|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
eeee... a mi powiedziała położna, że tydzień ma się trwający, a nie zakończony... Np. "Jestem w 18tygodniu ciąży" znaczy tyle co: "Zakończyłam 17tydzień". Np. 17tc 2d to trwający 18tydzień... Czyli jak ja mówię, że zaczynam dziś 19tc, to znaczy, że za sobą mam 18tc i 1d....
Chyba się pogubiłam, bo każdy jakoś inaczej liczy... Mam florystkę! Za bukiet, kwiaty do włosów, butonierkę i ubiór samochodu policzyła 280zł-300zł więc jest OK A w galerii ma ładne bukiety i mojej koleżance też uroczy bukiet ślubny rok temu zrobiła! Jest nadzieja dla Tego Dnia ![]() Będą goździki kremowe, różowe i fioletowe |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Na pewno |
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
za piękne tygodnie i miesiące ![]() Czy wy też tak macie, że wydaje Wam się że te tygodnie lecą Wam tak strasznie wolno, a potem zdajecie sobie sprawę ile już minęło i nagle zaskoczenie? ![]() Ja myślałam, że nie doczekam 12 tygodnia, a tu już 16 jest.. Mdłości minęły No i powoli wracam do swojego rytmu, czyli nie zasypiam o 20, tylko oglądamy sobie filmy do ok 22.30. Mążul szczęśliwy bo w końcu mamy czas dla siebie, bo tak on wracał z pracy, a ja już kimono ![]() Mój gin liczy trwające tygodnie, np. jak byłam u Niego w 10t4d to mi mówi, że 10 tydzień. Ale ostatnio jak byłam to był 14t6d to położna wpisała mi 15 t.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-24 o 11:10 |
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Namawiam moją siostrę, która ma skończoną szkołę kosmetyki i wizażu oraz studia kosmetologiczne, żeby sobie jeszcze fryzjerstwo dorobiła, ale mówi, że do włosów to cierpliwości nie ma. A, gdyby miała, ja miałabym teraz mniej stresu ![]() Wiecie co? Jeszcze raptem 26dni!! |
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Nasturcja
za załatwione sprawy.Taniutko Ci policzyła florystka! Ja za swój bukiet, 2 bukiety druhen, przypinkę dla Męża i 3 drużbów + 2x storczyk w szkle dla Mam zapłaciłam 700 zł! Jak TŻt zadzwonił ile wyszło to się prawie nogami nakryłam. O rany... ale było fajnie rok temu przed weselem.. Nastrucjo strrrasznie Ci zazdroszczę, oczywiście tak pozytywnie. Okres ok miesiąca przed weselem wspominam najlepiej w swoim życiu
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-24 o 11:16 |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Teraz znalazłam kalkulatory gdzie różnie jest to liczone,zwariować można
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Problem z florystką z głowy ![]() Cytat:
![]() Lecą mi te tygodnie strasznie szybko.. ![]() Idę pomyć troszkę naczynia.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero teraz zaczynam się ekscytować i czuć radość. Wcześniej to było odległe bardzo.. A to już zaraz, za chwilkę! |
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwróć uwagę lekarzowi że cały czas się męczysz i mało co przechodzi. Cytat:
A jaki będziesz mieć bukiet,kulkę? |
||
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: widzenia brzmią trochę więziennie. Chodzi o ustalone wizyty/ prawo do odwiedzin. Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-06-24 o 11:26 |
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Dobrze że nie do porodu
|
||
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
No co Ty... nawet nie strasz!
Na 26 dni przed terminem porodu to ja ze strachu będę po ścianach łazić ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ustalanie ojcostwa oraz prawo do odwiedzin to tylko sąd rodzinny. Żaden inny organ władzy sądowniczej. |
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Anoula ja już się nie mogę doczekać. Ja jestem taka sadomasochistka i na wszystko zawsze idę jak najszybciej, żeby potem mieć spokój, w podstawówce pierwsza leciałam do szczepienia, inni się bali a ja już miałam spokój, to samo do odpowiedzi w szkole, ma obronę itp. I tak samo bym chciała z porodem, iść od razu, przecierpieć swoje i mieć potem spokój
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Budowniczka trzymaj się mocno z dzidzią! Musicie dać radę i się nie poddawać, nie ma co z takim łobuzem siedzieć razem i wychowywać dzieci.
A my idziemy dziś na wizytę kontrolną po pracy z tym bólem podbrzusza i upławami, poza tym ucisk w klatce nie przeszedł także trzymać kciuki za wizytę!
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
Witam
czytam, czytam i własnym oczom nie wierze... Budowniczko dla Ciebie powinno być najważniejsze dobro Twoje i Twojego dzidziusia, nie warto sie męczyc i łudzic nadzieją że sie poprawi- znam to z własnego zycia (ojciec bił moja mamę, mi też się dostało i musiałam chodzic do szkoły z podbitym okiem i każdemu tłumaczyc "że sie wywróciłam"). Niestety te obrazy zawsze bedę miała w pamięci, to jak uciekałyśmy z mama i moja siostrą do cioci nocowac bo on wrócił pijany i wszczynał awantury itp. to było straszne. Nie raz groził mojej mamie nożem a ja nic nie mogłam zrobić... Najważniejsze że wkońcu mama zmądrzała i odeszła od niego zanim stała się wieksza tragedia. Także nie napisze nic nowego niz dziewczyny: zbieraj wszystkie paragony, bierz faktury i zrób obdukcję. ehh łzy same napływaja do oczu.... u mnie dziś chłodniej i jest czym oddychać, czasem popada a tak to zachmurzone cały czas.
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-06-24 o 11:43 |
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam taką propozycję, że jak któraś będzie mieć lajtowy poród to żeby pisać oficjalnie, a jak któraś będzie mieć ten z tych cięższych to uprzedzić to będę opuszczać czytanie i nadrobię po swoim
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
Dzastin, my jutro zaczynamy 6 miesiąc
![]() |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Choćbyśmy się nie wiem jakich opisów naczytały to i tak nasz porób będzie taki jaki ma być, czy to sn czy cc my tego do końca nie zaplanujemy
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Anoula wpiszesz mi proszę, wizytę na 02.07 g. 17, usg połówkowe 4D
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Madzik a ja tak czytam i się zastanawiam czemu witasz się w 6 miesiącu zabrzmi ało jakbyś TY w nim była
|
||
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze tak miałam, że pomimo, że wiedziałam, że zdarzają sie różne złe sytuacje, zawsze zakładałam, ze mnie to coś złego nie spotka. Wiadomo czasem trochę stresu jest, ale mimo wszystko tam w środku zawsze mam nadzieję, że będzie dobrze.
|
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam wręcz odwrotnie, nastawiam się z góry na najgorsze, dlatego z takim utęsknieniem czekam na kolejne mijające tygodnie..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

A w galerii ma ładne bukiety i mojej koleżance też uroczy bukiet ślubny rok temu zrobiła! Jest nadzieja dla Tego Dnia 

Palant, a nie ojciec dla Twojego dziecka...Bądź twarda!
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok z Maluszkiem 
za piękne tygodnie i miesiące 

zabrzmi ało jakbyś TY w nim była