Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 13:41   #3811
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Czy moglybyscie mi jeszcze raz napisac ten specyfik na mdlosci ??Szukam,ale znalezc nie moge .
A moze takie przydatne informacje zamiescilybysmy na pierwszej stronie?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:41   #3812
maruda80
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki cyto. O ile wcześniej miałam oznaczenie na grupy, teraz nic nie rozumiem - może ktoś pomoże?

CYTOLOGIA GINEKOLOGICZNA: Nr preparatu: . [-],Data ostatniej miesiączki: . [-],A . [-],I Rozmaz odpowiedni do oceny . [-],B . [-],I Obraz cytologiczny mieści się w granicach normy . [-], . [-];

Reakcja lutealna nabł.wielowartw.pł.Licz.L actobacillus vg.
Zaznaczona cytoliza bakteryjna.Nieliczne leukocyty.

Nic z tego nie rozumiem.. Boję się czy tai wynik nie będzie miał wpływu ma maleństwo, bo jakieś bakterie są..
Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie u gin..

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:44   #3813
Messsuah
Raczkowanie

ostatnio się chwaliłam, że w końcu świetnie się czuje a od wczoraj znowu mnie mdli i jakoś brak mi sił fizycznie na wszystko, najchętniej tylko leżeć

jutro zaczynam 15 tc, brzuszka prawie nie widać, tyle o ile się zaokrąglił na dole i na tym koniec
brzuch zawsze miałam płaski
waga moja stoi w miejscu czasami tylko jak rano się waże to mam plus minus 1 kg a jem jak smok - dziwne
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:49   #3814
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Dowiedzieliście się czegoś ciekawego? Poszłabym na takie targi jakby były w pobliżu. Pewnie bilety trzeba było też kupić.
szczerze to wzieliśmy sobie głęboko do serca uwagi odnośnie wózków, wiemy jedno ze będziemy w dużej mierze zwracali uwage na wagę, ja nie moge dzwigać a jakby nie patrzeć to własnie ja będę popitalać z tym wózkiem gdzie się da... Mi się mężowi podobają się te 3 w jednym ale będziemy się głębiej zastanawiać juz bliżej końca. Była możliwość zrobienia bezpłatnego usg 3 i 4 D ale trzeba było się bardzo wcześnie zapisywać i nam się nie udało bo my koło 11 przyjechaliśmy... wiadomo przy każdym stoisku mówili ciekawe rzeczy a to przy meblach, pościeli, herbatkach dla dzieci, laktatorach, smoczkach, połozne pokazywały jak myć malucha i go przewijać, reklamowała się też szkoła rodzenia itp. itd dla każdego coś by się znalazło nawet niejaki Zagrobelny spiewał hehe no i panowie mogli narzucić na siebie brzuch ciążowy i zobaczyć jak to mniej więcej wygląda... czy też mogli uczestniczyć w róznych konkursach...
fakt faktem bilet kosztował 15zł per osoba ale moim zdaniem było warto w szczególności, ze dostało się na starcie masę próbek produktów a to masło do ciała a to balsamy i żele do mycia dla ciężarnych no i te osoby które zapisały się na usg to już na 100% zwróciły im się koszty wejściówki...
Stary 2013-06-24, 14:08   #3815
ajakasia
Raczkowanie

Dziewczyny byłam wczoraj na usg. Krwiak sie prawie wchłonął, dzidzius zdrowy, ma rączki, nóżki, narządy wewnętrzne i strasznie sie wiercil.. po konsultacji z mężem zdecydowałam sie na usg genetyczne (lekarz to nazwał kryptor?) I mam pytanie do Was - czy wyniki są od razu? Powiedział także że przy tym badaniu pobiera sie krew. Też tak mialyscie?

a termin porodu mam na 11 stycznia, w moje 29 urodziny
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:11   #3816
karolinka85
Rozeznanie

Dziewczyny, mam pytanie co na ukąszenia komarów?bo wczoraj mnie tak pogryzły, że dzisiaj znowu mnie swędzą nogi..
coś chyba pisałyście o entil?że można stosować?
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:13   #3817
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie co na ukąszenia komarów?bo wczoraj mnie tak pogryzły, że dzisiaj znowu mnie swędzą nogi..

Mnie wczoraj pogryzły, pomogło smarowanie octem i wapno.
Opuchlizna od razu zeszła i dzisiaj prawie nie ma śladu.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:15   #3818
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Czyli nie jestem sama Cieszę się z ciąży jak szalona, ale nie czuję nic metafizycznego, nic czego spodziewałabym się, że czuć będę. Muszę sobie przypominać, że noszę w brzuchu nowego człeka, spoglądam na zdjęcie i próbuje sobie wyobrazić, że on TAM siedzi, ale ciężko mi to idzie Na USG TŻ-owi trzęsie się broda ze wzruszenia, a ja... jak skała, chociaż normalnie rządzą mną głębokie emocje.
W jakimś poradniku przeczytałam, że "kobieta od chwili, gdy dowie się o ciąży odczuwa instynkt macierzyński"... No cóż, widać nie każda i myślę, że nie ma w tym nic nienormalnego.
Myślę, że powinno się głośno o tym mówić, i że nie mamy się czym przejmować. W końcu każda miłość, nawet ta najbardziej oczywista potrzebuje czasu, by dojrzeć
strasznie się cieszę że taka dyskusja się rozwinęła- oznacza to, że jestem normalna Ja też jakoś szczególnie niczego metafizycznego nie czuję... może potem to przyjdzie. Też zapominam, że coś mi w brzuchu mieszka, może jak brzuch urośnie to będzie to bardziej "namacalne"
W tej chwili najważniejsze dla mnie jest aby junior był zdrowy i prawidłowo się rozwijał. W każdym razie ciążowej psychozy jeszcze nie zarejestrowałam u siebie
Stary 2013-06-24, 14:16   #3819
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Popieram

Shiloh kazdy swoje kompleksy hoduje i troszczy sie o nie jak moze. W sumie ciaza ma jedna niesamowita zalete - mozna bezkarnie przytyc. W granicach rozsadku oczywiscie, ale mozna

Ja mieszkalam przez rok w UK. Tak u UK jak i w Irlandii, nie masz sie o co martwic. Socjal jest duzy na dzieci. W UK sluzba zdrowia jest za darmo, dla dzieci nawet dentysta. Nie stresuj sie kasa, bo na podstawe typu zarcie, ciuchy, rachunki i dach nad glowa dostaniesz socjal, jesli nie pojdziesz do pracy.
Ja do pracy na pewno już nie pójdę. TŻ będzie pracował, już wstępnie ma nagraną pracę przez moją rodzinę. Martwię się tylko czy finansowo z jednej pensji i socjalu będziemy w stanie opłacić mieszkanie i żyć, nie mówiąc o zakupach dla baby
Myśleliśmy żeby zostać w PL, bo TŻ pracuje, ale jak to zwykle bywa z budownictwem zima to martwy sezon, a do wiosny z mojego skromnego macierzyńskiego ciężko by nam było. No i zdecydowaliśmy, że lecimy do mojej rodziny tam.
Kwestia jeszcze tego typu jak wygląda kwestia benefitów dla nie-rezydentów UK
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:17   #3820
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
ja mam 160 i przed ciążą waga wahała się od 50 do 52kg. ciekawa jestem czy już nas coś przybyło...nie mam wagi w domu
i bardzo dobrze- to najbardziej wredne urządzenie potrafiące skutecznie wyprowadzić z równowagi, popsuć humor i doprowadzić do łez
Stary 2013-06-24, 14:20   #3821
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram
aż się zarumieniłam

Cytat:
Shiloh kazdy swoje kompleksy hoduje i troszczy sie o nie jak moze. W sumie ciaza ma jedna niesamowita zalete - mozna bezkarnie przytyc. W granicach rozsadku oczywiscie, ale mozna
pięknie powiedziane

Cytat:
Tak mi sie to nieco skojarzylo z Kubusiem Puchatkiem, on jak taki Tygrysek bryka a Ty jak taki Osiolek sie snujesz metnie
dobre porównanie - a właśnie mniej więcej tak to wygląda. tż z natury się zachowuje jakby miał robaki w tyłku. a ja aktualnie za dużo energii nie mam btw zapowiedziałam tżtowi, że jeśli dziecko wda się w niego to on będzie 'głównym rodzicem' zwyczajnie dlatego, że ja nie wyrobię

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:20   #3822
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj pogryzły, pomogło smarowanie octem i wapno.
Opuchlizna od razu zeszła i dzisiaj prawie nie ma śladu.
Dzięki wypróbuje jak tylko wrócę do domu..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2013-06-24, 14:20   #3823
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem,ze to smiesznie zabrzmi,ale pasta do zebow .tylko najlepiej jak najszybciej po ukaszeniu.Babel zostaje,ale nie swedzi
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:21   #3824
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj na usg. Krwiak sie prawie wchłonął, dzidzius zdrowy, ma rączki, nóżki, narządy wewnętrzne i strasznie sie wiercil.. po konsultacji z mężem zdecydowałam sie na usg genetyczne (lekarz to nazwał kryptor?) I mam pytanie do Was - czy wyniki są od razu? Powiedział także że przy tym badaniu pobiera sie krew. Też tak mialyscie?

a termin porodu mam na 11 stycznia, w moje 29 urodziny

super, że wszystko OK.
Nie mam pojęcia czy się krew pobiera- ale przy USG krew? dziwne...
Stary 2013-06-24, 14:25   #3825
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
gratuluję
co do usg to niech się wypowiedzą dziewczyny które miały już. wydaje mi się, że wszystkie wyniki na miejscu - to chyba jest głównie mierzenie dziecka i opis jego życiowych czynności? krew nie wiem po co.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:34   #3826
Marti944
Raczkowanie

Oj dziewczyny co do wagi , to ja się boje końca ciąży u mnie już 2,5 kg na plusie A najgorsze , że nie mogę przestać jeść
Stary 2013-06-24, 14:35   #3827
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie i nową mamusię

Ja też mam już brzuszek i choć bardzo szczupła nie byłam teraz wygląda to tak jakbym była co raz bliżej otyłości brzusznej bo brzuszek poszedł do przodu ale boczki też się pojawiły. Niestety w tej chwili nie podobam się sobie, mój Tż ciągle jakieś komplementy mi mówi ale ja siebie w lustrze nie poznaję, moja figura zanika. Czasem już nie wiem w co mam się ubrać. Jak brzuszek pójdzie do przodu to na pewno będzie lepiej to wyglądać (przynajmniej mam taką nadzieję). Każdy jest inny ale nie przypuszczałam, że już na początku drugiego trymestru tak będę wyglądać.

Też tak macie, że troszkę tracicie siebie? Marzyłam o tym dziecku i to nie jest tak, że cierpię teraz ale tak szybko to się dzieje, że czasem nie nadążam. Mam nadzieję, że po drodze gdzieś siebie nie zatracę a po porodzie będę szczęśliwą mamą i zadowoloną z siebie kobietą Ech chyba wszystko przez hormony...
Ja w sumie nie zauważyłam u siebie żadnych zmian emocjonalnych. Jak byłam złośnica tak jestem Jakoś dziecko nie wpłynęło na mnie - chyba, że tak mi się tylko wydaje

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
heh, dzięki no sztywny, wcześniej taki bardziej tłuszczowy właśnie był a teraz zaczyna napięty bardziej. tż radośnie bryka po chałupie i każe mi nago chodzić bo raduje go widok po pierwsze 2x większych cycków a po drugie brzucha, w którym zaczyna być widać że ktoś w nim mieszka.

a ja patrzeć na siebie nie mogę.

w tym tygodniu jadę kupić kostium, który mi tych cycków nie będzie gniótł i zaczynam co najmniej 2x w tygodniu chodzić na basen. ograniczyć jedzenia nie potrafię

"nie ma opie**alania sie", mogę utyć ale nie chcę być wielorybem!
Ja jestem wielorybem od bardzo dawna - w sumie to już ponad połowę życia. Parę razy udało mi się schudnąć 20 kg ale w ciągu roku to potrafi wrócić jak tylko zarzucam ćwiczenia (bo z dietą problemów nie mam). Już przywykłam do tej sytuacji i wiem z czym to się wiąże niestety - ogromne problemy z kręgosłupem pewnie się teraz w ciąży nasilą a basen w moim przypadku odpada.

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość

Jejuś jak mówicie ze Wy to grubasy jesteście to co ja mam powiedzieć mam 156cm czyli kurdupel i waga 61 przed ciążą nie przekraczałam nigdy 60 a tu proszę rosnę i rosnę i nie długo łątwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść... Wczoraj kupiłam sobie jeansy ciążowe i powiem Wam ze tak dobrze w jeansach to ja się nigdy nie czułam
szkoda tylko, ze muszę te spodanie z resztą jak każde inne dac do podłozenia i pewnie z 2 tyg mi zejdzie zanim ząłoże ale konfort noszenia jest o niebo lepszy... nic nie uwiera nic nie ciśnie..
Swojej wagi nie napiszę - tylko tyle, że noszę rozmiar ciuchów 48/50
Nawet nie wyobrażacie sobie jak ciężko znaleźć spodnie ciążowe w tym rozmiarze. Od tygodnia szukam i przy mojej długości nóg jest tragedia.

Cytat:

Ja przed niektórymi też się jeszcze ukrywam ale łatwo nie ma. Najbardziej boję się ujawnić przed osiedlowymi "łowcami plotek" jak tylko dotrze do nich wiadomość to pół miasta w 5 minut będzie wiedziało.

Nasi najbliżsi znajomi już wiedzą i miło widzieć ich radość. Rodzina dowiedziała się pierwsza. W sumie to za tydzień II trymestr to nie ma co już ukrywać.
U mnie dokładnie taka sama sytuacja. Miasteczko malutkie - nie całe 30 tys mieszkańców a jeszcze ja mam hmmm znane nazwisko i zaraz by wszyscy plotkowali. Jeszcze dwa tygodnie i spokojnie będę mogła paradować już z tym moim wywalonych brzucholcem. Na razie chowam go jak tylko mogę ale ciężko mi to przychodzi

Cytat:
Na mnie nic nie działa więc tu nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
strasznie się cieszę że taka dyskusja się rozwinęła- oznacza to, że jestem normalna Ja też jakoś szczególnie niczego metafizycznego nie czuję... może potem to przyjdzie. Też zapominam, że coś mi w brzuchu mieszka, może jak brzuch urośnie to będzie to bardziej "namacalne"
W tej chwili najważniejsze dla mnie jest aby junior był zdrowy i prawidłowo się rozwijał. W każdym razie ciążowej psychozy jeszcze nie zarejestrowałam u siebie
Szczerze powiedziawszy to ja sobie to wszystko inaczej wyobrażałam. Myślałam, że jak tylko zobaczę pozytywny test to będę szaleć - czytać artykuły ciążowe, oglądać ciuszki, zabaweczki a tu co? Nic. W ogóle nie mam ochoty - życie toczy dalej tak jak się toczyło, kobieta w ciąży jest dla mnie dalej kobietą w ciąży- nadal się z nią nie utożsamiam, jak jestem na zakupach w ogóle nie ciągnie mnie do sklepów z dziecięcymi rzeczami, na temat ciąży nie czytam nic poza tym wątkiem. Aż się czasem zastanawiam czy to normalne.
Stary 2013-06-24, 14:36   #3828
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
aż się zarumieniłam

pięknie powiedziane

dobre porównanie - a właśnie mniej więcej tak to wygląda. tż z natury się zachowuje jakby miał robaki w tyłku. a ja aktualnie za dużo energii nie mam btw zapowiedziałam tżtowi, że jeśli dziecko wda się w niego to on będzie 'głównym rodzicem' zwyczajnie dlatego, że ja nie wyrobię
Ostatnio oznajmiłam mojemu tż, że jak fasolek będzie się tak samo fochał jak on to ja dziękuję, wysiadam :P

Dziewczyny macie jakieś preferencje co do płci ? Ja chyba chciałabym dziewczynkę (ostatnio żartowałam z tż, że jak będzie chłopak to ja zaciskam nogi i nie rodzę :P) Oczywiście tż wolałby chłopca
Jednakże co będzie to będzie Byleby zdrowe

Chyba mam coś z pęcherzem, sikam po kilkanaście razy dziennie i w nocy, a do tego boli mnie przy końcu sikania ;/ Nie podoba mi się to.

Uhhh tż wraca z pracy, czas przestać się lenić i wziąć się za obiad ..

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:39
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:37   #3829
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję
co do usg to niech się wypowiedzą dziewczyny które miały już. wydaje mi się, że wszystkie wyniki na miejscu - to chyba jest głównie mierzenie dziecka i opis jego życiowych czynności? krew nie wiem po co.
Lekarz w pierwszej kolejności zbada tętno płodu, sprawdzi czy ma prawidłowo rozwinięte kończyny, zmierzy kość nosową i przezierność karkową żeby wykluczyć wady genetyczne. No i po za tym standardowe pomiary CRL i zlecenie kolejnych badań.

Ja na następną wizytę w 16 tc dostałam badania na: krew, mocz, hiv,oznaczenie grypu krwi (mojej) i cytomegalowirusa IG i mam się udać na konsultację do stomatologa. To chyba tyle

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:40 Powód: dop.
Stary 2013-06-24, 14:40   #3830
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
wiem,ze to smiesznie zabrzmi,ale pasta do zebow .tylko najlepiej jak najszybciej po ukaszeniu.Babel zostaje,ale nie swedzi
Dziękujęprzyda się na przyszłość..bo to ukąszenie z wczoraj, więc raczej dzisiaj już nie pomoże..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2013-06-24, 14:47   #3831
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja do pracy na pewno już nie pójdę. TŻ będzie pracował, już wstępnie ma nagraną pracę przez moją rodzinę. Martwię się tylko czy finansowo z jednej pensji i socjalu będziemy w stanie opłacić mieszkanie i żyć, nie mówiąc o zakupach dla baby
Myśleliśmy żeby zostać w PL, bo TŻ pracuje, ale jak to zwykle bywa z budownictwem zima to martwy sezon, a do wiosny z mojego skromnego macierzyńskiego ciężko by nam było. No i zdecydowaliśmy, że lecimy do mojej rodziny tam.
Kwestia jeszcze tego typu jak wygląda kwestia benefitów dla nie-rezydentów UK
Dziecko sie w UK urodzi, dobrze rozumiem? Wiec wydaje mi sie ze na dziecko od razu dostaniesz. Pozatym jesli maz bedzie legalnie pracowal, a Ty i dziecko na jego utrzymaniu, to musialby sporo zarabiac zeby wam n ic nie dali. Brytyjska gospodarka az tak cudownie nie stoi, zeby budowlaniec tyle zarabial na poczatku. Na pewno socjal dostaniesz. Zreszta jest chyba topik gdzies na forum dziewczyn z UK, moze ich popytaj? Na pewno wiedza.

Sorry za brak polskich znakow, w pracy jestem

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:48
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:51   #3832
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie jakieś preferencje co do płci ? Ja chyba chciałabym dziewczynkę (ostatnio żartowałam z tż, że jak będzie chłopak to ja zaciskam nogi i nie rodzę :P) Oczywiście tż wolałby chłopca
..
ja sama nie wiem co bym chciała- z jednej strony dla dziewczynek jest tyle fajnych ciuszków i gadżetów ale z drugiej sama nie wiem.
mój mąż jest ostatni z rodu z nazwiskiem więc jeśli nie będzie chłopaka to ród małża się zakończy
Najważniejsze aby zdrowe było
Stary 2013-06-24, 14:59   #3833
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko sie w UK urodzi, dobrze rozumiem? Wiec wydaje mi sie ze na dziecko od razu dostaniesz. Pozatym jesli maz bedzie legalnie pracowal, a Ty i dziecko na jego utrzymaniu, to musialby sporo zarabiac zeby wam n ic nie dali. Brytyjska gospodarka az tak cudownie nie stoi, zeby budowlaniec tyle zarabial na poczatku. Na pewno socjal dostaniesz. Zreszta jest chyba topik gdzies na forum dziewczyn z UK, moze ich popytaj? Na pewno wiedza.

Sorry za brak polskich znakow, w pracy jestem
Tak dziecko się już w UK urodzi, TŻ też legalnie będzie pracować Już sie o tych benefitach tyle naczytałam, że mi głowa puchnie i coraz wiecej obaw mam czy się przeprowadzać :/
________

Co do płci, no to odpowiem jak większość, że mi obojętne byle było zdrowe. Jednak...bardziej bym skłaniała się ku chłopcu

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-24 o 15:10
Stary 2013-06-24, 15:29   #3834
Akkma
Zadomowienie

Będąc przed chwilą w sklepie uśmiechnęła się do mnie maślanka truskawkowa Właśnie pochłonęłam już ponad pół litra

Dodam, że przed ciążą na myśl o maślance zbierało mnie się na wymioty
Stary 2013-06-24, 15:34   #3835
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wole chlopaka. Jakos tak nigdy nie mialam pasji do lalek i rozu

Cytat:
Tak dziecko się już w UK urodzi, TŻ też legalnie będzie pracować Już sie o tych benefitach tyle naczytałam, że mi głowa puchnie i coraz wiecej obaw mam czy się przeprowadzać :/
Wiesz, tutaj zalatwienie czegokolwiek w jakimkolwiek urzedzie jest o tyle prostsze, ze kobitki z urzedow, sa mile, cierpliwe, odpowiadaja na trzysta pytan uprzejmie i jeszcze sie upewniaja ze rozumiesz. Na zalatwienie wiekszosci spraw musisz umawiac spotkanie, ale to znaczy ze nie stoisz w zadnych debilnych kolejkach jak w Polsce. Zalatwienie socjala trwa pare miesiecy, ale placa od momentu od kiedy ci sie nalezy, wiec zwykle dostaje sie tlusty zwrot jak juz sprawa przejdzie przez maszynke biurowa. Chyba bede to musiala na siebie zalatwiac teraz, wiec tez przygotowuje sie psychicznie. Tak czy siak jest lzej niz w PL, wiec sie nie stresuj

Cytat:
Będąc przed chwilą w sklepie uśmiechnęła się do mnie maślanka truskawkowa Właśnie pochłonęłam już ponad pół litra :
To tak jest, nie? Idziesz spokojnie ulica i zarcie zaczyna do ciebie krzyczec "hej, tu jestem, zjedz mnie"
Stary 2013-06-24, 15:38   #3836
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, tutaj zalatwienie czegokolwiek w jakimkolwiek urzedzie jest o tyle prostsze, ze kobitki z urzedow, sa mile, cierpliwe, odpowiadaja na trzysta pytan uprzejmie i jeszcze sie upewniaja ze rozumiesz. Na zalatwienie wiekszosci spraw musisz umawiac spotkanie, ale to znaczy ze nie stoisz w zadnych debilnych kolejkach jak w Polsce. Zalatwienie socjala trwa pare miesiecy, ale placa od momentu od kiedy ci sie nalezy, wiec zwykle dostaje sie tlusty zwrot jak juz sprawa przejdzie przez maszynke biurowa. Chyba bede to musiala na siebie zalatwiac teraz, wiec tez przygotowuje sie psychicznie. Tak czy siak jest lzej niz w PL, wiec sie nie stresuj
Dziękuję za słowa otuchy. Wiem jedno, że na pewno będzie nam tam łatwiej niż tu, zważywszy na to jakie realia ostatnimi czasy w Polsce panują . Skoro pracujesz to nie należy Ci się tam macierzyński?
_
Dziewczyny co macie na obiad dzisiaj? Ja zapiekankę warstwową z mięskiem mielonym w sosie pomidorowym, cukinią i ziemniaczkami

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-24 o 15:40
Stary 2013-06-24, 15:41   #3837
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja sama nie wiem co bym chciała- z jednej strony dla dziewczynek jest tyle fajnych ciuszków i gadżetów ale z drugiej sama nie wiem.
mój mąż jest ostatni z rodu z nazwiskiem więc jeśli nie będzie chłopaka to ród małża się zakończy
Najważniejsze aby zdrowe było
Moi teście mają dwie wnuczki, a mąż jest ich jedynym synem i ostatnią szansą na przedłużenie rodu, także pewnie chcieliby mieć wnuczka. Ja wolałabym dziewczynkę, ale coś czuję, że chłopczyk będzie
w sumie najważniejsze żeby zdrowe było.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 15:45   #3838
perfuzja
Zakorzenienie

[QUOTE=ajakasia;41466580]Dziewczyny byłam wczoraj na usg. Krwiak sie prawie wchłonął, dzidzius zdrowy, ma rączki, nóżki, narządy wewnętrzne i strasznie sie wiercil.. po konsultacji z mężem zdecydowałam sie na usg genetyczne (lekarz to nazwał kryptor?) I mam pytanie do Was - czy wyniki są od razu? Powiedział także że przy tym badaniu pobiera sie krew. Też tak mialyscie?
/QUOTE]

Jesli pobierają krew, to od razu zrobią Ci test Pappa.
Wynik usg jest od razu, na Pappa trzeba czekać kilka dni-tydzień.

Cytat:
.
Ja wolałam dziewczynkę, ale od początku czułam, że będzie chłopak. No i na razie na to wygląda
Stary 2013-06-24, 15:51   #3839
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za słowa otuchy. Wiem jedno, że na pewno będzie nam tam łatwiej niż tu, zważywszy na to jakie realia ostatnimi czasy w Polsce panują . Skoro pracujesz to nie należy Ci się tam macierzyński?
_
Dziewczyny co macie na obiad dzisiaj? Ja zapiekankę warstwową z mięskiem mielonym w sosie pomidorowym, cukinią i ziemniaczkami
U mnie makaron z serem i boczkiem Taki obiad chodził za mną już z pół roku

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja wolałam dziewczynkę, ale od początku czułam, że będzie chłopak. No i na razie na to wygląda
A po czym można mniej więcej poznać płeć dziecka ? Oprócz usg :P
Stary 2013-06-24, 15:53   #3840
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie makaron z serem i boczkiem Taki obiad chodził za mną już z pół roku
Pychotaaaa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości