|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Cytat:
poczekaj, chwila moment i się może rozkręcić ![]() Cytat:
no brawo ![]() Cytat:
Cytat:
postarali się Cytat:
![]() Cytat:
sporo tych maluszków czerwcowych się jeszcze zapowiada
|
|||||||
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Cytat:
Oby szybko zółtaczka przeszła. Przynajmniej będziesz miała opalone dziecko od UV
|
||
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tego się trzymam ![]() A niektórzy to mam wrażenie, że nigdy nie widzieli kobiety w zaawansowanej ciąży ... Moja koleżanka z pracy (widząc mnie w 7dmym miesiącu) stwierdziła "Ojej! Ale masz ogromny brzuch! No BARDZIEJ to już ci chyba nie urośnie, co?" |
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki sliczny pulpecik Karolajn
powiedz mi tylko ile on wazyl?? prawie 4 tak? to moj chyba tez bedzie podobnie wygladał ![]() mnie sie wydaje ze przeczyszczenie na poord chyba bedzie caly czas, a ja dzisiaj tylko rano i na razie nie gonie do wc, raczej chyba tak moj organizm reaguje juz. mnie boli jak chce sie przepkrecic w lozku, pachwiny, krocze i w ogole
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi- to skoro Pani doktor twierdzi, że następnej wizyty już nie będzie, to ją podsumuję. Od początku ciąży przytyłam 14 kg. Marzyłam by nie przekroczyć 10 kg, ale cóż...będę się martwić po porodzie. Do zrzucenia mam niestety znacznie więcej, bo przytyłam przed zajściem w ciążę i to sporo w krótkim, czasie, ale Michaś na pewno nie powoli mi się lenić i kilogramy będą znikać.
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka- brawa za wizytę czekamy ![]() karolajn- śliczna córeczka malinka- oby pokarm się pojawił a co robi takiego współlokatorka?
|
#1327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie wagą nie przejmuje, więcej się z tego zbijamy z Tż niż żebym miała sie przejmować. Tym bardziej, że wszyscy mowią, że nie widać tej wagi po mnie
albo sa bardzo kulturalni albo coś w tym jest![]() Cytat:
za wybranie imienia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby żółtaczka szybko przeszła ![]() za 33 tc
|
||||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walcz walcz..na pewno się pojawi!![]()
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
Zycze by pokarm sie pojawil.trzymaj sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa z okazji wszystkich rozpoczynających się tygodni dziewczyny
|
|
|
|
#1331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej mówią do niego RADZIK Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. żółtaczka pewnie niedługo przejdzie
|
||||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
noi ja też wychodzę z założenia że wagą nie ma co się przejmować
) potem dziecię nam nie pozwoli pomyśleć o tym ) a nam będzie spadać...Neni: generalnie sama staram sie pozytywnie myśleć i chociaż czasami mi ciężko podnieść sie z kanapy lub normalnie przytulić do męża, to wydaje mi się że całkiem ok wyglądam. A widząc zachwyt nad brzuszkiem w oczach męża to kompletnie przestaję o tym myśleć. Malinka: ooj szkoda troszke, ale wytrzymacie jeszcze chwilkę.. no dobra idę myć okna;P
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-06-24 o 11:46 |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: gratki 9 miesiąca
)kiss: brawa za tygodnie! Kejt:
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak nie bawię.. chcę imienne brawa
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Mela, fajnie, ze nie masz paciorca! Dzoan, fajnie, ze te mini probke jednak przyjeli! ![]() Elaine, nie mieszkanie socjalne, nie wlasne Ok, reszte nadrobie pozniej, bo musimy sie zbierac ![]() W zalaczniku moje dzisiejsze sniadanko
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1343 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi do mojego też trochę brakuje, ale tylko dlatego, że facet wziął sobie mocno do serca moją ciążę i tyje razem ze mna![]() Jak mnie wkurza głupim gadaniem nt. jedzenia czy czegokolwiek (chociaż u niego to nie jest dokuczliwe, bo bardziej martwi się nie o samą wagę, a o moje nogi czy ogólne samopoczucie po przytyciu), to zawsze szczypię go za fładkę i wypominam, że ja to przynajmniej pimpika w brzuchu noszę i że będzie miał większy brzuch po mojej ciąży niż ja![]() En, na wizycie nie byłam, ale i póki co nie odmówiłam - póki co zobaczymy, jak będę się czuła do piątku (bo wtedy mam wizytę umówioną). Najgorsze jest to, że nie dość, że nie mamy kasy na to, to jeszcze to jest samo usg bez wizyty, wiec zadnej recepty w razie czego nie dostanę tylko z wynikami będę mogła co najwyzej zapisać się na inne konsultacje, a z tymi żyłami bywa różnie. No są tkliwe, wkurzają mnie, ale nie mam zaczerwienionych miejsc, nogi nie puchną, a i ja zbytnio nie starałam się temu przeciwdziałać ( o moja ogromna głupoto ), jeszcze przecież w miesiąc przytyłam ponad 4kg tak sobie pofolgowałam, co dla nóg obojętne na pewno nie było . Także od wczoraj kilka razy dziennie po ok 10min leżę z nogami na ścianie, postaram się możliwie jak najwięcej ruszać i tyle. Bo w sumie tak na chłopski rozum to niewiele można w ciąży z tymi nogami zrobić - chyba, że działo by się coś na prawdę poważnego, co, wydaję mi się, jeszcze się nie dzieje...![]() Cytat:
![]() A ta heparyna jest na receptę czy chodzi o taką najzwyklejszą typu http://www.domzdrowia.pl/39961,hepar...asco-35-g.html ?? A właśnie miałam ci coś napisać odnośnie eee, zabrakło mi słowa ![]() ![]() Kolory na allegro rzeczywiście wyglądają na ciemnofioletowe, nie na amarant... ja mam akurat z pepco i jestem mega zadowolona, bo bardzo ładnie wygląda, z tym, że ten kolor tez podchodzi bardziej pod amarant niż czysty ciemny fiolet ![]() Cytat:
Ja mam tyle boskich szpileczek, na które mogę co najwyżej popatrzeć swego czasu nie chodziłam w ogóle w płaskich butach, ba, nawet nie potrafiłam a teraz to i nawet po ciąży nie założe, bo trzeba będzie nogi zregenerować, a i wydaje mi się, że byłyby średnio wygodne na długie spacery z maluchem![]() Cytat:
Kurcze, ale musisz być teraz dumna, widząc tą swoją księżniczkę i to ile próbowałaś z siebie wypchać szacunek po raz enty!![]() ![]() Cytat:
![]() Pamiętam, jak sobie pojękiwałam w II trymestrze ![]() Kurcze! Nie dość, że jak popatrzę teraz na zdjęcia, to jeszcze bardzo ładnie wyglądałam, to w dodatku, nic się w sumie ze mną nie działo... no wiadomo, ciąża to ciąża, ja od początku ją średnio znosiłam, ale generalnie było ok, za to teraz??? Z tygodnia na tydzień robię się coraz większa i już jest mi na prawdę ciężko, a gdzie koniec i poród? ![]() Cytat:
Ale z drugiej strony lepiej malinko, że żółtaczka wyszła teraz, niż gdybyś już wróciła do domu -wtedy to dopiero byłabyś zła, że trzeba wracać![]() ![]() Co do pokarmu bądź cierpliwa (wiem, że ode mnie to co najmniej dziwnie brzmi, jakbym 5 dzieci wykarmiła ), ale z obserwacji widzę, że czasami tak bywa, a później mleczko tryska strumieniami Cytat:
![]() Ale jak się wkurzę, to kupię jakiegoś kolos, najwyżej spadnie mi cała masa nadprogramowa w miesiąc ![]() Wczoraj się troszkę wkurzyłam, bo przegapiłam licytacje navingtona z samą gondolą, poszedł za 300zł a tak już miałabym spokój
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka, śniadanie wypaśne
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajn piękności
Anulka tak właśnie mam I brawa za wizytę ![]() Malinka będzie dobrze, trzymam kciuki mocniutko Kiss brawo za tydzień
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko jeszcze moment i bedziecie razem w domku
![]() No i trzymam za pokarm !!!ej chyba sobie walnę piwko o 11:50 rano bo jakoś mam ochotę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
widzę widzę.. dziękuje
![]()
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kolejna już na wysokościach ![]() Ja sobie to zostawiam jako wisienkę na torcie, na sierpień chociaż już nie mogę na swoje okna patrzeć a tż nie zlecę, bo pewnie będą w jeszcze gorszym stanie![]() tak jada szlachta! ![]() Ja tam nie zazdroszczę, bo wczoraj też miałam ![]() A co najlepsze, nie lubię naleśników ![]() Ale wczoraj mi coś na padło na głowę, zobaczyłam w myslach taki pachnące naleśniki z serem (u mnie te z serem dodatkowo podsmaża się na patelni na maśle) i był koniec, schabowe, które rozmrazałam zostały na dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aż nie mogę uwierzyć, jak oglądałąm twoje zdjęcia z początku ciąży, dałabym ci max 60 kg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oraz żółtaczka pójdzie precz![]()
|
|||
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN- BRAWA ZA 9 MSC
![]() (tak imiennie jest wystarczająco? )Twee- ehhh bez sensu to wszystko. Leż jak najwięcej z tymi nogami. Już niedługo i mam nadzieję wróci wszystko do porządku!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

poczekaj, chwila moment i się może rozkręcić 
Martwić się, czy tak może być?? 
) i prezent urodzinowy kosmetyki (tusz hipoalergiczny do rzęs, kredka, lakiery do paznocki) i to takie full wypas (wybierał ze swoja siostra a ona ma smykałke do tego i jestem bardzo zadowolona). No i jeszcze mase czekoladek, ptasiego mleczka i zestaw do kapieli pachnacy arbuzem i granatem i jeszcze tam czyms. A od siostry rogala do karmienia i motylki na ściane
teraz mala jest u mnie i od dzisiaj sie nie zajmuje. Boli mnie ta rana ale mam chodzić. Nie mam pokarmu
Pani doktor twierdzi, że dzidziuś będzie czerwcowy, nie lipcowy i że "daje mi czas" do końca czerwca właśnie, co też mnie bardzo cieszy. 

.

Walcz walcz..na pewno się pojawi!

), jeszcze przecież w miesiąc przytyłam ponad 4kg tak sobie pofolgowałam, co dla nóg obojętne na pewno nie było
. Także od wczoraj kilka razy dziennie po ok 10min leżę z nogami na ścianie, postaram się możliwie jak najwięcej ruszać i tyle. Bo w sumie tak na chłopski rozum to niewiele można w ciąży z tymi nogami zrobić - chyba, że działo by się coś na prawdę poważnego, co, wydaję mi się, jeszcze się nie dzieje...
a tak już miałabym spokój