|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
No tak, ja mam dwie, ale jedno wejście na kartę - a to małe, więc może gdzieś się zawieruszyć, zgubić w dn. wesela. więc niewygodne może być to, ale mimo wszystko wciąż polecam zakup lustrzanki mój tata ma dwa wejścia na kartę, więc można tez takiej lustzranki poszukać z dwoma wejściami ni orientuje się jaka może najwiecej nagrac, bo wybierając swój aparat kierowałam się tylko tym jakiej jakosci zdj. będzie robić ale na pewno na rynku są i takie, które dużo więcej nagraja, więc warto poszukać! Ja swojego Nikona D5100 nie zamieniłabym na żadnego innego, amatorski, prosty w obsłudze, nic dodać nic ująć
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
my też planujemy sobie kupić jakąś lustrzankę bo póki co nie mamy w ogóle aparatu
jednak czasami się przydaje, więc na pewno kiedyś zaszalejemy ![]() a jesli chodzi stawianie warunków jak się komuś coś daje/pomaga itd. raz w życiu postawiłam taki warunek jak mój TŻ dał swoje PSP mojemu chrzesniakowi (wtedy miał 5 lat, obecnie 6). Warunek był taki, że nie może grac w GTA, czego oczywiście mój mądry szwagier nie uszanował i pierwsze co wgrał 5latkowi na PSP GTA ![]() ale uważam, że miałam wtedy do tego prawo, w końcu chodzi o dobro dziecka. Poza tym jestem jego chrzestną, często się nim zajmuję i mam z Nim super kontakt, bardzo sie kochamy a niestety rodzice TŻ się wtrącają do wszystkiego, nie mówiąc już o Babci bo to przechodzi ludzkie pojęcie ostatnio jak była ofiicjalnie odwiedzić koty to siedziałam z nia przy stole pijąc kawę, a ona wzięła szmatke i zaczęła wycierac mi parapety mówiąc, że fajnie zorganizowałam sobie kuchnie, ale jeszcze lepiej by było jakby zrobiła tak i tak na dodatek brat TŻta (mieszkał z Nami ponad dwa miesiące) urządził sobie z tego mieszkania noclegownie. I w każdy weekend piątek-sobota, albo sobota-niedziela przychodzi do nas spać, wraca o 3 w nocy nawalony jak świnia i śpi do 12 w południe ![]() ja akurat Mu nie moge zabronić bo do tego mieszkania nie mam żadnego prawa narazie, ale kurde no, zaczyna mnie to wkurzac
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
KaEs dziękuję
Mam jeszcze takie pytanie: kupując NIKONA muszę coś dokupić do niego? Jakiś osprzęt? (nie licząc karty pamięci i futerału). |
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najlepiej byłoby gdybyś rzuciła pracę na rzecz mielenia mięsa dzień w dzień.... ![]() wolałabym wcale nie nie dostawać niż potem wymuszane zachwalanie prezentów udawać
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiła nam firanki z jakąś falbaną, po remoncie powiesiłam normalnie. Mamy podwójne karnisze i ja powiesiłam na ten bliżej okna, a ona przyjechała i: - ojej ale te falbanki to źle, to trzeba rozgiąć, teraz to się w ogóle nie marszczy, o, popatrz... - ojej a dlaczego powiesiłaś na tą rurkę? to brzydko wygląda, na zewnętrzna taka gołą, nie macie zasłon to trzeba firankę tu powiesić na tą drugą... Wzięła krzesło i przewiesiła wszystkie, zostało tylko okno nad zlewem w kuchni bo nie sięgała. I mówi: to sobie później przewiesisz. I tak minęło kilka miesięcy, przyjechała drugi raz i foch: ooooo a ta firanka nie przewieszona? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Ja jej kiedyś powiedziałam że mnie nie stać na jedzenie mięsa codziennie i na gotowanie obiadu z dwóch dań. I nie mam czasu bo wychodzę z domu o 5.30 a wracam o 17.30 i nie będę stać cały wieczór przy garach. A TŻ głodny nie chodzi i gotuję to co on lubi więc nie narzeka. I się zamknęła: no tak, no tak... Później coś mruczała do TŻ że jak mamy mało pieniędzy to ona może kupić świniaka i nam dać
|
|
#3277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz tej karty pamięci + futerał na sam początek nic więcej Ci nie potrzeba Zobaczysz czy odpowiada Ci ten kitowy obiektyw, jak nie to wówczas jakieś jaśniejsze szkło możesz dokupić ale uważaj - to wciąga!!! a skąd pieniędzy nabrać? gdybys chciała wiedzieć coś dokładnie o tym modelu to możesz do mnie śmiało pisać Opimalfa jest profesjonalnym fotografem i na pewno też Ci posłuży dobrą radą mój zakres wiedzy na temat aparatów jest ograniczony i też ciągle się wdrążam ale jak złapiesz bakcyla to nie ma zmiłuj ![]() ![]() zapomniałam dodać, że np. mój tata musi mieć dodatkową baterię, bo mu się szybko 'zużywa' - ja natomiast bardzo dużo zdjęć cykam i takowej nie potrzebuję nie wiem od czego to zależy - dlatego najpierw warto zobaczyć możliwości aparatu,, a dopiero potem dokupować to co jest nam naprawdę potrzebne, co jest niezbędne. ![]() spadam, bo mnie noc zastanie, a nauka z wizażem nie idzie w parze ![]() Dodam jeszcze na pare minut zdjęcia wykonane nim Wstawiłam zdjęcia, ale samej zainteresowanej już nie ma. no nieźle, mam wyczucie czasu
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-24 o 12:59 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to mam dokładnie to samo nie mam zamiaru, mi sie podobaja i nie będzie tego wszystkiego jak sobie zrobimy remont i zamontujemy jakies fajne rolety ![]() KaEs, super fotki |
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
witam się po pracowitym weekendzie. Lecę nadrabiać
|
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
KaEs ale Wy fajni jesteście
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
kupuje małego laptopka ;d takiego 10 cali
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, a ja się przekonałam, że mimo rolet dobrze mieć firanki
W domu i mamy po remoncie nie montowaliśmy karniszy, bo były właśnie fajne rolety, stwierdziliśmy, że to będzie tak fajnie nowocześnie i w ogóle ekstra. A wcale tak ekstra nie było, bo okna wyglądały bardzo goło, jakby był remont cały rok ![]() Dlatego przy ostatnim remoncie kupiliśmy karnisze i teraz są firanki ![]() Są delikatne, zwiewne, a jednak okno o niebo lepiej wygląda. |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie wiszą mi makarony w oknach; nie mam też zasłon i raczej nie prędko będę mieć (może w przyszłym roku, jak przemalujemy pokój na biało i będziemy mieć inny kolor zasłon na inną porę roku). Jak mam mieć firanki to takie proste jak te Serwetki to nie pamiętam co to jest, na szczęście moja mama też nie ![]() Ale obrusy uważam za fajne i praktyczne w salonie, czy na stole w kuchni
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podejrzewam, że my po remoncie będziemy mieli dość surowy wystrój mieszkania taki nam sie podoba obydwojgu ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
więc odpada skórzana kanapa bo zaraz by była odrapana (musi byś kanapa z wymiennymi obiciami najlepiej), raczej dość jasne meble (nie białe) bo na ciemnym bardzo widac sierść mnie się marza kafelki na podłodze w całym domu (oprócz sypialni), ale TŻ nie, więc pewnie kafelki będa tylko w kuchni i łazience, a w reszcie pomieszczeń jakieś fajne panele będziemy burzyć jedną ścianę (rodzice TŻ wydzielili kiedyś mały pokój z salonu (między kuchnią, a salonem właśnie) i tego na pewno nie chcemy, więc bedziemy mielki wielki salon półotwarty na kuchnię z jakims barkiem czy coś a w przedpokoju na scianie marzą mi się cegły ![]() na szczeście mamy kolegę, który robi extra remonty i napewno za robocizne policzy po koleżeńsku plus drugi znajomy, który pracuje w drzwiach i mamy już załatwione, że tylko będziemy płacić za drzwi, a montaż gratis ![]() już sie nie moge doczekac remontu, ale to dopiero za kilka lat
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-24 o 13:07 |
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie: chce kupić plastry z woskiem do depilacji. Używałyście kiedyś? Możecie coś polecić/odradzić? Jak wg Was z jakością takiej depilacji??
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam dość niski próg bólu
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja używam depilatora (właśnie sobie przypomniałam, że muszę kupić nowy, bo stary już dogorywa). Z początku dość bolało, ale już po kilku sesjach włosy zaczęły odrastać słabsze i mniej "ukorzenione", teraz nie boli mnie już prawie wcale. Depiluję tylko łydki, od czasu do czasu próbuję uda/pachy, ale tam moim zdaniem ból jest nie do zniesienia i sięgam po starą, dobrą maszynkę. Na pewno nie warto nastawiać się na teksty reklamowe typu "gładkie nogi przez dwa tygodnie" - guzik prawda. Ja przynajmniej raz w tygodniu muszę sięgnąć po depilator, bo po takim czasie zaczynają się pojawiać pojedyncze włoski. Nie trwa to długo, bo są jasne i cienkie, ale jednak nogi już nie są gładkie. Ważny jest też regularny peeling - bez tego włosy wrastają, u mnie szczególnie na łydce nad kostką i przy kolanach ale to pewnie zdarza się też przy wosku.
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjęcia widziałam![]() Ps. super razem wyglądacie. Na tym gdzie jesteście ubrani na ciemno dla mnie wyglądacie jakbyście stanowili jedność. Super
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Przyczajenie
|
Zaręczylismy się 2 miesiące temu. Żyjemy w rozjazdach. Tż pracuje, a ja studiuję w innym miescie. Zastanawialiśmy sie czy nie zrobić skromnej uroczystości tylko dlla najbliższych, bez wesela, tylko z uroczystym obiadem, jednak rodzice, szczególnie moi nie byli zachwyceni pomysłem. Także stanęło na weselu o ilości osób od 120-160. Zobaczymy ile wyjdzie. W tematach ślubnych czuję się jak dziecko we mgle. U mnie to pierwsze wesele w domu, u niego też. Już popełniliśmy mnóstwo błędów przy samym wyborze sali itd. Jak myslicie, kiedy trzeba się rozgladać za kosmetyczką, fryzjerką?
Edytowane przez Dominika2303 Czas edycji: 2013-06-25 o 23:30 |
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Dziękuję wszystkim i każdej z osobna za wsparcie i rady
Porozmawiam z nim dziś, jak tylko trochę ochłonę. Może rzeczywiście zapomniałam mu powiedzieć, że za foto i video płaci sie dopiero przy odbiorze materiałów czyli 2-3 miesiące po ślubie (muszę sie najpierw upewnić). Kosztorys mamy i stąd właśnie wyliczyłam, że możemy na foto i video max 4 tys wydać. Aczkolwiek będę sie targować, może do 3,5 sie uda załatwić. Zrezygnować z video na pewno nie zrezygnuje, bo bardzo mi na filmie zależy. Bardziej niż na zdjęciach. Mogłabym ewentualnie wziąć opcję foto do pierwszego tańca (bo na weselu i tak będzie robił zdjęcia brat C.), ale jak weźmiemy ta ofertę specjalną to pewnie fotograf z kamerzystą przyjadą jednym autem, więc odpada, żeby jeden był krócej. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie. Trzymajcie kciuki, by udało sie go przekonać! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię prasować ale bez przesady
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Przyczajenie
|
Dawno temu kupiłam jakieś z kiepskiej polskiej firmy i nic nie wyrwało. W tamtym tygodniu skusiłam się po raz kolejny. Tym razem Veet debiut "moja pierwsza depilacja" czy coś takiego i powiem Wam, ze super poszło. Rozgrzewam wosk prostownicą bo w rękach to tak łatwo nie idzie. Na razie zrobiłam uda bo mam tam dość słabe włosy. Robię test czy nie będą wrastać. Jak wszystko pójdzie ok to biorę się za łydki.
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
poznanianka1990 powodzenia
|
|
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie depilator kompletnie się nie sprawdził, całe nogi miałam w czerwone krosty, nie wiem dlaczego, bardziej niż boleć to wszystko mnie swędziało więc zdecydowanie nie szukam artelnatywy dla maszynki ![]() dziękuję za odpowiedź, czekam dalej ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maszynką co 3 dni... ale zazdroszczę!
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czego zazdrościsz? jak np w poniedziałek się ogolę to w czwartek znów muszę więc nie wiem czy jest czego
2015 Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2013-06-24 o 13:53 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
ja maszynka muszę co dwa dni
i tak sie ze czuje :P
|
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba zaryzykuje ten wosk, jak na sobie nie spróbuje to się nie dowiem
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
od soboty rano byłam u rodziców dlatego średnio się udzielałam bo przez 2 dni zadowolić wszystkich ilością spędzonego czasu z daną osobą nie jest łatwo dziś wróciłam do Warszawy i siadam do nauki na jutrzejszy egzamin ja również używam maszynki, czasami kremów do depilacji albo pianki, u mnie to się sprawdza
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-06-24 o 14:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

tez mam Nikona d5000 zdaje się i lubię go bardzo 

jednak czasami się przydaje, więc na pewno kiedyś zaszalejemy 
ostatnio jak była ofiicjalnie odwiedzić koty to siedziałam z nia przy stole pijąc kawę, a ona wzięła szmatke i zaczęła wycierac mi parapety
mówiąc, że fajnie zorganizowałam sobie kuchnie, ale jeszcze lepiej by było jakby zrobiła tak i tak

a skąd pieniędzy nabrać?

ale to pewnie zdarza się też przy wosku.
ale zazdroszczę!