|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Nasturcja, mya ja ciuszki miałam zapewnione, kupiłam tylko kilka sztuk.
Wózek nowy za 1200, łóżeczko nowe turystyczne plus materac 400zl ale nam zależało na bardzo dobrym bo dużo jezdzilismy. Zakupy typu ☠☠☠☠☠☠☠y zrobiłam za jednym razem u sprzedawcy na all, za niecały 1000, pieluchy, drogeria i apteka na początek to było około 400zl. Nie wliczam zabawek, mat edukacyjnych i gadzetow bo to dostaliśmy z różnych źródeł. Gdyby to doliczyć wyszedlby pewnie z tysiąc więcej. W sumie wychodzi koło 4 tysięcy.z nowym wozkiem ale bez ciuszków. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-24 o 09:13 |
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41460595]Co do rozmów z brzuszkiem
Mój mąż z Olcią rozmawiał, teraz coś tam powie jak mu przypomnę, że w brzuchu jest dziecko ;p Co do upałów U nas wczoraj było tragicznie duszno, gorąco, wybraliśmy się do Zamościa po farbę do sypialni i tour de sklepy z ciuchami. Po drodze lało tak, że musieliśmy się zatrzymać bo nie było widać szosy... Wróciłam z farbą, ale załamana bo we wszystkich ciuchach wyglądam jak w worku po ziemniakach... Masakra... Wszystko jakieś bezkształtne, a przecież tylko brzuch mam duży... Co do ciała w ciąży W 1 ciąży przejmowałam się rozstępami na biuście, okazało się, że kilka miesięcy później ich nie widać, mąż mną zachwycony, faceci się oglądają ;p Więc czym ja się przejmuję? teraz martwi mnie ilość cellulitu na udach i pośladkach i na... łydkach! Smaruję balsamami, masuję, ale pękają mi naczynka strasznie więc niewiele mogę zrobić. No nic, pozostaje po ciąży przejść na lekką dietę, dużo pić i się ruszać i musi być dobrze ![]() No i pocieszam się, że to nie tłuszcz tylko cellulit wodny ![]() Co do muzułmanów... Mam własne doświadczenie, które rzutuje na moje ich postrzeganie. 6 lat temu pracowałam w Irlandii z grupą Turków, wykorzystywali mnie do najcięższych prac, bez litości, że coś waży 50kg- przynieś i koniec. Kiedyś polali mi schodek do magazynu olejem, przewróciłam się, bardzo potłukłam sobie nogi, brzuch, rękę... Śmiali się, widziałam jak z pogardą gadają coś na mnie po swojemu... Najgorsza sytuacja jaka mnie spotkała to, gdy 1 z nich wkurzył się o jakiś drobiazg i podniósł na mnie rękę... Ale zatrzymał ją. Powiedział tylko, że jakbyśmy byli w jego kraju to mógłby mnie zabić. Super co nie... Chyba oczywiste jest co o nich myślę. Wychowanie wychowaniem, ale te narody mają w sobie coś dziwnego, strasznie niezrozumiałą dla mnie kulturę. Nie lubię i nigdy nie pozwolę mojemu dziecku na kontakty z muzułmanami... Choćby mnie wszyscy nazywali nietolerancyjną- mam to gdzieś.[/QUOTE] Dlatego nic mnie do nich nie przekona. Nic ani nikt... Mój znajomy ma wujka który mieszka właśnie tam gdzieś, no i mówi, że jak czasami jeździ tam do niego, to jakaś masakra jest. Milion razy gorzej niż można to sobie wyobrażać... |
|
|
|
#3273 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
wanienka- 30zł wózek- dobry używany można kupić za 200,300zł przewijak- u nas z drewna zrobił mąż, kupił gotowe elementy w tartaku, deski, dociął, połączył, polakierował- na górze mamy nakładkę na przewijak- kosztowała coś ok.50zł fotelik/nosidełko- najtańszy można znaleźć za ok.100zł (my znaleźliśmy nawet za 89zł) pościel do łóżeczka- 50/60zł materacyk do łóżeczka- ok. 40zł kocyk gruby- ok.60 zł lub wiecej ubranka wedle uznania- my mieliśmy dużo od kuzynki, z sh (później) krzesełko do karmienia- kupiliśmy na allegro za 150zł kupiliśmy też po kilku miesiącach bieguny do łóżeczka- 27 zł (ale były przydatne na krótko- póki niunia się nie wierciła bardzo) Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-06-24 o 09:14 |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam fryzjera!! Jest nadzieja! Teraz próbuję dodzwonić się do poleconej florystki! Może jednak ten ślub nie będzie katastrofą
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i od razu miałam badanie na czystość pochwy ;] na wyprawkę nie wiem ile pójdzie... na razie nad tym nie myślę, dopiero jak będę kupowała to będę myśleć ![]() wiadomo że nie będę kupowała najdroższych rzeczy, ale np na materacyku do łóżeczka nie mam zamiaru oszczędzać ![]() Cytat:
ale oszczędności można szukać i się znajdzie tak jak napisałaś kupując w tesco w lumpku.. a często t tańsze/ używane ciuszki są lepszej jakości niż kupione w sklepie za ie wiadomo jaką kwotę heja ho! ![]() to był błąd że zaczęłam czytać Gray'a przed obroną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
dzidziadziumdzia, weronisiek dzięki wielkie! Czyli może zmieścimy się 3,5 tysiąca. Tyle w sumie planowaliśmy
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
Witam, Ktos pytał o samotne matki? Melduje się pierwsza!
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Maltretowal mnie psychicznie, wywolywal stany emocji. Mowil ze jest slub, jak odmowilam pojscia na wesele kolezanki, to powiedzial ze nie bede rzadzić i slubu nie bedzie.
Wjezdzal na psychike mowil ze ma niskie zarobki i dostane 200 zł alimentow, ze jesli pojde do sadu to znisze dziecko. Ze to ja wszystko robie. wczoraj rzucil mna o podloge mam siniaki na rekach i brzuchu. nie moge dopoki nie zrozumie... ale zrozumie gdy bedzie zapozno |
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja, tak z ciekawości...
Co się stalo? Kogo bijemy? Teściową, tż, extż? ![]() :p rzytul:![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
I co z tego, że nawet 200zł dostaniesz, lepsze to niż męczenie sie z takim bydlakiem... Jak można rzucic ukochaną kobietą i to w ciąży z jego dzieckiem?! Co za palant... A z tym ślubem?!
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież najlepiej bic słabą, bezbronną kobietę, ale jak już brat się znajdzie to uciekać... |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Budowniczko taki człowiek nir zasługuje na drugą szansę. Skoro zrobił to raz, będzie w stanie zrobić drugi. Lepsza samotna Mama ale szczęśliwa niż zniszczona z facetem, nic nie wartym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się, pomyśl, że dziecko Ci podziękuje A bydlaka to za jaja bym do wieży ratuszowej przybiła i na fi.ucie wytatuowała "damski pieprzo.ny bokser"
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
mam do was prosbe, jakby wam cos sie (jakis artykuł), link trafil co moga samotne matki, co im sie nalzey przy zarobkach (na umowie 2000zł brutto) to proszę podeslijcie mi. Jest to dla mnie nowa sytuacja, nie wiem co robic po kolei.
wiem ze chyba moge sie starac o zwrot koszta okoloporodowych i koszta utrzymania ciazy zagrozonej, tak? ale po urodzeniu dziecka? |
|
|
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w poniedziałek!
Od rana mam świetny humor, za oknem nareszcie 19 stopni i chmury, chmury, chmury! Czujemy się świetnie ![]() Dwa dni nieobecności i 10 stron do nadrobienia, a pewnie w trakcie czytania dojdzie jeszcze kilka :P A widzę kątem oka, że jest co nadrabiać. Póki co się nie wypowiadam - muszę się zagłębić w tematy poruszane. Mieliśmy świetny weekend, nasza rocznica ślubu i w końcu po roku doczekaliśmy się pięknych mebli w salonie! Dzisiaj pozostało mi jeszcze je pięknie umyć i można układać w szafeczkach ;D Wyczekuję już pierwszych znaków od bąbla ale siedzi cicho... a tak bym już chciała coś poczuć... Biorę się za nadrabianie! Miłego dnia!
|
#3290 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę,że raczej się na niego zdecydujemy Cytat:
Aż mnie ciary przeszły... co za palant,bez mózg i idiota!!!!!!!!! Witam się poniedziałkowo 24Kasiula24- 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę! Maleństwo wczoraj wieczorem mega dokazywało..., nawet Tż poczuł jak mu sprzedał porządnego kopniaka Dziś wypadało by się trochę wziąść za porządki...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój znajomy nie mial pracy a sąd zasądził na dziecko i byłą żonę dokładnie 450 zł i 350 zł, więc myślę, że nie ma co się martwić. A jak na coś się natknę to pewnie, że podeślę
|
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo tez czegoś szukam
||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skąd się biorą tacy podli ludzie ? Urwała bym takiemu człowiekowi jajca, jak można tak traktować swoją kobietę, matkę swojego dziecka... Nie dałabym skur**** żadnej szansy, nie po czymś takim... |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Sady chyba nie patrzą już tak na zarobki tatuśków... mój znajomy zarabia najniższa krajową,a mimo to 500 zl alimentów ma zasądzone...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
budowniczko
![]() Rzuciłabym nim o betonową ścianę! Na pewno będzie Wam lepiej bez tego cha.ma!
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zależy, bo np ja mam kuzyna, który w wieku 35 lat poszedł na żołnierską emeryturę i na swoje pierwsze dzieci ma zasądzone po 600 zł, a sąd mu powiedział że jest młody i może iść dorobić, bo ma jeszcze córki bliźniaczki z związku nieformalnego ale ile płaci na nie to nie mam pojęcia
|
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten mój znajomy zarabia najniższą krajową ale tylko na umowie, bo normalnie dostaje więcej do łapy... Ehh...
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Z alimentami jest taki problem, że to nienarodzone dziecko i najpierw będzie trzeba ustalić ojcostwo, bo domyślam się że tata dziecka nie uzna dobrowolnie. Potem dopiero alimenty sie ustala. A jeśli tatuś nie jest w stanie płacić, to płaci państwo a tata ma dług wobec państwa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

I co z tego, że nawet 200zł dostaniesz, lepsze to niż męczenie sie z takim bydlakiem... Jak można rzucic ukochaną kobietą i to w ciąży z jego dzieckiem?! Co za palant... A z tym ślubem?!
A jak na coś się natknę to pewnie, że podeślę