|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Wiem, wiem perły boskie z reszta przed chwilą dzwonił z przeprosinami bo na mnie naburczal. Tym razem może mu wybacze ale cos się rozpiescil ostatnio ten mój krolewicz przyjrze się temu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
A Mój z kolei zakochany jak nigdy. Ma czasem gorsze dni, ale na ogól to jest masakra w domu, wracam z pracy, chcę się przebrać a on już leci do mnie do łazienki i
Idę wieczorem pod prysznic a on za mną, robię obiad a on się lepi, no nie wiem, czy ja jakieś feromony wydzielam czy co...
|
#3243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
mój czasami też za bardzo się rozbestwi to wtedy skracam "smyczkę"![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się ciesz! ![]() Podczytuję Was kochane ale teraz będę mało pisać, obrona 5 lipca, muszę się w spokoju pouczyć bo szczerze to zaczynam się stresować zagadnienia umiem ale muszę teorię z dwóćh rozdziałów teoretycznych sobie przypomnieć, zrobić prezentacją i ładnie wykuć, szczególnie wnioski Jeszcze w sobotę TŻ robi urodziny to cały dzień w kuchni spędzimy A moi rodzice smażą się w Turcji ![]() Ja chce już być po obronie
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga pytanie do naszych fotografek
Jak wszem i wobec wiadomo nie będziemy mieli kamerzysty na weselu dlatego zastanawiamy się nad zakupem kamery aby nakręcić ważniejsze fragmenty i w przyszłości jak będzie dziecko to również się przyda. Stąd moje pytanie co wybrać kamerkę KLIK czy aparat lustrzankę? Do lustrzanki coś jeszcze muszę dokupić? |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
wczoraj sie nie udzielałam bo z samego rana pojechaliśmy na cmentarz do mojego Taty, później poszaleliśmy na basenie, a później jechaliśmy do rodziców TŻta ![]() wkurzyli mnie wczoraj i po przyjechaniu do domu rozmawialiśmy z TŻtem o tym, żeby trochę ukrucić relację z nimi na szczęście się zgodził ze mną... bo póki co to teściowa nam płaci rachunki (całe mieszkanie i wszystko jest póki na nią), a my robimy jej tylko przelewy. Trzeba to zmienić i nie może zrozumieć, że nie mamy tydzień przed wypłatą 1000zł dlatego postanowiliśmy, że koniec. Nie mamy zamiar się jej co miesiąc tłumaczyć. Dodatkowo Teściu stwierdził, że może bysmy zrobili remont naszej sypialni i salonu ![]() TŻ powiedział, że zrobimy jak uzbieramy więcej kasy bo teraz mamy inne priorytety i znów teksty: a jakie wy możecie miec inne priorytety? przewcież dzieci nie macie serio, tak jak lubię tych ludzi, tak tematu kasy i nic z nią związane lepiej nie poruszać bo mi ręcę opadają. Oni przecież wiedzą wszystko lepiej
|
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Cytat:
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa - IMO 2500 za naprawdę dobrego (jeśli taki jest) fotografa to dobra cena
Poznanianka - ale przecież za foto i video nie płacisz w dniu podpisania umowy ![]() Za foto się płaci w momencie odebrania zdjęć (a więc ok. 1-2m-ce po weselu). |
|
|
|
#3251 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poznanianka - teraz bedziecie musieli pewnie zaplacic tylo zaliczkę, za całość dopiero po odebraniu zdjęć/ nagrania. Może popytaj czy ewentualnie biora pod uwagę zapłatę w ratach? A co do TZ.. Przedstaw mu tak na chlopski rozum - chcesz się zorientować jakie sa oferty, a najelpiej to wychodzi przy spotkaniach. Zdjęcia są bardzo ważne - są udokumentowaniem całej uroczystości. Przedstawiają Wasz dzień - od tego jak wyglądaliście, jak się bawiliści a co najważniejsze - kto się bawił na nim. Kiedyś będziecie chcieli pokazać dzieciom jak dziadkowie czy rodzice się bawili. Można poczekać z wyborem foto ale Ci z lepszych raczej terminy będę mieć pozajmowane, zwłaszcza jeśli ślub będzie w tzw. sezonie. Poza tym czy macie przygotowany taki mniej więcej kosztorys wesela? Nie uwzględnialiście wydatków wcześniej? |
||
|
|
|
#3252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, a poza tym skoro go tak bolą koszty, to może zrezygnujcie z video?
Już koszt mniejszy i inaczej to wygląda.. |
|
|
|
#3254 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
), ale jeżeli chodzi o to co robicie z pieniędzmi to faktycznie nie jest rodziców TŻta sprawa, natomiast jeżeli chodzi o opłaty, remonty i wszystkie kwestie związane z mieszkaniem - to mieszkanie należy do rodziców TŻta i mają prawo według mnie, wtrącać się kiedy, co i jak jest płacone. Jeżeli od kogoś wynajmujesz mieszkanie, jak np ja to właścicielkę mieszkania nie interesuje skąd wezmę pieniądze, wtedy i wtedy (nie jest to jeden konkretny dzień, bo raz płacę do 7, a raz do 20 dnia miesiąca) wszystko musi być opłacone.
|
|
|
#3255 |
|
Polka Ogarniaczka
|
My mamy tych naszych przyjaciół za 2000,- (2. osoby, od przygotowań po 2. w nocy na przyjęciu, a pewnie i tak sami zostaną jako nasi goście
|
#3256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U Pysi przede wszystkim TŻ powinien to wyjaśnić bo to jego rodzice. Nawet jeśli termin jest do 20-tego to przecież można się jakoś dogadać, w końcu to nie są obcy ludzie... Z remontem w ogóle nie rozumiem. Jakby mi ktoś dał mieszkanie w użytkowanie ale wymagał że mam mieć zielone ściany, dębowe meble i prysznic a nie wannę, to bym chyba szczerze podziękowała... Nie kumam niektórych rodziców...
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko płacone jest na czas. A teraz chciała pieniądze wcześniej bo jak sama stwierdziła nie starczy jej teraz na zapłacenie wakacji ![]() a jeśli chodzi o remont...jak chcą niech robią ze swoich pieniędzy (jak sama mówisz to ich mieszkanie póki co), więc nas raczej nikt nie może zmusić do remontu ![]() poza tym to mieszkanie narazie jest na rodziców jeszcze, ale jest już dawno załatwione, że to mieszkanie będzie przepisane na mojego TŻta to dziwnie płacisz...jak moja siostra wynajmowała to właścicielka mieszkania zawsze przychodziła po kase bodajże 5 każdego miesiąca . I moim zdaniem to ma sens dlatego chcemy, a raczej TŻ z nią pogada, żebyśmy sobie sami wszystko płacili
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tata ma kamere (panasonic nie w jakości hd) i lustrzanke (stara sonówkę alfe 330 bodajże) i ja mam kamere (sony w jakości hd) i lustrzanke dlatego odpowiem Ci, że jeżeli już masz wydawać taką kasę to lepiej dołożyć więcej do lustrzanki, kupić fajne jasne szkło i będziesz mieć 2 w 1. Jedyne ograniczenie w lustrzance to to, że nie nagra sie zbyt długiego filmu - w moim Nikonie D5100 jest to lekko ponad 20 minut nagrań. Mimo tego, że mam kamerkę sony w jakości zapisu dokładnie tak jak w przedstawionej przez Ciebie propozycji, to nagrania nie są jakościowo aż tak dobre... w porównaniu do tego jak to nagrywa lustrzanka wychodzi blado . Jednakże taką mini kamerkę możesz wszędzie zabrać, jest leciutka, poręczna, a aparat wiadomo gabarytowo większy, cięższy i to jest zdecydowany minus... mimo wszystko ja swoją kamerkę już porzuciłam, praktycznie z niej nie korzystam już... Moje nagrania nie są długie - także lustrzanka mi to zastępuje w 100%. Zastanawiałam się nad sprzedażą, ale w sumie... lepiej mieć w domu w razie W. Gadźeciaż jestem niezły. wybrałabym więc lustrzanke, ale taką którą nie będzie aż tak ograniczona czasowa jak moja, bo na weselu może się nie sprawdzić. Kamera żeby była wspaniała, oh i ah, trzeba wydać naprawdę sporo kasy! za 2 tysiące ta jakość nie będzie taka super tak mi się wydaje a co do aparatów, to body możesz kupić tanie, a zainwestować więcej kasy w dobry obiektyw.. bo te kitowe są strasznie ciemne, ja nie ejstem ze swojego kitowego zadowolona. Przymierzam się do zakupu 35mm, bo 50tka którą mam jest świetna ale niestety nie jest szerokokątna TTakże patrzyłabym na lustrzanki.Dzięki dziewczyny za kciuki :![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że wytrzymacie w trzymaniu do jutra
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy określony termin rachunków
Musimy zapłacić do 10 każdego miesiąca. Właściciel nam wysyła rachunki na początku miesiąca, różne dni, czas 3ego, czasem 5ego, to zależy też kiedy on dostanie rachunki itd. Ale do 10 zapłacić musimy. |
|
|
|
#3260 |
|
Polka Ogarniaczka
|
My płacimy do 15. z czego jak pełnomocnik właścicielki nie ma czasu (to nasz dobry znajomy) to zagląda nawet koło 20. i później, sam wpłaca do spóldzielni, zawsze pokazuje wszystkie wyciągi z rachunków, ostatnio tylko szybciej płaciliśmy nadpłatę do prądu, bo byl termin zapłaty do 21.06
|
#3261 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozwal system kochana!! Będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
po drugie: chyba miło raz na jakiś czas siąść i obejrzeć jak goście się świetnie bawili, jak cudownie wyglądaliśmy, jakcy byliśmy szczęśliwi etc po trzecie: dzieciom będzie miał co pokozać po czwarte: jak chce mieć dobrą jakość za dobre pieniądze to ostatni dzwonek na zajęcie się tym tematem, potem będzie albo szajs albo będą liczyć jak za zboże po piąte: "nie zależy Ci zebym była szczęśliwa?? nie chcesz żebym odetchnęła z ulgą że mamy to zaklepane i będziemy mieć cudowną pamiątkę? Nie chcesz żebym raz na jakiś czas wracała do pięknych zdjęć/filmu i przypominała sobie jaką mieliśmy wspaniałą po weselu noc poślubną? "po szóste: na zapłacenie macie kupę czasu, teraz zaliczka a całość na kilka m-cy po weselu więc nie wiem czym on się martwi ![]() po siódme: "skoro Ty tylko stawiasz warunku co będzie a czego nie bez brania pod uwagę mojego zdania to po co ja Ci jestem potrzebna?" Cytat:
![]() przegięli! A nie możecie na TZ wziąć rachunków? zamierzacie zostać w tym mieszkaniu? Oni wam je dali czy na jakich to jest zasadach? Cytat:
wiatm się
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Polka Ogarniaczka
|
dobra, spadam do pracy, może zajrze wieczorem - jeśli nie to prosze o mocne kciuki, jutro zdaję 2 ważne egzaminy
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Łączę się z Tobą w bólu
Ja mam w sobotę najgorszy egzamin i już teraz na samą myśl boli mnie brzuch Materiału jest ogrom i chociaż tyle że jest chłodniej to lepiej mi się uczy Także Tobie życzę powodzenia i trzymam kciuki, a ja poproszę o kciuki w sobotę, bo będzie to mój ostatni egzamin i jeśli go zdam, to w ten weekend zakończę sesję
|
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dokładnie tak samo uważam. Poznanianka Jest tyle wariantów, że każdym możesz atakowac ile chcesz swojego Tż do jego ugięcia się w końcu. Wydaje mi się, że opcja z oplaceniem po weselu jest najlepsza i powinna przekonać Twojego Tż. No chyba,że On jest na "NIE, BO NIE" to już nie ma co dyskutować, tylko zbierać kasę w swoim zakresie. Niestety musi wziąć pod uwagę Twoje zdanie, bo jak inaczej... Nie jest królem i władcą, musi się liczyć ze zdaniem innych Ale wierzę, że uda Ci się go przekonać, więc główka do góry Tyle argumentów, że przekonasz o na pewno
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coraz bardziej się nad tym zastanawiam ![]() oni już nie pierwszy raz stawiają jakieś warunki (wesele np ale tutaj za ich pomoc podziękowaliśmy ostatecznie)... jacyś dziwni ludzie ![]() nie mówiąc o tym, że mam czasami ochote wygarnąć im jakie zostawili nam zagracone to mieszkanie ![]() na szczescie TŻ pozwolił mi wurzucać wszystko co chce
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy parę rzeczy od mamy TŻ i później były pytania: a używacie, a jak często, a do czego, a czemu tak mało? Raz TŻ rozmawia z nią przez tel i poprosiłam go żeby powąchał mięso bo kupiłam mielone i wydawało mi się że podśmiarduje. I ona pyta go co tam, a on że mięso wącha bo kupiłam mielone... I nagle foch że jak ja smiem kupować gotowe mielone jak ona nam kupiła maszynkę? No i TŻ do mnie z takim pytaniem. A ja mam zaufany sklep mięsny gdzie wszystko jest świeże, a to mięso kupiłam dzień wcześniej i leżało w lodówce... A ona nadal swoje, że powinnam kupować w kawałku i mielić, sratatatata... Później się pokłóciliśmy z TŻ, powiedziałam że więcej prezentów nie chcę jak mam się później tłumaczyć że czegoś nie używam albo używam za rzadko... ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Kciuki raz!
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
tez mam Nikona d5000 zdaje się i lubię go bardzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

mój czasami też za bardzo się rozbestwi to wtedy skracam "smyczkę"
zagadnienia umiem ale muszę teorię z dwóćh rozdziałów teoretycznych sobie przypomnieć, zrobić prezentacją i ładnie wykuć, szczególnie wnioski 

wczoraj sie nie udzielałam bo z samego rana pojechaliśmy na cmentarz do mojego Taty, później poszaleliśmy na basenie, a później jechaliśmy do rodziców TŻta
i nie może zrozumieć, że nie mamy tydzień przed wypłatą 1000zł 

i wszystko płacone jest na czas. A teraz chciała pieniądze wcześniej bo jak sama stwierdziła nie starczy jej teraz na zapłacenie wakacji
:
Materiału jest ogrom i chociaż tyle że jest chłodniej to lepiej mi się uczy