48   #3239
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
My jak podpisywalismy imowe z fotografem to tez nie mielismy kasy,przeciez na tym etapie placi sie tylko zaliczke kilka stowek a reszte na mrotko przed slubem. Powiedz mu to a bedzie juz z glowy i nie bedziecie musieli sie tym pozniej martwic.

poznanianka może Tż sądzi, że całość musicie od razu wpłacić?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie - bardzo aktywnym. Wybaczcie, że ostatnio średnio się udzielam, ale sporo się u mnie dzieje... Od wielkich miłych spraw, po smutne dni. Postaram się w wolnej chwili wbijać w temat i być an bieżąco
Hej myślałam dzisiaj co tam u Ciebie i pozostałych "staruszek" już wszystko dobrze?

Verunku spóźnione życzenia urodzinowe - 100 lat, perły dostałaś od Tż a Ty jeszcze się złościsz na niego, nie ładnie

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:57
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:04   #3240
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Hej myślałam dzisiaj co tam u Ciebie i pozostałych "staruszek" już wszystko dobrze?
U mnie sporo się dzieje i w domu nawet nie siadam do komputera, a w pracy łączę się z Wami w wolnej chwili. Ze spraw ślubnych to tylko tyle, że opierniczyłam ostatnio TŻ'a, że nie angażuje się w poszukiwania, a gdy zaczęłam mu wyliczać to on do mnie - a to jeszcze tyle tego?! PADŁAM! Teraz jesteśmy na etapie poszukiwania małych, tanich i ładnych słoiczków do dekoracji. Właśnie, może któraś z Was ma jakieś sprawdzone miejsce?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości