|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Nadrobiłam
![]() Ghia trzymam kciuki za pobyt w szpitalu i juz teraz za jutrzejsze cc jak tylko będziesz mogła dawaj nam znaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A truskawkami bym się zaopiekowała - tak dwa kg najmniej ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238] My teraz ciumkalismy, bardzo ładnie Ksieciuniu poszło, a wcześniej przebralam go, bo zrobił cudna kupeczke wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam a po karmieniu sobie siedzieliśmy przytuleni, to jest chwila, dla której warto żyć i próbować dalej... A teraz mnie boli brzuch , przypuszczam, że Synio mi stymuluje sutki, co prowadzi do skurczow macicy i oczyszczania - i dobrze.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Zacny wiek ciążowy ![]() Cytat:
uściski dla Hani![]() Ja dziś mam plan umyc okna (pomału) nie mam ich wysoko bo akurat na wyciągniecie ręki. Poza tym zaczyna sie Wimbledon czyli przepadam przed tv
|
|||||
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Hej wszystkim
![]() Karola dobrze ze Hania juz jest. Tez tak myślę ze była duża i ciężej jej było wyjść. Moj 1 syn mial 3600 ale tez ciężko mu sie wychodziło dostał 8 pkt i mial tez zniekształcona główkę od parcia
|
#1173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
Przede wszystkim Karolajn chciałam ci pogratulować Hanulki Się bidulko wymęzyłaś ![]() Cytat:
(przynajmniej ja tak miałam podczas miesiączki i poronienia ).![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaciskam :kciuk: za dzisiejsze wizyty oraz za wszystko co tego wymaga Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-06-24 o 09:36 |
|||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Karolajn, jeszcze raz serdeczne gratulacje! Byłaś bardzo dzielna! Odpoczywajcie z Haneczką i cieszcie się ze sobą ![]() Po cc od razu miałaś ją przy łóżku, czy zabrali ją na oddział noworodków? |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam isc do lidla bo sa tanie sukienki takie lajtowe i tanie dzis..ale.niewiem czy mi sie chce...suszarka do ubran jest taka kwadratowa ale wojek mi zalatwil bo pewnie trzeba by bylo tam od 6stac ...
w planach mam prasowanie posprzatanie i chyba tyle...:-P |
|
|
|
#1176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogromne brawa ![]() Cytat:
|
|
#1177 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja wróciłam z labka, robię morfologię na jutrzejszą wizytę. Po drodze kupiłam drożdżówkę z malinami i już ją wciągnęłam ![]() Karolajn ogromne brawa dla Ciebie i córeczki, wymęczyłyście się obydwie strasznie ale najważniejsze, że to już za Wami kayka, czaownica, koocur za tygodnie Ghia trzymam teraz kciuki za Was ![]() dotkaa nie zamartwiaj się na zapas tą wagą bo pod koniec ciąży dzieci wolniej przybierają Agrafka86 to moja koleżanka rok temu podobnie ale ona w końcu po tych 20h wypchnęła małą. Niestety przy tym strasznie w środku popękała dzoan i co zrobiłaś z tymi siuśkami, zaniosłaś czy za mało jednak? mi się kiedyś wylały i dałam taką ociupinkę i było ok.. A dzisiaj w tym moim labku przyszedł ojciec z nastoletnim synkiem i w takim wielkim słoiku na ladzie postawił mocz, babka patrzy na niego i pyta co to a on, że dobowa zbiórka moczu bo lekarz kazał zbadać ![]() oczywiście odprawiła go z kwitkiem ale jej mina bezcenna tego gościa zresztą też ![]() Cytat:
ale ja na Twoim miejscu też bym tego nie bagatelizowa, zwłaszcza, że jesteś po odstawieniu Fenoterolu i miałaś niezłe przeboje ostatnio, a teraz jeszcze brzuch Ci się stawiaCytat:
Cytat:
ja dzisiaj będę parę słoiczków wkładać na zimę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238] My teraz ciumkalismy, bardzo ładnie Ksieciuniu poszło, a wcześniej przebralam go, bo zrobił cudna kupeczke wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam a po karmieniu sobie siedzieliśmy przytuleni, to jest chwila, dla której warto żyć i próbować dalej... A teraz mnie boli brzuch , przypuszczam, że Synio mi stymuluje sutki, co prowadzi do skurczow macicy i oczyszczania - i dobrze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super to się czyta, naprawdę Brawa dla Was za ciumkanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
już niedługo Tymuś będzie z Tobą Oliath, Malinka ciekawe co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok Mój plan na dziś: zrobić dżem z truskawek, przesadzić 2 kwiaty bo mi rozsadzają donice, posprzątać z wierzchu i pranie wstawić
|
|||||
|
|
|
#1178 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy
Karolajn gratulacje odpoczywaj teraz i wracaj do pełni sił. za tygodnie, rocznice i wszystkie inne święta. Przepraszam ale nie pamietam kto, co, ile i kiedy.Cytat:
Cytat:
Porod a'la Margos jest dobrym motywatorem ale raczej większosc z nas na taki nie ma co liczyc (mimo szczesliwego watku). Zaciskajmy tylko dalej kciuki bo widac szczescie tez na sali porodowej trzeba miec zeby dzidzia sie ladnie ustawila do wyjscia. U mnie w rodzinie same klocki 4 do 5 kg i wcale nie takie długie bo tylko 51-54 cm Moja mama mimo ze malutka i drobniutka rodzila szybko sn ale ja mam nadzieje ze nie bedzie mi dane sprawdzac jak to jest jak coś to opis w polowie wyczaszkowany bedzie moj.
|
||
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Sammi no to twarda koleżanka. Uparła się
![]() Jeszcze mam jedną koleżankę, która też się męczyła ileś godzin i dali jej znieczulenie i po tym znieczuleniu akcja totalnie przestała trwać i musieli zrobić cc. Także poród to indywidualna sprawa każdej z nas, ale również duzo zależy od lekarza...
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Karolajn gratuluję córeczki, Mela również dołącza się do gratulacji. Mela nadal jest odcieta od neta, pisze, że już szału dostaje. Która następna rodzi?? Iwonka , wywołuje Cię do tablicy ![]() ![]() Perse super, że u Was i ciumkanie idzie i przebieranie, brawo ! Ciumkanie- bardzo spodobało mi się to określenie. Zkapię od Ciebie i będę tak samo mówiła
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-24 o 09:51 |
|
|
|
#1181 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238]Karolajn gratulacje!!! Duza dziewczynka super ![]() My teraz ciumkalismy, bardzo ładnie Ksieciuniu poszło, a wcześniej przebralam go, bo zrobił cudna kupeczke wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam a po karmieniu sobie siedzieliśmy przytuleni, to jest chwila, dla której warto żyć i próbować dalej... A teraz mnie boli brzuch , przypuszczam, że Synio mi stymuluje sutki, co prowadzi do skurczow macicy i oczyszczania - i dobrze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale super, że idzie coraz lepiej karmienie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki dobretruskawki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia no tak ma dziś cc, trzymamy
![]() Ale iwonke i tak wywołuje do tablicy
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
Moj brzuch juz sie nie powieksza! Miesiac temu mialam 102cm i dzis patrze a tu tez 102cm.Dziwne rzeczy. Czy wam tez tak widac żyly na brzuchu i dloniach? bo mi wszyscy mowia ze mam dlonie jak kostucha a tż nazywa mnie "czlowiek żyła"
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś do południa będę leniuchować
potem pojadę pod tż pracę bo dzis odbieramy fronty jeszcze zostanie zamówić paczkę na all i myślę, że w tym tyg bedzie pranie i prasowanie jeszcze się martwię o wyniki, żeby wszystko dobrze było bo jak czytam o cholestazie to do szpitala kładą, a ja nie chcę |
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak Idzia pisała jestem odcieta od neta, ale jestem u wujka teraz i przypomnialo mi sie ze ma neta. Nie nadrabiam bo nie mam az tyle czasu. Gratuluję Karolajn córci. Szkoda ze tak sie umeczylas. Trzymam kciuki za Ghia i za was wszystkie. Mi piorun spalił riuter, dzis mielimy jechac do punktu do wymienic ale zapomnielismy zabrac.
|
#1187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam w końcu
![]() Trzymam za wszystkie wizytujące dzisiaj![]() I od razu za nowe tygodnie![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, że się męczyłaś Ale dobrze, że lekarz zdecydował w ogóle o cc, bo mogłoby być źle![]() Ja też mam duże dziecko i boję się jak go urodzę
|
|
#1188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taki miałam plan, ale już widzę, jak mu się ręce z wrażenia trzęsą
Cytat:
Cytat:
![]() A mi się wydawało, że dzisiaj idzie do szpitala, a jutro ma cc ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Myszolka wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży wolniej się przybiera i już się tak nie tyje
|
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia tak mocno kciuki zaciskamy i czekamy na nowinki
!
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Oliath to wczoraj wieczorem pisala ze mala po nakarmieniu butla mm przybrala 20 g i to sukces. Ona sie tym martwi bo jak mala nie zaczenie przybierac to ich nie wypuszcza. A jest wczesniakiem z 37 t.c, i dlatego jest pod specjalnym nadzorem. Niestety moje dziecko bawilo sie wczoraj tel i nie widzialam smsa a na dodatek cos jej moja MAlgosia jakies hieroglify o odpowidzi wyslala
![]() Odebrałam wyniki - nie mam paciora! W czw wizytuję
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Karo namęczyłaś się, ale najważniejsze, że Malenka z Wami juz no i dla Męża za pomoc! ![]() Ghia- trzymam dzisiaj za Ciebie mocne ![]() Dotka- nie denerwuj się na zapas, bo dzieci rosną skokowo i niekoniecznie Zuzia podchodzi już pod 4 kg Poza tym lekarze nie pozwolą Ci się męczyć, a też określą w razie czego wskazania do CC jak właśnie brak postępu porodu/ jego długość. Nie wiem czy rozmawiałaś ze swoim lekarzem odnośnie tego jak on widzi Twój poród przy większej wadze dziecka czy coś.. mi mój już w połowie ciąży powiedział, że jak 4kg lub więcej to na stówę skierowanie i cesarka ze względu na to, że jestem za wąska w biodrach/ miednicy i go nie wypchnę. Ale sama waga dzidziusia 4kg nie jest wskazaniem jakby do cc. Spytaj o to jak zdążysz mieć jeszcze następną wizytę ! ![]() Mela- za brak paciorka!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-06-24 o 10:09 |
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na połówkowym zapytałam o płeć- fajnie co nie??po wczorajszych smiechach albo szyjka sie skróciła albo mała poszła niżej bo chodze jeszcze gorzej niż do tej pory |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła... zamówiłam narzutę na łóżko na allegro, miała być ciemnofioletowa, a przysłali dziś prawie amarantową
muszę im odesłać... ech.. pierwsza w życiu reklamacja na all ;/
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam dzisiaj kaskę z ZUS-u mogę dalej kompletować wyprawkę ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Mela za paciora chyba też się dzisiaj przejdę i odbiorę wyniki
|
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath mi właśnie napisała że waga poszła o 50 g w górę i czeka na obchod zeby wiedziec czy wychodzi czy nie.
Bylam dzis na pobraniu krwi i mocz oddac. I niespodzianka mnie spotkala. WYwiesili kartkę, że dzieci do lat 6 i kobiety ciężarne wchodzą bez kolejki! Jak mi dobrze. Od 4 rano głodna byłam i okazało się ze nie musze stac 2 godz w kolejce. Babcia jedna sie oburzyla jak ja zapytalam czy teraz wczodzi. Byla o kulach i chcialam po niej wejsc, ale jej wzrok byl straszny! OK uciekam, trzymam kciuki zeby bylo u was i u mnie dobrze
|
#1197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ambitny plan powodzenia ![]() Cytat:
ino trochę dalej niż 102 ![]() Cytat:
a mówiłam dać jej buteleczkę mm i pomoże a mleczko się rozkręci
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z labka.. oddałam krew i okazało się, że moczu jest wystarczająco
Pielęgniarka do mnie 'paaani teraz jest taka technologia, że spokojnie wystarczy' uff... wyniki dzisiaj zobaczę przez internet, a jutro w wersji papierkowej do odebrania. Robię sobie za chwilę śniadanko: serek wiejski z pomidorkiem, kanapusię z szyneczką, kawa z mlekiem i na deser słodka bułka z porzeczką
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dla Ciebie za brak paciorka, a kciuki będziemy zaciskać we czwartek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

jak tylko będziesz mogła dawaj nam znać

wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam 
chyba gardlem skoro od 17 do 21 bylo bez zmian. Dopiero jak przyszedł lekarz i po 2 h gapienia sie na moje darcie i blagania to podjal decyzję.
uściski dla Hani

).

Moja mama mimo ze malutka i drobniutka rodzila szybko sn ale ja mam nadzieje ze nie bedzie mi dane sprawdzac jak to jest
jak coś to opis w polowie wyczaszkowany bedzie moj.

ledwo dno pudełeczka zasikałam, kap kap i koniec.. i co teraz 

muszę im odesłać... ech.. pierwsza w życiu reklamacja na all ;/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)