Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 07:31   #3451
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

tassia dzieki za informacje, zapytam jeszcze lekarza mam w pn wizyte.
Orientuje sie ktos czy ta gondola Elea Maxi-Cosi Walnut Brown ( MaxiCosi pasuje do maxi cosi mura 4?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 07:59   #3452
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
tassia dzieki za informacje, zapytam jeszcze lekarza mam w pn wizyte.
Orientuje sie ktos czy ta gondola Elea Maxi-Cosi Walnut Brown ( MaxiCosi pasuje do maxi cosi mura 4?
ja mam taką teorię: ze te wszystkie gondole pasuja pod warunkiem ze mają takie same adaptery...

bo nawet jak wozej jest TAKO i ma adaptery do fotelika Maxi Cosi/ to w teorii gondola maxi cosi tez powinna wejsc na tych adapterach

ale nie odetne sobie za to głowy. tak ostatnio wydedukowalam, bo sama bede kupowac gondole innej firmy niz mam wozek (do mury 4)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:17   #3453
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dostalam fenoterol, jestem przerazona po tym co pamietam ze tu piszecie, zazylam pierwsza tabletke, boli brzuch nadal

ah szyjka 3,5cm powiedzial ze lekko skrocona.
to naprawde jest nie tak zle?

ale Maciej ma sie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najważniejsze, że z dzieckiem dobrze, ale powinnaś brać leki. To mniejsze zło, nie ma co ryzykować porodem przedwczesnym.

policzanka- 60 dni?!, toż to szok

dziś odbieram jeszcze jakieś szpitalne wyniki, ale mam nadzieję że wszystko ok. Jutro glukoza i toxo. Już się boję, bardziej wyników toxo, nakręciłam się tym za bardzo w necie.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:22   #3454
butterfly20
Zakorzenienie

Wstaaaałam. Zbieram się do domku sprzątać.Może dzisiaj tam wrócimy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem już, zostałam u rodziców, a małż mnie odebrał od nich i jestem teraz poszedł z przyjacielem w miasto
no i mama i tata sprawdzili tego "kleszcza" i wiecie co to? pieprzyk tylko się wokół od klapka chyba obtarło i dlatego takie zaczerwienienie-ale ja nigdy kleszcza nie miałam, ani nie widziałam u kogoś więc się wystraszyłam, na szczęści nie byłam na IP b bym z siebie zrobiła wafla
ciekawe jak długo

mój Miki na razie kreski nie robi
Nie żeby tego,ale- "a nie mówiłam?"
Ale spoko,ja Cię rozumiem tylko nie rozumiałam jak mogłaś nie wiedzieć co jest pieprzykiem a co kleszczem. Dobrze,że nie pojechałaś na pogotowie.

Cytat:
no i jestem w domu.
chcieli mnie zostawic na oddziale ale nie wyrazilam zgody. o 9 mam diabetologa na ktorego czekalam 2 tyg a cukrzyca tez wazna sprawa, zreszta jak o tym powiedzialam lekarzowi to nie protestowal wiec jest oki

dostalam fenoterol, jestem przerazona po tym co pamietam ze tu piszecie, zazylam pierwsza tabletke, boli brzuch nadal

ale Maciej ma sie dobrze

Dobrze,że coś zaradzili. Dziewczyny biorą fenka i jest ok, skoro lekarz Ci zalecił to lepiej bierz i nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
chwalę się wakacjami
10-go lipca jedziemy na 5 dni pociągiem do Lillehammer 4 lata temu z TŻ tam byliśmy jak nasz 'związek' był na etapie trzymania za rączki nawet nic tego, osobne śpiworki hehe ale fajnie będzie znów zobaczyć te tereny tylko, że 8h w pociągu ale myślę, że będzie ok, tutaj pociągi wygodne.

chwalę się moimi zakupami
wszystko z przeceny, jest szau obecnie u nas z wyprzedażami ale to jeszcze oczywiście nie koniec, najwięcej pewnie kupię w lipcu jak będą się kończyć, wtedy najtaniej moja córka nadal nie ma żadnej sukienki ani butów ale ma już dwie tuniki i skarpetki

A na dwóch ostatnich zdjęciach porównałam sobie rozmiarówkę... obie tuniki r68 brązowa Lindex, w grochy h&m, body r68 w paski cubus, białe h&m...
Dobrze, że nie kupiłam nic na 56 z h&m a te co można dostać u nich w rozmiarze 50 ty wychodzi, że co? 46?

Suuuuper
I zakupki udane, szczególnie podoba mi się ta tunika z H&M.

Jak leżeliśmy z mężem w łóżku to stękaliśmy,że nas plecy bolą. Ja mu mówię,że on jest taki bieeedny, bo się napracował i go bolą. On do mnie,że ja też jestem taaaakaaa biedna. Ja na to zdziwiona,że przecież ja nic nie robiłam, a on na to "Jak to?Robisz bardzo dużo dla nas wszystkich już od 7 miesięcy. I to jest najważniejsze ze wszystkiego". I jak go nie kochać?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:29   #3455
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

dzis wizyta...prosze o kciuki zeby sie okazalo ze szyjka ok i wszystko inne tez i zeby lekarz panikarz nie wyslal mnie znow do szpitala

kaska super z tym kleszczem

tassia dobrze ze pojechalas, musisz chyba troche ograniczyc swoja aktywnosc..
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:29   #3456
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnosnie znieczulenia ile sie w Polsce za nie placi, bo chyba nie daja na zyczenie?
Teoretycznie jest za darmo.Praktycznie nigdy nie ma anestazjologa, żeby je dał.W szpitalu gdzie rodziłam to trzeba było mieć certyfikat szkoły rodzenia
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:32   #3457
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką teorię: ze te wszystkie gondole pasuja pod warunkiem ze mają takie same adaptery...

bo nawet jak wozej jest TAKO i ma adaptery do fotelika Maxi Cosi/ to w teorii gondola maxi cosi tez powinna wejsc na tych adapterach

ale nie odetne sobie za to głowy. tak ostatnio wydedukowalam, bo sama bede kupowac gondole innej firmy niz mam wozek (do mury 4)
Ja mam adaptery od mury, juz nie wiem napsialam do maxi cosi czy pasuje. Ta mi sie podoba i ma fajny kolor jasno brazowy. Czekam
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:33   #3458
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ale u mnie zimno, tylko 11 stopni
Stary 2013-06-24, 08:33   #3459
Asiek84
Wtajemniczenie

witajcie

przepraszam, ale nie nadrobię Waszej skrobaniny

trzymajcie kciuki za mój pobyt szpitalny, ja się niebawem zbieram...
jeśli opanuję swojego phona to zerknę z wyrka szpitalnego
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:45   #3460
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

:
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
witajcie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
no i jestem w domu.
chcieli mnie zostawic na oddziale ale nie wyrazilam zgody. o 9 mam diabetologa na ktorego czekalam 2 tyg a cukrzyca tez wazna sprawa, zreszta jak o tym powiedzialam lekarzowi to nie protestowal wiec jest oki

ale Maciej ma sie dobrze

widzisz dobrze, że pojechalas,
Dziewczyny mówiły, że trzęsą im sie rece czy serce kołacze także to chyba normalne przy tym fenku
nie martw sie, tylko odpoczywaj i bierz leki

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek!

Jak się czujecie?Ja miałam w miare spokojną nockę ,nie liczac tego ze mnie z rana straszna zgaga obudziła..

Dzis mam w planie zacząć prać juz ciuszki Lilki.Ciekawe czy uda mi się jeszcze dzis te wszystkie ciuszki poprasowac...
Zaraz włącze pierwsze pranie i lece na godzinke w kime.3 majcie sie kochane,do pozniej

Kasia -jestes debesciara!Smiałam się czytajac posty o Twoim kleszczo pieprzyku

Na moim suwaczku 60 dni do porodu-coraz blizej,oj blizej
60 dni!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Jak leżeliśmy z mężem w łóżku to stękaliśmy,że nas plecy bolą. Ja mu mówię,że on jest taki bieeedny, bo się napracował i go bolą. On do mnie,że ja też jestem taaaakaaa biedna. Ja na to zdziwiona,że przecież ja nic nie robiłam, a on na to "Jak to?Robisz bardzo dużo dla nas wszystkich już od 7 miesięcy. I to jest najważniejsze ze wszystkiego". I jak go nie kochać?
sweet
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:45   #3461
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie

Kciukam!

Stary 2013-06-24, 08:51   #3462
gorgulek
Zakorzenienie

Trzymam za dzisiejsze wizyty. Ja też idę

Kaśka ale miałam ubaw z rana Też jestem panikara

tassia oszczędzaj się i chyba lepiej jak będziesz brała leki.

Asiek

t_89 ja dostałam znieczulenie od razu jak poprosiłam, nic nie płaciłam. Czekali tylko na 4 cm rozwarcia.

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 08:56   #3463
Snow_White1
Wtajemniczenie

Nena-milka - dziękuję. Świetne zakupy

Diorisha - dzięki.

Tassia - z tego, co wiem, lek jest bezpieczny. Jak pisałam, znam dziewczyny, co go brały i dzieci całkowicie zdrowe (choć w necie też czytałam jakieś niepokojące historie). Normalne, że trzęsą Ci się ręce
Stary 2013-06-24, 08:58   #3464
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie

kciuki są

jeszcze takie coś kupiłam na życzenie TŻ http://allegro.pl/smieszny-smoczek-s...326759926.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12808270251.jpg (33,6 KB, 28 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:07   #3465
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki są

jeszcze takie coś kupiłam na życzenie TŻ http://allegro.pl/smieszny-smoczek-s...326759926.html
Hehe widziałam już te smoczki

Kurczaki nie mogę się zebrać do tego sprzątania...

Stary 2013-06-24, 09:09   #3466
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a mnie sie nie zrobila ta linea nigra czy jak to sie nazywa...mimo ze juz konczymy pomalu 29 tc i Bartus jest facetem

w ogole to staje dzis rano na wadze i od 4 tyg ani drgnela...ciekawe czy ten moj Bartus tam rosnie...i ile nawazy mi gin bo zwykle to u niego mam z 2 kg wiecej ale to dlatego ze w ubraniu, po calym dniu itd a w domu to waze sie na czczo, po siku i ew. w pizamce...

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Maharet jak tam zycie emigranckie ci sie podoba?
Stary 2013-06-24, 09:17   #3467
logoasia
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki zajrzałam na chwilę, zaraz uciekam do pracy. Tassia odpoczywaj!!! i spróbuj sie troche wyciszyc, wiesz, ze to co masz w głowie też działa
Katee86 ja też idę jutro na glukozę i toxo, będę musiała wcześnie wstać

a poza tym... od rana płynę, znowu jest skwar
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:20   #3468
butterfly20
Zakorzenienie

A u mnie 15 stopni

Stary 2013-06-24, 09:23   #3469
logoasia
Zakorzenienie

zazdroszczę u mnie już pewnie z 25
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:37   #3470
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

[/COLOR]Maharet jak tam zycie emigranckie ci sie podoba?
Ogólnie jest ok, wiem, że w PL nie byłby życia całkiem, bo by nie było za co.Ale trochę mnie niemieckie ceny trochę dobijają.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
A u mnie 15 stopni
To u mnie aż 13.Pewnie trzeba będzie ogrzewanie włączyć
Stary 2013-06-24, 09:37   #3471
LaLoca
Zakorzenienie

Dzień doberek u mnie też dzisiaj tak przyjemnie chłodno

Dzięki wyczerpująca odpowiedź ja mam jasną karnację, więc pewnie późno mi się pojawi.

Cytat:
jestem już, zostałam u rodziców, a małż mnie odebrał od nich i jestem teraz poszedł z przyjacielem w miasto
no i mama i tata sprawdzili tego "kleszcza" i wiecie co to? pieprzyk tylko się wokół od klapka chyba obtarło i dlatego takie zaczerwienienie-ale ja nigdy kleszcza nie miałam, ani nie widziałam u kogoś więc się wystraszyłam, na szczęści nie byłam na IP b bym z siebie zrobiła wafla
ciekawe jak długo

mój Miki na razie kreski nie robi
Dobre! ja też raz ubzdurałam sobie kleszcza pod kolanem i nawet zaczęłam go dłubać kapnęłam się, że to pieprzyk, ale później bałam się, że coś mi z tego złośliwego się zrobi ale na szczęście było to dawno i pieprzyk wygląda zwyczajnie. Niektóre pieprzyki są bardzo podobne do kleszczy, ale nie mają nóżek

Cytat:
witajcie

Kciuki zaciśnięte!
SAMBAdiJANEIRO za Was też!

Tassia leż grzecznie i nie denerwuj się, bo nerwy dolewają oliwy do ognia! trzymaj się

Dzień dobry tvn już wakacjuje się to już kompletnie nie ma co oglądać
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:41   #3472
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej dziewuszki!

Asia, Samba
->
Kaśka - ty malutki kleszczyku - podkreślę to jestem taka sama panikara, dlatego doskonale Cię rozumiem i popieram
Taśka, trzymajcie się Odpoczywaj...

U mnie gorąco A ja zaraz muszę zbierać się do miasta, autobusem! Mam trzy sprawy, ale pewnie załatwię jedną. Obym nie zemdlała po drodze

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:44   #3473
butterfly20
Zakorzenienie

LaLoca a nie ma DDTvn Wakacje?Bowczoraj mi tak przemknęło?Chyba,że tylko w weekendy jest?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ogólnie jest ok, wiem, że w PL nie byłby życia całkiem, bo by nie było za co.Ale trochę mnie niemieckie ceny trochę dobijają.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

To u mnie aż 13.Pewnie trzeba będzie ogrzewanie włączyć
To ja z kolei wietrzę domek.
U mnie padało nad ranem i są chmurki.Baaardzo ożywczo, w sam raz na sprzątanie

Ok spadam do swojego sprzątać. Totalnie nie wiem od czego zacząć...po pracy mąż będzie robił te najcięższe rzeczy typu mycie podłóg,lamp itp.

Stary 2013-06-24, 09:45   #3474
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
a nie kresa czarna?
i tak i nie w oryginale jest biała, ale jak pisała Matal, w ciązy kresa biała ulega pigmentacji i dlartego robi się ciemna

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:46   #3475
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
eee kwestia przyzwyczajenia...ja jak przyjechalam 1 raz do tz to zrobilam liste zakupow a potem jak poszlam do sklepu to prawie makaronu nie kupilam bo mi sie drogi wydawal ale prawda jest taka ze nieznajac sie weszlismy to jednego z drozszych sklepow...teraz nauczylam sie robic zakupy w lidlu i srednio tak z 50 euro na tydzien idzie, ale wtedy wyjezdzam z pelnym wozkiem a w pl to czasem mialam g w koszyku a i tak ponad 100 zl szlo...no a reszte zakupow jak czegos w lidlu nie ma lub gdzie indziej jest lepsze to kupuje w innych sklepach i szczerze to jakos strasznie nie patrze na ceny

z poczatku jest ciezko bo sie przelicza i pewnie macie tez sporo wydatkow zeby sie urzadzic ale potem jest fajne uczucie ze wlasciwie mozesz sobie kupic prawie wszystko i nie musisz sie martwic ze nie bedzie co jesc...

Hurrra dzwonila pani ze dostalismy to mieszkanie takze w sierpniu sie przeprowadzamy....rany ile czeka nas wydatkow i roboty...ale przynajmniej zima moze bedzie ciepla i nie bede musiala targac wozka na 2 pietro bo tam jest winda
Stary 2013-06-24, 10:00   #3476
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
LaLoca a nie ma DDTvn Wakacje?Bowczoraj mi tak przemknęło?Chyba,że tylko w weekendy jest?
Niestety czyt.więcej - http://media2.pl/media/103651-Dzien-...-tygodniu.html
Tylko w niedziele będzie dzień dobry wakacje.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:02   #3477
dirtymagic85
Zadomowienie

Heloł mamusie

Asiek powodzenia w szpitalu

Samba za wizytę, no i super, że dostaliście to mieszkanie, ale ci się dużo nazbiera na ten sierpień pewnie, obyś nie musiała tak w 9mcu może już leżeć, to się jakoś pomału urządzicie, chociaż z tą szyjką to tak do końca czasem trzyma niemniej jednak super, to jak, jasna kuchnia

U mnie też o parę stopni chłodniej na razie, oby sie parówa nie zrobiła znowu...
T_89 moja też od wczoraj jest spokojniejsza, zwłaszcza z rana, bo wieczorem standardowo dawała czadu, ale tak sobie myślę,że może juz jej ciasno sie robi i tak mniej sie kitosi?bo rączki czuję teraz częściej niż takie kopniaczki nóżkami
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:04   #3478
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No i znowu jest po północy
A ja mam zgagę
Cytat:
Matal ja też dzisiaj męczę się ze zgagą
Ojjj biedniutkie. Wiem co czułyście bo też szłam spać ze zgagą. Co gorsze wzięłam do buzi reni i myślałam że zwrócę, więc szybko wyrzuciłam. Kupiłam kiedyś ją w wersji fruit- okropieństwo.
Cytat:

A na dwóch ostatnich zdjęciach porównałam sobie rozmiarówkę... obie tuniki r68 brązowa Lindex, w grochy h&m, body r68 w paski cubus, białe h&m...
Dobrze, że nie kupiłam nic na 56 z h&m a te co można dostać u nich w rozmiarze 50 ty wychodzi, że co? 46?
to szaro-różowe w kotki jest bosskie

Cytat:
Jeju mało się nie wzruszyłam... To mój to burak jednak. Muszę mu przeczytać jacy faceci potrafią być mili i kochani

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:07   #3479
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się po intensywnym weekendzie Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo Gondola jest w świetnym stanie, spacerówka troszkę podniszczona (ale pewnie i tak szybko przesiądę się na parasolkę) no i z fotelika można zdjąć materiał do wyprania więc będzie ok Fajnie, bo zakup wózka spędzał mi sen z powiek, a tak chyba skorzystam Łóżeczko (użyte dosłownie kilka razy) wraz z materacem też dostanę, dali mi też leżaczek bujaczek, ubranek już mam całą masę w ogóle nie zniszczonych, także generalnie będę musiała kupić podstawowe akcesoria higieniczne i wyprawka z głowy Ale się cieszę
Stary 2013-06-24, 10:09   #3480
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dirty tak jasna co do przeprowadzki to w sierpniu bede juz w 34 tyg wiec powinno byc spoko...zreszta ja to musze tylko ciuchy i inne rzeczy popakowac a potem troche posprzatac i rozpakowac a dzwiganie to niestety moj tz tyle dobrze ze bedzie caly miesiac na przeprowadzke, a ruch chyba w tych ostatnich tyg jest nawet wskazany wiec mam nadzieje ze dzieki temu porod szybko pojdzie bedzie na pewno sporo roboty ale damy rade :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości