|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
ja nie wczoraj milismy i gości (graliśmy jak za dobrych czasow w planszówki) i mały nie chciał sam usnać... ręce tż poszły w ruch na 10min i padł. Bylismy przerazeni bo mu sie to nie zdarzaCytat:
![]() Megi, trzymam za Was kciuki. Tak mi sie przypomniało, że po cc dostałam morfinę ![]() No i brawo za 2 i 4m-ce!
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cześć czołem
![]() Wcięło mnie na prawie tydzień, mam mega zaległości postaram się nadrobić. A nie było mnie bo jak Klementyna pisała burza pochłonęła mi neta(popsuł się ruter bo walnęło w linię telefoniczną)dodatkowo spaliło mi kompa na szczęście mam lapka bo bym przepadłą na dłużej a tego bym nie zniosła.... za wszystkie skończone miesiące i piękne fotki dzieciaczkówNo dobra co więcej napiszę później bo dzieć się obudził
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
idziemy na 11 do pediatry, popytac chce o pare rzeczy... juz mi przeszlo sobotnie napiecie emocjonalne.. ale uhh wrrr zzzzzzz... udanych wizyt iz drowka dla maluszkow pozniej nadrobie bo maluszek wstaje
|
|
#3214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny Cytat:
, tak jak pisałam wczoraj -trzymam z całych sił aby diagnoza sie nie potwierdziła .starszaki moge wysmarowac jakimś zelem ,powiesic tą bransoletkę gdzies nad łózkiem .... choc przyznam ze nie często zdarzają sie nam komary w domu bo mamy siatkę na oknach . co do niemowlaków to nie orientowałam sie co moge - jesli trzeba będzie to popytam w aptece ... Cytat:
w takiej chwili umarłabym predzej niz wykonywała jakąś "czynnosc aktywną " . kawa u mnie często ma odwrotny skutek - nasila ... Cytat:
to chyba to samo co paracetamol ? bo jesli tak -to tak . Cytat:
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
dziś kończymy 2 miesiące, ale ten czas leci do przodu. niedawno co się Michaś urodził a tu już 2 miesiąc
|
|
|
|
|
#3216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Roszkowi sie nie zdarza - u niego to norma
![]() Cytat:
nie no u nas regularnie ale raczej bez zegarka Cytat:
Bo moje dzieci kazde (!) takze zasypiały same po ok skończeniu miesiąca albo półtora ,prawie od razu przesypiały nocke a przy Roszku to nie licząc szpitala po urodzeniu - nie wstawałam w nocy w ogóle od ok.22 do 8-9 rana śpi . moze to zalezy od dziecka a moze od wszystkiego na raz ..... ![]() Cytat:
(za to Roszek chwile po 22 zasnął i jeszcze śpi ... Cytat:
Cytat:
![]() my wczoraj byliśmy w parku na pokazie -konkursie akrobacji psów .Tak ,tak -poszliśmy pomimo tego strasznego bólu głowy ,choc tz prosił abyśmy sobie odpuscili ... no ale dzieci tak bardzo chciały a powtórki by nie było ..... Na początku chłodno potem upał ,potem zaczęło lac .... a my bez parasoli ,bez folii .... i do tego komary ,wszędzie komary ...
|
|
|
#3217 | |||||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Odłożyłam Różę na chwilę do łóżeczka i miałam ją zaraz karmić. Przychodzęę do jej pokoju, a ona śpi. No to przyszłam na wizaż ![]() Cytat:
Synek był łaskawy jak na pierwszy lot. Brawo! Cytat:
Zaintrygowałaś. Napisz więcej Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki! Cytat:
![]() Piękny uśmiech! Ptaszysko, wracaj do nas. Chociaż na chwilę i pisz, co u Was, bo że nie masz czasu czytać forum, to oczywiste. Megi-megi, trzymam kciuki, żeby ta diagnoza się nie potwierdziła. Ale na pewno nie możesz obwiniać siebie, że coś przeoczyłaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-24 o 10:02 |
|||||||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
za 2 miesiąceBmma za 4 miesiąceOC u mnie też tak czasem Filip się wierci przy cycu, łapie, ciągnie 2 razy i puszcza. Strasznie to męczące i nie wiem o co chodzi, myślałam, ze może już nic nie leci robiłam butle to nawet nie wziął, tylko wypychał językiem. Megi-megi mam nadzieję, ze diagnoza się nie potwierdzi. Cytat:
Nawet z łóżka nie mogłam wstać, wzięłam paracetamol i leżałam z zimnym okładem na głowie. |
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycus najlepszy na rozluznienie i wykupkanie ![]() a dziewczyny, jak wy dopieracie zabrudzone ubranka z takich kupek, sa jakies specjalne metody? U mnie idzie od razu odplamiacz w ruch, namaczam, pozniej dlugie pranie.. a i tak czesto nie dopiera aaaaaaaa... ja nie wiem, co w tych kupkach takiego zracego jest, ze tak ciezko je wyprac
|
|
|
#3220 | |||
|
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roszpunka dziś o północy postanowiła sobie porozmawiać i poraz pierwszy od dawna zgłodniała. Po karmieniu usnęła![]() Klementyna witam w klubie Tych co to wezmą 10zł do baru, wrócą na humorku i jeszcze resztę przyniosą mnie powaliła ostatnio połowa piwa![]() Eluśka za wizytę![]() Misiulka za miesiącePtaszysko, to Roszpunka z Natalką mają tę samą porę
|
|||
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ariel.pl/Produkty/product_id,10.html
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie... popłakałam się ze wzruszenia! Bawiliśmy się na łóżku z Filipkiem jego nóżkami i zaczął się chichrać na głos! W końcu się doczekałam! Nie spodziewałam się, że tak na mnie to zadziała
ale taki ludzki chichot był po prostu cudny!
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Roch ma śpioczkę jakąś
.... zasnął chwile po 22 o 4 rano wzięłam go nakarmiłam z własnej inicjatywy (bo chciałam wziąść ten paracetamol i miec jak najdłuższą przerwę w karmieniu )i odłożyłam do łózeczka spowrotem a groszek jeszcze śpi .... ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
, cudowne to jest
|
|
|
#3224 |
|
MBZ♥
|
Sorce
![]() uwielbiam śmiech mojej Córki ![]() Nestelle to Roszek powinien mieć ksywkę Śpioszek zamiast (G)Roszek ![]() Roszpunka też śpi ale nie spała od 8 po jedzeniu
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ponieważ cały weekend byliśmy u rodziców bo u nas modernizowali siec i wodę na cały weekend wyłączyli, to wpadlam dzisiaj, żeby sie Wam pochwalić wagą Maksia. Po piątkowym ważeniu mamy już 4850 Niestety nadal jesteśmy na najniższym 10 centylu Tylko coś słabo synek główkę trzyma, ale będziemy ćwiczyć. A wczoraj byliśmy u teściów i co od teściowej się dowiedziałam: 1. Maksiu na pewno ma coś z oskrzelami bo mu siurczą kozy w nosku. 2. Jak ma czkawkę to trzeba wszystko pozamykać i dziecko ubrać bo na pewno mu zimo ( dodam, że 26stopni w pomieszczeniu, na polu już nie wspomnę). 3. Jakbym ja od maleńkości krwie mleko piła to na pewno bym miała lepszy pokarm i bym Maksia wykarmiła swoim mlekiem a nie sztucznym (dodam, że Maksiu nie toleruje krowiego mleka). Noż normalnie myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok jak tego słuchałam nestelle - pisałaś o tych opaskach przeciw komarom dla dzieci, masz jakieś wypróbowane że na pewno działają, bo na tej stronie co podałaś są przeróżne i cenowo również, jeśli możesz to poleć któreś. A co do paracetamolu to można brać na bank, ja jak jeszcze karmiłam i miałam zastój w piersiach i gorączke prawie 40 stopni to cały czas na paracetamolu. Ale ciesze sie ze już lepiej sie czujesz. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-06-24 o 10:56 |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, Angel jak najbardzej....ja swego czasu kawę fusiarę uwielbiałam, ale odkąd odkrylam,ze po chwili relaksu z kawusią łeb napiernicza to niestety nie pijam. Rozpuszczalna mi została- ale to nie kawa Nestelle- bo może nie doszłaś do mojego pytania - z jakiej firmy masz te opaski, bo widziałam kilka, nie wiedziałam którą kupić ( a wolę sprawdzoną) (aaa...kupilam raid do kontaktu- mam go w przedpokoju- zapachu żadnego nie czuć, włączam tylko wieczorem- mimo świateł, otwartych okien od dwóch dni ani jednej muszki ani komara)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-06-24 o 12:34 |
|
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do dobrych rad to mnie babcia już kolejny raz pyta czy piję bawarkę |
||
|
|
|
|
#3228 |
|
MBZ♥
|
Kmagg olej gadanie-ja też usłyszałam różne "mądrości" od teściowej i przyjęłam strategię kaczki-spłynęło po mnie
powiedziałam Jej, że to co pije, je, w co ubieram moje dziecko to moja i męża sprawa![]() a za przybieranie ![]() jednym mnie wkurzyła bardzo:że Roszpunka jest gruba i duża ale Ona porównuje Ją do swojej drugiej wnuczki, która urodziła się z wagą 2,5kg
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamcie!
Cytat:
Liwka: ja też omijam posty wyspanych mamuś. Bardzo zazdroszcze. Chciałabym przespać ciągiem choćby ze 4 godz. o więcej nie marze... Moja Kinga zamiast spać więcej to śpi coraz mniej! (w nocy oczywiście). Narzekałam, że budzi się na cyca co 2-3 godz... Teraz budzi się co 1-2 godz. Tylko po kąpieli śpi dluzej bo tak z 4 godz. Nie wiem ile tak pociągnę Mówi się, że nie istnieje mało wartościowy pokarm... Ale dlaczego ona nie może się najeść? Ostatnio czuje się jak chodząca mleczarnia, na nic innego nie mam czasu bo musze ciągle cyca dawać. Tak dobrze szło nam kp i myślałam przynamniej do roku karmić a teraz zaczynam się załamywać i juz mi świta w głowie myśl,żeby dać malutkiej butelke na noc... Na razie odganiam te myśli ale nie wiem ile jeszcze tak dam rady...Przybiera ładnie ale ja nie jestem w stanie żyć jak autonomiczna istota tylko co chwila Kinia przy cycu... Musiałam się wyżalić, przepraszam. Ptaszysko: bardzo Ci współczuję. Natalka ma bardzo utrudniony start. Wierzę, że będzie dobrze... Megi: trzymam kciuki za Igorka ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hejj hejjj ja juz we domku - pozaznaczalam was na kompie, ale odpisze pozniej - Mlody dzis daje od rana a mnie tak wsio Napier....
ze Masakabra - gupi okres :-/ A kce jechac na drugi konkec miasta do sklepu za zakupy - bo taniej a tu no chyba dzis nie dam rady Aaaaa pytanie - Zielona Wodnista Kupa - na razie sztuk 1 .. Mam juz zaczynac panikowac..?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś byliśmy na szczepieniu, fajnie bo TŻ był z nami (miał na 9 do pracy) i mały waży 7700g troche marudził bo był śpiący ale jak go ukłuła to jęknął i spokój, wsadzony do wózka odrazu zasnął i śpał chyba z 2h.Oprócz sztywniejszej rączki zwróciłam uwagę na to że bardzo często ma wysunięty jezyczek (uwielbiam go Dziewczyny czy wasze łobuziaki też wysuwają jezyczek? Bo już świra dostaje... ![]() Od początku tak lubił ale teraz jak się ślini to chyba jeszcze bardziej. Oczywiście dziś jak zwracam uwagę to mi się wydaje że bez przerwy ma wysunięty Nadrabiam ![]() Załączam zdjęcia: |
|
|
|
|
#3232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczesciej schodza nam plamy, ale nie jest latwo... Z jednego body nie zeszlo niestety.. Odplamiany i dwokrotnie prany na dlugim programie.. Cytat:
![]() Cytat:
no ale to byky tez kupki giganty
|
|
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
No na szczęście noc bez przygód, nad ranem cyc wrócił do łask i póki co odpukać dalej w nich jest Hmm wczoraj miałam trochę zajęć w dzień i nie poświęciłam czasu na dzienne uspanie synka, a mój typ tak ma że sam nie zaśnie - chyba że przy deszczu no i w nocy jak się budzi i stawiam na wielkie zmęczenie...no nic zobaczymy - będę obserwowaćnestelle/despa - na Wasze bóle może kawa nie pomaga, jeśli są migrenowe, ale ja napisałam że moje wynikały zzaniskiego ciśnienia / bo ja nisko ciśnieniowiec jestem i nieraz się aż dziwią lekarze jak ja żyje z takim pulsem i ciśnieniem/ i na moje pomagała..nawet kiedyś chcieli mi wcisnać tabletki z kofeiną A co to to no angel ? A co do paracetamolu to na mnie też średnio działa, wolę ibuprofen choć mniej zdrowy, a ketonal boski no ale na szczęście ostatnio mnie nic nie boli ![]() Cytat:
Ale dzieci nie budzą się w nocy zawsze dlatego bo są głodne, niektóre tak, ale niektóre bo potrzebują bliskości Mamy, pociumkać, albo lubią jeść w nocy - Liwki Miśka na MM a też się budzi. Dla mnie zresztą powód taki, żeby dać w nocy MM to straszna lipa, pól roku się chyba można przemęczyć... A nie możesz odciągnąć nic i chociaż raz w tygodniu niech Tatuś ma dyżur z butlą z Twoim odciągniętym ? Tak to już jest, z dzieckiem to ogólnie koniec autonomii i umarł w butach
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie.
No niestety - autyzm dziecięcy. Niby byłam przygotowana, a jakoś ciężko nie płakać. Ech... Łeb mnie nawala.
|
|
#3236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tylko dzisiaj wyspani, w nocy tez regularnie karmie co 3 godziny, a czesto nad ranem ciumka co godzine. Dobrym sposobem jest spanie z dzieckiem w łóżku, to wtedy nie jestesmy tak rozbudzeni... No i dziecko rowniez. No i pocieszajace jest, ze powinno minac z wiekiem, dziecko troche starsze czesto nie potrzebuje juz nocnych karmien. Cytat:
![]() Co do jezyczka to na razie sie nie wypowiadam, bo moj okruszek jest mlodszy.. Ale tez czasami mamla jezykiem i go wystawia. Cytat:
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zgadzam się, że są różne powody nocnego budzenia. Nad ranem koło 4-5 biorę ją do łóżka ale wcale wtedy lepiej nie śpi. Teraz to nawet się boję ją brać bo już mi się zdarzyło, że obudziły mnie jej nogi na mojej głowie strasznie wędruje po łóżku i boję się że jej krzywdę zrobie jak przysnę i nie będę wiedziała gdzie jest...albo ze się z łózka sturla choć robie fortyfikacje z poduszek![]() Co do odciągania i butli to próbowałam jak musiałam wyjśc na dłużej z domu- nic z tego. Kinga butli się nie tyka. Nawet mój Tż sam zproponował,że da jej butlę ale nic z tego. Musi być cyc i basta... Mała madrala ![]() Dziwi mnie tez to że śpi gorzej zamiast lepiej, ech. W sumie teraz to może jest wina upałów. Sama nie mogę zasnąć wtaki zaduch. Mam nadzieję, że tylko to jest powodem. |
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy, na szyjce w faldkach mamy odparzenie (tak przynajmniej wyglada), i nie wiem czy to trzeba natluszczac czy wysuszac?
Jak natluszcze to robi sie bardziej czerwone i jest wilgotne a jak posypie pudrem to znowu robi sie sucha skorka i boje sie by nie porobily sie pekniecia, bo wtedy o zakazenie latwo. Hmm.. I co z tym robic?
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3240 |
|
MBZ♥
|
Villga
![]() Moderna ja wysuszam pudrem z linomagu. Najpierw przemywam dokładnie i dokładnie wycieram, a potem pudruję. Po każdym karmieniu tak robię i sprawdzam jeszcze dodatkowo w ciągu dnia bo te odparzenia to szybko się robią:/ Koleżanka dodatkowo kąpała w wodzie z dodatkem nadmanganianu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

wczoraj milismy i gości (graliśmy jak za dobrych czasow w planszówki) i mały nie chciał sam usnać... ręce tż poszły w ruch na 10min i padł. Bylismy przerazeni bo mu sie to nie zdarza

mam mega zaległości postaram się nadrobić. A nie było mnie bo jak Klementyna pisała burza pochłonęła mi neta(popsuł się ruter bo walnęło w linię telefoniczną)
na szczęście mam lapka bo bym przepadłą na dłużej a tego bym nie zniosła....
za wszystkie skończone miesiące i piękne fotki
dzieciaczków

aby diagnoza sie nie potwierdziła .
Dobrze, że w ostatniej chwili wzięłam folię na wózek. Krzyś przespał całą ulewę, chyba Mu fajnie waliły krople w tę folię 
dołuje mnie to!!!!!!!
aaaaaaaa... ja nie wiem, co w tych kupkach takiego zracego jest, ze tak ciezko je wyprac 

i duża
Mówi się, że nie istnieje mało wartościowy pokarm... Ale dlaczego ona nie może się najeść? Ostatnio czuje się jak chodząca mleczarnia, na nic innego nie mam czasu bo musze ciągle cyca dawać. Tak dobrze szło nam kp i myślałam przynamniej do roku karmić a teraz zaczynam się załamywać i juz mi świta w głowie myśl,żeby dać malutkiej butelke na noc... Na razie odganiam te myśli ale nie wiem ile jeszcze tak dam rady...