Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 09:32   #1171
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Nadrobiłam

Ghia trzymam kciuki za pobyt w szpitalu i juz teraz za jutrzejsze cc jak tylko będziesz mogła dawaj nam znać

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
. Daję tylko zdjęcie wozu małego spacerówki mi się nie chciało wpinać wiec tylko gondola i fotelik.
Super fura

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
sluchajcie od kilku dni swedzi mnie kapa :P kurczezadrapalabym sie chyba tam... nie wiem od czego ;/
Może grzybek?? albo jakiś stan zapalny??? skonsultuj z lekarzem, bo do porodu powinnas mieć wszystko wyleczone

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
moja kolezanka z pracy tez dzisiaaj urodzila dziewczynke- wspanialy prezent na dzien ojca.

dzis dostalismy od tesciow z dzialki 8 kg truskawek... i co ja z nimi zrobie? chyba czesc zamroze...
Gratulacje dla koleżanki
A truskawkami bym się zaopiekowała - tak dwa kg najmniej

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238]
My teraz ciumkalismy, bardzo ładnie Ksieciuniu poszło, a wcześniej przebralam go, bo zrobił cudna kupeczke wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam a po karmieniu sobie siedzieliśmy przytuleni, to jest chwila, dla której warto żyć i próbować dalej... A teraz mnie boli brzuch , przypuszczam, że Synio mi stymuluje sutki, co prowadzi do skurczow macicy i oczyszczania - i dobrze.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się z Lenką w 33 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Ja dziś mam ostatnią wizytę u gina o 19stej, zostały mi 3 dni lenistwa w domku bo w czwartek mam się już ostatecznie meldowac w szpitalu przed 8 rano. Już się powoli zaczynam bać co to będzie, jak to będzie, kiedy Tymuś się urodzi i czy bardzo będę cierpieć po Cc.
Miłego poniedziałku Mamusie!!!
Dasz radę Ewusia i po cc , tyle przeszłaś to i z cc dasz sobie radę, tym bardziej że siły będzie Ci dodawał Tymuś

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Dziś zaczynamy 38 tydzień
Zacny wiek ciążowy

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tak, mialam fajna polozna i ona mi doradzala i faktycznie tyle o ile bylo lepiej. Potem się zmienila polozna i wg niej bym urodziła chyba gardlem skoro od 17 do 21 bylo bez zmian. Dopiero jak przyszedł lekarz i po 2 h gapienia sie na moje darcie i blagania to podjal decyzję.
No i jak macie możliwość korzystania z wanny to tez polecam. Szybciej się robi rozwarcie i łagodzi skurcze
Ojjjj, namęczyłaś się biedna faktycznie uściski dla Hani

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witamy się w 37 tygodniu!!!

Ja dziś mam plan umyc okna (pomału) nie mam ich wysoko bo akurat na wyciągniecie ręki. Poza tym zaczyna sie Wimbledon czyli przepadam przed tv
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:33   #1172
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Hej wszystkim
Karola dobrze ze Hania juz jest. Tez tak myślę ze była duża i ciężej jej było wyjść. Moj 1 syn mial 3600 ale tez ciężko mu sie wychodziło dostał 8 pkt i mial tez zniekształcona główkę od parcia
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:34   #1173
surka
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

Przede wszystkim Karolajn chciałam ci pogratulować Hanulki Się bidulko wymęzyłaś , ale Hanulka ci to wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Witam sie porannie, dziewczyny...czy bol po prawej stronie plecow na dole mozna nazwac krzyzowym...choincia...ni e jem juz fenotetolu i czuje sie kiepsko...dzis dzwonie do gina czy czasem nie wrocic do zazywania tego dziadostwa...bo brzuch boli,stawia sie a dzis od rana jessvze te plecy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardziej obstawiałabym nerw kulszowy, który i mnie męczy. Ból krzyżowy, jest na wysokości krzyża i boli równomiernie na całej długości, tak, że promieniuje na przód (przynajmniej ja tak miałam podczas miesiączki i poronienia ).

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na chrzcinach i objadlam się ze hoho Uslyszalam dużo milych komplementow a najlepszy to ten ze chyba nic nie przytylam i ten komplement już od jakiegoś czasu slysze od roznych osob a wczoraj to już się dowartosciowalam a ja mam ponad 15 kg na plusie.
Ide na przedpoludniowa drzemke bo to ostatnie dni ciszy do południa - szkola się konczy
Za komplementy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a mi się przypomniał komplement kierownika z pracy "schudłaś" byłam w szoku

Zaciskam :kciuk: za dzisiejsze wizyty oraz za wszystko co tego wymaga

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:36
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:35   #1174
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Karolajn, jeszcze raz serdeczne gratulacje! Byłaś bardzo dzielna! Odpoczywajcie z Haneczką i cieszcie się ze sobą
Po cc od razu miałaś ją przy łóżku, czy zabrali ją na oddział noworodków?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:36   #1175
d0tkaaa
Zakorzenienie

Mialam isc do lidla bo sa tanie sukienki takie lajtowe i tanie dzis..ale.niewiem czy mi sie chce...suszarka do ubran jest taka kwadratowa ale wojek mi zalatwil bo pewnie trzeba by bylo tam od 6stac ...

w planach mam prasowanie posprzatanie i chyba tyle...:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:39   #1176
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

(teraz to ja sie boje porodu dlatego pewnie juz to nudne dla was ale jak mala przybrala tyle co ostatnio to tez z 4kg wazy boje sie ze jak cos to nie beda chcieli mi zrobic cc i dzidzius sie udusi czy cos bo nie bede mogla jej wyprzec...o takie mam wlasnie rozkminy:-(( )
Wydaje mi się, że im bliżej rozwiązania to każda z nas ma takie myśli. Moja koleżanka powiedziała żebym się nie stresowała, bo przecież jakoś wyjść musi. Dasz radę i liczę na to, że będziesz pod fachową opieką i jak coś tylko się zacznie dziać to od razu zareagują. Tego oczywiście Tobie życzę
Cytat:
Ogromne brawa

Cytat:
a mi się przypomniał komplement kierownika z pracy "schudłaś" byłam w szoku
No to brawa za super kierownika, wie jak kobietę udobruchać

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:44   #1177
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja wróciłam z labka, robię morfologię na jutrzejszą wizytę. Po drodze kupiłam drożdżówkę z malinami i już ją wciągnęłam

Karolajn
ogromne brawa dla Ciebie i córeczki, wymęczyłyście się obydwie strasznie ale najważniejsze, że to już za Wami
kayka, czaownica, koocur
za tygodnie
Ghia trzymam teraz kciuki za Was
dotkaa nie zamartwiaj się na zapas tą wagą bo pod koniec ciąży dzieci wolniej przybierają
Agrafka86 to moja koleżanka rok temu podobnie ale ona w końcu po tych 20h wypchnęła małą. Niestety przy tym strasznie w środku popękała
dzoan i co zrobiłaś z tymi siuśkami, zaniosłaś czy za mało jednak? mi się kiedyś wylały i dałam taką ociupinkę i było ok..

A dzisiaj w tym moim labku przyszedł ojciec z nastoletnim synkiem i w takim wielkim słoiku na ladzie postawił mocz, babka patrzy na niego i pyta co to a on, że dobowa zbiórka moczu bo lekarz kazał zbadać oczywiście odprawiła go z kwitkiem ale jej mina bezcenna tego gościa zresztą też

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Witam sie porannie, dziewczyny...czy bol po prawej stronie plecow na dole mozna nazwac krzyzowym...choincia...ni e jem juz fenotetolu i czuje sie kiepsko...dzis dzwonie do gina czy czasem nie wrocic do zazywania tego dziadostwa...bo brzuch boli,stawia sie a dzis od rana jessvze te plecy...
Wiesz co Madi, ja czasem też mam takie bóle ale zwykle jak się jakoś źle ułożę podczas leżenia. Krzyżowe to wydaje mi się bardziej symetrycznie promieniujące są, takie jak nieraz podczas okresu ale ja na Twoim miejscu też bym tego nie bagatelizowa, zwłaszcza, że jesteś po odstawieniu Fenoterolu i miałaś niezłe przeboje ostatnio, a teraz jeszcze brzuch Ci się stawia

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzisiaj budzilam sie milion razy na siku, a normalnie spie jak zabita cala noc. Ale jestem niewyspana :ziew:
Ja dzisiaj to samo

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

dzis dostalismy od tesciow z dzialki 8 kg truskawek... i co ja z nimi zrobie? chyba czesc zamroze...
Ja z części bym zrobiła tak jak radzi Rocky - dżemik ja dzisiaj będę parę słoiczków wkładać na zimę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238]

My teraz ciumkalismy, bardzo ładnie Ksieciuniu poszło, a wcześniej przebralam go, bo zrobił cudna kupeczke wybaczcie, ją go naprawdę ubostwiam a po karmieniu sobie siedzieliśmy przytuleni, to jest chwila, dla której warto żyć i próbować dalej... A teraz mnie boli brzuch , przypuszczam, że Synio mi stymuluje sutki, co prowadzi do skurczow macicy i oczyszczania - i dobrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Super to się czyta, naprawdę Brawa dla Was za ciumkanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Dzień dobry. Wpadłam się przywitać przed wizytą. Wstawałam na siusiu po 5:00, po 7:00 mam autobus, więc nie ma sensu się kłaść. Zjem śniadanko, ogarnę się. U mnie dziś brzydko i pochmurno. Przygotowałam sobie wczoraj ubranie na dziś żeby nie płakać stojąc w garderobie, że nie mam słoniątko co na siebie włożyć i jednak mnie to czeka
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:

Ja dziś mam ostatnią wizytę u gina o 19stej, zostały mi 3 dni lenistwa w domku bo w czwartek mam się już ostatecznie meldowac w szpitalu przed 8 rano. Już się powoli zaczynam bać co to będzie, jak to będzie, kiedy Tymuś się urodzi i czy bardzo będę cierpieć po Cc.
Kciuki za wizytę już niedługo Tymuś będzie z Tobą

Oliath, Malinka ciekawe co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok

Mój plan na dziś: zrobić dżem z truskawek, przesadzić 2 kwiaty bo mi rozsadzają donice, posprzątać z wierzchu i pranie wstawić
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:45   #1178
moonlightdancer
Rozeznanie

Witamy Karolajn gratulacje odpoczywaj teraz i wracaj do pełni sił.
za tygodnie, rocznice i wszystkie inne święta. Przepraszam ale nie pamietam kto, co, ile i kiedy.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Oj, u mnie by się ten sposób nie sprawdził. Boję się tych dużych komarów równie bardzo jak pająków.
Ja nawet bardziej bo to jakieś mutanty są i nie dość że jak pająk to jeszcze lata.
Cytat:
oj jak bym chciała przespać całą noc bez drapania się i wstawania na siku, ale nie ma tak lekko, cóż zrobić, jeszcze 1,5 miesiąca i w nocy będę miała inne powody do wstawania
A ja dzisiaj pomyślałam że chyba nie spieszy mi się aż tak do porodu. Zakładałam że 38tc i będziemy powoli eksmitować ale w nocy nie wstaje, nic mi nie dolega, śpie więcej niż przed ciążą no więc to ostatnie chwile błogiego lenistwa.

Cytat:
ale nie wiem czy chcecie, bo nie jest tak lajtowy jak Margosi.
Porod a'la Margos jest dobrym motywatorem ale raczej większosc z nas na taki nie ma co liczyc (mimo szczesliwego watku).
Zaciskajmy tylko dalej kciuki bo widac szczescie tez na sali porodowej trzeba miec zeby dzidzia sie ladnie ustawila do wyjscia.

U mnie w rodzinie same klocki 4 do 5 kg i wcale nie takie długie bo tylko 51-54 cm Moja mama mimo ze malutka i drobniutka rodzila szybko sn ale ja mam nadzieje ze nie bedzie mi dane sprawdzac jak to jest jak coś to opis w polowie wyczaszkowany bedzie moj.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:47   #1179
Agrafka86
Wtajemniczenie

Sammi no to twarda koleżanka. Uparła się
Jeszcze mam jedną koleżankę, która też się męczyła ileś godzin i dali jej znieczulenie i po tym znieczuleniu akcja totalnie przestała trwać i musieli zrobić cc. Także poród to indywidualna sprawa każdej z nas, ale również duzo zależy od lekarza...

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-24, 09:49   #1180
idzia111
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Karolajn gratuluję córeczki, Mela również dołącza się do gratulacji.

Mela nadal jest odcieta od neta, pisze, że już szału dostaje.

Która następna rodzi?? Iwonka , wywołuje Cię do tablicy

Perse super, że u Was i ciumkanie idzie i przebieranie, brawo ! Ciumkanie- bardzo spodobało mi się to określenie. Zkapię od Ciebie i będę tak samo mówiła

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-24 o 09:51
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:54   #1181
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
sluchajcie od kilku dni swedzi mnie kapa :P kurczezadrapalabym sie chyba tam... nie wiem od czego ;/
Mnie też coś wczoraj swędziało i też sie zastanawiam czy czegoś nie podłapałam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41459238]Karolajn gratulacje!!! Duza dziewczynka super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ale super, że idzie coraz lepiej karmienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
ja mam kupione takie urzadzenie do pradu na ultradzwieki nie majace wplywu na ludzi i jeszcze chyba jest takie same na baterie zeby wyjsc na zewnatrz
Ile takie cudo kosztuje?

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się z Lenką w 33 tygodniu!

Cytat:
Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja od 6 nie spie cale boki mi zdretwialy na 10 wizyta w jobcenter... jesli oni mysla ze w 9 miesiacu zaczne prace to chyba sa smieszni... Poza tym to kto zatrudni babke z wielkim brzuchem Na szczescie za 3 dni z
Współczuję, u nas to chociaż już kobiet w zaawansowanej ciązy nie ciągają po pośredniakach, przynajmniej tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 38 tydzień

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Perse i Malinki urodziły w podobnym czasie jednego dnia, więc można ten szyk stosować zamiennie ale na każdą dziewczynkę przypadał chłopaczek i odwrotnie Teraz Ghia chłopaczek i może następna może będzie Ewusia z Tymusiem, a po niej musi być dziewczynka, a jeśli któraś się wciśnie przed szereg, to musi to być dziewczynka.. bo szyk się zepsuje... moja teoria ległaby w gruzach

c
Teraz czas na Dotkę

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A dzisiaj w tym moim labku przyszedł ojciec z nastoletnim synkiem i w takim wielkim słoiku na ladzie postawił mocz, babka patrzy na niego i pyta co to a on, że dobowa zbiórka moczu bo lekarz kazał zbadać oczywiście odprawiła go z kwitkiem ale jej mina bezcenna tego gościa zresztą też
Stary 2013-06-24, 09:55   #1182
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja wróciłam z labka, robię morfologię na jutrzejszą wizytę. Po drodze kupiłam drożdżówkę z malinami i już ją wciągnęłam[B]

Mój plan na dziś: zrobić dżem z truskawek, przesadzić 2 kwiaty bo mi rozsadzają donice, posprzątać z wierzchu i pranie wstawić
dobra ta "dobowa zbiórka moczu"
za wyniki dobre

truskawki

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Karolajn gratuluję córeczki, Mela również dołącza się do gratulacji.

Mela nadal jest odcieta od neta, pisze, że już szału dostaje.

Która następna rodzi?? Iwonka , wywołuje Cię do tablicy

Perse super, że u Was i ciumkanie idzie i przebieranie, brawo ! Ciumkanie- bardzo spodobało mi się to określenie. Zkapię od Ciebie i będę tak samo mówiła
dzis rodzi Ghia za którą dzielnie trzymamy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:57   #1183
idzia111
Zakorzenienie

Ghia no tak ma dziś cc, trzymamy

Ale iwonke i tak wywołuje do tablicy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:58   #1184
Myszolka91
Raczkowanie

Moj brzuch juz sie nie powieksza! Miesiac temu mialam 102cm i dzis patrze a tu tez 102cm.Dziwne rzeczy. Czy wam tez tak widac żyly na brzuchu i dloniach? bo mi wszyscy mowia ze mam dlonie jak kostucha a tż nazywa mnie "czlowiek żyła"
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:59   #1185
fiazo
Zakorzenienie

ja dziś do południa będę leniuchować
potem pojadę pod tż pracę bo dzis odbieramy fronty inny kolor jak chcieliśmy, ale już przynajmniej będę mogła zacząć przygotowania do prania ciuszków
jeszcze zostanie zamówić paczkę na all i myślę, że w tym tyg bedzie pranie i prasowanie

jeszcze się martwię o wyniki, żeby wszystko dobrze było bo jak czytam o cholestazie to do szpitala kładą, a ja nie chcę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:00   #1186
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Jak Idzia pisała jestem odcieta od neta, ale jestem u wujka teraz i przypomnialo mi sie ze ma neta.
Nie nadrabiam bo nie mam az tyle czasu.
Gratuluję Karolajn córci. Szkoda ze tak sie umeczylas.

Trzymam kciuki za Ghia i za was wszystkie.
Mi piorun spalił riuter, dzis mielimy jechac do punktu do wymienic ale zapomnielismy zabrac.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:02   #1187
magdalennne
Wtajemniczenie

Wstałam w końcu

Trzymam za wszystkie wizytujące dzisiaj
I od razu za nowe tygodnie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny..szykuję się do labka.. ale mam PROBLEM!
Podmyłam się, czułam, że sików mam dużo, chciałam wyłapać środkowy strumień.. no i mi go zabrakło ledwo dno pudełeczka zasikałam, kap kap i koniec.. i co teraz Wyszło, że nasikałam końcowym, a zresztą za mało tego raczej. Nie wiem czy czekać na kolejne siuśki? i tak jestem na czczo ciągle, a labek od 8.. więc mi się jeszcze zbierze.. tylko tyle, że już nie będą pierwszymi od wstania. Ale w nocy też chodziłam i sikałam kilka razy.
Ja bym już chyba odpuściła to badanie... A co ci w labku powiedzieli?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Nie nadrabiam, zdam krótkie info, z domu może machne opis porodu, ale nie wiem czy chcecie, bo nie jest tak lajtowy jak Margosi.
Hanula dostała 7pkt, klocek z niej konkretny, ma dużo wlosow i jest śliczna
O 8 30 bylam w szpitalu a po 21 wyblagalam cesarke. Mialam 9 cm, skurcze takie ze praktycznie nie mialam przerw, dzięki Bogu byl ze mna tz, ale mala nie umiała sie glowka dobrze wstawić. Moment wklucia do cc byl chyba najlepszy.
Niedlugo mam się pionizowac
Niestety większość z nas pewnie nie będzie miała porodów jak Margoś i Oli Przykro mi, że się męczyłaś Ale dobrze, że lekarz zdecydował w ogóle o cc, bo mogłoby być źle
Ja też mam duże dziecko i boję się jak go urodzę
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:03   #1188
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Pan Surek będzie nam relacje zdawał?
Taki miałam plan, ale już widzę, jak mu się ręce z wrażenia trzęsą

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Kalisto, ja też się troche z łózeczkim przeliczyłam, miałam wziac od brata, ale ciagle zwlekał z tym, bo za wczesnie, az drugie dziecko zmajstrował
Póxniej siostra zaproponowała mi swoje, ale ostatecznie sama chciała nam kupic, wiec bedziemy zamawiac na przyszły weekend Chociaz powiem ci, ze gdybym sama miala zamawiac, to nie przezywałabym zbytnio i wzielabym najzwyklejsze drewniane łózeczko. Moja siostra swoje wylicytowala za 100zł a mała spi w nim do tej pory (ma poad 2 latka)
Ja wolałabym kupić nowe, np, w Ikei masz już za niecałą 100 zł nowe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18755/

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Melduję tylko, ze żyję, byliśmy na weekend u siostry tz i jestem wykończona i niewyspana. Jutro nadrobię. Daję tylko zdjęcie wozu małego spacerówki mi się nie chciało wpinać wiec tylko gondola i fotelik.
B] Arturek jest śliczny i wcale nie wygląda na wcześniaka

Cytat:
A mi się wydawało, że dzisiaj idzie do szpitala, a jutro ma cc

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Moj brzuch juz sie nie powieksza! Miesiac temu mialam 102cm i dzis patrze a tu tez 102cm.Dziwne rzeczy. Czy wam tez tak widac żyly na brzuchu i dloniach? bo mi wszyscy mowia ze mam dlonie jak kostucha a tż nazywa mnie "czlowiek żyła"
Ja mam dużo żył na dekolcie, a na brzuchu jedynie pionową żyłę
Stary 2013-06-24, 10:04   #1189
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Myszolka wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży wolniej się przybiera i już się tak nie tyje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:05   #1190
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ghia tak mocno kciuki zaciskamy i czekamy na nowinki!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-06-24, 10:06   #1191
mela1234
Zakorzenienie

Co do Oliath to wczoraj wieczorem pisala ze mala po nakarmieniu butla mm przybrala 20 g i to sukces. Ona sie tym martwi bo jak mala nie zaczenie przybierac to ich nie wypuszcza. A jest wczesniakiem z 37 t.c, i dlatego jest pod specjalnym nadzorem. Niestety moje dziecko bawilo sie wczoraj tel i nie widzialam smsa a na dodatek cos jej moja MAlgosia jakies hieroglify o odpowidzi wyslala

Odebrałam wyniki - nie mam paciora!
W czw wizytuję
Stary 2013-06-24, 10:08   #1192
enlevee
Zakorzenienie

Hej

Karo namęczyłaś się, ale najważniejsze, że Malenka z Wami juz no i dla Męża za pomoc!

Ghia- trzymam dzisiaj za Ciebie mocne

Dotka- nie denerwuj się na zapas, bo dzieci rosną skokowo i niekoniecznie Zuzia podchodzi już pod 4 kg Poza tym lekarze nie pozwolą Ci się męczyć, a też określą w razie czego wskazania do CC jak właśnie brak postępu porodu/ jego długość. Nie wiem czy rozmawiałaś ze swoim lekarzem odnośnie tego jak on widzi Twój poród przy większej wadze dziecka czy coś.. mi mój już w połowie ciąży powiedział, że jak 4kg lub więcej to na stówę skierowanie i cesarka ze względu na to, że jestem za wąska w biodrach/ miednicy i go nie wypchnę. Ale sama waga dzidziusia 4kg nie jest wskazaniem jakby do cc. Spytaj o to jak zdążysz mieć jeszcze następną wizytę !

Mela- za brak paciorka!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-06-24 o 10:09
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:09   #1193
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Ale iwonke i tak wywołuje do tablicy
Ty mnie tu nie wywołuj przeciez to nie ode mnie zalezy, Zuzie trzeba pogonić
swoja droga się zastanawiam czy bedzie Zuzia czy Nabuchodonozor tylko na połówkowym zapytałam o płeć- fajnie co nie??

po wczorajszych smiechach albo szyjka sie skróciła albo mała poszła niżej bo chodze jeszcze gorzej niż do tej pory
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:10   #1194
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ale jestem zła... zamówiłam narzutę na łóżko na allegro, miała być ciemnofioletowa, a przysłali dziś prawie amarantową muszę im odesłać... ech.. pierwsza w życiu reklamacja na all ;/

Filipiśko

Stary 2013-06-24, 10:11   #1195
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co do Oliath to wczoraj wieczorem pisala ze mala po nakarmieniu butla mm przybrala 20 g i to sukces. Ona sie tym martwi bo jak mala nie zaczenie przybierac to ich nie wypuszcza. A jest wczesniakiem z 37 t.c, i dlatego jest pod specjalnym nadzorem. Niestety moje dziecko bawilo sie wczoraj tel i nie widzialam smsa a na dodatek cos jej moja MAlgosia jakies hieroglify o odpowidzi wyslala

W czw wizytuję
Niech Lilo się nie wygłupia tylko też ładnie ciumka i przybiera na wadze

Dostałam dzisiaj kaskę z ZUS-u mogę dalej kompletować wyprawkę

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ale jestem zła... zamówiłam narzutę na łóżko na allegro, miała być ciemnofioletowa, a przysłali dziś prawie amarantową muszę im odesłać... ech.. pierwsza w życiu reklamacja na all ;/
Współczuję

Mela
za paciora chyba też się dzisiaj przejdę i odbiorę wyniki
Stary 2013-06-24, 10:13   #1196
mela1234
Zakorzenienie

Oliath mi właśnie napisała że waga poszła o 50 g w górę i czeka na obchod zeby wiedziec czy wychodzi czy nie.

Bylam dzis na pobraniu krwi i mocz oddac. I niespodzianka mnie spotkala. WYwiesili kartkę, że dzieci do lat 6 i kobiety ciężarne wchodzą bez kolejki! Jak mi dobrze. Od 4 rano głodna byłam i okazało się ze nie musze stac 2 godz w kolejce. Babcia jedna sie oburzyla jak ja zapytalam czy teraz wczodzi. Byla o kulach i chcialam po niej wejsc, ale jej wzrok byl straszny!
OK uciekam, trzymam kciuki zeby bylo u was i u mnie dobrze
Stary 2013-06-24, 10:13   #1197
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Dzień dobry
Ja wróciłam z labka, robię morfologię na jutrzejszą wizytę. Po drodze kupiłam drożdżówkę z malinami i już ją wciągnęłam

Karolajn
ogromne brawa dla Ciebie i córeczki, wymęczyłyście się obydwie strasznie ale najważniejsze, że to już za Wami
kayka, czaownica, koocur
za tygodnie
Ghia trzymam teraz kciuki za Was
dotkaa nie zamartwiaj się na zapas tą wagą bo pod koniec ciąży dzieci wolniej przybierają
Agrafka86 to moja koleżanka rok temu podobnie ale ona w końcu po tych 20h wypchnęła małą. Niestety przy tym strasznie w środku popękała
dzoan i co zrobiłaś z tymi siuśkami, zaniosłaś czy za mało jednak? mi się kiedyś wylały i dałam taką ociupinkę i było ok..

Wiesz co Madi, ja czasem też mam takie bóle ale zwykle jak się jakoś źle ułożę podczas leżenia. Krzyżowe to wydaje mi się bardziej symetrycznie promieniujące są, takie jak nieraz podczas okresu ale ja na Twoim miejscu też bym tego nie bagatelizowa, zwłaszcza, że jesteś po odstawieniu Fenoterolu i miałaś niezłe przeboje ostatnio, a teraz jeszcze brzuch Ci się stawia

Ja dzisiaj to samo

Ja z części bym zrobiła tak jak radzi Rocky - dżemik ja dzisiaj będę parę słoiczków wkładać na zimę

Super to się czyta, naprawdę Brawa dla Was za ciumkanie

Trzymam kciuki za wizytę

Kciuki za wizytę już niedługo Tymuś będzie z Tobą

Oliath, Malinka ciekawe co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok

Ambitny plan powodzenia

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mój też stoi w miejscu ino trochę dalej niż 102

Cytat:

W czw wizytuję
i dla Lilo a mówiłam dać jej buteleczkę mm i pomoże a mleczko się rozkręci

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:14   #1198
dzoan
Zakorzenienie

Wróciłam z labka.. oddałam krew i okazało się, że moczu jest wystarczająco Pielęgniarka do mnie 'paaani teraz jest taka technologia, że spokojnie wystarczy' uff... wyniki dzisiaj zobaczę przez internet, a jutro w wersji papierkowej do odebrania.
Robię sobie za chwilę śniadanko: serek wiejski z pomidorkiem, kanapusię z szyneczką, kawa z mlekiem i na deser słodka bułka z porzeczką

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:14   #1199
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niech Lilo się nie wygłupia tylko też ładnie ciumka i przybiera na wadze

Dostałam dzisiaj kaskę z ZUS-u mogę dalej kompletować wyprawkę

Cytat:
W czw wizytuję

Filipiśko

Stary 2013-06-24, 10:15   #1200
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zawsze musi być ten pierwszy raz

Cytat:

W czw wizytuję
Brawa dla Oli i Lilo
A dla Ciebie za brak paciorka, a kciuki będziemy zaciskać we czwartek

09.07.2011 Żona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości